Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Ukemi

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Rojola
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 2758
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Mullet City

Ukemi

#136

Viesti Rojola »

tapsaattori kirjoitti:Mun pointti ukemista, joka ei ilmeisesti herättänyt juurikaan mielenkiintoa, oli se, että muodollisesti harjoittelemalla ukemista saadaan sellainen perushyvä kaatumistapa, että heittoharjoituksista selvitään ehjänä. Tuo ukemin kroppaa suojaava vaikutus korostunee judossa, jossa heittoja tehdään paljon. On liene selvää, että muodollisella ukemiharjoittelulla ei tähdätä selvitymiseen kadulla. Sitä varten on ihan omat harjoitteensa.
Herättää oman mielenkiintoni sen verran että samaa mieltä pääpiirteittäin, mutta tuo viimeinen lause kyllä tökkii... Miksi muodollinen ukemiharjoittelu ei tähtäisi kadulle? Missä lajissa? No Judossa ei varmaankaan...(?)

Muodollisesti tehtävät ("tehkää tällä tavalla") kaatumisharjoitteet sisältävät (omassa harjoittelussani) sellaisia yleispäteviä pääpointteja liittyen jaloista joustamiseen, mahdollisimman pehmeään vastaanottoon, pään, selkärangan, lonkan, kyynerpäiden, polvien, nilkkojen jne. suojaamiseen, painopisteen siirtämiseen, että ne ovat monistettavissa moniin eri tapoihin vastaanottaa maita ja mantuja - katuja ja kivetyksiä.

On mahdollista tehdä hyvin monenlaisia/näköisiä kaatumistekniikoita jotka sisältävät nämä suojaelementit.
Janne Paavilainen

Master of illusion is a student of reality.

Harjoitteletteko te siellä Bujinkanissa oikein tuelta tätä asioiden ja sanomisten vääristelyä ja asiayhteyksien muuten vain sekoittelua?
airakti
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 695
Lauteille: Marraskuu 2007

Ukemi

#137

Viesti airakti »

Aika monta ukemi harjoitusta on tullut tehtyä. Saatan kuvitella että saattaisi toimia jos joskus joutuisin jonkun heitettäväksi ja osaisin odottaa heittoa. Mutta, viime keväänä olin metsässä kävelyllä, kävelin kävelytien yli jossa oli aurattu kevyt piennar, piennar oli lumen peitossa, ja sen alla jää. Siitä sitten kunnon lipat, hokkarit oli varmaan taivasta kohti samanlailla kuin piirretyissä, ensimmäinen joka osui maahan oli takaraivo, sen jälkeen selkäranka. Ensimmäinen ajatukseni oli että tähän jäin, hyppäsin ylös kuin sähköjänis vain testatakseni että se vielä onnistuu, ihmeellinen reaktio, jäleenpäin ajateltuna. Mun ukemi ei oikeen toiminut :-)
TimppaA
Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 6229
Lauteille: Joulukuu 2010

Ukemi

#138

Viesti Aihki »

Viimeisen 10v aikana olen ainakin 3 kertaa vetänyt vastaavat lipat ja jokaisella kerralla on ukemiharjoittelu auttanut säilymään ehjänä. Eivät ehkä olleeet aivan tyylipuhtaita, mutta leuka rinnassa ja kylki edellä alas niin, että etutassu ei lyönyt, mutta "pehmensi" ja ohjasi alastuloa. Eivät menneet harjoituskerrat hukkaan.
(Toisaalta tässä vähän aikaa sitten löin pääni betoniseinään kun sotkeuduin jalkoihini enkä onnistunut kaatumaan kyljelleni.)
Hieman lisää harjoitusta siis!
tapsaattori
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 2462
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini

Ukemi

#139

Viesti tapsaattori »

Rojola kirjoitti: Herättää oman mielenkiintoni sen verran että samaa mieltä pääpiirteittäin, mutta tuo viimeinen lause kyllä tökkii... Miksi muodollinen ukemiharjoittelu ei tähtäisi kadulle? Missä lajissa? No Judossa ei varmaankaan...(?)

