Potkulaisten kamppailevat harjoituspäiväkirjat

Syntse

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Syntse
nilkkaanpotkija
Viestit: 49
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Syntse

Viesti Syntse »

Pitäähän tännekkin jotain kirjoittaa kun kerran on ollut jo reggautuneena jonkin aikaa. Treenailen Taekwondoa kuten luultavasti aika moni aktiivi kirjoittelija tietääkin. Aloitin aikoinaan joskus vuonna 87-89 (ei muista tarkkaan) Helsingin seurassa jossa treenailin sitten pari vuotta, loukkaantumisen takia harrastus sitten jäi. Jossain välissä kokeilin ki-aikidoa noin vuoden verran. Vuonna 99 palasin takaisin Taekwondon pariin ja siitä lähin on treenailtu ahkerana, paitsi silloin kun joutunut leikkaukseen murtuneen kyynärpään takia tai ei ole pystynyt treenaamaan revähtäneen takareiden takia mutta näähän on normaaleita pikku haavereita mitä tälläisessä harrastuksessa kokee. Ottelemassa kävin joskus junnuna Junior SM kisoissa ja lättyyn tuli. Nyttemmin ottelu kilpaileminen ei ole hirveästi sytyttänyt, liikesarja kilpailemisesta olen saanut mukavan lisän perustreenailuun.

Ja sitten jotain päiväkirjaakin...

28.7.
Turkuun Taekwondo Festivaliin töiden takia ei ehtinyt treeneihin mukaan. Toisista treeneistä myöhästyin ehkä noin 15min ja tyydyin katselemaan harjoituksia salin reunalta Eppu:n kanssa.

29.7.
Aamupäivällä festivalin yhteydessä järjestetty Poomse Finnish Open kilpailu. Omalta osalta kohtalaisesti meni, hyvät lämmöt sai ja venyteltyä tuli sopivasti. Itse liikesarjat eivät sitten olleet päätä huimaavia varsinkaan ne joita ei ole ehtinyt hirveästi harjoitella ja mitä ei ole koskaan tehnyt kisa olosuhteissa. Lisää räjähtävyyttä potkuihin sain vinkkinä.

Iltapäivällä olikin sitten harjoitusten vuoro. Ensimmäisenä tuli mentyä Christianin itsepuolustus treeneihin. Harjoiteltiin kepillä puollustautumista kepillä hyökkäävää vastaan. Seuraava harjoitus olikin sitten Hado:n pitämä poomse painotteinen harjoitus. Tässä harjoituksessa hän näytti treenaustapoja yop chagille ja pari harjoitteina katsottiin toistemme seisontoja ja liikkeen pysähtymistä.

Illalla oli vuorossa gaala joka oli ihan näyttävän näköinen, hieman enemmän sisältöäkin olisi voinut olla mutta kyllä tuota katseli. Mukana katsomossa mm. Baka, Nume, Morphos, Diabo. Tästä sitten porukalla Morphokselle saunomaan.

30.7.
Pari treeniä lisää... hieman jo lihakset muistuttelee edellisen päivän treenailuista. Ensimmäiset harjoitukset piti Sven aiheena potkutekniikkaa, aika perus läpyskä potkimista. Alkulämmittelyt olivat onneksi kohtalaisen pituiset ja tempoiset jotta kipeämmätkin lihakset saatiin lämpimiksi ja pystyi jotain tekemäänkin. Läpysköiden lisäksi tehtiin pari tekniikkaa lähinnä väistö/torjunta ja vastapotku harjoitteita joista osa kyllä alkoi mietityttämään ja pahasti. Toiset treenit piti Hado ja Christian aiheena enemmän näytöstemput/potkut. Ihan kiva lopetus leirille tuollaiset treenit... kärrynpyörää 2-käsi, 1-käsi jne maasta nousu kärrynpyörällä, tripla hyppy ap chagi ja sama mutta vika potku dollyo, 540 an/dollyo chagia. Lopuksi kevyitä hieronnan tapaisia juttuja.

