Artikkeleita, tutkimuksia, väitöskirjoja

Keskustelua kamppailulajien oheisharjoittelusta, harjoitteluun vaikuttavista terveysongelmista sekä liikuntaravitsemuksesta
Aerkank
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 58
Lauteille: Toukokuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Artikkeleita, tutkimuksia, väitöskirjoja

#16

Viesti Aerkank » huhti 16, 2010, 21.08

Väitös varusmiesten kunnosta ja liikuntakoulutuksesta, PV:n liikuntapäällikkö evl Santtila:
"Effects of Added Endurance or Strength Training on Cardiovascular and Neuromuscular Performance of Conscripts During the 8-week Basic Training Period”
http://dissertations.jyu.fi/studsport/9789513938611.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 88327
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yinjooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 385 kertaa
Tykätty: 135 kertaa
Viesti:
Kuukauden kynäilijä

Artikkeleita, tutkimuksia, väitöskirjoja

#17

Viesti Mika » loka 12, 2010, 16.43

Tässä on ihan mielenkiintoinen tutkimus.
There may be a fundamental link between aspects of an individual's personality and their capacity to exercise or generate energy, recent research suggests.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 88327
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yinjooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 385 kertaa
Tykätty: 135 kertaa
Viesti:
Kuukauden kynäilijä

Artikkeleita, tutkimuksia, väitöskirjoja

#18

Viesti Mika » tammi 25, 2012, 10.53

Ketju ei ehkä ole se oikein mahdollinen, mutta siirretään jos niikseen tulee.

Patrik Borgin blogi:

ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

diesel 64
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1396
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Vaasa
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Artikkeleita, tutkimuksia, väitöskirjoja

#19

Viesti diesel 64 » touko 20, 2012, 13.31

Japanilaiset budolajit kansalaisuuteen kasvattajina - Tarkastelussa itäsuomalaiset budoseurat

Mika Levy

Taulu 1. Eri taitojen ja ominaisuuksien painottaminen judon, karaten ja aikidon junioreitten harjoittelussa.


Kuva

(*) Aikidossa ei järjestetä kilpailuja.

Tauluun 1 on koottu valmentajien arvioita tiettyjen taitojen ja ominaisuuksien painotuksista junioreitten budoharjoituksissa. Esiin nousee etenkin sosiaalisten taitojen oppimisen korostunut asema. Sen sijaan liikunnallisten ominaisuuksien kuten voiman, nopeuden tai notkeuden merkitys koettiin vähäisenä. Pienimmän merkityksen saivat itsepuolustustaitojen oppiminen ja kilpailuihin valmentautuminen, mikä viesti siitä, ettei kamppailullisten taitojen hiomista koettu tärkeinä junioreiden harjoittelussa. Sen sijaan valmentajat korostivat etenkin sääntöjen noudattamista, hyvää käytöstä sekä toisten huomioon ottamista ja kunnioittamista. Myös yhteiset leikit olivat merkittävä osa kaikkien lajien harjoittelua. (KysL 2009.) Motoriikan voimakas painotus aikidoharjoittelussa kertoo ehkä lajin luonteesta, jossa pääosa harjoittelusta tapahtuu parin kanssa. Juniorin on opittava tuntemaan omien raajojensa liikeradat jo varhaisessa vaiheessa, jotta tekniikoita on mahdollista toteuttaa turvallisesti ja onnistuneesti harjoittelutoverin niveliin. Motoriikkaa huomioon ottamatta merkittäviä lajikohtaisia eroja ei valmentajien painotuksissa ilmennyt.

Sääntöjen noudattamisen ja yhteisten leikkien painottumisen voidaan katsoa tukeneen lasten sosiaalistamisprosessia. Liikunnallisissa ryhmäleikeissä lapset saavat kokemuksia toisten toiminnan havainnoimisesta, oppivat ottamaan toiset huomioon sekä oppivat oma-aloitteisuutta ja keskittymistä. On syytä korostaa, että lapset hallitsevat sosiaalisia taitojaan, kuten sääntöjen noudattamista paremmin aluksi leikinomaisissa oloissa kuin todellisessa käyttäytymisessään. (Ruoppila 1989, 52.)

http://www.kasvatus-ja-aika.fi/site/?lan=1&page_id=263" onclick="window.open(this.href);return false;

diesel 64
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1396
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Vaasa
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Artikkeleita, tutkimuksia, väitöskirjoja

#20

Viesti diesel 64 » elo 8, 2012, 12.45

Päähän kohdistuvat iskut Taekwondossa.
Harrastajien kokemukset ja osaaminen tyrmäystilanteissa.

