Potkulaisten kamppailevat harjoituspäiväkirjat

Samurai ja Capoeira Forca Natural Lahti

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Samurai
etupotkija
Viestit: 318
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: Baía
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Samurai ja Capoeira Forca Natural Lahti

Viesti Samurai »

No niin. Kokeeksi aloitan huomenna alkavasta kesäkurssista (alkeet ja jatkot) päiväkirjan. Mahdollisesti tilitän myös omia menemisiäni ja tulemisiani ja meininkiä yleensä. Katsotaan nyt mitä tästä muodostuu, jos muodostuu.

Tänään oli 4 hengen voimin pieni esitys Hotelli Salpauksessa. Tästä oikeastaan pidän juuri Capoeirassa (jossa ei ole kilpailuita juurikaan, tahi vyökokeita). Eli menemme/pääsemme esiintymään huomattavasti muita lajeja enemmän. Samat adrenaliinit siitä suunnilleen tulee kun kisoissa, mutta turpaanoton todennäköisyys on pienempi, ja tehdään tiiminä työtä eikä kaikki riipu ainoastaan omasta itsestä, tai jostakusta toisesta. Joukkue-henkeä siis.

Eniwei, esitys meni ihan hyvin, vaikka olimme pienellä porukalla ja cd-musiikeilla liikkeella. Teimme ensin soolot (eli kolme meistä duunasi capo-liikkeitä ja pientä akrobatiaa yksinään ja yritti näyttää hyvältä). Tämän jälkeen pelasimme pari peliä. Sitten pysäytettiin musiikki ja pyydettiin yleisö (joka oli tosi pieni, n 15 henkeä, oli siis yksityistilaisuus) muodostamaan roda, ja taputtamaan käsiä yhteen tahdissa. Sitten pelasimme vielä muutaman minuutin.

Tämän jälkeen ohjelman tilaaja ja yleisö kyselivät muutamia kysymyksiä lajista, historiasta sun muusta ja vastailtiin parhaamme mukaan. Kaikin puolin ihan hyvin siis meni, ketään ei sattunut (vaikka vähän kopsittiin siellä täällä).

*******************

Huomenna alkaa uusi alkeiskurssi mallia kesän erikoinen. Yhdet 1.5 h treenit viikossa, ja sen lisäksi jatkavan kurssin kanssa yksi roda (1.5 h) sen päälle. Enemmän kyseessä ehkä siis tutustumiskurssi.

Mielenkiintoista nähdä tuleeko ketään paikalle, ja mitä mieltä ihmiset ovat tuosta että heti toisena päivänä pääsevät mukaan rodaan (vaikkei ehkä pelaamaan, mutta mukaan kuitenkin).

Normaalisti on uuden kurssin kanssa noin kuukauden ajan treenattu ennen ensimmäistä rodaa. Tätä on perusteltu sillä että ihmiset haluavat ensin oppia tekniikkaa enemmän. Nyt mukaan tulee alusta asti myös tunne ja musiikki, itse peli, joten odotan kurssin tuloksia mielenkiinnolla. Jos paikalle siis tulee ketään. :D

*****************
Jatkavan kurssin kanssa on tarkoitus panostaa musiikkiin kesällä vahvasti. Aina ennen yhteistä rodaa onkin tunti treeniaikaa varattu jatkaville ryhmille, joista melko usean aion käyttää musiikkituntina. Lisäksi kesällä mennään teemalla Hitaus, eli ruumiin hallinta ja mielikuvituksen sekä pelisilmän kehittäminen. Tehdään paljon erilaisia pariharjoituksia mahdollisimman hitaasti. Tuntuu täkäläisillä olevan välillä turhan kiire rodassa, ja ajatus tulee vasta pari minuuttia perässä...

Tämän lisäksi on siis yhdet 1.5 h ohjatut treenit viikossa, ja perinteiset "vadiacao" eli lorvailu-sessiot rannassa aina kun on hyvä ilma ja ei ole treenejä. Rannassa toiminta siis enemmän temppuilu ja akrobatia-painotteista, sekä rentoa pelailua yleensä ilman varsinaista rodaa. Nurmikolla kun on hieman viheliäistä pelata, ja liukasta.

