Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

juha_m

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Vastaa
juha_m
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 378
Viestit: 711
Lauteille: Toukokuu 2009
Paikkakunta: Hki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

juha_m

#1

Viesti juha_m »

Jeejee, minä kanssa. Tai no, oikea syy tälle päivyrille on se, että olen pitänyt itselläni excelissä harjoituskirjaa jo vuosikausia (vuotta 2006 vanhemmat on hävinneet :cry:), ja se on muuttunut hyvin mekaaniseksi ja hyödyttömäksi. Enkä myöskään muista sitä juuri koskaan sen kummemmin tarkastelleeni. Josko vaikka tästä saisi enemmän irti.

Ja se esittely: Olen keski-ikää lähestyvä mies (vm. 1974) jonka fyysisen alamäen jyrkkeneminen varmaan odottelee jo kohta kulman takana. Pituutta ei ole jaettu kuin vaivaiset 170 senttiä, ja painon olen vielä onnistunut pitämään 60 - 65 kilon välimaastossa. Urheilu/harrastustaustasta löytyy lajeja ja aktiviteetteja jos johonkin lähtöön ja tyyliin, mutta nykyisellään pois on karissut oikeastaan kaikki jossei satunnaista ulkona harrastettavaa kuntoilua lasketa. Niin, ja sitten lisäksi nämä kamppailutouhut tietysti.

Eli Kukki / WTF -taekwondoa olen harrastanut nyt aika tasan seitsemän vuotta ja vyöarvo on 1. dan. Ottelussa tuli aikaisemmin jokunen vuosi kisattua aktiivisestikin, mutta nykyään ei jaksaminen ja motivaatio riitä siihen treeniin mitä kilpatasolla tällä iällä ja näillä fyysisillä ominaisuuksilla vaadittaisiin. Ja kun se musta vyökin tuli saatua niin tavoitteet on tällä hetkellä vähän hakusessa.

Lisäksi kolme kuukautta sitten aloitin Savaten (eli La boxe française:n) harjoittelemisen TKD:n oheen. Tasona siinä on tällä hetkellä "sininen hanska" joka tarkoittaa suurinpiirtein että peruskurssin jälkeen osasin lyödä etu- ja takasuoran kompastumatta omiin jalkoihini. Siinä tavoitteena olisi oppia lyömään edes jollain tavalla, ja ainakin yhden Assaut -ottelun haluan joissain salikisoissa tms. tapahtumassa kokeilla.

Ja niin. Kommentointi, kysely ym. tervetullutta.
Potkupelkuri.

juha_m
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 378
Viestit: 711
Lauteille: Toukokuu 2009
Paikkakunta: Hki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

juha_m

#2

Viesti juha_m »

Lauantai 22.8.

Suomen taekwondoliiton järjestämä mustien vöiden leiri Turussa, jossa ohjaajana ruotsalaistunut korealainen Ji-Pyo Lim, 6. dan.

Päivä sisälsi kaksi n. puolentoista tunnin mittaista harjoitusta ja parin tunnin keskustelusession jossa ruodittiin osallistuneiden seurojen tilanteita ja näkymiä, lisäksi herra Lim kertoili omia kokemuksiaan ja havaintojaan siitä miten toimintaa voi ja kannattaa pyörittää (hän saa elantonsa Tukholman keskustassa sijaitsevasta TKD-salistaan, jossa treenaajia oli muistaakseni 400 - 500).

Ensimmäisissä treeneissä keskityttiin lähes pelkästään yksinkertaisiin oheisharjoitteisiin, joita voi vetää kaikille ihan lapsista ja aloittelijoista lähtien. Toisessa harjoituksessa sivuttiin vähän tapoja joilla lapsiryhmiä kannattaa opettaa, ja tämän jälkeen keskityttiin takakiertopotkuun täysin nollasta lähtien. Loppuun vielä muutamia aika vaativia liikkuvuusharjoitteita.

Fyysisesti leiri tuntui aika helpolta, eikä siellä lajillisesti juuri mitään uutta oppinut. Mutta muuten erittäin antoisa tilaisuus josta jäi paljon hyviä ajatuksia ja ideoita muistivihkoon.