Muodollisesti tehtävät ("tehkää tällä tavalla") kaatumisharjoitteet sisältävät (omassa harjoittelussani) sellaisia yleispäteviä pääpointteja liittyen jaloista joustamiseen, mahdollisimman pehmeään vastaanottoon, pään, selkärangan, lonkan, kyynerpäiden, polvien, nilkkojen jne. suojaamiseen, painopisteen siirtämiseen, että ne ovat monistettavissa moniin eri tapoihin vastaanottaa maita ja mantuja - katuja ja kivetyksiä.

On mahdollista tehdä hyvin monenlaisia/näköisiä kaatumistekniikoita jotka sisältävät nämä suojaelementit.
Ah, hyviä pointteja ja kyllähän nuo ukemiharjottelun hedelmät voi parhaimmillaan auttaa ns tosi paikassakin. Mä tuossa ajattelin kapeakatseisesti tappelu tilannetta että siellä ei kyllä sovi heittäytyä kauniisti ja pehmeästi kyljelleen, vaan pysytellä pystyssä ja pistää hanttiin minkä pystyy. Siksi siis sanoin, ettei voi tähdätä kadulle. Mutta mulla nyt onkin aika joustamaton katsantokanta siihen mikä on toimiva tapa toimia hankalissa paikoissa. Toisaalta siihen on kuitenkin jotain irl näkökulmaa.
magamies
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 700
Lauteille: Joulukuu 2005

Ukemi

#140

Viesti magamies »

Selkärankaan taotuilla ukemeilla olen mahdollisesti kaksi kertaa pelastanut itseni vakavalta loukkaantumiselta, jalat lähti alta mutta jostain tuli se kylkiukemi ja käsivarren lyönti ilman sitä olisi käynyt huonosti, ukemiin ei liity mutta kerran pelastin itseni niskalukosta ja jujutsun opein siinäkin olisi käynyt huonosti, kiitos Auvo...
Aina kannattaa harjoiteilla kaatumista, jujutsu vuosisltani tulee mieleen heitto jossa heittäjä lukisti vastustajan molemmat käsivarret ja siitä oli alastulo paha olkapää edellä meinasi sattua...
Magamies
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Ukemi

#141

Viesti Lasse Candé »

Viitaten tapsaattorin viestiin, idealisoitujen vs käytännöllisessä mielessä autenttisen tekniikkaharjoittelujen välinen vääntö on aina omansa. Fudiksessa menee erittäin kauan ennen kuin se perussyöttö tulee juurikaan näkyviin ja käytännön syötöissä roiskaistaan tukijalka kauempaa väärällä jalan osalla tyypillisesti. Taitavilla pelaajilla alkaa sitten näkymään sitä, että soveltava tekniikka ja perustekniikka alkavat lähestyä toisiaan molemmista suunnista. Kentällä nähdään tyylipuhtaampia suorituksia ja harjoittelusta tehdään enemmän kenttäkelpoista.

Miksipä ei ukemienkin kanssa näin? Sen idealisoinnin etu on siinä, että turvallisessa muodossa voi jalostaa tekniikkaa kun satunnaisuus vähenee. Yksi mitä esim idealisoidussa kaatumisessa voi opettaa on, ettei oteta liikaa kyynärpäillä vastaan vaan uskalletaan kaatua. Toinen on, ettei kohdisteta mahdollista lyöntiä jeesusasentoon vaan lähemmäs reisiä. Leuan oppii painamaan rintaan. Jne. Jos taas tyypin laittaa ilman osaamista kaatuilemaan minkä ehtii satunnaisesti, hän oppii pelkäämään ja alkaa tekemään kaikennäköisiä virheitä. Aivan varmasti se rohkeus ja järkevät tavat tulevat toistojen kautta tällaisellakin autenttisella harjoittelulla, mutta sitä voi kysyä, voisiko päästä helpommallakin? Ja parashan on näiden välinen vuorovaikutus.

