Potkulaisten kamppailevat harjoituspäiväkirjat

Premier

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Kuvake
premier
munillepotkija
Viestit: 750
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Premier

Viesti premier »

Jahas. Nyt ei sitten auta enää laiskotella, kun koko potku.net näkee! :shock: :lol:

Treenitausta:

Vuoden 1999 vaihteessa kyllästyin istuskelemaan kotona kaikki illat, joten päätin aloittaa taistelulajiharrastuksen. Koulukaverini oli vuotta aiemmin aloittanut choy lee fut kung fun harrastamisen ja tästä kuultuani kiinnostuin lajista itsekin. Aloitin itsekin harrastamisen seuraavalla alkeiskurssilla.

Nautin harrastamisesta ja treenaamisesta paljon. Alkeiskurssilla 2 kertaa viikossa ei tuntunut riittävän, vaikka kaikki jäsenet olivat hapoilla jatkuvasti kovasta treenistä. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan vielä osaaminen riittänyt omaan treeniin. Alkeiskurssin jälkeen aloin treenaamaan 5 kertaa viikossa normaalin treeniaikataulun mukaisesti.

Kun osaaminen karttui, otin mukaan myös omat treenit, jotka koostuivat enimmäkseen liikesarjatreenistä. Tämä tapahtui treenikavereiden kanssa Töölön kisahallilla, paikassa, jossa tulee vielä nykyäänkin viikottain vierailtua. Vuosien varrella treeni pysyi jotakuinkin yhtä ahkerana pois lukien hiljaisemmat kaudet kesätöistä tai muusta laskusuhdanteesta johtuen.

Vuoden 2004 lopulla tahti alkoi kuitenkin hiipua innostuksen ja energian puutteen vuoksi. Treeni alkoi tuntua enemmänkin työltä enkä saanut siitä enää samanlaista iloa kuin ennen. Näistä ja monista muista syistä, jotka jätän tässä mainitsematta, päätin vuoden 2005 alussa vaihtaa lajia.

Uusi laji löytyi vanhojen treenikavereiden avustuksella tang langista. Laji vaikutti aluksi CLF:ään tottuneelle vähintäänkin oudolta enkä pitkään aikaan osannut oikein päättää mitä mieltä lajista olin. Muodon oppi CLF-taustalla nopeasti, sillä koordinaatio ja oppimiskyky oli kehittynyt CLF-vuosina hyväksi. Periaatteet ja erilainen voimantuotto sen sijaan tuotti ja tuottaa edelleen suuria vaikeuksia.

Lopullisesti koukutuin kuitenkin tang langiin vasta vierailtuani keväällä Puolassa shifumme Slawomir Milczarekin luona. Paikallisten harrastajien taito ja ystävällisyys tekivät lähtemättömän vaikutuksen. Myös shifun vaatimattomuus ja helposti lähestyttävyys oli jotain aivan uutta ja virkistävää :)

Nyt on siis 3/4 vuotta TL:ää takana ja syyskausi alkanut. Treenitahti alkaa kesän hiljaiselon jälkeen nousta luokkaan 4-5 kertaa viikossa. Lokakuun puolivälissä on taas lähtö Puolaan. Tarkoitus on treenailla siellä lokakuun loppuun. Sinä aikana juhlitaan Puolan TL-organisaation vuosipäivää ja järjestetään kungfulajien yhteinen sanda ja taolu kilpailu. Vielä on hieman epävarmaan osallistunko kisoihin, mutta katsomaan oon ainakin menossa.

Fiilis on hyvä ja näillä mennään! :p
Kuvake
premier
munillepotkija
Viestit: 750
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti premier »

Ainiin. Unohtui mainita, että 2005 kevään aikana kävin myös MMA alkeiskurssin puoliväliin. Tuo pahamaineinen Puolan reissu kuitenkin sattui keskelle alkeiskurssia ja kyseisellä reissulla minulle valkeni, että crosstraining ei ole tässä vaiheessa ja elämän vaiheessa järkevää.

Kävin myös kerran xing yi harjoituksissa! ;) Hieno laji tosiaan, mutta vaatii liikaa omistautumista kakkoslajiksi.
Kuvake
premier
munillepotkija
Viestit: 750
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti premier »

Tänään oli treenit Kampin liikuntasalissa 20-22. Ihan normaalit treenit ilman mitään ihmeempiä. Zhang chuan tuntui kököltä, kuten aina, mutta siitä selvittiin korkeilla asennoilla ja lepotauoilla :oops:

Chu ji san da:n jätin väliin, sillä loukkasin nilkan/säären keskiviikkona treenatessani hyppypotkuja. Sen sijaan tein taolu:ta. Pari kertaa lan jie ja beng bu. Kumpikin yhtä kökköjä, joten en vieläkään osaa oikein päättää kumpaa kehtaisin, tai kehtaanko ollenkaan, lähteä tekemään Puolan kisoihin.Päivän ravinto:

Aamupalalla 3 ruispalaa margariinilla, suklaavanukas, gefilus mehua ja kivennäisvettä.

