Nykyaikaiset itsepuolustuslajit eli Defendo, IMPACT, Krav Maga, MilFight, PDFS, Senshido jne.

EKIEP-Projekti

Nykyaikaiset itsepuolustuslajit eli Defendo, ICS, Krav Maga, MilFight, PDFS, Senshido jne.

Valvoja: Valvoja

EKIEP-Projekti
joukkopotkija
Viestit: 10
Lauteille: Joulukuu 2017
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: EKIEP-Projekti
Sivulajit: Yang Taiji, Scandinavian Defendo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

EKIEP-Projekti

Viesti EKIEP-Projekti »

EKIEP (Ennaltaehkäiseminen, Käskyttäminen, Irrottautuminen. Etäisyystekniikka, Pakeneminen)EKIEP-Projekti on kehitetty uhka- ja väkivaltatilanteisiin, joihin saatat joutua oppilaitoksessa, hoitoalalla, vapaa-ajalla, koulussa. Projekti sisältää ranne ja kuristusotteista irtautumisen, uhkaavan henkilön käskyttämisen, uhkaavaan henkilöön etäisyyden ottamisen ja pakenemisen harjoittelun.EKIEP-Projekti on kehitetty kahdesta itsepuolustusjärjestelmästä joilla on näkemystä nykypäivän uhkakuviin. Vaikka EKIEP-Projektin eivät suoranaisesti harrasta mitään tiettyä lajia ovat he kouluttautuneet eri kursseilla ja seminaareilla, joiden kouluttajia ovat mm. olleet: Jyrki Saario, Antti Nurmi (Scandinavian Defendo), Auvo Niiniketo, Petri Kolehmainen (Hokutoryu Jujutsu), Timo Latsa (AVEKKI-Toimintatapamalli) Kaikilla EKIEP-Projektin kouluttajilla vuosikymmenten kokemusta mm. voimankäytöstä turvallisuusalalla.EKIEP-Projektin tavoitteena on luoda toimintatapamalli nykypäivän uhka- ja väkivaltatilanteisiin, joka todella toimii.Kohderyhmänä ovat kaikki projektista kiinnostuneet.


Projektin laajuus on laadittu siten että kaikki siihen osallistuvat oppisivat edes perusteet. Tavotteista riippuen 1 tunnista 6 kk. Lisäkysmyksiä voi esittää sähköpostiin: ekiep-projekti@outlook.com

Ylipotkija: Siirretty Ilmoitustaululta Salille keskusteluvilkkauden vuoksi.

Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit: 19966
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 15 kertaa
Tykätty: 16 kertaa

EKIEP-Projekti

Viesti JanneM »

VOisitteko hieman avata että mikä juttu, miksi oma systeemi ja ketä sen takana on?
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 17253
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 32 kertaa
Tykätty: 77 kertaa

EKIEP-Projekti

Viesti Andy »

Missä tätä treenataan?
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

EKIEP-Projekti
joukkopotkija
Viestit: 10
Lauteille: Joulukuu 2017
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: EKIEP-Projekti
Sivulajit: Yang Taiji, Scandinavian Defendo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

EKIEP-Projekti

Viesti EKIEP-Projekti »

Hei, kiitso mielenkiinnosta!

Pointtina tässä on se, että pyritään luomaan löhitulevaisuudessa uusi toimintatapamalli uhka- ja väkivatatilanteisiin, ei uutta lajia. Hyviä lajeja on maailma täynä. Me pyrimme ottamaan perusteet mm. Hokutoryu Jujutsun ja Scandinavian Defendon perusteita (Teoria ja käytäntö) Eli voidaan puhua esim itsepuolustuskurssista, ilman että se olisi kurssi, koska kyseessä on projekti, joka on saanut alkunsa tänä vuonna (EKIEP-Projektin henkilöt ovat treenanneet kyllä monien eri turvallisuusalan ammttilaisten opeissa jo muutamasta kuukaudesta usempaan vuoteen) Projektin olisi tarkoitus valmistua 2020 mennessä, sitä ennen pyritään treenaamaan jatkuvasti perusteita. EKIEP-Projektin takana ovat henkilöt ovat yksityisiä henkilöitä ja turvallisuusalan ammattilaisia, jotka saavat itse tulla kertomaan taustansa ja tietonsa Potkuun, jos haluavat. Mutta yhteistä meille projektin henkilöille on kiinnostus turvallisuuden kehittämsieen ja se , että olemme jatuvasti eri kursseilla ja seminaareilla, joita pitää Antti Nurmi, Jyrki Saario, Auvo Niiniketo, Petri Kolehmainen. Ja silloin tällöin myös Timo Latsa.
EKIEP-Projektia voi kokeilla tällä hetkellä maksutta mm. Helsingissä, Oulussa, Tampereella sekä Turussa ja Taivalkoeskella. Mutta myös muualla se on mahdollista tilanteesta riippuen, riippuu missä joku projektiin osallistunut pätevä ohjaaja on. Mutta pyrimme siihen, että projekti leviäisi ympäri Suomea pikkuhiljaa, emme pidä kiirettä. Siksi ilmoitimme tästä tänne potkuun, että täälläkin oltaisiin tietoisia että tämmöinen on kehitteillä. Pyrimme siihen, että esimerkiksi jos juri vaikka sinä Antti pitäisisit itsepuolustussovellusta potkunyrkkeilystä, niin pyrimme viemään sitä eteenpäin, miettimään, mikä potkunyrkkeilyssä sopisi itsepuolustukseen (Ja tämä oli tosiaan nyt vain esimerkki)
Kiitso vielä kerran mielenkiinnosta Antti ja Janne, toivottavasti voimme auttaa toisia vuoroin.

