Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Mitä seuraavaksi?

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Mosa
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1264
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Stormi

#16

Viesti Mosa »

Uskon Andyn olevan erittäin oikeassa siinä, mitä porukka alkaa harrastamaan. Mutta siinä sivussa kasvaa varmasti erilaisten Wanhojen ja Perinteisten(tm) lajien suosio. Näkyyhän se nyt jo, että perinteistä ja historiallisesta touhusta kiinnostuneiden ihmisten määrä kasvaa koko ajan, ja tämä mitenkään rajaamatta aluetta. Eli niin perinteisen kung fun, perinteisten Okiwanalaisten lajien, kuin muiden vanhojen lajien suosio tullee lisääntymään.

Uskoisin, että häviäjiä tulee olemaan välimallin lajit, eli vähän niinkuin perinteisistä lajeista ideansa hakevat, mutta hyvinkin modernit versiot aiheesta.

Kokonaan toinen muotijuttu on se, mistä ihmiset puhuu ja mitä ne seuraa, muttei välttämättä harrasta. Vapaaotteluhan on tällä hetkellä juurikin tätä, joka yläastelainen tietää mistä on kyse, ja puhuu aiheesta, mutta harva haluaa mennä kokeilamaan. Uskoisin, että mitä rankempaa, sen suurempi kiinnostavuusarvo tässä mielessä yleisön silmissä.
Olli Leimu
Kepistä päähän vuodesta 1998
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 93926
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

#17

Viesti Mika »

Mosa, :samaamielta:


Tuohan menee melkein ihan täysin Andyn ennustusta vastaan. Mutta koska 20-30 vuoden syklit kuuluvat niin vaatemuotiin, musiikkimakuun kuin lajikiinnostukseenkin, uskon että seuraavan 5-10 vuoden kuluessa nimenomaan perinteiset lajit saavat enemmän seuraajia. Modernisoidut lajit joutuvat entistä tarkempaan syyniin ja joutuvat perustelemaan taustojaan ja motiivejaan entistä tarkemmin. Tätähän näkee jo nyt (ihan täälläkin). Kuluttajat ovat valistuneempia ja vaativat enemmän tässä mielessä. Ja - jälleen kerran, jälleen kerran - korostan MMA:n osuutta tässä. Tultiin takaisin juurille.

Ja mitenkään Mosaa mielistelemättä sanoisin että keppi- ja miekkalajeilla on tilaa kasvaa. Tähän asti nähdäkseni harkittu matala profiili on ollut yksi syy, miksi nämä lajit eivät ole sen suurempia Suomessa. Varsinkin näinä ristiinharjoittelun aikoina näkisin tällaisen mahdollisuuden.

Hienoa tietysti olisi, jos jonkin muun lajin seura tekisi jonkinlaisen yhteystyösopimuksen jonkin keppi- tai miekkalajiseuran kanssa. Tämä voisi ainakin aluksi tarkoittaa ihan vain kahden seuran keskisiä seminaareja pari kertaa vuodessa, siitä se sitten voisi kehittyä.
Tampereen Tang Lang on valmis tällaiseen. :)
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 8623
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori

#18

Viesti mronkain »

Pohdiskelin tätä pitkään, ja tässä joitain ajatuksia.