Välipalaksi light kokista ja puoli pussia naposteluporkkanoita.

Lounaaksi mikroruokaa, broileripastaa. Juomaksi light kokista.

Välipalaksi light kokista ja Dracula Piller karkkeja ja muutama naposteluporkkana.

Välipalaksi ennen treenejä McFeast Jr. hampurilainen ja appelsiinimehu.

Treenien jälkeen 4 tuoppia olutta.

Kotiin päästyä juustohampurilainen, 2 lasia teollista marjamehua ja pantterikarkkeja.

EDIT: Oluttuoppien määrä korjattu.
Viimeksi muokannut premier, syys 18, 2005, 16.32. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Kuvake
egg
etupotkija
Viestit: 549
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti egg »

premier kirjoitti: Treenien jälkeen 3 tuoppia olutta.
haha! :lol:
SammyB
reiteenpotkija
Viestit: 389
Lauteille: Maaliskuu 2005
Paikkakunta: Tampere
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti SammyB »

egg kirjoitti:
premier kirjoitti: Treenien jälkeen 3 tuoppia olutta.
haha! :lol:
Oiva palautusjuoma on kyllä. :thumbsup: :roll:
Kuvake
Cuculcan
kylkeenpotkija
Viestit: 1100
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Cuculcan »

Mun luottokorttilasku näyttäisi, että me juotiin neljät :badgrin:
Täytyy korjata omaankin listaan
Kuvake
premier
munillepotkija
Viestit: 750
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti premier »

Cuculcan kirjoitti: Mun luottokorttilasku näyttäisi, että me juotiin neljät :badgrin:
Täytyy korjata omaankin listaan
:lol: Ai niinkös se olikin :D

Täytynee päivitellä ;)
Kuvake
premier
munillepotkija
Viestit: 750
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti premier »

Tänään ei ollut treenejä, mutta oli pakko saada viides treenikerta viikolle, joten kävin kisahallilla reenailemassa.

Treenin kesto vajaa 2 tuntia.

Sisältö:

Alkulämmittely
Ji ben gong
Liikesarjatreeniä (lan jie)
Loppuvenyttelyt

Pitkästä aikaa treenasin kyseistä liikesarjaa kunnolla. Jaoin liikesarjan n. 5 osaan ja jauhoin jokaisen osan noin 20 kertaa (kuka näitä laskee?). Fiilis oli ihan hyvä. Pahimmat ongelmakohdat ja epäselvyydet lyötyivät. Niitä pitää miettiä vielä tarkemmin ja korjata suoritusta sen mukaisesti.

Suurin ongelma liikesarjassa on kuitenkin se, että liikkeeni ovat kaukana liikesarjassa vaadittavasta pehmeydestä. Tulee runtattua kokoajan turhan kovaa. Mutta eikai siinä auta muu ku treenata lisää, jotta tulee lisää rutiinia ja liikeradat hiotuvat kohdalleen. Sitä kautta pitäisi löytyä myös rentous ja vauhti liikesarjaan.

Huomaa muuten, että omissa treeneissä tulee aina vedettyä astetta kovemmalla intensiteetillä, kun ei ole häiriöitekijöitä (poislukien kisiksen urheilijatytöt) :badgrin:

Päivän ravinto:

2 paahtoleivän palaa margariinilla
2 lasia marjamehua (teollinen sokeroitu)
1 lasi kivennäisvettä

Ravintolassa erilaisia kaloja kalapöydästä alkupalaksi. Pääruokana suikaloitu häränliha, sipuli ja paistetut perunat. Pari suolakurkun siivua siinä oli myös. Ruokajuomana tuoppi keskiolutta. Annos oli kuitenkin niin pieni, että piti tehdä santsikierros kalapöytään. Törkeen hintanen oli kuitenkin :shock:

200g irtokarkkeja
1 lasi marjamehua (sama ku aiemmin) (Miksi juon tätä?)
1 lasi light colaa
1 lasi kivennäisvettä
1 lasi light colaa

EDIT: Päivitelty päivän ravintoa.
Kuvake
premier
munillepotkija
Viestit: 750
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti premier »

Maanantai

Normaalit 2 tunnin treenit kisiksessä. Tulin paikalle noin 15 minuuttia ennen treenejä ja lämmittelin itsekseni. Kun muut lämppäsivät yhdessä, treenailin lan jietä sivussa. Tulin kuitenkin mukaan ji ben gongiin ja zhang chuaniin. Ji ben gong kulki ihan jees, mutta zhang chuan yllättäen tökki taas :( Painoi selkeästi vielä eilinen treeni.

