Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Ido Portal

Keskustelua voimaharjoittelusta, kamppailulajien oheisharjoittelusta, liikuntaravitsemuksesta ja urheiluvammoista

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 16224
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 130 kertaa
Tykätty: 230 kertaa
Viesti:

Ido Portal

#1

Viesti Andy » tammi 6, 2016, 00.00

Ido Portalille ei näemmä ole vielä omaa ketjua vaikka mies on ihan kuuminta hottia kamppalulajien oheistreenirintamalla ja käynyt Suomessakin.

http://www.idoportal.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/portal.ido/" onclick="window.open(this.href);return false;

[video][/video]

http://www.knowbody.fi/ido/handbalancing" onclick="window.open(this.href);return false;
The Ido Portal Method - Hand Balancing

Ajankohta

sunnuntai – maanantai 7.-8.6.2015 klo 10:00 – 18:00 (lounastauko välissä)

* Pidäthän molemmat päivät kalenterissasi tyhjinä, etkä varaa kotimatkoja, tapaamisia tai muita pakollisia menoja, sillä tapahtuma saattaa venyä pidemmäksi kumpanakin päivänä. Ido ja kumppanit eivät työskentele "kello kaulassa", vaan haluavat jakaa mahdollisimman paljon tietoa osallistujille tapahtuman aikana.


Opettaja

Ido Portal (idoportal.com/ido) tai Odelia Goldschmidt tai John Sapinoso (idoportal.com/tribe)
Yhteyshenkilö

Marko Grönholm, marko.gronholm@knowbody.fi
Paikka

CrossFit Box100, Satakunnantie 100, Turku


Osallistumismaksu

675,00 USD (Huom! Osallistumismaksun rahayksikkönä siis Yhdysvaltain dollari)


Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu sähköpostitse osoitteeseen marko.gronholm@knowbody.fi - paluuviestissä saat lisätietoja ja maksuohjeet. Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumismaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että tapahtuma ei jostain syystä toteutuisikaan.

Paikkoja workshopiin on rajoitetusti.


Workshopin sisältö

Balance - a lecture
The theory behind balancing - from basic physics and the relationship between gravity, the Center of Mass and moving objects to the physiology and anatomy of relevant structures in the human body for balance. Common myths, the reason why most people do not achieve a good Handstand in disciplines like Yoga, Pilates, Capoeira and more and more

Essential Joint Prep and mobility
Why it is irresponsible to let people practice handbalancing and inversions without these Joint Prep protocols, the Wrist Routine for healthy, durable and resilient wrists, how to increase shoulder mobility specific to the handstand and why many stretching systems fail with that and more

Beginner Level Static Positions
The Triangle, Crow, Headstand, Elbow Lever, QDR and their various variations and transitions. Alignment, muscle activation, cues, progressions and 'method to the madness'

The Handstand
The original Ido Portal Handstand method - the quickest, most time efficient, tested and proved thousands of times by students around the globe way to get to a proper, static, freestanding Handstand. Body Alignment Drills, Re-Balancing Drills, proper spotting mechanics and more and more coming together into... The Handstand Prescription - a fail safe method to learning to balance on your hands

Building Support Capacity
Protocols for developing Support Capacity for optimal practice and strong, stable and durable performance
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders


Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 9744
Lauteille: Kesäkuu 2008
Tykännyt: 16 kertaa
Tykätty: 26 kertaa

Ido Portal

#2

Viesti Jorge » tammi 8, 2016, 02.11

Totta kai Conor McGregorin voiton myötä tuo hype on noussut aivan omiin sfääreihinsä - aivan kuin McGregorin "movement" olisi Portalilta peräisin, vaikka näkisin itse (ei nyt niin pätevä arvio) että Conorin ottelut on ratkaistu liikkeellä (ja kovalla vasurilla) joiden pohja on junnunyrkkeilyssä, jota McGregor treenasi.

Mutta varmasti hyvää treeniä tuo on - monella muulla foorumilla on toki todettu, että samaa treenataan pienemmällä henkilöbrändillä ja halvemmin. Lisäksi (makuasia tietenkin) Portal tuntuu melko ärsyttävältä tyypiltä MOT seuraavalla videolla, jota en toki jaksanut katsella kokonaan :smt003

[video][/video]

Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 2823
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 46 kertaa

Ido Portal

#3

Viesti Jasse » tammi 8, 2016, 04.58

Vau, opetti kamppailijoille ukemeja...