Opinnäytetyö:


http://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/37625/Virta_Catariina.pdf?sequence=1" onclick="window.open(this.href);return false;

.

Kuvake
Mjölnir
ylipotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 22614
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Scandinavian Defendo
Sivulajit: Krav Maga, Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 21 kertaa
Tykätty: 109 kertaa
Viesti:

Artikkeleita, tutkimuksia, väitöskirjoja

#21

Viesti Mjölnir » joulu 11, 2012, 08.36

Väitös: Terveellinen tarjonta parantaa varusmiesten ruokavalintoja
10.12.2012

Muonituskeskuksissa varusmiehet syövät parhaiten ravitsemussuosituksia vastaavaa ruokaa, mutta vapaa-ajalla kuluu myös ravintoköyhiä ruokia kuten pizzaa ja virvoitusjuomia. Varusmiesten ruokavalintoihin voidaan vaikuttaa lisäämällä terveellisten ruokien tarjontaa. Jo varhaisessa aikuisuudessa nuorten miesten ruokatottumukset, muut elintavat ja terveyden riskitekijät kasautuvat. Tiedot käyvät ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkijan, ETM, Luk Clarissa Binghamin kansanterveystieteen alaan kuuluvasta väitöstutkimuksesta.

Tarjonnalla vaikutusta varusmiesten ruokavalintoihin
Nuorten miesten ruokatottumuksia tutkittiin ennen armeijaa ja sen aikana varuskunnassa, leiriolosuhteissa ja lomien aikana. Lisäämällä terveellisen ruokien tarjontaa muonituskeskuksissa ja sotilaskodeissa onnistuttiin parantamaan varusmiesten ruokatottumuksia. Interventioryhmässä viljatuotteita käytettiin enemmän ja useita rasvaisia ja sokerisia ruokia vähemmän kuin vertailuryhmässä. Sen sijaan vaikuttaminen yksilöllisiin valintoihin, kuten vähäiseen kasvisten syömiseen, on haastavampaa.

Palveluksessa syödään terveellisesti – vapaalla höllätään
Nuoret miehet söivät jo ennen varusmiespalvelusta pääosin terveellisesti, mutta armeija-aikana kuituisten viljatuotteiden syöminen lisääntyi. Sen sijaan kasvisten kulutus oli selvästi vähäistä sekä ennen palvelusta että sen aikana. Armeijassa varusmiehet suosivat vapaalla ollessaan myös ravintoköyhiä ruokia ja erityisesti sokerin syönti lisääntyi. Varusmiesten ravinnonsaanti oli riittävää, mutta suolaa saatiin liikaa ja kuitua liian vähän.

Varusmiehillä vain vähän riskitekijöitä, mutta ne kasaantuvat

Varusmiesten terveyttä seurattiin myös lääketieteellisesti. Palveluksen kuluessa tutkittujen varusmiesten ylipaino väheni ja kehonkoostumus parani. Verenpaine koheni, mutta rasva- ja glukoositasot heikentyivät. Yleisesti varusmiesten terveyden riskitekijätasot olivat alhaiset, mutta ne kasaantuvat jo varhaisessa aikuisuudessa. Lukion käyminen ja terveet elintavat ennustivat myös terveellisiä ruokatottumuksia.

Tutkimuksesta
Tutkimuksessa kerättiin varusmiehistä ruoankäyttö- ja ravinnonsaantitietoa varuskunta-, leiri- ja lomaoloissa. Osana THL:n VARU-tutkimusta tietoa kerättiin myös kyselylomakkein juuri ennen varusmiespalvelusta sekä sen kuluessa 8. palvelusviikon ja 6. palveluskuukauden kohdalla. Varusmiesten terveyttä seurattiin palveluksen aikana 13 antropometrisen ja kliinisen riskitekijän avulla. Ravitsemustulosmuuttujina käytettiin ruokaindeksejä, jotka kehitettiin erityisesti nuorten miesten ruokavalion tutkimista varten ja soveltuviksi armeijaympäristöön. Tutkimukseen sisältyi myös varusmiesaikana toteutettu terveellistä syömistä edistävä interventio ja sen vaikutukset.

