Potkulaisten kamppailevat harjoituspäiväkirjat

Javu

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

javu
polveenpotkija
Viestit: 211
Lauteille: Toukokuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Javu

Viesti javu »

Olisi kyllä mukava jos olisi ymmärtänyt ja jaksanut pari vuotta sitten aloittaa harjoituspäiväkirjan pito, sen verran radikaalista muutoksesta on mun kohdalla ollut kyse :)
Mutta lähteköön se nyt sitten tästä.

Syksyllä 2003 oli ikää 29 vee, painoa muistaakseni 67 ja pituutta 184. Kunto ihan pohjissa, viimeksi olin harrastanut liikuntaa 11-vuotiaana jolloin lopetin Shotokan -karaten vihreään vyöhön. En ollut siis ottanut käytännössä montaakaan juoksuaskelta yli 15 vuoteen, koulun liikuntatunnitkin menivät seisoskellessa. Liekö sitten 3-kympin piilokriisi iskenyt kun kyllästyin olemaan rapakuntoinen kukkakeppi ja ilmoittauduin aikidon peruskurssille ja järjestin työpaikalle punttisaliliput henkilökunnan käyttöön. Syksy meni mukavasti, 2krt aikidoa ja 3 punttia / viikko tasaisesti tahtia koventaen. Samalla otin selvää ravintopuolesta ja aloin syömään PALJON. Johtuen liki sairaalloisen alhaisesta lähtöpainosta alkoi kiloja tulla reippaasti lisää, mikä oli vain positiivista varsinkin kun punttis piti huolen siitä ettei pelkkää rasvaa tullut. Keväällä 2004 meni rikki 80 kilon raja ja olkapää. Aikidon olin jo lopettanut vuodenvaihteessa, ei ollut minun lajini sen peruskurssin perusteella. Treenitaukoa tuli pari kuukautta jonka aikana paino putosi 75 kiloon. Kesällä lähti punttistouhu taas nousuun ja kevääseen 2005 mennessä paino oli jo piirun verran alle 90 kiloa. Tosin on myönnettävä että siinä vaiheessa oli jo aika miehekäs pötsikin. Huhtikuussa 2005 aloitin thainyrkkeilyn ja järkeistin ruokavaliota. Painoa lähti 2kg / kuukausi ja nykyinen 80 kiloa on pysynyt jo jonkun aikaa ja tuntuu varsin sopivalta minulle. Yleiskunto on thaikun myötä noussut uskomattoman paljon, huomasi kyllä että lihaskasvua painottava punttistreeni ei paljon kestävyyskuntoa lisää.
Lyöminen ja potkiminen on kivaa ja tätä on tarkoitus jatkaa niin pitkään kuin intoa riittää. Vuodenvaihteessa olen ajatellut käydä shooton peruskurssin jotta pääsee kokeilemaan myös painiskelua. Saa nähdä mihin suuntaan treenit siitä lähtevät, thainyrkkeily pysyy ainakin tuon peruskurssin ajan varmasti mukana kuvioissa.
Kuvake
sivarinlötkö
päähänpotkija
Viestit: 6844
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti sivarinlötkö »

Oho, siistiä! Ehkä mäkään en ole niin toivoton tapaus. Kannustaa muitakin löysiä lötköjä tommoset "menestystarinat".

:respect:
"Vesan pitäisi käyttää vähemmän sanontoja 'Miksi?' ja 'Mitä varten?'" - Ala-asteen ensimmäisen luokan opettaja
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 90264
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yinjooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 277 kertaa
Tykätty: 111 kertaa

Viesti Mika »

Javu, :thumbsup:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!
javu
polveenpotkija
Viestit: 211
Lauteille: Toukokuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti javu »

Tän viikon saldo:
maanantaina hauskat treenit, koko treeni "vasenkätisessä" asennossa eli väärä jalka edessä. Hankalaa oli mutta mukavaa :)
Etukäden koukku, joka on ollut aina ongelmallinen ja itse asiassa saattanut ranteen aika kehnoon jamaan alkoi sujua valmentajan opastuksella huomattavasti aiempaa paremmin.
Sparrikin sujui, oikein huomasi oppivansa uutta.
Eilen punttiksella jalkoja, pitkästä aikaa myös pohjetreeni. Veto loppui täysin ihan huonosta syömisestä johtuen. Tänään meni paremmin, maastaveto kulki mukavasti eikä muutenkaan valittamista...
javu
polveenpotkija
Viestit: 211
Lauteille: Toukokuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti javu »

