Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Omavalmentajan valitseminen

Keskustelua voimaharjoittelusta, kamppailulajien oheisharjoittelusta, liikuntaravitsemuksesta ja urheiluvammoista

Valvoja: Valvoja

Jopo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2225
Lauteille: Lokakuu 2005
Paikkakunta: Pori
Tykännyt: 6 kertaa
Tykätty: 5 kertaa

Omavalmentajan valitseminen

#16

Viesti Jopo » touko 9, 2015, 10.50

Ilman ravitsemusalan koulutusta olen taipuvainen olemaan Kokon kanssa erimieltä lähes kaikesta. Poikkeuksen tekee se, että hän suosittelee käyttämään laadukkaita raaka-aineita ja valmistamaan ruokansa itse. En pidä Kokon omakohtaista kokemusta riittävänä näyttönä tieteellisen evidenssin kumoamiseen. Koen jokseenkin loukkaavana, että mediassa annetaan viikonloppukurssin käyneelle ja aktiivisesti puhdistamon sivuja selanneelle jantterille tasaveroinen asema ravitsemustieteilijän kanssa.
” Liiasta nestetankkauksesta seuraa ainoastaan se, että paska lentää keihästä kauemmaksi.”
Rädyn ohje kaikille urheilijoille


Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Omavalmentajan valitseminen

#17

Viesti Elina » touko 9, 2015, 11.23

Tuollaisissa artikkeleissa on juurikin tuo Jopon mainitsema ongelma. Ei yksilöllistä kokemusta ja tieteellistä näyttöä voi oikein laittaa järkevästi vastakkain. Silti näin tehdään.

En nyt itse vähättele yksilöllistä kokemusta - kuitenkin yleiset ravitsemussuositukset antavat vain suuntaviivat ja kertovat sen, millaisista terveysvaikutuksista on näyttöä. Makroravinnejakauma ja ruokavalion tarkempi sisältö ovat sitten yksilöllisen vaihtelun kenttää. Mitä tulee muutenkin ravitsemussuosituksiin, niin nehän ovat hyvinkin väljät. On jotenkin hassua, että niiden koetaan rajoittavan ruokailua, kun tuollaiset ihmeelliset kalaharisuola-macajauhe-psyllium-eihiilareitapaitsijosneonkuljetettutäydenkuunaikaanandeilta - ruokavaliot taas ovat sitä "vapaata" syömistä...

Kuvake
Totte
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 4384
Lauteille: Toukokuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 14 kertaa
Tykätty: 70 kertaa

Omavalmentajan valitseminen

#18

Viesti Totte » touko 9, 2015, 13.40

Ylipotkija: Ruokavaliota koskevat viestit siirretty asianmukaiseen ketjuun http://potku.net/forum/viewtopic.php?f= ... 30#p854390" onclick="window.open(this.href);return false;


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 kurkkijaa