Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Senshidosta

Nykyaikaiset itsepuolustuslajit eli Defendo, IMPACT, Krav Maga, MilFight, PDFS, Senshido jne.

Ylipotkijat: Mjölnir, Tyttö

Vastaa
S_L
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 659
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Tampere
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Senshidosta

#481

Viesti S_L » maalis 20, 2011, 12.50

tomato can kirjoitti: Minuakin rupesi aihe ja nuo videot kiinnostamaan ja pakko tarttua väitteeseen jota kukaan ei ole tainnut vielä kommentoida.
Tuomo kirjoitti: Ei Senshidoon oteta vaikutteita BJJ:stä tai vaparista. Toki lajien treenaamiseen kannustetaan (Onhan Rich mm. BJJ black belt :) ).
Siis jos RIch tarkoittaa Richard Dimitriä niin ainakin tämän haastattelun mukaan kyse ei ole BJJ:stä.
[MD] Certified as what exactly? Instructor in Brazilian Jiu-Jitsu?

[RD] No, not Brazilian Jiu Jitsu, I was certified in 'Grappling Arts Academy' as a black belt and instructor which at the time was a grappling system based on BJJ.

The founder was a Canadian Jiu Jitsu Gold Medallist and I trained with him privately for a few years acquiring my black belt. I was training with him to enhance my ground game because at the time (1994) all I had as a grappling base was Greco-Roman wrestling.

Tässä seminaarivideolla joku jamppa yrittää lukottaa Dimitriä samalla kun Dimitri repii häntä naamasta (vai miten tuo shredding pitäisi suomentaa?). Ymmärrän, että tarkoitus oli varmaan mattopainin "voittamisen" sijaan demota nimenomaan shreddingin tehokkuutta maassa taistellessa, mutta silti kummastuttaa tuo tyyli millä hän sitä tekee. Joko Dimitri ei osaa juurikaan perusjuttuja matossa kuten positiot tai sitten hän shreddaillessaan ei koe tarpeelliseksi keskittyä niihin. Vai oliko tässä nyt tarkoitus juuri näyttää kuinka mattopainia treenaamatonkin henkilö voi pärjätä grapplerille pelkästään shreddauksella?

Okei, en ehkä edes ymmärrä mitä siinä yritettiin tehdä, mutta ei vakuuta. Mestarilta meni toinen olkapää sököksi heitosta joka olisi siellä reality based lasinsiru-/miina-/laavakentillä tehnyt vielä paljon pahempaa jälkeää. 10 sekuntia kun olisi painia jatkettu niin paksu poika olisi vääntänyt siihen terveeseen olkapäähänkin americanan.
Toki "oikeassa" tilanteessa Rich olisi voinut tökkiä silmiin jne., mutta silti... olen ihmeissäni.
Tuon perusteella hänellä ei siis ole mustaa vyötä BJJ:ssä (ellei ole haastattelun jälkeen sitä suorittanut). Ensimmäinen Kanadalainen (olisko ollut juuri Richin opettaja) sai mustan vyön vasta 90-luvun lopussa tai 2000-luvun alussa.

Tuo toinen juttu, eli painiminen samalla kun toinen shreddaa onkin sitten kinkkisempi juttu. Itse olen sitä mieltä, että BJJ tekee shreddaamisesta huomattavasti helpompaa, mutta se ei ole pakollista. Joissain asennoissa voimasuhteet ovat erilaiset, kuin pelkässä painissa ja tämä pitää tiedostaa jos treenaa painia ip-mielessä. Videolla näkyi mielestäni juuri tilanne, jossa Rich ei edes yrittänyt tehdä muuta kuin shreddaamista (joko demon vuoksi tai muista syistä), mutta mielestäni olisi tehokkaampaa, jos samalla yrittäisi päästä dominoivampaan asentoon.


Kuvake
Rojola
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 223
Viestit: 2620
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Mullet City
Tykännyt: 33 kertaa
Tykätty: 20 kertaa

Senshidosta

#482

Viesti Rojola » maalis 20, 2011, 14.27

Itse olen huomannut, että maassa kamppaillessa pureminen on varsin maittava työkalu, sillä hiukopalaa on tarjolla melkein kokoajan. Sillä saa myös lähes takuuvarmasti jonkinlaisen reaktion aikaiseksi, jota voi itse hyödyntää. Tuosta painivideosta en osaa sanoa mitään, mutta sitä kannattanee kysyä Dimitriltä itseltään. Häneen saa varsin nopeasti yhteyden sähköpostin tai Senshido-foorumien kautta.

Tytön esittämiin useisiin kysymyksiin saa parhaiten vastauksen, kun tulee harjoituksiin tai seminaarille. Kaiken kattavan ja tarpeeksi läpikotaisen vastauksen antaminen foorumeilla voi olla hankalaa.

