Itse asiassa olen villin luonnon ystävä, enkä pidä juurikaan mistään laitetusta. Näillä minunkin hehtaareillani voi tehdä kaikenlaisia löytöjä. Syksyllä pääsee jopa sieneen omalle takapihalle.Kari Aittomäki kirjoitti: Mites ois orapihlaja-aita au naturel? Vähän niinkuin tuo mun kuusiaitani, ehkes rumin koskaan näkemäni. Aivan hirveä.
Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti.
Grillaus on miesten työtä
Valvoja: Valvoja
...mutta jospa olenkin vain oman mielikuvitukseni luomus.
- Kari Aittomäki
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 6
- Viestit: 16087
- Lauteille: Helmikuu 2006
- Paikkakunta: Kokkola
heh. Juuripa tänään juteltiin miten organisoida toivioretki vanhemman siskoni tiluksille itään. Ostivat ukkonsa kanssa kunnon linnoituksen eli vanhan koulun, jossa värkkäilevät.
http://personal.inet.fi/yritys/tarapaappa/yhteys.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
On sitte miltei maaginen paikka, siskoni on onnistunut palauttamaan paikalle suojeltuja perhoslajeja, pelastamaan sukupuuttoon kuolemassa olevan sammallajikkeen ja muutoinkin ovat tehneet paikalle ihmeitä.
Oikeen odotan että pääsee tontille tekemään tätä mulle siunaantunutta juttua.
Taustamusiikkina Catherine wheel - Show Me Mary
http://personal.inet.fi/yritys/tarapaappa/yhteys.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
On sitte miltei maaginen paikka, siskoni on onnistunut palauttamaan paikalle suojeltuja perhoslajeja, pelastamaan sukupuuttoon kuolemassa olevan sammallajikkeen ja muutoinkin ovat tehneet paikalle ihmeitä.
Oikeen odotan että pääsee tontille tekemään tätä mulle siunaantunutta juttua.
Taustamusiikkina Catherine wheel - Show Me Mary
- maikki
- reiteenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 1
- Viestit: 320
- Lauteille: Kesäkuu 2005
- Paikkakunta: yvi
Stanan suu- och sorkkatauti. Ei sovi tuoda vieläkään maahan mitään mikä on nähnykään lehmäeläimen selkärankaa, kotimaiset mun ymmärtääkseni sais moisia tuottaa (jollain konstilla), mutta en ymmärrä miksi ei (ehkä kilohinnasta tulisi jotain hirvittävää)... kysyntää olis, ainakin täälläpäin. Kylki on myös hyvää, vaan ei vedä vertoja naudanniskalle elikkäs entrekoteelle.Kari Aittomäki kirjoitti: Makkaroita ei luonnollisestikaan täten grillata, ykköseines on kunnon T-luupihvi. Jota ei mistään enää saa. Sellainen kunnon rivi siankylkeä on hyvä kakkonen.
Meillä ei emäntä myöskään krillaa, son kerta taitolaji
Hui, aika lähellä mua on sitten uhkana Aitto-vaara!Kari Aittomäki kirjoitti: heh. Juuripa tänään juteltiin miten organisoida toivioretki vanhemman siskoni tiluksille itään.
Karkuunko joutuu lähtemään mailtansa...
Noilla sivuilla näkyvä papukaija näytti aika tutulta. Minulla, kun on sellainen katosta roikkuva, joka heiluu tikun varassa....pitääpä tarkistaa, näkyykö siinä puumerkkiä.
Ai, eikö ne lähempää variksenpelätintä löytäneet?Oikeen odotan että pääsee tontille tekemään tätä mulle siunaantunutta juttua.
...mutta jospa olenkin vain oman mielikuvitukseni luomus.
