Keskustelua kamppailulajien oheisharjoittelusta, harjoitteluun vaikuttavista terveysongelmista sekä liikuntaravitsemuksesta

Vaivat

Keskustelua voimaharjoittelusta, kamppailulajien oheisharjoittelusta, liikuntaravitsemuksesta ja urheiluvammoista

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Korppi
munillepotkija
Viestit: 725
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Kerava
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Korppi »

Pahus,
Nyt on jostain syystä jalka ihan romuna... ei voi kääntää jalkaterää yhtään sisäänpäin tai tuntuu siltä kuin joku tunkis kuumaa veistä sisään. :(
Ja kaiken lisäksi viikonloppuna pitäis pystyy toimimaan vyökokeessa... no pitää opetella teippaamaan se kasaan.
Olis nyt voinut sattua vasta viikon päästä.

tabitha
päähänpotkija
Viestit: 6065
Lauteille: Toukokuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti tabitha »

Tullaanpa tänne valittamaan; helvetti noiden sormien kanssa! Multa on kummankin käden kolme ensimmäistä sormea murtuneet pahemmin tai lievemmin aseharjoittelun takia. Pahimmat on oikean käden etu- ja keskisormi jotka murskattiin bokkenilla kerran oikein kunnolla, epämääräisen muotoiset ovat eivätkä mene kokonaan koukkuun. Oikean käden peukaloon tuli hiusmurtuma joka on uskomattoman kipeä. Vasemman käden sormia on mennyt jo:n kanssa söhrätessä, peukalon kärki nivel on naksuva ja vajaatoiminen.

Miksi mulla aina tulee keppi tai bokken sormille? Eikö sitä voi mitenkään estää kun se sattuu ihan helvetisti...
Eerik Norvio
Wer mit Ungeheuern kämpft, mag zusehn, dass er nicht dabei zum Ungeheuer wird. Und wenn du lange in einen Abgrund blickst, blickt der Abgrund auch in dich hinein. -Friedrich Nietzsche

Kuvake
Korppi
munillepotkija
Viestit: 725
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Kerava
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Korppi »

tabitha kirjoitti: Miksi mulla aina tulee keppi tai bokken sormille? Eikö sitä voi mitenkään estää kun se sattuu ihan helvetisti...
Hmm mulla on tullut vain kerran keppi pahasti sormille... tietty per käsi :) ja sen jälkeen olen pystynyt vältämään sen korjaamalla asentoa ja liikkumista.
Yleisin tai ainakin yleisin mihin itse olen törmännyt on se että jättää bokkenin liian pystyyn, silloin toisen lyönti ohjautuu helposti suoraan käsille.
Jo:lla yleisemmin virhe tulee siitä että etäisyys on väärä tai sitten on liian hidas (esim, hieman liukastuu ja liike hidastuu, tällä mursin itse etusormeni.). Jo:n kanssa ikävintä on kun pari pitää liian lyhyttä etäisyyttä ja takoo käsille, silloin voi vain huomauttaa asiasta ja toivoa että toinen tajuaa asian.
Nämä tietty olivat vain niitä tapoja joihin itse olen törmännyt, joilla saa osumia sormille

tabitha
päähänpotkija
Viestit: 6065
Lauteille: Toukokuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti tabitha »

Joo itselläni tuli se pahin sen takia että bokken katassa kompastuin ja horjahdin paria päin (parilla oli jo useampi dan ja löi todella kovaa)

Monesti on myös aloittelijat tulleet liian lähelle ja paukuttaneet käsille vahingossa. Se ei tosin tee niin pahaa jälkeä kun ne eivät yleensä osaa lyödä hirveän kovaa. Meidän tyylissä on myös ne parikatat sellaisia että niissä tulee todella helposti ja kipeästi sormille kun lyöntejä torjutaan pyyhkäisytyyppisillä liikkeillä sisäänmenon kanssa.
Eerik Norvio
Wer mit Ungeheuern kämpft, mag zusehn, dass er nicht dabei zum Ungeheuer wird. Und wenn du lange in einen Abgrund blickst, blickt der Abgrund auch in dich hinein. -Friedrich Nietzsche

Kuvake
Jarno
sääreenpotkija
Viestit: 66
Lauteille: Lokakuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Jarno »

No nyt täytyy itsekkin jakaa kokemukset vaivoista.