Kuvake
Rojola
kylkeenpotkija
Viestit: 2647
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Mullet City
Tykännyt: 15 kertaa
Tykätty: 10 kertaa

EKIEP-Projekti

Viesti Rojola »

Mitä näistä vakiintuneista moderneista lajeista kuten Krav Maga, Defendo, Senshido, Streetwise jne. mielestänne uupuu - tai mitä uutta EKIEP on tuomassa kentälle?
Janne Paavilainen

...ja ninjaprofeetta sanoi: älköön olko havistu!

Harjoitteletteko te siellä Bujinkanissa oikein tuelta tätä asioiden ja sanomisten vääristelyä ja asiayhteyksien muuten vain sekoittelua?

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 13603
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 9 kertaa
Tykätty: 40 kertaa

EKIEP-Projekti

Viesti Kari Aittomäki »

Tulkitsenko oikein kun oletan että tarkoitus on luoda koulutuskokonaisuus-paketti joka on helppo myydä tappeluhaluttomille, virallisille tahoille?
Ikäänkuin pohjilta "nytpä olemma järjestäneet Koulutuksen työntekijöillemma."

Ikävä sanoa mutta mä näen koko jutun lumeena, kontrollin illuusiona.
Eli erittäin onnistuneena ideana, jolla on todellisia mahdollisuuksia ohjeistaa tavankansalainen tekemään loogisia tekoja silloin kun ilmasta tulee paksua ja jotain pahaa voi oikeasti tapahtua. Todella osuvana täsmäkoulutusmallina nykypäivään.

Onnea kehitelmälle. Toivottavasti syventäviä opintoja on ainakin ideatasolla valmiiksifuntsattuina.

edit. kappas, Rojola iski väliin.
Relevantti kysymys mutta jo aikaisemmin selitetty, kai.
Kyse lie ehdollistamisesta väkivaltatilanteen tosiasialliseen mahdollisuuteen, joka on nykypiereksijöiden melko mahdoton hahmottaa.
Tekninen toteutus lie aivan kikkatasoa.
Kuten pitääkin, jokainen joka on oikeasti yrittänyt kertoa mikä on taatusti toimivaa toimintaa on törmännyt erimuotoisiin defensseihin.
Kuluttajayhteiskunnassa tuote pitää kietoa söpöiseen muotoon, bootcamp ei sovi kaikille.. tai oikeestaan hyvinhyvin harvalle.

tapsaattori
kylkeenpotkija
Viestit: 1016
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini
Tykännyt: 5 kertaa
Tykätty: 14 kertaa

EKIEP-Projekti

Viesti tapsaattori »

Tsemppiä projektiinne! Suomi ei ole taatusti markkina-alueena mikään helpoin. Yrittäjyydestä vain periaatetasolla jotain tietävänä sanon silti, että kannattaa olla markkinointi ja verkostot kunnossa.

Vai oliko tässä edes kyse liikeideasta? En aivan hahmottanut sitä viestien sisällöstä, mutta jonkinlainen franchising-systeemi tästä tuli ekana mieleen...

Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit: 19966
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 15 kertaa
Tykätty: 16 kertaa

EKIEP-Projekti

Viesti JanneM »

Aina kun markkinoidaan jotain tuotetta eikä tuotteen tekijät esiinny omilla nimillä ja kasvoilla tippuu tuotteen arvo lähelle nollaa vaikka tuote itsessään olisi kuinka hyvä.

