Naisten itsepuolustus

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Ylipotkijat: TimoS, Totte, JanneM, Mjölnir, Tyttö

Vastaa
Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 5939
Lauteille: Joulukuu 2010
Tykännyt: 0
Tykätty: 8 kertaa

Naisten itsepuolustus

#106

Viesti Aihki » maalis 17, 2016, 11.39

Ulkonäköön ei varmaan kannata juurikaan kiinnittää huomiota. En kyllä pistäisi opiskelijoiden haalariporukoita kovin korkealle vaaralistassa, arvaamattomia voivat olla, mutta tuskin vaarallisia. Muut porukat voivat sitten olla ihan eri asia.

Eilen Kaislaan kävellessä huomasin romanialaisten kerjäläisten kevätmuuton taas alkaneen, saa nähdä käyttäytyvätkö he kuten aiemmin vai käyvätkö aggressiivisemmaksi.

Kuvake
Point
ylipotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 6827
Lauteille: Tammikuu 2009
Tykännyt: 12 kertaa
Tykätty: 16 kertaa

Naisten itsepuolustus

#107

Viesti Point » maalis 17, 2016, 11.58

Aihki kirjoitti: Ulkonäköön ei varmaan kannata juurikaan kiinnittää huomiota. En kyllä pistäisi opiskelijoiden haalariporukoita kovin korkealle vaaralistassa, arvaamattomia voivat olla, mutta tuskin vaarallisia. Muut porukat voivat sitten olla ihan eri asia.
Juu. Opiskeluporukka oli ehkä huono nosto vaikka tuossakin porukassa on voinut joskus "tyhmyys tiivistyä". Tyhmäilyä kuitenkin tapahtuu ehkä enemmän muunlaisissa porukoissa.

Mutta kaipa sitä on muitakin "käyttäytymiseen" liittyviä tunnusmerkkejä kuin "poikaporukka", jotka saattavat altistaa väkivalta tilanteelle ja joita kannattaa suositella pyrkimään välttämään ja/tai kannattaa kiinnittää huomiota ja joiden tueksi löytyy oletusten sijaan faktaa. (tuo poikaporukkakin oli oletus)
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.

tabitha
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 6064
Lauteille: Toukokuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Naisten itsepuolustus

#108

Viesti tabitha » maalis 18, 2016, 08.05

Tuo "etninen profilointi" lienee aihe josta useimmilla on mielipide jo etukäteen. Aihetta on käsitelty mediassa sen verran paljon ja muutenkin pinnalla. Ne jotka olisivat vastaanottavaisia idealle, on varmaan miettineet sitä omalla kohdallaan jo ja ne jotka eivät ole, eivät todennäköisesti muuttaisi kantaansa ainakaan sen perusteella mikä olisi asiallisuuden rajoissa mahdollista koulutukseen sisällyttää. Sama pätee varmaan aika moneen poliittisesti tulenarkaan aiheeseen, niitä vältellään (tiettyyn rajaan asti) koulutuksissa ja kursseilla ihan syystä. Ihmiset osaa yhdistää mielipiteensä niistä jutuista koulutuksen sisältöön pääosin itse ja sen mielipiteen muuttaminen on joka tapauksessa vaikeaa ja jos se ei ole kurssin ydintehtävä niin siihen tuskin on syytä.

En siis usko että itsepuolustuskurssille osallistuisi hirveästi ihmisiä jotka eivät ole ollenkaan miettineet tätä juttua ja kannattaisi ehkä keskittyä asioihin joita on mietitty vähemmän.