Sanottokoon nyt kuitenkin, että lähestymistapa fyysisen väkivaltatilanteen ratkaisemiseksi on flinch-refleksin hyväksikäyttö (mieluiten niin, että torjutaan uhka kauempaa tuomalla kroppa ja kädet eteenpäin mikäli vain mahdollista) ja yhtäaikainen, tai mahdollisimman nopea vastatoiminta Senshidon viiden periaatteen mukaisesti.

Näitä periaatteita voidaan harjoitella yksi tai usempi periaate kerrallaan joko eristetyissä harjoitteissa, tai sitten kokonaisuutena vapaammassa (skenaario) harjoittelussa. Skenaario suluissa siksi, että aina ei ole tarvis laittaa näytelmäkerhoa pystyyn, varsinkaan jos keskitytään vain siihen fyysiseen vastatoimintaan.

Omien kokemukseni perusteella tyypillisimmät virheet liittyvät "ei sähköittävä liike", "lähin ase, lähin kohde" ja "liikkeen taloudellisuus" periaatteisiin. Varsinkin, jos on ollut aiempaa lajitaustaa niin tarjotaan helposti sitä polvea alaosastolle, vaikka oma käsi olisi jo vastustajan naaman seudulla, primäärikohteiden (silmät ja kurkku) lähellä. Samoin jos aletaan hutkimaan lähietäisyydeltä, niin usein uudet harjoittelijat lähtevät lataamaan iskujaan voiman toivossa, vaikka tarkoitus olisi iskeä siitä missä käsi on ja jatkaa toimintaa mahdollisimman nopeasti, lyhyesti ja tehokkaasti (=shredder). Tällä tavoin päästään vastustajan flinchin "sisälle" ja saavutetaan dominoiva asema OODA-luupissa.

Täällä onkin jo aiemmin kerrottu, että Tampereella Senshidoa harjoitellaan kerran viikossa ja harjoittelijoita kannustetaan käymään seuran MMA, BJJ, SW jne. harjoituksissa. Harvemmin myös Senshidossa harjoittelemme työkaluja eristetysti, esim potkuja ja lyöntejä välineisiin. Tällöin lähtökohta on itsepuolustuksellinen, joka vaikuttaa vaikkapa lähtöasentoon joka ei ole otteluasento. Muutenhan noita työkaluja harjoitellaan jokaisessa harjoitteessa, jossa on fyysistä vastatoimintaa.

Se miten Dimitrin salilla Senshidoa harjoitellaan, en osaa sanoa, koska en ole siellä koskaan käynyt. Mutta tästäkin saa tiedon varmasti ottamalla yhteyttä Dimitriin ylläolevien yhteystietojen kautta.

Tuomo korjannee jos valehtelin väärin :)
Janne Paavilainen

...ja ninjaprofeetta sanoi: älköön olko havistu!

Harjoitteletteko te siellä Bujinkanissa oikein tuelta tätä asioiden ja sanomisten vääristelyä ja asiayhteyksien muuten vain sekoittelua?

Kuvake
Tyttö
ylipotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 7287
Lauteille: Huhtikuu 2007
Paikkakunta: Kirkkonummi
Etulaji: Krav Maga
Sivulajit: Judo
Takalajit: Defendo, Karate (shorinji-ryu)
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 0

Senshidosta

#483

Viesti Tyttö » maalis 20, 2011, 14.32

Rojola kirjoitti: Tytön esittämiin useisiin kysymyksiin saa parhaiten vastauksen, kun tulee harjoituksiin tai seminaarille. Kaiken kattavan ja tarpeeksi läpikotaisen vastauksen antaminen foorumeilla voi olla hankalaa.
Kiitos vastauksesta. Kunhan seminaari tms. treenimahdollisuus sattuu sopivasti aikatauluihin, niin tarkoitus on tulla tutustumaan. Mutta en pistä myöskään pahakseni keskustelua keskustelufoorumilla. :)
Krav Maga 1998 > ja Judo 2006 >
KMG Instructor: Self Defence, Kids & Teens, Combat & Fighting, VIP, Women
Ammattivalmentaja
Method Putkisto ja MP Pilates -ohjaaja
Kahvakuulaohjaaja

Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 129
Viestit: 12811
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Senshidosta

#484

Viesti L.K. » maalis 20, 2011, 19.54

Rojola kirjoitti: I
. Harvemmin myös Senshidossa harjoittelemme työkaluja eristetysti, esim potkuja ja lyöntejä välineisiin. Tällöin lähtökohta on itsepuolustuksellinen, joka vaikuttaa vaikkapa lähtöasentoon joka ei ole otteluasento. Muutenhan noita työkaluja harjoitellaan jokaisessa harjoitteessa, jossa on fyysistä vastatoimintaa.
Eikö "senshidon mielestä "ip-tilanteissa voisi toimia kamppailu/ottelusasennossa? Tai jopa kannattaisi pyrkiä siihen? Eikö senshidossa esim pyritä hakeutumaan parempaan kamppailuasentoon kun uhkataso alkaa nousta ja konfliktin uhka kasvaa?

