Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Anti-grappling

Kiinalaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 17078
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 210 kertaa
Tykätty: 489 kertaa
Viesti:

Anti-grappling

#1

Viesti Andy » tammi 21, 2006, 03.11

Voisikohan joku selittää minulle, mitä Wing Tsunissa treenattava anti-grappling oikein on? Mihin sitä käytetään ja miten sitä treenataan?
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders


Kuvake
sivarinlötkö
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 6844
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 9 kertaa

#2

Viesti sivarinlötkö » tammi 21, 2006, 13.40

Kuulemma sitä vastaan ei voi tehdä mitään.
"Vesan pitäisi käyttää vähemmän sanontoja 'Miksi?' ja 'Mitä varten?'" - Ala-asteen ensimmäisen luokan opettaja

Kuvake
Ôari
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 12451
Lauteille: Tammikuu 2005
Tykännyt: 464 kertaa
Tykätty: 31 kertaa

#3

Viesti Ôari » tammi 21, 2006, 13.41

Olisko sitä just tossa uusimmassa postatussa klipissä?
______________________

Kuvake
siipi
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 343
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Tampere
Takalajit: Thainyrkkeily, Defendo, BJJ, Wing Tsung
Tykännyt: 2 kertaa
Tykätty: 0

#4

Viesti siipi » tammi 21, 2006, 14.11

sivarinlötkö kirjoitti: Kuulemma sitä vastaan ei voi tehdä mitään.
Kuka noin on sanonu?

Kuvake
Boozehound
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 883
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: Jyväskylä
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#5

Viesti Boozehound » tammi 21, 2006, 14.22

sivarinlötkö kirjoitti: Kuulemma sitä vastaan ei voi tehdä mitään.
Näithän sen tuosta videostakin. Ei mahtanu jampat mitään :( . Se oli isku ja hautuumaa, kertalaakista :( .
It's like a game of chess, but your ass is in the line...

MaP
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 13
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#6

Viesti MaP » tammi 25, 2006, 13.39

Ehkäpä tähän kannattaisi kysellä vastausta esim. Jarno Oksaselta..

Ps. Ja kun olen suht uusi tällä foorumilla lienee paikallaan sanoa tervehdys kaikille!

Kuvake
keskilinja
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2609
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Tampere
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#7

Viesti keskilinja » tammi 25, 2006, 13.42

MaP kirjoitti: Ehkäpä tähän kannattaisi kysellä vastausta esim. Jarno Oksaselta..

Ps. Ja kun olen suht uusi tällä foorumilla lienee paikallaan sanoa tervehdys kaikille!
Moroo... Ja tervetuloa potkuun 8)
Hernberg Jussi

Tu tö deth!!!

Kuvake
Tohtori Krabola
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 8112
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki, Finland
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#8

Viesti Tohtori Krabola » tammi 25, 2006, 13.44

MaP kirjoitti: Ehkäpä tähän kannattaisi kysellä vastausta esim. Jarno Oksaselta..

Ps. Ja kun olen suht uusi tällä foorumilla lienee paikallaan sanoa tervehdys kaikille!
Tere tulemast! :smt039
Turkka Tervonen

"Nykyisin saa olla vasenkätinenkin ilman syyttelyä ja poispakottamista, se on hyvä kehityssuunta kyllä." Tuomas Kyrö

Kuvake
Jarppa
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 5448
Lauteille: Heinäkuu 2005
Tykännyt: 27 kertaa
Tykätty: 32 kertaa

Re: Anti-grappling

#9

Viesti Jarppa » tammi 25, 2006, 13.57

Andy kirjoitti: Voisikohan joku selittää minulle, mitä Wing Tsunissa treenattava anti-grappling oikein on? Mihin sitä käytetään ja miten sitä treenataan?
Grappling taitaa kääntyä suomeksi sanaan mattopaini. Eli pyritään pitämään vastustaja poissa painietäisyydeltä, ja pyritään pysymään itse pystyssä, ja maahan jouduttaessa nousemaan pystyyn. Muakin kiinnostaisi jos joku asiaa treenaava osaisi kommentoida.

