Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Krav Maga

Nykyaikaiset itsepuolustuslajit eli Defendo, IMPACT, Krav Maga, MilFight, PDFS, Senshido jne.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 19876
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 70 kertaa
Tykätty: 79 kertaa

Krav Maga

#676

Viesti JanneM » kesä 28, 2014, 19.52

Käsitelläänkö CKM siis täysin eri lajina kuin Imi Lichtenfeldin Krava Maga?

Onko esim @Mjölnirillä tai jollain muuilla Krava Magaistilla jotain tietoa Imin kehittelyiden tuloksista ja aikajatkumoissta?
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
North American Defendo Alliance


Vesa Vuorinen
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 25
Viestit: 33
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Valkeakoski
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Krav Maga

#677

Viesti Vesa Vuorinen » kesä 28, 2014, 20.12

Kyllä.

Koska olen nyt Suomessa ainoa CKM ohjaaja - ja perustamassa tänne pienimuotoista lajitoimintaa - sain kohtalaisen laajan perehdytyksen CKM:ään myös teoriatasolla. Tämä asia tuli kyllä erittäin selväksi. Krav maga on täysin erillinen laji, kuin CKM. Korostaisin vielä, että krav maga oli se ensimmäinen, alkuperäinen laji. CKM on myöhemmin kehitetty, krav magaan osittain pohjautuva järjestelmä. Krav magan kehityksestä en osaa sanoa yhtään mitään.

Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 35
Viestit: 5388
Lauteille: Lokakuu 2009
Tykännyt: 314 kertaa
Tykätty: 230 kertaa

Krav Maga

#678

Viesti Ile » kesä 29, 2014, 02.31

Jos nyt muistelee, miten potkussa on ollut tapana kriittisesti tentata näitä lajien ja pääjehujen taustoja yms. ja mihin ne keskustelut on johtaneet tai olleet johtamatta, niin täydet pisteet Vesalle avoimesta keskustelusta ja vastailusta. Tolla asenteella päästään siihen suuntaan, että se itse tekeminen ratkaisee lajin arvostuksen.

T-T
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 24
Viestit: 3596
Lauteille: Helmikuu 2011
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Krav Maga

#679

Viesti T-T » kesä 29, 2014, 03.10

Vaikka tartuin itsekin pilkkuihin, niin Ilen kanssa täysin samaa mieltä!

Vesa Vuorinen
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 25
Viestit: 33
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Valkeakoski
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Krav Maga

#680

Viesti Vesa Vuorinen » kesä 29, 2014, 12.06

Kiitoksia herrat!

Minä yritän parhaani mukaan vastailla, jos kysyttävää tulee. Minä en halua yrittää esittää mitään muuta, kuin oikeasti olen. Minulla asiaan vaikuttaa esimerkiksi se, etten ole suorittanut / saavuttanut missään toisessa lajissa yhtään mitään mainitsemisen arvoista. Ei siis ainakaan tarvitse yrittää päteä saavutuksillaan :-) ,olen opettanut pienimuotoisesti monta vuotta. Se on vahvuuteni, samoin noiden CKM tekniikoiden kohtalaisen hyvä tuntemus.

Ilmoitelkaa vain, jos voin jossakin asiassa auttaa. Koitan kirjoittaa tänne aina, kun vain ehdin. Minulla menee nyt hieman aikaa noiden CKM sivujen parantamisessa, korjailussa ja omassa harjoittelussa. Liittyen tuohon ohjaajakoulutukseen, joudun itse harjoittelemaan nyt 5 x viikossa. Suomeen tulee myös loppkesästä pari hieman ylemmän tason ohjaajaa minua opastamaan. Syyskuussa lennän tosiaan Roomaan, jossa minulla on vielä 3 päivän loppukoulutus. Vasta tämän jälkeen pääsen suunnittelemaan noita mahdollisia kursseja Tampereelle ja Valkeakoskelle. Ehkä heti alussa myös Helsinkiin.

Aurinkoista (kai sitäkin joskus tulee) loppukesää!