Sunnuntai 23.8.

Taekwondo. Ensin 90 minuutin matsitreenit, jossa pääosin tehtiin puolustavaa tekniikkaa parin rynniessä voimalla päälle. Ei jotenkin oikein sujunut tänään. Tehdyt tekniikat olivat aika haastavia (esim. etujalan stoppari, ja heti perään tukijalalta ponnistettu takakierto ym.) ja yksittäisiä tekniikoita ei juurikaan hiottu, muutama suoritus ja sitten seuraava. Loppuun 3 x 2 min sparria, mikä meni jo vähän paremmin. Ekat pari erää tosin tuli takkiin nuoremmilta ja isommilta, mutta pystyin sentään jonkinnäköiseen ottelemiseen eikä tarvinnut vain hädissään paeta alta pois. Kolmas erä sitten keltavöistä poikaa vastaan, ja siinä sai lähinnä palautella rauhassa vastustajan jännittäessä ihan hirveästi.

Heti perään 90 minuutin poomse(eli liikesarja)harjoitukset. Aloitettiin ihan ensimmäisestä liikesarjasta tehden kaikki läpi kahdesti 8. asti, ja sen jälkeen 3. alkaen uudelleen kaksi kertaa jokainen keskittyen yksittäiseen tekniikkaan ja voimantuottoon. Näin ehdittiin 10. sarjaan asti fokuksen ollessa enemmänkin liikesarjojen mieleen palauttelussa kuin varsinaisesti opettamisessa / opettelussa. Onhan ne mulla muistissa ihan hyvin, mutteivät nekään sen kummemmin tuntuneet tänään sujuvan. Rentous ja helppous loistivat poissaolollaan, puristuksen ja jäkityksen seuratessa sen sijaan tarkasti mukana alusta loppuun.

Ehkä mulla oli tänään (taas kerran) vain huono päivä.
Potkupelkuri.

cyt
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 3103
Lauteille: Helmikuu 2008
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

juha_m

#3

Viesti cyt »

Yksi seurattava päiväkirja taas... Kohta en kerkee enään omiin treeneihin kun pitää lueskella näitä niin paljon. :)

Tervetuloa sinulle! :)
Aikido(aikikai), Karate(shorinji-ryu renshinkan), Ju-jutsu (Hokutoryu)
Harjoituspäiväkirja[/linkki]
[113_linkki=http://potku.net/blogit/cyt/]Cytin blogi![/113_linkki]

juha_m
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 378
Viestit: 711
Lauteille: Toukokuu 2009
Paikkakunta: Hki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

juha_m

#4

Viesti juha_m »

cyt kirjoitti: Tervetuloa sinulle! :)
Kiitos kiitos.

Maanantai 24.8.

Aamupäivästä 5 sarjaa punnerruksia, 5 sarjaa staattisia hitaita potkuja ja päälle hallittuja jalan nostoja niin ylös kuin liikkuvuus sallii.

Alkuillasta 75 min. taekwondoharjoitukset. Lämmittelyksi kaatumisia (olikohan se nakpob koreaksi), eteenpäin menee ja taaksepäin toisen hartian yli, mutta miten pirussa sen oikean hartian yli voi olla niin tuhottoman vaikea pyörähtää. Lämmittelyjen jälkeen erilaisista ranneotteista irtautumisia ja tarttujan maahanvientejä, vanhaa tuttua peruskauran kertausta.

Sitten panssarit päälle ja yksinkertaisia ottelukombinaatioita väistö ja vastaisku -teemalla. Ei sen kummempia ongelmia näissäkään. Sitten pari erää vapaata sparria täydessä salissa. Muuttuu ottelu äkkiä haastavammaksi kun vastustajan lisäksi pitää tarkkailla kaikkia kolmea muuta saman neliömetrin alueella höntsäävää paria ettei tule pahoja kolareita. Ensimmäisessä erässä taas vastus jolta sparrikokemus tai ainakin rutiini puuttui täysin, meni lähinnä leikittelyksi. Seuraavaksi sitten tyypillisestä aloittelijan "suojaan omaa panssariani kaikin käytettävissä olevin keinoin" -syndroomasta kärsivä pari. Ja niinhän sitä taas piti todeta että on se kyynärpää vaan terävämpi ja kovempi kuin jalkapohja tai -syrjä. Viimeiset 10 minuuttia treenistä vietin sitten maton reunalla vanhan ystäväni jääpussin kanssa.