Treeneissä oli paljon uusia kasvoja. 4 kaiken kaikkiaan! Oli ihan ruuhkaksi asti porukkaa :) Mutta se on hyvä vaan. Ba kaosta en tosin saanut tänään oikein mitään irti, kun pariuduin nuoremman harrastajan kanssa ja aika meni lähinnä liikkeiden opettamiseen. Nopeasti kuitenkin oppi :)

Yllättävän osaavan oloista nämä uudet kasvot kyllä. Näyttäisi siltä, että Helsinginkin seurassa on kohta porukkaa, jotka hallitsevat hyppypotkut. Enkä puhu itsestäni, vaikka niitä treenattua tuleekin.

Satutin muuten nilkkani/sääreni hypäreitä tehdessä keskiviikkona. Ei mitään vakavaa, mutta en esim. viitsi chu ji sandaa tehdä kolauksien pelossa. Tämä on valitettavaa, sillä sitä pitäisi treenata todella paljon nyt.


Päivän ravinto

Aamupalalla 2 palaa täysjyväleipää ja mustikkajugurtti ja light colaa. Väsytti muuten ihan tajuttomasti aamulla.

Lounaalla kalapaistosmikroeinestä. Päivän mittaan tuli syötyä tauoilla n. pussillinen naposteluporkkanoita ja muutama Dracula piller (tajuttoman hyviä! :D Kumpikin siis). Light colaa myös upposi luvattoman paljon päivän aikana, kun väsy pukkas pahasti päälle. Arvioisin juoneeni noin 3 isoa mukillista.

Töiden jälkeen piti lähteä suoraan treeneihin, joten menin taas mc donaldsin kautta. Tilasin big macin ja juomaksi 0,4l light colan (saan Itäkeskuksen henkilökuntalaisena juoman hampurilaisen kanssa veloituksetta :)).

Treenien jälkeen tuli sitten käytyä vielä baarissa ( :oops: merkintä pöytäkirjaan: ei ollut minun ehdotukseni!), jossa tuli juotua 1 iso tuoppi ja yksi pieni tuoppi olutta. Lisäksi söin muutaman suolapähkinän.

Kotiin päästyäni söin jotain kammottavaa sitkeä liha-hillosipuli-sienihöystöä rasvaisten kermajuustoperunoiden kanssa. Muuten hyvä, mutta kun en pidä hillosipuleista enkä oikein sienistäkään. Ja vielä vähemmän pidän sitkeästä lihasta tai liian rasvaisesta ruoasta. Ei siis kovinkaan onnistunut valinta. Mikä parasta, vasta tämän jälkeen huomasin, että jääkaapissa olisi ollut jotain ihan oikeasti hyvääkin.

Kyytipojaksi vedin vielä palarin (reco2) ja kreatiinin. Päälle vielä paljon kivennäisvettä.
Kuvake
premier
munillepotkija
Viestit: 750
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti premier »

Tiistai

Tänään vedin ekstrapitkät treenit. Menin kisahallille ennen treenien alkua treenaamaan lan jietä. Kisis oli taas tupaten täynnä, joten jouduin sulloutumaan niihin ahtaisiin loosseihin. Kuten arvata saattaa, eihän siitä liikesarjan tekemisestä tule mitään niin pienessä tilassa. Jouduin siis jakamaan liikesarjan entistä pienempiin osiin (noin 3-5 liikettä). Mutta mikäs siinä. Hyvä treenimuoto tämäkin, kun liikesarjoja treenataan.

Tulin kisikselle klo 17.30. Tein alkuun normaalit lämmittelyt ja kevyet venyttelyt. Olin venytellyt jo päivällä, joten lihakset olivat valmiiksi venyväiset. Tämän jälkeen aloita tahkota lan jietä.

Klo 19 alkoi normaalit treenit. Skippasin alkulämmittelyt ja tein sen ajan lan jietä. Tulin kuitenkin mukaan ji ben gongiin ja zhang chuaniin. Ylläri ylläri, zhang chuan tökkii edelleen =) Ji ben gongissa oli ihan hyvä draivi päällä.

Gou shou jäi kuitenkin kesken, koska oikeassa ranteessa on ilmeisesti joku vanha mustelma, johon sattuu ihan pirusti, kun siihen kolahtaa joku. Pidin pienen tauon ja tulin taas mukaan bu fa treeniin ja viiden ketjuun. Näissä oli ihan hyvä meininki.