Tietyllä tasollahan jotain on siinä omassa valppaudessa mennyt pieleen jos joudutaan reagoimaan hyökkääjän toimintaan huonosta asennosta, vielä flinch-periaatteella. Okei,tiedän että tuo flinch on hyvin tyypillistä kun ollaan siinä "puolustajan roolissa" koska pyritään välttämäään sitä konfliktia. Mutta jos siinä ollaan vielä huonossa asennossa, se on minusta lähtökohtaisetsi huonoa valppautta jos ei puhuta täysin puskista tulevasta tilanteesta.
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.

Kuvake
Tuomo
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 100
Viestit: 300
Lauteille: Toukokuu 2007
Paikkakunta: Terrestrial North Pole
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Senshidosta

#485

Viesti Tuomo » maalis 20, 2011, 21.25

L.K. kirjoitti: Eikö "senshidon mielestä "ip-tilanteissa voisi toimia kamppailu/ottelusasennossa? Tai jopa kannattaisi pyrkiä siihen? Eikö senshidossa esim pyritä hakeutumaan parempaan kamppailuasentoon kun uhkataso alkaa nousta ja konfliktin uhka kasvaa?

Tietyllä tasollahan jotain on siinä omassa valppaudessa mennyt pieleen jos joudutaan reagoimaan hyökkääjän toimintaan huonosta asennosta, vielä flinch-periaatteella. Okei,tiedän että tuo flinch on hyvin tyypillistä kun ollaan siinä "puolustajan roolissa" koska pyritään välttämäään sitä konfliktia. Mutta jos siinä ollaan vielä huonossa asennossa, se on minusta lähtökohtaisetsi huonoa valppautta jos ei puhuta täysin puskista tulevasta tilanteesta.

Villen leiri takana. Hienoa jälleen. Siinä on kyllä pätevä kouluttaja!

Kysymyksesi on mielestäni hauska. Voiko IP tilanteessa toimia KAMPPAILU asennossa? Voi toki :)

Onko se millään muotoa järkevää on hyvä kysymys. Eihän sillä nyt itsepuolustuksen kanssa enää ole tekemistä, jos molemmat on nyrkit pystyssä. Meillä sitä ainakin kutsutaan jo tappeluksi.

Huono valppaus on sitä itseään, oli laji mikä vain. Kiinnityspintaa flinchiin en siitä oikein saanut.
-Jos smurffia kuristaa, niin minkä väriseksi se muuttuu-

Kuvake
Rojola
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 223
Viestit: 2620
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Mullet City
Tykännyt: 33 kertaa
Tykätty: 20 kertaa

Senshidosta

#486

Viesti Rojola » maalis 20, 2011, 21.34

L.K. kirjoitti:
Rojola kirjoitti:Harvemmin myös Senshidossa harjoittelemme työkaluja eristetysti, esim potkuja ja lyöntejä välineisiin. Tällöin lähtökohta on itsepuolustuksellinen, joka vaikuttaa vaikkapa lähtöasentoon joka ei ole otteluasento. Muutenhan noita työkaluja harjoitellaan jokaisessa harjoitteessa, jossa on fyysistä vastatoimintaa.
Eikö "senshidon mielestä "ip-tilanteissa voisi toimia kamppailu/ottelusasennossa? Tai jopa kannattaisi pyrkiä siihen? Eikö senshidossa esim pyritä hakeutumaan parempaan kamppailuasentoon kun uhkataso alkaa nousta ja konfliktin uhka kasvaa
Kyllä, kyllä ja kyllä. Ehkä minun olisi pitänyt täsmentää että "joka ei ole aina tai edes yleensä otteluasento". Lähtökohtaisesti emme ole harjoitelleet niin, että oltaisiin jossain nyrkit pystyssä olevassa kamppailuasennossa ennen kuin konflikti (joko verbaalinen tai fyysinen) alkaa. Luonnollinen, passiivinen puolustusasento on se "perusasento" jossa yleisesti toimitaan. Tilanteen mukaan.