Nämä kurssit järjestetään nyt ensimmäistä kertaa lahdessa siksi että nyt meillä on omat tilat joten se on ylipäätään mahdollista. Kurssi on edullinen ja meininki tarkoitus pitää rentona eikä stressata oppilaita tahi opettajia.

Tälläistä. Huomenna ehkä lisää. Kommentoida ja kysellä saa melko vapaasti.
- Samurai
Capoeira on Capoeiraa. Mikä tahansa muu määritelmä on puutteellinen.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 90442
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yinjooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 348 kertaa
Tykätty: 122 kertaa

Viesti Mika »

Hieno idea! 8)


Toivotan omasta puolestani kaikki Lahden capoajat tervetulleeksi! :tervetuloa:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!
Kuvake
Questao
etupotkija
Viestit: 2447
Lauteille: Huhtikuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 2 kertaa

Viesti Questao »

Aamupäivää!

Komppaan tätä vahvasti. Rohkea ja hieno veto Samurailta.
Ai että alkeet heti rodaan vai? Mielelläni haluaisin kuulla miten siinä sitten oikein kävi. Veikkaan kyllä että hyvin. Kirjoittaako se Canário nyt tähän kanssa?

Lihamuki kunniaan! :)
-Questão
Even the chinese cannot do it. It is impossible.

Liity etupotkijaksi!
Kuvake
Samurai
etupotkija
Viestit: 318
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: Baía
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Samurai »

No niin.

Ekat treenit, kuusi uutta alkeiskurssilaista. Olisin toivonut muutaman enemmän, mutta kyllä noillakin pärjätään. Jokunen on vielä tulossa kuulemma, ja mukana tunnilla oli myös jatkokurssilaisia muutama, niin ei tullut liian autio olo.

Tehtiin kevyet alkulämmöt pyörityksillä ja vähän vatsoja ja punnerksentapaisia. Sitten gingaa, cocorinhaa (entrauksena eli sivuttain), ml de frente ja ml de frente -> armada combo. Lisäksi esquiva de frente. Tehtiin potkuja ja väistöjä pareittain ja soolona.

Sitten käytiin perusakrobatiat; Au fechado, au, macaco, bananeira. Tämän jälkeen pareittain ml de frente josta au ja toinen väistää potkun joko cocorinhaan tai esquiva de frenteen oman valinnan mukaan. Lopuksi kokeiltiin legiä pareittain kädestä tukien ja selitin kuinka capoeirassa on tarkoitus liikkua koko ajan, vain suunta aina muuttuu. Ja vähän myös venyteltiin, vajaa 10 min lopussa. Oppilaat vaikuttivat tyytyväisiltä ja osa maksoi kurssin jo käteisellä suoraan, vaikka pakko ei ollut.

Toivottavasti saadaan vielä muutama tyyppi lisää kurssille. Sukupuolijakauma oli 50/50, which is nice.

**************

Jatkavien treeneissä oli osa porukasta kipeänä tai loukkaantuneena, joten tehtiin live bateria. Sitten otettiin otteita leirillä opitusta Itapuan "hitaasti" -harjoitteesta. Se on jengille vaan vaikea tajuta mitä se hitaasti tarkoittaa. No, näitä erilaisia versioita tehtiin melkein tunti, ja samalla laulettiin. Sen jälkeen noin 20 min non-stop pelaamista pareittain live-musaan siten, että toinen hyökää, mutta ei saa gingata ollenkaan. Toinen puolustaa, saa gingata, mutta ei siis itse potkia. Pari minuttia tätä, roolien vaihto, ja sitten parit vaihtoon. Laulettiin vielä samaan aikaan kaikki, ja tempo kiihtyi joka vaihdossa hieman kunnes lopulta mentiin jo aika reippaasti.

Sen jälkeen lopussa hidastin tempon vielä naurettavan hitaaksi, ja katselin miten rytminvaihdos onnistui päivän harjoitusten jälkeen. Onnistui monelta jopa yllättävän hyvin.

Tämän jälkeen Canaria veti loppuvenyttelyt, reilu 10 min. Ja poistuimme paikalta sillä Niilo (poikani siis) oli aivan väsynyt ja halusimme saada hänet nukahtamaan autoon.