Kuulin Idosta ekaa kertaa kuukausi sitten GB-gymin pikkujouluissa kun lätkävalmentaja Summanen alko hehkuttamaan kaverin videoita,
ja sitten kun McGregor voitti UFC mestaruuden niin olen itsekkin törmännyt Idon videoihin.

Itse olen aina tykännyt temppuilla, kiipeillä yms. Olen aikaisemminkin maininnut että kun aloin 17 vuotiaana painimaan niin tajusin että akrobatia ja break-dance harrastukseni toimivat parempana pohjana lajile kuin 10 vuoden budo-lajien harjoittelu. Tai no kyllähän niissäkin temppuiltiin enemmän tai vähemmän - Taidossa enemmän. Näen siis että tällaisella monipuolisella "movement" treenillä on paikkansa kamppailu-urheilun - varsinkin painilajien - tukena. Ja elämäntapaharrsatuksena varmasti oiken antoisaa.

Mielenkiintoista tässä Idossa kuitenkin on miten sellainen asia jota on tehty vuosia saadaan yhtä-äkkiä brändättyä ja nostettua maailman cooleimmaksi jutuksi ja nimetty "Movementiksi". Painiin on aina kuulunut perus-akro ja bjjn alkulämpöjen krokotiilikävelyt yms. on otettu 80-luvulla syntyneestä Ginastica Naturalista joka on BJJn "pikkusisko" ja nähdäkseni melko lähellä Idon hommia. Samoin kuin nää MovNat hommat jota esim UFCn Carlos Condit puuhaa. Kai se yhdistävä tekijä näissä on "paluu luontoon" ajattelu. Joka kyllä vetoaa. Ainakin itseeni.

Idon jutussa olen näkevinäni apinoinnin ja capueran lisäksi ainakin kontakti-improvisaatiota.
"Memento Mori - Tiedä kuolevasi, tunne eläväsi"
-Idän Viisas

JoniS
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 8
Lauteille: Helmikuu 2011
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Ido Portal

#4

Viesti JoniS » helmi 6, 2016, 21.39

Olen itse seurannut Idon juttuja jo useamman vuoden ajan ja kyseessä ei todellakaan ole mikään henkilö-brändäys tai uuden harjoitusmuodon "keksiminen". Olen henkilökohtaisesti osallistunut herran seminaareihin ja yhtään valehtelematta voin sanoa, että kyseessä on paras ja monipuolisin valmentaja liikkumisen saralla mihin olen itse törmännyt. Idon agendahan ei ole millään tapaa mikään kamppailun oheisharjoittelu tai yleensäkään mikään urheilun oheisharjoittelu, koko homman ideana on monipuolinen liikkuminen ja sen järkevä asteittain opettaminen ihmisille. McGregor nyt vaan sattuu olemaan innostunut Idon jutuista ja sen johdosta homma nousi hetkelliseen hypeen MMA-maailmassa.
Olen oppinut muutamissa tunneissa Idolta enemmän, kuin monelta brasilialaiselta huippu bjj-opettajalta kahden viikon seminaarien aikana. Nämä ovat olleet asioita, joita en ole kenenkään muun valmentajan ikinä puhuvan tai opettavan missään lajissa. Mitään erillistä Movement-harjoittelua ei ole olemassakaan ja koko termi viittaa vain yleiseen liikkumiseen.

Uskon vakaasti, että Idon ja hänen tiiminsä kehittämiä juttuja tullaan tulevaisuudessa hyödyntämään myös huippu-urheilussa enemmän ja enemmän. Asiathan eivät ole Idon tai hänen tiiminsä keksimiä vaan liikkeet, progressiot, käytettävät välineet ja jne. ovat olleet olemassa since the age of time. Tämä Israelin mies on tiiminsä kanssa kasannut 20 vuoden tutkimustensa ja kokeiluidensa perusteella käsittömän monipuolisen ja toimivan tavan hyödyntää eri lajien ja liikkumismuotojen toimivia palasia.

Mikäli kuvittelee olevansa taitava ja monipuolinen liikkuja tai vaikkapa kamppailija, niin suosittelen tutustumaan tarkemmin Mr. Portaliin ja osallistumaan hänen seminaareilleen. Erityisesti "kovalle" kamppailijalle tekee hyvää nöyrtyä ja huomata kuinka rajallista oma liikkuminen loppujen lopuksi onkaan.

Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 18254
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 9 kertaa
Tykätty: 13 kertaa

Ido Portal

#5

Viesti Jussi Häkkinen » helmi 7, 2016, 12.05

Onneksi tuollaista hypetystä ei ole koskaan ennen kuultu...etenkään "tekee hyvä nöyrtyä ja huomata" -väitettä.

...eiku... :D
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi." - Jussi Häkkinen

"Isänmaallisuus on halua tappaa ja tulla tapetuksi triviaaleista syistä." -Bertrand Russell

Oar
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 451
Lauteille: Huhtikuu 2011
Tykännyt: 4 kertaa
Tykätty: 39 kertaa

Ido Portal

#6

Viesti Oar » helmi 7, 2016, 12.34

JoniS kirjoitti: Olen oppinut muutamissa tunneissa Idolta enemmän, kuin monelta brasilialaiselta huippu bjj-opettajalta kahden viikon seminaarien aikana. Nämä ovat olleet asioita, joita en ole kenenkään muun valmentajan ikinä puhuvan tai opettavan missään lajissa.
Viitsisitkö avata tätä hieman, mitä sellaista olet oppinut Idolta mitä ei muualla opeteta? Oikeasti kiinnostaa, kysymys ei ole kannanotto.

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 16224
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 130 kertaa
Tykätty: 230 kertaa
Viesti:

Ido Portal

#7

Viesti Andy » helmi 7, 2016, 13.00

En näe oikein järkeä verrata Ido Portalia BJJ-opettajiin. Kuinka hyvin Ido osaa opettaa Von Flue -kuristuksen puolustamista?

Enkä sinänsä epäile etteikö Ido olisi hyvä opettamaan noita liikkumisjuttuja. Ihan varmaan on ja takuulla hänellä olisi paljon annettavaa kenelle tahansa kamppailu-urheilijalle. Alkaen minusta joka osaan juuri ja juuri tehdä kuperkeikan.

Mutta minusta oleellisempaa on että onko hänellä jotain totaalisesti erilaista annettavaa kuin vaikka nyt Compactfitin kavereilla, jotka myös tarjoavat movement-opetusta? Idon leiri on hyvin kallis, 675$ kahdelta päivältä. Mikä on se lisäarvo jonka saan ostamalla nimenomaan Ido Portalin koulutusta tuolla summalla verrattuna siihen että maksaisin saman rahan vaikka Compactfitille, josta saisin määrällisesti paljon enemmän treeniä?

http://www.compactfit.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

JoniS
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 8
Lauteille: Helmikuu 2011
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Ido Portal

#8

Viesti JoniS » helmi 7, 2016, 14.37

Siinä on erittäin paljon järkeä verrata bjj- tai ihan mihin tahansa opettajaan/valmentajaan. Tämä on juuri se koko homman ydin, ei opetella mitään yksittäistä berimboloa tai polvipotkua, vaan opetellaan käyttämään kehoa monipuolisesti ja liikkumaan mahdollisimman hyvin. Ihmiset, ketkä kykenevät liikkumaan tehokkaasti ja monipuolisesti ,oppivat myös varsin nopeasti erilaiset yksittäiset tekniikat tai harjoittelumuodot. Sitten on taas olemassa ihmisiä, jotka erikoistuvat vain yhteen ainoaan lajiin ja saattavat kehittyä siinä hyväksi tai jopa todella hyväksi (harvoin), mutta eivät oikeasti kykene liikkumaan tehokkasti ja taloudellisesti ja sen seurauksena yleensä tulee loukkaantumisia, rasitusvammoja ja jne. Taitava opettaja osaa opettaa oppilaat/harjoittelijat/kilpailijat liikkumaan hyvin ja monipuolisesti ja kun tuon yleisen liikkumisen päälle rakennetaan hyvät lajispesifit taidot ja ominaisuudet, niin todellisia huippuja syntyy.

Jos yksilön liikkuminen on sillä tasolla, että kuperkeikka tai muu vastaava lähes olematonta kehonhallintaa vaativa liike tuottaa jo vaikeuksia ja silti samaan aikaan treenataan täysillä veripääsparria viikosta toiseen, niin on aivan turha haaveilla ikinä menestyvänsä kyseisessä urheilulajissa.