Juuri nyt yleisölajit ovat kova sana. Tässä yhtälössä tärkeitä tekijöitä ovat raha, katsojaluvut ja viihteellisyys. Jotta saataisiin katsojia, pitää olla viihteellistä ja helposti nähtävissä (=televisio). Jotta saataisiin ottelijoita, pitää olla isoja palkkioita, sitä isompia mitä rankemmasta mätöstä on kyse. Ja isoja palkkioita saadaan vain isoilla katsojaluvuilla, mistä päästään takaisin televisioon... Eli, tulevaisuus (ainakin lähitulevaisuus) on mielestäni televisioitavien, viihteellisten ottelumuotojen. Tämä tarkoittaa että tullaan näkemään vakavasti otettavien ottelijoiden lisäksi yhä enemmän banaanipukuisia pellejä, isoja köriläitä ja muita friikkejä. Näillä kosiskellaan yleisöä. Ehkä jonkinlaiset puoli- tai kokonaan lavastetut ottelumuodot vahvistavat myös asemiaan, koska niissä päästään eri luokan turvallisuuteen.
Jos lähdettäisiin siitä, että haetaan aina vain rankempaa, niin voisi ajatella että gladiaattoriottelut, joissa ei olisi mitään sääntöjä, aseilla ja ilman, olisivat seuraavana. Näitä tuskin tullaan länsimaissa näkemään ja jos niitä jossain järjestetään, niitä tuskin televisioidaan. Eli jos sellaisia on/tulee, ne jäävät marginaalisiksi.
Tuo World Combat League voi hyvinkin lyödä läpi, tai ainakin siitä johdetut uudet formaatit. Myös tosi-TV -tyyppiset ohjelmat, joissa seurataan muutakin kuin itse otteluita (esim. valmennusta) voivat lyödä läpi. Uskon joka tapauksessa että mitä sitten tuleekin, se tulee television kautta. Ainahan noissa on elävääkin yleisöä, mutta silloin puhutaan parhaimmillaankin kymmenistä tuhansista. Televisiossa puhutaan parhaimmillaan sadoista miljoonista... Tähän yhtälöön mukaan raha, niin ei ole vaikea arvata kumman etu uhrataan tarvittaessa, liveyleisön vai TV-yleisön. Nyt jo jääkiekko-otteluissa pidetään taukoja mainoskatkojen ajan. Kamppailu-urheilu on jopa otollisempi TV:n kannalta tässä mielessä, koska erät ovat lyhyempiä.
Kovuus ja veri kiinnostavat suurta yleisöä, mutta sen ei tarvitse olla aitoa. Siinä mielessä voisi kuvitella että sellaiset formaatit yleistyvät, joissa on enemmän näyttävyyttä koreografian kautta.

- Marko
Kuvake
Nelson
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1216
Lauteille: Maaliskuu 2005

#19

Viesti Nelson »

Itse taas uskon, että seuraava suuntaus häämöttää jo horisontissa, eli uusia lajeja alkaa tulemaan kuin sieniä sateella. Ei haluta olla isossa organisaatiossa ja toimia ison pampun pillin mukaan vaan perustetaan oma laji, jossa voidaan opettaa mitä tykätään. Tämä tekee sen, että erilaisia lajeja tulee olemaan tulevaisuudessa hirvittävä määrä.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 93926
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

#20

Viesti Mika »

Nelson kirjoitti: Itse taas uskon, että seuraava suuntaus häämöttää jo horisontissa, eli uusia lajeja alkaa tulemaan kuin sieniä sateella. Ei haluta olla isossa organisaatiossa ja toimia ison pampun pillin mukaan vaan perustetaan oma laji, jossa voidaan opettaa mitä tykätään. Tämä tekee sen, että erilaisia lajeja tulee olemaan tulevaisuudessa hirvittävä määrä.
Tässä on varmasti vinha perä, mutta globaalina ilmiönä tämä on vanha. Mutta ei ehkä niinkään Suomessa, joten tätä ennustusta voin uskoa. Onhan Suomessakin jo päälinjasta suomalaisen johdolla eriytyneitä kouluja. Nykyisen avoimemman ilmapiirin ansiosta tällainen on varmasti mahdollisempaa kuin aiemmin.

Vaan tämä sitten taas aiheuttaa reaktioita myös toiseen suuntaan: kysytään että miksi näin tapahtui. Ja siitä päästään takaisin tuohon perinteisten lajien suosion kasvamiseen. Eli tavallaan tukevat toisiaan, ja todellakin voivat tapahtua samaan aikaan.

Markon TV-aspekti on varmasti realistinen, varsinkin USA:ssa. Sen näkisin vaikuttavan koko kenttään harrastajamääriä lisäten, ei välttämättä vain joihinkin lajeihin.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Cuculcan
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1100
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#21

Viesti Cuculcan »

kenttiensankari kirjoitti: Kannattaa ottaa itämaaneksotiikkaa mukaan, mutta vain oikeanlaista. Siistit tarinat meinaan vetää väkeä aika hyvin. Ja saa aika hienoja peruskurssijulisteita aikaan, kun pistät kaksi hemmoa itämäiseen maisemaan, huiskamaan hienosti.

