Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Avustajien neuvot kehässä

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Urkki
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 368
Lauteille: Maaliskuu 2006

Avustajien neuvot kehässä

#1

Viesti Urkki »

Itse kun en ikinä ole kehässä tai minkäänlaisessa kilpailutilanteessa ikinä ottanut niin täytynee kysyä.
Kuinka paljon siinä matsin tiimellyksessä tajuaa niitä neuvoja ja vinkeitä mitä annetaan?
Tainno.. Mitä siinä erien välissä yleensä ottaen puhutaan?
Kuinka hyvin niitä neuvoja olette kyenneet seuraamaan kesken kaiken?

Kun tosiaan ei ole kokemusta niin itsestä tuntuu ihan näin ajatuksen tasolla hyvin vaikeahkolta..
Mutta mitäs kokemuksia löytyy?!
Kuvake
MikaR
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 980
Lauteille: Toukokuu 2008
Paikkakunta: Pohjanmaa

Avustajien neuvot kehässä

#2

Viesti MikaR »

BJJ tatamilla itse ainakin kuuroudun kun on täysi hulina päällä. Sitten jos jämähdetään johonkin asentoon, alkaa neuvot kuulua, niistä on jopa hyötyä toisinaan.
Vasara riivisi
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 20197
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

Avustajien neuvot kehässä

#3

Viesti JanneM »

Omasta ainokaisesta amatöörivaparimatsista muistan kun valmentaja sanoi erätauolla, että "unohda ne potkut ja menet sen sun suunnitelman mukaan. Se toimii" Sit kun potkaisin, niin kuulu karjahdus "JANNE MITÄ ME JUST SOVITTIIN?"
BJJssä ja lukkopainissa jonkun verran pystyy kuulemaan neuvoja matsin aikana, mutta ei mitään "kaiva se vasen käsi nivusen vierestä puol kierrosta oikeelle" Vaan selkeitä ja helppoja ohjeita/kannustuksia. Aikaa ja pistetilannetta voi kulmamies myös huudella. Tosin siitäkään ei kaikki tykkää...
JOs on kehälaji missä on erätauko, niin tauon aikana kannattaa vaan rauhotella sitä ottelijaa ja antaa 1-2 selkeetä neuvoa. Mielellään vielä painottaa jo treenattuja asioita. Mitään taktiikkamuutoksia tai kombinaatiovinkkejä ei sinne väliin voi ruveta tunkemaan. Se on tie varmaan tappioon. :D
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
PetriP
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2135
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Judo

Avustajien neuvot kehässä

#4

Viesti PetriP »

Urkki kirjoitti: Itse kun en ikinä ole kehässä tai minkäänlaisessa kilpailutilanteessa ikinä ottanut niin täytynee kysyä.
!
Judossa ei ole erätaukoja niin ne neuvot on julkisia ja lyhyitä. Ainoa mieleeni tullut tapaus oli kun kaverilleni huudettiin "Hyvä Jussi" käänsi päätänsä katsomaan mitä siellä huudetaan ja jalat pyyhkäistiin alta. Itse en muista kuulleeni matsin aikana juuri mitään. Ei CPU kapasiteetti riitä sinne reunan tapahtumiin.

Nyrkkeilyssä enempi hyötyä. Valmentajan tehtävänä tarkkailla vaikkapa vastustajan virheitä ja kertoa niistä erätauolla. Ottelijalla on erän aikana hintsusti aikaa analyysiin. Mutta nyrkkeilijät voinevat kerto uppoavatko ne neuvot?
zzkettu
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 124
Lauteille: Helmikuu 2010

Avustajien neuvot kehässä

#5

Viesti zzkettu »