Minä olen kerran antanut orapihlaja-aidan kasvaa ja ajattelin ettei siitä ole mitään haittaa. Hivenen tuuheus kärsisi, mutta pituutta riittäisi. Se kasvoikin pituutta ja yhtäkkiä ne pitkät oksat alkoivat kaatuilla vieressä kulkevalle ajotielle. Sitä mukaa kun niitä kaatuili, yritin aina yksitellen sahata niitä pois, kunnes tajusin, että aita olisi pistettävä vaan moottorisahalla lyhyeksi. Hirveä vaiva oli sitten raahata niitä monen metrin pituisia oksia jonnekin takapihan risukkoon. Niistä tuli aivan jättimäinen kasa ikäviä, piikikkäitä oksia.
- Paappa
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 1
- Viestit: 12787
- Lauteille: Syyskuu 2005
- Paikkakunta: Helsinki
Orapihlaja on saatanasta, pyöräilevän ihmisen kiusaksi syntynyt. Tähän tulokseen tulin kun samana päivänä puhkesi pyörästä kumi kolme kertaa ennen kuin löysin pienenpienen orapihlajan piikin uponneena ulkorenkaaseen.
Parhaita grillejä mitä tiedän on ystäväni kehittämä malli Bronx kakkonen, peltitynnyri johon on tehty alas neliskanttinen ilmareikä. Ilman virtausta säädetään potkimalla hiekkaa reiän tukkeeksi tai kaivamalla pois. Päällä iso teräsverkko. Nielee paljon halkoja mutta hyvä tulee.
Nimen alkuperä lienee kaikille rap-videoita katsoneille selvä.
Parhaita grillejä mitä tiedän on ystäväni kehittämä malli Bronx kakkonen, peltitynnyri johon on tehty alas neliskanttinen ilmareikä. Ilman virtausta säädetään potkimalla hiekkaa reiän tukkeeksi tai kaivamalla pois. Päällä iso teräsverkko. Nielee paljon halkoja mutta hyvä tulee.
Nimen alkuperä lienee kaikille rap-videoita katsoneille selvä.
"Always keep an edge on yr knife, son, always keep an edge on yr knife
'cause a good sharp edge is a man's best hedge against the vague uncertainties of life"
(Corb Lund)
'cause a good sharp edge is a man's best hedge against the vague uncertainties of life"
(Corb Lund)
- Abe Simpson
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 2
- Viestit: 1565
- Lauteille: Maaliskuu 2006
- Paikkakunta: Springfield Retirement Castle
Itse näkisin että makkarapaketin hintainen pallogrilli on kunnianosoitus kansakuntaa kohtaan. Omani kromatut jalat rapsuttelin välittömästi teräsharjalla tapahtumien luonnollisen etenemisen kiihdyttämiseksi. Kampin citymarketti (?) myi avajaistarjouksena taannoin kilon ulkofilelaatikoita eurolla zipale ja uskallan paljastaa, että niitä tuli kannettua toinenkin kotikylmiöön.
Ahdettu versio pallogrillistä.
"...tulipesä hehkui sulan metallin valkohohkaisena vaikka kuvat eivät sitä täysin välitäkään."
Mainittakoon, että pihamaalla könöttää myös tiiliskivistä koottu sammaloitunut kotikeittiö, jota olen käyttänyt tasan kerran ja silloinkin naapureiden kouluttamiseen.
Ahdettu versio pallogrillistä.
"...tulipesä hehkui sulan metallin valkohohkaisena vaikka kuvat eivät sitä täysin välitäkään."
Mainittakoon, että pihamaalla könöttää myös tiiliskivistä koottu sammaloitunut kotikeittiö, jota olen käyttänyt tasan kerran ja silloinkin naapureiden kouluttamiseen.
"Pallomerimies on erimies"
- Kari Aittomäki
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 6
- Viestit: 16087
- Lauteille: Helmikuu 2006
- Paikkakunta: Kokkola
Pallogrillaaminen on sama kuin kalastaisi katiskalla, tosin ei yhtä vaativaa.
Sitäpaitsi ne vehkeet on jotenkin outoa peltiä, eivät heijasta kuumuutta kuten pitäisi. Samoin ne tiilestä ladotut eivät oikein ota sitä tuntumaa tuleen. Etenkään jollain hiilillä.