TUohon samaan segmenttiin mihin yritätte lähteä on jo Avekki koulutukset ja Defendo White joissa molemmissa hommaa viedään eteenpäin ihan avoimesti omilla nimillä ja naamoilla.

Suosittelen sitä teillekkin. Muuten tuotteenne tuskin tulee koskaan kovin vahvasti menestymään. Name droppailu sillä kenen seminaareilla käy on myöskin turhaa koska kuka vaan voi käydä seminaareilla. Se miltä tautalta ja kenen toimesta tuote on rakennettu ja ennen kaikkea miten ja miksi on tärkeitä.
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy

EKIEP-Projekti
joukkopotkija
Viestit: 10
Lauteille: Joulukuu 2017
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: EKIEP-Projekti
Sivulajit: Yang Taiji, Scandinavian Defendo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

EKIEP-Projekti

Viesti EKIEP-Projekti »

Kari on oikeassa, me pyrimme luomaan koulutuskokonaisuuspakettia, vähänkuin AVEKKI, mutta erona se, että AVEKISSA pyritään kivuttomuuteen, tässä siihen, että jokaista kohdellaan tasavertaisesti teknisestikkin. Se, mitä "uutta" pyrimme tuomaan esille on se, että ei keskitytä muihin kuin ranneotteista- ja kuristusotteista irtaantumsieen, ennaltäehkäisyyn, käskyttämiseen, pakenemiseen. Eli ei mitään aseuhkia harjoitella. Harjoittelemme pelkästään teknisellä tasolla sitä, mite irrotatutua jos joku ottaa kaksinkäsin tai yhdellä kädellä ranteesta kiinni, kuristusotteesta irrottautuminen, kun joku kuristaa kahdella kädellä edestäpäin, tai yhdellä kädellä takaapäin. Ja sitten etäisyystekniikkaa, eli ns. pumppulyöntiä, joka käy myös työnnöstä. Näitä pyrimme luomaan eri tahoille ja yksityishenkilöille sopiviksi kokonaisuuksiksi. Eli kuten Kari sanoi, tekninen osaaminen jää ns. kikkatasolle, mutta pyrimme juuri siihen, että muutama sopiva tekniikka, jotka sopisi kaikille alasta riippumatta.
Nimillä esiintyminen: Olen jo sanonut osalle projektissa mukana olleelle Potkusta, että tänne voi tulla kertomaan tästä ja omista taustoista, mutta olemme miettineet, että parempi kertoa omat nimet ja taustat sitten vuonna 2020 kun projekti on (toivottavasti) valmis kokonaispakettina.
Markkinointi-idea, rahasta tätä ei päällimäisenä tehdä, vaan ihan puhtaasta halusta luoda toimivampia tapoja päästä uhkatilanteista ja väkivaltatilanteista irti ehjin nahoin mahdollisimman nopeasti. Tuosta teknisestä tasosta tasosta vielä, eli pyrimme nimenomaan siihen perusteilla harjottelemiseen ja opettamiseen.
Idea EKIEP-projektiin aikoinana lähti siitä, että oli eräs kaveriporukka, jotka oli kiinnostunut itsepuolustuksesta, mutta olosuhteiden pakosta (koulut ja työt) osa joutuivat muuttamaan eri paikkakunnille, ja tutustumaan eri toimintamalleihin. Eli nämä kaverukset ovat vieläkin mukana tässä ja mukaan tulee aina silloin tällöin lisää ihmisiä. Kaikille pyrimme opettamaan tismalleen samat jutut, ei yhtään vähempää, eikä enempää kuin mitä olemme itse oppineet. Ja todellakin tavoitteena on saada projekti valmiiksi 2020 Tässä on nyt pari vuotta aikaa treenata ja valikoida projektiin tärkeimmät tekniikat, ja jos uusia ideoita ja tekniikoita jostain ilmestyy, niin niitä pyrimme "ottamaan mukaan"
Sitten kun projekti on valmis, pyrimme tulemaan Potku-tapaamisiin esittelemään itsemme, tällä hetkellä se tuntuu liian aikaiselta vielä. Pyrimme siis opettamaan muutaman tekniikan joita on mahdollista sisäistää nopeasti, näitä tekniikoita tietenkin itsekkin harjoittelemme jatkuvasti (1-8 tuntia viikossa)
SItten kun projekti on todella valmis, luomme kotisivut, tulemme potku-tapaamiseen esittäytymään ja vaihtamaan kuulumisia.

tonik
munillepotkija
Viestit: 920
Lauteille: Helmikuu 2007
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

EKIEP-Projekti

Viesti tonik »