Tämänkin voi tietty käsittää juuri niin kuin sen itse haluaa...
Tietyllä tasollahan jotain on siinä omassa valppaudessa mennyt pieleen jos joudutaan reagoimaan hyökkääjän toimintaan huonosta asennosta, vielä flinch-periaatteella.
Niin... Tietyllä tasollahan jotain on mennyt pieleen, mikäli joutuu konfliktiin ylipäätään. Mikäli konfliktiin joudutaan, niin toimitaan siitä asennosta missä ollaan niin hyvin kuin voidaan. Pyritään tietty olemaan mahdollisimman hyvässä asennossa/asemassa suhteessa vastustajien asentoihin/asemiin.
Okei,tiedän että tuo flinch on hyvin tyypillistä kun ollaan siinä "puolustajan roolissa" koska pyritään välttämäään sitä konfliktia. Mutta jos siinä ollaan vielä huonossa asennossa, se on minusta lähtökohtaisetsi huonoa valppautta jos ei puhuta täysin puskista tulevasta tilanteesta.
En tarkalleen tiedä mitä tällä haet mutta olen varmaan samaa mieltä.

Sitten toisaalle...

Olisin kiinnostunut tietämään, mikä nimenomainen seikka Dimitrissä täällä kussakin ärsyttää. Voitteko laittaa vaikka videoklipin ja aikamerkin esimerkkinä tietystä ärsyttävästä kohdasta, niin päästään tässä asiassa myös eteenpäin. Itseäni kiinnostaa tämä siis, kun täällä kerran niin moni on ärsyyntynyt Dimitrin videoista.

Markkinoinnista sen verran, että Senshidon markkinointi on mielestäni aika pienimuotoista ja toiminta Suomessa aika vähäistä. Eikä ole käsittääkseni sen kummempaa tarkoitusta tai tarvetta hirveästi laajentuakaan. Mitä tulee ylisanoihin yms. niin niitähän viljellään jokaisessa lajissa. Shotokan Karate on "maailman tehokkain itsepuolustuslaji", Hokuto-ryu on "King of Combat", Scandinavian Defendossa voi "Learn from the best" ja joka toinen ninjakoulu jenkeissä mainostaa "authentic ninjutsu".

Eikö muuten jokainen harjoittelija pidä omaa lajia parhaana, ainakin itselleen? Jos näin ei olisi, niin sitten varmaan harjoittelisi jotain muuta.
Rojola kirjoitti: Ihan mielenkiinnosta kyselisin, että olitko harjoitellut kamppailulajeja aiemmin tätä tapausta ja kuinka pitkään?
L.K. kirjoitti:Mihin tällä muuten pyrit? Kun tässä ketjussahan on selvästi tuotu esiin se kuinka jo aloittelijan kanssa voi senshidossa treenata niin "että hyökätään täysillä".
Rawson kirjoitti:L.K. tuossa tiivisti omatkin ajatukseni hyvin. Oman kokemukseni perusteella en suosittele Sensidoa aloittelijalle. Olisi hyvä olla kokemusta kovan kontaktin kamppailusta.
Rawson, L.K. tarjosikin sinulle hyvän takaportin kysymykseeni, mutta asia jäi nyt hieman kaivelemaan. Oma pyrkimykseni on siis ymmärtää ko. tilanne paremmin. Olet siis saanut kymmeniä, eli ei kymmentä, eikä edes kahtakymmentä, vaan vähintään kolmisenkymmentä iskua päähän Senshido-harjoitusten aikana. Tässä muutama huomio ja jatkokysymys:

1) Pyysitkö harjoittelukaveriasi ottamaan rauhallisemmin?
2) Kysyitkö ohjaajalta apua ongelmaan?
3) Jos olit harjoitellut muita lajeja ennen tätä tapausta, eikö edes niistä löytynyt työkaluja iskujen torjumiseen?

Kuulostaa vähän uskomattomalta tuo tarina nimittäin, mutta mikäli kuvailemallasi tavalla on käynyt, siihen on oltava jokin järkevä syy ja olen kiinnostunut lukemaan tästä lisää.

tomato can, kerrohan sitten Dimitrin vastaus kun olet häneltä kysellyt tuosta videosta... Olettaen, että asia sinua oikeasti kiinnostaa.
Janne Paavilainen

...ja ninjaprofeetta sanoi: älköön olko havistu!

Harjoitteletteko te siellä Bujinkanissa oikein tuelta tätä asioiden ja sanomisten vääristelyä ja asiayhteyksien muuten vain sekoittelua?