Kuvake
taikuri
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 2719
Lauteille: Kesäkuu 2008
Paikkakunta: Mazatlan, Sinaloa, Mx
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Krav Maga

#681

Viesti taikuri » kesä 29, 2014, 14.54

Onko Moni Azik tunnettu joskus nimellä Pino Mitty?
When tyranny becomes law, rebellion becomes duty.

Vesa Vuorinen
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 25
Viestit: 33
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Valkeakoski
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Krav Maga

#682

Viesti Vesa Vuorinen » kesä 29, 2014, 15.09

Hmm,

en tiedä mistä olet tuon nimen kuullut? Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyy keskusteluja Monin mahdollisista muista nimistä, oikeusjutuista jne. Minä en ainakaan tiedä noista asioista yhtään mitään. Hänen asemassaan en myös itse ensimmäisenä alkaisi CKM kurssilla kertomaan jostain aikaisemmista oikeisjutuista tms. (jos sellaisia on ollut). Minä olen ollut aikaisemmin IT alalla töissä 13 vuotta. SIellä opin ainakin sen, että internetistä löytyviin tietoihin pitää aina suhtautua varauksella. Netti on hyvä apuväline, mutta se mahdollistaa myös paljon kaikkea kökköä. Erityisesti toisten henkilöiden mustamaalaaminen, huhujen levittäminen ja muu hölmöily onnistuu helposti. Minä tiedän kyllä jonkin verran Monin henkilökohtaisistakin asioista. Koska ne kuitenkin ovat nimenomaan hänen henkilökohtaisia asioitaan, ainakin minä ne pidän myös sellaisina.

En siis osaa sanoa tuohon kysymykseen tuosta toisesta nimestä yhtään mitään.

Kuvake
taikuri
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 2719
Lauteille: Kesäkuu 2008
Paikkakunta: Mazatlan, Sinaloa, Mx
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Krav Maga

#683

Viesti taikuri » kesä 29, 2014, 15.18

Ole huoletta. Kyllä minäkin moneen netistä löytyvään "tietoon" suhtaudun skeptisesti. Ei tarkoitukseni ole mustamaalata mitään tai ketään.

Kuulosti aihe mielenkiintoiselta niin tuli sitten lueskeltua muutamia muita kamppailufoorumeita. Törmäsin vielä kolmanteenkin nimeen.

Juu, netti mahdollistaa paljon kökköä sen asian seassa/lisäksi.
When tyranny becomes law, rebellion becomes duty.

Vesa Vuorinen
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 25
Viestit: 33
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Valkeakoski
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Krav Maga

#684

Viesti Vesa Vuorinen » kesä 29, 2014, 15.48

:-)

En tarkoittanutkaan sinua mustamaalauksella. Puhuin vain asioista noin yleisellä tasolla. Nopeasti etsien esimerkiksi juuri Aizikista tuntuu löytyvän aika paljon kaikenlaista keskustelua. Suurin osa tuntuu olevan kuitenkin tuollaista "musta tuntuu", ja "olen kuullut / lukenut" -tasoa. Tätä lähinnä tarkoitin. Tosiaan en valitettavasti itse osaa sanoa tuohon asiaan mitään.

Kuvake
Zamikki
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 22
Viestit: 81
Lauteille: Tammikuu 2009
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Krav Maga

#685

Viesti Zamikki » kesä 30, 2014, 23.53

Onhan meillä suomessa vissiin ainakin ollut yksi CMK ohjaaja aiemmin (tosin koulutuksen tarkempi ajankohta ei tule ilmi, itse viesti on postattu helmikuussa 2013):
Luke kirjoitti: Tervehdys kaikille. En ole (ainakaan muistaakseni) aiemmin kauheasti kirjoitellut tänne, mutta ajattelin antaa oman viisisenttiseni tälle Krav Maga -keskustelulle.

