Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

EKIEP-Projekti

Nykyaikaiset itsepuolustuslajit eli Defendo, IMPACT, Krav Maga, MilFight, PDFS, Senshido jne.

Ylipotkijat: Mjölnir, Tyttö

EKIEP-Projekti
joukkopotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 10
Lauteille: Joulukuu 2017
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: EKIEP-Projekti
Sivulajit: Yang Taiji, Scandinavian Defendo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

EKIEP-Projekti

#1

Viesti EKIEP-Projekti » joulu 30, 2017, 01.59

EKIEP (Ennaltaehkäiseminen, Käskyttäminen, Irrottautuminen. Etäisyystekniikka, Pakeneminen)EKIEP-Projekti on kehitetty uhka- ja väkivaltatilanteisiin, joihin saatat joutua oppilaitoksessa, hoitoalalla, vapaa-ajalla, koulussa. Projekti sisältää ranne ja kuristusotteista irtautumisen, uhkaavan henkilön käskyttämisen, uhkaavaan henkilöön etäisyyden ottamisen ja pakenemisen harjoittelun.EKIEP-Projekti on kehitetty kahdesta itsepuolustusjärjestelmästä joilla on näkemystä nykypäivän uhkakuviin. Vaikka EKIEP-Projektin eivät suoranaisesti harrasta mitään tiettyä lajia ovat he kouluttautuneet eri kursseilla ja seminaareilla, joiden kouluttajia ovat mm. olleet: Jyrki Saario, Antti Nurmi (Scandinavian Defendo), Auvo Niiniketo, Petri Kolehmainen (Hokutoryu Jujutsu), Timo Latsa (AVEKKI-Toimintatapamalli) Kaikilla EKIEP-Projektin kouluttajilla vuosikymmenten kokemusta mm. voimankäytöstä turvallisuusalalla.EKIEP-Projektin tavoitteena on luoda toimintatapamalli nykypäivän uhka- ja väkivaltatilanteisiin, joka todella toimii.Kohderyhmänä ovat kaikki projektista kiinnostuneet.


Projektin laajuus on laadittu siten että kaikki siihen osallistuvat oppisivat edes perusteet. Tavotteista riippuen 1 tunnista 6 kk. Lisäkysmyksiä voi esittää sähköpostiin: ekiep-projekti@outlook.com

Ylipotkija: Siirretty Ilmoitustaululta Salille keskusteluvilkkauden vuoksi.


Kuvake
JanneM
ylipotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 19782
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 48 kertaa
Tykätty: 50 kertaa

EKIEP-Projekti

#2

Viesti JanneM » joulu 30, 2017, 13.40

VOisitteko hieman avata että mikä juttu, miksi oma systeemi ja ketä sen takana on?
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
North American Defendo Alliance

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 16145
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 113 kertaa
Tykätty: 217 kertaa
Viesti:

EKIEP-Projekti

#3

Viesti Andy » joulu 30, 2017, 19.49

Missä tätä treenataan?
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

EKIEP-Projekti
joukkopotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 10
Lauteille: Joulukuu 2017
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: EKIEP-Projekti
Sivulajit: Yang Taiji, Scandinavian Defendo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

EKIEP-Projekti

#4

Viesti EKIEP-Projekti » joulu 30, 2017, 21.22

Hei, kiitso mielenkiinnosta!

Pointtina tässä on se, että pyritään luomaan löhitulevaisuudessa uusi toimintatapamalli uhka- ja väkivatatilanteisiin, ei uutta lajia. Hyviä lajeja on maailma täynä. Me pyrimme ottamaan perusteet mm. Hokutoryu Jujutsun ja Scandinavian Defendon perusteita (Teoria ja käytäntö) Eli voidaan puhua esim itsepuolustuskurssista, ilman että se olisi kurssi, koska kyseessä on projekti, joka on saanut alkunsa tänä vuonna (EKIEP-Projektin henkilöt ovat treenanneet kyllä monien eri turvallisuusalan ammttilaisten opeissa jo muutamasta kuukaudesta usempaan vuoteen) Projektin olisi tarkoitus valmistua 2020 mennessä, sitä ennen pyritään treenaamaan jatkuvasti perusteita. EKIEP-Projektin takana ovat henkilöt ovat yksityisiä henkilöitä ja turvallisuusalan ammattilaisia, jotka saavat itse tulla kertomaan taustansa ja tietonsa Potkuun, jos haluavat. Mutta yhteistä meille projektin henkilöille on kiinnostus turvallisuuden kehittämsieen ja se , että olemme jatuvasti eri kursseilla ja seminaareilla, joita pitää Antti Nurmi, Jyrki Saario, Auvo Niiniketo, Petri Kolehmainen. Ja silloin tällöin myös Timo Latsa.
EKIEP-Projektia voi kokeilla tällä hetkellä maksutta mm. Helsingissä, Oulussa, Tampereella sekä Turussa ja Taivalkoeskella. Mutta myös muualla se on mahdollista tilanteesta riippuen, riippuu missä joku projektiin osallistunut pätevä ohjaaja on. Mutta pyrimme siihen, että projekti leviäisi ympäri Suomea pikkuhiljaa, emme pidä kiirettä. Siksi ilmoitimme tästä tänne potkuun, että täälläkin oltaisiin tietoisia että tämmöinen on kehitteillä. Pyrimme siihen, että esimerkiksi jos juri vaikka sinä Antti pitäisisit itsepuolustussovellusta potkunyrkkeilystä, niin pyrimme viemään sitä eteenpäin, miettimään, mikä potkunyrkkeilyssä sopisi itsepuolustukseen (Ja tämä oli tosiaan nyt vain esimerkki)
Kiitso vielä kerran mielenkiinnosta Antti ja Janne, toivottavasti voimme auttaa toisia vuoroin.