Avustajan huudot eivät "kuulu" kehään, eivätkä kyllä muutkaan huudot. Semmosta älämölöä se on. Olet niin keskittynyt omaan tekemiseen ettei siihen maailmaan mahdu muita kuin sinä ja vastustaja.
Joskus on tilanne jossa huomaat olevasi huomattavasti parempi kuin vastustajasi. silloin ohjeet kuuluvat selkeästi ja pystyt niitä myös toteuttamaan.
Erätauolla ei isompia ohjeita kannata antaa, vaan tyyliin "hyvin menee jatka samaan malliin".
Jotain yksinkertaista "Kädet ylhäällä" tai "enemmän lyöntejä".
Tärkeintä on tosiaan saada hengitys tasaantumaan ja puhella rauhallisesti ja kannustavasti.
Muistan yhden tapauksen kwondo matsista jossa avustaja huusi "NYT"! Kaveri potkaisi takakiertopotkun joka kolahti vastustajan päähän pudottaen ottelijan siihen paikkaan.
Olivat sopineet että merkistä vedät takakierron. Se oli komeaa katsottavaa :)
Jos et siedä kuumuutta, pysy pois keittiöstä.
JarkkoP
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 250
Lauteille: Elokuu 2007
Paikkakunta: Mikkeli

Avustajien neuvot kehässä

#6

Viesti JarkkoP »

Omien rimpuiluiden aikana kuulin aika hyvin mitä kulmasta tai kehän laidalta huudettiin. Tietysti silloin tulee vähemmän rekisteröityä huuteluita, jos toinen vetelee kahta puolta ympäri korvia. Pari juttua on jäänyt mieleen neuvoista tai huudoista. Valittelin joskus erätauolla, ettei oikein kulje vaikka veinkin ottelua. Valmentaja huusi varsin pontevasti; -mä en jaksa kuunnella tota sun s**tanan valitusta! Lopeta itkeminen ja ala nyrkkeillä! Toimi ihan kiitettävästi. Ja jossain matsissa joku huusi, että voitat varmasti, kun sulla on enemmän tatuointeja, kuin vastustajalla. Ja niitä oli peräti kaksi.

Erätauolla ohjeiden antaminen on niin yksilöllistä puuhaa, että yleispäteviä neuvoja on aika vaikea antaa. Ottelun aikana en välttämättä sano mitään, tai sitten ohjailen ottelijaa yksinkertaisilla komennoilla. Ottelija pitäisi kasvattaa itsenäisesti toimivaksi kamppailijaksi. Käytännössä ottelija tulisi siis opettaa ottelemaan kaikilla etäisyyksillä aktiivisesti ja passiivisesti, sekä hallita kaikkien etäisyyksien mahdolliset erikoistaidot. Haasteellista on se, että ottelijan pitäisi olla taktisesti kurinalainen, mutta myös kyetä itsenäisiin ratkaisuihin.

Isompi haaste taitaa olla kaltaiseni valmentajat, jotka olivat niin huonoja urheilijoita, että täytyy yrittää päteä valmentajana ja ottaa isompaa roolia ottelun(kin) aikana, kuin edes tarvitsee.
twitter.com/JarkkoPitkanen
Kuvake
MikaR
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 980
Lauteille: Toukokuu 2008
Paikkakunta: Pohjanmaa

Avustajien neuvot kehässä

#7

Viesti MikaR »

Mä olen pistänyt sellaisenkin merkille, että jos se avustaja/kulmamies on koko ajan äänessä, niin se jotenkin sulkeutuu pois. Kun tulee täsmällisiä neuvoja aina tarvittaessa, niihin voi reagoidakin. Kannustusjoukot on sitten eri asia, ne saa huutaa vaikka koko ajan, mä kun olen tällainen huomionkipeä hippi.

Myös kulmaajan äänensävyllä on vaikutusta. Jos neuvot tulee rauhallisella äänellä, sitä tekee rauhallisesti. Sitä vastoin liki paniikki iskee jos agressiivista huutoa esiintyy :D
Vasara riivisi
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Avustajien neuvot kehässä

#8

Viesti Andy »

Näin jälkikäteen ajateltuna ensimmäiset kymmenkunta matsia menivät melko sumussa. Ihan ensimmäisessä matsissani Jopo oli kulmassani ja erätauolla hänen puheensa sekoittui kehäkuuluttajan sanoihin, niin että kuulin joka toisen sanan toiselta ja se oli aivan käsittämätöntä. Muistan kuitenkin tuosta matsista edelleen yksittäisiä ohjeita ("Älä lopeta ottelemista!") joita tuli erän aikana.