Tämän jälkeen siirryttiin suoraan tao luhun. Tein, ylläri ylläri, lan jietä. Tässä vaiheessa alkoi kuitenkin jo väsymys painaa niin meni enemmänkin seisoskeluksi. Treenien jälkeen nopeat kevyet venyttelyt vielä ja sitten suihkun kautta himaan. Ei käyty edes baarissa tänään ;)

Päivän ravinto

Aamupalaksi kirjolohikiusausta (En jaksanu voidella leipiä...) ja gefilus mehua sekä kivennäisvettä.

Koulussa puoli litraa coca colaa (Ei edes lightia! :shock: )

Kotiin tultua 2 tonnikalatortillaa.

Välipalaksi rinkeleitä ja gefilus mehua ja kivennäisvettä.

Treenien jälkeen sitten vielä hillitön annos riistalihapullia ja kermaperunoita. Niissä lihapullissakin oli kermakastike :oops: Annoskokokaan ei ollu sieltä pienimmästä päästä. Jos oikein muistan, yhteispaino oli jotain 500-600g luokkaa. Nää on siis näitä mitä myydään valmisruokina kaupan lihatiskiltä. Grillituotteiksi tms taidetaan kutsua. Hirveen rasvasta ja suolasta tavaraa. En suosittele kenellekään. Tunnen kuinka kolesteroli tarttuu sepelvaltimooni!

Noh, mutta eipähän tarvinnut palareita syödä :badgrin:

Nyt napostelen vielä daim-karkkeja. Veikkaisin, että n. puoli pussillista uppoaa. Oon vähän perso karkeille ja varsinkin suklaalle 8)
tabitha
päähänpotkija
Viestit: 6065
Lauteille: Toukokuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti tabitha »

Daimit... :smt118

Harmi vaan, että karkit on mulla kiellettyjen aineiden listalla tällä hetkellä :cry:
Eerik Norvio
Wer mit Ungeheuern kämpft, mag zusehn, dass er nicht dabei zum Ungeheuer wird. Und wenn du lange in einen Abgrund blickst, blickt der Abgrund auch in dich hinein. -Friedrich Nietzsche
Kuvake
premier
munillepotkija
Viestit: 750
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti premier »

tabitha kirjoitti: Daimit... :smt118

Harmi vaan, että karkit on mulla kiellettyjen aineiden listalla tällä hetkellä :cry:
Millaiset sanktiot tulee, jos syöt? :)

Kyllä karkkia pitää saada syödä tai sit ei oo järkee reenata! :x
Kuvake
premier
munillepotkija
Viestit: 750
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti premier »

Tänään lepopäivä. Ruokaa, juomaa ja sirkushuveja! :lol:

Yllättävän hyvin palauduin kyllä eilisestä. Ei mitään ihmeempiä komplikaatioita. Tästä sen huomaa, miten tärkeää hyvät yöunet ovat palautumisen kannalta. Unohdin laittaa illalla herätyskellon soimaan ja niin jäi aamun teoriatunnit väliin ja myöhästyinpä vielä töistäkin :oops:

PS. Loistava tapa kasvattaa post counttia muuten tämä treenipäiväkirja ;)
fatman
kylkeenpotkija
Viestit: 4031
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Karkkila
Tykännyt: 7 kertaa
Tykätty: 7 kertaa

Viesti fatman »

premier kirjoitti: PS. Loistava tapa kasvattaa post counttia muuten tämä treenipäiväkirja ;)
Ellei peräti suorastaan erinomainen, etten sanoisi!
In my heart, in my mind, in my soul
lalalaalaa lalalaalaa lalalaa
Kuvake
premier
munillepotkija
Viestit: 750
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti premier »

Torstai

Helkkarin työvuorot!! Jäi lajitreenit väliin, kun oli iltavuoro. Tiesin tämän jo aamulla, joten sain kuningasidean, että mennäänpä tänään uimaan. Taustaa voisin sen verran valottaa, että olen ala-asteella päässyt kakkostasolle uimakoulussa ja intin uimatestin (se 200m tauotta) sain joten kuten suoritettua. Sen jälkeen ei olekaan tullut käytyä uimahallissa kertaakaan... Kesällä osallistuin Tuusulassa uimapatjaralliin, mutta se on sitten toinen juttu ;)

Uimahalli on aivan työpaikan vieressä, joten kynnys sinne lähtöön oli pieni. Pihinä miehenä en toki viitsinyt täyttä hintaa maksaa, joten aloin penäämään itselleni kuuluvaa opiskelija alennusta. Eihän mulla mitään opiskelijakorttia ole ja Kelan ateriatukikortti ei kelvannut, joten lopulta sitten "todistin" opiskelijastatukseni matkakortin latauskuitilla... :roll: Sain opiskelijahintaisen lipun. Tämän lisäksi Helsingin uimahalleilla on kampanja, että syyskuun loppuun saa 10 kerran kortit, kuukausikortit ja kausikortit puoleen hintaan (hopihopi, jos kiinnostaa). Ja kun "halvalla sai" niin pitihän sitä ostaa 10 kerran kortti. 9,90e maksoi siis opiskelijalle.