Perään olisi ollut vielä tunnin poomseharjoituksetkin. Kävin vähän alkulämmittelyä kokeilemassa ja totesin että kun jalkapohja ei toimi normaalisti edes perusaskelluksessa niin ei varmaan kannata yrittää liikesarjoja tehdä. Vaikka oma tekeminen tänään tuntuikin menevän suht mukavasti, niin huonot fiiliksethän tästäkin taas jäi.

Kotona vielä puolisen tuntia venyttelyä ja lisää jääpussiterapiaa. Josko se jalka huomiseksi jo tokenisi.
Potkupelkuri.

juha_m
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 378
Viestit: 711
Lauteille: Toukokuu 2009
Paikkakunta: Hki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

juha_m

#5

Viesti juha_m »

Tiistai 25.8.

Tänään TKD -seura järjesti Helsinki liikkeelle! -viikkoon liittyen avoimet demo -treenit. Ennakko-odotuksista poiketen paikalle tuli peräti kymmenkunta kiinnostunutta jotka laitettiin tekemään peruslyöntejä, -potkuja ja otteista irtautumisia. Ihan mukavaa vaihtelua tuollainen ummikkojen ohjeistaminen, ja vaikuttivat ne osallistujatkin suht tyytyväisiltä. Toivottavasti joku tulisi vielä alkeiskurssillekin.

TKD-salilta sitten suoraan 75 minuutin Savate-harjoituksiin. Alkuun hiottiin etusuora - uppari - etukoukku -komboa, jonka lyöminen meni ihan kivasti. Sen jälkeen pari löi samaa komboa ja itse piti vaan väistellä, mikä alkoikin jo tuottaa hankaluuksia. Seuraavaksi lähietäisyydellä lyömistä ja etäisyyden otto potkun avulla, tämäkin meni vielä suht kivasti. Loppuun sitten 2 x 2 minuuttia teema-assauta (= tehtäväsparria), jossa toisella käytössä potkut ja toisella lyönnit. Ja tämähän menikin jo ihan häneksi. Pari kun keskittyi kummankin erän ensimmäisen minuutin ainoastaan rikkomaan mun tekemisen, joko tulemalla ihan halietäisyydelle roikkumaan, tai kääntämällä selän heti kun sain etujalan ohitettua. Ja toinen minuutti meni sitten varjoksi kun parilta loppui virta.

Ja taas jäi vähän huono fiilis, on se kiva kun aina illalla kotiin tullessa pipo kiristää...
Potkupelkuri.

juha_m
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 378
Viestit: 711
Lauteille: Toukokuu 2009
Paikkakunta: Hki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

juha_m

#6

Viesti juha_m »

Keskiviikko 26.8.

Lepopäivä, tavallaan. Päivällä taas viisi sarjaa punnerruksia, ja dojangilla 5 sarjaa staattisia potkuja ja jalan nostoja, noin niinkuin lämmittelyksi. Sitten apuohjaajana peruskurssin ensimmäisellä kurssilla, ja päälle ottelutreenien ohjaus. Illalla kotona tunnin venyttely. (Tänään ei pipokaan sitten kiristänyt.)
Potkupelkuri.

juha_m
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 378
Viestit: 711
Lauteille: Toukokuu 2009
Paikkakunta: Hki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

juha_m

#7

Viesti juha_m »

Torstai 27.8.

Taekwondo 2h.

Alkuun ennen varsinaisia treenejä taas lämmittelyksi staattisia potkuja ja jalannostoja. Keväällä kun maajoukkuevalmennuksessakin puuhaava kaveri kävi meille vetämässä treenit, teetti noita ja sanoi että näitä kun koko kesän jaksatte joka päivä veivata niin alkaa se potkiminen muuttua ihan erinäköisiksi. No aivan päivittäin en ole jaksanut tehdä, mutta mukavasti kyllä rennommiksi ja helpommiksi noiden peruspotkujen tekeminen on muuttunut. Vielä kun saisi sitä liikkuvuutta lisättyä niin että pään korkeuteenkin menisi yhtä vaivattomasti kuin kainalon niin olisi kiva.