Kuvake
Clancy B.
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 34
Viestit: 3386
Lauteille: Kesäkuu 2009
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Senshidosta

#487

Viesti Clancy B. » maalis 20, 2011, 21.41

S_L kirjoitti:
Clancy B. kirjoitti: videot ovat varsinkin sitä ylihypetystä, ja etkö sinä lue tai sisäistä viestejä tarkoin, juurihan tuossa perustelen miksi suunnattu aloitteleville mitä ilmeisimmin, sillä kokeneelle kamppailu - ja itsepuolustustaidon harrastajalle ei senshido näkemäni perusteella "avaa taivasta" mitenkään. Samoja asioita on treenattu ennenkin, mutta ei ehkä yhtä tohkeissaan esitelty niitä netissä ja tehty videoita. Tämä on tämän hetkinen tilanne että nykypäivän viestintävälineet mahdollistaa monenlaista, hyvää ja vähemmän hyvää. Olen sitä mieltä että jos nuo senshidon teemat ja ideologiat ovat tuiki tuntemattomia (terminologiaan puuttumatta), on kyseessä kokematon henkilö taistelutekniikan ja taktiikan saralla. Ehkä tuo "avarakatseinen"-sana oli väärin minulta valittu mutta pointti kävi toivottavasti selväksi.
Clancy B. Kolme pointtia, jotka kirjoittelussasi minua ihmetyttää:

Tänne keskustelupalstalle on linkitetty varmasti satoja eri videoita erilaisista kamppailulajeista. Ja aikamonen näistä mainonnassa on käytetty paljon enemmän ylisanoja kun Senshidon. Miksi kommentoit juuri tätä näin myrkyllisesti etkä esim. "maailman tehokkaimman kamppailulajin", Thaiboxingin videoita? Ja miksi ylipäätään kaikkien senshidovideoiden pitäisi olla "taivaan aukaisevia"?

Minäpä katsoin oikein uudelleen ne neljä videota, joita olit kommentoinut enkä havainnut niillä juurikaan sitä hypettämistä mistä valitat.

Jos oikein ymmärsin, sinusta senshido on jos ei nyt aivan alkeisluokan kamaa, niin ei ainakaan mitään uutta kamppailulajimaailmassa. Missä sinä olet näitä juttuja treenaillut? Itse olen kaikenmoisiin lajeihin tutustunut Suomessa ja ulkomailla ja kyllä minä ainakin olen ihan uutta oppinut senshido-treeneissä?
minkä lajien mainonnassa on mielestäsi käytetty ylisanoja täällä Potkussa? On mennyt minulta ohi osittain, jossain vaiheessa defendossa ehkä pukatessaan pintaan. Ei ole mielestäni myrkyllistä ilmaista omaa mielipidettään joka perustuu omiin kokemuksiin siitä mitä on elämänsä varrella nähnyt ja tehnyt. Toki senshidosta siis vain tätä videomatskua. Ja taisin meenä itsekin siihen"halpaan"! että Dimitri saa karvat nousemaan, ehkä livenä oisi muuta kun kahdensuuntaista kehon ja mielenkieltä toisin kuin videoita toljottamalla.

Thai nyrkkeilyssä on showmatseja vaikka mitä voi hauskasti kommentoida, tehokkuuteen en kommentoi muuta kuin että varmasti on urheilupuolelta yksi parhaimpia ja monipuolisimpia pystyottelumuotoja. Yksilö tekee suoritteet, ei laji. Mutta mielestäni lajia voi mitata vaikka siten että miltä se "keskimääräinen" harrastaja näyttää ja mitä osaa vaikka 3:n vuoden jälkeen eri lajin parissa. Jossain harjoittelumiljöössä/kulttuurissa/lajissa sama yksilö kehittyy nopeammin kuin toisessa.

ei tarkoita sitä että jos itse ei osaa jotain ilman tietyn polun kulkemista, etteikö toinen osaisi. Eri polku ja eri näkemykset kuljettu varmasti. Ja hyvä että sinulle senshido antanut jotain uutta palapeliin, puuttuneen palan. Itse aloitin karatella aikanaan. Olen koonnut palapelin monista lajeista ja hienoista opettajista ja omista kehon ja mielen liikkeistä. Kaikki kuljettu elämä on opettanut. Ja sen sanon että lopultaan niitä asioita ei voi tehdä hyvin niin älyttömän monella tavalla. Ja iteltä satuttamisen aika muutenkin kulkenut ohi, varmaan vaihdevuodet..
joskus kokeilin bjj, se oli yli mun ymmärryksen monilta osin, ei sopinut sielulle. Myös capoeira ja muutamat muut lajit olisivatt mahdottomia enää itselleni kunnolla oppia. Mielestäni mikä on vaikeaa oppia, on myös vaikeaa puolustautua vastaan. Oma pinna ei tarpeen pitkä tietynlaisiin lajeihin, senshido taitaa kuitenkin kuulua "helpommin" opittaviin systeemeihin?
peace
Regard your soldiers as your children, and they will follow you into the deepest valleys; look on them as your own beloved sons, and they will stand by you even unto death.