Kuvake
sivarinlötkö
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 6844
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 9 kertaa

#10

Viesti sivarinlötkö » tammi 25, 2006, 14.05

Si-Kung Keith R. Kernspecht kirjoitti: Never Wrestle a Wrestler

Kauan aikaa sitten kun opetin Wing Chunia ja vuodesta 1975 lähtien Wing Tsunia (WT), minulla oli tapana päättää jokainen harjoituskerta vartin mittaisella mattopainiosuudella.

Teini-iässä aloitin urani kamppailutaitojen parissa vapaapainilla, josta vähitellen siirryin judon, jujutsun ja aikidon harjoittelemiseen. Enoni opasti minua painissa ja naapurini, jolla oli oma "ota kiinni mistä saat" -tyyppisiä otteluja otteleva ryhmä, antoi minulle mahdollisuuden otella aina silloin tällöin nimellä "Keith the Strangler" ansaitakseni hieman rahaa opintojeni rahoittamiseksi.

Tuo nimi sopi minulle erittäin hyvin, sillä kuristustekniikat sekä pystyssä että matossa olivat erikoisalaani. En hävinnyt kertaakaan, ja kaikki otteluni päättyivät kuristusotteeseen. Näinä aikoina painoin 97 kg ja pystyin käsilläni liikuttamaan lähemmäs 200 kg rautaa painoharjoituksissani, joten eipä ollut ihme, että kuristusotteeseeni joutunut ei kestänyt sitä kauan.

Aina silloin tällöin harjoittelin jopa kolmen vastustajan kanssa matossa käyttäen sekä erilaisia kuristuksia että erilaisia kipupisteitä hyväkseni. Kaikella tällä ei ollut juuri mitään tekemistä Wing Tsunin kanssa, joka painottuu vastustajan voiman käyttämiseen häntä itseään vastaan. Oppilaani Kielissä osoittivat joskus turhautumisen merkkejä, sillä heillä ei ollut vuosien kokemusta painissa eikä myöskään kovinkaan paljon voimaa, jotta he olisivat yltäneet samalle tasolle kuin minä. Jonkin aikaa tämän jälkeen koin melkoisen yllätyksen, kun yritin ottaa painiotetta omasta Sifustani, Leung Tingistä. Käyttäen hyväkseen Chi-Sao tekniikoita hän järjestään torjui jokaisen hyökkäykseni. Eräs minua vähemmän aikaa kung fua harjoitellut irakilainen koki saman kohtalon yrityksissään. Tämä mies oli entinen painija ja oli ollut kuuluisan häräntappajan Masutasu Ojaman oppilas. Vähän aikaa näytti jo siltä, että irakilainen onnistuisi yrityksessään, kunnes Sifu Leung Tingin hyvin tähdätty kyynerpää osui häntä naamaan. Yritys loppui siihen.

Vuosia myöhemmin ollessani ulkomailla sain useita leikkimielisiä ja hieman epämiellyttävämpiäkin haasteita monilta painijoilta. Niihin aikoihin olin päässyt Wing Tsunissa jo niin pitkälle, että en tarvinnut enää paljonkaan voimaa uhraamatta tippaakaan tehokkuudesta. Hämmästyksekseni ja suureksi tyytyväisyydekseni saatoin havaita, että vastustajani eivät oikeastaan kertaakaan pystyneet saamaan minusta kunnon otetta. Kertaakaan en joutunut menemään vastustajani kanssa maahan saakka.

