Buhurt Suomessa sekä keskustelua eri miekkalajeista

Muut lajit

Ylipotkijat: JanneM, Mjölnir

Vastaa
Kuvake
Rojola
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2586
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Mullet City
Tykännyt: 13 kertaa
Tykätty: 4 kertaa

Buhurt Suomessa sekä keskustelua eri miekkalajeista

#181

Viesti Rojola » tammi 12, 2016, 12.12

Oli ja meni, baari oli kuulemma täpötäynnä. En itsekään päässyt paikalle.
Janne Paavilainen

...ja ninjaprofeetta sanoi: älköön olko havistu!

Harjoitteletteko te siellä Bujinkanissa oikein tuelta tätä asioiden ja sanomisten vääristelyä ja asiayhteyksien muuten vain sekoittelua?

Susikukko
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 19
Viestit: 78
Lauteille: Joulukuu 2013
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Buhurt Suomessa sekä keskustelua eri miekkalajeista

#182

Viesti Susikukko » tammi 12, 2016, 12.18

No voi räkä tais unohtua laittaa tänne ilmoitus :( olihan siellä ja se rikkoi kaikki odotukset :) potkun facen puolella tais olla mainos? Mutta nyt lauantaina on Nosturissa maajoukkueen karsintaturnaus joka on suljettu tilaisuus, mutta voin toki ottaa potku.netin henkilöstöä sinne vieraaksi jos kiinnostaa kovasti, sekä muidenkin lajien edustajia :)

30.1. Ois sit ihan avoin turnaus Nosturissa Ensiferumin akustisen keikan lämppärinä :) siitä alkaakin sitten joka kuukausi Nosturissa toistuva cuppi! Lisä tietoa lähipäivinä ja nyt muistetaan laittaa tännekkin.

sinappi
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 2214
Lauteille: Tammikuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

"Uusi" kansainvälinen täyskontaktilaji Suomessa

#183

Viesti sinappi » kesä 17, 2018, 20.47

MarkoS kirjoitti:
helmi 22, 2014, 00.21
Botn:iin tarkoitetut haarniskat ja varusteet eivät ole 'autenttisia' siinä mielessä että esikuviensa vastaisesti niitä ei ole suuniteltu suojaamaan leikkaavilta teriltä ja nuolilta vaan tylsiltä ylipainoisilta astaloilta. Tästä johtuen panssarit ovat ylipainavia ja -paksuja. Siinä mielessä ne muistuttavat enemmän 1500- 1600-lukujen turnajaispanssareita kuin 1300- ja 1400-lukujen taistelukenttävarusteita, joiden mukaan visuaalisesti nämä nykyiset varusteet ovat monasti valmistettu.
Onko tuo ero suunnittelussa historiallisten taisteluhaarniskoiden ja nykyaikaisten buhurt-urheilupanssarien välillä käytännössä ainoastaan teräksen paksuus? Kuinka paksua terästä buhurt-urheilupanssarit ovat? Kuinka paksuja niiden historialliset esikuvat olivat?

Mitä nykyaikaiselle kilpaurheilijalle kävisi, jos hän ottaisi esimerkiksi noita single-matseja 1300- ja 1400-lukujen taistelukenttävarusteita painoltaan ja teräksen paksuudelta vastaavissa suojavarusteissa? Onko näin tehty? Nykyäänhän varmasti kyetään tuottamaan parempia ja tasalaatuisempia teräksiä kuin keskiajalla.

Pyydän anteeksi vanhoihin viesteihin palaamista, mutta nuo asiat jäivät askarruttamaan.

Susikukko
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 19
Viestit: 78
Lauteille: Joulukuu 2013
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Buhurt Suomessa sekä keskustelua eri miekkalajeista

#184

Viesti Susikukko » kesä 17, 2018, 21.32

Kypärän on pakko olla vähintään 2-2,5mm terästä. Voi olla pehmeää tai parempaa terästä tai karkaistua tai jopa titaania (super harvinaista.

Muiden osien pitää olla vähintään 1mm terästä, mutta 1vs1 otteluissa on toisinaan vähän alle 1mm joissain paikoissa. Yleensä kyynär ja polvikupit ovat 1,5mm vaikka muut raajan osat olisivat 1mm.

Buhurtilla ei ole mitään ehdotonta äärikriittistä totuuden julistamista mistään historian aiheesta. Buhurt on 2000-luvulla kehittynyt / uudelleen herännyt turnausmuoto, joka nyt levinnyt moderniksi urheilulajiksi ympäri maailmaa (yli 40 maata mukana). Ei miekkailu ja aseellisen kamppailun turnauksiahan on ollut paljon erilaisia kautta aikain. Moderni buhurt ilmeisesti kehittyi tarpeesta miekkailla enemmän kuin vain elävöittää historiaa tai larpata. Mitään pyhää kirjaa ei ole, missä kerrotaan totuus modernin buhurtin taustoista. Me Suomalaiset tiedämme taustoista vain mitä Venäläiset harrastajat ovat meille kertoneet ja tarina aina vähän muuttuu kertojan suussa.

Se on kyllä suurimman osan harrastajien tiedossa, että keskiajalla sotapanssari oli yleensä kevyempi ja liikkuvampi ja taas turnaus haarniska sitten raskaampi ja suojaavampi. Buhurtin säännöt eivät määrittele tästä mitään, mutta kuin, että haarniskalle on löydyttävä kaksi autenttista lähdettä. Koko settin on oltava yhdeltä alueelta ja max50 vuoden sisältä. Jossain seteissä on kuitenkin katsottu läpi esim. käden suojaa, jos setin alueelta ei ole kunnon tietoa taisteluhanskojen käytöstä. Samoin vaikka metalli lapaset (mittens) tuli vasta 1400-luvun loppupuolella (riippuen lähteestä), niin 1300-luvun seteissä on nykyään saanut olla lapasia, koska sormien turvallisuus, niissä on kuitenkin ohjattu käytäjiä valitsemaan mieluiten sormikkailta näyttävät lapaset.

Autenttisuus sääntöjen tarkkuus ja valvonta nousee kokoajan. Osan mielestä mennään jo monessa asiassa historia, eikä turvallisuus edellä, mutta tämä johtuu yleensä yksittäisistä hahmoista autenttisuuskomiteassa tai oman maansa edustajana.


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 kurkkijaa