Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Miten pääset lyöntietäisyydelle?

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 89896
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 131 kertaa
Tykätty: 36 kertaa

Miten pääset lyöntietäisyydelle?

Viesti Mika »

Jorge kirjoitti:
Jos sinä pystyt lyömään vastustajaa, myös hän pystyy lyömään sinua.
Eihän tuo ole lainkaan yksiselitteisesti noin; pidemmän ulottuuvuuden omaavahan voi nimenomaan pysytellä oman lyöntietäisyytensä "ulkoreunalla" ilman, että vastustaja pystyy lyömään osumia.
Jossakin nyrkkeilyottelussa tällä on selvää merkitystä; ilmoitetaanhan ottelijan ulottuvuus ihan säännönmukaisesti hänen tiedoissaan. Katumatsissa sitten taas tämä ei välttämättä ole lainkaan niin merkitsevä tekijä, vaan nimenomaan tuo otsikon mukainen siirtyminen lyöntietäisyydelle korostuu monen eri tekijän kautta, kuten onkin jo tullut ilmi. Toki se on eri asia, jos pituus- ja ulottuvuusero on järkyttävän suuri; 150-senttinen kaveri ei ihan helposti etäisyyden puolesta hätyyttele 2-metristä levypallotaistelijaa.

Onpa muuten varsin hyvä ja mielenkiintoinen aihe.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

McKe
munillepotkija
Viestit: 903
Lauteille: Elokuu 2008
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Miten pääset lyöntietäisyydelle?

Viesti McKe »

Mun mielestä ajoitus ja vastustajan mielenliikkeiden tunnustelu on tärkeintä. Eli siinä vaiheessa kun vihu ei vielä osaa edes arvata joutuvansa tappeluun -> hakeutuminen lähietäisyydelle, mielellään sivulle/taakse, nopea koukku poskipäähän, ohimoon, takaraivoon jne. ja täysiä karkuun.
Rules are just helpful guidelines for stupid people.

Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit: 5434
Lauteille: Lokakuu 2009
Tykännyt: 26 kertaa
Tykätty: 36 kertaa

Miten pääset lyöntietäisyydelle?

Viesti Ile »

Tai siinä vaiheessa kun tilanne alkaa kiristyä, niin valuttelee vaivihkaa ravintolapöydän valkopippuripurkista sopivan satsin heikomman käden kouraan. Sitten kun käsivälitteinen keskustelu alkaa, niin roiskasee "pippurisen jabin" parinkymmenen sentin päähän naamasta ja siitä sitten lyöntietäisyydelle :)

Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit: 8469
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Miten pääset lyöntietäisyydelle?

Viesti DeusVult »

Deutscher Ju-Jutsu Verbandin jutsussa ei ole ongelmaan mitään patenttiratkaisua, sillä periaatteessa teh vastustaja hyökkää aina ensin, ja on näin ikäänkuin valmiiksi lyöntietäisyydellä. Käytännössä järjestelmään kuuluu kuitenkin myös sparria ja muutama vyökoejutska, jotka edellyttävät aloitteellista hyökkäämistä. Näihin ymmärtääkseni ei kuitenkaan ole tarjolla sen kummempaa viisautta kuin että hyökkäys on vain oltava niin nopea ja määrätietoinen ettei vastahyökkääminen ole mahdollista. Sinänsä tämä on tietysti kohtalaisen erikoista kun kuitenkin laji muilta osin nojaa nimenomaan siihen ajatukseen että vastustajan hyökkäys puolustetaan onnistuneesti.

HEMAssa on tästä(kin) asiasta hyvinkin vahvoja mielipiteitä ja toinen toistaan oudompia teorioita ja näkemyksiä. Monet ovat sitä mieltä, että esimerkiksi miekkojen kanssa puljatessa ensimmäinen hyökkäys tulisi suorittaa siten, että miekka ikäänkuin ensin "heitetään" kamppailijoiden väliin, ja sen jälkeen seurataan sen perässä lyöntietäisyydelle. Näin toimittaessa ollaan tietysti astetta enemmän "suojassa" siellä oman miekan takana, mutta toisaalta lyönnissä ei ole osuessaan enää minkäänlaista voimaa eikä se käytännössä ole yhtään sen vähempää sähköttävämpi kuin mikään muukaan kokonaisella askeleella suoritettava lyönti. Henkkoht olen sitä mieltä että monien muiden juttujen tapaan asiaa on niin sanotusti ylianalysoitu hemapiireissä aika tavalla, ja että Luupää, Alioppilas, ja etenkin Von Danzig -manuska ovat oikeammilla jäljillä (vaikka sitä nyt luonnollisesti kukin tulkitsee miten haluaa...)
When you come to him in the Zufechten, your should always attack skillfully and without fear with a stroke or thrust to one of the four openings, whichever one you can reach best, and do not worry about what he will execute or do against you. Thereby you compel him so that he must parry you. And when he has parried you, then, in the parrying, quickly seek the nearest opening with windings of the sword.

Codex 44 A 8, 1452, Käännös: Tobbler
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?