Tuo hanttiin laittamisen pointti on myös hyvä ja sivusinkin sitä aiemmin. Paradoksaalisesti, opettelemalla kaatumaan opettelee pysymään pystyssä, hieman kuten tietenkin vaikkapa mattopainimalla oppii olemaan päätymättä mattoon. Hyvä hanttiinpaneminen on että sallii sen mikä ei haittaa ja estää sen mikä haittaisi. Käytännössä esim polvien koukistaminen on ihan omaksi eduksikin. Ukemiharjoittelu noin ylipäätään antaa rohkeutta ja poistaa kaiken sen pelkäämistä, minkä seurauksena olisi helpommin vietävissä.

En olekaan tätä tasantarkkaan tältä kantilta ajatellut, mutta kyllähän ukemiharjoittelussa tutustutaan myös siihen, missä kohtaa menee missäkin asennossa se oma reuna, minkä ylitettyään lähtee kaatumaan. Mielestäni ihan hyvä asia tuntea.
Kuvake
Akuma
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1030
Lauteille: Elokuu 2005
Paikkakunta: Tampere

Ukemi

#142

Viesti Akuma »

Ukemi ja kierähdykset ovat mielestäni yksi Bujinkanin kovimmista jutuista ja yksi lajiin piilotetuista "kruununjalokivistä." Perstuntumalta 95% vastaan tallustelevista kamppailulajien harrastajista voisi viedä voimantuottoaan ja liikkumistaan nykyiseltä tasoltaan vuosia eteenpäin omaksumalla periaatteet jotka lajilla on tällä sektorilla annettavanaan.

Mikäli Marvelin sarjakuvat on tuttuja, voi ajatella vaikkapa niistä löytyvää kahta ikonista hahmoa - Hiekkamies ja Richard Reed. Mikäli ei, voi ajatella vaikkapa Terminator 2 -elokuvan elohopeamaista T-1000 -tuhoajarobottia. Kaikkia kolmea yhdistää se, että voit lämätä kenet tahansa noista täysillä mitä tahansa pintaa vasten ja ne ei vaan hajoa koska ne nestemäisyyttään "muljuaa" takaisin ehjäksi.

Bujinkanin tapa lähestyä ukemia ja kierähdyksiä on tästä syystä nerokas, sillä sen omaksuminen muuntaa harjoittelijan kehonkäyttöä siten että harjoittelijoista tulee - toki ihmisen anatomian rajoissa - paljon "elohopeamaisempia." Tämän harjoittelun kautta saadun ominaisuuden sovelluskohteet eivät rajoitu ainoastaan kaatumisiin, vaan ne ovat sisäänrakennettu lajin kamppailutekniikkaan ja vaikuttavat mm. lajin voimantuottoon tavalla mihin en ole törmännyt missään muussa kamppailulajissa.
Matti Vanhanen

"We do not become 'masters of form'; instead, we hopefully train long and hard enough that the form 'masters' us."
-Ellis Amdur
PetriP
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 2135
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Judo

Ukemi

#143

Viesti PetriP »

airakti kirjoitti:, piennar oli lumen peitossa, ja sen alla jää. Siitä sitten kunnon lipat, hokkarit oli varmaan taivasta kohti samanlailla kuin piirretyissä, ensimmäinen joka osui maahan oli takaraivo, sen jälkeen selkäranka......Mun ukemi ei oikeen toiminut :-)
Kaikkiin tilanteisiin ei ole ratkaisua. Jos kaatumisen voima sellainen että niska on siellä alimpana vaikea sitä on ilmassa korjata. Newton perhana sääti voiman ja vastavoiman lain ja sen tuollaiset tilanteet olleet kovin vaikeita. Välttämättä millään harjoittelulla et olisi oleellisesti parempaa kaatumista saanut tehtyä
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Ukemi

#144

Viesti Lasse Candé »

Bujinkanin suhteen tosin keskustelu oli siinä, että sen ukemiharjoittelua käytettiin ikäänkuin esimerkkinä siitä, mitä oli ennen judoa. Se, miten hyvää settiä Bujinkanissa on tuolla saralla taas ei liity oikein tähän, mutta toki mahtuu noin muuten otsikon alle. Tämä siis ihan vain, ettei kukaan keskustelua laiskasti lukeva luulisi että tässä arvotettaisiin mitenkään Bujinkanin ukemihommeleitten hyvyyttä.