Joskus ala-asteikäisenä liikuntatunnilla taittui ukkovarvas alaspäin ja murtumahan siihen tuli. Vaivasi pitkään ja eräällä lääkärireissulla kun lekuri uhkas amputoida varpaan aloin puremaan hammasta enemmän ja olin hiljempaa ko vaivasta. Ajan myötä varpaasta hävisi kivutkin...

Yläasteikäisenä pari kertaa legendaarinen tikku-kynnen-alle tapaturmaisesti. Hyvin ymmärrettävää kidutuskeinona - ei ollut kivaa :cry: .

Futista pelatessa vasempaan polveen tuli rasitusvamma ja rustoutumaa patellajänteen alle. Joku hieno nimikin tuolle vaivalle oli mutta en millään muista.. :roll: . Noh intissä vaiva sitten ilmoitteli uudelleen itsestään ja lekuri ilmoitti että puukotetaan! Intissä sattui ja tapahtui, marssimurtuma jalkapöytään ja jokunen penikkatautikin ilmaantui. Kerran leikin "ninjaa" :oops: ja potkaisin pikkuvarpaan patteriin sillä seurauksella että nahka kuoriutui pikkuvarpaan päästä kokonaan. Verta tuli lahjakkaasti ja repäisin repsottavan nahanpalan pois ja tuppoa varpaanpäähän.

Ensimmäiset kamppailulajeihin liittyvät vammat tuli hanmoodo ajoilta. Keltaisella vyöllä ollessani mustavöinen opettaja potkas takapotkulla kylkeen ja palkeet lopetti yhteistyönsä. Aikani tatamilla lojuttuani pystyin taas hengittämään normaalisti, mutta kylki oli pirun kipeenä. Lekurissa en käynyt mutta kuukauteen en nukkunu sillä kyljellä ja n kolme kuukautta aivastaminen teki aivan helv.. kipeää. Kaippa siinä jokunen kylkiluu murtui. Se nyt ei treeniä haitannu... :roll: ...mitä nyt kipeää teki. Samaisen mustanvyön kanssa kerran sparratessa yhtäaikaa potkaistiin takapotkut, osuman sain minä ahteriin ja häntäluu vääntyi vinoon - sellainen se on vieläkin.

Ju-jutsussa ukemi epäonnistui aavistuksen verran erilaisesta versiosta osotogarista. Tulin suoraan vasen olkapää edellä tatamiin ja jonkinasteen revähdys olkaniveleen - taukoa ja 3 kyu koe siirtyi... Oikea jalkaterä jossain judorandorissa takerteli tatamin rakoihin ja joku ihme venähdys. Vuoden verran se ilmoitteli itsestään ja parani sitten aikanaan. Lukemattomia ruhjeita siellä täällä ja joitain venähdyksiä. Polvet välillä kipeänä yliojennusten tai muiden kommeltusten seurauksena. Välillä syystä tai toisesta reiden revähdyksiä silloin tällöin - nytkin on yks sellainen parantumassa. Niskavaivat alkoi hieman ennen 30 v täytettyä ja välilevynpullistuma operoitiin vuoden 2000 loppupuolella. Joku pienempi pullistuma niskaan jäi, mutta ei ole vielä haitannut menoa...kop kop. Vasemman käden kyynärpää oli kipeänä sisäsivultaan ja diagnoosina oli golfarin kyynärpää. Muutama vuosi erinäisiä helpotuksia siihen koitettiin tarjota; tukea, kortisonipiikkejä, lepoa, jne... Tutkittiin myös mahdolliset hermoperäiset vaivat. Kyynärpäässä ei muuta vikaa, ranteesta silti löydettiin hermopinne joka ei ollut juuri ilmoitellut itsestään. Kun ukemit kävivät vaikeammiksi kestää kyynärpään osalta päädytiin leikkaukseen joskus keväällä 2002. Samalla operoitiin kyynärpää ja ranne.