Sitten vielä Bakan hierottavaksi ja kotia kohti.
->=Syntse=-
KTKD1D
Kuvake
Rami Niemi
vastapotkija
Viestit: 775
Lauteille: Toukokuu 2005
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Re: Syntse

Viesti Rami Niemi »

Syntse kirjoitti: Sitten vielä Bakan hierottavaksi ja kotia kohti.
Baka on siis IRC-tunnuksellinen allekirjoittanut.
Rami Niemi
'93- Kukki-Taekwondo
'04- Shorin-ryu Seibukan Karate-do

Joskus on ihan hyvä istahtaa kulkemansa tien varteen ja katsella muiden menoa valitsemallaan polulla.
www.HieRami.fi
Syntse
nilkkaanpotkija
Viestit: 49
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Syntse »

Juu niin eipä tullu tarkisteltua millä nimellä Rami täällä kirjoittelee.

1.8.
Juu normi treenit ja ei pahempia kolotuksia/jumeja enää leirin jälkeen tuntunut. Oli kyllä kohtalaisen kevyet harjoituksetkin. Alkulämpöö juoksuin ja pompuin. Sitten potkittiin läpysköitä ja pistareita erilaisia perus ottelu potkuja ja loppuunpäin hieman erilaisempiakin kuten momdollyo bandal chagi+hetiperään tybal bandal chagi vähän kuin tuplassa. Sit twio momdollyo huryo chagia ja olgul bandal chagi+twio momdollyo huryo chagi. Sitten suojat ja panssarit päälle ja ottelemaan jota oli sitten 1 erä jokaista vastaan joka teki noin 5 erää. Kivat treenit ja tänään taas uudestaan katsomaan mitä on tarjolla.
->=Syntse=-
KTKD1D
Syntse
nilkkaanpotkija
Viestit: 49
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Syntse »

3.8.
Treenit. Alussa lämmittelyt juosten ja kaatuillen yms. Sitten ryhmissä potkittiin mitsiin. Baldeung dollyo chagia ja dwi chagia ja twio yopchagi+dwi chagi ja tietysti momdollyo bandal chagi. Sitten siirryttiin hanbon/sebon kyorugeihin. Käytiin läpi hanbon kyorugi 1-6 ja sebon kyorugi 1-2. Olipa taas jalat jähmees kunnossa ettei meinannu tulla potkuista mitään. Sitten loppuun vielä suojat päälle ja matsia. Sellainen treenikerta tällä kertaa... seuraavat pari viikkoa meneekin sitten siihen että itse antaa niitä komentoja joten oma treenaaminen jää jokseenkin vähemmälle.
->=Syntse=-
KTKD1D
Syntse
nilkkaanpotkija
Viestit: 49
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Syntse »

No nyt on sitten komennot annettu parin viikon osalta ja pääsi treenailemaan itsekkin. Toisaalta piti mennä vierailemaan tuonne helsingin salille jotta pääsi treenailemaan.

20.8.
Treenit 15:30 - 16:30. Mukavaa poomse treenailua tunnin verran. Aiheeksi oli laitettu poomset 5-8, alkuun kyl tehtiin vähän niinkuin lämmittelyinä poomset 1-4. Ei sinällään mitään erikoista tehtiin vain kokonaisia poomseja uudelleen ja uudelleen. Tuli huomattua kyllä että on näissä vielä viilaamista ja että joissain poomseissa pahasti tulee vielä "vanhaa" tekniikkaa josta pitää päästä eroon.

Seuraavat treenit salilla oli ottelua jotka päätin jäädä sivuun katselemaan ja venyttelemään ihan tulevaisuuden varalle jos sitä vaikka seuraavalla kerralla jaksaisi kaikki treenit putkeen.