Kuvake
Rojola
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2620
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Mullet City
Tykännyt: 33 kertaa
Tykätty: 20 kertaa

EKIEP-Projekti

#5

Viesti Rojola » joulu 31, 2017, 00.50

Mitä näistä vakiintuneista moderneista lajeista kuten Krav Maga, Defendo, Senshido, Streetwise jne. mielestänne uupuu - tai mitä uutta EKIEP on tuomassa kentälle?
Janne Paavilainen

...ja ninjaprofeetta sanoi: älköön olko havistu!

Harjoitteletteko te siellä Bujinkanissa oikein tuelta tätä asioiden ja sanomisten vääristelyä ja asiayhteyksien muuten vain sekoittelua?

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 12702
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 53 kertaa
Tykätty: 244 kertaa
Kuukauden kynäilijä

EKIEP-Projekti

#6

Viesti Kari Aittomäki » joulu 31, 2017, 01.11

Tulkitsenko oikein kun oletan että tarkoitus on luoda koulutuskokonaisuus-paketti joka on helppo myydä tappeluhaluttomille, virallisille tahoille?
Ikäänkuin pohjilta "nytpä olemma järjestäneet Koulutuksen työntekijöillemma."

Ikävä sanoa mutta mä näen koko jutun lumeena, kontrollin illuusiona.
Eli erittäin onnistuneena ideana, jolla on todellisia mahdollisuuksia ohjeistaa tavankansalainen tekemään loogisia tekoja silloin kun ilmasta tulee paksua ja jotain pahaa voi oikeasti tapahtua. Todella osuvana täsmäkoulutusmallina nykypäivään.

Onnea kehitelmälle. Toivottavasti syventäviä opintoja on ainakin ideatasolla valmiiksifuntsattuina.

edit. kappas, Rojola iski väliin.
Relevantti kysymys mutta jo aikaisemmin selitetty, kai.
Kyse lie ehdollistamisesta väkivaltatilanteen tosiasialliseen mahdollisuuteen, joka on nykypiereksijöiden melko mahdoton hahmottaa.
Tekninen toteutus lie aivan kikkatasoa.
Kuten pitääkin, jokainen joka on oikeasti yrittänyt kertoa mikä on taatusti toimivaa toimintaa on törmännyt erimuotoisiin defensseihin.
Kuluttajayhteiskunnassa tuote pitää kietoa söpöiseen muotoon, bootcamp ei sovi kaikille.. tai oikeestaan hyvinhyvin harvalle.

tapsaattori
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 651
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini
Tykännyt: 20 kertaa
Tykätty: 33 kertaa

EKIEP-Projekti

#7

Viesti tapsaattori » joulu 31, 2017, 12.04

Tsemppiä projektiinne! Suomi ei ole taatusti markkina-alueena mikään helpoin. Yrittäjyydestä vain periaatetasolla jotain tietävänä sanon silti, että kannattaa olla markkinointi ja verkostot kunnossa.

Vai oliko tässä edes kyse liikeideasta? En aivan hahmottanut sitä viestien sisällöstä, mutta jonkinlainen franchising-systeemi tästä tuli ekana mieleen...

Kuvake
JanneM
ylipotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 19782
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 48 kertaa
Tykätty: 50 kertaa

EKIEP-Projekti

#8

Viesti JanneM » joulu 31, 2017, 13.37

Aina kun markkinoidaan jotain tuotetta eikä tuotteen tekijät esiinny omilla nimillä ja kasvoilla tippuu tuotteen arvo lähelle nollaa vaikka tuote itsessään olisi kuinka hyvä.