Escrima alkoi sitten jo käden kuntoutusmielessä ja muutenkin kiinnostus oli ko lajia kohtaan. Se nyt on selvää että sormet kolisi noissa treeneissä vähän väliä. Kerran ju-jutsu treeneissä muljahti oikean käden keskisormi jotenkin oudosti ja seuraavanpäivän escrimatreeneissä samaan kohtaan nivelessä tuli keppiä. Vasta muutaman kuukauden kuluttua kävin lekurissa kun kipua vaan jatkui. Röntgen näytti parantumassa olevan murtuman ja näin selvis kipujen syykin. Pari kertaa on keppi tullut leikattuun kyynärpäähän ja se kiepeyttää ko alueen moneksi viikoksi.

Jännityksellä odotetaan mitä seuraavaksi sattuu :badgrin: .
Matsia en osaa ottaa kuin on/off asenteella.

Kuvake
Ari
etupotkija
Viestit: 3049
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Jyväskylä
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Ari »

Jarno kirjoitti: Escrima alkoi sitten jo käden kuntoutusmielessä ja muutenkin kiinnostus oli ko lajia kohtaan. Se nyt on selvää että sormet kolisi noissa treeneissä vähän väliä. Kerran ju-jutsu treeneissä muljahti oikean käden keskisormi jotenkin oudosti ja seuraavanpäivän escrimatreeneissä samaan kohtaan nivelessä tuli keppiä. Vasta muutaman kuukauden kuluttua kävin lekurissa kun kipua vaan jatkui. Röntgen näytti parantumassa olevan murtuman ja näin selvis kipujen syykin.
Tarpeeksi kun sormia hakataan tårta på tårta, niin silloin osumat eivät enää tunnu niin paljoa - ainakaan minulla. Joskus minulla olivat jotkin sormet kuukausia kipeinä. Paranivat sitten ajan kanssa. Yhdessä vaiheessa oikean käden pikkurillin toisen nivelen paikkeille oli tullut kunnon osuma, ja pienikin tökkäys siihen kohtaan aiheutti verenpurkauman ja turvotusta. Kyllä sekin sitten ajan mittaan parani. Useimmissa sormissa on toinen nivel mätkitty eri näköiseksi kuin mitä se alkujaan oli. Kumman hyvin nyt voi ottaa osumaa näpeille. Joihinkin sormiin osuessa tuntuu käyvän enemmän kipeää, mutta joskus ei tunnu juuri mitään.
Jarno kirjoitti: Jännityksellä odotetaan mitä seuraavaksi sattuu :badgrin: .
Ota oppia minusta...

Kuvake
Jarno
sääreenpotkija
Viestit: 66
Lauteille: Lokakuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Jarno »

Ari kirjoitti:
Jarno kirjoitti:Escrima alkoi sitten jo käden kuntoutusmielessä ja muutenkin kiinnostus oli ko lajia kohtaan. Se nyt on selvää että sormet kolisi noissa treeneissä vähän väliä. Kerran ju-jutsu treeneissä muljahti oikean käden keskisormi jotenkin oudosti ja seuraavanpäivän escrimatreeneissä samaan kohtaan nivelessä tuli keppiä. Vasta muutaman kuukauden kuluttua kävin lekurissa kun kipua vaan jatkui. Röntgen näytti parantumassa olevan murtuman ja näin selvis kipujen syykin.
Tarpeeksi kun sormia hakataan torttapotortta, niin silloin osumat eivät enää tunnu niin paljoa - ainakaan minulla. Joskus minulla olivat jotkin sormet kuukausia kipeinä. Paranivat sitten ajan kanssa. Yhdessä vaiheessa oikean käden pikkurillin toisen nivelen paikkeille oli tullut kunnon osuma, ja pienikin tökkäys siihen kohtaan aiheutti verenpurkauman ja turvotusta. Kyllä sekin sitten ajan mittaan parani. Useimmissa sormissa on toinen nivel mätkitty eri näköiseksi kuin mitä se alkujaan oli. Kumman hyvin nyt voi ottaa osumaa näpeille. Joihinkin sormiin osuessa tuntuu käyvän enemmän kipeää, mutta joskus ei tunnu juuri mitään.
Jarno kirjoitti: Jännityksellä odotetaan mitä seuraavaksi sattuu :badgrin: .
Ota oppia minusta...
Heheheheheee... :lol:

