Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Kansainvälinen keskiaikainen täyskontaktilaji Suomessa (Buhurt)

Historialliset eurooppalaiset lajit eli HEMA, Buhurt, historiallinen ratsastus, elävöitystaistelu jne.

Valvoja: Valvoja

Susikukko
sääreenpotkija
Viestit: 86
Lauteille: Joulukuu 2013

Kansainvälinen keskiaikainen täyskontaktilaji Suomessa (Buhurt)

Viesti Susikukko »

Tämä ketju on tarkoitettu vain lajista ja sen tapahtumista tiedottamiseen, keskustelu tuossa ketjussa http://www.potku.net/forum/viewtopic.php?f=37&t=19262" onclick="window.open(this.href);return false;

Suomessa lajin kattojärjestöksi perustetaan Medieval Combat Sport Finland ry yhdistys, joka aloittaa lajin kehittämisen Suomessa sekä luo yhteydet IMCF:n ja HMB:n. MCSF pyrkii viemään maajoukkueen BOTN:n Suomesta jo tänä vuonna. IMCF:n päätapahtumaan ei todennäköisesti tänä vuonna päästä osallistumaan aikatauluhaasteista johtuen. MCSF toivoo kuitenkin, että jokut Suomalaiset harrastajat pääsisivät käymään tapahtumassa katsojina ja viemään vähintään Suomen terveiset. Lajin nimi pidetään Suomessa buhurttina, koska se taipuu hyvin suomeksi ja englanniksi. Buhurttilla tarkoitetaan usein joukkotaisteluita, mutta se voi olla myös 1 vs. 1 ottelu.

Suomen keskiaikaiset täyskontakti treenit alkoivat PK-seudun osalta 25.1.2014 Espoon lippulaivan vieressä. Paikka on koulu osoitteessa Ulappakatu 2 ja aika klo 13:00. Treenejä on myös Lappeenrannassa ja kohta Jyväskylässä. PK-seudulla treeneissä voi alkuun treenata millä tahansa aseella ja varustuksella. Jatkossa pyritään rytmittämään esim. joka toinen viikko tai muun jaon mukaan panssari ja bofferi treenit. Jos sinulla ei ole vielä panssaria, voit toki tulla panssaritreeneihin, mutta sinulle ei välttämättä löydy paria tai vastusta, tosin tämän ekan vuoden suhde on varmasti toisin päin, koska riittävää panssaria on toistaiseksi vain harvalla. Bofferitreenit eivät myöskään tarvitse alkuun kaikkia mahdollisia varusteita. Ala- ja hammasuojat olisi kuitenkin hyvä, olla mutta ilmankin pärjää.

Tässä itse kauden ohjelma ml. Isot tapahtumat:

29.3. Normi treenit Ulappakadulla
5.4. Isot koko päivän treenit Ulappakadulla + illan vietto klo 13:00 Ulappakatu 2. Pääasiassa 1 vs. 1 sparri matseja haarniskassa ja kamppailu varusteissa. Ehkä taas 3 vs. 3 jos varusteita? Ilalla palaveria jatkosta, yhdistyksestä, yhteistyöstä ja tapahtumista. Tervetuloa vaikka ekaa kertaa, sisäliikunta kamat on vähimmäis vaatimus ja ala- ja hammassuojilla pääseekin sitten jo parempiin "jameihin". Ota kamppailu kamat ja panssarit mukaan jos on.
12.4. Normi treenit Ulappakadulla
Viikolla 16 arkitreenit (pääsiäinen).
26.4. Normi treenit Ulappakadulla
1.-4.5. IMCF (länsimainen) mm-turnaus Espanjassa. Lähtijöitä Suomesta ainakin turistiksi tai ehkä Ruotsin tiimissä?
3.5. Normi treenit Ulappakadulla
Viikko 19 Noxbo, ei treenejä, ellei halukaita? Noxbossa 9.-11.5. promo tai näytös?
Viikko 20 Arkitreenit? (Jonilla menoa)
Joko mennään ulos???
12.-15.6. Battle of the Nations Kroatiassa. Lähtijöitä Suomesta ainakin turistiksi, ehkä jopa omassa 5 hengen tiimissä???
26.-29.6. Turu keskiaikmarkkina. promo ta näytös?
11.-12.7. Sotahuuto. promo tai näytös?
18.-20.7. Sotahuuto afterparty. promo tai näytös?
15.-17.8. Hämeenlinnan keskiaikamarkkinat. promo tai näytös? Tai jopa Division North liigan turnaus???

