Potkulaisten kamppailevat harjoituspäiväkirjat

error404

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

error404
reiteenpotkija
Viestit: 404
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini
Tykännyt: 6 kertaa
Tykätty: 17 kertaa

error404

Viesti error404 »

Tänään ehdin taas thainyrkkeilemäänkin ja vaikka edelleen välillä sekoilen ja tulee virheitä sparratessa, niin nyt ainakin pää tuntui pysyvän aika mukavasti turvassa. Todella hyvä, varmempi fiilis jäi siis erityisesti sparreista. Hanmoodon puolella tämän fiiliksen saamista haittaa hieman se, että seurasta ei löydy oikein saman kokoista sparrivastustajaa. Onneksi tuota sparrikokemusta tulee nyt kuitenkin ainakin jotain kautta.
Hanmoodon puolella alkeiskurssilaisten kanssa haettiin niin ikään hieman ottelutekniikkaa, jota kysytään ensimmäisessä vyökokeessa. Ihan mukavasti tuntuivat saavan juonen päästä kiinni, toki treenata pitää vielä lisää. Käytiin myös hieman potkutekniikkaa läpi ja yritettiin saada niihin hieman lisää rentoutta. Nämäkin opit tuntuivat menevän ainakin jossain määrin perille. Kaiken kaikkiaan ihan onnistunut treenipäivä siis.
error404
reiteenpotkija
Viestit: 404
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini
Tykännyt: 6 kertaa
Tykätty: 17 kertaa

error404

Viesti error404 »

Tällä viikolla on ollut jostain syystä aivan äärettömän hyvät treenifiilikset ja yleisesti ottaen treenit ovat myös sujuneet ihan hyvin. Hanmoodon puolella tiistaina jatkettiin yksilötekniikoiden läpikäyntiä, olemme niitä mahdollisimman monelle harrastajalle yrittäneet iskostaa päähän ja tulostakin näyttää pikku hiljaa tulevan, tosin paljon pitää tehdä vielä töitä, että systeemi saadaan toden teolla haltuun. Torstaina asetekniikkaa, erityisesti keppiä uudella systemillä. Tuntui aluksi tosi vaikealta, kun olen enemmän tottunut vanhoihin liikesarjoihin ja niiden suoritustapaan, mutta kaikki treeneissä olleet tuntuivat saavan ainakin jollain tasolla juonen päästä kiinni. Itselläkin nuo muistitasolla nyt aika hyvin hallussa, mutta sujuvuus vaatii vielä treeniä. Kivalta tuntui kuitenkin opetella jotain uutta näin aseidenkin saralla.
Perjantaina thainyrkkeilyt jäivät taas töiden takia väliin, tuo sunnuntai näyttää olevan itselle näköjään selkeästi sopivampi päivä. Lauantaina pieni ylimääräinen treeni, kun kävimme fatmanin kanssa läiskimässä toisiamme. Todella kivaa oli ja olin todella yllättynyt siitä, kuinka hyvin tekniikat lähtivät. Selvästi tämä thainyrkkeilyn aloittamisen myötä lisääntynyt kamppistreeni tuntuisi näkyvän tekniikoissa. Lähtee paljon aiempaa rennomman ja vaivattomamman oloisesti nuo tekniikat, erityisesti lyönnit tuntuvat nyt jotenkin varmemmilta kuin aikaisemmin. Mutta kyllä se monokin nousee sinne päähän jotenkin kevyemmin kuin ennen. Minusta usein tuntuukin siltä, että hieman junnaan paikallaan kehityksen suhteen, joten on hienoa itsekin havaita tekemisessä edistystä!
Tänään sunnuntaina ehdin taas thainyrkkeilemään ja sekin maistui ihan hyvin. Tekniikkaa padeihin ja sparria. Sparri tuntui taas ihan hyvältä, intensiteetti tuntui juuri sopivalta minulle. Etäisyydenhallinnassa kuitenkin vielä pientä häikkää, joka pitäisi korjata. Sain kuitenkin itsekin tehtyä osumia läpi, joten kaiken kaikkiaan kiva fiilis jäi sparreista. Hanmoodon alkeiskurssilaisten kanssa oli tarkoitus käydä tänään ottelutekniikkajuttuja ja itsepuolustusta. Ottelujuttujen viilaamisessa meni kuitenkin sen verran paljon aikaa, että kävimme loppuun vain viimeisen jäljellä olevan ip-liikkeen. Vielä lisää treeniä ja rentoutta tekemiseen, niin hyvältä näyttää.
Ensi viikolla aika moni harrastaja viettää syyslomaa, joten treeneissä on varmaankin rauhallisempaa. Miekkatekniikkajuttuja olen tänä viikonloppuna katsonut sillä silmällä, että voisin yrittää ottaa niitä haltuun nyt, kun saan niitä rauhassa höylätä. Odotettavissa myös lisää keppiä.
Kuvake
Eizei
munillepotkija
Viestit: 841
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä
Tykännyt: 28 kertaa
Tykätty: 16 kertaa