Sekä Sifu Leung Ting että Bruce Lee voittivat myös kaikki ottelunsa seisoen ja vain lyöntejään käyttäen. Wing Tsunin anti-grappling tekniikat vakuuttivat myös ne, jotka osallistuivat kansainväliselle poliiseille tarkoitetulle kurssille. Osallistujien suureksi hämmästykseksi Grandmaster Leung Ting päihitti helposti yli 110 kg painavan taitavan jujutsu kouluttajan, kun tämä yritti tehdä yhdistetyn käsilukko- ja heittotekniikan hyökkäyksessään Leung Tingin kimppuun. Voima kääntyi häntä itseään vastaan, ja katsojat haukkoivat henkeään usean sekunnin ajan.

Kiinnostus maassa tapahtuvaa ottelua kohtaan lisääntyi Wing Tsun -organisaatioon kuuluvien keskuudessa huomattavasti sen jälkeen, kun paras oppilaani Emin Boztepe haastoi Yip Manin oppilaan William Cheungin Kölnissä 1986 otteluun, jonka hän voitti. Ottelu alkoi pystyssä, mutta päättyi mattoon, jossa Cheung oli voimaton Boztepea vastaan.

Edistyneempien tasojen WT-tekniikat ovat tehokkaita painitekniikoita vastaan. Vaikka kirjassani On Single Combat sanon mielipiteenäni sen, että painijoilla on tiettyjä etuja puolellaan nyrkkeilijöitä ja karatekoita vastaan, olen täysin vakuuttunut siitä, että taitava WT:n harrastaja, joka osaa anti-grappling tekniikat hyvin, pystyy puolustautumaan vaivatta ja tehokkaasti painijaa vastaan yhdistäen Chi-Saon, työnnöt, potkut ja lyönnit. Kuitenkin on hyvä pitää samaan aikaan mielessään escrimamestari Bill Newmanin sanonta: "Älä koskaan nyrkkeile nyrkkeilijää vastaan tai paini painijaa vastaan!" Tämä olisikin yhtä turhaa kuin se, että jujutsun tai karaten harrastajat yrittäisivät käyttää Wing Tsunin "temppuja" otellessaan kokeneita WT-ottelijoita vastaan.

Jotta painija olisi mahdollista voittaa hänen omalla maaperällään, WT:n harrastajan täytyisi käyttää yhtä paljon aikaa harjoitellen samalla tavalla kuin painijat harjoittelevat. Me olemme kuitenkin Wing Tsunin harjoittelijoita, emmekä halua tulla painijoiksi tai muuttaa WT-tekniikoitamme yhdistämällä niihin painia. Mitään syytä tähän ei ole.

On hyvä palauttaa mieliin, että ottelussa on kolme etäisyyttä:

1. Pitkä etäisyys (jalat)
2. Keskipitkä etäisyys (kädet)
3. Lyhyt etäisyys (kyynerpäät, polvet, pääpuskut, otteet, heitot)

Täten maassa tapahtuva ottelu on jatkoa kolmannelle etäisyydelle, esim. heiton seurauksena.

Kaikki tämä tarkoittaa sitä, että painijan täytyy ensin ohittaa potkut polviin ja nivusiin. Siihen hän tarvitsee hyvän jalkatyön päästäkseen nopeasti lähelle - siis lähelle WT:n mittapuun mukaan. Toiseksi hänen täytyy välttää iskut, iskut silmiin ja kurkkuun. Vain sellainen WT:n harjoittelija, joka on oppinut wooden dummy -tekniikat, pystyy tähän todella hyvin. Kolmanneksi painijan täytyy välttää kyynerpäät, polvet ja WT-ottelijat käsien tuntoaistien suomat edut päästäkseen edulliseen heittotilanteeseen. Sittenkin jäljellä ovat vielä erilaiset anti-grappling tekniikat, joilla tämä voidaan estää, mm. Chi-Gerk -tekniikat. Jos vastustajasi pääsee näin pitkälle, hän on todennäköisesti Leung Tingin luoman tyylin harjoittelija, joka on harrastanut painia pienestä pitäen (esim. irakilainen, turkkilainen). Tällaista vastustajaa vastaa otteleminen onkin hankalaa, vaikka harjoittelisit painia parikin kertaa viikossa. Ja sittenkin voi olla, että vastustaja vain leikkii kanssasi, koska hän olisi voinut tehdä haluamansa temput jo ensimmäiseltä tai toiselta etäisyydeltä.

