Okinawan Goju-ryu karaten alkeiskurssi Tampereella!

Näytökset, kurssit, leirit, seminaarit, kilpailut, harjoittelukaveria etsitään jne.

Ylipotkija: JanneM

Vastaa
MM8915
potkutyyny
potkutyyny
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1
Lauteille: Helmikuu 2018
Etulaji: Goju-ryu karate
Sivulajit: Yiquan
Takalajit: Taekwondo, Aikido, Shotokan karate
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Okinawan Goju-ryu karaten alkeiskurssi Tampereella!

#1

Viesti MM8915 » helmi 5, 2018, 22.39

Terve,

Tampereen Hervannassa järjestetään nyt helmikuussa okinawalaisen goju-ryu karaten alkeiskurssi. En osaa muuta kuin suositella, ainakin perinteisemmästä karatesta kiinnostuneille: ohjaus on osaavaa, seurassa hyvä henki ja harjoittelu kokonaisvaltaista sekä verraten huomattavankin edullista (suunnattu alun perin opiskelijoille, mutta avoin siis kaikille).

Alla virallisempi/yleisempi kutsu, josta löytyy tarkempaa tietoa:

--

Tervetuloa tutustumaan Gōjū-ryū -karateen: monipuoliseen ja tehokkaaseen aseettomaan itsepuolustukseen! Opi kehonhallintaa, keskittymistä ja optimaalista voimankäyttöä. Kurssi alkaa näytöksellä ja tutustumisharjoituksilla 13.2.2018 kello 18:30 Hervannan vapaa-aikakeskuksen (Lindforsinkatu 5) salissa numero 123 (Pieni balettisali). Ilmainen tutustumisjakso 22.2.2018 asti. Harjoituksia edellä mainitussa paikassa tiistaisin 18:00-20:00 ja torstaisin 18:00-19:30. Kurssin hinta 40 euroa (opiskelijat)/ 50 euroa (muut). Vyökoemaksu ei sisälly kurssin hintaan. Varustukseksi kurssilla kelpaavat t-paita ja verkkarit, ei kenkiä. Kurssin järjestävät OGKK Finland ja Gakusei ry.

--

Mitä on gōjū-ryū karate?

Karaten juuret ulottuvat syvälle historian kerroksiin aina Intiasta Kiinaan, karaten varsinaiselle synnyinsijalle Okinawalle. Gōjū-ryū -tyylisuunta on karaten yksi alkuperäisimmistä muodoista. Harjoittelu seurassamme tapahtuu perinteisessä muodossa, jolloin siihen ei kuulu kilpailua vaan jokainen treenaa “omalla polullaan”. Gōjū-ryū karaten harjoitteleminen vahvistaa koko kehon lihaksia ja opettaa oikeanlaista dynamiikkaa voimantuotossa. “Gō” voidaan kääntää sanalla “kova” ja “jū” sanalla “pehmeä”, mikä onkin tyylisuuntamme yksi kantavista teemoista - voimantuoton hallinta rentouden ja lihasten jäykistämisen kautta. Pehmeän ja kovan yhdistelmällä haetaan optimaalista liikettä, nopeutta ja voimaa.

Gōjū-ryū karaten harjoittelu aloitetaan jokaisella kerralla lämmittelyllä ja perinteisellä junbi undō -avausharjoitteella, joka alkaa varpaista ja päättyy niskaan, käsittäen näin koko ruumiin lihakset ja nivelet. Jos olet harjoitellut joogaa, löydät tuttuja liikkeitä junbi undō -harjoitteesta.

Itse harjoituksen runko muodostuu perustekniikoista, pariharjoitteista sekä kata- harjoittelusta. Harjoitukset päättyvät loppuvenyttelyihin. Kata tarkoittaa muotoa. Perinteisessä karatessa kata on lajin tärkein harjoittelumuoto, gōjū-ryū -karatessa niitä on yhteensä 12 kappaletta. Ne sisältävät kaikki karaten puolustus- ja hyökkäysliikkeet ja monet katat ovat useita satoja vuosia vanhoja. Gōjū-ryū:ssa keskeisin kata on nimeltään Sanchin, jossa korostuu oikeanlainen hengitystekniikka.

Ajan myötä kaikkiin tekniikoihin yhdistyy oikeanlainen hengitys. Näin harjoitteluun liittyy myös keskeisesti meditatiivinen elementti. Keskittymiskyky, itsehillintä ja ruumiin toimintojen kehittyminen kulkevat kaikki käsi kädessä harjoittelun edetessä.

Perinteinen karate on turvallinen laji, koska siinä ei ole kilpaottelua ja kehonhuolto on perusteellista. Harjoittelu vahvistaa lihaksia ja luustoa, parantaa sisäelinten toimintaa ja verenkiertoa. Karaten harjoitteet harjoitteet ovat kokonaisvaltaisia ja kehittävät tasapainoisesti koko kehoa.

Alkeiskurssi

Alkeiskurssilla opitaan tyylisuunnan peruspotkut, -lyönnit, -torjunnat, -asennot ja liikkuminen sekä soveltavia irrottautumis- lukko- ja itsepuolustustekniikoita. Kurssin jälkeen oppilaat osaavat Gekisai 1 ja Sanchin katat sekä osaavat soveltaa niiden sisältämiä tekniikoita käytännössä. Kurssi antaa pohjatiedot Gōjū-ryū jatko-opintoihin, jotka voivat kestää vuosikymmeniä. Omasta innostuksesta riippuen.

Okinawan Gōjū-ryū -karate sopii kaikenikäisille miehille ja naisille. Jokainen harjoittelee omat ominaisuudet ja kuntotason huomioiden. Viikoittaisen ohjattujen harjoitusten ja omatoimisen vapaan harjoittelun lisäksi omaa osaamista kehitetään leireillä, joita järjestävät kotimaan eri Gōjū-ryū -seurat. Edistyneemmillä harrastajilla on lisäksi mahdollisuus osallistua OGKK:n eri maaorganisaatioiden vuosittain järjestämille Euroopan Gasshuku-leireille sekä Okinawalla järjestettäviin tilaisuuksiin.

Lisätietoa: http://www.students.tut.fi/~gakusei/

Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 kurkkija