Tossa hyvä dokkari brittien ekasta rundista " onclick="window.open(this.href);return false; ja nyt siellä meneekin jo kovaa!

Varusteiden aikakautisuudesta sen verran, ettei niitä nyt kauheasti Suomessa katsota, kunhan nyt vaan on turvalliset. Maailmalla, ja varsinkin idässä missä touhua on harrastettu jo parikymmentä vuotta, on paljon tiukempaa. Battle of the Nationsissa joukkueet antavat yleensä etukäteen autenttisuuskomitealle kuvat osallistuvista taistelijoista haarniskat päällä, jotta varmistetaan varusteiden autenttisuus. Komitea voi kehoittaa muuttamaan sopimattomia varusteita oikeaan suuntaan ja jos tätä kehoitusta ei noudateta voidaan antaa selvästi räikeissä tapauksissa keltainen kortti taistelijalle. Nuijissa, hilpareissa ja muissa massa-aseissa ei tainnut muuta sääntöä olla, kuin pyöristetyt kärjet, painoraja sekä varsi pitää olla puuta.

Jos tämä laji vähääkään kiinnostaa kehotan kokeilemaan omissa tutuissa rajoissa 1 vs 1 matseja (jos ei pääse itse treeneihin), koska niissä miekkailu on enemmän tärkeää. Ottaa sitten vaikka noi säännöt, missä on rajoitettu kamppailun muita elementtejä http://battleofthenations.ua/index.php/" onclick="window.open(this.href);return false; ... ories.html. Jos taas kiinnostaa enemmän tulkaa kokeilemaan lauantaisin Ulappakatu kahteen Espooseen klo 13:00 tai vaikka vain katsomaan yleissivistykseksi =)

MCSF ry ei halua nousta minkään muun, varsinkaan miekkailulajin yläpuolelle vaan tarjota mahdollisuuden harrastaa miekkailua ja kamppailua kiinnostavassa sekä kansainvälisessä keskiaikaisessa viitekehyksessä. MCSF kehottaa harrastajiaan tutustumaan myös muihin miekkailulajeihin (sekä kertoo niistä avoimesti ja positiivisessa hengessä), varsinkin niiden osalta kenelle toistaiseksi yhdet treenit viikossa eivät riitä =). Muiden kamppailu, varsinkin miekkailulajien nähdään tukevan tätä lajia. Toisesta suunnasta ei toistaiseksi ole havaintoa. MCSF pyrkii kutsumaan muiden miekkailulajien edustajia vetämään jossain vaiheessa promon omasta lajistaan Suomalaisille buhurtin harrastajille.

Lisää data ja miten kaikki alkoi Suomessa https://docs.google.com/document/d/1nE2" onclick="window.open(this.href);return false; ... sp=sharing
Facebook page https://www.facebook.com/botnfinland?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;

T: Joni North yksi vetäjä tiimistä

Ylipotkija: Vuosiluku korjattu.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 92548
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yinjooga
Takalajit: Tanglang

Kansainvälinen keskiaikainen täyskontaktilaji Suomessa (Buhurt)

Viesti Mika »

Susikukko kirjoitti: Suomen keskiaikaiset täyskontakti treenit alkoivat PK-seudun osalta 25.1.2015 Espoon lippulaivan vieressä.
Tehän varsinaisia aikamatkailijoita olette: harrastatte keskiaikaista lajia tulevaisuudessa. :smt003
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Susikukko
sääreenpotkija
Viestit: 86
Lauteille: Joulukuu 2013

Kansainvälinen keskiaikainen täyskontaktilaji Suomessa (Buhurt)

Viesti Susikukko »

Hi hi hii.