En kyllä sun "pikkurillitorjuntoja" lähde testaamaan :badgrin: :badgrin:
Matsia en osaa ottaa kuin on/off asenteella.

Kuvake
Tohtori Krabola
päähänpotkija
Viestit: 8112
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki, Finland
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Tohtori Krabola »

Uusin haaveri sattui tosiaan tuossa viime viikolla sandatreeneissä, kiertopotku tärähti leukaperiin. Ei ollut kovs potku, mutta päässä kolisi silti. Pari päivää syöminen oli hankalla, nyt on enää ikenet hieman arat. Leuan lonksumiseen tuo potku ei näemmä auttanut, pitänee ensi kerralla pyytää että potkasee kovempaa. :)
Turkka Tervonen

"Nykyisin saa olla vasenkätinenkin ilman syyttelyä ja poispakottamista, se on hyvä kehityssuunta kyllä." Tuomas Kyrö

Kuvake
Ari
etupotkija
Viestit: 3049
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Jyväskylä
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Ari »

Jarno kirjoitti:
Ari kirjoitti:
Jarno kirjoitti:Jännityksellä odotetaan mitä seuraavaksi sattuu :badgrin: .
Ota oppia minusta...
Heheheheheee... :lol:

En kyllä sun "pikkurillitorjuntoja" lähde testaamaan :badgrin: :badgrin:
Harkitse vielä asiaa. Saisit paljon väriä elämään.

Kuvake
Jarno
sääreenpotkija
Viestit: 66
Lauteille: Lokakuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Jarno »

Ari kirjoitti: Harkitse vielä asiaa. Saisit paljon väriä elämään.
Joo, punaista väriä. :evil:
Matsia en osaa ottaa kuin on/off asenteella.

Kuvake
sivarinlötkö
päähänpotkija
Viestit: 6844
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti sivarinlötkö »

sivarinlötkö kirjoitti: Rintaan sattuu makuuasennossa ja joskus pystyssäkin liikkuessa, oikean tissin alle ja hieman kylkeenpäin. Ollut jo pari viikkoa ärtyneenä. :evil: Nyt taas treeneissä paheni kun kaveri teki mountista jujia ja hyppäsi persiellään painavasti kohdan päälle. Veikkaisin murtunutta kylkiluuta, mutta eikö sen pitäisi sattua vielä enemmän? Varsinaista kosketusarkuutta ei ole, mutta silloin sattuu jos nopeasti painaa.
No niin :lol: Nyt on melkein samaa, mutta toisella puolella! Suuremman painoarkuuden kera.

Muilla painimöyrääjillä samanlaista?
"Vesan pitäisi käyttää vähemmän sanontoja 'Miksi?' ja 'Mitä varten?'" - Ala-asteen ensimmäisen luokan opettaja

Kuvake
kenttiensankari
päähänpotkija
Viestit: 5261
Lauteille: Toukokuu 2005
Paikkakunta: Wroclaw
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Thainyrkkeily, Vapaaottelu, BJJ, Karate
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti kenttiensankari »

Kävin tässä kahteen otteeseen lääkärin luona(jostain syystä lähettivät uusintakäynnille), ja minulle todettiin että molempien polvien kierukat taitavat olla hajalla. Edessä tähystysleikkaus jossain vaiheessa, ja sitten 3-6 viikon lepoloma per polvi.