Olen jumppaillut Magaa Erällä 90-luvun loppupuolella ja sen jälkeen kahlannut muutaman seuran treeneissä jälkeenpäin.
Syy, miksi nyt kirjoitan, on että tässä on välillä pohdiskeltu Commando Krav Magaa (CKM) ja pystyn asiasta jotain sanomaan, koska olen käynyt siihen kuuluvan ohjaajakoulutuksen (Level 2). En tosin ole uusinut lisenssiä, joten voi olla että homma on nykyisin muuttunut.

Jos vaikka aloitetaan siitä tärkeimmästä eli tekniikoista:
- tekniikoita harjoitellaan suunnilleen samalla tavalla kuin muissakin Maga -tyyleissä. Ensin ohjaaja näyttää tekniikan, sitten sitä hiotaan hitaammalla temmolla esim. silmät kiinni, jotta saadaan oikea liikerata kuntoon (Tai Chi -tyylisesti). Sitten aletaan laittaa vauhtia enemmän ja mikä oli mielestäni ihan hyvää, oli se, että vastahyökkäykset tehtiin aina "perille", vaikkakin turvallisempaan kohtaan ihmiskehossa. Tällä tarkoitan siis, jos "oikea" osumakohde on pää, niin omat hyökkäykset tehtiin harjoitusparin olkapäähän tai rintaan. Muutamassa Maga-seurassa treenanneena tuntuu meinaan, ettei hyökkäyksiä viedä oikein ikinä perille mihinkään, vaan vain huidotaan ilmaa vastustajan silmien edessä. Ei kaikkialla eikä koko ajan, I know.

- tekniikat itsessään ovat hyvin pitkälti Ju-Jutsu -tyylisiä, esim. irroittautuminen kuristusotteesta takaa tehtiin nostamalla kädet suoraksi pään sivuun ja kääntämällä koko kehoa.

- tekniikoita on aika pieni määrä. Lyöntejä on vain muutamia, Wave-strike (eräänlainen upparina tehty avokämmenlyönti), cat strikes (käytännössä läpsimistä molemmin käsin) jne.

- CKM:stä löytyi myös passiivinen puolustusasento (tai Fence tms.), mikä ei mielestäni kylläkään ollut ihan omiaan purkamaan tilannetta. Varsinkin kun miettii että mind-set piti olla kutakuinkin:
"Our bodies tell that we don't want to fight, but our faces tell that we are dangerous"

:D

- puukkohyökkäyksistä sen verran, että alkuunsa tehtiin demoja siitä, miten aggressiivinen puukkomies tulee täydellä teholla päälle, yrittäen ihan oikeasti tikata sillä puukolla reikiä ympäri kehoa, huudellen samalla rivouksia ja ajamalla suorittajaa taaksepäin. Joillekin kurssilla tuli täytenä yllätyksenä että noinko se menee ja osa nyökytteli hyväksyvästi päätään että tosi hyvä juttu, että tää on sitä realismia. . So far so good.

Mutta sitten alettiin tekemään kuitenkin ihan perus blokkeja veitsihyökkäyksiin siten, että hyökkääjä pysyttelee potkuetäisyyden ja pitkän etäisyyden välimaastossa, eikä yritäkään tulla kunnolla iholle. Tuntui, että se realismi putosi siinä kohtaa pois, kun piti alkaa harjoittelemaan.

Entäs nämä veitsitorjunnat sitten? Käsivarsilla, muistutti mielestäni paljon perinteistä X-blokkia.

- mattokamppailu-osio oli suppea. Muutama tekninen ratkaisu guardista, niskalenkistä (sekä pystyssä että maassa) ja poistuminen mountista. Itsepuolustuksen opetteluun ei kuulemma tarvitse tietää mitään muista mattokamppailulajeista esim. BJJ:n puolelta, riittää kun osaa nuo muutamat tekniikat :)

- useamman hyökkääjän tilanteet olivat käytännössä peräkkäisiä yhden hyökkääjän tilanteita. Eli vaikka ympärillä pyöri kolme tai neljäkin vastustajaa, niin käytännössä muut odottivat kiltisti vuoroaan kunnes puolustautuja sai edellisen hyökkääjän nujerrettua.