Voi ei, mikä virhe, eikä löydy edes edit nappia.
Susikukko
sääreenpotkija
Viestit: 86
Lauteille: Joulukuu 2013

Kansainvälinen keskiaikainen täyskontaktilaji Suomessa (Buhurt)

Viesti Susikukko »

No perjantai linkitkin on väärin? tuosta sit uudestaan https://docs.google.com/document/d/1nE2 ... sp=sharing" onclick="window.open(this.href);return false;

http://battleofthenations.ua/index.php/ ... rules.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Susikukko
sääreenpotkija
Viestit: 86
Lauteille: Joulukuu 2013

Kansainvälinen keskiaikainen täyskontaktilaji Suomessa (Buhurt)

Viesti Susikukko »

5.4.2014 Tapahtumaan tulee 5€ vapaaehtoinen maksu/kolehti, jonka voi maksaa paikan päällä. Rahat käytetään MCSF ry yhdistyksen perustamiskuluihin, vieraiden kestitsemiseen ja maajoukkueen tabardien tekemiseen, jotka jäävät yhdistyksen, käyttöön. Tällä hetkellä BOTN maajoukkueessa 8 ihmistä, joista yksi on nainen, joka siis on hyvä juttu.
saloneju
ilmaanpotkija
Viestit: 11
Lauteille: Maaliskuu 2014
Paikkakunta: Jyväskylä

Kansainvälinen keskiaikainen täyskontaktilaji Suomessa (Buhurt)

Viesti saloneju »

Luotiin Jyväskylän seuralle nyt ensimmäinen virallinen tiedotuskanava, saa käydä peukuttamassa jos on aiheesta kiinnostunut:

https://www.facebook.com/MCSFJyvaskyla" onclick="window.open(this.href);return false;
Susikukko
sääreenpotkija
Viestit: 86
Lauteille: Joulukuu 2013

Kansainvälinen keskiaikainen täyskontaktilaji Suomessa (Buhurt)

Viesti Susikukko »

Pelipaita ja tiedotus tulevasta maajoukkueesta jo 2014!

" onclick="window.open(this.href);return false;
saloneju
ilmaanpotkija
Viestit: 11
Lauteille: Maaliskuu 2014
Paikkakunta: Jyväskylä

Kansainvälinen keskiaikainen täyskontaktilaji Suomessa (Buhurt)

Viesti saloneju »

Syksyn kaikille avoimen treenileirin tapahtumailmoitus.


Valtakunnallinen MCSF start-up treenileiri 5-7.9.

MCSF Jyväskylä ja Maahinkainen ry järjestävät yhteistyössä valtakunnallisen MCSF/HMB start-up treenileirin 5-7.9. Pyhäkankaan leirikeskuksessa Keski-Suomen sydämessä. MCSF on lyhenne sanoista ”Medieval Combat Sport Finland”, jota käytetään Suomessa virallisena lyhenteenä kattamaan kaikki Battle of the Nations –tyyppinen täyskontaktiotteleminen teräsaseilla.

Leirin päämääränä on toimia intensiivisenä, viikonlopun mittaisena treenikokemuksena kaikille lajikokemuksesta-, kunnosta tai omasta varustetasosta riippumatta. Olit siis lajia harrastamaan asti päässyt, siihen ensikosketuksensa jo saanut, aloittamista vasta pohtiva tai siitä ainoastaan kertakokeilu-hengessä kiinnostunut, sekaan mahtuu. Ohjelma tulee koostumaan monipuolisesta kokonaisuudesta tekniikkaharjoittelua sekä sparrausta kaikentasoisille ottelijoille. Viikonloppuna tullaan ottelemaan sekä kevyillä (kickboxing-suojat + bofferit), että raskailla varusteilla (täyskontaktihaarniskat + teräsaseet ja/tai kevyemmät harjoitusaseet esim. lasikuitu- ja rottinkiaseet) riippuen osallistujian halukkuudesta ja taito- ja varustetasosta.

