Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Sherpoilla kamppailulajeja?

Muun maailman lajit

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Mika Väyrynen
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 806
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 43 kertaa

Sherpoilla kamppailulajeja?

#1

Viesti Mika Väyrynen » touko 22, 2020, 19.11

Lähden ensi keväänä reissuun Nepaliin Khumbun alueelle muutamaksi viikoksi. Aloin tutkimaan löytyykö niiltä nurkilta mitään heille ominaisia kamppailulajeja, mutta googlejutsu ei paljoa kerro.

Olisiko niin että Nepalissa asuvat sherpat, vaikka ovat yksi koko planeetan kovimmista kansoista, olisivat eläneet niin rauhanomaisesti ja uskontonsa mukaan -että tappelusta ei olisi pahemmin tarvittu niin yksilötasolla kuin isommassa mittakaavassakaan? Maasto on myös sen verran luotaantyöntävää että miehittäminen ja muu sotiminen ei ole tainnut olla kovinkaan kiehtova ajatus mahdollisille hyökkääjille - sherpojen ollessa oman korkealla sijaitsevan ja vaikeakulkuisen elinympäristönsä ehdottomia tuntijoita sekä selviytyjiä. Onko heillä kamppailuperinnettä?

Kyllä mä noista aion sitten aikanaan sikäläisiltä kysellä, mutta olisipa mielenkiintoista tietää jo etukäteen jotain. Löytyykö Potkusta muuta tietoa kuin googlejutsuamista asian tiimoilta? Sehän on aivan uskomaton kansa. Sherpat käy tarkistamassa reitit, pistää tikapuut ja narut paikoilleen, sitten vielä taluttaa länsimaisen kiipeilijän ylös ja alas vuorelta. Sanoisin että ovat eräitä maailman kovimpia ihmisiä. Niin tahdon kuin fysiikankin puolella. Sellaiset kun vielä alkaisivat nujuamaan niin... auts.


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 kurkkijaa