Keskustelua kamppailulajien oheisharjoittelusta, harjoitteluun vaikuttavista terveysongelmista sekä liikuntaravitsemuksesta

Kompressiovaatteet

Keskustelua voimaharjoittelusta, kamppailulajien oheisharjoittelusta, liikuntaravitsemuksesta ja urheiluvammoista

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 90268
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yinjooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 299 kertaa
Tykätty: 113 kertaa

Kompressiovaatteet

Viesti Mika »

Kompressiovaatteet ovat nyt kaikkien huulilla. Potkun WhatsApp-ryhmässä aihetta sivuttiin lyhyesti taannoin. Tässä ketjussa näistä voi keskustella vähän laajemmin.

Mikään uusi keksintö kompressiovaatteet eivät suinkaan ole. Täälläkin kirjoittelee penkkipaitoja käyttäneitä. Tosin näiden ns. uusien kompressiovaatteiden tarkoitus ei välttämättä ole ihan sama.
Puristavia eli ihonmyötäisiä kompressiovaatteita löytyy urheilukaupoista montaa sorttia. Kompressiovaatteet puristuvat nimensä mukaisesti ihoa vasten. Suomen Urheiluopistossa Vierumäellä on tutkittu kompressiovaatteiden vaikutuksia urheilun yhteydessä.

Suoritusta parantavia vaikutuksia ei Kujanpään mukaan kompressiovaatteilla juurikaan ole. Niiden hyöty on esimerkiksi alaraajojen ja -vartalon lihaskramppien ehkäisemisessä.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!
YJT
kylkeenpotkija
Viestit: 3649
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Lohja
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 63 kertaa

Kompressiovaatteet

Viesti YJT »

Itse tykkään pitää ihonmyötäistä eli compression fit teknistä paitaa suojaliivin alla; se viilentää tehokkaammin kuin löysä, T-paitamallinen tekninen paita. Tuohon väliin toinen paita imemään kosteutta ettei se imeydy suojaliiviin.

Itse en kyllä ole tottunut pitämään kompressiovaatteita ihan huulilla, vaan enämpi siinä vartalon ympärillä... (ehe ehe)
Seppo Vesala

(Kaikki esittämäni mielipiteet ja näkemykset ovat omiani, eikä niitä pidä tulkita minkään yrityksen, yhteisön, organisaation tai viranomaistahon kannaksi)
Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit: 3591
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WTF Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu
Tykännyt: 32 kertaa
Tykätty: 8 kertaa

Kompressiovaatteet

Viesti Puni »

Noh, lyhyesti voin ainakin sanoa, että läskin kääpiön juoksutreeni pääsi vasta kompressiosukkien myötä kunnolla käyntiin, omien havaintojen (jotka toki voivat olla plaseboa yhtä lailla) perusteella sanoisin, että sekä itse suoritus että sitä seuraavat ja edeltävätkin ajat päivätasolla ovat huomattavasti mielyttävämpiä sukilla kun ilman.

Tällä hetkellä testissä siis Zeropointin tuotteet, varsinaiset sukat sekä (pinkit <3 ) säärystimet. Juoksu ymc hommissa menee sukkaset (toki tuomaroidessa myös), paljasjalkailussa säärystimet.

Seuraavat mielenkiinnon kohteet ovatkin sitten prässishortsit ja byysat, rikastumista odotellessa. Myös noita paitoja olen katellut, mutta jotenkin tuntuu ahdistavalta (kokeilematta), että hengitystä vieläkin vaikeutetaan. Makkarankuori on toki ajatuksena vähän parempi kuin tukikorsetti, jota piti takavuosina selän takia pitää.

Summa summarum, onko lääke paha jos se toimii, miksi nay-sayersiä ylipäänsä kiinnostaa? Okei, ei tästä ole pitkä aika kun Vibram Fivefingers otti rajusti käkättimeen perustelemattomien terveysvaikutusväittämien takia, mutta silti... Maassa, jossa lääketieteen harjoittaminen on luvanvaraista (teeppä trage liikenneonnettomuuspaikalla ilman leimoja -> linnaan), kaikki kai on mahdollista, täällä lintukodossa vaan rypistellään kulmia ja paheksutaan, oletan?
Kamppailutaiteiden maaritelmä: Energian tuottaminen ja ohjaaminen kohti päämäärää, jossa vallitsee täydellinen harmonia ja väkivallattomuus.
Risto Hentunen

(Puni) Olet kamppailu-urheiliijan irvikuva ja kamppailuyhteisön häpeäpilkku mielipiteittesi kanssa.
-JM
Kuvake
Daddy
kylkeenpotkija
Viestit: 3019
Lauteille: Elokuu 2011
Paikkakunta: Mansesta päin
Tykännyt: 221 kertaa
Tykätty: 22 kertaa

Kompressiovaatteet

Viesti Daddy »

Jos joutuu paljon seistä pönöttämään, niin kompressiosukat on enemmän kuin jees.
"Täydellinen on hyvän pahin vihollinen"
-Tuntematon