Potkulaisten kamppailevat harjoituspäiväkirjat

ebbu

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

ebbu
ilmaanpotkija
Viestit: 5
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

ebbu

Viesti ebbu »

Noniin, koitetaan saada toteen hurja uuden vuoden lupaus: harjoituspäiväkirjan pito ainakin maaliskuuhun saakka. Alkuvuodesta en viitsi edes kirjoittaa kun tuli vain maattua tekemättä liikunnallisia suoritteita.

Hiukan taustatietoa: olen 20-vuotias mies/poika (ilmiselvä identiteettikriisi ;) ). Kamppailulajit tulivat ohjelmaan vasta Turkuun muuttaessani, sitä ennen käytin elämäni jääkiekkoon ja purjehdukseen. Nyt takana krav magassa peruskurssi + hiukan harjottelua ylemmässä tasoryhmässä ja lukkopainia olen hiukan ehtinyt aloittelemaan. BMI on mielestäni liian pieni ja tulevaisuuden tavoite onkin lihasmassan kasvattaminen.

Maanantai 8.1

Noin 1h sählyä.
Otti vähän kunnon päälle tauon jälkeen. Tuntui, että keuhkot lentävät pihalle.

1h 15min krav magaa
Slow fightia + äänimerkistä toinen hyökkää nopeasti, ylä- ja alakoukkuja, vatsoja, selkiä, harjoite jossa ensin liikutaan 2m päässä vastustajasta ja sitten äänimerkistä hyökätään (harjoitteet ei tässä järjestyksessä). Luulin, että ekat treenit olisi hiukan helpommat, mikä oli väärä oletus. Aika rikki olin kun palasin kämpälle.

Tiistai 9.1

~1h kuntosalilla
En ole ikinä oikein pitänyt kuntosaliharjoittelusta, mikä näkyy myös ulospäin, ja yksi tavoitteistani onkin lisätä painonnoston määrää. Jalkapainotteinen harjoittelu alkoi ihan mukavasti tuntua, täytyy vain kehittää joku kunto-ohjelma itselleni, ettei homma mene vain painojen potkimiseksi.
Kuvake
Verr
kylkeenpotkija
Viestit: 2747
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Verr »

:tervetuloa:
Harva minua kestää ja minä harvaa.
Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Elina »

Tervetuloa! :)
ebbu
ilmaanpotkija
Viestit: 5
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti ebbu »

Kiitos kiitos :tiphat:

Nyt hiuka selvinnyt illan riennoista niin voin kirjotella päivän urheilusta.

Keskiviikko 10.1


1h 15min lukkopainia

Alkulämössä juoksentelua, kottikärrykävelyä jne. Sitten harjoteltiin kun vastustaja yrittää ottaa pystyssä kahdella kädellä niskasta kiinni niin työnnetään kädet sivuun, liikutaan taakse ja nostetaan ilmaan. Seuraavaksi taisi olla tekniikka, jossa ollaan pystyssä vastakkain ja toinen ottaa niskasta kiinni toisella kädellä, hyppää siten että otteluasennossa ollut takempi jalka on vastustajan noin lantion kohdalla, toinen jalka polvinivelien takana, siitä vedetään + jalkojen avulla maahan ja kiepsautetaan itsemme side mounttiin (pitäis varmaan opetella nämä tekniikoiden nimet). Lopussa painittiin ja minua vietiin taas vaihteeksi kuin litran mittaa :), yksi sano kyllä että olen kehittynyt, mutta itsestä tuntuu vielä ettei tiedä paljo mitään.

