Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Bujinkan-peruskurssi Oulussa 25.9.!

Näytökset, kurssit, leirit, seminaarit, kilpailut, harjoittelukaveria etsitään jne.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Akuma
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1030
Lauteille: Elokuu 2005
Paikkakunta: Tampere

Bujinkan-peruskurssi Oulussa 25.9.!

#1

Viesti Akuma »

Fudoken Oulu ry järjestää Bujinkan Budô Taijutsun peruskurssin (Oulussa) Värtön Liikuntahallissa su 25.9. klo 19:00-21:00.

Suunnitelma
-----------

Peruskurssin aikana harjoittelijalle pyritään tuomaan valmius liittyä pääryhmän harjoituksiin mielekkäällä pohjalla. Peruskurssilla käydään läpi harjoittelua perustavalla tavalla rakentavat Budô Taijutsun peruspilarit:

( ketä kiinnostaakin tarkemmin:
Asennot (kamae): ichimonji, jumonji, hicho, doko
Torjunnat (uke): uchi uke jodan, uchi uke gedan
Lyöntityypit (tsuki): shikan ken, fudo ken, boshi ken
Iskut (uchi): omote shuto, ura shuto
Potkut (geri): mae zenpo geri, yoko geri
Muotoharjoittelu (kata): kihon happo, sanshin no kata
Pariharjoittelumuodot (randori): ippon randori, kumiuchi randori, jiyu ippon randori
)

Peruskurssin harjoitusajat:

to 18:00-19:30 Teuvo Pakkalan ala-aste,
su 19:00-21:00 Värtön Liikuntahalli

Peruskurssi kestää 6kk ja sen hinta on 80 euroa. Tarkempi kustannusarvio löytyy dôjômme sivuilta.

Bujinkan Budô Taijutsu ( http://www.finbujin.com" onclick="window.open(this.href);return false;, http://www.shinden.pp.fi" onclick="window.open(this.href);return false; )
----------------------

Bujinkan Budô Taijutsu on perinteinen budolaji, joka tunnettiin ennen nimellä ninjutsu. Vasta muutama vuosikymmen taaksepäin, japanilaisen päämestarimme/Sôke Masaaki Hatsumin toimesta, laji kävi läpi muutoksia - jonka jälkeen siihen saakka suljettuna olleet ovet avattiin uusille harjoittelijoille. Bujinkan Budô Taijutsu pitää sisällään mm. vanhan Togakuren ninjan perinteet ja tietotaidon, joka on kulkenut kuden (Suullinen perimä), ja densho-kääröjen kautta sukupolvien yli, yli tuhannen vuoden ajan saakka, tähän päivään. Historia on ymmärrettävistä syistä tänäkin päivänä alkupäätään kohti sumea, mutta Bujinkan Budô Taijutsu tuo lajina viestin näiltä ajoilta, joka voidaan vielä lukea ja opiskella. Lajillamme on harrastajia ympäri maailmaa, joiden tarkoituksena on säilyttää tämä perinne vielä jälkipolvillemmekin.

Osasyynä nimenvaihtoon Ninjutsu:sta Bujinkan Budô Taijutsuksi on Hollywood, joka on luonut vastenmielisen stigman sanan ninja ylle, joita kuvataan yön salaperäisinä huppupäisinä palkkamurhaajina, ja ties minä muuna. Tämä ei voisi olla kauempana totuudesta - vaan vastakontrastina ja käsityksen selventävässä mielessä, Bujinkan on julistettu Paavin toimesta ainoaksi taistelulajiksi maailmassa, joka edistää rakkautta! Lajiin tutustuessamme huomaa, että tähän ovat vahvat perusteet. Bujinkan Budô Taijutsu kunnioittaa japanilaisia perinteitä suuressa määrin. Kilpailua lajissamme ei ole - sillä aina kun kilpaillaan, joku jää toiseksi. Sen lisäksi, kilpailut altistavat vakaville vahingoittumisille. On tosin olemassa elementti nimeltä Shinken Gata, joka perustuu tositilanteen tunteen saamiseen - mutta tämä asia tulee vastaan vasta myöhemmin, ja vasta kun perusteet ovat hyvin hallussa.

Bujinkan Budô Taijutsu on perinteinen japanilainen kamppailulaji joka opettaa aseetonta taistelua ja perinteisten aseiden käyttöä. Bujinkan on tunnettu lännessä myös ninjutsuna, mutta itse asiassa se on yhdeksän eri kamppailulajikoulun sulautuma, joista vain kolme ovat perinteisiä ninjutsu-kouluja.

Bujinkan Shinden Dojo ( http://www.shinden.pp.fi" onclick="window.open(this.href);return false; )
---------------------
lainaten http://www.shinden.pp.fi" onclick="window.open(this.href);return false; pääsivustolta:
"Bujinkan Shinden dojo perustettiin vuonna 2000. Toimintaa oli jo aiemmin Helsingissä, Tuusulassa ja Pornaisissa. Harrastajamme päättivät ottaa härkää sarvista ja järkeistää toimintaa ja kommunikaatiota harjoittelijoiden kesken, ja perustivat seuran. Toimintamme laajenee jatkuvasti ja uusia harjoittelijoita tulee mukaan tasaista tahtia.

Aktiivinen leiritoiminta auttaa eri dojojen harjoittelijoita tutustumaan toisiinsa ja tuo sosiaalisen kanssakäymisen tärkeäksi osaksi harjoittelua. Seuran lämmintä ilmapiiriä kuuleekin kiitettävän usein. Omien leirien lisäksi harjoittelijat ovat osallistuneet myös muiden dojojen leiritoimintaan, niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Kutsumme vuosittain useita ulkomaisia opettajia vierailemaan, ja vastavuoroisesti olemme käyneet myös harjoittelemassa heidän dojoillaan."

Pääopettajamme 10.dan Shihan Lauri Jokinen vierailee Oulussa tavallisesti kahdesti vuodessa viikonloppuseminaarilla ja seuramme taholta tietysti vastavuoroisesti vierailee harjoittelijoita ympäri Suomea järjestettävissä seminaareissa.

Bujinkan Shinden Dojo Oulu ( http://www.freespace.fi/bsdoulu" onclick="window.open(this.href);return false; )
--------------------------

Bujinkan Budô Taijutsu-harjoittelu alkoi Oulussa keväällä 2004, ja on startannut mainiosti - seminaareillemme on osallistuttu mm. Rovaniemeltä, Kuopiosta ja Helsingistä. Toimintamme hartioina toimii n. 10 hengen core-porukka, toki dojollamme on jäseniä jo yli 30.

Harjoitusten tasosta vastaa Oululaisen Bujinkan-harjoitteluryhmän vetäjä Matti Vanhanen. Lisätietoja joko mattivanhanen(at)mail.suomi.net tai puhelimitse 040-7516018.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 13 kurkkijaa