error404

Viesti Eizei »

Alkuvuoteen on suunnitteilla asetekniikkaleiriä, jolla on ideana käydä kattavammin läpi uudet asiat. Ei kannata liiaksi jäädä arvuuttelemaan asioita nykyisen tukimateriaalin pohjalta. Mutta treeni on tietysti hyvästä! Hienoa, että teillä noin upeasti panostetaan!
Antti Junikka
Boreal Hanmoodo 4.dan
Haedong Kumdo 3.dan
error404
reiteenpotkija
Viestit: 404
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini
Tykännyt: 6 kertaa
Tykätty: 17 kertaa

error404

Viesti error404 »

Hieno homma, noihin onkin kiva saada selvyyttä! Lähinnä ollaan vanhalta pohjalta analysoitu näitä uusia juttuja ja sen mukaan tehty. Aikaisemmin hanmoodossa se asetekniikka on aika tiukasti kietoutunut niiden parin lyhyen liikesarjan ympärille, niiden ulkopuolelle ei menty oikeastaan leireilläkään. Ainakaan sellaisilla, missä olisin itse ollut. Tosin kerran oli Lohjalla muistaakseni joku miekkaleiri, missä tehtiin vaihtelevampaa juttua. Mutta se oli taisi olla joku avoin kumdo-näyteleiri tai jotain, muistaakseni ei ollut ainakaan puhtaasti hanmoodoleiri.
Mutta siis mukava saada vähän vaihtelua niihin vanhoihin sarjoihin, kun niitä on höylätty niin paljon. Esimerkiksi nyt kesällä, kun meillä oli Karkkilassa sisäliikuntatilat kiinni, niin teimme aika paljon asetekniikkaa ulkona aina hyvällä kelillä. Potkuja, liikkumisjuttuja ja asetekniikoita tuntui pihalla olevan helpointa tehdä. Kepin osalta mentiin aika pitkälti vanhoilla tutuilla sarjoilla. Nunchakulla niitä erilaisia vaihtoja ja muita juttuja onkin ollut jo ennestään aika paljon. Sen osalta keskityimmekin pyörittelyn sujuvuuteen ja siihen, että pysyisi kapula kädessä monimutkaisemmissakin pyörityksissä. Miekalla teimme myös aika paljon niitä vanhoja sarjoja, mutta sen lisäksi teimme hieman myös paria youtubesta löytynyttä lyhyttä hojiksen sarjaa, jossa oli vähän saman tyyppistä settiä kuin meilläkin. Tietysti omista lähtökohdista lähestyttiin niitäkin ja mietittiin, saisiko siitä jotain irti omaan tekemiseen.
Myös kuntotreeniä tehtiin kesällä paljon, ihan juoksua ja sitten urheilukentällä erilaisia hyppyjä, kyykkyjä ja muuta vastaavaa. Onneksi seurasta löytyy juoksuosaamista, niin sai omaa juoksutekniikkaa parannettua myös mukavasti kesällä. Tosin senkin suhteen parannettavaa riittää. Peruslenkki meikäläisellä on tuollainen nelisen kilometriä ja aikaa siihen menee tällä hetkellä sellaiset 20-24 minuuttia vähän päivästä riippuen. Kovempaakin saisi siis mennä, mutta toisaalta enpä mä koskaan mikään huippunopea juoksija olekaan ollut.
error404
reiteenpotkija
Viestit: 404
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini
Tykännyt: 6 kertaa
Tykätty: 17 kertaa