Pari viikkoa ollut töissä sellaista kiirettä että harrastukset kärsivät pahasti. Pari kertaa sentään jaksanut kotona vähän jumpata, hindukyykkyjä ja leuanvetoa "tikapuusysteemillä". 60 leukaa yhden session aikana ja kylläpäs tunsi tehneensä seuraavat pari päivää.
Ennakkoilmoittauduin juuri vapaaottelun peruskurssille, pitäisi tammikuun puolenvälin tienoilla alkaa. Kevät pitää kyllä tsempata ja pyrkiä vähintään 3-4 treeniin viikossa ja juoksulenkit päälle.
javu
polveenpotkija
Viestit: 211
Lauteille: Toukokuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti javu »

Joulukuun duunikiireet hieman helpottivat ja alkuperäissuunnitelmasta poiketen vapari vaihtuikin BJJ:hin, 4 treeniä on takana ja painiskelu onkin varsin mukavaa. Thaikkua edelleen kerran viikossa rinnalla. Olkapää ollut kiusallisen omituinen pari viikkoa, ainakin kahta erityyppistä vaivaa löytyy. Oikealle puolelle tehdyssä "Americanassa" (mitähän muita nimiä tuolla lukolla on...) pitää taputtaa ennen kuin kaveri saa edes omasta ranteestaan kiinni. Fysioterapeutille on aika varattuna.

Jos vaan paikat kestää niin kevättä kohdin pitäisi kunnon nousta, 3 x lajitreenejä ja pari lenkkiä viikossa on huomattava parannus syksyn liikkumiseen. Salilla tuskin jaksaa / pystyy pahemmin käymään edelleenkään, jotain pientä pitää kyllä yrittää touhuta myös lihaskuntopuolella.
javu
polveenpotkija
Viestit: 211
Lauteille: Toukokuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti javu »

Viime treeneissä sain ensimmäisen kerran sparrissa tehtyä muutaman lopetuksen :) Mahtava tunne kun tajuaa että jumaleisson, triangeli on nyt kiinni ja kaverilla alkaa
naama punottaa :D Muina onnistuneina tekniikoina giljotiini ja juji guardista.

Kävin tässä pari kertaa fysioterapeutilla ja olkapää helpotti kummasti, jumia oli niin niskassa ja kaularangassa kuin rintalihaksissakin ja olkapään liike rajoittunut. Nyt liikkuu jo kummasti paremmin, tosin niskalihakset ovat painitreenistä ihan pirun kipeät.
Thaikussa ei tullut käytyä tällä viikolla, vähän harmillista.
Toivottavasti ei flunssa iske, vähän sen suuntainen olo päällä.
javu
polveenpotkija
Viestit: 211
Lauteille: Toukokuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti javu »

Vetämätön olo, maanantain thaikkutreenien jälkeen jäi syöminen vähällä ja palautuminen vähän puolitiehen ennen keskiviikon bjj -treenejä. Ei palaudu enää kuin parikymppinen, ei sitten millään. Kunhan kevät etenee niin palauttavat kevyet lenkit saavat luvan tulla mukaan kuvioon ja syömistäkin on pakko lisätä. Vähän jotain flunssanpoikastakin taas.
Bjj meni aika lailla penkin alle sparrin osalta, väsymyksestä johtuen pää ihan tyhjänä eikä tuntunut keksivän ollenkaan mitä tehdä, ihan avuton olo. Muilla oli reipasta menoa, ainakin kahdelta aukesi nenä sparrissa ja verta oli muutenkin vähän pitkin poikin tatamia :)

edit. Niin ja jalkapöydässä ollut 2 viikkoa kipeä hiertymä joka ei ota parantuakseen, kengät kun painavat samaan kohtaan. Ja oikeassa kyljessä joku pieni lihas revähtänyt ilkeän tuntuiseksi, tuntuu yskiessä ja viime yönä ihan kylkeä kääntäessäkin kuin olisi kylkiluu murtunut.
javu
polveenpotkija
Viestit: 211
Lauteille: Toukokuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti javu »

javu kirjoitti: Ja oikeassa kyljessä joku pieni lihas revähtänyt ilkeän tuntuiseksi, tuntuu yskiessä ja viime yönä ihan kylkeä kääntäessäkin kuin olisi kylkiluu murtunut.
Ei vaivannut enää pahemmin sunnuntaina joten treeneihin -> yltyi treenin aikana ihan kaameaksi. Maanantaina piti varoiksi käydä lääkärissä mutta eiköhän se ihan lihasvenähdys ole, todella p*skamaisen tuntuinen vain. Treenitauko peruskurssin aikana sapettaa.

Jotain positiivista sentään, kokeilin ihan pahuuttani kaapista käteen sattuneita pari vuotta sitten pieneksi jääneitä housuja ja nehän istuvat kuin räätälin tekemät :) Viimeksi kun kokeilin ei toivoakaan saada edes ylös asti saati vetoketjua kiinni. Hienointa on että paino ei ole kuitenkaan laskenut, eli voisi kuvitella että lihas on syrjäyttämässä jenkkakahvoja...