Modern Army Combatives

Nykyaikaiset itsepuolustuslajit eli Defendo, IMPACT, Krav Maga, MilFight, PDFS, Senshido jne.

Ylipotkijat: Mjölnir, Tyttö

Vastaa
Mars
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1048
Lauteille: Helmikuu 2007
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Modern Army Combatives

#1

Viesti Mars » joulu 18, 2009, 09.35

Jasse kirjoitti: Jep. Olen ajatellut hakkia Thompsonin tai Larsenin opuksen. Onko kukaan tutustunut tarkemmin? Onko modern army combativesta omaa ketjua?
Nyt on.

Raatihuoneesta:
YJT kirjoitti: On taas unohtunut laittaa näitä arvosteluja...

Arvosteltu FightSportissa.

H2H Combat

Kirjoittaja: Greg Thompson, Kid Peligro
Kustantaja: Invisible Cities Press, 2006
Sivumäärä: 256

Yleistä kirjasta:

H2H Combat esittelee Yhdysvaltojen armeijan käytössä olevaa lähitaistelujärjestelmää. Kyseessä ei kuitenkaan ole armeijan oma ohjekirja, vaan suurelle yleisölle ja massamarkkinoille tarkoitettu teos.

Eräs Yhdysvaltojen armeijan Ranger -erikoisyksikön komentajista halusi uudistaa yksikön lähitaisteluopetusta 1990-luvun puolivälissä. Yksikön senhetkistä lähitaistelukoulutusta tutkittaessa todettiin, että sotilaat eivät pitäneet koulutusta realistisena, eivätkä sitoutuneet kunnolla harjoitteluun. Ongelmaa mietittäessä todettiin, että jotta koulutus motivoisi sotilaita, sen olisi sisällettävä kilpailullinen puoli ja siinä olisi voitava sparrata täydellä voimalla.

Ratkaisua etsittiin useista kamppailulajeista, ja valinnassa päädyttiin käyttämään BJJ:tä ohjelman runkona. Vaikka BJJ nykymuodossaan onkin puhtaasti urheilulaji, sen vahvuutena nähtiin mahdollisuus harjoitella täyttä voimaa käyttämällä. Lisäksi ajateltiin, että koska taistelukentän olosuhteissa ainakin joku lähitaistelun osapuolista olisi aseistettu, kamppailu käytäisiin useimmiten aseen hallinnasta ja tilanne päättyisi siten että joku osapuolista pystyisi käyttämään asetta. Onkin loogista ajatella, että painitekniikoihin keskittyvä laji antaisi hyvät valmiudet tällaiseen tilanteeseen.

Jotta lopputulos sopisi lähitaistelukoulutukseen, BJJ:n muodostamaan runkoon lisättiin tekniikoita muista lajeista ja armeijan omista aikaisemmista lähitaistelumetodeista. Koulutusohjelma muokattiin vielä modulaariseen, erillisistä harjoitteista koostuvaan lopulliseen muotoonsa. Käytännön kokemusten myötä koulutusohjelma havaittiin niin hyväksi, että se otettiin pikku hiljaa käyttöön Yhdysvaltojen maavoimien kaikissa yksiköissä.

Kirja noudattaa armeijan koulutusohjelman runkoa. Ensin lukijalle esitellään Modern Army Combatives (MAC) –ohjelman kolme ensimmäistä tasoa, jotka lähtevät BJJ:n perusteista kohti monimutkaisempia tekniikoita, ja painottuvat maassa kamppailuun, epäedullisista positioista vapautumisiin ja itselle edullisiin positioihin pääsemiseen, ja erilaisiin lopetustekniikoihin. Kirjan neljäs osuus sisältää pystykamppailutekniikoita ja maahanvientejä. Seuraavassa osiossa keskitytään veitsen ja ampuma-aseiden käyttämiseen lähitaistelutilanteessa. Kirjan viimeinen varsinainen luku käsittelee lyönti- ja potkutekniikoita sekä torjuntoja. Kirjan lopussa on vielä liiteosio, jossa käsitellään eri tekniikoiden vammamekanismeja ihmiskehoon.

Tekniikat on esitetty kirjassa varsin hyvin; pääsääntöisesti jokaisen tekniikan opettamiseen on varattu kaksi sivua, ja tekstin apuna käytetään yleensä noin kymmentä valokuvaa. Kaikkein yksinkertaisimpien tekniikoiden selostuksissa kuvia on viitisen kappaletta, mutta joissakin tapauksissa kuvia on jopa viitisentoista.

Kuvat ovat pääsääntöisesti melko selviä, ja tarvittaessa tekniikat (tai osia niistä) on esitetty useammasta kuvakulmasta, jotta lukija saisi paremman käsityksen kaikkien raajojen asennoista ja liikkeistä. Valitettavasti muutaman tekniikan kohdalla kuvat ovat liian pieniä, jolloin niistä on vaikeaa saada selvää. Toisinaan jonkin tekniikan esittämiseksi kirjassa on käytetty lähikuvaa jostakin yksityiskohdasta, mikä helpottaa tekniikan ymmärtämistä.