TUohon samaan segmenttiin mihin yritätte lähteä on jo Avekki koulutukset ja Defendo White joissa molemmissa hommaa viedään eteenpäin ihan avoimesti omilla nimillä ja naamoilla.

Suosittelen sitä teillekkin. Muuten tuotteenne tuskin tulee koskaan kovin vahvasti menestymään. Name droppailu sillä kenen seminaareilla käy on myöskin turhaa koska kuka vaan voi käydä seminaareilla. Se miltä tautalta ja kenen toimesta tuote on rakennettu ja ennen kaikkea miten ja miksi on tärkeitä.
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
North American Defendo Alliance

EKIEP-Projekti
joukkopotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 10
Lauteille: Joulukuu 2017
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: EKIEP-Projekti
Sivulajit: Yang Taiji, Scandinavian Defendo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

EKIEP-Projekti

#9

Viesti EKIEP-Projekti » joulu 31, 2017, 15.01

Kari on oikeassa, me pyrimme luomaan koulutuskokonaisuuspakettia, vähänkuin AVEKKI, mutta erona se, että AVEKISSA pyritään kivuttomuuteen, tässä siihen, että jokaista kohdellaan tasavertaisesti teknisestikkin. Se, mitä "uutta" pyrimme tuomaan esille on se, että ei keskitytä muihin kuin ranneotteista- ja kuristusotteista irtaantumsieen, ennaltäehkäisyyn, käskyttämiseen, pakenemiseen. Eli ei mitään aseuhkia harjoitella. Harjoittelemme pelkästään teknisellä tasolla sitä, mite irrotatutua jos joku ottaa kaksinkäsin tai yhdellä kädellä ranteesta kiinni, kuristusotteesta irrottautuminen, kun joku kuristaa kahdella kädellä edestäpäin, tai yhdellä kädellä takaapäin. Ja sitten etäisyystekniikkaa, eli ns. pumppulyöntiä, joka käy myös työnnöstä. Näitä pyrimme luomaan eri tahoille ja yksityishenkilöille sopiviksi kokonaisuuksiksi. Eli kuten Kari sanoi, tekninen osaaminen jää ns. kikkatasolle, mutta pyrimme juuri siihen, että muutama sopiva tekniikka, jotka sopisi kaikille alasta riippumatta.
Nimillä esiintyminen: Olen jo sanonut osalle projektissa mukana olleelle Potkusta, että tänne voi tulla kertomaan tästä ja omista taustoista, mutta olemme miettineet, että parempi kertoa omat nimet ja taustat sitten vuonna 2020 kun projekti on (toivottavasti) valmis kokonaispakettina.
Markkinointi-idea, rahasta tätä ei päällimäisenä tehdä, vaan ihan puhtaasta halusta luoda toimivampia tapoja päästä uhkatilanteista ja väkivaltatilanteista irti ehjin nahoin mahdollisimman nopeasti. Tuosta teknisestä tasosta tasosta vielä, eli pyrimme nimenomaan siihen perusteilla harjottelemiseen ja opettamiseen.
Idea EKIEP-projektiin aikoinana lähti siitä, että oli eräs kaveriporukka, jotka oli kiinnostunut itsepuolustuksesta, mutta olosuhteiden pakosta (koulut ja työt) osa joutuivat muuttamaan eri paikkakunnille, ja tutustumaan eri toimintamalleihin. Eli nämä kaverukset ovat vieläkin mukana tässä ja mukaan tulee aina silloin tällöin lisää ihmisiä. Kaikille pyrimme opettamaan tismalleen samat jutut, ei yhtään vähempää, eikä enempää kuin mitä olemme itse oppineet. Ja todellakin tavoitteena on saada projekti valmiiksi 2020 Tässä on nyt pari vuotta aikaa treenata ja valikoida projektiin tärkeimmät tekniikat, ja jos uusia ideoita ja tekniikoita jostain ilmestyy, niin niitä pyrimme "ottamaan mukaan"
Sitten kun projekti on valmis, pyrimme tulemaan Potku-tapaamisiin esittelemään itsemme, tällä hetkellä se tuntuu liian aikaiselta vielä. Pyrimme siis opettamaan muutaman tekniikan joita on mahdollista sisäistää nopeasti, näitä tekniikoita tietenkin itsekkin harjoittelemme jatkuvasti (1-8 tuntia viikossa)
SItten kun projekti on todella valmis, luomme kotisivut, tulemme potku-tapaamiseen esittäytymään ja vaihtamaan kuulumisia.

