Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Sparri aseilla kiinalaisissa lajeissa?

Kiinalaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Rinno
aloituspotkija
aloituspotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2
Lauteille: Joulukuu 2015
Etulaji: Hema-Fiore
Takalajit: Karate
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Sparri aseilla kiinalaisissa lajeissa?

#1

Viesti Rinno » syys 12, 2019, 15.26

Kuinka usein, jos ollenkaan, tehdään minkäänlaista sparria teräksisillä aseilla kiinalaisissa lajeissa? Millaista se on?
Pohjani on enemmän HEMA-lajeissa, ja mietin, että minkälainen kiinalaisten lajien aseharjoituskulttuuri on. HEMAssa on kaikenlaisia suojavälineitä, ja pyritty aseilla simuloimaan historiallisten aseiden käyttäytymistä. En kovinkaan paljoa kiinalaisista lajeista tiedä, mutta heti ensimmäisenä tulee itselle mieleen väpättävät wushu/teatterimiekat.
Olisiko tylpille aseille, jotka on tehty joustamaan sopivasti pistossa, mutta muuten pyritty pääsemään mahdollisimman lähelle oikeiden käyttäytymistä, kysyntää kiinalaisissa lajeissa, joko suomessa tai yleisemmin maailmalla? Kiinassa itsessäänhän lajien tilanne on ilmeisesti hieman erillainen kuin muualla maailmalla?


Kuvake
Alioppilas
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 4992
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 18 kertaa

Sparri aseilla kiinalaisissa lajeissa?

#2

Viesti Alioppilas » syys 13, 2019, 00.26

Jollain aseilla on huidottu tämän kiinalaispromootion väliaikaviihteenä.Suomessa aiheeseen on perehdytty jossain määrin ainakin Tampereen Tang Lang -seurassa.

Voisi kuvitella, että asiaa kannattaisi lähestyä suojavarusteiden ja harjoitteiden kannalta kuten HEMAssa, sillä erotuksella, että kiinalaisen puolen tekniikoita ei tarvitse tulkita vanhoista manuaaleista. Niillä kaikista eniten väpättävillä peltimiekoilla ei ehkä kannata lähteä toteuttamaan, laadukkaat harjoitusvälineet lienevät kuitenkin aseellisessa kamppailussa olennaisia.
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Alioppilas viestistä:
Kuhmu

Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 kurkkijaa