Compactfitiltä saat aivan loistavaa opetusta ja Compactfitin Jukkahan on ollut useaampaan otteeseen Idon seminaareilla, movement camppeilla ja yms. Compactfit toimii pioneerina Suomen maalla tämän tyylisessä monipuolisen liikkumisen ja liikkeen järkevässä opettamisessa. Iso osa näistä erittäin hyvistä ja toimivista opeista onkin peräisin juuri Idolta ja hänen tiimiltään.

675 € on toki iso summa, mutta jos on oikeasti kiinnostunut kehittämään itseään uudenlaiselle tasolle liikkujana tai valmentajana niin loppujen lopuksi tuo summa ei enää tunnu kovin pahalta. Ido on 20 vuoden ajan kiertänyt ympäri maailmaa ja kerännyt oppeja eri lajien valmentajilta ja urheilijoilta, tanssijoilta, voimistelijoilta, kamppailijoilta, sotilailta ja yms. mitä erikoisimmilta guruilta ja mestareilta. Näistä opeista on kasattu todella toimiva ja kattava kokonaisuus, jollaista et vain valitettavasti saa mistään muualta maailmasta. Eli tietysti voi lähteä kiertämään ympäri maailmaa ja rakennella itse palikat kasaan, mutta se tulee huomattavasti tuota 675 € kalliimmaksi. Toki tuolla summalla saa vain pintaraapaisun siitä, mistä on koko hommassa on kyse.

Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 9744
Lauteille: Kesäkuu 2008
Tykännyt: 16 kertaa
Tykätty: 26 kertaa

Ido Portal

#9

Viesti Jorge » helmi 7, 2016, 16.55

Andy kirjoitti: En näe oikein järkeä verrata Ido Portalia BJJ-opettajiin. Kuinka hyvin Ido osaa opettaa Von Flue -kuristuksen puolustamista?
Olin huomaavinani, että Gunnar Nelsonin movementia rajoitti selkään liimautunut Demian Maia.

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 16224
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 130 kertaa
Tykätty: 230 kertaa
Viesti:

Ido Portal

#10

Viesti Andy » helmi 7, 2016, 18.21

JonisS: Siis en missään nimessä halua väheksyä erilaisten kehonhallintaharjoitusten merkitystä. Jos puhutaan huippu-urheilusta niin niitä pitäisi ilman muuta tehdä. Mutta tähän liittyy mielestäni se että se kehonhallinnan harjoittelu pitäisi aloittaa suhteellisen nuorena. Jos meinaa teini-iässä aloittaneena pärjätä maailman huipulla niin olisi suotavaa jo olla jonkinlaista urheilutaustaa tai se kirkkain huippu jää saavuttamatta.

Itse en tosiaan saa kuin kuperkeikan eteenpäin, taaksepäin tehtynä se on jo ylivoimainen mistään kärrynpyöristä puhumattakaan. En kuitenkaan potkunyrkkeilyä aloittaessani rytynyt kehittämään kehonhallintaa ja tähän on selkeä syy. Aloitin 27-vuotiaana eli todella yli-ikäisenä. Tällöin lajitekniikoiden, kestävyyskunnon ja kehäosaamisen kehittämisellä oli jo kiire ja jos olisin lähtenyt rakentamaan liikunnallista perustaa en olisi varmaan ikinä päässyt kisoihin asti puuttuvan lajiosaamisen takia. Toki alusta alkaen oli selvää että koordinaatio-ongelmat rajoittaisivat pärjäämistä mutta niillä korteilla mentiin mitä kädessä oli ja itseasiassa veikkaan että kolmella yleisen sarjan SM-kullalla olen sinua menestyneempi urheilija. ;)

Mitä Ido Portalin opetukseen tulee niin tietenkään joku BJJ-opettaja ei voi opettaa sinulle kauheasti uutta yhden leirin aikana. Eikä kukaan potkunyrkkeilyopettaja voi leirillä opettaa minulle kovin paljon uutta. Näin siksi että kyseessä on se oma laji josta jo tietää paljon ja on ihan eri tasolla kuin noissa kehonhallintatreeneissä. Siksi edistyminen on paljon hitaampaa.