Näihin tunnelmiin. Ai niin, loukkasin eilisessä esityksessä sittenkin hieman kantapäätäni, joten tempo ehkä hieman kärsi treeneissä siitä kun en itse pystynyt oikein tekemään kunnolla. Kantapään luu siis kolahti lattiaan, ja on nyt kipeä. Ei haittaa nilkan toimintaa, mutta esim kengät painavat kipeää kohtaa ikävästi. En oikein tiedä miten sitä voisi hoitaa,mutta kai sitä olisi hyvä olla lisää kolauttelematta, niin veikkaisin että se on ensi viikolla jo parempi, tosin täysin kuntoon kestää ehkä pari-kolmekin viikkoa.
Capoeira on Capoeiraa. Mikä tahansa muu määritelmä on puutteellinen.
Kuvake
Samurai
etupotkija
Viestit: 318
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: Baía
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Samurai »

Tänään sitten oli ensin musiikkitunti jatkavilla. Melko vähän porukkaa, kymmenkunta taisi olla. Soitettiin ja soitettiin ja soitettiin, 4 birkkaa, 4 tai 5 pandeiroa ja atabaque. Ei laulettu, keskityttiin soittoon.

Sitten tuli roda johon eilen alottaneitakin saapui paikalle 4 kpl. Tehtiin sitten niin että pelailtiin siten että toinen hyökkää ja toinen puolustaa. Ihan hyvin pärjäsivät edellispäivänä oppimillaan potkuilla ja väistöillä. Lopussa oli vielä vähän normaalia peliä jota uudet vain katselivat tällä kertaa.

Bateria oli täynnä puolikuntoisia ihmisiä, ja yksi katsomaan tullut rekrytoitiin agogohon. Pelit olivat tasoon nähden ok, huomauttelin muistaakseni lähinnä etäisyydestä ja siitäettä roda pitää pitää kunnossa omatoimisesti.
Capoeira on Capoeiraa. Mikä tahansa muu määritelmä on puutteellinen.
Kuvake
Samurai
etupotkija
Viestit: 318
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: Baía
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Samurai »

Hyötyliikunta kunniaan, ajoin tänään nurtsia reilun tunnin (ei, se ei ollut päältä ajettava, vaan ihan työnnettävä)

Huomenna pitäisi mennä porukalla Vierumäen Leiritulet -tapahtumaan vetämään jotain lyhyitä lajiesittelyitä, ja maanantaina sitten vissiin vähän pidempiä joissa ehtii jotain tehdäkkin.

Ollaan Lahden Karaten kanssa samalla esittelypisteellä, ja ohjelmaan on merkitty "Näytös/Kokeilua". Kerrallansa tulee 120 ihmistä pisteelle, 20 min aikaa.. En tiedä jaetaanko sitten porukka kahtia vai aika kahtia tuon karaten kanssa. kaikki ehkä selviää paikan päällä huomenna...

Varmaa on se että suomeen tulee jokunen sata silmäparia lisää ihmisiä, jotka on nähneet joskus capoeiraa, ja se ei voi olla huono asia. Raporttia tulee perästä vielä tarkemmin.

Samurai out.
Capoeira on Capoeiraa. Mikä tahansa muu määritelmä on puutteellinen.
Kuvake
Samurai
etupotkija
Viestit: 318
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: Baía
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Samurai »

No niin. Lajiesittelyt menivät ihan mukavasti, lukuunottamatta allekirjoittaneen jumiutunutta alaselkää (mistä näitä vaivoja sikiää?!?!1?)

Porukkaa oli vähän vähemmän mitä oli ilmoitettu, enimmilläänkin taisi olla nelisenkymmentä per ryhmä (porukat jaettiin karaten kanssa kahtia). 20 minuuttia settiä vedettiin, kertaa viisi. Kaikenikäisiä lapsia oli liikkeellä.

Nyt sitten buranalla yöksi rentoutus selälle, jotta ei vetäisi enempää jumiin vaan aukeaisi huomiseksi. Ihan oman diagnoosin ja kokemuksen mukaan on vaan vetänyt alaselästä pari valittua lihasta jostain syystä niin jumiin että kumartaminen on epämieluisaa.

Noh, huomiseksi luvattu 25 astetta lämmintä, ja meidän rasti-piste on ulkona nurmikolla!

