Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Lonkka-/nivusalueen vamma

Keskustelua voimaharjoittelusta, kamppailulajien oheisharjoittelusta, liikuntaravitsemuksesta ja urheiluvammoista

Valvoja: Valvoja

Vastaa
TomppaTK
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 16
Lauteille: Heinäkuu 2006
Paikkakunta: Lapua
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Lonkka-/nivusalueen vamma

#1

Viesti TomppaTK » touko 24, 2016, 11.28

Moi!

Kysytääs nyt kanssaharrastajilta olisko joku törmännyt vastaavanlaiseen ongelmaan, kun minkä kanssa nyt itse vääntelehdin. Saatika sitten saanut jotain apua

Vajaa 2kk sitten huomasin kipua oikean lantion seudulla, about vyötärön kohdalla. Kipualue oli hieman alaspäin ja saattoi äärirasituksessa heijastaa jopa jalkoväliin/sisäreiteen. Kiputila korostui erityisesti vatsalihaksia aktivoidessa tai mennessä voimakkaasti kyykkyyn. Pahimmillan ei saanut nostettua itseään sängystä ylös.

Otin treenistä pari viikkoa lepoa koska epäilin jotain venähdystä/revähdystä. Vaiva helpotui aika paljon ja ns normaalia elämää pystyi hyvin alkaa elämään. Kipua kuitenkin jäi sen verran, että vatsalihaksia aktivoidessa tuntuu edelleen pistoa. Samoin lantion kääntö/eteentuonti tuntuu ilkeeltä.

Mitään selkeää yksittäistä tapausta en osaa yhdistää, missä tämä olisi voinut tapahtua. Koska kipu ei tullut äkillisesti. Huomasin sen vain yhtenä aamuna. Toki edellisenä päivänä oli ollut treeniä missä lantio oli reteesti viuhunut. Todennäköisin syy siis jossain liian äkillisessä lantion käännössä. Heti seuraavaksi tulee mieleen joku potku

Nyt on mennyt pari kuukautta ja oon kokeillut satunnaisesti treenailla sillä teholla mitä pystyy. Kiputila on edelleen olemassa em. tilanteissa. Kun on useamman päivän breikki treenistä, niin huomaa, että kipu helpottuu. Sitten taas jos treenissä rasittaa, niin on päivän/pari kipeempi.

Kävin myös lääkärillä joka epäili tyrää, bursiittia tai revähdystä... Noh, tuo kipualue ultrattiin ja mitään poikkeavaa ei löytynyt. Homma jäi tutkivan lääkärin osalta vähä holdiin. Sanoi, että magneettikuvasta voisi selvitä enemmän, mutta en nyt ehkä täs vaiheessa siihe viel lähtis. Sit tuli mieleen fysioterapia? Jäsenkorjaus?

Kokemuksia, ajatuksia, näkemyksiä??

Kiitos!
Karatea hyvällä yrityksellä


Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 10737
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Kalajoki
Tykännyt: 77 kertaa
Tykätty: 61 kertaa

Lonkka-/nivusalueen vamma

#2

Viesti flammee » touko 24, 2016, 13.53

Omien nivustaivekipuilujen perusteella sanoisin että fascioista ymmärtävä hieroja saattaa saada vaivan helpottamaan melko helpolla. Viimesimmällä kerralla sellanen (myfascia.net) hieroi kyynärpäällä lonkanseutua pari minuuttia ja se vaiva oli sitten siinä. Ite toteutettuna se ei ihan niin helpolla käy, mutta yleensä jonkinmoista helpotusta saan kyllä aikaiseksi, esim. putkirullalla. Hierottava alue on siis nivustaipeen korkeudella lonkan sivun keskiosasta kämmenen leveyden verran taaksepäin. Aika hankala selitys.. Jos roikotat kättä kropan sivulla niin että se on keskellä jalkaa ja nostat sen verran ylöpäin että yllä peukalolla suoliluuhun ja sitten siirrät kättä viitisen senttiä taaksepäin ja pari senttiä alaspäin, niin tätä aluetta joka jää kämmenen alapuolelle kun hierot niin saattaa jopa auttaa. Oliko se nyt sitten gluteus minimus. Mulla sattui oleen alushousuissa sillä kohtaa sauma, niin katon ite niistä sen tarkan kohdan. ;)

Ihan liikaa toivoa ei kannata tähän laittaa, se kipua aiheuttava kohta kun voi olla jossain ihan muuallakin.

Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 3505
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WTF Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu
Tykännyt: 196 kertaa
Tykätty: 22 kertaa
Viesti:

Lonkka-/nivusalueen vamma

#3

Viesti Puni » touko 24, 2016, 21.14

Itsekin tarjoisin lonkankoukistajaa, jos oisin ammattilainen, mutta koska en ole, suosittelen (urheilu)hierojaa, ylläolevan kalvoihmeilyn perusteella mieleen tuli http://www.fasciatrails.fi" onclick="window.open(this.href);return false;. Köh.
Kamppailutaiteiden maaritelmä: Energian tuottaminen ja ohjaaminen kohti päämäärää, jossa vallitsee täydellinen harmonia ja väkivallattomuus.
Risto Hentunen

(Puni) Olet kamppailu-urheiliijan irvikuva ja kamppailuyhteisön häpeäpilkku mielipiteittesi kanssa.
-JM

TomppaTK
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 16
Lauteille: Heinäkuu 2006
Paikkakunta: Lapua
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Lonkka-/nivusalueen vamma

#4

Viesti TomppaTK » touko 26, 2016, 09.57

Moi ja kiitos kokemuksista/näkemyksistä.

Vietin eilen aikaa tutkien urheiluvamma-artikkeleita ja löysin yhden, missä oireet täsmäisivät kovinkin yks yhteen.
Iliopsoas bursiitti. -> http://apmspineandsports.com/diagnosis/ ... -bursitis/" onclick="window.open(this.href);return false;

Tutkiva lääkäri toki sanoi, että bursiitit näkyis ultrassa, mutta eipä vissiin sit näkynyt? Tai sitten yo. diagnoosi on väärä.
Karatea hyvällä yrityksellä


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 kurkkijaa