PARAS grillihiillos syntyy savimaahan kaivetusta kuoppaisesta eli pikku kuopasta, jokikivistä uurastetusta pohjasta, kolmen tunnin koivuhalkonuotiosta ja ajanhakkaamasta ritilästä. Katoksi riittää oiekin taitellut katajat tai vaikka puolikas vanhaa vesitynnyriä, puuta tottakai.
Vähänsinne voi tunkea tuorekatajaa savunmakua antamaan, on vain aika herkkä ja ajoitusta vaativa prosessi. Tällä hiilloksella saa jumalaisen maun vaikka vanhaan haljaskintaaseen.
Oikein hyvän grillin tekee myös aivanoikein tynnöristä, tosin öljyn säilyttelyyn käytetty ei ole hyvä idea. Tsekeissä oli jotain pikku lekoja joissa jotain kasviöljyä varastoivat, miltei täydellisiä ja nättejäkin.
Eräs jykevästi alkoholisoitunut automies paahtoi riistansa vanhan mossen kojepellin päälle väsäilemässään hiiloksessa. Söin pikkukossina seuranaan monet pulut ja jänikset, namia oli.
Savustusta en oikein osaa, menee aika usein häneksi. Rosvopaistia en ole rohjennut yrittää, olen kyllä masitanut siten valmistettua sorsaa ja olihan se hyvää..
Ois vähä leuhkaa valmistaa rosvopaistimenetelmällisesti jokin hiukan machompi kohde, niinkuin virtahepo tai eräs überkyrväke lätkävalmentaja, näyttää tosin enemmän muumipeikolta kuin hippopotamukselta.
Olen aika kajahtanut avotulipaistoksiin ja -keitoksiin, etenkin tuo kahden päivän lohisoppa on sellaista taivaslainaa ettei sanat riitä kertomaan.
Meinaan tosissani läträtä tuonne keittiööni avotakka-leivinuuni-kombon, jahka saan tarpeeksi itsevarmuutta muuraajana.
Sitte leivon leipäniki itte. Ja kaikki ruoka käristellään avotulella.
Variksenpelätin.. prkl.. vaikka tottahan se, tavallaan.
Sitäpaitsi ne vehkeet on jotenkin outoa peltiä, eivät heijasta kuumuutta kuten pitäisi. Samoin ne tiilestä ladotut eivät oikein ota sitä tuntumaa tuleen. Etenkään jollain hiilillä.
PARAS grillihiillos syntyy savimaahan kaivetusta kuoppaisesta eli pikku kuopasta, jokikivistä uurastetusta pohjasta, kolmen tunnin koivuhalkonuotiosta ja ajanhakkaamasta ritilästä. Katoksi riittää oiekin taitellut katajat tai vaikka puolikas vanhaa vesitynnyriä, puuta tottakai.
Vähänsinne voi tunkea tuorekatajaa savunmakua antamaan, on vain aika herkkä ja ajoitusta vaativa prosessi. Tällä hiilloksella saa jumalaisen maun vaikka vanhaan haljaskintaaseen.
Oikein hyvän grillin tekee myös aivanoikein tynnöristä, tosin öljyn säilyttelyyn käytetty ei ole hyvä idea. Tsekeissä oli jotain pikku lekoja joissa jotain kasviöljyä varastoivat, miltei täydellisiä ja nättejäkin.
Eräs jykevästi alkoholisoitunut automies paahtoi riistansa vanhan mossen kojepellin päälle väsäilemässään hiiloksessa. Söin pikkukossina seuranaan monet pulut ja jänikset, namia oli.
Savustusta en oikein osaa, menee aika usein häneksi. Rosvopaistia en ole rohjennut yrittää, olen kyllä masitanut siten valmistettua sorsaa ja olihan se hyvää..
