Eräänlainen treenipäiväkirja tämäkin...

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Ylipotkija: JanneM

Vastaa
MikaelF
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 892
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 1 kerran

Eräänlainen treenipäiväkirja tämäkin...

#1

Viesti MikaelF » marras 17, 2012, 11.13

Kuten tuossa puumajassa ja yhdessä toisessa threadissä kävi ilmi niin kuntouttajasta tuli kuntoutuja. Ajattelin jakaa ajatuksiani siitä ajatuksella että ehkä jollain kohtalon toverilla voi olla siitä hyötyä.

Eli to 15.11 lonkkavaivani kulminoituivat siihen että minulle tehtiin molempien lonkkien tekonivel leikkaus, juuri täytettyäni 48. Hieman taustaa lonkistani: Olen lonkkien osalta ollut jäykähkö ja oikea lonkka on erilaisen tuntuinen hallinnan suhteen. 2000 luvun alussa oik lonkkaan tuli loitonnus- ja koukistusvamma ( vaihdoin auditoriossa tuoliriviä astumalla edessä olevan tuolirivin yli, menetin tasapainoni ja jäin polvitaipeesta kiinni ja lonkka vääntyi). Tämän jälkeen kipua oli lonkassa pistemäisesti lonkkamaljan ulkoreunassa mikä parani muutaman kk sisällä. 2005 loppukesästä oik lonkka rupesi kipeytymään rasituksessa mutta tulkitsin oireet lihasperäisiksi. Tilanne rauhoittui äityäkseen uudestaan 2006 alkuvuodesta niin että toukokuussa lonkka tähystettiin. Lonkassa todettiin pientä rakenteellista poikkeamaa ( ns liikakattoisuutta ja reisiluun kaulassa pieni kyhmy). Lisäksi oli reisiluun päähän ja lonkkamaljaan tämäni ns femoroacetabulaarisen impingmentin (FAI) eli pinteen takia, ilmennyt rustovaurio, kuluman alku. Tästä alkoi sitten viivitystaistelu hallinnan harjoittelun ja lonkan mobilisaation avulla. Ennen tähystystä tehdyssä MRI:ssä todettiin että myös vas:lla oli muutoksia.

Hiljakseen lonkat jäikistyivät ja rtg muutokset etenivät niin että, vaikka kivut pysyivät hyvin hallinnassa päädyttiin siihen että. Leikataan nyt ennen kun ne kipeytyvät niin etten pysty liikkumaan. Etuna on se että oma lihaskunto ja muu kunto on hyvä ja tokeneminen pitäisi olla nopeampaa.

Leikkauksessa asennettiin mol lonkkiin isonuppiset tekonivelet keraamisilllla liukupinnoilla. Leikkaus kesti reilu kolme tuntia kokonaisuudessaan.

Jatkoa seuraa....

MikaelF
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 892
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 1 kerran

Re: Eräänlainen treenipäiväkirja tämäkin...

#2

Viesti MikaelF » marras 17, 2012, 18.53

15.11 Leikkauksen jälkeen ei muuta ohjelmaa kuin että makasin tarkkailuosastolla tiputuksessa, harrastelin nilkkojen pumppaus liikkeitä ja puhaltelin letkulla vesitäytteiseen pulloon. Viimeksi mainituilla toimenpiteillä pyritään ehkäisemään alaraajojen laskimotukoksia ja keuhkoverentulppaa. Kesti iltaan asti että alaraajojen puudutus (leikkaus tehtiin selkäydinpuudutuksessa ja luojan kiitos kevyessä nukutuksessa) lakkasi. Onneksi oli tukeva kipulääkitys joten kivut olivat varsin vähäiset mutta oli aika väsynyt koko ajan. Väsymyksestä huolimatta yöllä tuli aika huonosti nukuttua. Osittain syynä oli tarkkailuosaston rutiinit mutta tärkein syy oli varmaan se jännitys mikä edelsi leikkausta - tieto siitä mitä kaikkea voi mennä pieleen kun lisää tuskaa.