- ampuma-aseiden kanssa pelattiin yhtä paljon kuin muissakin Magoissa. Muutamia pieniä eroja tekniikoissa, mutta ei mitään maata mullistavaa.

- CKM:ssä panostettiin todella paljon kuntopuoleen, mikä on mielestäni hyvä asia. Alun "Tai Chi" -tekniikkaosuuden jälkeen alettiin tekemään jo nopeammalla tahdilla ja aina oppitunnin lopuksi tekniikat "painetestattiin" nopeatempoisella, ns. täydellä kontaktilla tehdyillä hyökkäyksillä.

Sitten vielä politiikasta:
Moni Aizikista on joskus jonkunnäköistä puhetta keskustelupalstoilla ja muualla. Oma käsitykseni koulutuksen jälkeen on kuitenkin, että Aizik on bisnesmies, joka on keksinyt mediaseksikkään taistelujumpan, joka nimenomaan myy tällaisella elämysmatkailulla kommando-sotilaitten lajiin. Tästä kertoo paljon sekin, että harjoittelijat olivat suurimmaksi osaksi Camo-vaatteissa, joita koristeli CKM-logot. En väitä ollenkaan, etteikö kyseessä olisi ihan hyvä "taistelulaji". En ole ollenkaan varma, että Aizik itse on mikään erikoisjoukkojen sotilas/kouluttaja tms., mutta tuntuu miehellä kannattajiakin olevan ja mukava heppuhan hän on.
Olivat muuten muutamaan kertaan miettineet, että käyttävätkö "Krav Maga" -nimeä lajissaan ollenkaan laittaessaan hommaa pystyyn. Olikohan se alkuperäinen ajatus ollut Urban Survival tai joku vastaava, en muista tähän hätään.
Tuosta sai mielestäni hyvinkin erilaisen kuvan CKM ohjaajakoulutuksesta kuin Vesan kertomuksesta ja blogitekstistä...Kokemukset itse lajista ja Aizikista ovat taas ehkä lähempänä toisiaan näissä kertomuksissa?
Chuck Norris failed 7th grade Science. The only thing he recognized on the periodic table was the element of surprise.

Kuvake
Zamikki
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 22
Viestit: 81
Lauteille: Tammikuu 2009
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Krav Maga

#686

Viesti Zamikki » heinä 1, 2014, 00.10

Eli siis Luken tarinasta ei tullut ilmi että ohjaajakoulutus olisi ollut kovin rankka/vaativa, mutta itse laji ja Aizik vaikuttivat ihan päteviltä kaikesta huolimatta. Tai näin ainakin itse tulkitsin tuon, mutta olisi ehkä parempi kuulla suoraan hevosen suusta...
Chuck Norris failed 7th grade Science. The only thing he recognized on the periodic table was the element of surprise.

Vesa Vuorinen
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 25
Viestit: 33
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Valkeakoski
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Krav Maga

#687

Viesti Vesa Vuorinen » heinä 1, 2014, 05.50

Huomenta,

kyllä vain. Minä itsekin luulin olevani ensimmäinen ohjaaja. Näin tuon yllä olevan viestin vasta nyt kesäkuussa. Eräs opettamani henkilö sen laittoi minulle. No, velvollisuutenihan on selvittää nyt tuollaiset asiat, kun CKM:ää Suomessa edustan.