Ois vähä leuhkaa valmistaa rosvopaistimenetelmällisesti jokin hiukan machompi kohde, niinkuin virtahepo tai eräs überkyrväke lätkävalmentaja, näyttää tosin enemmän muumipeikolta kuin hippopotamukselta.
Olen aika kajahtanut avotulipaistoksiin ja -keitoksiin, etenkin tuo kahden päivän lohisoppa on sellaista taivaslainaa ettei sanat riitä kertomaan.
Meinaan tosissani läträtä tuonne keittiööni avotakka-leivinuuni-kombon, jahka saan tarpeeksi itsevarmuutta muuraajana.
Sitte leivon leipäniki itte. Ja kaikki ruoka käristellään avotulella.
Variksenpelätin.. prkl.. vaikka tottahan se, tavallaan.
- Abe Simpson
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 2
- Viestit: 1565
- Lauteille: Maaliskuu 2006
- Paikkakunta: Springfield Retirement Castle
Resepti on sangen yksinkertainen, kaivetaan virtahevon kokoinen kuoppa, asennetaan virtahepo kyseiseen kaivantoon, reilu nuotio päälle ja annetaan olla vuorokauden verran. Varmaksi en osaa sanoa, koska paistos on kypsää, mutta siitä voi saada osviittaa kun enin hirnunta on vaiennut.Kari Aittomäki kirjoitti: Ois vähä leuhkaa valmistaa rosvopaistimenetelmällisesti jokin hiukan machompi kohde, niinkuin virtahepo tai eräs überkyrväke lätkävalmentaja, näyttää tosin enemmän muumipeikolta kuin hippopotamukselta.
Kummisetäni on saattanut tuon rosvonpaistamisen aikalailla taiteeksi ja vaikka melkoista arpomista toki onkin, on tulos ollut siinä määrin kelvollista että saa nykyään juosta jos missäkin sillanristiäisissä kuoppia kaivamassa. Pitäisi varmasti kiduttaa tiedot ulos. Samaisesta sikafarmarista voisi myös kertoilla huimia nuoruuden voimmailutarinoita mutta säästetään ne sadepäivän varalle.
Puhkihuudettu grilliresepti on myös nuo pekoniin käärityt ja aurajuustolla täytetyt kärpä...herkkusienet, anyway melkoisen maistuvaa suttua sekin. Resepteillehän joku nokkelampi kaveri voisi sutaista vaikka oman grillioppi-topicin.
...hirnuuko virtahepoiset ylipäänsä?
"Pallomerimies on erimies"
Kari Aittomäki kirjoitti:
Kehui joskus ystävälleni uunia muuratessaan että "sata uunia kun on tehnyt, alkaa oppimaan kuinka se savu kulkee" -Siksi on kuulemma hyvä muurata ne sata ennen kuin itselleen tekee.
Noista armaani vanhemmista vielä; elävät niin kadehdittavan omavaraisesti itsekaadetulla lihalla ja itsepyydetyllä kalalla, valmistus noilla perinteisillä menetelmillä ja siihen päälle itsekerätyistä marjoista tehdyt jälkkärit..
JA vielä aiheen vierestä: Itsekin metallitöihin suuresti mieltyneenä olen takonut tässä anoppikokelaalle naulakkoa. Ihan sillä että jos vaikka vaihtaisivat tuohon tyttäreensä. Ja kateellisena luen noita Karin juttuja hiiliahjoista kun duunipaikan hiiliahjo käyttökiellossa parhaillaan ja joutuu pillillä lämmittäen takoa kilkuttamaan..
Siinä on miehen puhetta! Daamini vanhemmilla on sellainen puulla lämpiävä avotakka-hella-leivinuuni. Muurarin nimi ei nyt juuri muistu mieleen mutta niitä pohjanmaan huippumiehia kuitenkin.Meinaan tosissani läträtä tuonne keittiööni avotakka-leivinuuni-kombon, jahka saan tarpeeksi itsevarmuutta muuraajana.
