Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Shaolin Wahnam

Kiinalaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 32
Viestit: 93960
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Shaolin Wahnam

#1

Viesti Mika »

Onko täällä muita seuran jäseniä kuin Trae? Kertokaa nyt vähän toiminnastanne. :)


http://www.shaolin-wahnam.fi/" onclick="window.open(this.href);return false;
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 22
Viestit: 18973
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

#2

Viesti Andy »

http://wongkk.com/video-clips/sparring/overview.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Onko tämä tosiaan kyseisen koulukunnan käsitys realistisesta sparraamisesta?
Why are there no hits connected? Is this type of sparring effective for actual fighting?
The strikes seem to lack power. Can such strikes be decisive in a real figtht?
Will the kungfu practitioners be able to use their techniques if their opponents attack them in non-kungfu manner?
Why are the combatants so relaxed? Will they be effective in fighting?

The following explanation will be helpful.
Kungfu combat application today is of such a low level generally that many martial artists are hit many times in free sparring. Some people even think that to be hit a few times in free sparring is a norm, a form of punishment they have to endure. This is ridiculous, though true today. The very fact of learning kungfu, or any martial art, is to avoid being hit. If you are skilful in sparring, you will not be hit even once. This type of training which enables you to be free from being hit, because you can defend against them, is certainly effective for actual fighting.

The strikes are actually powerful, though they may not be rough or strenuous, because the combatants use internal force. This, in fact, is a mark of a superior art. An art that uses brute strength and muscular tension is comparatively inferior. Moreover, the combatants here can control their force. They can apply force at contact, without having to tense their muscles first and gather momentum to pick up force. Thirdly, the attacks here are aimed at vital spots. A single strike is often decisive in a real fight.

At first a kungfu practitioner needs to get used to different ways of attacks from opponents fighting in a non-kungfu manner. Once he has accomplished this, he will find it so much easier to fight such opponents. The participants here as well as in other kungfu courses found out this fact from their direct experience during their courses themselves. The underlying reason is that kungfu techniques developed directly from the most effective movements of actual fighting over many centuries. By not using these movements, that person denies himself of such combat advantages.

Thinking that one needs to be tensed and aggressive in order to be combat efficient actually shows how badly both kungfu philosophy and application have deteriorated. If you are tensed and aggressive, not only you will be slower and less powerful, all your techniques and skills will be performed below your normal level. To be relaxed and calm is a pre-requisite for success in combat as well as in other aspects of life. If you practice an internal art, the more relaxed you are, the more powerful and faster you will be.
Myös suomenkieliseltä sivustolta löytyy melko mielenkiintoista tekstiä:
Kiinalaisen lääketieteellisen ajattelutavan mukaan chi kungin harjoittaminen voi sekä parantaa että estää kaikenlaisia sairauksia, mukaan lukien astman, sokeritaudin, verenpainetaudin sekä syövän, joita tavanomainen lääketiede pitää parantumattomina sairauksina. Chi kungin harjoittaminen on myös erittäin tehokas tapa toipua psykologisista ongelmista.
Tähän ei kaikki pysty. :shock: :shock: :shock: :shock:
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 12792
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo

#3

Viesti MtJ »

Andy kirjoitti: If you are tensed and aggressive, not only you will be slower and less powerful, all your techniques and skills will be performed below your normal level.
Tottahan tuo osa lainauksessa on. Tosin miksi otetaan vastakkainasetteluun mukaan kontaktilla tapahtuva sparraus VS. ilman kontaktia tapahtuva "sparraus"? Eihän se nosta aggressiota joka kerran pintaan jos tulee osumaa. Kummallinen ajatus, että pystyottelussa olisi aggressiot heti päällä kun ottaa osumaa. Aloittelijoilla näin ehkä onkin.
Andy kirjoitti: Tähän ei kaikki pysty.
Oikeassa olet, minä en esimerkiksi edes yritä.
“Tallella ikä eletty, sanotaan. Kokemuksia karttuu, monesta asiasta voi huokaisten sanoa: herrankiitos kun on tuokin temppu jo tehty.”
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä
Kuvake
Trae
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 41
Viestit: 276
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#4

Viesti Trae »

Suomen Shaolin Wahnam on osa Sifu Wong Kiew Kitin perustamaa Shaolin Wahnam -instituuttia, jonka harjoittelun kohteena on Shaolinin "kolme aarretta": kungfu, qigong ja zen (lisäksi nykyään myös taijiquan).

