Nykyaikaiset itsepuolustuslajit eli Defendo, IMPACT, Krav Maga, MilFight, PDFS, Senshido jne.

EKIEP-Projekti

Nykyaikaiset itsepuolustuslajit eli Defendo, ICS, Krav Maga, MilFight, PDFS, Senshido jne.

Valvoja: Valvoja

EKIEP-Projekti
joukkopotkija
Viestit: 10
Lauteille: Joulukuu 2017
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: EKIEP-Projekti
Sivulajit: Yang Taiji, Scandinavian Defendo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

EKIEP-Projekti

Viesti EKIEP-Projekti »

Hei!

Tonik: 2 vuotta on laitettu alustavaksi tavoitteeksi projektille. Vaikka ranneottaiesta irtautumista käydään läpi jo muutaman tunnin itsepuolustuskurssilla, ei ne välttämättä "jää päähän" ja me pyrimme siihen, että projektissa mukana olevat osaavat hommansa, ennekuin mitään enempää aletaan tekemään.

Sinappi: Kiitos huomiosta ranneottaista irtautumiseen. Ranneotteista irtautuminen siksi, että sillä pyritään siihen, ettei itse syyllisty pahoinpitelyyn, ainakaan siinä määrin, mikä vaara on lyömisessä ja potkimisessa. Siksi ei käydä niitä läpi. Toki meillä käydään läpi sitä, että joku lyö ihan peruslyönnin (tällä tarkoitan ei-minkään lajin tyylin lyöntiä) se pyritään torjumaan esim kämmenellä (nostetaan kämmenet kasvojen suojaksi)
Eli tässä ei opetella toimimaan minkään lajin harrastajaa vastaan, vaan ihan yleisiä hyökkäyksiä vastaan (mitä ei-kamppailu-urheilua harrastavat tekevät) Jos haluaa oppia torjumaan nyrkkeilylyönnin, menee nyrkkeilyn peruskurssille ja jatkaa nyrkkeilyä, jos mielenkiintoa riittää.
Meillä on yksi lyöntitapa, ja se on pumppulyönti (Scandinavian Defendosta "otettu") mitään muita lyöntejä ei nähdä tarpeellisena opettaa, tai niitä vastaan torjumista.
Ja syleilyotteesta irtautumista myös voi olla mukana, kunhan sitä ollaan tarkasteltu tässä 2 vuoden aikana, mikä olisi yksinkertaisin tapa irrottautua siitä.
Janne: Kiitos kannustamisesta! Ymmärrän, että toiminta tällä hetkellä voi kuulostaa sinusta ja joistakin muista sinun keksimältä ninjakerholta vuonna 1985 mutta jostakin se on alettava, ja hyvä alottaa se vakavissaan, mutta askel askeleelta, että homma toimii. Rauhassa siis eteenpäin.

Kaverin motto onkin sanoa: "Itsepuolustus ja ensiaputaidot on melkein sama asia: Ne kuuluvat kaikille, mutta toivottavasti niitä ei ikinä joutuisi käyttämään"
Siksi on hyvä kehitellä jatkuvaan tahtiin eri toimintatapamalleja ja valikoida nistä se omiin tarkoituksiin sopiva.

Kiitos vielä kaikille näistä viesteistä ja kannustuksista, nyt menen treenaamaan etäisyystekniikkaa ja viettämään sen jälkeen uutta vuotta. Hyvää alkavaa uutta vuotta kaikille Potkulaisille ja lukijoille!