16.11
Huonosti nukutun yön jälkeen siirrettiin aamulla vuodeosastolle. Olo oli viälla varsin heikko, joten jatkettiin ravintoliuoksen tiputtamista ja laitettiin ensiksi yksi pussi punasoluja tulemaan - johan virkistyin, ei ihme että jotkut kestävyys urheilijat harrastavat veritankkausta. Kun hemoglobiini oli saatu ylös niin kokeilin kolleegan ja kahden hoitajan avustamana nousemista sängystä. Huh otti koville: Kipua ei niinkään tuntunut mutta pää ei meinannut kestää, jalat eivät totelleet ja pelotti että kaatuu tai että lonkat vääntyvät. En ollut kovin kauan pystyssä mutta silti oli helpotus päästä takaisin sänkyyn. Samalla kerralla käytiin ft:n kanssa läpi niitä harjoitteita mitä pitäisi viikonlopun aikana tehdä. Kyseessä oivat klassiset etureiden jännitykset, pakaroiden jännitykset, polven ja lonkan koukistus liu'uttamalla kantapäätä alustaa pitkin sekä mikäli onnistuu, alaraajan loitonnus selinmakuulla. Vaikka kivut olivat jo hyvin hallinnassa niin liikkeet olivat yksinkertaisuudestaan huolimatta hyvin vaikeat tehdä. Tämä on hyvä muistutus itselleni siitä kuinka vaikeat yksinkertaisetkin liikkeet ovat omille potilaille.
Illalla perhe käymässä sen jälkeen vielä kerran pystyy, nyt jopa kävelin pienen ( todella pienen) lenkin huoneessa. Sen jälkeen iltatoimet, telkkarin tuijottelua ja nukkumaan.

17.11
Aamulla herätessä lonkkakivuista ei ollut tietoakaan. Kaikki muut paikat sen sijaan ihan jumissa kun joutuu nukkumaan selällään tyyny jalkojen välissä. Ennen aamupalaa ja aamulääkkeitä jouduin siis jumppailemaan kaikkia muita paikkoja paitsi lonkkia. Lääkityksen jälkeen edellä mainittuja harjoituksia. Tänään liikkeet sujuvat selvästi paremmin, mutta ne vaativat selvää keskittymistä. Onneksi minulla ei ole mitään kata-harjoittelua ja perustekniikan jauhaamista vastaan... Yllätyksekseni vas lonkka on nyt hankalampi kuin oikea, joka taas oli preoperatiivisesti hankalampi. Aamutreenien jälkeen poistettiin dreenit molemmista lonkista, mikä helpotti taas lihasten aktivaatiota ja liikkumista. Aamupäivällä ja illalla taas nousemista sängystä ja kävelyä kävelytelineen kanssa - käytävään ja takaisin, yhteensä varmaan neljä metriä. Vaikka meni selvästi paremmin kuin eilen niin olin kyllä suht poikki taas. Iltapäivällä perhe käymässä. Nyt odottelen iltapalaa - täällä saa ruokaa yhtä tiuhaan kuin intissä, joten pitää varoa ettei pääse lihoamaan. Illalla pitäisi vielä hieman jumppailla sängyssä mutta joudun jättämään sen kantaliukuliikkeen väliin ettei tule kantapään hiertymää.

MikaelF
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 892
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 1 kerran

Re: Eräänlainen treenipäiväkirja tämäkin...

#3

Viesti MikaelF » marras 18, 2012, 20.10

18.11
Oikeastaan sisällöltään tämä päivä samanlainen kuin eilinen. Erona vaan että nykyiset harjoitteet ja nouseminen ja kävely sujuvampaa. Avulla tosin oli eilistä laajemmat aamutoimet joiden aikan oli pystyssä tai istumassa - sen jälkeen aivan puhki. Huomenna talossa arkimiehitys jolloin kollegan kanssa sauvakävelyharjoituksia ja lääkärin tapaaminen.
Kun näitä mömmöjä on tällä saanut kipuun niin yhä ihmettelen: Mitä kiksejä lääkkeiden väärinkäyttäjät saavat näistä lääkekäyttöön tarkoitetuista opiaateista? Ne vievät kovin ihan hyvin ja tekevät uneliaaksi mutta ei ne mitään mielihyvää tuota - päinvastoin tekevät inhottavan olon!

Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Eräänlainen treenipäiväkirja tämäkin...

#4

Viesti Elina » marras 18, 2012, 23.38

Oon miettinyt tämän oman kipulääke-relaksanttihässäkän kanssa samaa. Semmonen jatkuva väsymys ja uneliaisuus lääkkeistä ei kyllä tunnu yhtään kivalta.

MikaelF
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 892
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 1 kerran

Re: Eräänlainen treenipäiväkirja tämäkin...

#5

Viesti MikaelF » marras 19, 2012, 12.05

Riippuvuutta tietysti voi olla eri tyyppistä ja ehkä ne joilla on taipumusta siihen riippuvuuteen reagoivat alunperin siihen aineeseen eri tavalla - onhan riippuvuudessa jo kyse aivojen kemiallisesta häiriöstä. Voimakkaita vieroitusoireita aiheuttavien lääkkeiden kohdalla voi olla kyse siitä että valitaan se pienempi paha, eli jos lääkkeen aiheuttama huono olo on vähäisempi kuin veiroitusoire...

Päivä lähti aamupalalla ja - lääkkeillä käyntiin. On kyllä nostettava hattua lääkärille ja hänen käyttämälle lääkitykselle sitä että kivut ovat todella vähäiset - muun henkilökunnan mukaan selvästi vähäisemmät kuin muiden lääkäreiden potilailla. Tänään kokeilin ensimmäistä kertaa sauvakävelyä. Koska minullakin on molemmat lonkat leikattu ja täysipainovaraus niin kävelytyyli on vuorotahtikävely. Taas oli vaikeaa, vaikka ei leikattuina hallitsee sen sauvakävelyn niin nyt oli taas pidettävä kieli keskellä suuta ja mietittävä jokaista liikettä.
Vaikka kaikki tuntuu hankalalta niin huomaa edistymistä jokaisella treenikerralla.

MikaelF
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 892
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 1 kerran

Re: Eräänlainen treenipäiväkirja tämäkin...

#6

Viesti MikaelF » marras 20, 2012, 15.14

No niin, minusta ei nyt todellakaan ole kehittymässä lääkeriippuvuutta. Eilisen postauksen jälkeen rupesi olo olemaan sen verran huono että tänä aamuna jätettiin vahvimmat kipulääkkeet pois ja nyt olen Panadolin ja Arcoxian varassa - hyvin sujuu.
Tänään ollut ohjelmassa lisää sauvakävelyä sekä sängystä nousemista ja sänkyyn meneminen sauvojen kanssa.
Jumppina nyt aikaisemmat sänkyjumpat sekä pystyssä yhdenjalan loitonnus, ojennukseen, polven koukistus ja polven nosto. Näihin tulee vielä kylkimakuulla jalan nosto mukaan kun haavan hakaset on poistettu. Näillä harjoitteilla mennään lopputarkastukseen ja rtg: niin asti. Ortonissa on varsin varovainen linja sen suhteen mitä saa tehdä ennen lopputarkstusta: Tarkoituksena on antaa kudoksille hyvä mahdollisuus parantua ( toisaalta luutumisen suhteen, jotta komponentit eivät irtoa, toisaalta lihasten suhteen jotta eivät repeä ja jotta ne estävät sijoiltaan menon).

MikaelF
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 892
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 1 kerran

Re: Eräänlainen treenipäiväkirja tämäkin...