Ja sitten olikin taas treenit johon osallistuin aiheena poomse myöskin tällä kertaa merkittynä poomset 1-4. Harjoituksissa keskityttiin poomse 3. ensin ihan käsi tekniikoita juchum seogista, sitten kombinaatioita edes takas salia, sitten kokonaista poomsea uudelleen ja uudelleen ja vielä aivokiusaksi poomse yhtenä suorana. Hyvät treenit oli molemmat ja pidin varsinkin kun ei ollut itse päässyt pahemmin treenailemaan vähään aikaan. Noilla näkymin sunnuntaisin ois mahdollisuus treenailla ottelua 2h, poomse 1h, ottelu 1h, poomse 1h... siinä ois aika kova päätös viikolle.
->=Syntse=-
KTKD1D
Syntse
nilkkaanpotkija
Viestit: 49
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Syntse »

22.8.

1.5h ottelu treenit. Alussa lämpöä hieman juosten ja jalkoja nostellen. Sitten potkittiin mitsiin dollyo chagia, momdollyo dollyo chagia, dwitpal dollyo chagi+appal dollyo chagi comboa. Sitten parin kanssa potku komboi. Ilman läpyskää ja sitten läpyskän kanssa. Loppuun vielä suojat ja panssarit päälle ja ottelua jotain 5 erää taas. Mukavat treenit vaikka hieman tuntuukin että jotain syys flunssaa ois pukkaamassa ettei kunto ihan parhaimmillaan ole.
->=Syntse=-
KTKD1D
Syntse
nilkkaanpotkija
Viestit: 49
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Syntse »

Jaah taas on menny hetken et tänne mitään kirjoitellut noh koitetaan nyt jotain sitten muistella...

24.8. Katselin treenit sivusta... sen verran flunssainen olo ettei viittinyt mennä riskeeraan ja jotta paranisi nopeammin.

29.8. Lämmittelyä tuli ainakin ihan reippaasti erilaisten hyppyjen yms muodossa, 1.5h harjoituksista käytettiin lämmittelyyn noin 40min ja 5min venyttelyt. Loppu aika treenailtiin parin muun kanssa sitten näytöksen perustekniikka osuutta.

31.8. Taas aika perusteelliset lämmittelyt tällä kertaa ei tullut katsottua aikaa kauan ne kesti. Loppuaika näytöksen hiomista, perustekniikka osiota ja läpyskäpotkui.

3.9. HTKD:n salille treeneihin... ekat 1h poomsetreeniä ja läpi käytiin taas poomset 5-8 ja vähän alempiakin. Lähinnä toistoa toiston perään sekä jonkin verran vaiheittain läpikäyntiä. Hyvää harjoitusta, hyvin huomaa jotain pieniä kohtia missä on korjaamisen varaa ja kun toistoja on monta niin pääsee korjailemaankin. Seuraavat ottelutreenit tyydyin katselemaan salin reunalta ja venyttelemään, aika kivasti näytti niissä porukkaa olevan vielä vähän lisää niin alkaa tulemaan jo aika ahdasta. Seuraava 1h treeni hieman alkuläpöjä pistehipan ja dollyoiden muodossa. Sitten kombinaatioita muodossa poomseista lähinnä nelosesta. Sitten nelosta vaiheittain ja kokonaan. Lopussa "jouduin" vielä antamaan komentoa ja pientä opastusta osalle treenaajista kun vetäjä meni opettamaan toiselle osalle.

Kivat treenit taas kaikenkaikkiaan. Mukavaa vaihtelua oman seuran treeneihin nuo HTKD:n treenit.
->=Syntse=-
KTKD1D
Syntse
nilkkaanpotkija
Viestit: 49
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Syntse »

4.9. Treenit. Alkulämpöä ensin pelaillen ja sitten enemmän lajiomaisemmin otellen ja nekkaillen ja sitten siirryttiin perustekniikkaa, lähinnä tehtiin näytökseen tulevaa perustekniikkaa sekä jotain variaatioita tuosta setistä. Sitten IP osuus jossa muut kertailivat IP tekniikoita ja Itse parin kanssa kehiteltiin jotain näytöstä varten. Lopuksi vielä tumput käteen ja vähän lisää nekkailua.

