Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

juha_m

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Vastaa Viestiin
juha_m
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 378
Viestit: 711
Liittynyt: Toukokuu 2009
Paikkakunta: Hki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

juha_m

#376

Viesti juha_m »

Sunnuntai 20.10.

Kolmisen varttia pulikoimista ihan turhan täydessä uimahallissa. Aina välillä oli sellaisia sopivia välejä joissa pystyi tekemään tekniikkaharjoitteita, mutta enimmäkseen piti vain yrittää uida jossain välissä ja olla ajamatta kenenkään yli tai jäämästä jalkoihin. Jos hallissa ei sunnuntaina sulkemisaikaan ole tilaa, niin koskahan sitä oikein olisi?


Maanantai 21.10.

Vähän hyppyharjoituksia ennen varsinaisia treenejä, joista en enää muistakaan oikeastaan mitään...


Tiistai 22.10.

Alempien treenien ohjaus, aiheena potkuklinikka. Eli koko treeni potkuja tekniikkaan keskittyen, ja pyrkien löytämään jokaiselle henkilökohtaisia asioita joihin keskittyä. Jälkipalautteiden annossa menikin sitten puoli tuntia. Perään omaa venyttelyä, matsitreenit skippasin syystä joka on jo päässyt unohtumaan.


Keskiviikko 23.10.

Poomsetreeneissä sipjinin ja pyongwonin hiomista. Jotenkin hommasta ei tullut tällä kertaa oikein yhtään mitään. Tuntui ettei vain saanut itsestään mitään irti, eikä motivaatiotakaan oikein ollut.

Perään ylempien treenien ohjaus, valikoituja pätkiä poomseista muodossa toistaen tiukassa tahdissa. Perään samoja pätkiä askelotteluina soveltaen, ja lopuksi vartin verran potkutekniikkaa loppuverryttelynä.


Perjantai 25.10.

Kävin aamupäivällä taas uimassa, nyt hallissa oli vähän paremmin tilaa ja sain vähän paremmin tekniikkaa harjoiteltua (vaikka tuntuikin että olin taantunut tässäkin, enkä jaksanut kuin puoli tuntia). Illemmalla matsitreeneihin, jotka olivat tällä kertaa aika tekniikkapainotteiset. Vaihteeksi tuntui tekeminen vähän paremmalta.


Sunnuntai 27.10.

Lenkki, 76 min / 11.35 km, keskisyke 146. Kaukana ollaan takavuosien "huippu"kunnosta.


Maanantai 28.10.

Ylempien treeneissä sparritekniikkaa sekä potkunyrkkeilyä. Potkimisesta ei oikein tuntunut tulevan mitään, kun kantapäät kipuilivat välillä aika pahasti. Potkiskin meni aika vihkoon, useimmissa erissä lähinnä pelotti että satutan joko itseäni tai vastustajaa ja koko touhu meni melkoiseksi pakitteluksi. Kotiin päin kävellessä jalkoihin alkoi vielä sattua entistä pahemmin. Fiilis oli niin maissa, että mietin tosissani onko tässä touhussa enää oikein mitään järkeä.
Potkupelkuri.

juha_m
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 378
Viestit: 711
Liittynyt: Toukokuu 2009
Paikkakunta: Hki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

juha_m

#377

Viesti juha_m »

Keskiviikko 30.10.

Venyttelyä ja liikkuvuusharjoittelua sillä välin kun muut harjoittelivat liikesarjoja. Ylempien vöiden treenien ohjaus, aiheina takapotku ja takakiertopotku, sekä IP-harjoitteet ja vapaa pystykamppailu alasviennein.


Tiistai 5.11.

Alempien vöiden treenien ohjaus. Paljon tuplapotkuharjoitteita ja pyörähdysdollaria kohteisiin, viimeinen puoli tuntia IP-harjoitteita.

Treenien jälkeen tunnin verran omaa venyttelyä ja core-harjoitteita.


Keskiviikko 6.11.

Poomseharjoitusten ajan taas omaa treeniä sivustalla. Ylemmille tällä kertaa askelotteluita (pitkän matkan sekä polvelta), kierähtäviä potkuja kohteisiin sekä IP-harjoitteita (keppiä vastaan puolustautuminen sekä random-hyökkäyksiä jatkuvalla syötöllä).


Lauantai 9.11.