Suomessa toiminta alkoi virallisesti vasta tänä keväänä, ja porukka on hyvin pieni. Suomen kärkihahmo, Markus Kahila, aloitti qigongin opettamisen vuoden alussa, kungfuopetus on tulossa myöhemmin.

Itse olen harjoitellut Shaolin Kungfua viime marraskuusta lähtien, ja tietääkseni minä ja Sihing Markus olemme Suomen ainoat Shaolin Wahnamin kungfu-harjoittelijat. Lisäksi maasta löytyy ainakin yksi, joka on oppinut Sifulta taijiquania (en tunne, ei ole aktiivinen "perheenjäsen"). Sifun qigong-oppilaita maasta löytyy kourallinen.

Nuo suomalaiset sivut ovat muuten nyt tällä hetkellä tarjonnan mukaisesti aika qigong-painotteiset, jos tuo "terveys ja hyvinvoiti" -asenne ihmetyttää. Shaolin Kungfu ei kuitenkaan ole mitään aamujumppaa, vaan ensimmäinen ja välttämätön perusehto on, että kungfu on tehokasta käytännössä.

Shaolin Kungfun harjoittelu on tylsää ja monotonista. ;) On kuitenkin sanottava, että kun sitä tosissaan tekee, niin kyllä se on myös käsittämättömän palkitsevaa.

Parhaiten aiheesta saa tietoa Sifun ja Shaolin Wahnam -instituutin nettisivuilta. Informaation määrä on järjetön.

Lopuksi: että saisitte jonkinlaisen kuvan siitä millaista harjoittelu on, niin tässä ylimalkainen esimerkki tämänhetkisestä soolotreenistäni:

Peruspaketti (tämä vähintään joka ikinen päivä):
1. 5-10 min Lifting the Sky (eräs dynaaminen qigong-harjoitus) + Qi Flow (hauska harjoitus/taito, ei voi selittää lyhyesti)
2. 15-20 min Zhan Zhuang (eri asentoja, pääpaino ratsastusasennolla) + 5-10 min Qi Flow
3. 5-10 min Yi Jin Jing + "kontrolloitu" Qi Flow
4. 5-10 min "Art of Flexible Legs" (kokoelma qigongina suoritettavia venytyksiä) + Qi Flow
Yht. noin 45 min

Tähän yleensä vielä perään (ajat hyvin epämääräisiä):
1. 5-10 min askelharjoituksia
2. 5-10 min liikesarjaa
3. 15-30 "taistelusekvenssejä" (applikaation harjoittelua, parin kanssa sparrausta pidempäänkin)
4. 5-15 min joku dynaaminen qigong-harjoitus, Qi Flow ja meditaatio

Lisäksi pyrin tekemään joka päivä 1-2 erillistä n. 15 min qigong-harjoitusta aamulla ja/tai illalla.