Miks projektissa menee 2 vuotta ennenkun valmis?
Jos tohon kuuluu vaan otteista irtaantuminen ni eihän siinä paljoa tarvi pakettia suunnitella.
Kun ette tee juttua rahasta.
Tunnen muutamia henkilöitä jotka vetää vastaavia koulutuksia mm hoitajille.
Hiukan olen skeptinen vaik sinänsä hyvä (bisnes)idea.

tapsaattori
kylkeenpotkija
Viestit: 1016
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini
Tykännyt: 5 kertaa
Tykätty: 14 kertaa

EKIEP-Projekti

Viesti tapsaattori »

Ok, ymmärsin väärin ja luulin että tämä oli just bisnes idea. No koulutuksia oppii järjestämään sillai, että suunnittelee, toteuttaa ja arvioi toteutunutta. Sitten uusi sykli paremmin. Kokemuksen tuomaa tietotaitoa ei voi oikein korvata vuosienkaan huolellisella suunnittelulla.

Asgeir
polveenpotkija
Viestit: 215
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: Helsinki, Meilahti
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

EKIEP-Projekti

Viesti Asgeir »

Täällä on keskusteltu aiemminkin eri menetelmistä ammattiryhmille.Tässä linkki hyvään ketjuun Ekiep, jos et ole vielä tutustunut. viewtopic.php?f=41&t=4884

Suomeen on yritetty tuoda puolta tusinaa muuta menetelmää (myös isolla rahalla) joten on positiivista kehittää itse :jepa:

Omasta mielestäni ero hyvissä ja menestyneissä menetelmissä muihin verrattuna on hyvä kouluttajuus joka kumpuaa pedagogisesta osaamisesta,laaja-alaisesta kokemuksesta ja selkeästä koulutuspaketista. Nämä toteutuu omien kokemuksien mukaan erityisen hyvin Hokutoryussa, Mapassa ja Defendo Whitessa. Huonoja kokemuksia onkin sitten enemmän...

sinappi
etupotkija
Viestit: 2523
Lauteille: Tammikuu 2006
Tykännyt: 4 kertaa
Tykätty: 4 kertaa

EKIEP-Projekti

Viesti sinappi »

EKIEP-Projekti kirjoitti:Se, mitä "uutta" pyrimme tuomaan esille on se, että ei keskitytä muihin kuin ranneotteista- ja kuristusotteista irtaantumsieen, ennaltäehkäisyyn, käskyttämiseen, pakenemiseen.
Miksi juuri ranneotteista irtautuminen on valikoitunut tuohon? Ovatko ranneotteet mielestänne oleellisempi osa nykypäivän uhka- ja väkivaltatilanteita kuin tarttuminen mistä tahansa muualta taikka lyöminen ja potkiminen?

Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit: 19966
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 15 kertaa
Tykätty: 16 kertaa

EKIEP-Projekti

Viesti JanneM »

No eihän siinä. Tsemppiä projektiin.
Arvioin projektia henkilökohtaisesti sitten kun sillä on jotain arvioitavaa. Tällä hetkellä toiminta on samalla tasolla itse vuonna 1985 keksimäni ninjakerhon.
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy

Kuvake
Akuma
kylkeenpotkija
Viestit: 1028
Lauteille: Elokuu 2005
Paikkakunta: Tampere
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

EKIEP-Projekti

Viesti Akuma »

Itellä ei oo hirveästi annettavaa kamppailulajien liiketoimintapuolelle paitsi ehkä yksi oppi jonka oon saanu IT -firmojen startuppien kanssa: Jos joku liikeidea on semmonen että sen voi joku varastaa vaan sillä että sen kertoo toiselle, niin ei se silloin lopulta ole ehkä ihan niin mahtava liikeidea.

Joten minusta kannattaa kyllä rohkeasti astua spottivaloon ja perata idistä täällä vertaisarvioinnin alttarilla niin paljon kuin se suinkin on soveltuvaa. Tällä tavalla välttyy kaikenlaisilta valuvirheiltä joita ei saa enää myöhemmin välttämättä pois. :)
Matti Vanhanen

"We do not become 'masters of form'; instead, we hopefully train long and hard enough that the form 'masters' us."
-Ellis Amdur

Seuraajat

Aihki
Kuvake
Akuma
Asgeir
EKIEP-Projekti
Kuvake
JanneM
Jörri
Kari Aittomäki
Kuvake
Mjölnir
Kuvake
Point
Kuvake
Rojola
Sami Kaipio
sinappi
Kuvake
Totte
Kuvake
Valvoja