Tekniikat on numeroitu juoksevalla numeroinnilla, ja useiden tekniikoiden yhteydessä on esitetty vaihtoehtoisia tekniikoita joita voi käyttää samassa tilanteessa, tai jatkotekniikoita nyt esitettävälle tekniikalle. Lisäksi joidenkin tekniikoiden yhteydessä viitataan kirjan lopussa esiteltäviin vammamekanismeihin, jotta lukija saisi paremman kuvan siitä, mihin kyseisen tekniikan toiminta perustuu.

Joidenkin tekniikoiden esittelyn yhteydessä käsitellään myös yleisimpiä kyseiseen tekniikkaan liittyviä virheitä, jotta lukijat osaisivat varoa niitä omassa harjoittelussaan.

Kokonaisarvostelu:
H2H Combat on varsin näyttävän näköinen teos; se on kokonaan nelivärinen ja se on painettu kiiltävälle, laadukkaalle paperille. Tekniikoiden opettamisessa on käytetty runsaasti kuvia, ja muutenkin teoksen ulkonäköön ja käytettävyyteen on kiinnitetty paljon huomiota.

Olen yleensä varsin skeptinen painitekniikoiden opettamiseen kirjan avulla. Painitekniikoiden opetuksessa on kiinnitettävä huomiota kummankin osapuolen kaikkiin raajoihin, ja joissakin tapauksissa myös muuhun vartaloon. Lyönti- ja potkutekniikat ovat tässä mielessä huomattavasti yksinkertaisempia selostaa. Tekijät onnistuvat mielestäni kuitenkin varsin hyvin tekniikoiden opettamisessa – niin hyvin kuin se kirjamuodossa on mahdollista.

Kuten kirjan kirjoittajat toteavat, tekniikoita olisi harjoiteltava siinä varustuksessa kuin niitä tullaan käyttämään. Tämän takia on hieman outoa, että lähes poikkeuksetta kirjan kuvissa esiintyvät henkilöt ovat pukeutuneet ainoastaan maastopukuun ja maihinnousukenkiin. Vain muutamaa tekniikkaa esittävissä kuvissa henkilöillä on mitään ylimääräisiä varusteita, ja tällöinkin varusteet liittyvät suoraan kyseiseen tekniikkaan (esimerkiksi aseenriiston estotekniikassa suorittavalla henkilöllä on asekotelo). Voi toki olla että tämä on tietoinen valinta joka on tehty kuvien selkiyttämiseksi, mutta silti olisi ollut mielenkiintoista nähdä, miten samat tekniikat toimivat kun päällä on toista kymmentä kiloa varusteita ja liikkumista rajoittavat suojaliivit.

H2H Combat on kokonaisuutena arvioiden varsin hyvä tekniikkaopas, oli lukija sitten kiinnostunut BJJ:n perusteista tai Yhdysvaltojen armeijan lähitaistelusysteemistä.
Kirjan koko nimi on H2H COMBAT: MODERN ARMY COMBATIVES

http://www.selfdefenseresource.com/combatives/articles/Combatives%20FM%203-25.150.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; (Tämä ei ole tuo H2H-kirja)

[video]http://video.google.com/videoplay?docid=1462151077277855734[/video]

Videossa setä sanoo, että MAC-ohjelma sisältää muutakin kuin BJJ:a, mutta 2H2 Combat-kirja kävisi kyllä BJJ-oppaasta.
“Fatigue makes cowards of us all.”

Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Modern Army Combatives

#2

Viesti bodyguard » joulu 18, 2009, 09.44

Joo, tota videota yritin aiemmin ettia Jasselle mutten loytany. Siis ihan BJJ:tahan tuo ensimmainen osio on. Juttelin yhen jenkkiarmeijan "lahitaistelu" kouluttajan kanssa ja sen koulutus hommaan oli purppuravyo bjj:sta (ei tainnu ihan samaa tasoa olla kuin purppurat esim. Suomessa :lol: ). Perustelu tolle hommalle on jotain tyyliin etta se on kivempaa sotilaille alkuun tms. :rolleyes:

Tuohan on tosiaan vaan siis US Armyn hommia, Merijalkavaella on joku Magatyyppinen ratkasu (en oikeasti tieda perustuuko se Magaan mutta kun maastohousut jalassa potkitaan munille ja lyodaan silmiin niin se on mun kirjoissa magaa), laivastossa varmaan opetellaan lyomaan kasilaukulla ja ilmavoimissa ei muutenkaan tarvi tapella ellei lentajatoveri kovasti vastustele aanaalipenetraatiota.

En ite kylla tota systeemia suosittelis edes millekkaan poliiseille yms. saatikka sotilaille.