error404

Viesti error404 »

Tällä viikolla oli jotenkin jalat ihan tukossa. Treeneissä syyslomien takia aika vähän väkeä, joten pääsi keskittymään asetekniikkaan. Kiva saada jotain uutta pureskeltavaa tälläkin saralla. Tiistaina nunchakua, keppiä ja miekkaa parin muun harrastajan kanssa. Ohjaamisen lomassa sain itsekin treenattua kivasti tekniikoita. Nunchaku ei nyt jostain syystä pysynyt lapasessa vasurilla tehdessä ollenkaan, tosin se onkin ollut aina heikompi puoli. Lisää treeniä siis sen osalta. Kepin osalta tehtiin lähinnä uusia juttuja, aikaisemmin olemme niin paljon hinkanneet noita vanhoja liikesarjoja ja niitä tuli myös kesällä pyöriteltyä todella paljon ulkona, kun emme koronan takia päässeet sisätiloihin treenaamaan. Torstaina olin treeneissä itsekseni ja kävin läpi erityisesti miekkatekniikkaa, niin vanhoja sarjoja kuin uusiakin juttuja. Yritin saada veto-tupetusjuttuja haltuun ja vaikka ne eivät ihan superhyvin vielä suju, niin paranivat ainakin hiukan.
Viikonloppuun mennessä olivat jalkajuntturat onneksi hieman hellittäneet. Fatmanin kanssa taas hieman kamppistelua lauantaina. Lyöntejä ja potkuja niin kaveriin, mitsiin kuin isoon tyynyynkin. Intensiteetti oli nyt todella sopiva ja sain tehtyä mukavasti myös perusteelliset venyttelyt jaloille, jonka ansiosta olikin tänään todella irtonainen fiilis! Thaikkutreeneissä niin ikään välineitä sekä hieman sparria. Ei ihan niin hyvä fiilis kuin viime sunnuntaina, mutta en tuntenut itseäni täysin kädettömäksikään ja se on aina plussaa!
HMD:n alkeiskurssilaisten kanssa katsottiin hieman yksilötekniikoita läpi, jonka lisäksi itsepuolustuksia. Potkuissa taso tuntui nousevan, toivottavasti muistavat nämä opit vielä ensi kerrallakin. Myös ip-tekniikat alkoivat näyttää päällisin puolin ihan suht hyvältä. Nyt vaan toivotaan, että treenit saavat jatkua, eikä koronan takia tule esteitä seurojen toiminnalle.
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan error404 viestistä:
fatman
error404
reiteenpotkija
Viestit: 404
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini
Tykännyt: 6 kertaa
Tykätty: 17 kertaa

error404

Viesti error404 »