Ensimmäisissä harjoituksissa (1 h) tehtiin ensin ottelutekniikkaa parin kanssa. Meni vaihteeksi taas ihan kohtalaisesti, jopa perääntyvässä takakiertopotkussa oli jonkinnäköistä holttia. Tämän jälkeen ihan perustekniikkaa muodossa ja liikkeessä, niin että koko ajan piti vaihdella asentoa seisonnasta toiseen. Kädet pysyivät tahdissa mukana suht ok, mutta asennot alkoivat tahdin kiihtyessä rakoilla aika pahasti.

Päälle vielä toiset tunnin liikesarjaharjoitukset, keskityttiin kumgangiin. Ensin neljä suoritusta itsekseen eri asioita painottaen, sitten "esitettiin" parille, kuunneltiin kommentit ja koitettiin korjata palautteen perusteella toiseen "esitykseen". Lopuksi vielä "esitys" isommalle ryhmälle. Jotenkin tuntui että väsy painoi eikä jaksanut keskittyä ihan täysillä enää, josta johtuen suorituksista jäi vähän puolivillainen maku itselle. Tästä huolimatta palaute ei ollut yhtä musertavaa kuin yleensä, ja päähän jäi ainakin kaksi asiaa / oivallusta jolla suoritusta tulevaisuudessa saa parannettua.
Potkupelkuri.

juha_m
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 378
Viestit: 711
Lauteille: Toukokuu 2009
Paikkakunta: Hki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

juha_m

#8

Viesti juha_m »

Perjantai 28.8.

Aamupäivällä en keksinyt mitään muutakaan tekemistä joten lähdin salille treenaamaan. Alkulämmittelyksi taas viisi sarjaa punnerruksia[*] sekä staattisia potkuja ja jalannostoja. Sen jälkeen puolisen tuntia erinäisiä lyönti- ja lyönti - potku -kombinaatioita säkkiin. Havaintona voi todeta että lyöntitekniikka ei tosiaan päätä huimaa: nopeita kombinaatioita tehdessä kun itsekin ehti tajuamaan että käsi joko osui väärässä asennossa, tai lyönnissä ainoa voimaa tuottava elementti oli ojentajalihas. Ei hyvä. Päälle vielä puolisen tuntia erityyppisten kiertävien potkujen (takakierron eri variaatioita, selän kautta pyörähtävä kiertopotku) hakemista pään (teknisistä syistä johtuen pikemminkin otsan kuin leuan) korkeuteen. Nämäkään eivät tahtoneet sujua sitten millään, lantiota ei tuntunut saavan potkuihin mukaan yhtään. Pistin väsymyksen piikkiin, kun en oikein muutakaan keksinyt. Koko harjoituksen kesto 85 min.

Iltapäivällä 90 minuutin savateharjoitukset. Koko aika (n. 10 min alkulämmittelyä lukuunottamatta) käytettiin kombinaatioiden hiomiseen elävään maaliin (pari). Muuten meni ihan ok, mutta potkut pään korkeuteen tahtovat tuottaa hankaluuksia. Eivätkä ihan vähiten siksi että itse on tällainen tumppi ja parit järjestään väh. 10 cm pidempiä. No totta puhuen, on niitä ongelmakohtia muitakin. Lopuksi otettiin vielä vapaata sparria niin että toinen nökötti kulmassa josta ei saanut poistua. Oli taas nöyryyttävimpiä treenikokemuksia pitkästä aikaa, vastustajan kokemuksesta ei ole sen parempaa tietoa, mutta omassa päässä kolisi keskimäärin kahdesti sekunnissa omien onnistumisten jäädessä satunnaisiin onnenkantamoisiin ja alapotkuihin. Voi jeesus että on vielä opeteltavaa.