En oikein tiedä, mistä kertoisin enemmän. Saa kysyä ja nykiä hihasta (olen lähes joka ilta Hesperian puistossa harjoittelemassa).
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 12792
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo

#5

Viesti MtJ »

Mitä on qigong? Onko se jonkinlainen lihasjännitys-harjoite vai mikä? Mihin kategoriaan sen saisi menemään (vai onko se osia joistakin näistä):
1) Voimaharjoite
2) Kestävyysharjoite
3) Koordinaatioharjoite
4) Taitoa lisäävä harjoite
5) Venyvyyttä lisäävä harjoite

Miten minuuttiajat jakautuvat? Tehdäänkö asennot staattisina lihasharjoitteina esimerkiksi 15 minuuttia yhdessä asennossa?
“Tallella ikä eletty, sanotaan. Kokemuksia karttuu, monesta asiasta voi huokaisten sanoa: herrankiitos kun on tuokin temppu jo tehty.”
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä
Kuvake
Trae
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 41
Viestit: 276
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#6

Viesti Trae »

Andy, ei taas! :lol:

Shaolin Kungfu ei ole potkunyrkkeilyä. Sparrauksemme ei tulekaan näyttää potkunyrkkeilyltä. Se saattaa näyttää vaatimattomalta, mutta se on osoittautunut hyvin tehokkaaksi. Järjestöön kuuluu valtavasti porukkaa, jolla on hyvin paljon kokemusta muista lajeista, ja jotka ovat valinneet oman koulumme nimenomaan käytännän toimivuuden vuoksi. Tällaisiin henkilöihin voit saada kontaktin Shaolin Wahnamin keskustelufoorumeilla.

Näitä keskusteluja on käyty kymmenillä foorumeilla (harjoituksena voisit kokeilla etsiä muutaman) ja keskustelut ovat aina samanlaisia. Niissä on myös aina yksi yhteinen tekijä: kriitikoilla itsellään ei ole koulustamme mitään omakohtaista kokemusta, vaan argumentaatio keskittyy lähinnä siihen, miltä videot näyttävät.

Kiinalainen lääketiede pystyy todellakin teoriassa parantamaan minkä tahansa taudin. Käytännössä tämä ei tietenkään aina onnistu, ja jos sairaus etenee liian pitkälle ei paraneminen välttämättä ole enää mahdollista.

Tässä yksi tapaus, jossa Shaolin Qigong on parantanut "parantumattoman" sairauden. Mukana lääkärindokumentit todisteena. Usko tai älä. End of Endometriosis
Kuvake
Trae
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 41
Viestit: 276
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#7

Viesti Trae »

MtJ kirjoitti: Mitä on qigong? Onko se jonkinlainen lihasjännitys-harjoite vai mikä? Mihin kategoriaan sen saisi menemään (vai onko se osia joistakin näistä):
1) Voimaharjoite
2) Kestävyysharjoite
3) Koordinaatioharjoite
4) Taitoa lisäävä harjoite
5) Venyvyyttä lisäävä harjoite
Qigongista kerrotaan mm. Shaolin Wahnam Finlandin nettisivuilla (Mikan linkki), mutta lyhyesti: qigong tarkoittaa energiaharjoitusta. Sillä voidaan kehittää kaikkia mainitsemiasi asioita.

Meillä qigong-harjoittelu tapahtuu viidellä eri tasolla:
sairauksien parantaminen
terveyden kehittäminen
mielen kehittäminen
qigong kungfussa (sisäinen voima, tyyneys stressitilanteessa jne.)
henkinen kehitys

Qigong-harjoittelun tärkein elementti on mieli. Kyseessä ei ole lihasharjoitus, vaan koko ajan on pysyttävä mahdollisimman rentona (sekä fyysisesti että mielen tasolla).
Miten minuuttiajat jakautuvat? Tehdäänkö asennot staattisina lihasharjoitteina esimerkiksi 15 minuuttia yhdessä asennossa?
Nuo minuuttiajat olivat karkea arvio, mitään kiveen kirjoitettua ei ole. Tuo oli nykyinen treenimääräni, joka lisääntyy ajan myötä.

Mutta karkeasti tuo Zhan Zhuang tapahtuu niin, että pysyn jokaisessa asennossa esim. noin 15-20 hengityksen ajan (en kyllä laske joka kerta), ja usein viimeisessä asennossa pysyn sitten niin kauan kuin hyvältä tuntuu (esim. 30 hengitystä). Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään kestävyysharjoitus, vaan siinä pitää pysyä rentona ja sen tulee olla hauskaa. Laatu korvaa määrän, määrä kasvaa sitten hiljalleen kun joka päivä harjoittelee.