Tällä viikolla lähinnä potkuja ja hieman asetekniikkaa. Jalat tuntuivat tälläkin viikolla mukavan irtonaisilta ja intouduin potkimaan sekapotkuja yhden harrastajamme kanssa, jolla olisi ne seuraavassa vyökokeessa. Ihan kivasti tuntui onnistuvan, vaikka parannettavaa aina löytyykin. Ilahduttavaa on se, että mono nousee ihan hyvin suurin piirtein sinne, mihin haluankin. Vaativampien potkujen kohdalla potkun palautus ja siitä liikkumiseen siirtyminen tuottaa vielä paikoin hieman päänvaivaa. Kuitenkin tuntuu, että eteenpäin on näidenkin saralla menty. Ei menneet kevään pihallapotkimiset hukkaan! Lauantaina vielä fatmanin kanssa MMA Karkkilan vuorolla oltiin lyöntipotkuilemassa. Välineitä ja tekniikkaa kaverin kanssa. Hyvin nousi mono sielläkin ja tyynyyn sain potkittua ihan suht messeviä osumia. Myös lyönnit tuntuisivat kehittyneen. Ainakin omasta mielestä tuntuvat lähtevän hieman aiempaa paremmin. Thainyrkkeilystä on varmasti ollut apua tässä. Thainyrkkeilyt jäivät tällä viikolla valitettavasti väliin kiireiden takia. Ensi viikolla taas.
Kuntotreenistäni en ole täällä hirveästi kirjoitellut, mutta maanantaina tuli juostua niin hyvä lenkki, että pitää laittaa siitä erikoismaininta. Vauhti oli noin 4.30-4.40/kilometri, mikä on meikäläiselle kyllä todella kova vauhti (kilometrejä kertyi siis noin 4). Kunnon lihaskunnot ja venyttelyt tuohon päälle, niin eivät menneet edes jalat tukkoon. Ihan hyviä lenkkejä tullut tällä viikolla muutenkin, tosin enemmän sitä omaa tasoa, reilun viiden minuutin vauhtia.
error404
reiteenpotkija
Viestit: 404
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini
Tykännyt: 6 kertaa
Tykätty: 17 kertaa

error404

Viesti error404 »

Tällä viikolla tiistaina käytiin monipuolisesti erilaisia liikkumisjuttuja läpi 7 hengen porukalla, mukana myös vähemmän syksyn aikana treenisalilla näkyneitä kasvoja ja olikin hieno saada taas lisää vanhoja harrastajia aktivoitua. Stepit tuntuivat ihan hyvältä ja tuntui, että muutkin saivat aika hyvin juonen päästä kiinni. Oma tekeminenkin tuntui vaihteeksi ihan hyvältä, vaikka steppailuhommat ovat olleet itselle usein vähän hankalia. Olen yrittänyt sovittaa niihin kesän ja syksyn leireillä esille tulleita jippoja ja tuntuu, että niistä on ollut apua. Torstaina jatkettiin vähän samaa asiaa, lisättiin liikkumisten selkään hieman lyöntiä ja potkua. Hieman miekkaa myös.
Lauantaina käytiin taas fatmanin kanssa MMA Karkkilan vuorolla hieman läiskimässä. Jalat olivat aavistuksen tukkoisen tuntuiset, mutta aukesivat kyllä mukavasti, kun vedimme hieman tavallista kevyemmin. Lyöntipotkua kaveriin ja välineisiin. Sivupotkut ja takapotkut eivät oikein sujuneet. Tuli vähän sellainen yliyrittämisen fiilis. Jatkossa pitänee unohtaa voima noissa aika lailla kokonaan ja keskittyä vaan rennompaan suoritukseen. Saman huomasin myös pistariin koukkupotkua ja takakiertopotkua potkiessa. Kun potkii kohteeseen, tulee herkästi tehtyä "kiskomalla" ja potkutekniikka kärsii. Sitten kun potkii vaan menemään samalla tavalla kuin ilmaankin, niin tuntuu, että myös voimaa tulee enemmän.
Tänään kerkesin taas thainyrkkeilemäänkin. Kivaa oli, lyöntipotkuilua välineisiin ja pientä sparria loppuun. Hanmoodon osalta alkeiskurssilaisten kanssa käytiin läpi potkuja, kaatumisjuttuja sekä vyökokeeseen tulevia ottelujuttuja. Pientä viilaamista vielä paikka paikoin, mutta kyllä ne tekniikat sieltä löytyvät.
Kuvake
Eizei
munillepotkija
Viestit: 841
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä
Tykännyt: 28 kertaa
Tykätty: 16 kertaa

