Potkulaisten kamppailevat harjoituspäiväkirjat

ProTesti-

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Kuvake
ProTesti-
polveenpotkija
Viestit: 197
Lauteille: Heinäkuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

ProTesti-

Viesti ProTesti- »

Kamppailulajina taekwon-do vuodesta -99 ja "päälajina" vielä toistaiseksi lentopallo jota on tullut tahkottua vuodesta -91. Lumilautailua harrastin ylä-aste- ja lukiovuodet.

Päätin nyt sitten itsekin ihan mielenkiinnosta kokeilla tätä päiväkirjankäyttöä. Lukiossa tuli tehtyä yhteen väliin harjoituspäiväkirjaa mutta sen jälkeen en ole nähnyt tarvetta sille.

Sarjakausi lentopallossa loppui tämän kuun alussa ja nyt on on taas aikaa hojoilulle. Aktiivitreenissä on ollut lähes parin vuoden tauko(kesäkuusta -04) saakka armeijan ja lentopallon vuoksi. TKD-treeneissä kävin satunnaisesti ja välillä tuli omatoimisesti mätkittyä säkkiä etc kivaa jotta pysyis jonkinnäköistä tuntumaa lyömiseen ja potkimiseen.

kerrataas vähän viikkoa..

viikko 13, maanantai, 17.00-18.00, TKD

Lämmittely 10min, itsepuolustusta puukkotilanteissa n. 1h, ja matsia perään vielä 20min. Puukkojutut meni kyllä vanhasta muistista hyvin paitsi että suoritusvarmuus ei ole samaa luokkaa mitä ennen taukoa. Toimintanopeus hitaampi ja hieman epävarmempi. Matsia otin yhden mustan vyön kanssa muutamia eriä ja menikin ihan ok, yksi hyvä stopparisivupotku kylkeen, yksi onnistunut takapotku taaksepäin liu´ulla ja pari hyvää suoraa naamaan. Itse en saanut juuri osumia. Oma liikkuminen vielä säälittävän hidasta ja taktiset jutut vähän hukassa. Mutta eiköhän nekin tässä ajan kanssa taas palaudu.
Treenin jälkeen kotona 100 punnerrusta ja 100 vatsalihasliikettä.

tiistai, 19.30-21.00,
lentopallotreenit ja sen jälkeen puntille puoleksi tunniksi. Pohkeita, penkkiä ja vatsalihaksia. Kestovoimaa treenaten.

keskiviikko, 18.00-19.30
Tkd-treenit ja ohjelmassa murskausta. Entinen feivoritti. Murskauslaudatkin olivat vaihtuneet enkä osannut oikein arvioida määriä. Lähdin varovaisesti sivupotkulla liikkeelle ja aluksi "vetelin paljaalla" eli ilman kenkiä(kenkiä ja jalkasuojia käytetään, jottei laudat katketessaan riko jalan luita) mutta muutaman lujemman tällin jälkeen päätin ottaa kengät käyttöön ettei satu heti alkuun loukkaantumisia. Sivupotkulla meni 5 joka oli ihan ok suoritus. 6 lautaa yritin mutta vaikka täysillä potkaisin niin ei laudat änähtäneetkään. Vanhoissa laudoissa oli ennätys 8 joka oli myös silloinen NFTA:n ennätys. Uudet ovat jämäkämpiä. Takapotkulla tais mennä se 4, enempää en kokeillut. Sonkal(veitsikäsi) oli tehoton ja sillä ei mennyt kuin yksi, nyrkillä sai lyödä ihan täysillä että sai 2 halki, kolmea en edes yrittänyt. Kyynärpääkin yllätti sillä sain hädin tuskin 2. Käsitekniikoissa pidimme potkumaalia välissä välttääksemme kipua ja turhia loukkaantumisia. Muutaman kerran kokeilin paljaalla nyrkillä ja sattui pirusti, huomasi ettei ole pariin vuoteen murskaillut.
Loppuun vielä 1.danin liikesarjoja 20min.

torstai, 17.30-19.00
potkuharjoitteita parin kanssa, potkuja perustekniikassa ja potkuja mitseihin. Rystyspunnerruksia 90kpl ja rystyshyppyjä 50kpl.


