Japanilaiset lajit (Karate, Aikido, Taido, Daito-ryu, Bujinkan Budo Taijutsu, Kashima-Shinryū, Kyudo, Jodo, Hontai Yoshin-ryu jne.)

Seisan kata

Japanilaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 18312
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 381 kertaa
Tykätty: 217 kertaa

Seisan kata

Viesti Lasse Candé »

Niin kauan kuin olen mitään karatesta mistään kirjoituksista tapaillut, olen törmännyt näkemykseen, että shime on okinawalainen juttu ja myöhemmin Sanchiniin lisätty.

En enää nykyään juurikaan luota kovinkaan moneen vanhaan tekstiin, mutta nähdäkseni tämä tulee huomioida peräänkuuluttaessaan shimea joltakin kiinalaiselta tai toisaalta muultakaan versiolta Sanchinista.

Konseptia on myös kritisoitu.
Mika Väyrynen
munillepotkija
Viestit: 857
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 25 kertaa

Seisan kata

Viesti Mika Väyrynen »

Nuo on ristiriitaisia juttuja, ja niin tyypillisiä. Karatepätkissä on selvästi, ainakin minun mielestäni, Goju ryun Seisan. Kiinalaiset tekee jotain Sanchinia. Selityksissä ei puhuta Sanchinia, vaan jotain muuta. Sikäli pakka on sekaisin. Goju kiikareilla katsottuna käsitellään Seisania, kiinanpojat Sanchinia. Jesse kyllä sekoilee ja riippuen millä kiikareilla katselee, näkee mitämitähäh. Tuo Timon linkittämä kiinalaissanchin on liikevalikoimaltaan aika monipuolinen. Olisko matkan varrella tapahtunut niin että okinawan Sanchin ei ole kiinansanchin... Tietä häntä. Näissä katahistoriajutuissa tuntuu olevan varmaa se että arveluita on paljon enemmän kuin tietoa.
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 18551
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 87 kertaa
Tykätty: 165 kertaa

Seisan kata

Viesti Jussi Häkkinen »

Mika Väyrynen kirjoitti: kesä 23, 2020, 09.01Olisko matkan varrella tapahtunut niin että okinawan Sanchin ei ole kiinansanchin...
On aika ilmeistä, että Sanchinia(kin) on montaa versiota ja oletettavasti näin myös Kiinassa.

Seisanien jännä juttu on se, että sisältö on erittäin yhtenevä opetusmuodon eroista riippumatta, niin Shorinissa kuin nuoremmassa Shoreissakin.

Eräs hauska juttu on myös se, että vaikka Shorin tiedetään vanhimmaksi karatehaaraksi - eikä sitä kukaan kiistä - sitä tuodaan hyvin vähän mukaan historiakeskusteluihin. Pidän vahvana syynä sitä, että Shorein Kiina-yhteys on tuoreempana helpompi todistaa ja raflaavan Kiina-sisällön löytäminen on helpompaa. Shorein juuret ovat hyvin todennäköisesti samoissa (tai saman haaran) kiinalaisopettajissa, mutta vanhempi yhteys - joka myös, ainakin osittain, todennäköisesti Shorinilla on, saattaa tulla eri opettajilta (jopa saman Kiina-tyylin eri koulukunnilta, mikä selittäisi saman sisällön ulkoisesti erilaisen opetustavan ainakin osittain, henkilökohtaisen fysiikan ja rikkinäisten puhelimien jne. tuodessa lopun mukaan.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kuvake
injunjack
kylkeenpotkija
Viestit: 1567
Lauteille: Heinäkuu 2005
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Seibukania - perkele
Tykännyt: 51 kertaa
Tykätty: 24 kertaa

Seisan kata

Viesti injunjack »

Mika Väyrynen kirjoitti: kesä 23, 2020, 09.01 Nuo on ristiriitaisia juttuja, ja niin tyypillisiä. Karatepätkissä on selvästi, ainakin minun mielestäni, Goju ryun Seisan. Kiinalaiset tekee jotain Sanchinia. Selityksissä ei puhuta Sanchinia, vaan jotain muuta. Sikäli pakka on sekaisin. Goju kiikareilla katsottuna käsitellään Seisania, kiinanpojat Sanchinia. Jesse kyllä sekoilee ja riippuen millä kiikareilla katselee, näkee mitämitähäh. Tuo Timon linkittämä kiinalaissanchin on liikevalikoimaltaan aika monipuolinen. Olisko matkan varrella tapahtunut niin että okinawan Sanchin ei ole kiinansanchin... Tietä häntä. Näissä katahistoriajutuissa tuntuu olevan varmaa se että arveluita on paljon enemmän kuin tietoa.
Juu, tässä on puhuttu siitä, että jessen videolla oleva KIINA pätkä ei ole Seisan vaan Sanchin...muut lienevät Seisan variatteja...
-REMEMBER; SOME PEOPLE ARE ALIVE SIMPLY BECAUSE IT IS ILLEGAL TO SHOOT THEM-

Kauas on pitkä matka.
https://www.facebook.com/SeibukanPKS/
Veepee
kylkeenpotkija
Viestit: 1169
Lauteille: Tammikuu 2014
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taido, 白眉
Sivulajit: Tachimura-ha Shuri-Te, Capoeira-kuokkavierailu
Takalajit: Judo, moderni taijiquan
Tykännyt: 5 kertaa
Tykätty: 27 kertaa

Seisan kata

Viesti Veepee »

Lasse Candé kirjoitti: kesä 23, 2020, 08.54 Niin kauan kuin olen mitään karatesta mistään kirjoituksista tapaillut, olen törmännyt näkemykseen, että shime on okinawalainen juttu ja myöhemmin Sanchiniin lisätty.
Ainakin Kong Leen Hong Kongissa opettamassa kurjessa tuupitaan ja tönitään kavereita testausmielessä. Kasseille ja koipiin ei käsittääkseni kuitenkaan kengitä. Sen lisäksi tekevät Sanchiniaan kaverin antamalla vastuksella, so. niin, että liikesarja suoritetaan niin, että toinen pitää aktiivisesti käsistä kiinni ja hankaloittaa liikettä.

Monkey Steals Peachilla on myös soittolista kaikista Sanchineista, jotka hän sai nauhalle Fujianissa. Voin myös paljastaa, että tulossa on myös kaikki suitsukekauppanyrkkeilyn liikesarjat, joista yhden nimi on karatekoille varsin tuttu. ;)

Ville-Pekka Turpeinen

"If your unsoku is good, you can never be touched." -Kozo Kitamura, taido 8. dan hanshi, Suomen taidoliiton kesäleiri 2012

"Kun olet kiillottanut tekniikkasi ja saavuttanut liikkeiden vapauden, saat luonnostaan ihmeelliset voimat." -Musashi Miyamoto, Go Rin no Sho, Tulen rulla

Seuraajat

Kuvake
Andy
Hemmukka
Kuvake
Jussi Häkkinen
Lasse Candé
Mika Väyrynen
Kuvake
TimoS
Veepee