Treeniviikonloppu kustantaa 20 euroa henkilöltä. 15.8. mennessä ilmoittautuneille ja maksaneilla on lisäksi mahdollista osallistua yhteisruokailuun 25 euron hintaan. Aikataulu ja ruokalistat tarkentuvat lähempänä tapahtumaa. Varsinaiset treenipäivät tulevat olemaan lauantai ja sunnuntai. Paikan päälle on kuitenkin mahdollista saapua jo perjantaina klo 17 alkaen saunomaan, pelailemaan ja viettämään iltaa. Virallinen ohjelma loppuu sunnuntaina myöhemmin iltapäivällä.

Maksimiosallistujamäärä on 60 henkeä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset (muuttuu sitovaksi 15.8.): " onclick="window.open(this.href);return false;

Tervetuloa!

MCSF Jyväskylä & Maahinkainen Ry
Susikukko
sääreenpotkija
Viestit: 86
Lauteille: Joulukuu 2013

Kansainvälinen keskiaikainen täyskontaktilaji Suomessa (Buhurt)

Viesti Susikukko »

Harjoitusturnaus tämän vuoden Battle of the Nations turnaukseen

" onclick="window.open(this.href);return false;

Tulkaahan kaikki ainakin kahtoo kun pistetään leijonalle muutakin kuin käsi panssari, seuraavaksi voittekin katsoa maajoukkuetta livenä netistä 12.-15.6.2014
Susikukko
sääreenpotkija
Viestit: 86
Lauteille: Joulukuu 2013

Kansainvälinen keskiaikainen täyskontaktilaji Suomessa (Buhurt)

Viesti Susikukko »

Jos kiekkoleijonien kohtalo jäi harmittamaan, niin miekkaleijonat lähtevät tällä viikolla Kroatiaan hakemaan revanssia Kyse on 12.-15.6.2014 viidettä kertaa järjestettävästä Historical Medieval Battle yhdistyksen, maailman mestaruus turnauksesta Battle of the Nations http://botn.info/en/" onclick="window.open(this.href);return false; . Tapahtumaan on tulossa vähän alle 30 kansallisuutta ympäri maailmaa aina Argentiinasta ja Uudesta-Seelannista asti. Lajissa käytetään tylsiä teräsmiekkoja ja treeneissä paikasta riippuen eri harjoitusaseita. Ottelut ovat aina täydellä kontaktilla. Yksilöotteluissa saa pisteitä osumista ja 5 vs 5 sekä 21 vs 21 matseissa on tarkoitus saada vastustajat putoamaan pois kivusta, varusterikosta tai kaadosta.

Lajia on seurattu suomessa jo jonkun aikaa, mutta ensimmäiset promootiotilaisuudet olivat viime syksynä. Jo muutaman promotilaisuuden jälkeen pistettiin omat treenit pystyyn. Vuoden vaihteen jälkeen treenejä oli Espoossa ja Lappeenrannassa sekä kohta Jyväskylässä. Espooseen perustettiin kattoyhdistys Medieval Combat Sport Finland ry. Jonka puheenjohtaja on allekirjoittanut varapuheenjohtaja Juri Lönn, rahastonhoitaja Ansu Balac ja sihteeri Francisco Jousi.

Pieniharrastaja kunta arpoi kovasti lajin päätapahtumaan lähtöä, kunnes lopulta löytyi ensimmäiset 5 rohkeaa lähtijää. Kun päätös lähdöstä oli selvä alkoi lumipallo efektin kaltainen innostus ja pian tiimissä olikin jo yli 10 ottelijaa, maajoukkueelle alettiin suunnittelemaan asepukua sekä pohtimaan muita käytännön järjestelyitä. Joukkueen varusteet (haarniskat ja aseet) lähtivät eilen pakettiautolla Suomesta Viroon, jossa ne liittyivät Viron maajoukkueen bussiin, joka ajaa paikanpäälle Kroatian Trogiriin, jossa kisat ovat.

Matka tähän asti oli kivinen ja kiivas. Ihmiset ostivat panssaria ja aseita sadoilla osa jopa tuhansilla euroilla per henkilö ja käytännössä kaikki silti valmistivat varusteita itse todella tiukassa aikataulussa, osa jopa tällä viikolla lähes joka yö. Tapahtumaan valmistautuminen toi tiimille käsittämättömän määrän ”piilokuluja” ja lisä hommia, aina vakuutuksista, lääkärin tarkastuksiin ja miekkojen maahantuonti lupiin asti. Nyt kuitenkin kaikki näyttää hyvältä ja meillä on hyvä tiimi kasassa. Mitaleilla ei välttämättä olla ja loukkaantumisia tullee sekä varusteita varmasti hajoaa.