Kun ottelukokemusta alkoi olla enemmän, onnistui jo valmentajan neuvojen toteuttaminenkin. Tosin niillä on sellainen taipumus, että ne helposti unohtuvat. Etenkin jos onnistuminen ei ole välitön, jolloin samaa temppua tietysti alkaa hakea joskus jopa liikaa.

Nykyään (otteluita on noin 35) pystyn jo varsin hyvin kuuntelemaan valmentajaa. Saatan myös heti kulmaan tullessa kertoa jotain mitä koen valmentajan olevan hyvä tietää, esimerkiksi jos tuntuu että voimia on hyvin jäljellä tai jos joku paikka on kipeä. Erän aikana kuulen suurimman osan neuvoista. Tietysti jos huudetaan kesken iskujenvaihdon, niin se menee harakoille.

Tunnistan myös tuttujen huutajien äänet ja erotan niistä saadut neuvot kannustusmetelistä. Tämä on tärkeää, koska aina kaikki ottelun seuraajat eivät ole aivan kartalla. Kerran vein ottelua vastaiskutaktiikalla taaksepäin liikkuen ja kaveri käveli kerta toisensa jälkeen suoraan nyrkkeihin ja potkuihin. Kolmannessa erässä muuan vähän otellut seurakaveri intoutui huutamaan, että minun pitäisi lisätä painostusta. Noh, en lisännyt, kun olin kävelemässä varmaan pistevoittoon, enkä luultavasti kuitenkaan olisi kyennyt lyömään vastustajaa kesken, joten tuo olisi ollut ihan turha riski.
JanneM kirjoitti: JOs on kehälaji missä on erätauko, niin tauon aikana kannattaa vaan rauhotella sitä ottelijaa ja antaa 1-2 selkeetä neuvoa. Mielellään vielä painottaa jo treenattuja asioita. Mitään taktiikkamuutoksia tai kombinaatiovinkkejä ei sinne väliin voi ruveta tunkemaan. Se on tie varmaan tappioon. :D
Tästä minun on oltava vahvasti eri mieltä. Taktiikanvaihdos on se suurin ja tärkein asia, mitä kulmamies voi ottelun aikana tehdä, koska hän näkee mikä toimii ja mikä ei. Seuraavassa video matsista, jossa olen sinisen kulman ottelijan avustajana. Ottelija on tuossa 15 vuotta ja ottaa ensimmäistä matsiaan. Ensimmäisellä erätauolla tolkutin vain ja ainoastaan sitä, että hänen on ryhdyttävä menemään eteenpäin ja että kaikki menee hyvin kun hän tekee niin. Ottelu alkaa kääntyä saman tien ja muutoksen huomaa helposti. Matsi tosin hävittiin, mutta piste-eroa saatiin kurottua kiinni reippaasti.

1. erä
[youtube][/youtube]

2. erä
[youtube][/youtube]

3.erä
[youtube][/youtube]
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Aleksi T
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2189
Lauteille: Kesäkuu 2009

Avustajien neuvot kehässä

#9

Viesti Aleksi T »

Muistaakseni FightSportissa oli juttua aiheesta joskus ja nyrkkisääntönä oli, ettei ensimmäisen 10 sekunnin aikana kannata kulmamiesten sanoa yhtään mitään vaan antaa ottelijan ensin palautua hieman. Olikohan joku tutkimuskin tai sitten jonkun tekijämiehen neuvo, en muista varmasti. Toki näissä on kaikilla omat juttunsa, mitkä toimii ja esim. UFC-matseissa huomaa usein, kun se neuvonta alkaa välittömästi ja usein vielä useammalta taholta.
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 20197
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

Avustajien neuvot kehässä

#10

Viesti JanneM »