"Seksuaalisen väkivallan riskiin voi itse vaikuttaa" on sitten taas vähän hankala kysymys sikäli, että se yhdistyy herkästi seksuaalisen väkivallan uhrien syyllistämiseen, mikä on ihan oikea ongelma. Ehkä riskiin voi vaikuttaa, mutta yksikään raiskaus ei ole "vähemmän väärin" sen takia, että uhri oli humalassa tai pukeutunut "provosoivasti". Riskit on tietysti hyvä tiedostaa, mutta ihmisillä voi olla ihan päteviä syitä haluta ottaa näitä riskejä. Jotkut haluaa harrastaa extreme-urheilua, jotkut haluaa tupakoida, jotkut haluaa bilettää rajusti ja pukeutua paljastavasti, ja jos jotain käy niin vaan täysi kusipää menee sanomaan että saa syyttää itseään kun halvaantui onnettomuudessa tai sai keuhkosyövän. (Koska se ei auta mitään tai ketään.) On eri asia sanoa että tekemällä näin otat tiettyjä riskejä, kuin sanoa että riskin käydessä toteen syy on itsellä. Se miksi tuntuu että "ei saa sanoa" että raiskauksia voisi estää toimimalla tietyllä tavalla, johtuu käsittääkseni siitä, että raiskausten uhrien syyllistäminen on kulttuurissa tosi syvällä ja sellasissa asioissa mihin liittyy jotain rakenteellista epäoikeudenmukaisuutta, ihmisistä tulee yliherkkiä ja kyvyttömiä keskustelemaan asiasta objektiivisesti. Tää ei ole mitään typeryyttä tai heikkoutta vaan aika pitkälti tervettä henkistä itsesuojelua.

Ehkä tää vertautuu jollain tasolla siihen että mun ei ehkä pitäisi matkustaa tiettyihin maihin, koska kuulun vähemmistöön jolla on vähemmän liberaaleissa paikoissa korkea riski joutua viharikoksen uhriksi, mutta matkustan silti koska en halua elää pelossa ja oon punninnut että elämän rajoittaminen on lopulta isompi kokonaisvaltainen haitta kuin se riski siitä että jotain tapahtuu. On eri asia herättää ihmiset tiedostamaan riskejä jotta voisivat itse päättää haluavatko ottaa niitä, kuin suositella suoraan että älä tee näin.
Eerik Norvio
Wer mit Ungeheuern kämpft, mag zusehn, dass er nicht dabei zum Ungeheuer wird. Und wenn du lange in einen Abgrund blickst, blickt der Abgrund auch in dich hinein. -Friedrich Nietzsche

Kuvake
Gjagor
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 157
Lauteille: Syyskuu 2013
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Naisten itsepuolustus

#109

Viesti Gjagor » maalis 18, 2016, 14.20

Aihki kirjoitti: En kyllä pistäisi opiskelijoiden haalariporukoita kovin korkealle vaaralistassa, arvaamattomia voivat olla, mutta tuskin vaarallisia. Muut porukat voivat sitten olla ihan eri asia.
Joo, minunkin on vaikea uskoa että joku teekkariporukka olisi vaarallinen naisille. Käsittääkseni teekkarimiehet eivät erityisesti edes halua olla naisten seurassa, näin sain joskus lukea jostain ylioppilaslehdestä.

Ei saa liikaa lavennella ilmaisuja tai ne menettää merkitystään.

Kuvake
Lasse Candé
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 15001
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 287 kertaa
Tykätty: 104 kertaa

Naisten itsepuolustus

#110

Viesti Lasse Candé » maalis 18, 2016, 16.58

Point kirjoitti: Käsittääkseni lyhyilläkin itsepuolustuskursseilla(kin?) on tarvetta käydä jonkin aikaa ns. teoriaa, jossa käydään läpi mm. tilanteiden ennakointia ja riskien vähentämistä. Jostain syystä, tai ainakin sellainen kuva minulle on välittynyt, että varsinkin naisten itsepuolustuksen suhteen tämä aihe on erityisen herkkä. Tätä ei helpota ollenkaan, että aihe on päässyt politisoitumaan ikävällä tavalla. Miten, millä tavalla ja mistä aiheista kannattaisi aihetta käsitellä, jotta hyvää tarkoittava itsepuolustuskurssi ei aikaansaisi uutta "lutkamarssia" Tulvan toimittajan käytyä kuuntelemassa mitä se turvallisuuskouluttaja siellä oikein puhuu? Puhumattakaan siitä, että keskustelu kääntyy tilastomatematiikan puolelle "ei ne kaikki ja tekee nekin"-juttuineen. Tällöin on vaarana, että se annettu viesti hukkuu epäolennaisuuksien alle ja kouluttajan muut opit eivät välity, koska viesti koetaan epämielyttäväksi.
Ulosantia kannattaa melkein kaikessa lajiopetuksesta aina muuttaa, siitä miten jokin asia on, siihen mitä tulee tehdä. Kaikkein mieluiten siihen, mitä tulee tehdä asiassa jota nyt harjoitellaan.