Sun Tzu

Kuvake
Clancy B.
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 34
Viestit: 3386
Lauteille: Kesäkuu 2009
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Senshidosta

#488

Viesti Clancy B. » maalis 20, 2011, 21.50

Tuomo kirjoitti: Onko se millään muotoa järkevää on hyvä kysymys. Eihän sillä nyt itsepuolustuksen kanssa enää ole tekemistä, jos molemmat on nyrkit pystyssä. Meillä sitä ainakin kutsutaan jo tappeluksi.
tätä mä en kyllä tajua, jos toinen on selkeästi se kimppuun käyvä henkilö joka tuuppaa sut vaikka kaksin käsin parin metrin päähän siinä grillijonossa ja käy päälle nyrkit pystyssä niin tuupatun osa ei olisi itsepuolustuksellinen, jos nostaa kädet ylös ja kokee esim.että nyt ns.otteluasento on hyvä vaihtoehto??

G.Thompson jakaa hyvin, about:
3 second fight
ambush "fight"
street fight

kyllä se usein käy niin että alku on vaikka tuo ylläri veto joka ei kuitenkaan tainnuta, menee pystypainiksi, saadaan itsensä tilanteesta osin irti muttei päästä karkuun ja tilanne menee enemmän otteluksi, kyllä ip aspekti silloin säilyy mielestäni. Lähinnä kyse siitä onko toisella osapuolella vaan halua ja toinen on pakotettu ottelemaan. Tappelusta kyse silloin kun molemmat haluaa mitellä voimiaan.
Regard your soldiers as your children, and they will follow you into the deepest valleys; look on them as your own beloved sons, and they will stand by you even unto death.

Sun Tzu

Kuvake
Clancy B.
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 34
Viestit: 3386
Lauteille: Kesäkuu 2009
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Senshidosta

#489

Viesti Clancy B. » maalis 20, 2011, 22.36

S_L kirjoitti: Miksi kommentoit juuri tätä näin myrkyllisesti etkä esim. "maailman tehokkaimman kamppailulajin", Thaiboxingin videoita?
tässä pätkä jota voi arvostella "muay thain" puolelta, turisteille järjestettäviä "matseja" :D
siirtäkää muualle jos ahdistaa tässä ketjussa, kunhan nyt laitoin kun puhetta on.


[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Regard your soldiers as your children, and they will follow you into the deepest valleys; look on them as your own beloved sons, and they will stand by you even unto death.

Sun Tzu

Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 19
Viestit: 2819
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 43 kertaa

Senshidosta

#490

Viesti Jasse » maalis 21, 2011, 00.35

Rojola kirjoitti: tomato can, kerrohan sitten Dimitrin vastaus kun olet häneltä kysellyt tuosta videosta... Olettaen, että asia sinua oikeasti kiinnostaa.
Mikäkö Dimitrin olemisessa (videoiden perusteella) ärsyttää.. Se semmoinen "vaahtoaminen ja "täpinöissä" olemien, kiroilu, ja esiintyminen. En osaa paremmin analysoida. Sorry.

Minkälaista Rojola on "oikea kiinnostus"? Minua esim kiinnostaa tuo Dimitrin jiujitsu vyö juttu ihan "oikeasti", kun kerran olen itsekkin kuullut että hänellä olisi BJJ BB. Mutta ei niin oikeastii että jaksaisin lähteä Canadaan pulla kahveile. ;)
"Memento Mori - Tiedä kuolevasi, tunne eläväsi"
-Idän Viisas

Kuvake
Rojola
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 223
Viestit: 2620
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Mullet City
Tykännyt: 33 kertaa
Tykätty: 20 kertaa

Senshidosta

#491

Viesti Rojola » maalis 21, 2011, 00.43

Jasse kirjoitti: Minkälaista Rojola on "oikea kiinnostus"? Minua esim kiinnostaa tuo Dimitrin jiujitsu vyö juttu ihan "oikeasti", kun kerran olen itsekkin kuullut että hänellä olisi BJJ BB. Mutta ei niin oikeastii että jaksaisin lähteä Canadaan pulla kahveile. ;)
Sellaista, että on valmis ottamaan asiasta selvää. Se on erittäin helppoa näin internetin aikakaudella eikä sinunkaan tarvitse fyysisesti Kanadaan lähteä - riittänee, että otat Dimitriin sähköpostitse yhteyttä. Helppoa ja nopeaa, eikö? Samalla tieto tulee suoraan lähteeltä, eikä mahdollisesti rikkinäisen puhelimen kautta.

Eri asia tietty, jos vain lämpimikseen huutelee... :)
Janne Paavilainen

...ja ninjaprofeetta sanoi: älköön olko havistu!

Harjoitteletteko te siellä Bujinkanissa oikein tuelta tätä asioiden ja sanomisten vääristelyä ja asiayhteyksien muuten vain sekoittelua?