Pitäisi verrata siihen miten vaikka joku karateka kokee BJJ-leirin kun ensimmäistä kertaa pääsee hyvän opettajan johdolla kokemaan miten pitäisi painia. Tällöin sitä uutta juttua tulee valtavasti ja "tekee hyvä nöyrtyä ja huomata" mitä kaikkia asioita painissa on mitä ei tiedä.

Tai sitten verrata siihen mitä Ido Portal pystyy opettamaan kilpavoimistelijoille tai sirkusakrobaateille. Varmasti jotain tai ehkä paljonkin mutta eihän se kokemus heille tietenkään ole sama kuin henkilöllä joka ei ole koskaan tehnyt kehonhallintaharjoituksia.

Kehonhallintaharjoitukset eivät kai kuitenkaan ole mikään kauhean uusi juttu kamppailu-urheilussa ja esim. painissa niitä tehdään ihan päivät pääksytysten. Pystylajeissa niitä tehdään mielestäni turhan vähän mutta toisaalta esim. korkeat potkutekniikat ovat jo eräänlaista kehonhallintaharjoittelua itsessään.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

JoniS
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 8
Lauteille: Helmikuu 2011
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Ido Portal

#11

Viesti JoniS » helmi 7, 2016, 22.31

Nyt alkaa mennä jo vellit ja jauhot sekaisin...

Palataanpa muutama askel taaksepäin. Ido Portalin "Movementissa" ei ole kyse millään tapaa kamppailulajien oheisharjoittelusta, vaikka McGregorin menestyksen myötä moni näin kuvitteleekin. Ido ei ole keksinyt mitään uutta Crossfittiä tai yms. vastaavaa, jolla tullaan superihmiseksi. Kyseessä on pikemminkin liikkumisen filosofiaa, joka pohjautuu vahvasti evoluutioon ja ihmisen kehittymiseen lajina. Taustalla on käsittämätön määrä tietoa, kokemusta ja käytännössä toimivaksi todettua tavaraa ihmisen liikkumiseen ja liikkeeseen liittyen. Kehonhallinta, yksittäinen kamppailulaji tai vaikkapa lumilautailu ovat yksittäisiä elementtejä tässä kokonaisuudessa. Suurinta osaa ihmisistä tällainen filosofia ei kiinnosta tai liikuta tippaakaan, eikä siinä sinänsä ole mitään väärää tai erikoista. Ido Portalin tai hänen tiiminsä työllä ei myöskään ole suoranaisesti juurikaan tekemistä huippu-urheilun kanssa, tosin tällä hetkellä pientä osaa heidän opeistaan hyödynnetään myös huippu-urheilussa ja luultavasti tulevaisuudessa entistä enemmän.

Andy: BJJ-, potkunyrkkeily- tai ihan mikä tahansa opettaja voi opettaa hyvinkin paljon uutta lyhyessä ajassa, kokeneellekin kamppailijalle tai urheilijalle. Yleensä vain näkökulma on hyvin kapea, koska valmentaja on erikoistunut vain siihen omaan lajiinsa. (Tässä ei luonnollisesti ole mitään pahaa tai väärää, vaan juuri siihen omaan lajiinhan kyseisen lajin valmentajan pitääkin erikoistua) Hyvä valmentaja kykenee kuitenkin näkemään myös mahdolliset ongelmat urheilijan tai valmennettavan yleisessä liikkumisessa. Hyvä valmentaja tai opettaja kykenee myös ohjaamaan urheilijaa tekemään oman lajinsa harjoittelun ohella oikeita asioita, jotta yleinen liikkuminen paranee. Kun yleinen liikkuminen paranee, niin yksittäisten tekniikoiden hiominen muuttuu luonnollisesti mutkattomammaksi ja urheilijan on mahdollista nousta taas uudelle tasolle omassa tekemisessään.

Nyt ei siis ole kyse mistään kehonhallintatreenistä tai sen opettamisesta. Kaikissa lajeissa opetellaan kehonhallintaa jo ihan luonnostaan lajia harjoitellessa ja erilaiset lajit vaativat keholta erilaisia ominaisuuksia. Painissa, telinevoimistelussa, sirkus-akrobatiassa, potkulajeissa ja yleensäkin kaikissa urheilulajeissa vaaditaan luonnollisesti kehonhallintaa ja lajien vaatimaa kehonhallintaa myös harjoitellaan luonnollisesti kyseisten lajien harjoituksissa.

