Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Edellytetäänkö lajissasi vakuutusta?

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Vaaditaanko lajissasi vakuutusta?

Ei vaadita
40
44%
Vain kilpailuissa
39
43%
Vain jos... (mitä?)
3
3%
Sisältyy maksuihin
5
5%
Ilman omaa vakuutusta ei voi lainkaan harrastaa
4
4%
 
Ääniä yhteensä: 91

Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004

Edellytetäänkö lajissasi vakuutusta?

#61

Viesti Elina »

Tilanne taidetaan miettiä kuitenkin yksilöllisesti sen mukaan, että mitä se ihminen toimintakyvyllisesti tarvitsee. Useimmiten vain se toimintakykyaste ei taida tarkoittaa urheilua...Toisaalta urheilijan on myös turha lähteä jonottelemaan perusterveydenhuollon kautta, vaan maksaa kiltisti vakuutus, jonka kautta saa nopeasti erikoistason hoitoa. Kyllähän näitä yleensä pyritään nimenomaan konservatiivisella hoidolla (fysioterapia, kipulääkitys) hoitamaan, koska leikkaus on aina leikkaus, ja kuntoutuminen vie sen 6 kk keskimäärin.

Mutta joku TULE-puolesta ja ortopediasta paremmin tietävä voinee kommentoida tarkemmin. Mä olen tainnut jo nyt sotkeentua enempi tuonne neurologiaan :smt003
PetriP
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 2135
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Judo

Edellytetäänkö lajissasi vakuutusta?

#62

Viesti PetriP »

Elina kirjoitti: urheilijan on myös turha lähteä jonottelemaan perusterveydenhuollon kautta, vaan maksaa kiltisti vakuutus, jonka kautta saa nopeasti erikoistason hoitoa. Kyllähän näitä yleensä pyritään nimenomaan konservatiivisella hoidolla (fysioterapia, kipulääkitys) hoitamaan, koska leikkaus on aina leikkaus, ja kuntoutuminen vie sen 6 kk keskimäärin.
Eturistisideleikkauksessa kuntoutuminen kestää minimissään sen 6kk jos tekee kovasti töitä. Keskimäärin taitaa mennä kauemmin. Ja fyssarin mukaan kahdessa vuodessa kuntoutuu vaikka ei kuntouttaisi.

Mutta konservatiivisesti hoidettuna se polvi jää selvästi huonommaksi ja kärsii enemmän nivelkulumista.

Tuossa neuvossasi ottaa vakuutus on se pikku ongelma, että kuka on urheilija? Kaksi kertaa viikossa painiskeleva 30+ ikänen BJJ harrastaja ei taida mieltää itseänsä urheilijaksi. Mutta painilajeissa sattuu noita isoja vahinkoja aina silloin tällöin vaikka kevyesti treenaisi. Aina kun kaksi isoa ihmistä kampeaa toisiansa niin voi sattua. Judossa onneksi tehtiin vakuutus pakolliseksi.

Eli sanoisin mieluummin 'kontaktilajin harrastajien tulisi ottaa vakuutus'. Kontaktilajeja on vaikkapa koripallo ja sähly. Kaikki missä törmäillään
Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004

Edellytetäänkö lajissasi vakuutusta?

#63

Viesti Elina »

Ei se ollut mikään neuvo, vaan toteamus siitä, että urheilijan kannattaa maksaa vakuutus. Jokainen voi sitten itse miettiä, mitkä ne omat tavoitteet ovat.
Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004

Edellytetäänkö lajissasi vakuutusta?

#64

Viesti Elina »

Tässä hyvä oppari siitä, miten eturistisiteen uudelleenrakentamisen jälkeen kuntoutus etenee:

http://www.theseus.fi/xmlui/bitstream/h ... sequence=2" onclick="window.open(this.href);return false;
Lehe
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 1196
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Saaristo

Edellytetäänkö lajissasi vakuutusta?

#65

Viesti Lehe »

Terve taasen. Pyydettiin kommentoimaan, joten kommentoin asiaa lähinnä vain terveydenhuoltojärjestelmän sekä julkisen sektorin toiminnan osalta.

Ensinnäkin julkinen terveydenhuoltojärjestelmä ei kata mitään, koska se ei ole ilmainen vakuutus vaan osa jokaisen kansalaisen perusturvaa.