Oon kännykällä enkä jaksa lainailla. Mutta vastaan siis andylle.
Valitsin sanani ehkä vähän huonosti mutta tarkoitin uusien taktisten kuvioiden luomisella järjettömiä treenaamattomia asioita. Vaparissa esim voi erätauolla hyvinkin kehottaa vaihtamaan pystyottelusta matto-otteluun jos pystyssä tulee pataan ja matossa saumoja. Mutta jos ei ole treenattu mattoa ja tuodaan se uutena elementtinä kesken ottelun niin se on vähän liikaa. Tai vastalyömisestä hyökkäävään lyömiseen siirtyminen nyrkkeilyssä on ok, mutta uuden kombinaation tuominen voi olla liikaa. Toivottavasti Olin selkeempi. :) Saatoin olla myös sekavampi. :P
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
JarkkoP
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 250
Lauteille: Elokuu 2007
Paikkakunta: Mikkeli

Avustajien neuvot kehässä

#11

Viesti JarkkoP »

Muistaakseni vanhassa Fighterissa oli juttu avustajana toimimisesta. Siinä kerrottiin ihan hyvin niistä perusasioista, jotka tulisi ottaa huomioon. Kannattaa laittaa korvan taakse, mitä Kari Korhosella on sanottavaa avustamisesta. Suomesta ei löydy toista valmentajaa, joka omaisi saman kokemuksen ja tulokset.

Omat toimintamallit kulmassa ovat muovatuneet pitkälti samanalaisiksi, kuten Korhonen tuossa artikkelissa kertoo. Kakkosena pitää olla henkilö, joka osaa pitää suunsa kiinni ja antaa vettä oikein.

Taktiikan muuttaminen tai taktisten neuvojen antaminen on tärkeä, mutta samalla myös ehkä vaikein asia. Nyrkkeilyn parissa olen huomannut, että tekninen osaaminen on usein sillä tasolla, ettei se juurikaan mahdollista ottelemista kovin monella eri tavalla. Ylipäätään taktinen osaaminen niin valmennuksessa, kuin ottelemisessakin on mielestäni vähän lapsen kengissä. Aika paljon taktiikasta perustuu vahvuuksiin eri otteluetäisyyksillä sekä vahvuuksiin kulloisenkin etäisyyden aktiivisessa tai passiivisessa hyökkäys- tai puolustusottelemisessa.

Itse näen yhdeksi tärkeimmistä asioista, että kaikki kulmauksessa muistavat että ottelu kestää ensimmäisestä kongista viimeiseeen. Yksi hyvä tai huono erä ei vielä ole sama asia, kuin ottelun lopputulos.

Jotta kulmauksessa voi edes jotenkin auttaa ottelijaa, niin tällöin molemmilla pitää olla täysi luottamus. Ja luottamus ei synny, kuin yhteisen tekemisen kautta. Ottelijan tulee kyetä luottamaan valmentajaan, sekä valmentajan tulee tuntea ottelijan fyysiset ja psyykkiset kyvyt otteluhetkellä.

Mielestäni kv.ottelut ovat aivan eri maailma, kuin kansalliset ottelut.

Pari kertaa olen ollut kulmauksessa hyvin samankaltaisessa tilanteessa, mutta ottelijat olivat luonteeltaan ja teknisiltä kyvyiltään aivan erilaiset.

esimerkki 1: Oma ottelija on varsin hyvässä kunnossa, mutta ensimmäistä kertaa kovatasoissa miesten turnauksessa. Vastassa Englannin ykkönen, joka nyrkkeilee reilun kahden viikon päästä myös olympialaisissa. Englantilainen vie ottelua, ja näkee että rutiinia ja suorituskykyä löytyy. Oma ottelija ottelee hyvin, mutta se ei vain riitä tällä tasolla. Haaste on saada ottelija taistelemaan, kun sen kaltainen otteleminen ei sovi hänelle ollenkaan. Pientä taistelua viimeiseen erään saadaan, mutta pisteiden valossa ottelu menee suvereenisti englantilaiselle.