Tahdonkin kiittää jo tässä vaiheessa Antti Leivoa, Julius Väliahoa ja Lauri Snellmania varusteiden lainaamisesta, vaikka eivät itse pääse mukaan. Suuri kiitos kuuluu myös koko tiimille ja Juhani Saloselle, jotka ovat täysin saumattomasti ja täysin rinnoin tehneet kaikkensa ilman perään potkimisia tiimin saamiseksi perille ja vielä hyvissä varusteissa. Oscar gaala tyyliin vielä erityiskiitos Anatolii Shubinille Venäjän Nurenberg clubista. Ilman hänen ensimmäisiä promotilaisuuksia ja tukea, ei tästä olisi tullut yhtään mitään. Ensi vuonna kun kaikki tehdään toista kertaa, laskenee se vähän kuluja ainakin veteraanien osalta ja mukaan saadaan toivottavasti myös koko hovin väki

Team Finlandin joukkuejako Botniin 2014 on seuraavanlainen:

Team 1
- Juri Lönn
- Eetu Jousi
- Teemu Jousi
- Teemu Laiho
- Sami Törmänen
- Arttu Mikkonen
- Allan Schiller (Tanskan maajoukkueen kapteeni, Muu Tanska ei pääse)

Team 2
- Francisco Jousi
- Kulimar Suuri
- Tommi Havo
- Joona Jantunen
- Tomas Jousi

Singlet:
1. Francisco Jousi
2. Kulimar Suuri
3. Tommi Havo

Naisten singlet:
1. Ansu Balac

Manageri ja varalla team 2, jos varustus antaa myöden.
Joni North

Otteluita voi seurata youtubista livenä https://www.youtube.com/user/battleofthenations" onclick="window.open(this.href);return false; , tuossa vielä aikataulu " onclick="window.open(this.href);return false; . Pyrin päivittämään tietoa maajoukkueen matkasta maajoukkueen facebook sivulle https://www.facebook.com/botnfinland" onclick="window.open(this.href);return false;

HAKKAAAA! PÄÄÄLLE! POHJAN POIKA!!!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 92548
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yinjooga
Takalajit: Tanglang

Kansainvälinen keskiaikainen täyskontaktilaji Suomessa (Buhurt)

Viesti Mika »

:peukku:

Lisätkäähän sitten videoita karkeloiden aikana tai niiden jälkeen! :axe:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Susikukko
sääreenpotkija
Viestit: 86
Lauteille: Joulukuu 2013

Kansainvälinen keskiaikainen täyskontaktilaji Suomessa (Buhurt)

Viesti Susikukko »

Toki jos sormet pelaa tai niitä ylipäätän on =)
Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit: 8469
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Kansainvälinen keskiaikainen täyskontaktilaji Suomessa (Buhurt)

Viesti DeusVult »

Ovatko Eetu, Teemu, Francisco ja Tomas Jousi joku veljessarja, vai onko kyseessä jonkinlainen taiteilijanimi?
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?
Susikukko
sääreenpotkija
Viestit: 86
Lauteille: Joulukuu 2013

Kansainvälinen keskiaikainen täyskontaktilaji Suomessa (Buhurt)

Viesti Susikukko »

On, jos niillä on Cave Troll, meillä on Jousikvartetti =)
Susikukko
sääreenpotkija
Viestit: 86
Lauteille: Joulukuu 2013

Kansainvälinen keskiaikainen täyskontaktilaji Suomessa (Buhurt)

Viesti Susikukko »

Matka on ohi ja kaikki oli täydellistä, lisää dataa tuolla. https://www.facebook.com/botnfinland?ref_type=bookmark" onclick="window.open(this.href);return false;

Seuraajat

Kuvake
Joeli T.
saloneju
Susikukko