Toiseksi. Julkinen järjestelmä ei tahallaan vitkuttele. Siellä on oikeasti jonoa. Se potilasvirta on oikeasti aikamoinen potti resursseihin nähden. Kun julkisesta terveydenhuollosta on säästetty jo vuosia ja tiukennetaan koko ajan lisää, niin jonotusaika tuskin pienenee. Esimerkkinä vaikkapa Varsinais-Suomen säästöpiirin... eikun sairaanhoitopiirin lyhyet pakkolomautukset. Leikkurijono ei etene jos henkilökunta ei riitä leikkurin tai siihen liittyvien muiden osastojen pyörittämiseen. Silloin keskitytään kohtaan akuutit päivystysluonteiset asiat ja muu sitten aikanaan. Olen pahoillani, mutta ristiside sekä sen operoinnista kuntoutuminen ei ole henkeä uhkaava tilanne. En usko, että siellä kukaan tahallaan vitkuttelisi. Järjestelmän paukut eivät vaan enää tahdo riittää.

Kolmanneksi. Tämä on sellaista kumuloitumista. Mitä enemmän ihmisiä tippuu perusturvan varaan vaikkapa sairastumisen tai esimerkiksi työpoikkojen katoamisen takia, niin se lisää julkisen terveydenhuollon asiakasvirtoja. Kuten edelllä sanoin, niin ne ovat nyt jo aika huikeita. Ei ole rahaa käydä privaatlla Mitä tämä tarkoittaa esimerkiksi hoitojonojen kannalta, niin palaa kohtaan "Toiseksi"

Neljänneksi. Rahalla saa ja hevosella pääsee. Kyllä yksityisellä saa apua aika nopeassa aikataulussa. Jos ei satu olemaan omassa takataskussa useampaa tonnia koko ajan, mutta on kuitenkin edes jotain niin tässä se itsensä vakuuttamisen jippo on. Ja se, että kannattaa selvittää mitä se harrastajan vakuutus oikeasti kattaa. Kun rahaa löytyy, löytyy privaatilta myös paukkuja, eli tekijöitä.

Viidenneksi. Yksityinen palveluntuottaja voi aika pitkälti valikoida asiakkaansa. Hanlala, raskaan päihde- ja mielenterveyshistorian omaava ja usein aggressiivisesti ja arvaamattomasti käyttäytyvä asiakaskunta voidaan karsia, jollei juuri satunnaisesti ole kyse terveydenhuollon säädöspohjan edellyttämästä kiireellisestä avusta. Vaikka olisi rahaakin. Nämä ja monet muut mukavat jutut ovat julkisen terveydenhuollon peruskauraa asiakkaina. Kaiken muun lisäksi julkista terveydenhuoltoa kuormittaa ihmisten suoranainen uusavuttomuus ja haluttomuus hoitaa terveyttään. Tämä on aika kärjistäen sanottu, mutta aika karu totuus. Kun on päivä oltu flunssassa niin on omaksuttu oikeus päästä heti lääkäriin. Asian kanssa jonka pärjäisi kotihoidollakin.

Kuudenneksi. En halua käynnistää keskustelua missä hoito on parempaa ja missä huonompaa. Tai miten jossain oli joku töhö terveydenhuollon ammattihenkilö ja jossain taas olikin sitten simmottinen, että naks ja poks.

Sidonnaisuuksista sen verran, että olen töissä julkisella puolella ja minulla ei ole sitä vähääkään rahaa. brushteeth
Se mikä ei tapa, sattuu s-tanasti..
Kaptah
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1198
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Pori

Edellytetäänkö lajissasi vakuutusta?

#66

Viesti Kaptah »

No en nyt ihan allekirjoittaisi sitä, että julkisella ja yksityisellä puolella on eri kriteerit ja tavoitteet - vaikka vähän kyyninen ehkä olenkin.

Julkisella puolella jono, eli odotusaika tutkimukseen tahi operaatioon saattaa olla kovin pitkä. Yksityisellä puolella kursitaan kasaan nopeasti. Vähän pisti korvaan tuo konservatiivinen hoito. Olen kuullut, että esim. akillesjänneruptuura paranee yhtä hyvin koservatiivisella kuin operatiivisella hoidolla. (Mutta esim. Satakunnassa ne silti leikataan). Polven ristisidevammoista en sano mitään. :D
Eli ei se konservatiivinen hoito aina ole sitä huonompaa. Kirurgien mielestä tosin vain leikattu potilas on hyvin hoidettu. ;)

Ja siitä jaksan aina ihmisiä muistuttaa, että lääkärit mielellään ohjaavat potilaan jälkikontrolliin yksityiselle (=omalle vastaanotolleen), jos potilaalla vaan on vakuutus. Oli se potilas sitten aktiiviurheilija tai perus Playstation-Perttu, joka kompuroi trampoliinilla.

PS. Leheltä hyvä postasus. Samaa mieltä.
Kohtuus kaikessa - kohtuudessakin
_____________________________

Sin Moo Hapkido 4.Dan
Haedong Kumdo 3.Dan
Kuvake
ToniM
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 466
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Vihti

Edellytetäänkö lajissasi vakuutusta?