En ihan ymmärrätänyt miten tähän keskusteluun liittyy Andy:n potkunyrkkeilyn SM-mitalit, mutta onnittelen kuitenkin menestyksestä. :) Itsellä on suuri kunnioitus kaikkia kohtaan, jotka kilpakehiin tai tatameille nousevat.

En ala luettelemaan mitään yksittäisiä sirkustemppuja, harjoitteita tai muita epäolennaisia asioita, joita olen Idolta oppinut. Olen kiinnostunut henkilökohtaisessa ja ammatillisessa mielessä ihmisen toiminnasta ja liikkumisesta ja Ido Portalin filosofia näiden asioiden ympärillä on toistaiseksi ollut itselleni ylivoimaisesti parasta mitä tarjolla on ollut.

Rauhaa ja liikettä ninjat! :)

Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 2823
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 46 kertaa

Ido Portal

#12

Viesti Jasse » helmi 7, 2016, 23.24

Itseäni kyllä kiinnostaa Ido Portalin jutut, mutta en vain hahmota miten ne eroavat näistä muista "luomu-liikunnoista". Se voi hyvin olla että Ido on alansa paras. Ainakin tämän hetken hypetetyin.

Joe Rogan ja kumppanit keskustelevat Idosta ja Connorista, mutta myös Carlos Conditin luomu-liikunnasta ja koutsista (59:30):
[video][/video]

Rickson Gracie voimistelemassa 1995 yms:
[video][/video]


Tässä esitellään Ginastica Naturalia jota Romero on kehitellyt yli 30 vuotta:
[video][/video]

Huippukamppailijat kuten Rickson ja Connor, jotka ovat sekä keholtaa että mieleltään joustavia ja vahvoja, sekä omaavat erikoisen karisman ovat kyllä.. no, karismaattisia.
"Memento Mori - Tiedä kuolevasi, tunne eläväsi"
-Idän Viisas

Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 2823
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 46 kertaa

Ido Portal

#13

Viesti Jasse » helmi 7, 2016, 23.45

Edellisessä viestissäni mainitsemat legendat ovat paitsi karsimaattisia, myös erittäin inspiroivia. Samaa voisin sanoa Idosta. Ja inspiraatio on pelkkää plussaa :)

[video][/video]
"Memento Mori - Tiedä kuolevasi, tunne eläväsi"
-Idän Viisas

tohtorismies
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 3519
Lauteille: Kesäkuu 2008
Tykännyt: 16 kertaa
Tykätty: 19 kertaa

Ido Portal

#14

Viesti tohtorismies » helmi 7, 2016, 23.56

Idon facebook sivuilla pisti silmään että hän on käynyt treenailemassa Orlando Canin luona, joka on jonkinlainen jumppa guru brasseissa ja opettanut muun muuassa Ricksonia.
45 neliön kämmpä oli täynnään lihaksikkaita ja äärimmäisen päihtyneitä voimmamiehiä
"My karate is as simple as walking up to somebody and hitting them, something I saw some 29 years ago." Dennis Jones
"Perkele, mä oon hyppiny narua pikkupojasta asti!" Meskus

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 16224
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 130 kertaa
Tykätty: 230 kertaa
Viesti:

Ido Portal

#15

Viesti Andy » helmi 8, 2016, 00.07

Jasse kirjoitti: Itseäni kyllä kiinnostaa Ido Portalin jutut, mutta en vain hahmota miten ne eroavat näistä muista "luomu-liikunnoista". Se voi hyvin olla että Ido on alansa paras. Ainakin tämän hetken hypetetyin.
Tämä on nimenomaan se juttu joka tässä hämmentää. Kaikki ovat varmaan sitä mieltä että tämä kehohallinta tai movement tai miksi sitä sanoo on hyvä juttu urheiluun. Sekin uskotaan että Ido Portal on hyvä opettamaan sitä.

Mutta miten hänen tarjontansa nyt jotenkin perustavanlaatuisesti poikkeaa kaikesta muusta alan tarjonnasta? Jos googletan "movement training" niin sieltä tulee vaikka mitä tarjontaa. Miksi kannattaisi valita juuri Ido Portal ja mitä sellaista hän voi antaa mitä muut movement-gurut eivät voi?
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 kurkkijaa