Ehjänä huomiseen..
On kumma miten vähän saa aikaan, jos vain lakkaa yrittämästä.
-Paula 8v.


Petteri Parkkisenniemi
ITF Taekwon-do, 2.dan
Kuvake
ProTesti-
polveenpotkija
Viestit: 197
Lauteille: Heinäkuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti ProTesti- »

perjantaina 31.3.2006
lepopäivä ja siirtyminen Pudasjärvelle.


lauantai 1.4.2006
Kestävyystreeninä lumenpudotustalkoot, 3h. 1000m^2 katolta lumet pois puolenkymmenellä äijällä.

Illalla saunomista, mallasjuomien nauttimista ja nopeustreeninä alasti talon ympäri juoksemista syvässä hangessa välillä lumen sisään pulahtaen. Aluksi tosin pulahdeltiin vain takapihan hangessa noin niinkuin lämmittelynä. Ainoana taisin kestää sen 5-6 rundia. Moni joutui lopettamaan kun verenvuotoa jaloissa oli liikaa(hanki repii nätit pintahaavat). Kesto kokonaisuudessaan 3h.

sunnuntai 2.4.2006
Puolen päivän jälkeen puulaakilentopalloilua 1.5h. Rasitus vähäinen.

Illalla tkd-treenit 1h ja 15min. Parin kanssa potkutreeniä. Otteluasennosta pistealueisiin reagointia jaloin ja välillä vähän käsin, potkudrillejä, matsikomboja.
Siirtyminen Ouluun.

maanantai 3.4.2006
Tkd-treenit 1.5h. Nyrkkeilyjuttuja pistareihin koko treeni. Tulipahan toistoja suoriin ja koukkuihin.
On kumma miten vähän saa aikaan, jos vain lakkaa yrittämästä.
-Paula 8v.


Petteri Parkkisenniemi
ITF Taekwon-do, 2.dan
Kuvake
ProTesti-
polveenpotkija
Viestit: 197
Lauteille: Heinäkuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti ProTesti- »

Viime viikolla jäi taas kirjoittelut väliin. Oli lepatreenit, 2x puntti, 2x taekwon-do(ma&ti).

Perjantaina sitten perushieronta plus hermoratahierontaa jaloille. Alaselän kanssa ollut ongelmia kun ei ole tullut vähään aikaan venyteltyä&potkittua -> lonkankoukistajat jäykistyneet. Liikkuvuus siis huonontunut ja sen seurauksena tullut selkäkipuja(kun liikkuvuus loppuu jaloista niin se alkaa sen jälkeen selästä). 4. ja 5. välin nikama yliliikkuva suhteissa muihin. Nyt on sitten venyteltytä etureisia ja lonkankoukistajia ja hieroja repinyt muita nikamavälejä.

Lauantaina Pudasjärvelle puulaakiturnaukseen. Pelattiin sitten meidän perheen(isä ja kaksi mun velipoikaa, äitiä ei sentään pelannut :) ), yhden tkd-kaverin ja parin poliisin kanssa Pudasjärven mestareiksi 8) Uran kohokohta, selkeästi :D

Selkä kipeytyi taas ja nyt säteili pakaraan/takareiteen. Pari päivää lepiä.