#7

Viesti MikaelF » marras 22, 2012, 10.21

Jäi eilinen väliin kun ainoa uusi asia oli porraskävely sauvojen kanssa. Taas sellaiseen asia minkä ns terveenä osaa mutta näin toipilaana ei, varsinkin se alaspäin tuleminen jännittää. Kävelymatkat pitenevät koko ajan selvästi ja nouseminen sängystä helpottuu. Huomenna olisi sitten kotiutumisen aika - onneksi sillä tämä sairaalssa olo on aika tylsää, kyllä sitä mieluummin sairastelee kotona! Kotiutuminen tapahtuu kätevästi baari...eikun paaritaksilla. Kolmen kk saikku edessä, jatkuvaa treenaamista sekä jumppaamisen että kävelyn muodossa. Katsotaan nyt että kuinka kauan sauvoja tulee käytettyä. Periaatteessa voi 3-4 viikon kohdalla kokeilla niistä luopumista sisällä, ulkona kannattaa varmistella niiden kanssa pidempään. Sattuneista syistä minä toivon plussakelejä koko talven ajaksi kun olisi paljon turvallisempaa liikkua ulkona.

MikaelF
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 892
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 1 kerran

Re: Eräänlainen treenipäiväkirja tämäkin...

#8

Viesti MikaelF » marras 26, 2012, 12.32

No niin, olen ollut himassa perjantai iltapäivästä lähtien ja tuntuu että elämä rupeaa hiljakseen voittamaan...on se kotihoito enemmän mieltä kohentavaa kuin sairaalahoito. Päiväohjelma on nyt kutakuinkin seuaavanlainen, sängyssä lukemista, käppäilyä ympäri kämppää / postilaatikolle ja aikaisemmin mainitut harjoitukset ja tietysti syömistä - koko tämä paketti läpi 3-5x / päivä. Välillä vähän telkkaria väliin mutta istuminen on vielä hieman hankalaa.
Sänkyjumpat sujuvat hyvin joskin se että pitää ismetristä jännitystä 10 sek on aika päätä puuduttavaa. Pystyssä tehtävät harjoitteet ovat haasteellisimpia: saa tehdä töitä että erityisesti iso pakaralihas ja lonkan ulkokiertäjät aktivoituisivat, tosin ei kokukistajat tai loitontajatkaan toimi koko liikeradalla. Riittääpä haasteita. Kävely sauvojen varassa on sujuvampaa ja kiva kun pääsee uloskin, tosin loppuviikon sääennuste huolestuttaa.
Pakko todeta että oli tod näk varsin fiksua hoitaa molemmat lonkat samalla reissulla koska tämän jälkeen voi toivottavasti keskittyä taas olennaiseen 10-15 vuoden ajan. Molempien lonkkien samanaikainen leikkauksen jälkeinen kotona oleminen olisi kyllä varsin haasteellista jos asuisi yksin,

MikaelF
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 892
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 1 kerran

Re: Eräänlainen treenipäiväkirja tämäkin...

#9

Viesti MikaelF » marras 30, 2012, 12.18

No niin, eilen tuli kaksi viikkoa täyteen leikkauksesta ja hakkeen jolla haava oli suljettu poistettiin. Koska epäilin kykyäni päästä taksiin ja ulos en mennytkään TA.lle vaan tilasin yksityisestä hoitoalan firmasta sairaanhoitajan kotiin. Hauskaa tässä oli se työ hän oli filipiiniläinen...Hän hämmästyi hiukkasen kun näki seinällä krissin ja barongit, oli tietysti pakko kertoa omasta FMA taustasta. Toinen asia mitä hän hämmästeli (eikä ollut ensimmäinen...) oli se että olen niin nuori tekonivelpotilaaksi.

Treenit sujuu paremmin koko ajan, saan seisten lonkat koukistettua melkein suoraan kulmaan, vasen vähän heikommin, aika on vielä koska kuuden viikon kohdalla pitäisi lennän tasan 90 astetta. Keli nyt vaan tympii kun muuten jaksaisi kävellä pidempiä matkoja mutta ei my uskalla.

MikaelF
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 892
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 1 kerran

Re: Eräänlainen treenipäiväkirja tämäkin...