**Pakkaa aurinkorasvan**
Capoeira on Capoeiraa. Mikä tahansa muu määritelmä on puutteellinen.
Kuvake
Questao
etupotkija
Viestit: 2447
Lauteille: Huhtikuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 2 kertaa

Viesti Questao »

Samurai, sun pitää venytellä enemmän ja pumpata vähemmän :badgrin:.
Sol da Meia Noite lähestyy, rodassa nähdään! Mahtaako lahtelaisia tulla paljonkin? Entäs muita potkulaisia? JanneM:n pitäis mun mielestä tulla tekeen Sirille jujit ja pujit ja hyppytakakietari! :)

- Questão
Even the chinese cannot do it. It is impossible.

Liity etupotkijaksi!
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit: 20014
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 38 kertaa
Tykätty: 36 kertaa

Viesti JanneM »

Tottakai mä tuun tekee Sirille hyppykiertaripujit.
Ei se voi olla kova, kun sillä on tytön nimi... ;)
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
Kuvake
Samurai
etupotkija
Viestit: 318
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: Baía
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Samurai »

JanneM kirjoitti: Tottakai mä tuun tekee Sirille hyppykiertaripujit.
Ei se voi olla kova, kun sillä on tytön nimi... ;)
Aaahahhahhahah! :D
Ei niin. tuo sinä itsesi ja Questãon Kuoleman Rodassa (tm) opittu hyppytakakierpparipotku.

Niin minä tuon videokameran.

Questão: totta, varsinkin mun pitää pumpata vähemmän. Ei ny. Meidän tuoreessa seurakyselyssä siis kävi ilmi että venyttelyä ja lihashuoltoa halutaan enemmän lähes kaikkien toimesta. Ja sitä on nyt tehtykin. Mä hengailen liikaa questao ehkä sun kanssa?

Muutama lahtelainen on kyllä solttikseen tulossa. aika uusia alottavia, mut hyvä niin, nuorena se on väännettävä.

**********************

Tänään siis vedettiin vierumäellä 7 * 45 min löysää capoeira settiä. Mä vedin kaks, canario 2, canaria 2 ja Gaviao veti yhden. Lapsia tuli ja meni ja kaikkien kanssa gingattiin ja potkittiin ja väistettiin ja tehtiin kärrynpyörää. Soitettiin tosi paljon berimbauta ja atabaqueta vaikka myös mankka oli käytössä. Keli oli aivan loistava ja oli mukavaa, joskin ihan jees ettei huomenna tarvitse mennä tekeen samaa settiä. Lajitietoutta lisättiin roimasti.

Ei tullu venyteltyä kauheesti, paitsi selkää jonkin verran, ja se tuntuukin paremmalta. Lihaskramppi on hellittänyt, ja selkä on enää hieman jäykkä.

samurai
Capoeira on Capoeiraa. Mikä tahansa muu määritelmä on puutteellinen.
Kuvake
Questao
etupotkija
Viestit: 2447
Lauteille: Huhtikuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 2 kertaa

Viesti Questao »

Sorry, sotken koko Lahden päiväkirjaa(tuossa keskellä on kappale joka oikeuttaa kaiken :))

Samurai, oonkos mä näyttänyt sulle sitä maailman parasta selkävenytystä? Jos en, niin täytyypä muistaa. Sen jälkeen ei tartte enää hirveästi muuta venyttää. Ja se sattuu :)!

Hienoa, että ootte jaksanut pitää noinkin monta tuntia. Sieltä kuitenkin monta tyyppiä sitten muistaa mistä on kyse ja niin edelleen.. "No se on sellaista brasilialaista potkuhippaa.."

Jyväskylästäkin tulee muutama; ainakin yksi jatkavakin! Harmillista, mua pyydettiin tänään sinne prof. Melquen workshopin rodaan Tampereelle ja oon töissä. Olisinko ihan vähän halunnut nähdä millaista porukkaa siellä on! Hitsin vitsi! Menkää te, se on seitsemältä..

- Questão
Even the chinese cannot do it. It is impossible.

Liity etupotkijaksi!
Kuvake
Samurai
etupotkija
Viestit: 318
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: Baía
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Samurai »

**tut sä mitään töissä oo.. Tänäänhän tulee brasilian matsi!

Joo, ei haittaa että sotket päiväkirjaa. Ei ollenkaan.