Harjoittelemani asennot järjestyksessä ovat seuraavat: hevosratsastusasento, jousipyssyasento vasemmalle, jousipyssyasento oikealle, yhden jalan asento oikealle, yhden jalan asento vasemmalle, valejalka-asento oikealle, valejalka-asento vasemmalle, yksisarvisasento vasemmalle, yksisarvisasento oikealle, vuohiratsastusasento, hevosratsastusasento.

Myöhemmin noihin asentoihin liittyy myös erilaisia käsiasentoja, tällä hetkellä harjoittelen kaikkia paitsi hevosratsastusasentoa pelkästään nyrkit lanteilla.
taifuuni
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 1078
Lauteille: Heinäkuu 2005

#8

Viesti taifuuni »

Trae kirjoitti:
MtJ kirjoitti:Mitä on qigong? Onko se jonkinlainen lihasjännitys-harjoite vai mikä? Mihin kategoriaan sen saisi menemään (vai onko se osia joistakin näistä):
1) Voimaharjoite
2) Kestävyysharjoite
3) Koordinaatioharjoite
4) Taitoa lisäävä harjoite
5) Venyvyyttä lisäävä harjoite
Qigongista kerrotaan mm. Shaolin Wahnam Finlandin nettisivuilla (Mikan linkki), mutta lyhyesti: qigong tarkoittaa energiaharjoitusta. Sillä voidaan kehittää kaikkia mainitsemiasi asioita.

Meillä qigong-harjoittelu tapahtuu viidellä eri tasolla:
sairauksien parantaminen
terveyden kehittäminen
mielen kehittäminen
qigong kungfussa (sisäinen voima, tyyneys stressitilanteessa jne.)
henkinen kehitys

Qigong-harjoittelun tärkein elementti on mieli. Kyseessä ei ole lihasharjoitus, vaan koko ajan on pysyttävä mahdollisimman rentona (sekä fyysisesti että mielen tasolla).
Miten minuuttiajat jakautuvat? Tehdäänkö asennot staattisina lihasharjoitteina esimerkiksi 15 minuuttia yhdessä asennossa?
Nuo minuuttiajat olivat karkea arvio, mitään kiveen kirjoitettua ei ole. Tuo oli nykyinen treenimääräni, joka lisääntyy ajan myötä.

Mutta karkeasti tuo Zhan Zhuang tapahtuu niin, että pysyn jokaisessa asennossa esim. noin 15-20 hengityksen ajan (en kyllä laske joka kerta), ja usein viimeisessä asennossa pysyn sitten niin kauan kuin hyvältä tuntuu (esim. 30 hengitystä). Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään kestävyysharjoitus, vaan siinä pitää pysyä rentona ja sen tulee olla hauskaa. Laatu korvaa määrän, määrä kasvaa sitten hiljalleen kun joka päivä harjoittelee.

Harjoittelemani asennot järjestyksessä ovat seuraavat: hevosratsastusasento, jousipyssyasento vasemmalle, jousipyssyasento oikealle, yhden jalan asento oikealle, yhden jalan asento vasemmalle, valejalka-asento oikealle, valejalka-asento vasemmalle, yksisarvisasento vasemmalle, yksisarvisasento oikealle, vuohiratsastusasento, hevosratsastusasento.