Että tämmöstä. Eräs seuratoveri tosin kertoi että harrasti nuorena jääkiekkoa ja jalkapalloa. Kokeilin sen polvia, ja tuntui kuin luujauhoa olisi mennyt rattaitten välissä. Hän sanoi että kierukat on ihan tuusannuuskana. Onneksi oma tilanne on helpompi(jokin pieni palanen irronnut vaan).
"Tärkeintä ei ole voitto, vaan jalo kilpa" - Eräs häviäjä

A.A.
kylkeenpotkija
Viestit: 1166
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti A.A. »

Uhhuh, ei voi kyllä enää muistaakaan kaikkea sattunutta. Futis"uran" aikanakin pikkuvammat olivat niin rutiinia. Jos sitä lähtisi alhaalta ylöspäin:

Varpaista kovia ovat kokeneet ainakin vasemman jalan pikkuvarvas ja tämän viereinen varvas, sekä ukkovarvas ja tämän viereinen. Keskimmäinen toisin sanoen tainnut säästyä tähän mennessä. Jokainen mainituista varpaista on ainakin mustaksi turvonnut, erinäisten allejäämisten, nyrjähdysten ja iskujen ansiosta. Osassa varmasti ollut ainakin hiusmurtumia. Eritoten tuo ukkovarpaan viereinen varvas on minulla turvonnut ilmeisesti pysyvästi isommaksi kuin oikean jalan vastaava varvas. Ensimmäisen kerran se pamahti tehdessäni ylä-asteikäisenä sellaista hyppyä, jossa hypätään kroppa ilmaan ja laskeudutaan "pää edellä" käsillä pehmeästi vastaanottaen rinnalle alas, jonka jälkeen vatsa, jne. Jalat tietenkin tuli huonosti tömähtäen alas ja k.o. varvas sai damagea. Turposi luonnottomasti ja mustui, varmasti oli murtunut. Sillä ei paljoa tehty johonkin aikaan. Samaan varpaaseen on usesti tämän jälkeen kohditunut vammaa ja nyt näyttää jääneen tuollaiseksi. Oikeasta jalasta vain pikku- ja ukkovarpaat ovat kärsineet. Pikkuvarpaaseen liittyy mm. yksi vamma, jossa lähdin tatamilla treenatessa tekemään kiertopotkua. Tukijalan alla oli tatamimattojen liitoskohta, jossa oli pienehkö kolo. Pikkuvarvas jäi koloon ja jalka lähti potkunmukaisesti päkiällä kääntymään. Vähän tuppasi vääntymään.

Jalkapöytä meni sparratessa. Molemmat lähti potkaisemaan saman puolen jalalla, minä ilmeisesti vähän aikaisemmin. Kaveri oli vasta nostamassa polveaan ylös, jolloin oma jalkapöytäni iskeytyi siihen mukavasti. Turposi ja otti väriä, vajaa kuukausi taisi mennä.

Nilkka on nyrjähtänyt niin monta kertaa, ettei oikein muista enää yksittäisiä tapauksia. Ei niissä paria viikkoa pitempään ole tainnut koskaan mennä.

Pohje oli vielä vähän aikaa sitten uusi kohde, mutta tällä hetkellä sekin on hajalla. Tarkemmat selostukset kirjoitinkin päiväkirjaketjussa. Tuntuu hieman ilkeältä, vieläkin parin viikon jälkeen tiettyä kipua eikä tod. pysty treenaamaan. Pitää antaa melkein vuodenvaihteen yli parantua. Siellä on joku jänne tai nivel kärsinyt ikävästi. Missään luussa ei tosin kipua tuntunut missään vaiheessa. Oikeastaan siellä on aiemminkin ollut joku hermoon kytköksissä oleva jänne joka on hieman vihoitellut. Liekö olisi suoraan siihen osunut.