Sami Kaipio
sääreenpotkija
Viestit: 60
Lauteille: Marraskuu 2010
Paikkakunta: Pori
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

EKIEP-Projekti

Viesti Sami Kaipio »

Mitäs järkeä tällaista projektia on täällä esitellä, jos oikeasti menee 2vuotta ennenkuin näkee päivän valon? Vai mikä oli motiivina/ideana lähteä esittelemään ideaa, mistä et ilmeisesti itsekään tiedä mitä pitää sisällään/miten. Projektista kiinnostuneita pyysit laittamaan viestiä, niin sanotaan että olisin, joten miten edetään. Missä kaupungeissa mahdollista päästä projektiin mukaan? Kenen kouluttajan ”alle”? Vai miten tämä projektista kiinnostuminen siirretään eteenpäin? Sen verran ainakin suosittelen, että tätä liiketoiminta mallia ja esittelyä kannattaa kehittää ja miettiä kannattaako asiaa esitellä, jos ei ole mitään esitettävää.

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 13596
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 9 kertaa
Tykätty: 40 kertaa

EKIEP-Projekti

Viesti Kari Aittomäki »

Oltaiskos vähä rakentavampia, jookosta? Kaksivuotta on kullinluikaus.

Tämä kudelma on itseasiassa terävästi hahmotettu nykypäivän bisnesidea siitä kuinka myydä asennemuokkausta totaalisen kyvyttömille pullasorsille.
Eihän tuo kohderyhmä todellakaan halua oppia myllyttämään, ei sinne päinkään.
Kunhan turvaudutaan illuusioihin toimintakyvystä hätätilanteesta.. itseasiassa hyvin samalla lailla kuin ensiapukoulutuksissa.
Niitä nukkeja on kiva käsitellä mutta oikeassa maailmassa sieltä suusta pitää tonkia irto- tai tekohampaat ja oksennukset, samalla kun vieressä parkuu kaikenlaista hätähätähätäistä kauhistunutta tai tärkeileviä viittomakielen opettajia (co H.Niva).
Eikä kukaan ikinä kerro miten se kauhuissaan teutaroiva osumaaottanut saadaan taltutettua siihenmittaan että verenvuodot saa tukittua.
Tai kuinka käsitellä sokkiin vajonnutta tapahtuneita äimäävää.

Realistisuus ei ole hyvä bisnes, itseasiassa kaikkihan nää metodimme ovat ihannekuvajaisia, satujumppaa.
Siksi ne stabiilit ranneirtautumiset ja muu kikkailu on ihan passelin turvallinen lähestymä väkivaltatilanteeseen.
Ei ne siitä mitään opi koska minäkuva säilyy ennallaan mutta nyt myydään turvallisuuden potemkinia.
Ja se eisaa olla liian ruma.
Menee luukut kiinni ja poka ei opi sitäkään mitä tarjolla olis.

Mulla on takana satoja tilanteita ja ne ranneotepurkamiset.. ehkä kymmenkunta. Niistäkin muutamat oli hoitotilanteissa, "älä lyö."
Dementoituneet/huumaantuneet ovat.. omankaltaisiaan.

Kyseinen kokonaisuus ei lie ole pyrkimys opettaa tehokkuutta vaan saattaa idea opiskelijan kaaliin, että jotain voi sattua.
Näin käsittäisin.

En odota että kyssäriini vastataan, mutta kysynpä kuitenkin, lähinnä kovilta ammattilaisilta niinku JanneM ja Mjölnir ja muut..
Kuinka paljon olette pystyneet nostamaan oppilaittenne tosiallista tappelukykyä?
Ottaisitteko niitä janttereita tosipaikkaan vierellenne?

Kunmulla on luutunut se käsitys että kauppakorkeasta ei tule myyntimiehiä, sinne menee niitä.
Myllyttäminen on.. ikäänkuin synnynnäistä tai pakon edessä opittua/opeteltua. Tekniset ratkaisumallit omaksutaan metodeista mutta soveltaminen on oma ratkaisu.

Tämä EKIEP on ihan eri asia.