Myöhemmin noihin asentoihin liittyy myös erilaisia käsiasentoja, tällä hetkellä harjoittelen kaikkia paitsi hevosratsastusasentoa pelkästään nyrkit lanteilla.
Mielenkiintoista! Harjoittelusi muistuttaa päivittäisiä aamu ja iltaharjoituksiani joita olen tehnyt kauan, tosin lisääntymään päin ollut viime vuosina vielä.
Hyödyt ovat terveydelliset, henkiset, kamppailulliset, pysyy vaurio jolle ei luvattu muuta kuin veistä oireettomana, henkiselle puolelle on vaikeampi kuvailla vaikutusta mutta se on suuri, ruumiillisena toimii venyttelynä sekä uudenlaisen voimantuottotavan ja tasapainon perustana.
Sitä on on ollutkin kiva testauttaa tatamilla kun juurtaa itsensä rentona
maahan.
Hyvää treeniä tuollainen, tosin itse treenaan paljon muutakin, mutta ajan oloon kallistunen tähän suuntaan enemmän ja enemmän.
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 12792
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo

#9

Viesti MtJ »

Kiitos vastauksestasi! On aina mielenkiintoista ja mukavaa lukea muiden lajien harjoitustavoista, vaikka onkin "piintynyt thainyrkkeilyn harrastaja". Lisäksi tulee tietenkin termien tunteminen. Tuota qigong-termiä olen mietiskellyt joskus pidempään enkä oikein saanut selville aiemmin mitä sillä tarkoitetaan. Mutta nyt selveni edes hiukan. Aiemmat ajatukseni tuon qigong-termin luettuani ovat menneet suunnilleen suuntaan, että "onkohan se jotain punnerrusta vai?"

Hengitysten laskeminen on pohjimmiltaan ajan laskemista?
“Tallella ikä eletty, sanotaan. Kokemuksia karttuu, monesta asiasta voi huokaisten sanoa: herrankiitos kun on tuokin temppu jo tehty.”
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä
Kuvake
Tohtori Krabola
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 8116
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki, Finland

#10

Viesti Tohtori Krabola »

Ootko Trae miettinyt voisit vetää pienen demon miitissä jos olet vielä tulossa? Kiinnostuneita tuntuisi riittävän, itse niihin lukeutuvana.
Turkka Tervonen

"Nykyisin saa olla vasenkätinenkin ilman syyttelyä ja poispakottamista, se on hyvä kehityssuunta kyllä." Tuomas Kyrö
Kuvake
Trae
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 41
Viestit: 276
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#11

Viesti Trae »

MtJ kirjoitti: Kiitos vastauksestasi! On aina mielenkiintoista ja mukavaa lukea muiden lajien harjoitustavoista, vaikka onkin "piintynyt thainyrkkeilyn harrastaja". Lisäksi tulee tietenkin termien tunteminen. Tuota qigong-termiä olen mietiskellyt joskus pidempään enkä oikein saanut selville aiemmin mitä sillä tarkoitetaan. Mutta nyt selveni edes hiukan. Aiemmat ajatukseni tuon qigong-termin luettuani ovat menneet suunnilleen suuntaan, että "onkohan se jotain punnerrusta vai?"
Qigong on yksi niistä asioista, mistä on vaikea saada oikeaa kuvaa ennen kuin sitä kokeilee itse. Erilaisia qigong-harjoituksia ja -tyylisuuntia on myös valtava määrä.

Tässä yksi esimerkki: meillä hyvin tärkeässä asemassa on Lohanin 18 kättä. Mainittakoon selvennyksenä, että kyseessä on 18 eri harjoitusta, ei 18 liikkeen sarja.

Tärkeintä qigongissa ei ole fyysinen ulkomuoto, vaan se, mitä kehon ja erityisesti pään sisällä tapahtuu. Samaa harjoitusta voi tehdä fyysisena aamujumppana tai korkean tason henkisenä harjoituksena, kyse on sisäisestä taidosta.