Kuvake
tonik
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 920
Lauteille: Helmikuu 2007
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

EKIEP-Projekti

#10

Viesti tonik » joulu 31, 2017, 15.31

Miks projektissa menee 2 vuotta ennenkun valmis?
Jos tohon kuuluu vaan otteista irtaantuminen ni eihän siinä paljoa tarvi pakettia suunnitella.
Kun ette tee juttua rahasta.
Tunnen muutamia henkilöitä jotka vetää vastaavia koulutuksia mm hoitajille.
Hiukan olen skeptinen vaik sinänsä hyvä (bisnes)idea.

tapsaattori
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 651
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini
Tykännyt: 20 kertaa
Tykätty: 33 kertaa

EKIEP-Projekti

#11

Viesti tapsaattori » joulu 31, 2017, 15.55

Ok, ymmärsin väärin ja luulin että tämä oli just bisnes idea. No koulutuksia oppii järjestämään sillai, että suunnittelee, toteuttaa ja arvioi toteutunutta. Sitten uusi sykli paremmin. Kokemuksen tuomaa tietotaitoa ei voi oikein korvata vuosienkaan huolellisella suunnittelulla.

Asgeir
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 214
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: Helsinki, Meilahti
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

EKIEP-Projekti

#12

Viesti Asgeir » joulu 31, 2017, 17.23

Täällä on keskusteltu aiemminkin eri menetelmistä ammattiryhmille.Tässä linkki hyvään ketjuun Ekiep, jos et ole vielä tutustunut. https://potku.net/forum/viewtopic.php?f=41&t=4884

Suomeen on yritetty tuoda puolta tusinaa muuta menetelmää (myös isolla rahalla) joten on positiivista kehittää itse :jepa:

Omasta mielestäni ero hyvissä ja menestyneissä menetelmissä muihin verrattuna on hyvä kouluttajuus joka kumpuaa pedagogisesta osaamisesta,laaja-alaisesta kokemuksesta ja selkeästä koulutuspaketista. Nämä toteutuu omien kokemuksien mukaan erityisen hyvin Hokutoryussa, Mapassa ja Defendo Whitessa. Huonoja kokemuksia onkin sitten enemmän...

sinappi
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2401
Lauteille: Tammikuu 2006
Tykännyt: 32 kertaa
Tykätty: 29 kertaa

EKIEP-Projekti

#13

Viesti sinappi » joulu 31, 2017, 18.40

EKIEP-Projekti kirjoitti:Se, mitä "uutta" pyrimme tuomaan esille on se, että ei keskitytä muihin kuin ranneotteista- ja kuristusotteista irtaantumsieen, ennaltäehkäisyyn, käskyttämiseen, pakenemiseen.
Miksi juuri ranneotteista irtautuminen on valikoitunut tuohon? Ovatko ranneotteet mielestänne oleellisempi osa nykypäivän uhka- ja väkivaltatilanteita kuin tarttuminen mistä tahansa muualta taikka lyöminen ja potkiminen?

Kuvake
JanneM
ylipotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 19782
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 48 kertaa
Tykätty: 50 kertaa

EKIEP-Projekti

#14

Viesti JanneM » joulu 31, 2017, 20.15

No eihän siinä. Tsemppiä projektiin.
Arvioin projektia henkilökohtaisesti sitten kun sillä on jotain arvioitavaa. Tällä hetkellä toiminta on samalla tasolla itse vuonna 1985 keksimäni ninjakerhon.
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
North American Defendo Alliance

Kuvake
Akuma
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1027
Lauteille: Elokuu 2005
Paikkakunta: Tampere
Tykännyt: 12 kertaa
Tykätty: 4 kertaa

EKIEP-Projekti

#15

Viesti Akuma » joulu 31, 2017, 20.24

Itellä ei oo hirveästi annettavaa kamppailulajien liiketoimintapuolelle paitsi ehkä yksi oppi jonka oon saanu IT -firmojen startuppien kanssa: Jos joku liikeidea on semmonen että sen voi joku varastaa vaan sillä että sen kertoo toiselle, niin ei se silloin lopulta ole ehkä ihan niin mahtava liikeidea.

Joten minusta kannattaa kyllä rohkeasti astua spottivaloon ja perata idistä täällä vertaisarvioinnin alttarilla niin paljon kuin se suinkin on soveltuvaa. Tällä tavalla välttyy kaikenlaisilta valuvirheiltä joita ei saa enää myöhemmin välttämättä pois. :)
Matti Vanhanen

"We do not become 'masters of form'; instead, we hopefully train long and hard enough that the form 'masters' us."
-Ellis Amdur


Viestiketju lukittu

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 kurkkijaa