Matkailu

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta.

Ylipotkijat: Totte, JanneM, Tyttö, Point

Vastaa
Kuvake
katar
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 21
Viestit: 1102
Lauteille: Tammikuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 47 kertaa
Tykätty: 6 kertaa

Matkailu

#406

Viesti katar » syys 28, 2018, 15.08

:o Oooh, tuli ihan nälkä, kun katseli noita kuvia! Mikä se oli se eka annos, näytti hyvälle???
Frankly my dear, I don`t give a damn.

Kuvake
AlexMachine
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 36
Viestit: 5132
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Tykännyt: 27 kertaa
Tykätty: 55 kertaa

Matkailu

#407

Viesti AlexMachine » syys 28, 2018, 15.26

Tuosta ei ole menua tallessa mutta paikallisia munkkitaikinapalloja, luumuhilloketta ym. Jälkiruoka siis.
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan AlexMachine viestistä:
katar
“There is a savage beast in every man, and when you hand that man a sword or spear and send him forth to war, the beast stirs.”

MikkeM
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 25
Viestit: 1537
Lauteille: Heinäkuu 2009
Paikkakunta: Klaukkala.
Tykännyt: 17 kertaa
Tykätty: 6 kertaa

Matkailu

#408

Viesti MikkeM » syys 28, 2018, 19.20

Viime reissulla käytiin Prahassa ollessa Field ravintolassa 1 Michelin tähti, voin suositella, voitti kevyesti Roomassa olleen yhden Michelin tähden paikan.
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan MikkeM viestistä:
AlexMachine

Kuvake
fudo
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 808
Lauteille: Elokuu 2010
Etulaji: Kase Ha Shotokan Ryu
Tykännyt: 25 kertaa
Tykätty: 30 kertaa

Matkailu

#409

Viesti fudo » syys 30, 2018, 17.59

Mainioita ravintolavinkkejä Prahaan, kiitos.
空手に先手なし

Kuvake
nipsuli
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 890
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Helsinki
Takalajit: HJJ, BJJ, modernisoitu shaolin kung fu, thainyrkkeily, escrima
Tykännyt: 0
Tykätty: 3 kertaa

Matkailu

#410

Viesti nipsuli » syys 30, 2018, 21.42

MikkeM kirjoitti:
syys 28, 2018, 19.20
Viime reissulla käytiin Prahassa ollessa Field ravintolassa 1 Michelin tähti, voin suositella, voitti kevyesti Roomassa olleen yhden Michelin tähden paikan.
Kollega vieraili toukokuussa samaisessa ravintolassa ja kehui kovasti.

Kuvake
fudo
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 808
Lauteille: Elokuu 2010
Etulaji: Kase Ha Shotokan Ryu
Tykännyt: 25 kertaa
Tykätty: 30 kertaa

Matkailu

#411

Viesti fudo » loka 14, 2018, 02.18

Glasgow on ylittänyt odotukset arkisten perusravintoloiden osalta. Muutama suositus: panimoravintola Shilling Brewing Co., O Sole Mio, Òran Mór, Brel. Hyviä oluita on tarjolla tolkuton määrä, ja hintataso on kauttaaltaan varsin järkevä.
空手に先手なし

Kuvake
fudo
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 808
Lauteille: Elokuu 2010
Etulaji: Kase Ha Shotokan Ryu
Tykännyt: 25 kertaa
Tykätty: 30 kertaa

Matkailu

#412

Viesti fudo » loka 18, 2018, 15.29

Lisää arkisia Glasgow-suosituksia: Aasia-fuusiosta ammentava Bar Soba (Merchant Cityssä) ja Renfield Streetillä sijaitseva pizzeria Mozza. Sobassa tosin pilasivat hyvän oluen sotkemalla siihen kysymättä limeä. Pizzarintamalla tuntuu olevan kaupungissa kova kilpailu, jossa ei pärjää ilman puulämmitteistä uunia.
空手に先手なし

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 79
Viestit: 88232
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yinjooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 346 kertaa
Tykätty: 126 kertaa
Viesti:

Matkailu

#413

Viesti Mika » eilen, 12.49

Joululomalla kävimme Vietnamissa. Aluksi vietimme yön Dohassa, josta jatkolento Saigoniin lähti vasta seuraavana iltana. Qatar Airwayshan maksaa majoitukset, jos siirtymäaika on muistaakseni alle 48 tuntia. Qatar Airways on muutenkin ihan huippuluokan tekijä: koneet ovat uusia tai uudehkoja, henkilökunta on ystävällistä ja puhuu hyvää englantia, sekä kaikkia juomia saa niin paljon kuin haluaa.

Koneessa oli yksi ihan Jussi Häkkisen näköinen ja oloinen savolainen. :D Se seurue istui takanamme ja vieressämme, joten juttelin siinä äijien kanssa. Tämä yksi vastikään eläkkeelle jäänyt kaveri tokaisi vähän allapäin "Prkl, tuli eilen kännipäissään ostettua hevonen..." :lol:

Käytimme päivän hyväksemme ja tutustuimme Dohaan. Islamilaisen taiteen museo oli päräyttävä kokemus. Meillä oli vain 45 minuuttia aikaa tutkia museota, mutta pari tuntia olisi oikeasti vierähtänyt. Doha on esimerkki siitä, mitä voi saada aikaan, kun rahaa on rajattomasti. Oppaamme - tietenkin vierastyöläinen, kun eivät paikalliset tee suorittavan tason töitä - kertoi että qatarilaisille kaikki peruspalvelut ovat ilmaisia, ja jopa opinnot ulkomailla maksetaan valtion kassasta. On se öljy jännä.