Suurmestarin matka Pattayalle ?
)) << >> ((
Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 8623
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori

#22

Viesti mronkain »

Mika kirjoitti: Markon TV-aspekti on varmasti realistinen, varsinkin USA:ssa. Sen näkisin vaikuttavan koko kenttään harrastajamääriä lisäten, ei välttämättä vain joihinkin lajeihin.
Juu, ehkä onkin syytä lisätä, että ymmärsin tuon Karin avauksen niin, että mikä on se uusi iso juttu näiden mainittujen jälkeen, ihan varmasti harrastajia riittää muillekin lajeille. Mutta harrastajat ovat aina minimaalinen osa katsojista. Eikä tämä skenaarioni ole myöskään se, mitä itse toivoisin. Uskon vain että siihen suuntaan ollaan menossa, niin kauan kun lähdetään siitä että halutaan maksimoida voitot. Silloin ei oteta riskejä ja sijoiteta epävarmoihin juttuihin.

- Marko
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 18957
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

#23

Viesti Andy »

hassuttelija kirjoitti: Andy, joku päivä sä vielä kuolet tuohon sun sarkasmin yliannostukseen :D Ei kamppailulaji-maailma ihan noin kuralla vielä ole .. mutta tulevaisuudesta tuossa tosiaan puhuitkin. Pelottavan totta silti :smt090
Oletko varma, että tämä olisi huono kehityssuunta? Suomessa on jo miljoona ja yksi karatekoulua yms, jossa ei opi tappelemaan yhtään sen paremmin, kuin tässä western-style-hanmoodossa. Ja entä sitten? Suurin osa ihmisistä treenaa kuitenkin siksi, että se on hauskaa ja jotain liikuntaa on hyvä saada. Yhtä hyvin ne voisivat pelata squashia.

Minä en usko itämaan eksotiikkaan. 70-luvulla se meni, kun aika harva oli käynyt missään Kanarian saaria eksoottisemmassa paikassa tai tiesi ylipäänsä, millaista kaukoidässä on. Mutta nykynuorisolle Japani ei ole juuri sen oudompi maa kuin vaikka Australia. Ja 90% treenaajista on kuitenkin 15-25-vuotiaita. Pikemmin kumartelut ja oudot rituaalit vain kummastuttaa ja niiden tarvetta kyseenalaistetaan.
johannes kirjoitti: Hmm,kyllä matsin pitää olla fularia että sillä voi päteä kavereille.
Kuulostaa hyvältä siihen asti, kun valmentaja kertoo, että pitää treenata kymmenen kertaa viikossa ennen kuin voi ruveta kisaamaan. Siihen on ihan syynsä, miksi potku- ja thainyrkkeilyssä suurin osa porukasta ei kilpaile. Vaparissa aika monet kilpailee, mutta niitä treenaajiakin on sitten aika vähän. Kilpaileminen on motivoivaa ja sikti se pitäisikin saada joka pojan hommaksi, että sillä voisi kasvattaa lajia.

Hajaannusteoriaan en usko. Isoja harrastajamääriä on vain helpompi vetää, jos on jonkun järjestön alla. Suomessakin on varmaan sata ja yksi "omaa tyyliä", mutta vain kaksi (hokutoryu ja hanmoodo) on saanut enemmän suosiota. Nämä yksityistyylit kituvat sen kymmenen vuotta ja kuolevat sitten, kun päävetäjältä loppuu mielenkiinto.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Jukka Suominen
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1019
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: Tampere

#24

Viesti Jukka Suominen »

Andy kirjoitti: Oletko varma, että tämä olisi huono kehityssuunta? Suomessa on jo miljoona ja yksi karatekoulua yms, jossa ei opi tappelemaan yhtään sen paremmin, kuin tässä western-style-hanmoodossa. Ja entä sitten? Suurin osa ihmisistä treenaa kuitenkin siksi, että se on hauskaa ja jotain liikuntaa on hyvä saada. Yhtä hyvin ne voisivat pelata squashia.
Tavallaan särähtää korvaan sana "kamppailulaji" jos ja kun tosiasiassa on kyseessä satujumppa mistä puhutaan. Sitä vähän tuossa vihjasin myös. Liikunta on hyväksi tietenkin, tuo on vielä siitä parhaasta päästä liikuntaa.
Meikäläinen kyllä edelleen kokee japanian ja kiinamaan varsin mystisenä ja eksoottisena paikkana. Sen tunnustan. Tietenkin tuo fiilis katoaa sinä hetkenä kun käyn siellä itse toteamassa realiteetit. Nuo kumartelut ja rituaalit mielellään heittäisin romukoppaan, etenkään kun hokutoryu ei ole mikään ns "perinnelaji". Tuosta nyt voi olla montaa mieltä eri ihmiset, minä olen tätä mieltä.
Tuosta kilpailupuolesta vielä. Tuntuisi jotenkin nololta mennä kilpailemaan jos tietää olevansa aloittelija ja huono, tuntuisiko se voitto sitten niin hienolta jos/kun tietää että se vastustaja oli vielä itseäkin huonompi. Eli mitä arvoa niillä pysteillä ja mitaleilla sitten olisi, edes itselle. Jos siis luodaan lajille-X 100 eri kilpailumuotoa ja sarjaa.
Kuvake
Telepath Carbon
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 742
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: Tampere