Pyörälenkki tunti ja 28 minuuttia, keskisyke 137. Gepsi lopetti puolessa välissä matkan mittaamisen joten pituutta ei tällä kertaa tullut ylös :cry: Paloheinän mäki tuntui tälllä kertaa paljon kevyemmältä kuin aikaisemmin, saattaa tietty johtua maasturin kevyistä välityksistä CC:hen verrattuna.


Sunnuntai 10.11.

Kaksi ja puoli tuntia taas venyttelyä ja liikkuvuustreeniä, jos vaikka tässä pääsisi vähän edistymään (vielä ei siltä oikein tunnu). Lisäksi rullailin illalla kotona vatsapyörällä sen verran, että tuntuu korsetissa yllättäviä lihaskipuja.


Maanantai 11.11.

Varovainen paluu joogaan elokuisen polvivamman jäljiltä. Tämäkin on koko ajan vain siirtynyt ja siirtynyt eikä se polvi vieläkään ihan terve ole, mutta ajattelin ettei se tästä lykkäämällä enää parane. Tein vain 3 x 3 aukkarit sekä seisomaliikkeet, loppuliikkeistä n. puolet eli ne missä ei tarvita lotus-asentoa. Ainakaan noissa seisomaliikkeissä ei juuri tuntunut eroa kesään kehon avonaisuudessa, eli kai sillä venyttelystä jotain hyötyä on ollut.
Potkupelkuri.

juha_m
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 378
Viestit: 711
Liittynyt: Toukokuu 2009
Paikkakunta: Hki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

juha_m

#378

Viesti juha_m »

Tiistai 12.11.

Alempien treenien ohjaus. Peruspotkurumbaa päästä päähän salia alkuun, sen jälkeen keltaisille yhden askeleen ottelujen opetusta / kertausta. Ja lopuksi katsottiin läpi poomset gi chu 1 - taeguk 4. Aika sellainen "vyökoehenkinen" treeni jossa oli samalla tarkoitus katsoa keillä kaikilla ryhmästä olisi edellytyksiä graduoida vöitä loppukuusta. Aika monta koelupaa tuli myönnettyä, mikä on tietty aina positiivista. Päälle vajaat puolitoista tuntia omaa venyttelyä.


Keskiviikko 13.11.

Jooga aamusta.

Kantapää(t) olivat jo muutaman päivän olleet aika oireettomat, joten uskaltauduin osallistumaan ihan harjoituksiin. Tosin vain liikesarja-sellaisiin. Tunnin verran meni ihan kivasti ja ongelmitta kun treenattiin etupotkua, mutta siinä vaiheessa kun alettiin tehdä samaa staattisesta kissaseisonnasta alkoi kipu palata. Muutaman sarjan tein niitäkin ennen kuin siirryin syrjään venyttelemään. Mutta suunta taas kohti aktiivisempaa harjoittelua.

Perään ylempien treenien ohjaus, aiheena klinikka-tyylinen potkutreeni. Vedin alkulämmittelyksi vartin verran peruspotkurumbaa, sen jälkeen ryhmä pareiksi ja jokainen sai vapaasti treenata haluamiaan potkuja. Itse kiertelin lähinnä neuvomassa ja antamassa vinkkejä.


Torstai 14.11.

45 minuuttia ohjattua vapaauintitekniikkaa. Tämä oli kivaa kun ei tarvitse itse miettiä yhtään mitään, tekee vain (tai no, yrittää) mitä neuvotaan ja hallissakin oli tilaa niin että melkein koko ajan oli oma rata. Yksinään kun menee pulikoimaan niin harvemmin jää ihan näin hyvä mieli. Lisäksi illalla vähän vatsapyörää.


Perjantai 15.11.

Jooga, ensi viikolla kuulemma lisätään asentoja. Odotan mielenkiinnolla miten istumaliikkeitä tehdään kun jalka ei mene koukkuun...
Potkupelkuri.

juha_m
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 378
Viestit: 711
Liittynyt: Toukokuu 2009
Paikkakunta: Hki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

juha_m

#379

Viesti juha_m »

Tiistai 19.11.

Alempien vöiden treeninveto, kävin vihreävöisten kanssa läpi takakiertoa sekä muutamaa erilaista hyppypotkua jotta ne sitten vyökokeessa varmasti menisivät mahdollisimman hyvin. Viimeiset parikymmentä minuuttia kerrattiin koko ryhmässä vyökokeissa vaadittavia IP-sovelluksia.