* Käyn parhaillaan läpi 100 punnerrusta ohjelmaa, tämä viikko oli viikko numero neljä. Selvisin vielä tästä tiukimman kolumnin mukaan, mutta aika hintsusti, saa nähdä miten ensi viikolla käy.
Potkupelkuri.

juha_m
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 378
Viestit: 711
Lauteille: Toukokuu 2009
Paikkakunta: Hki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

juha_m

#9

Viesti juha_m »

On viime aikoina jäänyt treenaaminen vähemmälle, kun kiirettä on pitänyt muiden projektien parissa.

Maanantai 31.8.

Aamupäivällä taas viisi sarjaa niitä punnerruksia, viikon numero viisi ensimmäinen setti ei sitten enää onnistunutkaan tiukimman kolumnin mukaan, joutui helpottamaan. Tosin koko elimistö tuntui kuuluvan pikemminkin edesmenneelle isoäidilleni kuin itselleni, taisi viikonloppu vähän painaa.

Ja mitään muuta en tällä viikolla ole ehtinytkään tekemään, enkä luultavasti ehdi ensi viikollakaan. Mutta ehkä ne kiireet tästä parin viikon sisällä hellittävät, toivottavasti.
Potkupelkuri.

juha_m
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 378
Viestit: 711
Lauteille: Toukokuu 2009
Paikkakunta: Hki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

juha_m

#10

Viesti juha_m »

Tjooh. Treenaamista häirinneet projektit on saatu aika hyvälle mallille, joten pikkuhiljaa voinee alkaa taas panostaa itseensäkin.

Keskiviikko 9.9.

Avustamassa taas peruskurssin treenien vetäjää tunnin ajan, ja päälle tunnin otteluharjoitusten veto. En mä oikein osaa tuota harjoitukseksi laskea (kun oikeastaan itse tein vain kaksi alkulämmittelyä), mutta olinpa sentään taas välistä dojangilla ja ihan dobok päällä.

Sunnuntai 13.9.

Taekwondo 3h.

Ensin puolentoista tunnin otteluharjoitukset (joita ennen olin taas tehnyt lämmittelyksi niitä jalkojen heilutteluja). Aluksi ihan perusliikkumista parin kanssa, teemalla toinen painostaa ja toinen pyrkii vaan pitämään etäisyyttä pitkänä. Asteittain tähän otettiin mukaan päälleryntäykset, varsinaiset hyökkäykset, ja hämäyksellä peittäminen. Parin pyrkiessä vähintään pääsemään alta pois, ja mieluusti myös kontraamaan. Loppuun vielä perusliikkumista otteluasennossa. On tainnut tällainen parin viikon totaalitauko tehdä vanhalle miehelle vain hyvää, kun liikkuminen ja sparraaminenkin tuntui mukavan rennolta ja irtonaiselta, ja kaikki tuntui sujuvan ainakin kohtalaisesti.

Heti perään vielä puolitoista tuntia liikesarjojen harjoittelua. Tänään keskityttiin poomseen numero 7, ja hiottiin sitä parin kanssa. Liikesarjojen suhteen tauko tuntui tuoneen myös negatiivisia vaikutuksia. Ei (tälläkään kertaa) oikein tuntunut pysyvän suoritus hallussa: kun keskittyi siihen että asennot menevät oikein, alkoivat kädet harittaa, ja kun keskittyi niihin käsiin, katosi rentous, jne. Myöskin reilun tunnin ajan yhden ainoan liikesarjan toistaminen käy vähän puuduttavaksi. Palautteen perusteella tuo poomse meni hyvin, vaikka itse ei suorituksiinsa tyytyväinen osannutkaan olla (tulenkohan ikinä olemaankaan?).

Ja jostain täysin käsittämättömästä syystä dojangilta kotiin kävellessä oli kuitenkin huono mieli, vaikka treeneissä ei mikään tökkinytkään.
Potkupelkuri.

juha_m
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 378
Viestit: 711
Lauteille: Toukokuu 2009
Paikkakunta: Hki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

juha_m

#11

Viesti juha_m »

Maanantai 14.9.