1h 15min krav magaa

Alkulämmössä slow fightia, ja myöhemmin kumipuukko mukana, varjonyrkkeilyä ja pientä jalkojen jumppaa. Tekniikoissa keskityttiin käden puristuksesta irtautumiseen. Ensin vastustaja ottaa edestäpäin yhdellä kädellä samalta puolelta kiinni, sitten ristiin ja lopulta kahdella kädellä kiinni. Sanottiin ettei tilanne saa jatkua vaan nopea irtautuminen on tavoite. Lopuksi 20x punnerrus, istumaannousu ja hindukyykky, kierroksen jälkeen vähennettiin toistoista 5. Vatsalihasliikkeet tökki aika pahasti, joten siihen pitää panostaa.
ebbu
ilmaanpotkija
Viestit: 5
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti ebbu »

Torstai 11.1

~1h kuntosalilla

Päivän teemana oli ylävartalon harjoittelu. Vatsaa, selkää ja olkapäitä pyrin rasittamaan. Eilisen huono venyttely tuntui aika hyvin kehossa, joten kevyttä harjoittelua isoilla toistomäärillä. Pitkät venyttelyt loppuun niin alkoi pikkuhiljaa tuntua paremmalta.
ebbu
ilmaanpotkija
Viestit: 5
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti ebbu »

Perjantai 12.1

1h 15min krav magaa

Juoksenneltiin alussa ympäri salia. Hanskat ja säärisuojat päällä lyötiin ja potkittiin toisiamme pään alapuolelle, oli niin kivaa että taidan hankkia lisää kokemusta pystysparrista. Sivupotkun jälkeen vasaralyönti + 2 muuta liikettä sai improvisoida, seuraavassa vaiheessa sai valita lähtösuunnan. Lyönnin torjuntaa hanskojen kanssa, lisättiin vastahyökkäys ja sitten nostettiin tempoa ja lyöntimääriä.

1h 15min lukkopainia

Punnerruksia, vatsoja ja selkiä alussa. Harjoiteltiin alasvientiä vetämällä vastustajaa itseen päin ja kampitettiin jalalla. Open guardista pyrittiin pääsemään side mounttiin, puolustaja ei saanut käyttää käsiä. Pystypainia hiukan aikaa, aika hapoilla oli tossa vaiheessa. Lopuksi painittiin normaalisti. Välillä se homma meni kyllä ihme pyörimiseksi omalta osalta ja ei tiennyt mikä oli oma jalka ja mikä kaverin kun oli niin solmussa. Hyvin kramppasi pohkeet loppua kohden, taitaa olla vaan ehdoton tuo erään valmistajan urheilujuoma näissä tuplatreeneissä (tai onnistunut tankkaus, jossa harvoin onnistun).
ebbu
ilmaanpotkija
Viestit: 5
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti ebbu »

Lauantai 13.1 ja Sunnuntai 14.1

Levon kannalta meni viikonloppu. Kroppa jumissa, joten tuli hyvään saumaan.

Maanantai 15.1

~1h sählyä

Pelaajia oli ihan hyvin, mutta pelialue oli liian pieni. On se ihmeellistä kun meidän vuorolla tulee muita käyttämään salia ja me jouduimme siirtymään syrjään :x . Kaikki meni omalta osalta hyvin, kunnes pelit lopeteltiin ja lähdin kohti kämppää.

Matkalla alkoi polvet tuntua hiukan kummalliselta, mutta kipuja ei tullut. Vaihdoin sählyvarusteet pois ja lähdin seuraaviin harjotuksiin.

1h 15min krav magaa

Menin alussa tatamille hiukan venyttelemään ja hyppelemään. Molemmat polvet olivat jäykät ja ylösnousu oli kivuliasta. Polvia lämmitellessä kuului jonkinverran naksahtelua. Heti ei tullut mieleen mikä ongelma mahtaisi olla, mutta aika pian muistelin, että aamulla saamani a+b-hepatiitti rokoteen haittavaikutuksiin kuului lihas- ja nivelkivut. Todennäköisesti sähly aika pian rokotteen jälkeen (n. 4h väliä) ärsytti sen verran, että haittavaikutukset pääsivät valloilleen. Tuoteselosteessa luki, että viikon jälkeen tulisi ottaa yhteys lääkäriin jossei haittavaikutukset lähde. Harjotukset menivät aika varovaisesti, onneksi ei ollut paljon jaloilla tehtäviä liikkeitä.

Tiistai 16.1

Kouluun normaalisti, mutta kaikenlainen liikunta jäi pois. Polvien kivut melkein puolittuivat eilisestä eli toivottavasti edessä on nopea paraneminen. Positiivsta on että nyt on aikaa tehdä kouluhommia pois alta :).