Tiistaina lentistreeneihin, selkää taas vähän juili mutta pakko treenata, viikonloppuna Nuorten SM:t ja ryökäleet löivät meille ennakkosuosikin viitan harteille. http://www.hotsport.info/lentopallo/?va ... a&id=10663

Keskiviikkona kävin vetämässä 2h 15min tkd-treenit Haapavedellä. Kyseessä oli opiskelijoiden erikoisliikuntatunti. Kolme varttia perustekniikkaa, tunti potkuja ja puoli tuntia itsepuolustusjuttuja. Jengillä pysyi suht hyvin mielenkiinto yllä koko treenin ajan, joskin oli hiukan levotonta välillä(ymmärtää kun oli päivän viimeiset tunnit rankan päivän jälkeen) mutta en jaksanut armeija kuria vetää, tärkeintä oli tutustuttaa heitä vähän lajiin(vaikka kuri toisaalta on olennainen osa lajia. :roll: ) Tosin kyllä sitä aina välillä punnerrettiin, jos näytti siltä että mopo karkaa käsistä :yawinkle:

Loppuviikkoon viel pitäisi saada yksi puntti, yksi laji ja vähän potkiskelua. Ei raskaasti jotta on kunnossa sitten SM-kisoissa.


edit: typoja
On kumma miten vähän saa aikaan, jos vain lakkaa yrittämästä.
-Paula 8v.


Petteri Parkkisenniemi
ITF Taekwon-do, 2.dan
Kuvake
ProTesti-
polveenpotkija
Viestit: 197
Lauteille: Heinäkuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti ProTesti- »

Torstaina tepastelin sitten kickboxingin peruskurssille, treenit veti Andy ja AHo.
Lämmittelyn jälkeen Andy opetti minulle ja kahdelle muulle newbielle otteluasennon, etusuoran ja takasuoran.
Sen jälkeen vuorossa oli etupotkun opettelua ja loppuun vähän jumppailua.
Pelotti hieman että kuinka paljon sitä joutuu punnertelemaan ja kyykkäileen ettei paikat kipeydy viikonlopuksi. Eivät onneksi kipeytyneet vaikka suorituksia tuli paljon. Kivaa oli joten ensi viikolla pitää mennä uudestaan :)

Lyhyempi otteluasento tuntuu tietty hieman oudolta kuuden ja puolen vuoden takeilun jälkeen. Varsinkin etupotkun jälkeen jalan palauttaminen lyhyempään asentoon vaatii totuttelua.

Perjantai-aamuna läksimme sitten lentopallon Nuorten(22-v) SM-kisoihin Raisioon. Illalla puolentoista tunnin reenit.
Lauantaina pelasimme kolme peliä joista voitimme kaksi ja hävisimme yhden. Lohkovoittajina olisimme selvinneet suoraan välieriin, nyt jouduimme karsimaan toisen lohkon kolmannen kanssa välieräpaikasta.
Sunnuntai-aamuna puolivälierissä voitimme KoVen puhtaasti 2-0 ja välierissä Raision Loimun(toinen ennakkosuosikeista) selkäesti erin 2-0(25-16,25-18 ). Finaalissa vastaan asettui Virtain Veikot(pelaajina nuorten maajoukkuemiehiä ja miesten SM-kulta joukkueen, Tampereen Isku-Volleyn pelaajia). Finaali pelattiin kolmesta voittoerästä. Johdimme peliä jo 2-0 mutta sen jälkeen alkoi näkymään jo väsyminen raskaasta turnauksesta ja näin Virrat nappasin kovan taistelun jälkeen SM-kultaa erin 3-2. Viime vuoden SM-kulta vaihtuikin siis hopeaksi, eipähän "Poika" joudu enää pohjoiseen grillattavaksi :D Vähänhän se hävitty hopea ketuttaa mutta pitää olla tyytyväinen. 2003 vuoden jälkeen olemme voittaneet A-poikien SM-kultaa, Nuorten SM-pronssin, -hopeaa ja -kultaa. Uskoisin että finaalissa Virroilla oli enemmän sitä mitalinnälkää. Meiltä puuttui se hullunkiilto silmistä mikä oli 2003 A-poikien finaalissa, kun ei oltu aikaisemmin vielä mitään ikinä voitettu.