Lähde:
Clarissa Bingham. Eating habits of young men in military service: An epidemiological and intervention study. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Tutkimus 95/2012. ISBN 978-952-245-759-2 (pdf). Väitöstilaisuus 14.12.2012, Helsingin yliopisto, Helsingin yliopistomuseo, Arppeanumin luentosali.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kuvake
nomad
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2972
Lauteille: Syyskuu 2010
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Artikkeleita, tutkimuksia, väitöskirjoja

#22

Viesti nomad » joulu 11, 2012, 08.43

Tuo nyt ei lie kovin ennakoimattomissa oleva tulos ole. Vaihtoehdoista valitaan mieluisin, kuituiset ovat hyvä ja mukava valinta koska niillä pysyy kylläisenä rasituksessa paremmin- vastaavasti vapaalla mussutetaan niitä herkkuja joita ei ole palveluksessa tarjolla.
-Tämän maallikkomielipiteen jätän tyystin omaan arvoonsa. Todellisuutta se ei tietenkään vastaa.
-Oletan ettei tämä perustu mihinkään lähteisiin vaan kyseessä on pelkkä mutusta kumpuava mielipide.
-Tosin asenteesi tuntien vanhastaan voin sanoa, ettei sinun mielipiteelläsi ole asian todellisuuden kannalta mitään merkitystä.

Kuvake
Presenter
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1555
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Espoo
Sivulajit: BJJ, itsepuolustus, voimankäyttö, lähitaistelu
Tykännyt: 12 kertaa
Tykätty: 0

Artikkeleita, tutkimuksia, väitöskirjoja

#23

Viesti Presenter » joulu 11, 2012, 09.40

Ainakin oman varusmiespalvelukseni aikana ravitsemusasioita käsiteltiin melko vähän. Nesteytyksestä kyllä puhuttiin aika paljon ja että marssilla kannattaa syödä näkkäriä ennemmin kuin suklaata, mutta kutakuinkin siinä ne tarkemmat neuvot olivatkin. Itselläkin paino putosi intin aikana melko reilusti, että kyllä siinä miinuskaloreilla on oltu. Minulle, kuten monelle muullekin, se painon putoaminen oli silloin tietysti hyvästä, mutta toisaalta marssi- ja taisteluharjoituspäivinä liian matalilla kaloreilla painaminen lisää myös loukkaantumisriskejä ja hidastaa palautumista.

Itse ohjeistaisinkin noita raskaampia päiviä (taisteluharjoitukset, marssit jne.) varten käytännössä syömään niin paljon kuin pystyy (vaikka ei aina maistuisikaan) ja juomaan riittävästi. Mikäli valtio ei joissain tilanteissa tarjoa riittävästi ruokaa ja omat eväät ovat sallittuja (esimerkiksi joillain marsseilla näin ei aina ole), voi kalorisaantia täydentää vaikka Bullet Mealeilla. Nestepuolella vesi on pääosin hyvä valinta, mutta erityisen kuumina ja/tai pitkinä päivinä veteen voi sekoittaa esim. urheilujuomajauhetta.

Noin ylipäätään noihin pitkäkestoisiin ja raskaisiin harjoituksiin tulisi suhtautua ruoan ja juoman suhteen kuten mihin tahansa pitkään urheilusuoritukseen. Tämä meni hieman aiheen vierestä, mutta inttiin liittyen kuitenkin.

Kuvake
Mjölnir
ylipotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 22614
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Scandinavian Defendo
Sivulajit: Krav Maga, Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 21 kertaa
Tykätty: 109 kertaa
Viesti:

Artikkeleita, tutkimuksia, väitöskirjoja

#24

Viesti Mjölnir » joulu 11, 2012, 10.08

Olen kanssa itse huomannut, että esimerkiksi ennen marsseja täytyy tankata huolella. Sitten mukana on bullet meal tai pari ja selkäpussi täynnä nestettä
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 kurkkija