error404

Viesti Eizei »

error404 kirjoitti: loka 25, 2020, 20.59 Jalat tuntuivat tälläkin viikolla mukavan irtonaisilta ja intouduin potkimaan sekapotkuja yhden harrastajamme kanssa, jolla olisi ne seuraavassa vyökokeessa. Ihan kivasti tuntui onnistuvan, vaikka parannettavaa aina löytyykin. Ilahduttavaa on se, että mono nousee ihan hyvin suurin piirtein sinne, mihin haluankin. Vaativampien potkujen kohdalla potkun palautus ja siitä liikkumiseen siirtyminen tuottaa vielä paikoin hieman päänvaivaa. Kuitenkin tuntuu, että eteenpäin on näidenkin saralla menty.
Onpa mukava kuulla, että tuo pitkäaikainen lukkokohta on alkanut aukeamaan jo hitusen.
error404 kirjoitti: marras 1, 2020, 20.37 Tuli vähän sellainen yliyrittämisen fiilis. Jatkossa pitänee unohtaa voima noissa aika lailla kokonaan ja keskittyä vaan rennompaan suoritukseen. Saman huomasin myös pistariin koukkupotkua ja takakiertopotkua potkiessa. Kun potkii kohteeseen, tulee herkästi tehtyä "kiskomalla" ja potkutekniikka kärsii. Sitten kun potkii vaan menemään samalla tavalla kuin ilmaankin, niin tuntuu, että myös voimaa tulee enemmän.
:jepa:
Antti Junikka
Boreal Hanmoodo 4.dan
Haedong Kumdo 3.dan
error404
reiteenpotkija
Viestit: 404
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini
Tykännyt: 6 kertaa
Tykätty: 17 kertaa

error404

Viesti error404 »

Juu, sain nuo ennen koronaa jopa ihan kohtuulliselle tolalle, eli tuntui ihan hyvältä potkia niitä tyynyynkin. Mutta keväällä ja kesällä meni aika pitkälti ilmaan potkimiseksi nuo meidän pihatreenit ja tuntuu, että siinä tuli vähän takapakkia. Mutta eiköhän se tästä taas ennen pitkää löydy, kun lakkaa yrittämästä liian kovasti ja keskittyy sen sijaan rentoon tekemiseen myös tyynyyn potkiessa. Siinä vaan tuntuu aina korvien välissä tapahtuvan joku muutos, kun sinne potkun eteen tulee joku kiinteä kohde ja silloin potku herkästi muuttuu vähän sellaiseksi kiskomiseksi.
Koukkupotkussa rentouttamalla tekniikkaa sain aika nopeastikin tuloksia aikaan, mutta sivupotkun ja takapotkun kanssa on hieman hankalampaa. Niissä se sopivan potkuetäisyyden määrittäminen on vähän vaikeampaa kuin kiertävissä potkuissa ja kun tekniikan suoritustapa muuttuu, niin se tuntuisi muuttavan myös hieman tuota sopivaa potkuetäisyyttä. Tarkoitan siis sitä, että kun potkin jäykästi, potku jää herkästi hieman takapainoiseksi, jolloin se osumakohta on ikäänkuin lähempänä. Sitten taas jos potku lähtee rennosti, niin samalta etäisyydeltä potkiessa jalka jääkin koukkuun, kun se lantio tulee paremmin edemmäs. Mutta kyllä se sieltä varmasti taas löytyy, kun vaan potkii enemmän ja ajatuksen kanssa.
error404
reiteenpotkija
Viestit: 404
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini
Tykännyt: 6 kertaa
Tykätty: 17 kertaa

error404

Viesti error404 »