esimerkki 2: Oman kulmauksen kaveri ei ole henkilökohtainen valmennettava, mutta tiedän hänen vahvuutensa. Ja kun kyseessä on maaottelu, niin ei tarvitse huolehtia tulevista otteluista. Vastustajan taito ja kokemus ovat vain eri luokkaa. Vastustajalla on noin 200 ottelua enemmän, ja hän otellut kv.tasolla noin 10 vuotta. Oman kulmauksen kaveri on temperamenttinen kaveri, joka lähtee kyllä haastamaan, kunhan vain käskee. Koska kyseessä ei ollut henk.koht. valmennettava pyrin vain pitämään huolen, että ottelu kestää täyden ajan. Toisaalta taas aina, kun otellaan maansa puolesta, tulisi antaa kaikkensa. En vain pystynyt/halunnut usuttaa kaveria pyssyt paukkuen viimeiseen erään. Hyvin suurella todennäköisyydellä hänet olisi lyöty kesken.

Joku aika sitten olin kakkosena kulmauksessa, kun suomalainen otteli Venäjän maajoukkueringissä olevaa nyrkkeilijää vastaan. Oli vähän neuvoton olo, kun venäläinen oli aivan ylivertainen. Onneksi suomalainen sattui olemaan harvinaisen kovatahtoinen kaveri ja venyi kovassa paikassa parhaimmilleen. Kyseessä oli kuitenkin vain yksi ottelu, ja siitä sai arvokasta oppia niin nyrkkeilijä, kuin myös kulmauksessa hääräävät henkilöt.

Olisi erittäin mielenkiintoista päästä opiskelemaan taktiikka esimerkiksi Pietarin yliopistoon. Venäjällä taktinen osaaminen on todella pitkällä. Tarkemmin ajatellen voidaan puhua teknis-taktisesta osaamisesta. Neuvostonyrkkeilykoulu antaa työkalut oikeastaan kaikenlaisten taktiikoiden toteuttamiseen. Suomessakin on hieman ollut taktiikan opetusta osana valmentajakoulutusta, ainakin silloin kun opetusmateriaali perustui venäläiseen nyrkkeilykoulutusmateriaaliin. Taktinen osio jäi kuitenkin mielestäni varsin kapeaksi. Toki kyseessä olikin I-tason koulutus.

Meni vähän jo ohi aiheen, mutta taktiikka on kuitenkin olennainen osa kulmauksessa toimimista ja neuvomista.
twitter.com/JarkkoPitkanen
Urkki
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 368
Lauteille: Maaliskuu 2006

Avustajien neuvot kehässä

#12

Viesti Urkki »

Enpäs odottanut tällaista infomäärää...
Kiitoksia.
JarkkoP kirjoitti: Meni vähän jo ohi aiheen, mutta taktiikka on kuitenkin olennainen osa kulmauksessa toimimista ja neuvomista.
Ei suinkaan, taktiikka on alue josta ainakin itse kuulisin mielelläni lisää.
Etenkin nyrkkeilyn kohdalla jonka monipuolisuutta en taida olla lähellekkään tajunnut.

Kuinka paljon harjoituksissa käydään läpi kulmauksen toimintaa ottelijan/huoltajien kesken?
JarkkoP
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 250
Lauteille: Elokuu 2007
Paikkakunta: Mikkeli

Avustajien neuvot kehässä

#13

Viesti JarkkoP »

Kulmauksen toimintaa harjoitellaan aika vähän. Amatööripuolella rutiinit oppii nopeasti. Ottelija tulee kulmaan, istumaan, hammassuojat suusta, happea + aikaa rauhoittua, kysellään miten menee, ohjeet ottelijalle, hammassuojat suuhun, tsemppiä tai rauhoittelua tilanteen mukaan ja eikun baanalle.

Homman juju on siinä, että ottelija osaa/tietää niin paljon, ettei ottelun aikana tule juurikaan yllätyksiä. Ottelija osaa siis otella kaikenlaisissa tilanteissa, erilaisia vastustajia vastaan. Periaatteessa kulmauksessa vain pidetään huoli, että ottelija on tilanteen tasalla ottelussa. Ottelijan tulee tietää, kuinka toimia missäkin tilanteessa. Avustajat voi kertoa, että huomaatko miten se tekee sitä ja tätä. Ottelijalla tulee työkalut tilanteiden selvittämiseen, valmentaja kun ei voi kehään hypätä.