#67

Viesti ToniM »

Aikidossa ei aikuisten osalta vaadita vakuutusta mutta nyt syksyllä liiton syyskokous päätti, että kaikki alle 18 vuotiaat jäsenseurojen jäsenet ovat pakotettuja ottamaan aikidoliiton lisenssi mikä sisältää vakuutuksen. Toki Vakuutuksen voi ottaa muualtakin. Tällä pyritään välttämään ne tilanteet missä nuori harjoittelija vammautuu eikä hänellä ole vakuutusta. Minun mielestäni tosi fiksu ratkaisu.

Aiemmissa viesteissä oli puhetta eturistisideleikkauksesta. Itsellä on siitä hieman kokemusta joten voisin tässä näppärästi kertoa siitä. Minulla meni silloin muutama vuosi takaperin potkutapaamisessa eturistiside poikki ja nilvekierukka halkesi, kun oltiin pitämässä lajiesittelyä aikidon osalta. Nyt sain vasta kesällä toisessa magneettikuvauksessa oikean diagnoosin ja koipi leikattiin elokuussa. Hintaa leikkaukselle mehiläisessä tuli n. 8000€. Vakuutusyhtiö maksoi tämän. minulla ei ole liiton vakuutusta vaan oma vakuutus missä tapaturmavakuutuksen puoli ei maksa kamppailulajeista aiheutuvia kuluja mutta korvaa sairaskuluvakuutuspuolelta kaikki lääkärikäynnit ja leikkaukset aina sinne 60t€, kun se tulee rahallisesti täyteen.

Leikkauksen jälkeen sain tapella vakuutusyhtiön kanssa fysioterapiasta, jota he eivät vakuutusehtojen mukaan maksa koska vain tapaturmavakuutuksen puoli korvaisi sen. Hävisin tämän erän mutta onneksi työpaikan työterveyshuoltoon kuuluu fysioterapia ja sain sen sitä kautta. Kannattaa siis olla tarkkana vakuutusehtojen kanssa.

Miten sitten toipuminen. Joulukuun lopussa tulee leikkauksesta kuluneeksi 4 kk. Olen tehnyt säännöllisesti kuntoutusliikkeitä ja sen perusteella miten polvi on toipunut niin ei puhettakaan, että 6kk jälkeen olisi missään treenikunnossa. Paljon tällä jo pystyy tekemään ja montaa asiaa ei saa vielä tehdä. Täytyy vain todeta, että kuntoutus on kyllä todella raskasta niin henkisesti kuin myös fyysisesti. Eniten kuitenkin tuo henkinen puoli on koetuksella, kun koko ajan tuo polven kunto muistuttaa itsestään.

Kolme vuotta pystyin treenaamaan aikidoa kohtuullisen kovalla temmolla ja intensiteetillä, kun se viime kesänä muljahti sen verran pahasti, että piti uudelleen mennä ortopedille mistä tuli sitten se oikea tuomio. Silloin, kun polvi meni potkutapaamisessa niin kesti n. puoli vuotta siitä, että pystyin silloin treenaamaan täysillä, kun eturistiside oli poikki. Tällöin en saanut fysioterapeutin apua kuntoutukseen. Vaan hoidin homman itse.
http://www.facebook.com/shinshikiaikidory" onclick="window.open(this.href);return false;
https://sites.google.com/site/shinshikiaikidory/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/user/shinshikiaikido" onclick="window.open(this.href);return false;
PetriP
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 2135
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Judo

Edellytetäänkö lajissasi vakuutusta?

#68

Viesti PetriP »

Lehe kirjoitti: Toiseksi. Julkinen järjestelmä ei tahallaan vitkuttele. Siellä on oikeasti jonoa. Se potilasvirta on oikeasti aikamoinen potti resursseihin nähden. Kun julkisesta terveydenhuollosta on säästetty jo vuosia ja tiukennetaan koko ajan lisää, niin jonotusaika tuskin pienenee.
Julkinen sektori lienee muukin kuin suorittava porras. Vitkuttelua myös se jos resurssine mitoitus laitetaan alakanttiin. Tosin alakanttiin mitoittaminen on käytännössä pakko

Ja julkisella puolella ei ole säästetty. Ainoa kerta kun julkinen terveydenhoito on säästänyt on 90 luvun lama. Parhaimmillaankin on hillitty kasvua. Henkilkunta on kasvanut joka vuosi tässä taantumankin aikana

Tarjotulle palvelulle vain on loputon kysyntä ja sihen onvarmaan mahdotn vastata. Siinäkin mielessä vakuutus pohjainen hoito tahalliselle itsensä rikkomiselle on parempi. Kun kamppailija joutuu edes vakuutusmaksun edstä omaa hoitoansa kustantamaan , on edes pieni ohjaus vaikutus vahinkojen välttämiseeen.
Lehe
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 1196
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Saaristo

Edellytetäänkö lajissasi vakuutusta?