Tällä viikolla tiistaina hanmoodossa kertailtiin hieman liikumisjuttuja ja otettiin siihen jatkoksi hieman lyöntiä ja potkuja. Lyöntijuttuja käytiin läpi hieman laajemminkin. Ihan hyvältä tuntuivat lyönnit. Porukoilla tekeminen paikka paikoin hieman jäykkää ja voimaperäistä, mutta ennen koronaa keksityn "verhoharjoittelumme" avulla porukka tuntui sisäistävän aika hyvin tuon palautuksen. Meillä ei siis ole salilla nyrkkeilysäkkejä, mutta isot verhot löytyy ikkunoista. Sopivaa herkkyyttä olemme hakeneet lyönteihin siten, että lyödään verhoa ja kun sormissa tuntuu kangasta, niin lyönti lähtee palautumaan siitä. Onnistuisi varmasti myös säkin tai tyynyjen kanssa. Porukalla lyönnit tuntuivatkin lähtevän treenien lopussa hieman rennommin. Torstaina oli taas hieman vähemmän porukkaa treeneissä, joten mentiin yleisön pyynnöstä asejuttuja, lähinnä miekkaa ja nunchakua. Alkeiskurssin vetäminen jäi tällä viikolla väliin työkeikan takia.
Lauantaina taas hippailua MMA Karkkilan vuorolla fatmanin kanssa. Lyöntipotkujuttuja kaveriin ja välineeseen. Kivasti tuntui taas irtoavan sekä lyönnit että potkut. Tänään sunnuntaina ehdin taas thainyrkkeilemäänkin. Lyöntejä ja potkuja kaveriin, väistöjuttuja, lähiottelua ja sparria. Sparrit tuntuivat menevän jopa ihan kohtalaisesti, vaikka suojauksessa oli välillä vähän luvattomankin paljon aukkoja. Ajoittain se toimi kuitenkin jopa ihan kohtuullisesti ja sain itsekin muutamia hyviä osumia. Lähiottelua on tullut tehtyä thaikun puolella hieman vähemmän ja se on todella hakusessa. Lisää treeniä siis. Kaiken kaikkiaan kuitenkin todella hyvä treenifiilis taas ja hikikin tuli.
error404
reiteenpotkija
Viestit: 404
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini
Tykännyt: 6 kertaa
Tykätty: 17 kertaa

error404

Viesti error404 »

Tällä viikolla hanmoodon puolella mentiin lähinnä vyökokeisiin tähtäävien ylempivöisten harrastajien vyökoejuttuja läpi, lähinnä siis potkuja sekä perustekniikan osalta että tuplapotku- ja sekapotkusarjana, sekä hieman heittoja. Itse pääsin pyörittelemään myös hieman miekkaa. Loukkaantumiset ovat aiheuttaneet osalla harrastajista hieman hankaluuksia vyökokeisiin valmistautumisessa, mutta onneksi hekin ovat päässeet jollain tasolla treenaamaan ja siihen nähden taso vaikuttaisi olevan ihan hyvä.
Lauantaina taas MMA Karkkilan vuorolla lyöntipotkuilua kaveriin ja välineisiin fatmanin kanssa. Kiertopotkuista tuntui puuttuvan jostain syystä ruuti. Jalat eivät tuntuneet olevan mitenkään jumissa ja jalka nousi myös korkeisiin potkuihin ihan hyvin, mutta erityisesti vasurilla voimantuotto tuntui jotenkin löysältä. Tyynyihin tehtiin myös hieman sivupotkua ja takapotkua. Sivupotkut olivat positiivinen yllätys. Voimantuotto tuli jopa paremmin kuin viimeksi ja erityisen hyviltä potkut tuntuivat vasurilla, joka on minulle yleensä huonompi puoli. Takapotkussa osumatarkkuus oli hieman hakusessa taas ja päätinkin kovien potkujen sijaan keskittyä enemmän osumatarkkuuteen, mikä paransikin tekniikan tasoa hieman.
Tänään thainyrkkeilyssä sparrijuttuja. Hartiat jostain syystä väsyivät nyt todella nopeasti ja suojaus alkoi laskea. Aika paljon hittiä tuli läpi, mutta onneksi sain muutaman osuman läpi myös itse. Kaiken kaikkiaan ihan hyvä fiilis jäi treenistä, vaikka paremminkin on tullut vedettyä. Hanmoodon alkeiskurssilaisten kanssa vedettiin tekniikkapainotteinen alkulämmittely vyökokeisiin tulevilla yksilötekniikoilla. Niissä taso tuntuisi menneen aika kivasti eteenpäin, mikä on loistava juttu heidän tulevaa vyökoettaan ajatellen. Omissakin potkuissa nyt kiva irtonainen fiilis. Paritekniikoiden osalta keskityttiin nyt itsepuolustuksiin. Kolme ensimmäistä alkaa jo pikku hiljaa sujua, viimeisessä vielä hieman tekemistä. Mutta eiköhän sekin vyökokeisiin mennessä ehditä korjaamaan.
error404
reiteenpotkija
Viestit: 404
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini
Tykännyt: 6 kertaa
Tykätty: 17 kertaa