Mutta jos siis teoriasta on kyse, niin siihen mitä elämässä pitää tehdä (mieluummin kuin...).

Ulosannissa on myös vakavia ongelmia, jos opetus otetaan syyllistämisenä. Ei siinä mitään; vuorovaikutuksellisuus opetuksessa ei ole kovin helppo asia ja suurimmasta osasta lajiopettajia ei vain valitettavasti tunnu yksinkertaisesti olevan siihen. Tämä kun korjataan sillä että sanoo asiat sopivalla tavalla, katsoo oikeaa tyyppiä silmiin oikealla hetkellä oikealla tavalla ja muokkaa sanomaa tilannetta palvelevaksi, niin puhutaankin melkoisesta asian- ja tilanteenhallinnasta.

Sitä parempaa sessiota voi opettajana kuitenkin yrittää etsiä siltä suunnalta, että miettii aihepiiriä aivan witusti ja sitten tekee itselleen selkeäksi mitä haluaa opettaa ja kuinka tämä asia ajetaan läpi. Tässä kohtaa voi miettiä potentiaalisia sivuraiteita ja mihin niistä ei halua kokonaisuutta palvellakseen mennä ollenkaan.Itse näkisin että alkuvaiheilla tärkein teoriaoppi on jotakin mikä jo löytyy kaikkien päästä, mutta jonka tielle superego tulee. Itsepuolustustilanteita ei voiteta vaan niissä hävitään mieluiten mahdollisimman vähän. Eli itsepuolustus vs tappelu. Kohtaamani hyvät opettajat välittävätkin tätä sanomaa sellaisella retoriikalla jolla se uppoaa. Kirkkaimpina esimerkkeinä tulee mieleen Ilpo Jalamo ja VKA. Olen itse sitä mieltä että sen tajuamisessa että "ei ole siellä" on taktiikan ydin ja että kyseinen pohdinta on paljon syvempi kuin kyseisen itsestäänselvyyden lausuminen. Tästä tullaan juuri siihen retoriikkaan ja se on sitä opettajuutta se. Hyvän opettajan nerokkaat sanavalinnat syventävät vieläkin kyseisen itsestäänselvyyden tajuamista esim allekirjoittaneella, aina kun niihin törmään. Niitä ei voi yleensä toistaa vaan asia pitää työstää itselle sopivaksi.Ehkäpä joku voi antaa tähän konkreettisiakin niksejä tämän viestin lisäksi. Tässähän vain käytännössä sanotaan että asia ratkaistaan sillä että muututaan paremmaksi opettajaksi. :)
hänen virtuoosimainen salaman käyttönsä
on hyvin samanlaista kuin
hänen virtuoosimainen patukan käyttönsä


Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaan

Kuvake
Point
ylipotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 6827
Lauteille: Tammikuu 2009
Tykännyt: 12 kertaa
Tykätty: 16 kertaa

Naisten itsepuolustus

#111

Viesti Point » touko 27, 2016, 11.05

Vanhahko artikkeli, en huomannut että olisiko ollut täällä. Tällä kurssin vetäjällä, joka varmasti herättää negatiivisia tunteita joissakin, on hieman erilaisempi näkökulma aiheeseen. Hän lähestyy aihetta tekniikan sijaan mentaalisella ja asenteellisella puolella. Vaikka sillä asenteella ei välttämättä selvittäisi kakin osuessa tuulettimeen niin hyvin, jos käytössä olisi myös jotain teknikkaa apuna, niin varmaan tietyllä asenteella selviää perus hastag lääppijöiden yms. kanssa.