Kuvake
Point
etupotkija
Viestit: 6870
Lauteille: Tammikuu 2009
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

EKIEP-Projekti

Viesti Point »

Mielestäni projektin pitäjän olisi hyvä ottaa heti alkuun ns. Bisnes näkökulma aiheeseen. Jos kyseessä on tavallaan uusi tyylisuunta, niin olisi hyvä miettiä mitä uutta ”palvelu” tuo markkinoille sellaista mitä muut toimijat eivät tuo ja onko kohderyhmänä, joku sellainen kohderyhmä, jota kukaan ei ole ennen tavoitellut. Vai kilpallaanko samoilla markkinoilla muiden toimijoiden kanssa samoista asiakkaista? Sen jälkeen on hyvä miettiä bisneksen toteutusta markkinoinnista ihan fyysisiin fasiliteetteihin? Vai onko kyseessä ihan puhdas nettiprojekti? Kuka tästä olisi valmis maksamaan vai tapahtuuko se puhtaasti hyväntekeväisyys pohjalta?

POtkussa on keskusteltu markkinoinnista mm. Tässä keskustelussa.

https://www.potku.net/forum/viewtopic.p ... 7&start=75


Kamppailulaji markkinat ovat kuitenkin sellaiset, että vetäjän nimillä ja referensseillä on merkitystä jo puhtaasti markkinoinnin kannalta merkitystä. Siksi olisi hyvä miettiä valmiiksi, missä vaiheessa olet valmis tulemaan esille omalla nimellä vai jääkö projekti nettiin ajatustasolla. Toisaalta tässäkään ei ole mitään vikaa. Varmaan sekin on kasvattavaa. Tässä vaiheessa ei ole välttämättä relevanttia keskittyä siihen, onko projektin ydin rannelukoista vapautuminen vai se, että toista nekkaseen nokkaan.
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.

Kuvake
Totte
etupotkija
Viestit: 4384
Lauteille: Toukokuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

EKIEP-Projekti

Viesti Totte »

EKIEP-Projekti kirjoitti:Sinappi: Kiitos huomiosta ranneottaista irtautumiseen. Ranneotteista irtautuminen siksi, että sillä pyritään siihen, ettei itse syyllisty pahoinpitelyyn, ainakaan siinä määrin, mikä vaara on lyömisessä ja potkimisessa. Siksi ei käydä niitä läpi. Toki meillä käydään läpi sitä, että joku lyö ihan peruslyönnin (tällä tarkoitan ei-minkään lajin tyylin lyöntiä) se pyritään torjumaan esim kämmenellä (nostetaan kämmenet kasvojen suojaksi)
Tämä ei mielestäni vastannut ollenkaan kysymykseen. Eihän puolustautujan käyttämä keinovalikoima voi rajoittaa sitä minkälaisia hyökkäyksiä vastaan harjoitellaan. Eli kysymys kuului kai, miksi ranneotteet on katsottu niin keskeiseksi uhaksi, että se on otettu mukaan hyvin kapeaan valikoimaan?
"Jos minulla olisi kaikki valta, etenisin tältä pohjalta, mutta harmi kyllä, minulla ei ole lainkaan valtaa."
- Osmo Soininvaara

Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 18372
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 20 kertaa
Tykätty: 42 kertaa

EKIEP-Projekti

Viesti Jussi Häkkinen »

Akuma kirjoitti:Itellä ei oo hirveästi annettavaa kamppailulajien liiketoimintapuolelle paitsi ehkä yksi oppi jonka oon saanu IT -firmojen startuppien kanssa: Jos joku liikeidea on semmonen että sen voi joku varastaa vaan sillä että sen kertoo toiselle, niin ei se silloin lopulta ole ehkä ihan niin mahtava liikeidea.
Tämä pätee aika tavalla kaikilla liike-elämän alueilla. Hyvin harvoin idea on samaan aikaan sekä niin simppeli, että sen voi pölliä suoraan, että niin uusi, ettei sitä ole jo myyty.

Toisena...niin. Sisältö hämmensi. Mikäli väkivaltatilannetilastoissa ei ole tapahtunut erittäin radikaalia kehitystä, ei ranneotteita vastaan puolustautumisen korostamiseen ole juurikaan perusteita. Ohimenevä huomautus...juu. Tärkeä osa-alue? Ei.