Aika kultaa muistot ja kokonaisuutena en voi olla kuin tyytyväinen nyt taakse jääneisiin "juniorivuosiin".
On kumma miten vähän saa aikaan, jos vain lakkaa yrittämästä.
-Paula 8v.


Petteri Parkkisenniemi
ITF Taekwon-do, 2.dan
Kuvake
ProTesti-
polveenpotkija
Viestit: 197
Lauteille: Heinäkuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti ProTesti- »

Ollut taas taukoa päiväkirjan kanssa. Treeneinä vain taekwon-doa, kickboxingia ja trampoliinilla hyppelyä(palkitsin itteni wappuna ostamalla 4.3m trampan). Lentopallo ja kuntosali ei ole kuulunut lähes kuukauteen treeniohjelmaan("pakollista" taukoa että jaksaa taas lähes vuoden treenata 1-2x päivässä :!: )

Tänään 11.5.2006 oli kickboxing-treeneissä etujalan kiertopotkua, etu- ja takasuoran blokkailua ja kiertopotkuja vartaloon. Loppuun harjoitusvyökoe. Harjoitusvyökoe oli ihan hyvästä niin tiesi jo nyt mitä on edessä.

Harjoitus meni siihen asti kyllä ihan kivasti siihen asti kunnes alettiin Andyn kanssa painimaan :) "Thai-painia"(koitetaan painaa kaverin pää alas) oli lämmittelyksi ja Andy kepitti minut heti alkuun 2-0. :headlock: Tämän jälkeen pistin sitten liikaa vastaan enkä enää päästänyt päätä alas vaikka olisi nyt jälkeenpäin miettiessä ehkä pitänyt. Niskoista lähti kaikki voimat pitkän väännön päätteeksi ja pää tuntui painavan tämän jälkeen 50kg, erityisen tuskaa oli tehä yleisliikkeitä kun pää retkahteli vallattomasti. Lopputreeni meni enimmäkseen keskittyessä siihen, että pää pysyy hartioiden keskellä ja rinnan yläpuolella :p Kaiken hyvän lisäksi tein pahan junnumokan ja unohdin kihlasormuksen käteen; Andyn niskaan tuli komea liuta "sotahaavoja". Anteeksi Andy. :oops: Tuollaisia virheitä(siis että sormus unohtuu) ei oikeasti saisi tulla, huonolla mäihällä jonkun silmä repeää. Tosin samaa olen katsonut kun jengillä on kovia kulma- ja korvakoruja, että joku kerta vielä sattuu vahinko.

Vappuna kävelin sitten pihalla pienessä sieväessä ja paljaon jaloin asfalttikohoumaan joka repi varpaan auki. AHo sen kuitenkin hyvin sitten paikkasi ja sillä sitten päästiin wappubaanalle 8) Anyway, eilen etsin pihalta koiraamme ja kävelin taas samaan asfalttikohoumaan, nyt se repi vasemman jalan päkiän auki. Sitä sai sitten töissä känkätä ja kb-treeneissä varoa, ettei se repeä auki ja ota matosta tulehdusta. Pitäisi vissiin kävellä kotopihallakin kengät jalassa vaikka onkin paljasjalkainen pudasjärveläinen :lol:

Venyttely täytyy myös aloittaa. Potkuissa loppuu yksinkertaisesti liikkuvuus ja suorituksissa tukijalka notkahtaa koukkuun. Ei saa rennosti pidettyä jalkaa suorana kuten ennen vanhaan. Jalkalihaksiakin tulisi treenata, jalka ei enää pysy ilmassa kun sitä ei ole pariin vuoteen treenannutkaan. Noh, kesähän tässä vielä on aikaa :D
On kumma miten vähän saa aikaan, jos vain lakkaa yrittämästä.
-Paula 8v.


Petteri Parkkisenniemi
ITF Taekwon-do, 2.dan