Kuvake
Tuomo
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 100
Viestit: 300
Lauteille: Toukokuu 2007
Paikkakunta: Terrestrial North Pole
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Senshidosta

#492

Viesti Tuomo » maalis 21, 2011, 05.54

Clancy B. kirjoitti: tätä mä en kyllä tajua, jos toinen on selkeästi se kimppuun käyvä henkilö joka tuuppaa sut vaikka kaksin käsin parin metrin päähän siinä grillijonossa ja käy päälle nyrkit pystyssä niin tuupatun osa ei olisi itsepuolustuksellinen, jos nostaa kädet ylös ja kokee esim.että nyt ns.otteluasento on hyvä vaihto

kyllä se usein käy niin että alku on vaikka tuo ylläri veto joka ei kuitenkaan tainnuta, menee pystypainiksi, saadaan itsensä tilanteesta osin irti muttei päästä karkuun ja tilanne menee enemmän otteluksi, kyllä ip aspekti silloin säilyy mielestäni. Lähinnä kyse siitä onko toisella osapuolella vaan halua ja toinen on pakotettu ottelemaan. Tappelusta kyse silloin kun molemmat haluaa mitellä voimiaan.
Mikä on ollut se indikaattori, joka johti tönäisyyn? Entä jos tonäiset takaisin, niin kumpi on suurempi kus*pää? Mitä se kertoo tuuppaajalle, kun nouset ylös ja otat otteluasennon? Ei ainakaan sitä, ettet haluaisi tapella tai ettet olisi siihen valmis. Aika perus tappelun psykologiaa. Annat itse tuuppaajalle "oikeutuksen" jatkaa hyökkäystä. Viestinnästä kuitenkin se 60% on nonverbaliikkaa.

Puhut toisessa jaksossa jo itsekin siitä, että toinen on pakotettu ottelemaan. Em. Jaksossa mainitsemallasi käytöksellä juuri näin käy. Otteleminen ei edelleenkään ole itsepuolustusta vaan ottelua. Oli tahtotila mikä tahansa. Millaisen viestin sinulle antaa ihminen, joka seisoo nyrkit pystyssä otteluasennossa liikkuen, irvistää julmasti ja sanoo "Mä en haluu tapella" :)
-Jos smurffia kuristaa, niin minkä väriseksi se muuttuu-

Kuvake
Ôari
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 33
Viestit: 12361
Lauteille: Tammikuu 2005
Tykännyt: 131 kertaa
Tykätty: 5 kertaa

Senshidosta

#493

Viesti Ôari » maalis 21, 2011, 08.42

Jasse kirjoitti: Mikäkö Dimitrin olemisessa (videoiden perusteella) ärsyttää.. Se semmoinen "vaahtoaminen ja "täpinöissä" olemien, kiroilu, ja esiintyminen. En osaa paremmin analysoida. Sorry.
Samoilla linjoilla Jassen kanssa. Joskin itsekin varmaan syyllistyn samanlaiseen "vaahtosuisuuteen" silloin tällöin, ja sehän se varmaan omaa nappulaa painaakin kun tunnistaa itsensä tekemät pöhköydet :D
______________________

Kuvake
Ôari
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 33
Viestit: 12361
Lauteille: Tammikuu 2005
Tykännyt: 131 kertaa
Tykätty: 5 kertaa

Senshidosta

#494

Viesti Ôari » maalis 21, 2011, 08.47

Tuomo kirjoitti: Millaisen viestin sinulle antaa ihminen, joka seisoo nyrkit pystyssä otteluasennossa liikkuen, irvistää julmasti ja sanoo "Mä en haluu tapella" :)
Noilla linjoilla näen minäkin asian - jos alat peilaamaan sen öykkärin tapaa, niin saattaa tämä kokea että "hei, kannatti kokeilla, tämäkin haluaa leikkiä" ja saa vettä myllyynsä. Mikäli haluaa tilanteen loppuvan niin asennon (=asenteen) pitäisi näkyä kaikille (mutta itselleen olla selvä millä ollaan liikkeellä).