Herra oli kyllä tuttu CKM:n edustajille. Olivat itse hänet kuulemma unohtaneet. Niin tai näin, tiedän kyllä myös kuka tuo suomalainen ohjaaja nyt on. Hän on suorittanut tason 2 ohjaajan. Tosin hän suoritti tuon ohjaajan vuonna 2009. Vaatimukset ovat niistä ajoista muuttuneet paljonkin. Toinen asia on, että hän ei koskaan opettanut Suomessa (CKM:n edustajien mukaan). Kaikista opetettavistahan pitää lähettää tiedot kattojärjestölle. Hän ei myöskään uusinut tuota lisenssiään, kuten itsekin kirjoittaa. Eli ei ole jatkanut tuosta eteenpäin. Muutinkin tämän jälkeen omia tietojani niin, että olen nyt ainoa virallinen ohjaaja, en siis se ensimmäinen :-)

En tiedä millaisia leirit ovat olleet tuohon aikaan. Hän ei myöskään mainitse, missä on tuon ohjaajan suorittanut. Paikoissa on paljonkin eroa. Kuulemani mukaan Israel on ylivoimaisesti se vaativin. Jo siksi, että siellä oli nytkin koko ajan lämpötilat 28-39 astetta. Ja ulkona treenattiin se 10-12 h / päivä.
Voin kyllä sanoa ihan suoraan, että tällaiselle, 39-vuotiaalle ja 10 kertaa erilaisissa leikkauksissa olleelle, vanhalle kurpalle tuo kyseinen leiri oli äärimmäisen raskas. En ole koskaan tehnyt mitään yhtä raskasta viikon aikana. Vaikka olen ollut kyllä merijalkaväessä, suorittanut liikunnanohjauksen peruskurssin, ja harrastanut muutenkin liikuntaa viimeiset 20 vuotta. Mukana oli myös noita eri maiden armeijoiden ihmisiä. Kukaan ei kertaakaan valittanut, että olisi ollut liian kevyttä :-)
Totta kai tuollakin oli porukkaa, joille homma ei niin koville ottanut. Esimerkiksi hyvä kaverini Lasha. Hän on 27-v, ja oepttaa Israelin armeijan erikoisjoukoille krav magaa työkseen. Lasha olisi jaksanut vetää vaikka kuinka pitkään. Samoin oman kurssini ykkönen. eräs nuori meksikolainen kundi. Hän oli ollut apuohjaajana CKM koulussa 4 vuotta. Ikää oli 21-v, ja kaveri harrastanut kilpaurheilua monta vuotta. EIhän toi leiri sille nyt mikään kauhean raskas ollut.....kaikki riippuu hieman näkökulmasta.

En halua alkaa suoraan kommentoimaan Luken sanomisia tekniikoista. Tekstistä käy ilmi, että hän on kyllä tuon koulutuksen selvästi käynyt. Jotain samaa sisällössä oli vieläkin. EI tosin läheskään kaikkea.

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 42
Viestit: 16843
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 186 kertaa
Tykätty: 414 kertaa
Viesti:

Krav Maga

#688

Viesti Andy » heinä 1, 2014, 10.53

Minkä maan merijalkaväessä olet ollut ja miten olet sinne päätynyt? En siis yritä epäillä tarinaa, mutta kiinnostaa kun aika harva suomalainen on kai ollut merijalkaväessä. Jos kyse on USA:n merijalkaväki niin olen aina kuvitellut että siihen pitäisi olla USA:n kansalainen, mikä ei tietenkään ole sekään ollenkaan mahdotonta.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 36
Viestit: 89245
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 844 kertaa
Tykätty: 288 kertaa
Viesti:

Krav Maga

#689

Viesti Mika » heinä 1, 2014, 11.20

Kaipa rannikkojääkäreitä voidaan laveasti kutsua merijalkaväeksi.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 3559
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Kaarina
Etulaji: Jumppa
Takalajit: Judo, nyrkkeily, Bujinkan, Defendo, Hokuto, kb, Wing Tsun
Tykännyt: 42 kertaa
Tykätty: 104 kertaa

Krav Maga

#690

Viesti MikaM » heinä 1, 2014, 11.28

Merivoimilla on myös jalkaväki AUK, jota joskus tuollaiseksikin tituleerataan. Joskus RannAUK:ksi. Ja onhan siellä (ainakin ollut) JV RUK:n käyneitäkin.
"When you talk, you only repeat what you already know. But if you listen, you may learn something new."
- Dalai Lama


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 kurkkijaa