Kehui joskus ystävälleni uunia muuratessaan että "sata uunia kun on tehnyt, alkaa oppimaan kuinka se savu kulkee" -Siksi on kuulemma hyvä muurata ne sata ennen kuin itselleen tekee.
Noista armaani vanhemmista vielä; elävät niin kadehdittavan omavaraisesti itsekaadetulla lihalla ja itsepyydetyllä kalalla, valmistus noilla perinteisillä menetelmillä ja siihen päälle itsekerätyistä marjoista tehdyt jälkkärit..
JA vielä aiheen vierestä: Itsekin metallitöihin suuresti mieltyneenä olen takonut tässä anoppikokelaalle naulakkoa. Ihan sillä että jos vaikka vaihtaisivat tuohon tyttäreensä. Ja kateellisena luen noita Karin juttuja hiiliahjoista kun duunipaikan hiiliahjo käyttökiellossa parhaillaan ja joutuu pillillä lämmittäen takoa kilkuttamaan..
- Kari Aittomäki
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 6
- Viestit: 16087
- Lauteille: Helmikuu 2006
- Paikkakunta: Kokkola
EIEIEIEI mitään kosankaasu-pilli-puhallinviritelmiä, ei tule taokseen sielua sillä!
Opettajani eli setämies oli aivan verisen tosissaan näitten lämmönlähteitten kanssa, oli sitten kyse pakkasentorjunnasta tai metallinpehmentämisestä. Tai kaadetun riistan kypsennyksestä.
Ja nyt aikuisiällä olen kyllä taipuvainen yhtymään mielipiteisiinsä. Vaikka toki seonse lyövän+asettavan käden taito ja rakkaus joka sen taoksen tekee. Ja se taito näkyy sinne aikain taa.
Isäukko on aivan aito muurari(kin), minoon tämmönen klotari.
Se on nimittäin salaoppi kun taloon muuria eli varaavaa takkaa tehdään.
Vuosi sitten siskolikan taloon sellanen äijän kanssa väsättiin ja jumalauta ei ota kuin pesällisen kunnon halkoa niin pirtti on lämmin! Nuohooja, kolmannen polven ammattimies oikein kauhtui kun kävi, kun ei tätä vanhaa rakennustyyliä tuoreena ole ennen vastaan tullut. Minua vajaat kymmenen vuotta nuoremmalla eli jo erittäin kokeneella kattoapinalla. Tuttu mies, velipoikansa on rippikoulukaverini. Nuohooja hänkin, ja ilomielinen juopottelija.
Jumaslauta kun tuohon tilaan pääsisi, että ruoka kaadetaan ja kasvatetaan itte, ja viikonverran laitetaan siihen marjojenpoimiskeluun.
Koska onko parempaa aamusella kuin hyvinhyydytetty maito eli "luonnonjugurtti" ja tuoreet marjat?
Mullakin on pihalla melko hyvin rähjääntyneet marjapuskat, josta kyllä helmet tulee poimittua. Metsämarjoissa on sitten ihan omanlaisensa siunaus, kuka on hörppäissyt metsämansikkavodkaa?
Haaveilen tyrnimarjapensaasta, on vain huono marjomaan täällä sisämaassa eli kolmen kilometrin päässä merivedestä. Nuoremmalla siskolikalla on saumoja, talonsa on miltei näköetäisyydellä Pohjanmerestä.
Vanhemmalla siskolikalla on ikivanhoja omppupuita, vanhempia kuin päärakennus eli +100v, niitä omppuroita purressa on hetikohta viisaampi olo. Kitkeryys tuntuu vain sukupolvien puheelta.
Hauska aihe, näinköhän jokaisessa elää kaipuu kunnon agraariyhteisöön?
Huvittavaa, vielä jokin vuosi sitten asustelin Rööperissä, vetelin pitkin Eurooppaa ja luulin olevani siellä missä haluan olla...
Mikäs lie se ihanneyhteisö? Jokin reiluun työhön, älyn leikkiin ja teknologian saavutusten hyödyntämiseen perustuva kyläkunta? Joka olisi tarpeeksi pieni mutta riittävän suuri ainakin kontakteiltaan, koska ”eteenpäin elävän mieli”..