Vakavasti puhuen voisi tietenkin olla hyvä, että jotkut 200%:n kammpailutaitofriikit (heitäkin on ja heitä tarvitaan!) harjoittelisivat kymmenen tuntia viikossa painia, joka on kuitenkin ehkäpä se epätodennäköisin vaihtoehto WT:n harrastajan käymissä otteluissa ja jonka harjoittelemisen seurauksena voi olla vakavia loukkaantumisia.

Muiden WT:n harrastajien pitäisi mielestäni pitäytyä siinä, missä he ovat hyviä - eli Wing Tsunissa. Kuuluisat kiinalaiset strategit (esim. Sun Tsu) sanoivat usein, että kenraalin pitää keskittää joukkonsa siten, että oma voima pystytään heittämään vihollisen heikkoa kohtaa vastaan. Tämä juuri on Wing Tsunin tarkoitus.

Painija voidaan voittaa hänen omalla maaperällään vain, jos olemme yhtä voimakkaita, taitavia ja jos uhraamme ajastamme yhtä suuren osan painin harjoittelemiseen. Taitava kenraali valitsee kuitenkin sekä maaston, jossa hän taistelee, että aseet, joilla hän ottelee. Painijaa vastaan otellessa on syytä pitäytyä kahden ensimmäisen etäisyyden tekniikoihin WT:n periaatteiden mukaisesti. Chi-Sao tekniikat estävät vastustajaa saamasta minkäänlaista otetta. Jos kuitenkin jostain syystä joudumme taistelemaan maassa, pitäisi meillä silti olla muutama yllätys takataskussamme. Silloinkaan meidän ei tarvitse ajautua kauaksi WT:n perusperiaatteista, sillä järjestelmässämme on tarvittavat työkalut jokaiseen tilanteeseen.

On tärkeää, että vieraat vaikutteet eivät harhauttaisi meitä liian kauaksi alkuperäisistä tekniikoistamme. Tarkoitus on käyttää vastustajan voimaa hyväksi eikä vastustaa sitä. Tämä mahdollistaa sen, että Wing Tsunia voi harjoitella vielä 80 vuoden iässä.

Lopuksi siteeraan Emin Boztepe lausumia sanoja, jotka hän sanoi anti-groundfighting seminaarinsa aluksi 2.10.1995:

Anti-groundfighting on ottelun neljännen etäisyyden lajina vähiten tärkeä etäisyys Wing Tsunissa. Käymissäni noin 300 sadassa todellisen elämän ottelussa en koskaan ole joutunut tappelemaan maassa."
http://www.kolumbus.fi/wingtsun/article" onclick="window.open(this.href);return false; ... e_fi.shtml

Pelottavaa! :shock:

Taitaa olla niitä salaisia juttuja.
"Vesan pitäisi käyttää vähemmän sanontoja 'Miksi?' ja 'Mitä varten?'" - Ala-asteen ensimmäisen luokan opettaja

Kuvake
carenza
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 474
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Dallas
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

puree hammasta..

#11

Viesti carenza » tammi 25, 2006, 14.22

..tietääkseni sijo Bruce Leen KO:sta ratkaistiin 70% jollain muulla kuin mitä artikkelissa mainittiin...... :roll:
Risto Hietala

"I fell down to inside of my car and they thought that I had collapsed but I was just reaching my Nunchakus and now I was ready to fight against those seven thugs" -Sifu Fong

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 17078
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 210 kertaa
Tykätty: 489 kertaa
Viesti:

#12

Viesti Andy » tammi 25, 2006, 14.32

Ja minun tietääkseni Lee sai lisäksi Gene "Judo" LeBelliltä kyytiä matossa. Tämän jälkeen Leekin kiinnostui painimisesta.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