Hetken harhailtuani pääsin pukuhuoneeseen. Edellisestä vierailusta uimahalliin on sen verta pitkä aika, että jouduin jopa jonkin aikaa pohtimaan, minne pyyhe laitetaan uinnin ajaksi. Kävin suihkussa ja siirryin allasalueelle.

Alkuun vedin luonnollisesti lämmittelyt, kuten kaikki tosi urheilijat, ja kävin lillumassa porealtaassa pari minuuttia. Tämän jälkeen pyörittelin hieman käsiä ja siirryin altaaseen kaistalle, jossa luki "Hitaat kuntouimarit". Tämän verran nöyryyttä onneksi löytyy :)

Totuteltuani hieman viileämpään veteen lähdin uimaan 50m radan toiseen päähän. 25m kohdalla tajusin tehneeni virheen ostaessani 10 kerran lipun.
Noh, ei siinä mitään. Jatkoin matkaa altaan päähän, jossa pidin pienen hengähdystauon. Sieltä uin hieman iisimmin takaisin lähtöpaikkaan. Tässä vaiheessa oli siis 100m takana. Lopputulos: käsiä särkee ja jalat hapoilla.

Tosimies ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa lopeta, joten lähdin tekemään vielä toisen kierroksen. Tällä kertaa yritin ottaa vähän rennomman tyylin energiaa säästääkseni. Vähän helpommin meni jo, mutta kädet alkoivat tuntua veltoilta ja niska väsyneeltä. Tähän väliin oli pakko jo ottaa pidempi tauko :)

Ja luonnollisesti ei kahta ilman kolmatta, joten vielä kerran lähdin vetämään toiseen päähän ja takaisin. Pitäessäni pientä breikkiä altaa toisessa päässä alkoi varvas kramppaamaan. Mutta mitäs sitä pienistä, joten vedin äijänä vielä takaisin toiseen päähän.

Tähän päätin lopettaa uinnin tältä päivältä, jotta huomenna jaksaisi vielä liikuttaa käsiä treeneissä. Vedin pienet loppuverryttelyt vielä. Kävin hieromassa niskaa ja hartioitani vesiputouksessa, jonka jälkeen menin vielä porealtaaseen lillumaan. Sieltä siirryin saunaan, jossa idlasin muutaman minuutin.

Suihkun kautta pukkariin ja kahvioon. Olo oli kyllä vähintäänkin mielenkiintoinen. Pää tuntui olevan vähän sekaisin ja oli tosi voimaton olo. Ihan kuin helvetillisen rääkkitreenin jälkeen. Outoa sinällään, koska uiminen ei kuitenkaan tuntunut mitenkään käsittämättömän kovalta hommalta, vaikka paikat eivät sitä oikeen kestäneetkään. Oli pakko ostaa kahviosta gatorade, jonka jälkeen olo hieman parani.

Uinnin kökköys johtui varmastikin pitkälti huonosta uintitekniikasta ja siitä, että uinnissa käytetään lihaksia todella eri tavalla kuin harrastamissani lajeissa. Täytyy harkita uimalasien hankintaa, jotta saan esim. pään oikeaan kulmaan uidessa.


Päivän ravinto

Aamupalalla 2 palaa jotain limppua ja 2 palaa paahtoleipää. Leipien päällä margariinia ja kalkkunaleikettä. Juomaksi kivennäisvettä.

Lounaalla taas niitä kaupan rasvahelvettiruokia. Jotain lohikiusausta tällä kertaa. Juomaksi light kokista.

Päivällä välipalaksi puoli pussia dracula pillereitä ja 5 naposteluporkkanaa ja noin 3 lasia light kokista. Ainiin ja yksi patukka vadelmajugurtti Fazer-suklaata.

Uinnin jälkeen gatorade ja kotiin päästyä kinkku, tonnikala, pepperoni pizzaa. 4 palaa so far. Juomana kivennäisvesi.

Seuraajat

deelux
Kuvake
nyyski