error404

Viesti error404 »

Voihan Vitalis! Karkkilan kaupunki on peruuttanut kaikkien joukkue- ja kontaktilajien aikuisten vuorot kolmeksi viikoksi koronan takia, ja vielä pidempi sulku saattaa olla tulossa, jos tartuntamäärät eivät lähde laskemaan. Kuten keväälläkin, aloimme seuran aktiivien kanssa heti suunnittelemaan ulkotreenejä ja paikkana toimii varmaankin kevään tapaan läheinen urheilukenttä. Harmi vaan, että tämä on kelien puolesta ehkä surkein aika vuodesta, mutta pyritään treenaamaan pihalla aina kun säät sallivat. Onneksi hanmoodosta löytyy erityisesti Borealin puolelta paljon juttuja, joiden harjoittelu onnistuu ulkonakin. Sparrit ja suuremmat paritekniikkaharjoittelut jäävät nyt kuitenkin vähemmälle, eikä vyökokeitakaan todennäköisesti päästä enää tämän vuoden puolella järjestämään. Tämä kyllä kauniisti sanottuna harmittaa aika paljon. Toivotaan nyt vain, että tuo kolme viikkoa riittää, eikä rajoituksia tarvitse jatkaa sen pidempään.
Hanmoodon puolella otettiin tällä viikolla taas paljon vyökoejuttuja, potkuja, heittoja ja hieman asetekniikkaa. Sunnuntain alkeiskurssitreeniä en päässyt tänään ikävä kyllä vetämään työkeikan takia. Toivottavasti saamme uudet harrastajamme tulemaan takaisin vielä tauon jälkeenkin. Onneksi varauduimme tällaiseen tilanteeseen jo etukäteen ja kuvasimme hieman mallivideoita, joita voimme jakaa peruskurssilaisille, niin eivät tekniikat ainakaan pääse unohtumaan.
Thainyrkkeilytreeneissäkin ehdin tänään käymään. Otteluharjoittelua, roolisparria ja tavallista sparria. Ihan mukavasti tuntui tänään menevän, joskin olkapäät alkoivat taas hieman hapottaa, onneksi ei kuitenkaan aivan yhtä pahasti kuin viimeksi. Osumaa tuli jonkin verran sisään, mutta sain taas itsekin mukavasti onnistumisia. Mukava juttu, että viimeisistä treeneistä ennen taukoa jäi hyvä fiilis, niin on sitten mukava palata tämänkin lajin pariin sitten, kun se on taas mahdollista.
error404
reiteenpotkija
Viestit: 404
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini
Tykännyt: 6 kertaa
Tykätty: 17 kertaa

error404

Viesti error404 »