Mitä taas tulee PetriP:n viestiin Newtonin kolmannesta laista, en ihan hahmota miten se liittyy tuohon tilanteeseen muutoin kuin miten se liittyy kaikkeen vuorovaikuttamiseen. Ja kun puhutaan "kaatumisen voimasta", niin Petrihän tämän tietääkin (kun olen nähnyt kirjoittelujaan jo jonkin verran) mutta muille fysiikkaa osaamattomille tuo "kaatumisen voima" ja ilmassa korjaaminen voi aiheuttaa sekaannuksia. Eli siis kaadossa on erinäisiä voimia eri hetkillä kohdistettuna henkilöön ja samoin iskeytyessä maahan. Sen sijaan kaatoa ei määrittele mikään "kaadon voima", ilmassa ollessaan ei tällaisia voimia ole ja ukemeissa on maahan iskeytymisen osalta juuri siitä kyse, että voiman halutaan kohdistuvan itselle mahdollisimman edullisiin paikkoihin sekä mahdollisimman pieninä herkkiin kohtiin ja peräti mahdollisimman isona vahvempiin kohtiin. Tarkoitus on siis vaikuttaa asioihin osin ilmassa ja osin iskeytyessä maahan.

Toki pointti taitaa olla, että joskus tämä valinnan vapaus käsittelee lähinnä helvetisti huonon ja helvetisti huonomman välistä settiä ja se on kyllä täysin totta, ei siinä mitään. Lähinnä vain terminologista jauhantaa...
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Ukemi

#145

Viesti Lasse Candé »

Lueskelin aiheesta hieman kerraten Koryu Bujutsu -fb-ryhmästä (voitte itse tehdä haun sanalla "ukemi" siellä ja arvottaa lähteet) ja näyttää siltä että pointtini systemaattisen ukemiharjoittelun judotaustoista on aikalailla kohdillaan.

Tälle tarjotaan selitykseksi mm, että harva koryu oli puhtaasti painikoulu, sumo oli todella suosittua ja että opetusmuoto oli ennen kaikkea kahden välistä, jolloin mitä luultavimmin tilannekohtaisella kaatumisopilla (vrt systemaattinen kaatumisdrilliopetus, eli se judon ehdottamani anti) pärjäsi hyvin. Myös keskustelustamme tuttu pointti tilanteen jatkumisesta kaatuessa tuli esiin. Eli sen sijaan että tekee standardoidun kaatumistekniikan, tekeekin sen mikä on järkevää ja minkä varsinainen suorittaja joutuu huomioimaan, näin minun omin sanoin avaamalla, tulkiten vapaasti.
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Ukemi

#146

Viesti obmijoy »

Mulle kävi just kuin Airaktiselle, mutta kun jalat eivät lenähtäneet niin ylös tulin levynä alas täydelliseen siltaukemiin ja ilmat lähti mutta toimintakyky säily. Tämä tapahtui viimeksi kuin kaaduin 1994 tammikuussa 30-40 pakkasella klo 01:00 yöllä joten jos en olis ukemia tehnyt ja olisin lyönyt niskani olisi taju mennyt ja siinnä varastonnurkalta olisi aamulla löytynyt jäätynyt ruumis.
olin silloin jo oranssivöinen HJJ ja Husa Jaska oli tehokas ope joten oltiin tehty heittoharjoitelua jo heti ekoista treeneistä koska oltiin Harjun Jukan kanssa yksityis opetuksessa.