Itselläni on muistikuva jostain Savete Defence videosta, jossa harjoituksen aiheena oli miten istua metrossa sen verran "coolina", että säästyisi mahdollisesti hankaluuksilta. Kertausta kehonkieleen ja muuhun. Asenteen ja itsevarman kehonkielen opettaminen taitaa olla kyllä tosin aika haasteellista lyhyillä kursseilla. Helpompaa lienee ehdollistaa esim. antamaan tietyn fyysisen vastineen, kuten vaikka "lyömään tauluun". Tämä käsittääkseni on ollut jollainen itsepuolustuskursseilla haastavinta.
Sunniva Drake järjestää naisten itsepuolustus­kursseja: ”Olen luonteeltani taistelija”

Drakea on kutsuttu anarkistiksi ja feministiksi. Hän on myös 60-vuotias Espoon kirjastopalveluiden aluejohtaja ja tuore mummo.

Kun metrossa suomalainen humalainen mies ölisee ulkomaalaisille, että Suomessa puhutaan suomea, Sunniva Drake korottaa parin penkkirivin päästä äänensä.

”Suomen virallinen kieli on ruotsi.”

Drake puhuu ruotsia kovaan ääneen niin kauan, kunnes humalainen luovuttaa.

”Olen luonteeltani taistelija. Se ei ole aina helppoa. Jos näen epäkohdan, en voi olla toimimatta”, Drake sanoo ja viuhtoo vimmaisesti käsillään.

Taisteluita feministiltä ei ole vuosikymmenten aikana puuttunut.

Sunniva Drakea on kutsuttu anarkistiksi ja feministiksi. Hän on myös 60-vuotias Espoon kirjastopalveluiden aluejohtaja ja tuore mummo. Vaikka kolmen lapsen äiti on aina saanut tulla ja mennä vapaasti, kiitos kodinhoitoon täysillä osallistuneen aviomiehen, vasta 60-vuotiaana Drake on vapaampi kuin koskaan.

”50-vuotiaana tavalliset naiset häviävät miesten seksuaalisilta katseilta. Se on etu monessa asiassa.”

Suomenruotsalais-saksalaisessa suurperheessä kasvanut Drake ei koskaan omaksunut suomalaisille tyypillistä tapaa olla hiljaa ja kääntää katse pois. Häntä ei kiinnosta, mitä muut hänestä ajattelevat. Siksi hän on ollut vapaa taistelemaan naisasian puolesta.

Vuonna 1979 Drake osallistui amerikkalaisten järjestämille feministisille kulttuuripäiville, joilla hän kuuli ensimmäisen kerran naisten itsepuolustuskursseista.

”Olin, että jes, wau!”

Muutama vuosi myöhemmin hän alkoi järjestää kursseja Suomessa ensimmäisten joukossa.

Drake ei opeta niinkään puolustustekniikoita vaan ajattelua ja itsekunnioitusta. Naisen pitää kunnioittaa ja arvostaa itseään niin paljon, että osaa vaatia reviirin ja asettaa rajat. Erityisen vaikeaa se on silloin, kun häiriköijä on tuttu tai omaan perheeseen kuuluva mies.

”Rajojen asettaminen pitäisi opettaa kaikille tytöille jo yläasteella.”

Itsepuolustuskurssit eivät poista naisilta pelkoa, mutta ne auttavat analysoimaan ja toimimaan pelottavissa tilanteissa.

Draken tärkein neuvo on poistua paikalta. Jos se ei ole mahdollista, täytyy uskaltaa puolustautua.

Suomi elää Draken mielestä suurta kaksinaismoralismin aikaa. Julkisuudessa puhutaan yhtä, mutta toimitaan toisin.

”Poliitikot voivottelevat suureen ääneen ulkomaalaisten raiskauksia. Kun pitäisi oikeasti puuttua kulttuuriseen naisiin kohdistuvaan väkivaltaan, poliitikot ovat hiljaa. Missä on poliitikko, joka vaatii, että kaikki naisiin kohdistuva väkivalta ja raiskaukset on Suomessa lopetettava?”

Drake pohtii, kuinka suomalaisten miesten suru taloudellisista menetyksistä purkautuu äänekkäänä vihapuheena. Kollektiivista, maskuliinista surua on liian raskasta muuten käsitellä. Vaikka feministit ja nuoret naiset ovat joutuneet vihapuheen tulilinjalle, Drake on päässyt vähällä.