Ja tietenkin projekti auki ja naamat esille, ei tässä mitään tähtialusta olla tekemässä tai markkinoimassa.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."

Kuvake
Point
etupotkija
Viestit: 6870
Lauteille: Tammikuu 2009
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

EKIEP-Projekti

Viesti Point »

Toivon mukaan ketjun aloittaja ja muuten keskustelua seuraavat ymmärtävät, että täällä Potkussa on useita kirjoittajia, joilla on kokemusta lajien levittämisestä niin Suomeen kuin ulkomaille ja he ovat kenties tehneet samat asiat, mitä te olette vasta suunnittelemassa. Heidän antamansa kritiikki kannattaa ottaa huomioon, ettei turhaan keksi joko pyörää uudestaan tai kehitä, jotain sellaista joko ei toimi välttämättä edes paperilla. Jos olette mukana tosissaan, niin nimen tuomin esiin on uskottavuuden kannalta suotavaa. Tietenkin, jos projekti on vielä sen verran vaiheessa, että ette halua tuoda nimiä julkisuuteen esim. Töittennen takia ja Google osuminen takia, on tietenkin ymmärrettävää. Yksi ratkaisu on laittaa ylläpidolle viestiä ja ilmoittautua nimellä, jolloin sitä ei leviteltäisi täällä. Myös Potkumiitit ovat yksi loistava paikka esitellä projektienne filosofiaa. Tämä toimii myös hyvänä palvelun testaamis paikkana, koska potkumiiteissä käyvien ihmisten taustat ovat hyvin erilaiset. Saisitte samalla hyvää palautetta.
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.

EKIEP-Projekti
joukkopotkija
Viestit: 10
Lauteille: Joulukuu 2017
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: EKIEP-Projekti
Sivulajit: Yang Taiji, Scandinavian Defendo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

EKIEP-Projekti

Viesti EKIEP-Projekti »

Kari osui asian ytimeen: Me pyrimme opettamaan ranneotteita siksi, koska joku toimintatapamalli on hyvä olla olemassa pohjalla, jso tilanteeseen joutuu. Ennemmin ranneotteista irtautumiset kuin lyömiset, juuri sen takia, koska lyömisestä rapsahtaa helposti itselle syyte. Toiseksi lyömisen opettelu on vaikeampaa kuin otteista irtautumiset. Otteista irtautumiset ollaan meidän porukassa huomattu nopemmin omaksuttavimmiksi, kuin lyöminen.
Ja nimistä vielä, eli ne kyllä laitetaan esille, hetikun tunnetaan että ollaan siihen valmiita. Vielä projekti on niin varhaisessa vaiheessa, ettei koeta sitä "kunniaa" tässä vaiheessa niin tärkeäksi. Nimet laitetaan esille sitten, kun ollaan edetty tässä jutussa omalla porukalla.
Ja kiitos palautteista, niitä on kiva saada ja lukea, kunhan ne eivät ole hyökkääviä, vaan rakentavia. Kaikki rakentavat palautteet otetaan isolla ilolla vastaan. Se, mitä Kari sanoi, me ei todellakaan haluta oppia myllyttämään, eikä opettaa sitä tulevaisuudessakaan, kunhan vain annetaan joku hyvä toimintatapamalli joihinkin uhka- ja väkivaltatilanteisiin. Ranneotteista vielä:Ne ollaan koettu siksi lyömistä tärkeämmäksi, koska moni meidän naispuolinen tuttu on joutunut niin Suomessa kuin ulkomaillakin häirinnän kohteeksi, joissa toinen osapuoli ottaa ranteesta kiinni, yleensä nuo tilanteet ovat syntyneet parisuhdeväkivallassa tai linja-autoasemalla, taksijonossa, yökerhossa. Jos joku haluaa oppima kamppailemaan, suosittelen ehdottomasti jotakin kamppailulajia. Ennaltaehkäisemiseen ja käskyttämiseen me pyrimme kaikista eniten, sitten noihin muihin, mahdollisimman lieviin voimakeinojen käyttöön. Mikään toimintatapamalli ja kamppailulajihan ei 100% toimi tilanteissa jos niihin joutuu, mutta aina siis pitäisi olla joku tapa (mieluummin sellainen, ettei saa itse syytettä) tilanteeseen.
Kilpailusta, ei tässä koiteta kenenkään muun kanssa kilpailla, jos joku haluaa jotain LAJIA harrastaa, ne pyrimme sitten ohjaamaan lähimpään seuraan, joka vastaa heidän odotuksiaan.
Nyt täytyy mennä, mutta vastailen aina tänne, kun kiireiltäni kerkeän. Hyvää uutta vuotta vielä kaikille!