Ronin
etupotkija
Viestit: 4457
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Mushroomland
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Miten pääset lyöntietäisyydelle?

Viesti Ronin »

DeusVult kirjoitti: Kyllä mun mielestä se viittaa vähän kaikenlaiseen faittaamiseen joka alkaa lyöntietäisyyden ulkopuolelta, oli sovittua tai ei. Jotkut "rinta rintaa vasten" suunsoittotilanteet ja niitä seuraavat sucker punchit ovat tietysti eri asia.
Jos ajatellaan katutilannetta, missä ollaan lyöntietäisyyden ulkopuolella, mutta olen syystä tai toisesta päätynyt päätelmään, etten kykene pakenemaan ja tuo kaveri pitäisi saada tiputettua, lähtisin itse varmaan liikkeelle mukavia rupatellen kiinnittääkseni kaverin huomion pois siitä mitä teen. Eli lähestyn passiivisen rauhoittelevanoloisesti, kysyn jonkin ei-uhkaavan kysymyksen juuri kun olen tulossa lyöntietäisyydelle, ja sen hetken minkä kaverin huomio ei ole 100%, hyökkään tilanteeseen mielestäni sopivimmalla tavalla.
Tai sitten jos tilanne ja laki sen sallivat, jonkin kättä pidemmän käyttökin voisi toimia, mahdollistaisi nimensä mukaisesti lyöntietäisyyden ulkopuolelta hyökkäämisen. Käyttäisin silti varmaan verbaliikkaa hyökkäyksen naamioimiseksi tai jos kaveri tulee päälle höyryjunan lailla, etäisyyden kurominesta ei tarvitsisi huolehtia.
When facing difficult situations it is best to dash forward bravely and with joy...

Liity Etupotkijaksi!

Luettavaa (ja tykättävää) potkulaisille!

obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit: 3423
Lauteille: Maaliskuu 2009
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 6 kertaa

Miten pääset lyöntietäisyydelle?

Viesti obmijoy »

-lähestymällä takaapäin
-kävelemällä kohti mutta niin kuin olisin kävelemässä ohikulkijana vaan ohi
-juttelemalla mukavia
-ammun niin kauon alavartaloon kun haulikossa panoksia riittää ja siten poistun tai jos on pakko lyödä polviansa etsivää lyön aseenperällä
-tai kehässä ihmiset liikuvat ja kulkeutuvat läheisyyteen jotta treenaten voi kehittyä
-tai ovella aletaan asiakasta ohjaamaan jolloin tulee asiakkaan reagoinnista riippuen voimankäyttö tilanne
-kadulla vastapuoli hyökäämällä tuo itsensä lyöntietäisyydelle itsellä kuuluis nöyrällä aseneteella leuan olla lähellä rintaa

nää miekka jutut oli mielenkiintoisia mutta ku ei niihin ole aikaa joten ei niitä opi oikeen tajuamaan

väsynyttää on jo tää mun tarina unille siis
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html

Kuvake
Paappa
päähänpotkija
Viestit: 12734
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Miten pääset lyöntietäisyydelle?

Viesti Paappa »

Tempo = paikka ajassa ja tilassa jonka aikana sinä voit osua vastustajaan, tai vastustaja voi osua sinuun jos olette etäisyydellä. Jokainen miekan liike ja/tai askel on "tempo". Voi olla sellainenkin tilanne että vastustaja ei yllä sinuun, mutta sinä yllät häneen. Näin käy jos olet päässyt pois hänen hyökkäyslinjaltaan eli kulmaan.

Suljet yhden linjan jolloin avaat toisen, houkutellen hänet siis tahallisesti tähän linjaan. Sitten suljet sen ja hyökkäät hänen avautuvaan linjaansa.

Ei helppoa, ei.
"Always keep an edge on yr knife, son, always keep an edge on yr knife
'cause a good sharp edge is a man's best hedge against the vague uncertainties of life"
(Corb Lund)

Aihki
päähänpotkija
Viestit: 5939
Lauteille: Joulukuu 2010
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Miten pääset lyöntietäisyydelle?

Viesti Aihki »

Paappa kirjoitti: Ei miekalla helppoa, ei.
Amen.

Kuvake
Ikkyu
munillepotkija
Viestit: 726
Lauteille: Huhtikuu 2008
Paikkakunta: Turku
Etulaji: Suiō-ryū iai kenpō
Sivulajit: Kendo
Takalajit: ZNKR iaido
Tykännyt: 0
Tykätty: 5 kertaa

Miten pääset lyöntietäisyydelle?

Viesti Ikkyu »

DeusVult kirjoitti: When you come to him in the Zufechten, your should always attack skillfully and without fear with a stroke or thrust to one of the four openings, whichever one you can reach best, and do not worry about what he will execute or do against you. Thereby you compel him so that he must parry you. And when he has parried you, then, in the parrying, quickly seek the nearest opening with windings of the sword.

Codex 44 A 8, 1452, Käännös: Tobbler
Kuulostaa jokseenkin järkevältä näin kaukoidänkin näkökulmasta.