#25

Viesti Telepath Carbon »

Tässä hieman City-lehden tunnetusti asiantuntevia arvailuja kamppailu(-tms.)lajitrendeistä vuodelta 1999. Liittyy mukavasti myös kivasti siihentoiseen ketjuun.

Kung fu:sta 'kiva' osio. Liikesarjojahan meillä vaan väännetään, ei muuta. :roll: Mutta kuka ihme on 'Kung-fu-liiton edustaja numerossa 040-559 42 11'? Pitäsiköhän soittaa? :D

T
"Oh no, beacuse you do not truly know someone until you fight them." -Serafi
Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 8623
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori

#26

Viesti mronkain »

Telepath Carbon kirjoitti: Tässä hieman City-lehden tunnetusti asiantuntevia arvailuja kamppailu(-tms.)lajitrendeistä vuodelta 1999. Liittyy mukavasti myös kivasti siihentoiseen ketjuun.
Heh, Jussi muuten hyppää kiertoradalle kun lukee tuon karate-osion... Aika masentavaa jopa näinkin vähän asioista perillä olevalle kuin minä. :cry:

- Marko
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 19109
Lauteille: Helmikuu 2005

#27

Viesti Jussi Häkkinen »

mronkain kirjoitti: Heh, Jussi muuten hyppää kiertoradalle kun lukee tuon karate-osion...
Ei enää jaksa, etenkään City-lehden vuoksi...

Toisaalta, kohta ehkä jaksaa turata yhden pukuarvioinnin tällekin foorumille. Suunta tullia kohti käy, mars mars...
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 93926
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

#28

Viesti Mika »

Andy kirjoitti: Suomessa on jo miljoona ja yksi karatekoulua yms, jossa ei opi tappelemaan yhtään sen paremmin, kuin tässä western-style-hanmoodossa.
Andy, tällaiset yleistykset nyt vain eivät kuulu tänne. Kiitos. :bow:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 15
Viestit: 16105
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

#29

Viesti Kari Aittomäki »

Pointti.
En usko vapaaottelun tai muitten kovien ottelumuotojen saavan mediahuomiota tai televisioaikaa. Syitä voi olla moniakin, mutta yksi syy on mielestäni ylitse muiden
Suomen kansallispeli jääkiekko. ”Hei. Viiskyt vuotta lätkää, yks maailmanmestaruus? ”.
Lätkässä pyörivät niin isot rahat ettei ole mainostajien etujen mukaista tuoda suuren yleisön eteen lajeja, joka veisivät kiekon uskottavuutta.
Koska jääkiekkoa markkinoidaan väkivallalla. Nämä yksityisten tekemät rikosilmoitukset ja masinoidut joukkotappelut ovat silkkaa markkinointia, ”Hartwall-areenalla tänään Pahat Pojat Pitelemättöminä!”
Sillä kuka uskoo että ne tappelut ovat aitoja? Ei fyysinen mies tappele tuolla tavoin edes luistimet jalassa. Ihan kerrottakoon että olen vetänyt lätkäporukoille treenejä, minulla on aika hyvä kuva siitä mitä ne miehet osaavat. Ammattilaisurheilijat.
Ajatelkaapa tätä uutispimentoa. Vapaottelua on mätetty kohta kymmenen vuotta täysille katsommoille – eikä edes tuloksia iltapäivälehdissä.
Asialle ei ole muuta selitystä, mihinkään moraaliseen paheksuntaan en usko hetkeäkään.
Ei haluta peruspönkerön näkevän, miltä näyttää oikea myllytys.
Vai mitä?
Kuvake
sivarinlötkö
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 6855
Lauteille: Kesäkuu 2005

#30

Viesti sivarinlötkö »

Käsittääkseni vapaaottelu on nyt kovassa nousussa Suomessakin. Arvelen ettei mene kauaa että voidaan suomalaista vapaaottelua nähdä jopa livenä televisiosta. Tuskin maikkarilta tai ylen kanavilta, mutta kuitenkin.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 95 kurkkijaa