Ja näytä ihmeessä selkävenytys. En tiä uskallanko tehdä mut silti.

samu-rai
Capoeira on Capoeiraa. Mikä tahansa muu määritelmä on puutteellinen.
Kuvake
Samurai
etupotkija
Viestit: 318
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: Baía
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Samurai »

Tiistai 13.6.2006

Canaria veti alkavien treenit. Perustekniikkaa ja perustekniikkaa ja sitten vähän perusakrobatiaa. Hyvät setit mitä ehdin katsella Niilon kaitsemiselta ja muulta säätämiseltä. Ihmisiä oli ihan kivasti, ja jokunen uusi kurssilainenkin oli tullut paikalle.

Jatkojen kanssa lämmittelynä pelattiin ensin maassa rauhallisesti siten että ollaan koko ajan maassa ja ei saa osua kaveriin. Sitten sama pystyssä eli ei saanut mennä alas ollenkaan.

Sitten tehtiin ml compasson kanssa ajastus-harjoitusta, eli toinen potkaisee queixadan, johon toinen tekee välittömästi compasson perään. Sama homma vielä siten että toinen potkaiseekin armadan, ja toinen siihen compasson.

Tehtiin myös Samaran settiä ml frente - ml Frente johon banda, josta hyppy selän kautta ympäri ja sieltä compasso. (noi tehtiin vaiheittain siis)

Joka välissä vähän jumpattiin jotain, bananeiraa tehtiin siten että kaveri tukee ja taivutetaan selkää/kylkeä sivuille tai taakse siten että jalat saadaan mahdollisimman lähelle maata. Selitin myös että ei pidä roikkua tässä asennossa kaverin tuen varassa, vaan oikeasti yrittää pitää itseään kylki/selkä lihaksilla siinä asennossa. Tehtiin myös Cobra-juoksua, joka oli aivan mahtavaa. Voin pyydettäessä näyttää miten se menee, mutta en ala selittää...

Lopussa 15 min venyttelyt.

Emme tehneet hitausharjoitusta tällä kertaa. Huomioitavaa oli että salimme oli erinomaisen viileä verrattuna ulkolämpötilaan. Todella mukavaa!

Samurai
Capoeira on Capoeiraa. Mikä tahansa muu määritelmä on puutteellinen.
Kuvake
Samurai
etupotkija
Viestit: 318
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: Baía
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Samurai »

Keskiviikko 14.6.2006

Ensin tunti musaa. teimme ison bändin rinkiin ja soitimme vajaan tunnin. Välillä myös laulettiin. Tavoitteena pitää musatunteja nyt kesällä lähes joka keskiviikko, koska se on tällä hetkellä hieman heikossa hapessa ryhmässämme.

Sitten rodailtiin 1.5 tuntia, samalla kun iso lauma sambaajia valmisteli asusteitaan karnevaaleja varten. Oli jotenkin todella hyvä meininki. Pelasin siinä ise alussa muutaman pelin näiden viikko sitten alottaneiden kanssa. Jotenkin hämmentävää porukkaa, miten pari niistä teki useita liikkeitä mitä niille ei ole opetettu edes. Ilmeisesti ihan perinteisellä matkimispohjalla. hyvähyvähyvä. Itse onnistuin pelaamaan "mukavimmat" pelit aikoihin ja fiilis oli hyvä.
Capoeira on Capoeiraa. Mikä tahansa muu määritelmä on puutteellinen.
Kuvake
Samurai
etupotkija
Viestit: 318
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: Baía
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Samurai »

Pe 16.6.

Menin stadiin treenaamaan lauantain samba-karnevaalien esiintymistä varten. Positiivisen tiukalla tempolla vedettiin lyhyt (alle 10 min) setti läpi 4 kertaa. Sitten palautusjuomaksi olutta ja mestrejen kanssa Wanhaan Mestariin kattomaan Angolan peliä. 8)

La 17.6.

Sama kuin yllä mutta setti vain kerran läpi eli siis esitys. Hyvin meni vaikka stage oli pieni ja liukas/likainen. Questão: Et sä olisi sitä volttia siinä voinut heittää kuitenkaan joten ei hätää.

Treeni-into alkaa olemaan aika korkeella taas jostain syystä.
Capoeira on Capoeiraa. Mikä tahansa muu määritelmä on puutteellinen.