Myös punnerruksia voi tehdä qigongina, sitä meillä kutsutaan muistaakseni nimellä "Taming the Tiger". Kyseessä on ymmärrettävästi aika fyysisen tason harjoitus, eikä sitä meillä juuri suosita.
Hengitysten laskeminen on pohjimmiltaan ajan laskemista?
Juuri näin. Ajankulun seuranta on hieman hankalaa tällaisissa harjoituksissa, sillä esim. kellon vilkuilu pilaa helposti keskittymisen kokonaan, puhumattakaan henkisestä rentoutumisesta ("No joko se viisi minuuttia on mennyt..?")
Kuvake
Trae
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 41
Viestit: 276
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#12

Viesti Trae »

Tohtori Krabola kirjoitti: Ootko Trae miettinyt voisit vetää pienen demon miitissä jos olet vielä tulossa? Kiinnostuneita tuntuisi riittävän, itse niihin lukeutuvana.
Kysyvälle vastataan ja voin aina jotain vähän näyttääkin, mutta en kyllä varsinaista demoa aio tarjota reilun puolen vuoden kokemuksella. Mutta kiva kuulla että on kiinnostusta. :)

Voinhan tietysti vetäistä ainoan tähän mennessä osaamani liikesarjan, joka sisältää neljä erilaista lyöntiä ja puolustusta. ;)
Kuvake
Telepath Carbon
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 742
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: Tampere

#13

Viesti Telepath Carbon »

Trae kirjoitti: Tässä yksi esimerkki: meillä hyvin tärkeässä asemassa on Lohanin 18 kättä. Mainittakoon selvennyksenä, että kyseessä on 18 eri harjoitusta, ei 18 liikkeen sarja.
Aika mielenkiintoista. Chan Family Choy Lee Futiin kuuluva Lohan Qigong järjestelmä sisältää myös kys. harjoituksen, jota olen melko aktiivisesti tehnyt hieman yli vuoden ajan, mutta liikkeet ovat suurelta osin erilaisia. Tässä vähän osviittaa miten meillä tehdään. Noista liikkeistä puuttuu siirtymiä ja toistoja mutta pääpiirteistä ovat useimmat mukana. Tietenkin hienosäätöä löytyy sitten vaikka iäksi ja eihän tällaisista kuvista voi kukaan tätä oppia tehokkaasti. Mutta ulkomuoto käy ilmi, ja on mielenkiintoista vertailla.

T
"Oh no, beacuse you do not truly know someone until you fight them." -Serafi
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 22
Viestit: 18973
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

#14

Viesti Andy »

Trae kirjoitti: Shaolin Kungfu ei ole potkunyrkkeilyä. Sparrauksemme ei tulekaan näyttää potkunyrkkeilyltä. Se saattaa näyttää vaatimattomalta, mutta se on osoittautunut hyvin tehokkaaksi. Järjestöön kuuluu valtavasti porukkaa, jolla on hyvin paljon kokemusta muista lajeista, ja jotka ovat valinneet oman koulumme nimenomaan käytännän toimivuuden vuoksi. Tällaisiin henkilöihin voit saada kontaktin Shaolin Wahnamin keskustelufoorumeilla.

Näitä keskusteluja on käyty kymmenillä foorumeilla (harjoituksena voisit kokeilla etsiä muutaman) ja keskustelut ovat aina samanlaisia. Niissä on myös aina yksi yhteinen tekijä: kriitikoilla itsellään ei ole koulustamme mitään omakohtaista kokemusta, vaan argumentaatio keskittyy lähinnä siihen, miltä videot näyttävät.
Toivottavasti molemmat pääsemme miittiin, niin voit sparratessa käytännössä osoittaa minulle Shaolin Wabham-tekniikan tehon. Erityisen näyttävää olisi, jos olet paljon pienempi ja heikompi kuin minä, kun en oikein ota uskoakseni, että koolla, voimalla tai sukupuolella ei olisi juurikaan merkitystä kamppailun lopputulokseen.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
V-P
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 158
Lauteille: Maaliskuu 2005

#15

Viesti V-P »

Taisi trae mainita että on puoli vuotta laija vääntänyt. Andy, oletko nyt ihan varma että sinun kokemuksellasi olisi mielekästä lähteä kys. sparriin.
Violence is rarely the answer. But when it is... It's the Only answer. - Tim Larkin
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 53 kurkkijaa