#69

Viesti Lehe »

PetriP kirjoitti: Julkinen sektori lienee muukin kuin suorittava porras. Vitkuttelua myös se jos resurssine mitoitus laitetaan alakanttiin. Tosin alakanttiin mitoittaminen on käytännössä pakko
Aiva oikke.
PetriP kirjoitti: Ja julkisella puolella ei ole säästetty. Ainoa kerta kun julkinen terveydenhoito on säästänyt on 90 luvun lama. Parhaimmillaankin on hillitty kasvua. Henkilkunta on kasvanut joka vuosi tässä taantumankin aikana
Siisniinkuin mitä? Tarkennatko nyt hieman. Ja suhteutettuna asiakasmääriin, kiitos.
PetriP kirjoitti: Tarjotulle palvelulle vain on loputon kysyntä ja sihen onvarmaan mahdotn vastata. Siinäkin mielessä vakuutus pohjainen hoito tahalliselle itsensä rikkomiselle on parempi. Kun kamppailija joutuu edes vakuutusmaksun edstä omaa hoitoansa kustantamaan , on edes pieni ohjaus vaikutus vahinkojen välttämiseeen.
Juuri näin.
Se mikä ei tapa, sattuu s-tanasti..
PetriP
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 2135
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Judo

Edellytetäänkö lajissasi vakuutusta?

#70

Viesti PetriP »

Lehe kirjoitti:
PetriP kirjoitti: Ja julkisella puolella ei ole säästetty. Ainoa kerta kun julkinen terveydenhoito on säästänyt on 90 luvun lama. Parhaimmillaankin on hillitty kasvua. Henkilkunta on kasvanut joka vuosi tässä taantumankin aikana
Siisniinkuin mitä? Tarkennatko nyt hieman. Ja suhteutettuna asiakasmääriin, kiitos.
Miksi pitäisi suhteuttaa asiakasmääriin? Säästämistä oon se kun kuluja leikatan.Asiakasmäärät voi ola peruste sille ettei tavoitetta saavuttu, mutta ei kasvu muutu säästöksi syillä. Mutta suhteutatpa mihin tahansa järkevään kriteeriin - ainoat jotka tulevat mieleen on bruttokansantuote ja väkiluku - niin jopa suhteellista kasvua on tapahtunut.

Toisekseen ongelmahan on se:
- Ilmaisella on aina loputon kysyntä, niin sanottu 'yhteismaan ongelma'
- poliitikot ovat kyvyttömiä määrittämään selkeästi mikä on julkisen terveydenhuollon tehtävä ja rajat, koska sillä tapaa ei voita vaaleja. Esimerkiksi selkeä linjaus, että minkälaisen toimitakyvyn palauttamine kuuluu julkiseen palveluun aloittasisi heti huudon 'entäs köyhät...'. Silloin juustohöylätään joka ei juuri koskaan tuota säästöjä.
- Kolmanneksi julksen sektorin työntekijät ovat merkittävä äänestäjä ryhmä, joka tekee kaikista julkisen sektorin leikkauksista vaalien tappiomekanismeja

Siksi julkistasektoria käsitellään aina silkkihanskoin. Voin kertoa että kun yksityisellä puolell aloitetaan säästä niin se ei tarkoita sitä että palkataanl isää
Lehe
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 1196
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Saaristo

Edellytetäänkö lajissasi vakuutusta?

#71

Viesti Lehe »

PetriP kirjoitti: Siksi julkistasektoria käsitellään aina silkkihanskoin. Voin kertoa että kun yksityisellä puolell aloitetaan säästä niin se ei tarkoita sitä että palkataanl isää
Ja että miksi pitäisi rinnastaa asiakasmääriin? Ilmainen tarjonta luo lisää kysyntää? Jos jätetään kapitteli uusavuttomuus pois, niin mahdoitko oikeasti lukea sen ihan ensimmäisen ketjuun postaamani viestin? Julkisella puolella ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin palkata lisää. Paitsi ettei sekään mene enää nykyisin niin.

Minä kun olen tässä 18 vuotta seuraillut aika tarkkaan ja eri näkövinkkeleistä julkista terveydenhuoltoa, niin en ihan nyt tuota silkkihansikaskommenttia suostu allekirjoittamaan. Suoraan sanottuna aika uskomatonta potaskaa, mutta samalla kovin nykyaikaista ajattelua, jossa itseasiassa unohtuu juuri laaja-alainen näkemys asiaan. Jos aletaan BKT:stä puhumaan ja sen laskusta, niin missähän se näkyy? Ja mistähän se johtuu?
Se mikä ei tapa, sattuu s-tanasti..
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Edellytetäänkö lajissasi vakuutusta?

#72

Viesti Andy »

Miten tämä liittyy mihinkään?
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 60 kurkkijaa