Iltapäivällä palasin taas punnerrusohjelman pariin. Nyt aloitin viikon nro 5 uudestaan, mutta toiseksi vaikeimman setin mukaan. Jaksoin juuri ja juuri viidennen sarjan loppuun, eli tällä pitänee jatkaakin.

Taekwondo 75 min.

(Ja alle lämmittelyksi jälleen niitä staattisia potkuja 5 sarjaa ja dynaamisia venytyksiä). Tänään treeneissä keskityttiin ihan peruspotkujen (dollari, yophuriochagi/koukkupotku ja takakierto) hiomiseen. Ihan kivasti meni taas, potkut tuntui lähtevän aika terävästi, ja pään korkeuteenkin jalka nousi ilman mitään kummempia vaikeuksia. Mitä nyt koukkupotkussa, se on mun lonkille / lantiolle jotenkin niin vihoviimeinen potku. Eikä oikein tunnu paranevan vaikka mitä tekisi. Perushiomisen jälkeen otettiin samoja potkuja vielä läpykkärallina, hyvin tuntui tämäkin sujuvan. Kun joskus sitä tuntee itsensä ihan vanhaksi elefantiksi jos pitää potkuja tehdä mahdollisimman nopeasti ja vielä liikkeeseen yhdistettynä, niin tänään tuntui että oli pitkästä aikaa jalat todellakin nopeat ja ihan huippuaikojen vireessä (tiedä sitten todellisuudesta). Loppuun vielä reilu viiden minuutin lihaskuntosetti.

Lihaskuntosetin aikana hyvät treenifiilikset pääsi vähän laskemaan. Ei siksi etten tykkäisi sellaista tehdä, päinvastoin. Meikäläinen kun vanhoilla pohjilla voi aina niissä brassailla ja kyykyttää nykyteinejä lähes mennen tullen. Huono fiilis tuli pikemminkin siitä että harjoitusta salin reunalta seurannut ja mitenkään siihen osallistumaton nokkahenkilö alkoi patistella porukkaa ja syytellä löysäilystä ym. Lihaskunnossa toki olisi suurimmalla osalla paljonkin parannettavaa, ja kai se oli kannustukseksi tarkoitettu. Mutta mua vaan aina sieppaa niin pirusti kun sivusta aletaan huudella negatiivisilla sävyillä, helppohan se sieltä maton reunalta on arvostella. Eikä sillä ainakaan itseeni todellakaan ole mitään positiivista innostavaa vaikutusta koskaan. Tulee vaan fiilis että kun kerran tosissani teen eikä kelpaa, niin olen sitten tästä eteenpäin vaan tulematta. Tana! (Vaikka ei se ollut edes mulle kohdistettu. Mutta tulipahan taas avauduttua täällä, kun ei kasvotusten koskaan saa aikaiseksi.)

Ja aiheuttaa noita negatiivisia fiiliksiä myös ihan muut treeneihin liittymättömät asiat, joista en tähän ala kirjoittaa. Perään olisi ollut vielä tunnin liikesarjaharjoitukset, mutta ei vaan jaksanut motivoida itseänsä jäämään.
Potkupelkuri.

juha_m
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 378
Viestit: 711
Lauteille: Toukokuu 2009
Paikkakunta: Hki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

juha_m

#12

Viesti juha_m »

Tiistai 15.9.

Salibandy 50 min.

Kävin ensimmäistä kertaa nykyisen työnantajani työpaikkasählyssä. En ole varmaan neljään tai viiteen vuoteen käynyt sen enempää salibandya kuin sählyäkään pelaamassa, joten oli aika piristävä kokemus. Ja osasinhan mä vielä ihan pelatakin, vaikkei se pallo nyt ehkä aina tehnytkään niin kuin mä tarkoitin. Kuntokin kesti ihan mukavasti, toistaiseksi kipeänä on ainoastaan päkiät, huomenna näkee sitten mitä mieltä reidet tuollaisesta olivat. Muistin kyllä myös aika nopeasti miksi en edellistenkään työnantajien sähly (tai salibandy) -vuoroista ole niin kauhen innoissani ollut. Osanottajien taso kun oli aikas kirjava, kuten myös sääntökäsitykset. Ei tämä kuitenkaan niiden pahimpien Mortal Kombat -porukoiden rinnalle päässyt.