Grillaamisen mielikuvilla ei ou rajoja.
Opettajani eli setämies oli aivan verisen tosissaan näitten lämmönlähteitten kanssa, oli sitten kyse pakkasentorjunnasta tai metallinpehmentämisestä. Tai kaadetun riistan kypsennyksestä.
Ja nyt aikuisiällä olen kyllä taipuvainen yhtymään mielipiteisiinsä. Vaikka toki seonse lyövän+asettavan käden taito ja rakkaus joka sen taoksen tekee. Ja se taito näkyy sinne aikain taa.
Isäukko on aivan aito muurari(kin), minoon tämmönen klotari.
Se on nimittäin salaoppi kun taloon muuria eli varaavaa takkaa tehdään.
Vuosi sitten siskolikan taloon sellanen äijän kanssa väsättiin ja jumalauta ei ota kuin pesällisen kunnon halkoa niin pirtti on lämmin! Nuohooja, kolmannen polven ammattimies oikein kauhtui kun kävi, kun ei tätä vanhaa rakennustyyliä tuoreena ole ennen vastaan tullut. Minua vajaat kymmenen vuotta nuoremmalla eli jo erittäin kokeneella kattoapinalla. Tuttu mies, velipoikansa on rippikoulukaverini. Nuohooja hänkin, ja ilomielinen juopottelija.
Jumaslauta kun tuohon tilaan pääsisi, että ruoka kaadetaan ja kasvatetaan itte, ja viikonverran laitetaan siihen marjojenpoimiskeluun.
Koska onko parempaa aamusella kuin hyvinhyydytetty maito eli "luonnonjugurtti" ja tuoreet marjat?
Mullakin on pihalla melko hyvin rähjääntyneet marjapuskat, josta kyllä helmet tulee poimittua. Metsämarjoissa on sitten ihan omanlaisensa siunaus, kuka on hörppäissyt metsämansikkavodkaa?
Haaveilen tyrnimarjapensaasta, on vain huono marjomaan täällä sisämaassa eli kolmen kilometrin päässä merivedestä. Nuoremmalla siskolikalla on saumoja, talonsa on miltei näköetäisyydellä Pohjanmerestä.
Vanhemmalla siskolikalla on ikivanhoja omppupuita, vanhempia kuin päärakennus eli +100v, niitä omppuroita purressa on hetikohta viisaampi olo. Kitkeryys tuntuu vain sukupolvien puheelta.
Hauska aihe, näinköhän jokaisessa elää kaipuu kunnon agraariyhteisöön?
Huvittavaa, vielä jokin vuosi sitten asustelin Rööperissä, vetelin pitkin Eurooppaa ja luulin olevani siellä missä haluan olla...
Mikäs lie se ihanneyhteisö? Jokin reiluun työhön, älyn leikkiin ja teknologian saavutusten hyödyntämiseen perustuva kyläkunta? Joka olisi tarpeeksi pieni mutta riittävän suuri ainakin kontakteiltaan, koska ”eteenpäin elävän mieli”..
Grillaamisen mielikuvilla ei ou rajoja.
- Polvi
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 1
- Viestit: 9836
- Lauteille: Syyskuu 2005
- Paikkakunta: Wisteria Lane
Meillä kaveriporukoissa grillauksen idea on siinä, että vedetään pää täyteen samalla kun poltetaan pihvit korpuiksi. Kännissä sitten syö niitä korppujakin ihan mielellään.
Joskus kun jaksaa panostaa aiheeseen, tulee toki tehtyä ihan makoisiakin sapuskoja.
Joskus kun jaksaa panostaa aiheeseen, tulee toki tehtyä ihan makoisiakin sapuskoja.
Arrogance and ignorance go hand in hand
Metallica - Holier than thou
Metallica - Holier than thou
Lauteilla
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 1 kurkkija