#10

Viesti MikaelF » joulu 14, 2012, 11.43

Tajusin että aikaa on mennyt sitten viime päivityksen. Nyt on siis neljä viikkoa täynnä leikkauksesta. Tuntuu että tässä vaiheessa kaikki menee ärsyttävnän hitaasti eteenpäin ja turhautuu kun ei meinaa huomata muutoksia. Sisällä sujuu liikkuminen erinomaisesti kahdella sauvalla, yhdellä klenkaten mutta pitää harjoitella. Ulkona edelleen kahdella sauvalla mutta eilen meni 3 km 46 minuutissa kun alkuviikosta meni reilu tunti. Periaattessa ois fiksumpaa tehdä useampi lyhyempi mutta intensiivinen lenkki päivässä mutta herkästi tekee yhden pitkän kun on vielä aika operaatio laittaa vatteetja kengät päälle - nämä kelit. Viellä on leikkaus alueiden jäykkyytt, etenkin aamuisin ja istumisen jälkeen mutta vertyvät, samaten kivun kanssa. Tämä vaihe kun on ei ole kunnolla kipeäniin että pitäisi levätä mutta ei kunnossa että todella vois esim lähteä tunnin kävelylle tai kunnolla jumpata ottaa hermoille vaikka tietää että kyllä se vielä muuttuu. Kasvattavaa...

MikaelF
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 892
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 1 kerran

Re: Eräänlainen treenipäiväkirja tämäkin...

#11

Viesti MikaelF » joulu 24, 2012, 08.56

Runsaat viisi viikkoa täynnä. Eilen otin viimeisen laskimotukosestolääkkeen ja laitoin stayupit-upit (reisiin asti ulottuvat tukisukat) roskiin - ihanaa kun ihokarvoja ei ei tarvi enää kääntää nurin niillä sukilla :D .
Joulun kunniaksi nyt selvää muutosta: liikun pääsääntöisesti sisällä ilman sauvoja, paitsi aamuisin ennen kuin saa lihakset kunnolla heräämään ja ajoittain myöhään illalla kun selvästi lihakset ovat väsyneet. Suurin ongelma sauvoista luopumisesta oli vasemman puolen loitontajat, jotka eivät aktivoituneet kunnolla ja näin koko vasemman lonkan alue ylirasittui. Ongelman ratkaisu oli se. Että yhden päivän ajan tehostetusti treenasin loitontajia pystyssä ns suljetussa kineettisessä ketjussa suht lyhyissä sarjoissa uuvuttamatta niitä lihaksia ja usein. Tuli konkreettisesti koettu se vanha totuus että jos esim loitontajat eivät toimi kunnolla suljetussa ketjussa ( kävelyn tukivaihe) niin on ns "turhaa" treenata niitä avoimessa kineettisessä ketjussa (seisten, kylkimakuulla treenattavan jalan loitonnus). Olen sen monta kertaa nähnyt potilailla uutta kun sen eron tunsi itse päivässä niin se vaakuutti entisestään. Valitettavan usein unohdetaan se että paras toiminnallinen harjoitus lonkan loitontajille on treenata niitä tukijalan puolella tekemällä toisen jalan liikettä vastuksella tai ilman.

Liikkuvuuden suhteen tilanne on se että lonkan koukistus sujuu lämmittelin jälkeen juuri ja juuri +90 asteeseen - eli tässä riittää työmaata sitten kun on vapaat kädet. Loppuviikosta aloitetaan kevyet aktiivises sisä- ja ulkokiertoharjoitukset ilman vastusta. Kokeilen varmaan normi sauvakävelyä ulkona myös loppuviikosta - siis dementiahiihtoa...


Hyvää Joulua kaikille!

MikaelF
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 892
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 1 kerran

Re: Eräänlainen treenipäiväkirja tämäkin...