Polvivammoilta olen onneksi säästynyt, ainakin pahemmilta. Pahin tapahtui viime keväänä aerialia (kärrynpyörä ilman käsiä) hypätessä. Jäi hieman matalaksi, mutta tuli kuitenkin pystyssä alas. Alas tulleen vasemman jalan polvi kuitenkin taittui tai nyrjähti jossain määrin ja alkusyksyyn asti pitkään kyykyssä oleminen tuotti hieman kipua, joka tuntui etenkin ylös noustessa.

Takareisi on useasti venähtänyt tai revähtänyt, mutta pahemmin oikeastaan vain pari kertaa. Pahin taisi olla TKD-harkoissa jostain potkusta. Muistaakseni oli vielä lämmitelty ihan hyvin. Yleensä kylmiltään potkiminenkaan ei ole minulla tuottanut ongelmia tai revähdyksiä. Sattui vaan olemaan jotenkin kummallinen ojennus. Kesti vähän pitempään parantuessa.

Taekwondon aloittaessa lonkat ja nivuset tahtoivat protestoida kasvaneelle liikkuvuudelle parin vuoden ajan. Lajiomainen venyvyys tuli saavutettua melkein heti, mutta noiden liikkuvuus ei näköjään ollut ihan samaa mieltä. Olivat välillä kunnolla kipeitä, estivät treenaamista, mutta tottumus ja tekniikan paraneminen varmasti auttoi siinä. Jalkojen nivelpyörityksiä tehdessä naksuvat mojovasti vieläkin.

Kasseille/värkkiin osumaa on tullut varmasti ainakin yli yhden käden sormien verran, eniten lähinnä pallopeleissä, mutta pari kertaa myös sparrissa. Olen näköjään vain liian tyhmä niitä suojellakseni.

Vatsalihakset revähtivät vajaa pari vuotta sitten ilkeästi takaperinvolttia tehdessä. Siinä liikkeessähän niitä revitään pitkäksi kunnon räjähtävällä voimalla. Krunts. Ei tehnyt hyvää. Tekniikkavirhehän tuo vamma oli.

Toissakesänä rikoin kylkeni. Älyvapaata toimintaa tehdä nurmikolla lenkkarit jalassa kärrynpyörä+takaperinvolttia. Viimeinen ponnistava jalka heitti lahjakkaat lipat ja kunnon rysähdys kyljelleen käden päälle. Todella hankala vamma. Vihoitteli melkein kolme kuukautta, vasta syksyllä kaikki kipu poissa. Hiusmurtuma ja tulehtuneita lihaksia varmasti. Lekuri ei suositellut turhia kuvauksia, sillä sen suuremmasta siinä tuskin oli kysymys, eikä sille mitään muutenkaan olisi voinut.

Futisaikana alaselkä piti pariin otteeseen kiukuttelukausia. Kerran vaihtopenkillä istuessa aivan yhtäkkiä iski älytön kipu alaselkään, vaikka juuri oli iloisesti lämmitellyt, eikä tullut edes istuttua ja kylmetyttyä kuin vähän aikaa. Noustessa ei pystynyt kävelemään. Kiropraktikolla tuli pari kertaa käytyä, joka auttoi. Aina välillä jälkeenpäin vihoitellut hieman. Kyseessä oli aika luultavasti kasvuvaiheen ja treenaamisen aiheuttama vatsa- ja selkälihasten epätasapaino. Näin myöhemmin tuota capoa ja akrobatiaa harrastaessa on tullut myös selkäkipua, johtuen lähinnä turhan taipuisasta selästä. Usein liikkeiden tekniikkaa on tullut kompensoitua taipuisuudella. Nyt se selkä on tainnut vahvistua ja tekniikka parantua, sillä kestää huomattavasti paremmin ja on entistä taipuisampi.