Kadut olivat siistimpiä kuin missään koskaan, mutta kun pääkaduilta poikkesi korttelinkin verran syrjään, alkoi näyttää normaalimmalta.

Qatarissa on kai yksi viinakauppa jossakin noin 50 kilometrin päässä Dohasta, ja siellä asioidakseen pitää olla erikseen kortti, joka oikeuttaa ostamaan alkoholia. Hotelleista silti saa alkoholia. Kun saavuimme hotellille joskus puoli kolmen aikaan yöllä, mietin iltakaliaa. Huonepalvelusta kerrottiin yhden olutpullon maksavan 38 euroa. Jätin väliin. :D

Saigon oli aika erikoinen kokemus. Liikenne siellä on todella kaoottista, mutta se silti toimii. Se perustuu vahvimman lakiin. Suojateitä tai varsinkin sellaisia, joissa on liikennevalot, on todella harvassa. Kadun ylittäminen osoittautui extreme-lajiksi. Kun nyt lomalle lähdimme rentoutumaan, pelkästään tämä vain aiheutti stressiä. Lisäksi majoituimme paikassa, jonka edestä kulki suhteellisen vilkas katu. Emme saaneet nukuttua kovinkaan paljoa sen neljän päivän aikana. Alunperinkään emme olleet kovin kiinnostuneita Saigonista, joten varasimme sieltä majapaikan vain neljäksi yöksi. Parasta Saigonissa oli 0,34 euroa maksanut oluttuoppi lähibaarissa sekä mahdollisuus päästä kahdelle eri pilatessalille treenaamaan (toinen italialainen, toinen ruotsalainen). Mutta pitihän se tuokin 10 miljoonan ihmisen metropoli nähdä.

Phu Quoc on nouseva kohde. Saarelle voi nykyään lentää suoraan Suomestakin tilauslennoilla. Vaikka olimme saaren ns. ydinkeskustassa eli Duong Dongilla, oli meno aika paljon rauhallisempaa kuin Saigonissa. Silti saari muistutti hyvin paljon monia saarikohteita Aasiassa: paljon turisteja, joista suurin osa on venäläisiä. Venäläiset ja mannerkiinalaiset keskiluokkaiset turistit Aasiassa ovat niitä, joita haluan ehdottomasti välttää. Kokemuksemme heistä ovat olleet raskaan kielteisiä.

Lähestyin yhtä matkatoimistoa, kun mietimme saariseikkailua. Koska emme olleet venäläisiä, ei onnistunut. :D Ymmärrän syyt, vaikkei se nuori jätkä osannutkaan niitä kertoa niitä kysyessäni. Mutta tuo siis kertoo jo osaltaan, millaisia monet rantalomakohteet Aasiassa ovat.

Vähän pääsimme kiertämään saarta. Aivan valtava määrä rakennusprojekteja siellä on kesken. Saari on varmasti esim. viiden vuoden päästä aivan erinäköinen. Phu Quoc on osapuilleen Phuketin kokoinen, joten valitettavasti emme nähneet saaresta kuin osan, lähinnä länttä ja etelää.

Yksi iso ero Thaimaahan olivat vapaana kulkevat koirat. Thaimaassa niitä kusipäitä saa välillä pelätä, ja esimerkiksi @pertsa joutui loppukesästä sairaalaan Thaimaassa, kun kulkukoira puri häntä. Phu Quocilla on oma koirarotunsa, jota pidetään älykkäänä lajina. Niitä tai enemmänkin niiden hybridejä näkyi katukuvassa, mutta ne olivat erittäin ystävällisiä veikkosia. Tosin ne taisivat kaikki olla lemmikkejä, vaikka vapaina kulkivatkin. Se on tietysti ihan ratkaiseva ero.

Phu Quocilta jatkoimme Hoi Aniin. @Veepeen kanssa kun kesällä juttelin tästä matkasta, hän suositteli Da Nangin aluetta koko lomaksi. Tätä lukemamme tuki, joten siksi jätimme tämän keski-Vietnamin viimeiseksi. Olihan se aika erilainen maailma. Siellä raha näkyi, ihmiset puhuivat englantia ja kaikki oli siistimpää. Viihdyimme. An Bangin ranta on ansaitusti yksi maailman kehutuimpia.

Viiden elementin vuoret oli huikea kokemus. Kiipesimme kaikki mahdolliset reitit. Kävi kyllä treenistä. Tykkäsimme kovasti myös Ba Na Hillsistä ihan jo pelkästään niiden näkymien vuoksi. Se kaapelirata on upea osoitus siitä, mihin kaikkeen insinöörit pystyvät.

Vietnamista sanotaan, että ihmiset siellä ovat ystävällisiä. Kyllä. Ihmiset Thaimaassakin ovat ystävällisiä, mutta Vietnamissa se ystävällisyys näkyi vielä paremmin. Vietnamista sanotaan myös, että ruoka siellä on hyvää. Niin on. Thaimaassa olen monet kerrat kasvissyöjänä kärsinyt nälkää, mutta Vietnamissa sain syödäkseni. Myös se, että vietnamilaiset meidän kokemustemme mukaan puhuvat keskimäärin paljon parempaa englantia kuin thait, tietysti auttoi. Banh xeo oli taivaallista, ja sen syöminen käärimisineen oli taas yksi mielenkiintoinen kulttuurikokemus.

Tämä oli hyvä loma. Pitkästä aikaa myös matkasimme vain kaksin, mikä tietenkin vaikutti sangen paljon. Kiitos, Vietnam! :)
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Mika viestistä (yhteensä 4):
MikkeMAlexMachineJorgekatar
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: ka1 ja 10 kurkkijaa