Nyrkkeilyn (mielestäni myös muut kehäkamppailulajit, paitsi ehkä MMA) ottelu koostuu kolmesta "teosta" tai tapahtumasta, joita tulisi tapahtua koko ajan. Mitä yhtenäisemmät ja pidemmät nämä teoista koostuvat tapahtumasarjat ovat, sitä korkeammalla tasolla ottelija on.

Otteleminen koostuu seuraavista asioista

1. Hyökkäys
2. Puolustus
3. Hyökkäyksen valmistelu

Hyökkäyksen tulisi aina päättyä puolustukseen. Tai viimeisen hyökkäyksen, koska taitavilla ottelijoilla hyökkäysteot ovat usein ketjussa, mutta tällöin viimeisen hyökkäysteon tulisi aina päättyä puolustukseen. Hyökkäystä tulisi aina edeltää hyökkäyksen valmistelu, joka nyrkkeilyssä usein tarkoittaa hämäystä. Hämäys on avainasemassa hyökkäyksen onnistumisen kannalta. Irlantilaiset sanovat "feint is the key". Irkut ovat myös tutkineet asiaa lähes venäläiseen tapaan, ja otteluista tehdyt analyysit osoittavat, että hämäysten suorittaminen ja niiden määrä on suorassa suhteessa osumaprosenttiin.

Lisäksi otteleminen jakautuu kolmelle eri etäisyydelle

1. Kaukoetäisyys
2. Puolietäisyys
3. Lähietäisyys

Otteleminen eri etäisyyksillä tapahtuu joko aktiivisesti, passiivisesti, hyökkäävästi tai puolustavasti. Esimerkiksi kaukoetäisyyden puolustusnyrkkeilynkin tulisi olla aktiivista.

Taktiikka määräytyy pitkälti sen mukaan, että mitkä ovat oman ottelijan vahvuudet. Eli, mikä on paras etäisyys ja tapa otella. Olennaista on myös, että kuinka hyvin osaa rikkoa tai passivoida ottelua vastustajan hyvällä etäisyydellä tai ottelutavalla. Tähän ja tämän lisäksi taktiikkaan vaikuttaa myös oman ja vastustajan fyysismotoriset kyvyt ja lajitaito.

Erinomainen esimerkki on viime vuoden EM-kilpailut, jossa Venäjän Maxim Koptyakov voitti suvereenisti Ukrainan Dmytro Mitrofanovin. Matsi varmaan löytyy youtubesta, ja kannattaa katsoa. Koptyakov on hyvä kaukoetäisyydellä, kun taas Mitrofanov on hyvä puolietäisyydellä. Koptyakov tekee pisteet ja hyökkää kaukoetäisyydeltä. Hän ei kuitenkaan kykene pitämään ukrainalaista koko aikaa kaukana, joten puolietäisyydeltä hän nollaa loistavasti Mitrofanovin nyrkkeilyä yksinkertaisilla puolietäisyyden puolustus- ja passivointiteoilla.

Summa summarum. Kokonaisuuden opettaminen vie aikaa, ja siihen vaikuttaa ottelijan älykkyys ja valmennuksen taso. Kun kokonaisuuden hallitsee, niin otteluissa tulee vähemmän yllätyksiä, ja avustaminenkin on huomattavasti helpompaa. Suurin työ tehdään aina perusharjoittelussa.
twitter.com/JarkkoPitkanen
Kuvake
antti_lk
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 527
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: nyrkkeily, vapaaottelu
Takalajit: lukkopaini, bjj

Suomen kamppailumedian tulevaisuus

#14

Viesti antti_lk »

Ei nyt oikein parempaakaan ketjua löytynyt, joten pistetään tänne. Juteltiin Jamin kanssa Jamin jupinoissa vapaaottelun kulmamiehen hommista. Äänenlaatu ei ole omassa päässä vieläkään kovin hyvä, joten pitää vaihtaa rupinen headset kunnon mikkiin, joka ei suhise ja ole metallinen.

https://soundcloud.com/amiuparinen/jami ... ulmaaminen
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 47 kurkkijaa