”Olen ollut perkeleen feministi jo 30 vuotta, eikä minulla ole kuin yksi stalkkeri. Ehkä olen liian marginaalissa jopa vihapuheelle”, hän toteaa ja nauraa räkättää päälle.

Kaksinaismoralismi näkyy myös siinä, ettei kukaan ole julkisuudessa huolissaan kaikista heikoimmissa asemassa olevista naisista. Maahanmuuttajanaiset kohtaavat häirintää sekä suomalaisilta että maahanmuuttajamiehiltä.

Heillä ei ole turvaverkostoja ympärillään eivätkä he välttämättä uskalla asioida poliisin kanssa.

Drake suuntaakin seuraavat itsepuolustuskurssinsa maahanmuuttajanaisille. Kurssit järjestää Draken työnantaja, kirjasto.

Espoon kirjastot tekevätkin Draken johdolla äkkiseltään epätyypilliseltä kuulostavia tehtäviä: auttavat maahanmuuttajia täyttämään lomakkeita, opiskelemaan suomea ja asioimaan kirjastoautoissa.

”Olen ollut etuoikeutetussa asemassa, sillä olen saanut työskennellä 30 vuotta organisaatiossa, jonka suurin arvo on sivistys.”
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.

Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 8369
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 12 kertaa
Tykätty: 22 kertaa

Naisten itsepuolustus

#112

Viesti DeusVult » touko 27, 2016, 13.18

Missä on poliitikko, joka vaatii, että kaikki naisiin kohdistuva väkivalta ja raiskaukset on Suomessa lopetettava?
Ymmärtääkseni väkivalta ja raiskaaminen on Suomessa jo nyt ehdottoman kiellettyä? Eli voidaan olettaa, että poliitikot ovat kyllä juuri sitä vaatineet, koska eduskunta säätää lait. Mitähän Drake siis oikein haluaisi poliitikkojen tekevän?
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?

Kuvake
Point
ylipotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 6827
Lauteille: Tammikuu 2009
Tykännyt: 12 kertaa
Tykätty: 16 kertaa

Naisten itsepuolustus

#113

Viesti Point » touko 27, 2016, 14.18

DeusVult kirjoitti:
Missä on poliitikko, joka vaatii, että kaikki naisiin kohdistuva väkivalta ja raiskaukset on Suomessa lopetettava?
Ymmärtääkseni väkivalta ja raiskaaminen on Suomessa jo nyt ehdottoman kiellettyä? Eli voidaan olettaa, että poliitikot ovat kyllä juuri sitä vaatineet, koska eduskunta säätää lait. Mitähän Drake siis oikein haluaisi poliitikkojen tekevän?
Oliko osittainen lainaus, joka muutti sanoman sisällön täysin tarkoituksen mukaista vai ymmärsitkö asian oikeasti väärin?
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.

Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 8369
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 12 kertaa
Tykätty: 22 kertaa

Naisten itsepuolustus

#114

Viesti DeusVult » touko 27, 2016, 14.36

Millä tavalla se muutti sanoman sisällön? Voi olla että sisältö meni itseltänikin ohi, ja sen vuoksi tein epähuomiossa huonon lainauksen.

Tässä nyt koko paragraafi elikkäs kappale:
”Poliitikot [ketkä, missä, milloin?] voivottelevat suureen ääneen ulkomaalaisten raiskauksia. Kun pitäisi oikeasti puuttua kulttuuriseen [mikä kulttuuri?] naisiin kohdistuvaan väkivaltaan [naisiin ja miehiin kohdistuva väkivalta on jo kiellettyä], poliitikot ovat hiljaa. Missä on poliitikko, joka vaatii, että kaikki naisiin kohdistuva väkivalta ja raiskaukset on Suomessa lopetettava?”
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?