Ennen kotiinlähtöä taas reilun tunnin verran venyttelyä.


Keskiviikko 20.11.

Poomsetreenit, joissa keskityin enimmäkseen itsekseni hiomaan tiettyjä pätkiä. Nämä olivat jo hyvin kilpailuun valmistavat harjoitukset, mutta kun en itse oli kisoihin osallistumassa niin en viitsinyt viedä valmennussilmää niiltä jotka ovat menossa.

Perään ylempien vöiden treenien ohjaus, jossa tunnin verran erilaisia tuplabandal- sekä pyörähdysbandalharjoitteita. Lopuksi IP-skenaarioita, alemmille tartunnoista irtautumisia sekä hallintaanvientejä ja ylemmille veitsihyökkäystä vastaan puolustautumista.


Perjantai 22.11.

Pitkästä pitkästä aikaa sparritreeneissä, lähinnä aikomuksena oli selvitä kunnialla alkulämmittelyistä mutta kyllä se koko treenikin meni aika hyvin. Jotenkin tuota kipeää akillesta tulee varottua ihan alitajuisesti joten ihan paras terävyys tietty jäi puuttumaan. Ja sparri oli taas melkoista kuraa tauon jälkeen. Mutta paremmin se meni kuin odotin. (Aiheena oli ihan perusreaktiot ja hyökkäykset.)


Lauantai 23.11.

Lenkki, 87 min / 14.4 kilometriä keskisykkeellä 142. Reiluun puoleen väliin asti luulin päässeeni takaisin siihen kuntoon jossa tuollaista vauhtia jaksaa juosta "lähes tulkoon loputtomiin". Mutta eihän se ihan niin sitten kuitenkaan mennyt. Akillesjänteet eivät juurikaan tuosta ärtyneet, mutta seuraavana päivänä herätessä olivat kyllä kantapäät aika arkana.
Potkupelkuri.

juha_m
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 378
Viestit: 711
Liittynyt: Toukokuu 2009
Paikkakunta: Hki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

juha_m

#380

Viesti juha_m »

Päivyri on kuollut, kauan eläköön päivyri!

Joulukuu oli niin turkasen kiireinen ja uuvuttava leipätyön sekä harrastusten ja sosialisoimisen aiheuttaman akuutin ajanpuutteen vuoksi, että päivyrin pitäminen jäi. Vaikutti se treenaamiseenkin, joskaan ei yhtä dramaattisesti.

Omat vetovuoroni sain hoidettua ilmeisestikin vähintään tyydyttävästi, vaikka pariinkin kertaan sitä joutui aloittamaan treenit jostain aiemmasta kopioidulla alkulämmittelyllä ja samalla miettimään että mitäs sitä tänään pitäisikään opettaa. Mutta jos välittyi treenaajille niin eivät ainakaan tulleet ihmettelemään.

Joogassa sain käytyä parisen kertaa viikossa, ja lajitreeneissä samoin. Oheislenkkeilyt / -pyöräilyt ja uimatreenit jäivät totaalisesti pois. Joulun ajan pidin sitten täydellistä taukoa, ja sen jälkeenkin olen toistaiseksi käynyt vasta parilla kevyellä juoksulenkillä. Arki alkaa torstaina ja siitä pikkuhiljaa taas aloitellaan ja katsellaan miten tämä homma lähtee jatkumaan.

Viime vuodelle mulla oli joitain ihan konkreettisia tavoitteitakin (vaikken niitä missään ole tunnustanut), mutta suurin piirtein kaikki jäivät erinäisten pikku- ja vähän isompien vaivojen, työn yms. aiheuttaman ajanpuutteen jne. vuoksi saavuttamatta. No, ehkä sitä voisi vain todeta että elämä tuli tielle.

Ensi vuodellekin olisi pari melkoa isoakin tavoitetta, tai tässä vaiheessa pikemminkin haavetta, jotka olisi kiva saavuttaa. Mutta viime aikoina on tullut selvästikin asetettua liian kunnianhimoisia tavoitteita, joten pitää yrittää rauhassa kypsytellä näitä siinä toivossa ettei tule taas loppuvuodesta liian suuria turhautumisia.
Potkupelkuri.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 3 kurkkijaa