rasvavalas
nilkkaanpotkija
Viestit: 48
Lauteille: Maaliskuu 2013
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

EKIEP-Projekti

Viesti rasvavalas »

Ja kirjallisessa itsepuolustuksessa pilkutus- ja muut säännöt on hyvä hallita :D

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit: 23423
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 21 kertaa
Tykätty: 38 kertaa

EKIEP-Projekti

Viesti Mjölnir »

Aika haasteellista on lykätä samoille markkinoille, kuin MAPA, AVEKKI, HFR, esimerkiksi. Lisäksi vielä ensihoitopuolelle kehitetty Defendo White, jossa kuitenkin taustalla on esim Jussi Jokinen, jolla on itsellään yhteensä seitsemän dania kolmesta eri lajista ja yli 20 vuotta ensihoito- ja ensivastekokemusta.

Kannattaa miettiä, millä aikoo lähteä markkinoimaan, en usko, että ”parempaa”järjestelmää pystyy keksimään, oliko se sitten hinta vai mikä, joka tekee systeemistänne houkuttelevamman vaihtoehdon kuin nämä jo olemassa olevat, joista Defendo White on juuri nyt breikkaamassa isosti.

Ammattikäyttöön tarkoitetussa järjestelmässä on muutama haaste: miten saada lähtökohtaisesti Kaikenlaiseen väkivallan käyttöön torjuvasti suhtautuvat henkilöt (suuri osa hoitoalasta, vaikka puhutaan oikeutetusta ”väkivallasta” eli hätävarjelusta ja voimankäytöstä) saada tekemään yksikin tekniikka, joka toimii, vaikka sitä ei haluttaisi harjoitella, eikä brutaalit ratkaisut tule kyseseen, koska em.

Lisäksi on vastuu siitä, että opettaa esimerkiksi toimivaltuudet oikein, kuitenkaan lähtemättä linjalle ”aina jos teet näin, olet kusessa”. MAPA, AVEKKI, HFR ovat tarkoitettu laitosympäristöön, joka mm mukaa toimivaltuuksia, että millä niitä juttuja tehdään, ensihoitotyössä taas ympäristö, johon mennään on aina tuntematon (useimmiten), ympärillä ei ole kuin yksi työkaveri, eikä ole vartijaa yms paikalla, henkilökohtaisia hälyttimiä, turvahuoneita, lukittavia ovia samalla tavalla kuin laitosmaailmassa.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit: 19965
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 12 kertaa
Tykätty: 16 kertaa

EKIEP-Projekti

Viesti JanneM »

Ei omilla nimillä esiintyminen ole kunniakysymys vaan uskottavuuskysymys...
TÄllä hetkellähän ei voi tietää onko siellä suunnittelemassa porukkaa ketkä ovat juuri päässeet peruskoulusta vai kymmeniä vuosia tuulikaapissa ovea avanneita tai ambulanssissa esimiestehtävissä olevia tai erityisopettajia vai ketä.