Normi hokuto treenissähän ukeimeita tehdään noin 5 minuuttia treenin alkulämmittelyn lopuksi ja tämä riittää hyvin, jos jaksaa treenata 3 kertaa viikko edes vuoden tai kaks kunnes pääsee heittoharjoitteluun, jossa ukemeja tulee jo ihan itsestään. Husan opissa ukemeja ei Jukan kanssa harjoiteltu. Jukalla oli ruskea judossa ja itsellä keltainen. Alettiin heitteleen heti.
Ukemi ei voi olla harkinallinen teko ellei lentäminen nurin ole jotenkin hidas tapahtuma kuten esim se kun lentää pyörän sarvien yli tai matalalta katolta liukuu alas tjsp. Kun jäätiköllä lentää näkee vaan jalat silmiensä tasolla ja tuntee samalla jotain kovaa selässä. Kun saa ilmat keuhkoihin takaisin voi kämmeniä kihelmöidä. Kun kadulla paikallinen katutappelija heitti painiheitolla (lapsesta asti yli murrosiän paininut) ehdin vain huomata lunta ohimolla joka johtui siitä että käivarsiheitolla luminen ja jäinen asfaltti pääsi hipomaan ohimoa. Toinen käsi oli autonomisesti ehtinyt ottaa hyökääjästä kiinni jotta hän ei päässyt seisomaan ja potkimaan. (Myöhemmin opin tuntemaan hänet jotenkin ei olis potkinut maassa olevaa). Tilanne alkoi siitä kun hän oli vihainen tyhjälle pullolle ja polki pulloa rikki ja huomasi minut seuraavaksi ja en ehtinyt ottaa etäisyyttä.
Taistelu/tappelutilanteet voivat olla niin yllättäviä, että ukemit on pakko tulla selkärangasta ja nopeasti ne sinne saa. KOSKA ne ovat luonnollisia kehon reaktioita jotka ovat vain modattuja tomivimmiksi ja turvalisemmiksi.
Kun ihminen lentää sivulle kyljelle taakse päin pyrkii hän ottamaan kädellä vastaan ja tämä on modattu paremaksi ohjeella "lyö käämmen pepunviereen" kun ihminen lentää eteenpäin haluaa hän ojentaa kädet ja saa näin olkapäät tai solisluut poikki.... Tämä on modattu "lyö kämmenpohjilla maahan niin että maan pinta lähestyy pikkuhiljaa kyynärpäitäsi sormenpäistä lähtien nivel kerallaan kämmeneltä ranteisiin ja siitä kyynärvarenlihaksia pitkin" IKÄVÄÄ jos joku tekee tämän takaa päin lahkeista kiinni ja jalat ylös samalla kuin tönäsee hartialla hanurista sinut nurin rappusten yläpäässä... uskon että kyynärvarret murtuu koska pinta mihin kädet lyöt on terävät rapusten kulmat. Putoamis matka on vähän pitempi ehkä siinnä saataisi ehtiä ottaa etunopunerrusmaisesti vastaan kevittäen????


Työskentelen 85% liikuvalla-alustalla jossa olen joskus lentänyt seinään mutta nurin viimeksi lapissa 1994 eli kampailulajit lisäävät pystyssä pysymisen mahdollisuuksia alle kymmenen kertaa olen ehtinyt kyykkyyn enne nurin lentoa 2009-2017 vuosina.

On ehkä yksi tai muutama tekniikka jonka hyökääjä voi tehdä sinulle niin ette ehdi refleksimäisesti/autonomisesti ottaa hänestä tukea ja kiskoa häntä mukaasi:
sotai pyyhkäisy potkusi tukijalkaan tai jonkinlainen liukupyyhkäisy jalkoihisi takaa päin,
isku päähän voi myös tiputta nurin ja tukea ei ehdi hyökääjästä välttämäti ottaa?
Jonkin lainen pitkän kepin jalkojen väliiin tuikaaminen ja ohi juoksu jolloin keppi kampeaa nurin ja kaatuja ei saa mistään kiinniottopistettä.
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Ukemi

#147

Viesti obmijoy »