Tällä viikolla olemme treenanneet pikkuporukalla urheilukentällä. Ulkotreeneihin on etenkin näin talvisaikaan vähän vaikea saada ihmisiä mukaan ja tiistaina treenattiinkin kahden harrastajan voimin. Torstaina mukaan saatiin yksi peruskurssilaisistamme ja tänään treenaamassa oli kaikkiaan peräti seitsemän henkeä! Aivan kaikkia aktiivejakaan ei ole näkynyt, mutta toisaalta aivan kaikki eivät mahtuisikaan kerralla treenaamaan. Kaupunki nimittäin laittoi ulkoliikuntapaikoillekin rajoituksen, että kerralla paikalla saa olla vain 10 henkeä. Mutta eiköhän tästä taas selvitä, toivottavasti tämä tilanne ei nyt taas moneksi kuukaudeksi laita tiloja säppiin.
Tällä viikolla, kuten varmaan jatkossakin, mentiin aika perustekniikkapainotteisesti. Potkut tuntuivat tiistaina vähän hankalilta, kun potkimme kentän puolella, joka ei ole valaistu. Torstaina päätettiin tehdä tekniikkaa suosiolla parkkipaikan puolella, sillä siellä on valoisampaa. Ja niinhän ne potkut alkoivatkin kulkea paremmin. Tänään treenattiin sitten päivänvalossa kentän puolella ja myös se tuntui ihan toimivalta alustalta liikkumisille ja potkuille. Potkujen ohella otettu myös hieman lyöntijuttuja ja ne tuntuvat uppoavan kivasti niin kokeneempiin harrastajiin kuin peruskurssilaisiinkin. Toivottavasti säät suosivat ja porukka jaksaa käydä jatkossakin.
error404
reiteenpotkija
Viestit: 404
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini
Tykännyt: 6 kertaa
Tykätty: 17 kertaa

error404

Viesti error404 »

Pikkuporukalla treenattiin tälläkin viikolla. Perustekniikkajuttuja, potkuja, lyöntejä ja liikkumista. Torstaina oli sen verran kuiva päivä, että tehtiin jopa hieman asetekniikkaa. Peruskurssilaisiakin saatiin taas pari mukaan, hienoa, että mielenkiintoa löytyy! Kroppakin pysynyt onneksi ihan hyvässä kunnossa, vaikka lajitreeni on nyt aika erilaista kuin sisätiloissa tehtynä. Toivottavasti saisi tässäkin treenissä kehitettyä omaa tekemistä eteenpäin, vaikka pitää varmaan olla tyytyväinen siihenkin, jos saa pidettyä oman tasonsa yllä.
error404
reiteenpotkija
Viestit: 404
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Karkkila
Etulaji: Hanmoodo
Sivulajit: Thainyrkkeily
Takalajit: Paini
Tykännyt: 6 kertaa
Tykätty: 17 kertaa

error404

Viesti error404 »

Tällä viikolla mentiin taas aika vahvasti lyöntipotkuilun parissa. Tiistaina erityisesti lyönti- ja liikkumisjuttuja lajikurrikulumin alkupäästä kehittyneempiin juttuihin asti. Torstaina olin töissä, joten lajitreenit jäivät väliin. Tein kuitenkin kuntotreenit, jotka teen aina sellaisina päivinä, kun lajitreeniä ei ole, eli lenkki, lihaskuntoliikkeitä ja kunnon venyttelyt, kaikkiaan noin 1,5-2 tuntia. Tänään pääsi onneksi taas lajitreenin pariin. Paikalle tuli yksi peruskurssilainen ja yksi vanhempi harrastaja, joten käytiin peruskurssin juttuja hieman läpi, yksilötekniikkaa ja pikaisesti myös hieman ottelu- ja ip-juttuja kevyesti. Koska treenasimme ulkona, niin käytiin ip-jutut lähinnä muisti-/otetasolla läpi. Tarkoituksena olisi saada vyökokeet järjestettyä mahdollisimman pian, kunhan koronatilanne antaa myöten. Siihen voi kyllä mennä hieman aikaa, sillä vaikuttaisi siltä, että kaupunki olisi jatkamassa rajoitustoimenpiteitä tammikuulle asti.

Seuraajat

Kuvake
Eizei
error404
Jopo