Kuvake
Point
ylipotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 6827
Lauteille: Tammikuu 2009
Tykännyt: 12 kertaa
Tykätty: 16 kertaa

Naisten itsepuolustus

#115

Viesti Point » touko 27, 2016, 14.39

DeusVult kirjoitti: Millä tavalla se muutti sanoman sisällön? Voi olla että sisältö meni itseltänikin ohi, ja sen vuoksi tein epähuomiossa huonon lainauksen.
Kas näin...


Suomi elää Draken mielestä suurta kaksinaismoralismin aikaa. Julkisuudessa puhutaan yhtä, mutta toimitaan toisin.

”Poliitikot voivottelevat suureen ääneen ulkomaalaisten raiskauksia. Kun pitäisi oikeasti puuttua Mutta tämä lähestymistapa aiheeseen ei ollut tarkoitukseni, joten ei välttämättä siitä ei tarvitse jatkaa..kulttuuriseen naisiin kohdistuvaan väkivaltaan, poliitikot ovat hiljaa. Missä on poliitikko, joka vaatii, että kaikki naisiin kohdistuva väkivalta ja raiskaukset on Suomessa lopetettava?”

Mutta tämä lähestymistapa aiheeseen ei ollut tarkoitukseni, joten ei välttämättä siitä ei tarvitse jatkaa..
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.

Alapotku
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 211
Lauteille: Heinäkuu 2011
Paikkakunta: Rovaniemi
Etulaji: Combat Hapkido
Sivulajit: Libre Fighting, Baraw Sugbo, kuntonyrkkeily
Takalajit: Thaiboxing
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 3 kertaa

Naisten itsepuolustus

#116

Viesti Alapotku » touko 28, 2016, 11.41

Väkivalta ja raiskaaminen on Suomen lain ja (ainakin lähes kaikkien) muidenkin valtioiden lakien mukaan kielletty. Eri kulttuurien välillä on kuitenkin eroja sen suhteen, miten vakavina eri tekoja pidetään. Tämä näkyy myös siinä, miten tärkeäksi rikoksen estäminen tai selvittäminen katsotaan, miten kovia rangaistuksia niistä langetetaan, ja miten yhteiskunnassa yleensä suhtaudutaan tiettyjen rikosten tekijöihin. Merkitystä voi olle myös sillä, kehen rikos on kohdistunut.

Suomessa väkivalta- ja seksuaalirikoksia ei pidetä yhtä vakavina kuin monissa muissa länsimaissa. Esim. Ruotsissa törkeä pahoinpitely tai (perusmuotoinen) raiskaus johtavat pääsääntöisesti ehdottomaan vankeustuomioon; Suomessa pääsee usein ehdollisella. Muiden rikostyyppien tuomioissa ei ole yhtä selviä eroja, joten Suomen rikoslaissa on "valuvika" väkivalta- ja seksuaalirikosten osalta. Lakia pitäisi muuttaa, muuten tuomitsemiskäytäntö ei muutu. Tämän on sanonut ääneen ainakin rikosoikeuden professori (emerita) Terttu Utrianen. Nykyinen oikeusministeri on luvannut korjata rikosten rangaistuksia yleistä oikeustajua vastaaviksi; saa nähdä, johtaako lupaus mihinkään.

Kulttuurista hyväksyntää väkivalta- tai seksuaalirikoksille on esimerkiksi hyväksyvä naureskelu kertomuksille, joissa jotain tuntematonta henkilöä vedetään turpaan jonkin mitättömän syyn takia, vaikkapa humalassa. Joissain muissa kulttuureissa saatetaan suhtautua seksuaalirikoksiin samalla tavoin naureskellen ainakin, jos niistä ei jää kiinni tai niistä seuraavat rangaistukset koetaan vähäisiksi.

En ole itse koskaan kuullut suomalaisen miehen kehuskelevan tekemillään raiskauksilla, sen sijaan väkivallalla voidaan kehuskella, jopa törkeällä, ja odotetaan kehuja muilta miehiltä. Naisia vähättelevistä kulttuureista tulevilla vastaavaa kehuskelua ehkä tapahtuu myös raskausten osalta. Olisiko asennemuutuutoksen tarvetta? Siis ei pelkästään noilla ulkomaalaisilla.


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 kurkkijaa