Kuvake
sivarinlötkö
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 6844
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 9 kertaa

#13

Viesti sivarinlötkö » tammi 25, 2006, 14.34

Andy kirjoitti: Ja minun tietääkseni Lee sai lisäksi Gene "Judo" LeBelliltä kyytiä matossa. Tämän jälkeen Leekin kiinnostui painimisesta.
Brucehan lopetti Wing Tsunin kesken. Ehkä jos hän olisi keskittynyt vain siihen, LeBellkään ei olisi pärjännyt?
"Vesan pitäisi käyttää vähemmän sanontoja 'Miksi?' ja 'Mitä varten?'" - Ala-asteen ensimmäisen luokan opettaja

Kuvake
Boozehound
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 883
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: Jyväskylä
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#14

Viesti Boozehound » tammi 25, 2006, 15.00

Lopuksi siteeraan Emin Boztepe lausumia sanoja, jotka hän sanoi anti-groundfighting seminaarinsa aluksi 2.10.1995:

Anti-groundfighting on ottelun neljännen etäisyyden lajina vähiten tärkeä etäisyys Wing Tsunissa. Käymissäni noin 300 sadassa todellisen elämän ottelussa en koskaan ole joutunut tappelemaan maassa."
Emin Boztepe lähetti kirjeen UFC:n ja Gracieille jossa hän sanoi UFC olevan esitys(fake) ja lähettävänsä ottelijoita näyttämään todellista tappelua Gracieille. No kaikkihan tiedämme että se jäi sitten vain puheiden asteelle. N.300ottelua tuolla spedellä on housussa( :p ). Miehen anti-grappling video on vielä huonompi kuin sen toisen(Victor Gutierrez) ja täytyy sanoa että sekin on TOSI huono :( .
Tai ehkä en ole vain pätevä arvostelemaan anti-grapplingia, koska harrastan vain grapplingia ilman sitä antia...
It's like a game of chess, but your ass is in the line...

Kuvake
kenttiensankari
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 5260
Lauteille: Toukokuu 2005
Paikkakunta: Wroclaw
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Thainyrkkeily, Vapaaottelu, BJJ, Karate
Tykännyt: 2 kertaa
Tykätty: 17 kertaa

#15

Viesti kenttiensankari » tammi 25, 2006, 15.14

Anti-grapplinggiä on vaikea trenata jos ei osaa oikeaoppista shoottia. Shoottaaminen on oikeasti yllättävän vaikea tekniikka, ei meinannut onnistua sitten mitenkään viime treeneissä, vaikka tehtiin rauhallisesti.

Winggaajien pitäisikin ekaksi treenata shootit ja alasviennit kohilleen, ennenkuin tulee tekniikoita joilla puolustaudutaan vapariäijien alasvientejä vastaan. Shootti ei ole sitä kun syöksytään naama edellä polveen. Uskon kyllä että Winggilajien anti-grappling voi olla ihan tehokasta treenaamatonta vastusta vastaan, kuten sen tarkoitus ilmeisesti onkin. Osaavaa vapariäijää ei kyllä pysäytetä jos ei olla treenattu vaparia. Eipä sinne kehään kannata kiivetäkkään jos ei ole treenannut kehälajia. Tässä mielessä en tajua Boztepen haasteuhoja, turpaan tulee jos erehtyy luulemaan pärjäävänsä Gracieta vastaan 1vs1 haastematsissa, tai vaparimatsissa.

Gracien suvun vesoja vastaan anti-grappling on mitä todennäköisemmin täysin toimimatonta, mutta humalaista suomalaismiestä vastaan ne voivat olla ihan tehokkaita. Puhun siis ihan mutuna, joten älkää tuomitko.
"Tärkeintä ei ole voitto, vaan jalo kilpa" - Eräs häviäjä


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 kurkkijaa