#12

Viesti MikaelF » tammi 15, 2013, 16.49

Juhlapäivä tänään - kävin lopputarkastuksessa kun tuli 2 kk täyteen leikkauksesta. Tarkastus muodostui Rtg- kuvauksesta ja leikkaan ortopedin tutkimuksesta. Kuvia on sitten otettu meikäläisen lonkista tänä vuonna sen verran että pikkuhiljaa vehkeet varmaan loistavat pimeässä...
Kuvat olivat ok eli komponentit ovat pysyneet paikoillaan. Lonkkien liikkuvuudet ovat ns tilanteeseen nähden odotusarvoissa,ikä tarkoitaa käytännössä että liikerajoittuisikin mutta ei yli sallitun.
Edelleninen postaus oli tosiaan jouluna ja tässä on aika vierähtänyt ja tilanne parantunut sillai vaivihkaa että on koko ajan tuntunut että ei ole raportoitavaa. Jumpat ovat koko tämän ajan pysyneet entisellään mutta liikkuminen on mennyt huimasti eteen päin. Tällä hetkellä kävelen sisällä täysin ilman apuvälineitä, ulkona pidän kävelykeppiä lähinnä varmistukseksi liukkaitten ja epätasaisuuksien varalta - ns kesäkeleillä en tarvitsisi mitään apuvälinettä. Kävely on sen verran sujuvaa että perjantaina kun kävin työpaikalla niin kollegan piti katsoa oikein tarkkaan enne kuin havaitsi jotain huomautettavaa mun kävelyssä

Nyt sitten on ns vapaa kädet jatkon suhteen eikä mitään varsinaisia kieltoja ole enää. Kontakilajeja ei kyllä suositella eikä juoksukaan ihan suositeltavaa ole - en kyllä ole koskaan tykännyt juosta joten menetys ei ole suuri. Tavoitteina on nyt parantaa liikkuvuutta (tähän asti ei siis varsinaisia venytyksiä tai liikerajoituksia haastavia harjoituksia ole saanut tehdä) , hallintaa sekä lihaskuntoa ja aerobista kuntoa. Aika yleispätevät tavoitteet :D .
Lihaskunnon suhteen alkuun riittänee tyypilliset alaraajojen harjoitteet omalla painolla ja vastuskumeilla mallia kyykyt, askelkyykyt, penkille nousut, loitonnukset, lähennykset ja ojennukset seisten vastuskumeilla. Näiden lisäksi joutuu treenamaan ihan toiminnallisia juttuja kuten toispolvisesomaan pääsemistä ja siitä lattialle asti laskeutumista ja nousua. Pilkkomalla em harjoitteita pienempi osiin saa samalla vielä sitä hallintaa treenattua.
Suurin haaste nyt tulee olemaan lonkan sisä ja erityisesti ulkokiertäjien herättely. Ulkokiertäjäthän katkaistiin leikkauksessa ja kursittiin kasaan joten ne tuppaa olemaan lonkkaleikkausten jälkeen varsin hukassa ja monella ne jäävätkin heikoiksi jatkossa - mutta ei minulla .... Liikkuvuuden parantamiseen käy tietysti venyttely mutta myös nivelten rauhalliset mobilisoivat harjoitteet. Pitäisi olla mahdollista saada takaisin melkein täysi koukistus, 5-10 asteen ojennus, 30-40 asteen kierrot ja loitonnus. Loitonnus rupeaa olemaan jo aika hyvä ja koukistusta on 90 astetta, ojennus on siinä 0-5 asteen välissä ja kiertoakin on molempiin suuntiin enemmän kuin ennen leikkausta (jolloin ne olivat nollassa) joten eiköhän ne luvatut liikelaajuudet ole ihan realistiset.
Aerobinen liikunta tulee todennäköisesti koostumaan kuntopyöräilystä ja "dementiahiihdosta" tähän alkuun, höystettynä vesijuoksulla silloin kun jaksaa raahautua uimahallille ( joka on vaivaisen 500 m päässä...). Jatkossa normi pyöräily ja talvella hiihto ovat ihan ok.
Ja nyt eikun luomaan hyvän aloitusohjelman....

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 88234
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yinjooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 346 kertaa
Tykätty: 126 kertaa
Viesti:

Eräänlainen treenipäiväkirja tämäkin...

#13

Viesti Mika » tammi 15, 2013, 17.23

:peukku:

Hyvinhän tuo on koko ajan edennyt.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 kurkkijaa