Kimpoilun jälkeen oli tarkoitus mennä vielä Savateharjoituksiinkin, mutta Itellan tavaratoimituksen kaverit halusivat tulla käväisemään juuri samaan aikaan joten jätin sitten menemättä.
Potkupelkuri.

juha_m
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 378
Viestit: 711
Lauteille: Toukokuu 2009
Paikkakunta: Hki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

juha_m

#13

Viesti juha_m »

(Eipä tullut salibandystä sen enempää jalat kipeiksi, mutta peukalonpään kokoisen vesikellon löysin toisesta jalastani seuraavana päivänä. No, onneksi se oli pikemminkin jalkasyrjässä kuin -pohjassa, joten ei se paljain jaloinkaan treenaamista haittaa. Varsin ihailevia kommentteja tosin sai osakseen kun sitä salilla esitteli.)

Keskiviikko 16.9.

Aamupäivästä taas punnerruksia, tällä kertaa 8 settiä. Viimeiseen asti meni ihan mukavasti, mutta viimeisen pitkän sarjan joutui ihan tosissaan puristamaan. Lisäksi hallittuja potkuja ja jalan nostoja.

Savate 75 minuuttia, nk. cardiotreeni. Eli koko treenin ajan tehtiin vuorotellen minuutin ajan tekniikkakombinaatioita säkkiin, ja eri lihaskuntoliikkeitä, koko ajan liikkeessä pysyen. En ollut aikaisemmin tällaisissa treeneissä ollut, tykkäsin kyllä kuin hullu puurosta ja hikikin tuli juuri sopivasti.

Näiden jälkeen kävin vielä vetämässä tunnin ottelutreenit taekwondosalilla.

Torstai 17.9.

Taekwondo 60 minuuttia. Melkein koko treeni suht yksinkertaisia hyppypotkuja, kovalla temmolla sen pahemmin tekniikkaa hieromatta. Alkulämmittelyn hyppelyosuudessa alkoi jo tuntua että jalat menevät tukkoon ja ehdin pelätä että tuleeko treeneistä oikein yhtään mitään mun osalta. Varsinainen hyppypotkuosuus meni kuitenkin ihan hyvin, hiukan välillä takareidet alkoivat oireilla mutta hyvin ne jalat lopulta kestivät. Treenien lopussa otettiin vielä asennekamppailuharjoitusta, jossa piti ringin keskeltä taistella itsensä ulos, kun muut pyrkivät estämään ja painamaan vastaan. Outoa, eikä ehkä toiminut ihan niinkuin tarkoitus oli, kun pitäjät tahtoivat vähän innostua ja työntää pitämänsä potkutyynyt ihan kiinni ulospyrkijän naamaan. Tee siinä nyt tekniikkaa kun viisi vastustajaa on aivan ihossa kiinni.

Yleisfiilis taas koko päivän aika huono, ja kyllä se vaikutti taas treenaamiseenkin. Ei jaksanut juuri innostua, kunhan vain teki mitä ohjeistettiin, silleen puoliautomaatilla.

Perjantai 18.9.

Aamupäivästä taas hallittuja potkuja ja jalan nostoja. Sekä punnerruksia 8 settiä. Viimeinen setti piti tehdä neljässä osassa, kun ei vaan pystynyt. Ensi viikolla viikko numero viisi uusiksi.

Savate 1h 30 min. Treenien aluksi tehtiin jostain ihmeen syystä kuntotesti, minuutin aikana niin monta punnerrusta ja vatsalihasta kuin pystyi. Jaetun materiaalin perusteella mulla on ikäiseksin erinomainen (tai oikeastaan ulos asteikolta menevä) lihaskunto, tiedä sitten tästäkin. Itse harjoitus noudatteli taas tuttua kaavaa: paljon tekniikkaa ja kombinaatiota parin kanssa, ja välillä vapaata sparria. Nyt pääsin pitkästä aikaa taas ottamaan sparria myös itseni pituista, ja jopa kokoista vastustajaa vastaan. No, turpiinhan sieltä silti tuli, mutta tuntui siinä sparraamisessa kuitenkin jotain järkeä olevan. Lisäksi ohjaajalta tuli vielä kehut hyvistä potkuista, ja samalla moitteet onnettomasta käsien käytöstä. Ihme, mistäköhän tuo johtuisi?