Pari sormea on nyrjähtänyt ikävänlaisesti nujutessa hallintaotteita ja pallon iskusta käteen. Ranteet oli capoeiran aloittaessa kovilla. Ei kädet ollut tottuneet ollenkaan sellaiseen vääntöön ja voiman kiertoon. Välillä oli nivelet siitä sen verran kipeät, ettei käsillä kärsinyt seistä. TKDn puolelta myös hieman kipeytyneet ranteet, mutta periaatteessa niveleni ovat luonnostaan niin taipuisat, että vaikka jengi on joskus turhaantumiseen asti vääntänyt, ei se ole liikaa sattunut. Toki välillä joitain ikäviä kipuja. Vuosi sitten tammikuussa vasen ranne meni pitkäksi aikaa tosi helläksi. Kyseessä oli sellainen kyykkyvoltti, jossa hypätään tavallaan sammakkona ja tullaan niin jaloilleen kuin käsilleen nelinkontin alas. Tein kovalla parketilla ja yhtäkkiä tuli ihme epäröintiä ilmassa. Vasen ranne otti alastuloa huonosti vastaan ja iskeytyi ikävästi. Meni lähemmäs kuukausi ennen kuin kunnolla pystyi taas tekemään ja vihoitteli kevään loppuun asti.

Kakarana juoksin päin peiliä ja oikean käden kyynärpää auki. Arpi muistona. Ei kovin iso tosin.

Olkapäät ja hartiat ovat mukavan venyvät, joten niissä joskus tapahtunut yliliikkuvuutta. Välillä ovat venähtäneet vuorollaan ikävästi. Viime toukokuussa tuli tehtyä erästä kierrevolttia, menetettyä paikan taju ilmassa ja mäjähdettyä suoraan vatsalleen. Oikea olkapää muljahti nopsaan sijoiltaan ja saman tien takaisin. Se on ollut vähän herkemmin kipeytyvä ja ylivenyvä siitä saakka. Nyt taas vaihteeksi vähän kipeä viimeaikoina eräästä liikkeestä johtuen. Voisin nyt ihan lihaksia jännittämällä, nostamalla käden ylös ja työntämällä rintaa ja sitä olkapäätä tavallaan ulospäin ylivenyttää sitä tuosta vain, jolloin kipeytyisi pahemmin.

Niska on nyrjähtänyt muutamaan otteeseen, lähinnä päällä seisoessa ja sillä pyöriessä. Jos pää muljahtaa alas kesken pyörimisen, ei se tee kovin gutaa niskalle.

TKD-sparrissa tuli potku alhaalta ylös suoraan leukaan. Viikko keittodieetillä ja pari kolme viikkoa sen jälkeen, että kivut lopullisesti lähti pois. Ei ole kivaa kun ei voi purra hampaita yhteen.

Tärykalvon puhkeamisen taisinkin jossain ketjussa taannoin selittää. Kersana jäisessä mäessä tuli kaaduttua ja pieni koivunvesa suoraan sukkana korvasta sisään. Poks.

Nykyään vanhoista vammoista vihoittelevat lähinnä tuo selkä, sekä olkapää. Ja tietenkin tällä hetkellä pohje. Myös se vasemman jalan varvas menee helposti kipeäksi johonkin iskeytyessään, helpommin kuin muut.

:hammas:

Kuvake
Jukka Suominen
kylkeenpotkija
Viestit: 1019
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: Tampere
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Jukka Suominen »

:shock: Huhhuh ... olipas siinä tarinaa. Tunnen haamusärkyä aina ko. paikoissa kun luin tuon selostuksen. Itse olen välttynyt melkein kaikilta vammoilta kun ei ruhjeita, venähdyksiä ja haavoja lasketa. Ei ole koskaan mennyt mitään poikki tai niin rikki että pitää olla treeneistä pois. Onnea matkassa myös(kin).

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 89906
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 136 kertaa
Tykätty: 40 kertaa

Viesti Mika »

A.A., olisit nyt vain avautunut ihan kunnolla. :smt003
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Seuraajat

airakti
Anapiros