01:57 kohdan ukemia olen tehnyt betonille demotakseni että ei satu jos tekee tatamille ja toimii ja pystyy säilyttämään toimintakyvyn vaikka alla olisi kovakin maasto. Toki paikoja murtuu jos rappusiin tekee, muitta luovutaisitko mielumin ampumaseesi ranteestavääntäjälle vai menetkö liikeeseen mukaan jos ehdit?
2:04 kohdan ukemin tein silloin jäätikölle
tuota olin treenannut vain Husan tekemiin ruskeanvyön heitoihin uhrautumisheitoihin.
03:00 kuvailemani kovaukemi eteen joka olisi murskaava kyynärluille rappusissa.
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
PetriP
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 2135
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Judo

Ukemi

#148

Viesti PetriP »

Lasse Candé kirjoitti:B
Mitä taas tulee PetriP:n viestiin Newtonin kolmannesta laista, en ihan hahmota miten se liittyy tuohon tilanteeseen muutoin kuin miten se liittyy kaikkeen vuorovaikuttamiseen. Ja kun puhutaan "kaatumisen voimasta", niin Petrihän tämän tietääkin (kun olen nähnyt kirjoittelujaan jo jonkin verran) mutta muille fysiikkaa osaamattomille tuo "kaatumisen voima" ja ilmassa korjaaminen voi aiheuttaa sekaannuksia. Eli .
Huonosti muotoiltu.
- kaatuminen liukastumalla on niin voimakas että niska/pää on alimmaisena
- kaatujalla ei ole tukipisteitä joten hän ei voi oleellisesti muuttaa sitä liikevoimaa joka on kääntämässä sitä päätä vielä alemmas.
- käytänössä voi lonkankoukistajlla nostaa päätä suhteess muuhun vartaloon ja ylävartaloa kiertämällä koettaa saada rankaa pois iskulinjalta
- aikaa ei ole

Tuommoisessa liukastumisessa veikkaisin, että kokenutkin kaatuja tulee varsin huonosti alas. Paras saavutettavissa oleva tulos lienee että saa toiselle lavalle pääosan impulsista. Joka tietysti jo poistaa halvaantumisriskit. Mutta kyljelleen laskeutminen ei ole mahdollista
MikaelF
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 901
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Ukemi

#149

Viesti MikaelF »

Tulikohan Petriltä pieni lapsus tuossa edellisessä viestissä lonkan koukistajien suhteen?

Lonkan koukistajat ovat kuten nimikin sanoo lonkan koukistajia ( pienentävät reisiluunsa ja vartalon välistä kulmaa) eivätkä vaikuta näin ollen ollenkaan pään ja vartalon väliseen asentoon. Pään nostoon tai kaularangan eteen taivutukseen ( fleksioon) vaikuttavat kaulan etuosan pinnalliset ja syvät lihakset. Nimenomaan ne syvät ( longus collii ja longus capitis) ovat erityisen tärkeitä koska ne pitävät päätä ja ylimpiä nikamia fleksio-asennossa esim taakse kaatuessa kun vedetään ns leuka sisään. Myös ne pinnalliset kaulan etuosan lihakset ovat varsin lahjakkaasti mukana siinä hallinnassa. Kaulan etuosan lihasten toiminta huomaa hyvin jos tauon jälkeen harjoittelee kaatumista tai on heiteltävänä - seuraavana päivänä ovat hellät.

Toki ne lonkan koukistajat ovat kaatumisessa mukana (koko muun etummaisen lihasketjun kanssa) mutta , riippuen lihaksesta rajoittuu reisiluun ja lantion tai reisiluun ja lannerangan väliin pitäen vartalon kuppimaisen asennon.
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 6402
Lauteille: Lokakuu 2009

Ukemi

#150

Viesti Ile »

Ehkä Petri tarkoitti vähän isompaa muuvia jossa koko vartaloa vetäistäään "linkkuun" niin, että päätäkin saadaan vedettyä mukana pois päin maasta? Toki siinä jännittyvät muutkin lihakset.

Itselle on tuttua, miten kova "repäisy" kohdistuu vastakkaiseen kylkeen, kun joskus on ihan luonnollisena reaktiona korjannut vastaliikkeellä pahempaa sivuttaista liukastumista.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 62 kurkkijaa