Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Nishioryu Budô ottaa uusia harrastajia.

Näytökset, kurssit, leirit, seminaarit, kilpailut, harjoittelukaveria etsitään jne.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Azumika
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 9
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Nishioryu Budô ottaa uusia harrastajia.

#1

Viesti Azumika » maalis 14, 2005, 13.23

Moro!

Pienimuotoinen Budôseuramme Pirkkalassa ottaa mukaan uusia harrastajia.

Seurassamme harrastetaan Nishioryu Budôa sensei Mika Lepistön opetuksella.
Nishioryu Budô on vanhaa bujutsua joka painottaa pääasiassa miekankäyttöä.
Seurassamme harjoitellaan myös Hayashizaki-ha battojutsua sekä Sakatan shorinji iai-jutsua.

Nishioryu Budô on samurain nimeltä Nishio Fujimuran 1300 luvun alkupuolella kehittämä budôkoulu. Tyylin nykyinen soke Hayashizaki Ueto on opiskellut isoisältään Sakatan Uetolta kamppailutaitoa jo peienestä pojasta lähtien. Nyt jo edesmennyt sensei Sakata oli 102 vuotias kuollessaan. Hän opetti Nishioryu Budôa sekä Sakatan shorinji iai-jutsua aina elonsa viimeiselle vuodelle saakka.
Sakatan sensei kehitii Sakatan shorinji iai-jutsun asuessaan nuorena miehenä luostarissa ja opiskelleensa sinä aikana oman isoisänsä komennuksesta muita vanhoja japanilaisia miekkailutyylejä. Nishioryu Bodôn soke Hayashizaki Ueto on kehittänyt Hayashizaki-ha battojutsun jota myös seurassamme harjoitellaan.

Seuramme pääopettaja sensei Mika Lepsitö on sensei Tasaburo Tokutomin oppilas joka on saanut oppinsa suoraan soke Hayashizakilta. Sensei Tasaburo on ainoa ihminen kenellä on menkyokaiden niin Nishionryu Budôssa kuin Hayashizaki-ha battojutsussa sekä Sakatan shorinji iai-jutsussa.
Sensei Mika Lepistö sai oppinsa Nishionryu Budôn hombudojolla Sendaissa sekä sensei Tasaburon kotiodojolla Osakan ulkopuolella asuessaan Japanissa vuosina 1989-2000. Kahden viimeisen kuukauden aikana Sendaissa asuessaan sensei Lepistö sai oppia myös suoraan soke Hayashizakilta.

Sensei Tasaburo on vieraillut suomessavuonna 2003 sekä viime tammikuussa. Viime kesänä seuramme kaikki viisi harrastajaa sekä luonnollisesti sensei Lepistö teki matkan Japaniin missa vietimme kolme viikkoa sensei Tasaburon opissa hänen kotidojollaan sekä viikon Nishioryu Budôn hombudojolla Sendaissa. Soke Hayashizaki on suunnitellut matkaavansa ensi kesänä suomeen, joten laadukasta opetusta on luvassa aivan lajin juurilta.

Lajimme ei ole se suurin ja tunnetuin, mutta jos sinua kiinnostaa perinteisen budôn harjoitteleminen, niin ota yhteyttä.
Otamme mukaan jopa neljä uutta harrastajaa.
-nani-


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 kurkkijaa