Tämä siis näin yhden japanilaisen lajin kautta ajateltuna, sorppa jos ei osu.
______________________

Kuvake
Clancy B.
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 34
Viestit: 3386
Lauteille: Kesäkuu 2009
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Senshidosta

#495

Viesti Clancy B. » maalis 21, 2011, 12.24

Tuomo kirjoitti:
Clancy B. kirjoitti: tätä mä en kyllä tajua, jos toinen on selkeästi se kimppuun käyvä henkilö joka tuuppaa sut vaikka kaksin käsin parin metrin päähän siinä grillijonossa ja käy päälle nyrkit pystyssä niin tuupatun osa ei olisi itsepuolustuksellinen, jos nostaa kädet ylös ja kokee esim.että nyt ns.otteluasento on hyvä vaihto

kyllä se usein käy niin että alku on vaikka tuo ylläri veto joka ei kuitenkaan tainnuta, menee pystypainiksi, saadaan itsensä tilanteesta osin irti muttei päästä karkuun ja tilanne menee enemmän otteluksi, kyllä ip aspekti silloin säilyy mielestäni. Lähinnä kyse siitä onko toisella osapuolella vaan halua ja toinen on pakotettu ottelemaan. Tappelusta kyse silloin kun molemmat haluaa mitellä voimiaan.
Mikä on ollut se indikaattori, joka johti tönäisyyn? Entä jos tonäiset takaisin, niin kumpi on suurempi kus*pää? Mitä se kertoo tuuppaajalle, kun nouset ylös ja otat otteluasennon? Ei ainakaan sitä, ettet haluaisi tapella tai ettet olisi siihen valmis. Aika perus tappelun psykologiaa. Annat itse tuuppaajalle "oikeutuksen" jatkaa hyökkäystä. Viestinnästä kuitenkin se 60% on nonverbaliikkaa.

Puhut toisessa jaksossa jo itsekin siitä, että toinen on pakotettu ottelemaan. Em. Jaksossa mainitsemallasi käytöksellä juuri näin käy. Otteleminen ei edelleenkään ole itsepuolustusta vaan ottelua. Oli tahtotila mikä tahansa. Millaisen viestin sinulle antaa ihminen, joka seisoo nyrkit pystyssä otteluasennossa liikkuen, irvistää julmasti ja sanoo "Mä en haluu tapella" :)
no siihenhän voi olla monta syytä, vaikka "vääränvärinen"pikee paita...

no voinhan mä tosiaan otella kädet alhaallakin, ja toisaalta puolustautua kädet ylhäällä.

jos joku päättää että nyt on se ilta että mä "tappelen" tässä ja nyt, ei verbaliikka aina auta jos olet sattuman kohteena. Edelleen; jos ei pakotietä tai kokonaisolosuhde sellainen (paikalle jäisi muuta omaa seuruetta uhan alle esim.) ja ei mitään yksittäistä hyökkäystä (ote, potku, lyönti jne.) johon voisi reagoida "puolustamalla", on taloudellinen ja suojaava asento ihan paikallaan. ns. otteluasento voi olla myös passiivinen, kehon kieli ja mitä suustaan päästään vaikuttaa, kyllä me se nyt sanomattakin tiedetään. En tajua mistä vedit tuon "irvistää julmasti". En noilla määreillä pitäisi yhtään enempää itsepuolustuksena pre-emptive hyökkäystä jos julkinen tila esim. se grillijono yleisöineen, mieluummin käyttäisin enemmän aikaa ja ympärilläolevat mahd.tulevat todistajat saavat samalla selkeämmän käsityksen kuka on se aloitteellinen ja agressiivinen. Jos joudun siitä valmius/ottelu what ever asennosta puolustautumaan (tietenkin pienimmän haitan mukaisesti...) niin kokemukseni mukaan tilanteen jatkohoito on helpompaa kuin reaktion mukainen puolustautuminen. Etäisyyden ottoa tilanteesta tilanteen mukaan, kuljettamalla hyökkääjää oman liikkeensä suuntaan, saat aikaa katsastella kokonaistilannetta ja kuvaa ja enemmän aikaa puhua. Monastihan sitä ei voi valita miten alkaa, kulkuun ja lopputulemaan vaikutusta on kohteella enemmän. Tilanteet niin moninaisia.

Joskus aikanaan oli jossain ketjussa hyvää keskustelua siitä pakenemisesta tilanteesta ja yleinen kanta oli se että jos selkeästi agressiivinen tyyppi hakemalla hakee matsia/hyökkäämistä niin kokeneen kamppailijan tulisi hoitaa tilanne eikä jättää niitä lampaita siihen syötäväksi. Tämä on siis jo ei pakotettua toimintaa, mutta silti puolustamista, ei itsensä vaan jonkun muun joka seuraavaksi valikoituisi kohteeksi.

Uskon että ollaan kuitenkin asioista pääasiassa yhtä mieltä, terminologia eroja hieman.

lisäys: nyt karkaa vissiin senshidosta yleiseen keskusteluun tämä. Toisaalta samalla tulee senshidon ohjaajilta ja harrastajilta tietoa miten siellä systeemissä opetetaan itsepuolustuksen ja tappelun ero.
Regard your soldiers as your children, and they will follow you into the deepest valleys; look on them as your own beloved sons, and they will stand by you even unto death.

Sun Tzu


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 kurkkija