Kuvake
luupää
päähänpotkija
Viestit: 6410
Lauteille: Marraskuu 2006
Tykännyt: 4 kertaa
Tykätty: 26 kertaa

Miten pääset lyöntietäisyydelle?

Viesti luupää »

Andy kirjoitti: - Kun mennään niin mennään. Musashikin taisi kirjoittaa jotain siitä että hyökkäys ei saa olla puolinainen vaan kun hyökkäykseen lähdetään, niin sitten myös tullaan väellä ja voimalla. Tällöin vastustajan on pakko reagoida hyökkäykseen eikä hän voi rauhassa tehdä omia vastatekniikoitaan.

Tämä on hyvä pointti. Aggressiivinen ja määrätietoinen toiminta on nimenomaan puolustuksellinen toimi. Jos puskee lyömäetäisyydelle, niin paras tapa puolustaa itseään on pitää huolen siitä, että vastapuoli on enemmän kiinnostunut suojaamisesta kuin omien vastatekniikoiden suorittamisesta.

Proaktiivinen toiminta vähentää muutenkin kakan määrää housuissa...

:D

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 17250
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 29 kertaa
Tykätty: 76 kertaa

Miten pääset lyöntietäisyydelle?

Viesti Andy »

Kyllä. Yleisesti hyökkääminen on tehokkaampaa ja helpompaa kuin puolustaminen. Olen paljolti sitä mieltä, että varsinkin aloittelijat olisi syytä opettaa ensin hyökkäämään, koska vastaiskuihin perustuva strategia on paljon vaikeampaa toteuttaa. Kun taitotaso ei vielä ole kovin korkea, jää ne vastaiskut usein tekemättä, vaikka osumilta ehkä vältyttäisiinkin. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että oma koskemattomuus pitäisi unohtaa - hyökkääminen pitää tietysti olla alusta lähtien kontrolloitua eikä suinkaan niin että vain kävellään viereen ja aletaan uida kroolia kädet nyrkissä.

Asiassa on myös psyykkinen puoli. Kun lähtee itse hyökkäykseen, se rohkaisee mieltä - erityisesti silloin kun saa hyökkäyksellä vaikutusta vastustajaan. Vastaiskutaktiikassa on myös yksi erittäin heikko puoli: sillä on mahdotonta kiriä. Jos vastustaja pääsee alussa johtoon, niin mikäli itse ei hyökkää, niin eihän hänen tarvitse kuin seistä iskuetäisyyden ulkopuolella ja odottaa otteluajan loppumista voittaakseen.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 17250
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 29 kertaa
Tykätty: 76 kertaa

Miten pääset lyöntietäisyydelle?

Viesti Andy »

Tärkeä asia mikä helpottaa hyökkäysetäisyydelle siirtymistä: valehyökkäykset. Eli ollaan lähtevinään hyökkäykseen, mutta ei kuitenkaan lähdetä. Tästä on tietysti se etu että vastustaja väsyy ollessaan jatkuvan paineen alla, mutta myös se että oikea hyökkäys on vaikeampi tunnistaa.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

Kuvake
injunjack
kylkeenpotkija
Viestit: 1537
Lauteille: Heinäkuu 2005
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Seibukania - perkele
Tykännyt: 24 kertaa
Tykätty: 8 kertaa

Miten pääset lyöntietäisyydelle?

Viesti injunjack »

Andy kirjoitti: Tärkeä asia mikä helpottaa hyökkäysetäisyydelle siirtymistä: valehyökkäykset. Eli ollaan lähtevinään hyökkäykseen, mutta ei kuitenkaan lähdetä. Tästä on tietysti se etu että vastustaja väsyy ollessaan jatkuvan paineen alla, mutta myös se että oikea hyökkäys on vaikeampi tunnistaa.
Tällä taktiikalla saa(ttaa) myös hienosti (saada) hassutettua vastustajan hyökkäämään, jolloin "pääsee" sopivasti itse lyöntietäisyydelle. Tietysti tähän on itse oltava valmistautunut...
-REMEMBER; SOME PEOPLE ARE ALIVE SIMPLY BECAUSE IT IS ILLEGAL TO SHOOT THEM-

Kauas on pitkä matka.
https://www.facebook.com/SeibukanPKS/

Kuvake
Presenter
kylkeenpotkija
Viestit: 1559
Lauteille: Tammikuu 2007
Sivulajit: BJJ, itsepuolustus, voimankäyttö, lähitaistelu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Miten pääset lyöntietäisyydelle?

Viesti Presenter »

Pääsen lyöntietäisyydelle irtoamalla painietäisyydeltä. brushteeth

Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit: 8469
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Miten pääset lyöntietäisyydelle?

Viesti DeusVult »

Tämän oletetun ongelman kannalta on tietenkin aika sama kummasta suunnasta lyöntietäisyydelle päädyt. :) Onko sulla joku patenttiratkaisu tai oma mieltymys siihen miten irtoat painista saamatta itse nyrkistä?
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?

Seuraajat

Kuvake
fudo
Illu
Mojo
Kuvake
Pasi Lunden
Ronin