5.9. Näytöstreeniä piti olla, näyttää vain siltä että näytösporukka on aika pienehkö sitten. Paikalla oli 4 henkee joista 2 ottelijaa ja 2 sitten kaikessa muussa mukana. Lämmiteltiin ja venyteltiin omatoimisesti ja hieman potkittiin läpysköihin ja sellaista. Käytiin läpi PT osuuden kombinaatiot, poomse ja treenailtiin hieman lisää IP osuutta.
->=Syntse=-
KTKD1D
Syntse
nilkkaanpotkija
Viestit: 49
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Syntse »

6.9. Harjoittelua näytökseen

7.9. Näytös... ihan kivasti meni vaikka porukkaa olikin vähän niin tekemässä kuin katsomassakin. Katsotaan nyt kuinka paljon sitten ihmisiä ilmestyy ensi viikolla alkeiskurssille.

Oma harjoittelu taitaa jäädä hieman vähemmälle vuoden loppuun tuon alkeiskurssin vetovastuun myötä. Ensi vuonna sitten korjataan tuokin tilanne.
->=Syntse=-
KTKD1D
Syntse
nilkkaanpotkija
Viestit: 49
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Syntse »

10.9. 2h ottelutreenit mukavat treenit, treenailtiin pääasiassa väistöjä, hämäyksiä ja hieman vastahyökkäyksiä sekä muutamaa potkukombinaatiota. Eipä siinä sen kummosempia. Huomenna taas ois tarkoitus jaksaa treenaileen mennä ja ylihuomenna alkaakin jo alkeiskurssi ja näkee millaisen ryhmän saa vedettäväksi.
->=Syntse=-
KTKD1D
Syntse
nilkkaanpotkija
Viestit: 49
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Syntse »

Hieman taas menny aikaa eikä kyl muista mitä on tehnytkään... Maanantaisin treeneissä ja tiistai ja torstai meneekin alkeisten vedossa. Viikonloput sitten joko jonkun leirin vast merkeissä tai sitten tulee treenattua tuolla tanssilattian puolella.

23.9. Lauantai tuli käytyy kattelemassa Hiisi Challenge kisoi... oli taas maittavia otteluita et alkoi taas odotteleen seuraavia kisoja jota pääsis katseleen jotka taitaakin olla sitten SM kisat Nurmijärvellä. Ketään ei taidettu tällä kertaa totaali tyrmätä mutta muutamat luvun laskut kyllä oli. Joona Rosenbergin ja Juho Rannan finaalin toisen erän loppu oli kyllä nätti tilanne taisi olla 7-5 Joonalle ja noin 2 sec ennen erän loppua Juho vastasi Joonan dollari hyökkäykseen takakierrolla ja osui... tilanne tasoittui siis 7-7 ja erää jäi 1sec kelloon. Kolmannessa erässä Joona kyllä hoiti voiton itselleen.

24.9. Sunnuntai, Poomse MM06 Teemaleiri Turussa. Kahdet 2h harjoitukset ja kisavideo tarkastelu sessio. Käytiin läpi kuinka mahdollisesti tulevissa MM kisoissa voisi suomalaisetkin päästä mitalli sijoille ja miten suomalaiset tekee eri tavalla kuin korealaiset. Taas tuli uusia ajatuksia treenaamiseen, hieno leiri kaikenkaikkiaan. Leirillä käytiin läpi poomset taeguk 1-8 sekä koryo - shipjin.
->=Syntse=-
KTKD1D
Syntse
nilkkaanpotkija
Viestit: 49
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Syntse »

25.9. Maanantai. Ylempien treenit, alussa hieman peleillä lämpöö, sitten lihaskuntoa ja vielä pystystä lyöntejä ja polvipotkua. Perustekniikassa tehtiin juchum seogista ensin tekniikoita, sitten liikkeestä jossa aika nopeasti potkut mukana ja vielä loppuun ihan potku kombot. Sitten tulikin hosinsul osuus jossa harjoiteltiin lyöntitorjunta ja vastaisku tekniikoita hieman tilannetta ja reaktiota vaihdellen. Loppuun vielä hieman viivajuoksua.
->=Syntse=-
KTKD1D

Seuraajat

Syntse