Tänäänkään ei yleisfiilis ole ollut kyllä yhtään parempi, mutta jostain syystä näissä treeneissä en ollut yhtä haluton ja nihkeä kuin tkd:ssa. Pitänee koettaa lisätä savaten harjoittelua tkd:n kustannuksella ja toisiko se lisää motivaatiota ja intoa.
Potkupelkuri.

juha_m
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 378
Viestit: 711
Lauteille: Toukokuu 2009
Paikkakunta: Hki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

juha_m

#14

Viesti juha_m »

Sunnuntai 20.9.

Savate 75 minuuttia. Tekniikkatunti, jossa keskityttiin vain ja ainoastaan nyrkkeilytekniikoihin. Suurin osa ajasta pistaritreeniä, vähän myös säkkiin tehtynä, enimmäkseen upparia ja yläkoukkua. Oli taas kivaa, ja välillä jopa kuvittelin osaavani vähän lyödä. Kummasti niin lyöminen kuin pisteidenkin näyttäminen helpottuu, kun on suurinpiirtein saman kokoinen pari, ja ennenkaikkea suurinpiirtein saman tasoinen (tai mieluusti tietysti vähän parempi). Joidenkin treenaajien kanssa kun tuntuu että treenaamme suurin piirtein eri lajia tai jotain... Näissä ei speksien mukaan myöskään kummemmin pitänyt mitään lihaskunto- tai muuta rääkkiosiota olla, mutta olimme kai sitten niin hyviä tänään että palkinnoksi saimme loppuun kunnon hapottavan jumpan.

Lisäksi kävin vielä dojangilla avustamassa vyökokeiden pidossa. Tosin mun ei tarvinnut edes komentaa, kunhan patsastelin ja jälkeenpäin vähän jaoin kehuja ja arvostelua.
Potkupelkuri.

juha_m
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 378
Viestit: 711
Lauteille: Toukokuu 2009
Paikkakunta: Hki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

juha_m

#15

Viesti juha_m »

Maanantai 21.9.

Aamupäivästä taas niitä punnerruksia, viikon numero 5 ensimmäinen setti uusiksi, edelleen toiseksi kovimmilla määrillä. Hitto vieköön, nyt meni enää kolme ensimmäistä ihan ok, kahta viimeistä ei jaksanut tehdä kunnolla sitten millään. Palautumisessa tms. lienee nyt jotain pahaa häikkää kun tuntuu tältä osin tulokset vain koko ajan heikkenevän. Lisäksi taas kontrolloituja potkuja ja jalannostoja.

Illalla 75 minuutin savateharjoitukset. Pääteemana väistö ja vastaisku etujalan fouettella (kiertopotku) hyökkäävää vastustajaa vastaan. Enimmäkseen sivuaskelväistö (decalage) ja fouette alalinjaan. Ei oikein tuntunut eilen etäisyydet ja kulmat hahmottuvan meikäläisellä, ja kun treeni alkaa mennä liiaksi yksityiskohtiin keskittymiseksi ja "miettimiseksi", katoaa sitten pikku hiljaa vähän kaikki muukin sieltä osaamisesta. Loppuun vielä yksi pitkä erä vapaata sparria, eikä tullut siitäkään kyllä oikein yhtään mitään, karmeaa säheltämistä ja räpistelyä.
juha_m kirjoitti: Pitänee koettaa lisätä savaten harjoittelua tkd:n kustannuksella ja toisiko se lisää motivaatiota ja intoa.
No, tulipahan tältäkin nyt sitten pudotettua pohja pois. Ei ollut varsinaisesti paras päivä muutenkaan eilen, mutta treeneissä räpiköimisen jälkeen oli kyllä mieli niin maassa että hohhoijjaa. Mitäköhän tässä nyt pitäisi tehdä?
Potkupelkuri.

Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 kurkkijaa