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi

Kuvake
Mjölnir
ylipotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 22258
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Scandinavian Defendo
Sivulajit: Krav Maga, Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 5 kertaa
Tykätty: 14 kertaa
Viesti:

Modern Army Combatives

#3

Viesti Mjölnir » joulu 18, 2009, 09.48

No, tärkeintä on, että treenataan. Kuten meilläkin Suomessa opetetaan varusmiehille sotilaspainia ja rynkkyjumppaa
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Modern Army Combatives

#4

Viesti bodyguard » joulu 18, 2009, 10.15

Mjölnir kirjoitti: No, tärkeintä on, että treenataan. Kuten meilläkin Suomessa opetetaan varusmiehille sotilaspainia ja rynkkyjumppaa
Niin, ja sahlyakin.

Onhan tuokin tietysti totta mutta nyt on kyseessa ammattisotilaat niin kai sita toisen vahingoittamistakin voisi opetella?

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi

Kuvake
Mjölnir
ylipotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 22258
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Scandinavian Defendo
Sivulajit: Krav Maga, Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 5 kertaa
Tykätty: 14 kertaa
Viesti:

Modern Army Combatives

#5

Viesti Mjölnir » joulu 18, 2009, 10.23

bodyguard kirjoitti:
Mjölnir kirjoitti: No, tärkeintä on, että treenataan. Kuten meilläkin Suomessa opetetaan varusmiehille sotilaspainia ja rynkkyjumppaa
Niin, ja sahlyakin.

Onhan tuokin tietysti totta mutta nyt on kyseessa ammattisotilaat niin kai sita toisen vahingoittamistakin voisi opetella?
Totta.

Siinä on ollut hyvä markkinamies, joka on kyseisen järjestelmän saanut myytyä.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 12811
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Modern Army Combatives

#6

Viesti L.K. » joulu 18, 2009, 13.28

Aivan.Eikös se juuri mennytkin, että ei se ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa...

Ja veikkaanpa että tuossa valtiossa tuo systeemin kehittäjä on vielä saanut aika kivan summankin tosta
jutustaan..
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.

Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Modern Army Combatives

#7

Viesti bodyguard » maalis 8, 2010, 02.52

Mitä, eikö BJJ sovikkaan sellaisenaan taistelukentille? Tätähän ei kukaan olisi arvannut kokeilematta.

Army Revising its Combatives Handbook
Until now, Level I and II Combatives training focused on ground fighting. But the new Level I and II training will include punching, kicking and grappling by Soldiers in “full battle rattle,” Lopez said.

“They’re trying to incorporate more stand-up, more full-gear fighting in Level I and Level II,” he said. “Weapons fighting is becoming more important [in the early stages of Combatives training].”

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi

Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 12811
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Modern Army Combatives

#8

Viesti L.K. » maalis 10, 2010, 12.01

No eipä tota olis kukaan kokeilematta uskonut......
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.

Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 2753
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 6 kertaa

Modern Army Combatives

#9

Viesti Jasse » kesä 17, 2011, 00.20

Kiitos BG linkistä. Minusta on kyllä hyvä että otetaan pohjaksi joku täyden kontaktin kamppailulaji jolla totutetaan sotilas siihen myllytykseen. Sitten lisätään tekniikoita, taktiikoita ja harjoitteita vastaamaan mahdollisimman hyvin niitä tilanteita jota duunissa saattaa eteen tulla. Ilmeisesti ovat huomanneet parantamisen aihetta ja hienoa että päivittävät systeemiä.

Viime vuonna on ollut ilmeisesti joku experttien kokoontuminen jossa on hiettu settiä paremmaksi. Mukana Rorion Gracie (UFCn ja GJJ USAan tuoja ja alkuperäisen army combativesin yksi vahvimmista vaikuttajista) ,hänen poikansa Rener, RBSD-pioneeri Tony Blauer ja iso kasa BJJ-ukkoja. En tunnistanut muita.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
"Väkivalta on yhtä aikaa osoitus vallasta että vallan puutteesta."
(Kirjasta "Renkaita Vedessä")

Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 2753
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 6 kertaa

Modern Army Combatives

#10

Viesti Jasse » kesä 19, 2011, 15.06

Tässä vähän vanhempaa MACP-videota. Varmaan moni nähny mutta laitetaan silti.

[youtube][/youtube]
"Väkivalta on yhtä aikaa osoitus vallasta että vallan puutteesta."
(Kirjasta "Renkaita Vedessä")

Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 2753
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 6 kertaa

Modern Army Combatives

#11

Viesti Jasse » touko 19, 2014, 00.25

Tuoreempaa MAC promovideota. Edellisiin videoihin verrattuna näytetään enemmän skenaario harjoittelua varusteiden kanssa ja pääjehu puhuu aina mahdollisesta aseuhasta:

[youtube][/youtube]
"Väkivalta on yhtä aikaa osoitus vallasta että vallan puutteesta."
(Kirjasta "Renkaita Vedessä")


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 kurkkija