Mikään ei oikeastaan ole niin tärkeää kuin se pihvi jutussa. Mihin tähtäätte? Ammattilaisille suunnattu työväline mahdollisten uhkatilanteiden torjumiseen? Tavan tallustajille suunnattu itsepuolustuskurssi jossa opetellaan puolustautumaan joitain tarttumaotteita vastaan? Jotain muuta? Ja tietenkin se minun peräänkuuluttamani avoimmuus. Kuka toimintaa ohjaa? Millä taustoilla? Mihin suuntaan?
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy

Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 18372
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 20 kertaa
Tykätty: 42 kertaa

EKIEP-Projekti

Viesti Jussi Häkkinen »

EKIEP-Projekti kirjoitti:Kari osui asian ytimeen: Me pyrimme opettamaan ranneotteita siksi, koska joku toimintatapamalli on hyvä olla olemassa pohjalla, jso tilanteeseen joutuu. Ennemmin ranneotteista irtautumiset kuin lyömiset, juuri sen takia, koska lyömisestä rapsahtaa helposti itselle syyte. Toiseksi lyömisen opettelu on vaikeampaa kuin otteista irtautumiset. Otteista irtautumiset ollaan meidän porukassa huomattu nopemmin omaksuttavimmiksi, kuin lyöminen.
Aivan - omaksuttavuus on nopeaa, mutta onko hyökkäävien ranneotteiden osuus kaavailemassanne kohderyhmässä todella niin suuri, että niihin kannattaa panostaa paljon aikaa? On huomattava määrä muitakin asioita kuin ranneotteet ja lyöminen. Lisäongelmana on myös se, että ranneotteiden mekaniikka ei käänny helposti käytettäväksi muissa irroittautumisissa, kun taas muiden irroittautumisten mekaniikka soveltuu kohtalaisen hyvin sinänsä harvinaiseen ranneotetilanteeseen.
Ranneotteista vielä:Ne ollaan koettu siksi lyömistä tärkeämmäksi, koska moni meidän naispuolinen tuttu on joutunut niin Suomessa kuin ulkomaillakin häirinnän kohteeksi, joissa toinen osapuoli ottaa ranteesta kiinni, yleensä nuo tilanteet ovat syntyneet parisuhdeväkivallassa tai linja-autoasemalla, taksijonossa, yökerhossa.
Mielenkiintoinen tilastovääristymä sinänsä. Ehkäpä näihinkin tilanteisiin kuitenkin toimisi joku geneerisempi irtautumismalli spesifiä paremmin?
Kilpailusta, ei tässä koiteta kenenkään muun kanssa kilpailla, jos joku haluaa jotain LAJIA harrastaa, ne pyrimme sitten ohjaamaan lähimpään seuraan, joka vastaa heidän odotuksiaan.
...mutta olette kuitenkin luomassa lajia (järjestelmää, systeemiä jne.) ammattilaisille ja nähtävästi kuitenkin pyritte samoille tonteille kuin esim. Defendo White? kuulostaa hieman oudolta. Mikä on jutun keskeinen punainen lanka - eli: Miksi?
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."

Jörri
reiteenpotkija
Viestit: 426
Lauteille: Joulukuu 2013
Etulaji: Taekwondo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

EKIEP-Projekti

Viesti Jörri »

En ole mikään modernin itsepuolustuksen opettaja, enempi sellainen pullea vanhan kannan urheiluvalmentaja, mutta särähti tuo parisuhdeväkivallan itsepuolustus ajatus. Ranneotteesta tai kuristuksesta irtautuminen ja käskytys, pakeneminenkin on tuossa erinomaisen vaikeaa ja aivan muista asioista riippuvainen kuin itsepuolustuskyvystä. Voisi helposti jopa ajatella että yksittäinen 'kikka' tosiasiassa vaikeuttaa kokonaistilannetta, eikä helpota ongelman poistamista. Jonkinlaisena 'toimintaterapiana' itsepuolustus harrastus voisi tässä toimia tapahtuman jälkeen uhrikokemusta helpottamassa. Tämä nyt vain yhtenä esimerkkinä niiden asioiden syvyydestä joihin olette katseenne kiinnittäneet...

Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 18372
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 20 kertaa
Tykätty: 42 kertaa

EKIEP-Projekti

Viesti Jussi Häkkinen »

Jörri kirjoitti:En ole mikään modernin itsepuolustuksen opettaja, enempi sellainen pullea vanhan kannan urheiluvalmentaja, mutta särähti tuo parisuhdeväkivallan itsepuolustus ajatus. Ranneotteesta tai kuristuksesta irtautuminen ja käskytys, pakeneminenkin on tuossa erinomaisen vaikeaa ja aivan muista asioista riippuvainen kuin itsepuolustuskyvystä. Voisi helposti jopa ajatella että yksittäinen 'kikka' tosiasiassa vaikeuttaa kokonaistilannetta, eikä helpota ongelman poistamista. Jonkinlaisena 'toimintaterapiana' itsepuolustus harrastus voisi tässä toimia tapahtuman jälkeen uhrikokemusta helpottamassa. Tämä nyt vain yhtenä esimerkkinä niiden asioiden syvyydestä joihin olette katseenne kiinnittäneet...
Tästä täysin samaa mieltä.

Omakohtaista kokemusta löytyy parisuhteesta jossa nainen oli masentunut ja tämän myötä turhautuessaan (ja humalassa) väkivaltainen. Tilanteissa ei ollut sinällään millään tavalla kyse siitä, oliko minulla valmiuksia puolustautua vai ei, vaan aivan muista asioista. Pikaista tilannematematiikkaa käyttäen otin pari kertaa tarkoituksella lyönnit otsalla vastaan, koska aktiivisempi puolustautumismalli olisi eskaloinut käytöksen arvaamattomaksi hysteriaksi.

Sinällään jatkotoimintamalli oli harvinaisen selvä ja tunnetaan nimellä "lusikat jakoon". Väkivallan positiiviseksi puoleksi muodostui se, että päätöksenteko oli helpompi prosessi kuin normaalissa hiertävässä parisuhteessa.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."

EKIEP-Projekti
joukkopotkija
Viestit: 10
Lauteille: Joulukuu 2017
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: EKIEP-Projekti
Sivulajit: Yang Taiji, Scandinavian Defendo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

EKIEP-Projekti

Viesti EKIEP-Projekti »

Hei taas!

Janne: Pyrimme ammattiryhmille suunnattuun työvälineeseen sekä myös tavantallaajille. Eli molemmille pyrimme opettamaan samat asiat. Ja kyllä, vain tiettyjä ranneotteita vastaan toimimista pyrimme harjoittelemaan ja opettelemaan. Laitan yksityisviestillä kuvan toiminnan yhdestä päävetäjästä ja myös nimen sekä taustat. Mutta suurimmalla osalla projektissa mukana olleilla on Scandinavian Defendo tausta ja Hokutoryu Jujutsu ja AVEKKI ja myös Yang Taiji (Itsepuolustusversio, jota on vetänyt Jesse Tsao.

Jussi: Kyllä ranneotteista irtautumiseenkin kannattaa panostaa paljon aikaa. Ihan siksi, että nekin tulisivat luonnostaan tietyissä tilanteissa.

Ja miksikö tätä teemme? Haluamme viedä itsepuolustusta (edes pientä osaa siitä) eteenpäin maailmalla.

Ikähaarukka mitä meitä tässä on mukana on 22-56v jos se kiinnostaa. Joillaikin on henkilökohtaista kokemusta, osalla ei mitään.

Seuraajat

Aihki
Kuvake
Akuma
Asgeir
EKIEP-Projekti
Kuvake
JanneM
Jörri
Kari Aittomäki
Kuvake
Mjölnir
Kuvake
Point
Kuvake
Rojola
Sami Kaipio
sinappi
Kuvake
Totte
Kuvake
Valvoja