Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta musiikista, elokuvista, kokkaamisesta, autoista ja kaikesta muusta.

Matkailu

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Jore
sääreenpotkija
Viestit: 89
Lauteille: Tammikuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Matkailu

Viesti Jore »

Missä maissa ja kaupungeissa olette käyneet? Mitä niistä suosittelisitte?

Onko jäänyt mieleen mitään erikoisia tapahtumia (että kannattaako jonnekin mennä johonkin tiettyyn aikaan vuodesta jne.)?

Tässä lomia suunnitellessa... :)

Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit: 19983
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 22 kertaa
Tykätty: 21 kertaa

Viesti JanneM »

Ruotsi.
Tukholma, Anderstorp (Ihan kivoja molemmat)
Norja:
Oslo (Omalla tavallaan kaunis kaupunki. Muistuttaa vähän Helsinkiä, mutta parempi)
Tromsö (Saaristokaupunki pohjoisessa. ERittäin kauniit maisemat ja muutenkin leppoista paikka)
Tanska:
Århus. (Tanskalaiseen tapaan ihan kiva paikka)
Oon käyny Tanskassa muuallakin, mut samalta ne näyttää kaikki Tanskan kaupungit...
Hollanti:
Geleen (Todella kiva pikkukaupunki. Tapahtumaa ei tosin ole paljoakaan)
Eindhoven (Hieman isompi, mutta edelleen sopivan pieni. Ehkä hieman Jyväskylän oloinen)
Amsterdam: (Olen käynyt siellä pari kertaa ja molemmilla kerroilla vain hetken. Nähnyt ehkä vain sen kaupungin huonot puolet. Laidalla kauniita taloja, mutta keskusta on basha)
Saksa:
Bonn (Kivan oloinen kaupunki)
Garmins Partenkirchen (Mukava Baijerilainen vuoristokylä, tai oikeastaan kaksi kylää. Ne ovat tarkempia siitä, että asuuko Garminchin vai Partenkirchenin puolella, kun Turkulaiset siitä, et gummal buol jokkee sitä oikkee asutaankaan)
Korsika:
Joku pikkukaupunki en muista nimeä... (Ihan kivan oloinen paikka. Kuuma siellä oli kun saunassa, mutta jos tykkää välimeren tunnelmasta, niin varsin mielyttävä paikka.
Korea:
Seoul (Todella mukava metropoli. Maailman viiden suurimman kaupungin joukossa (olisko ollut kolmas) Ihmiset ovat erittäin mukavia ja avuliaita. Valitettavan vähän kasvillisuutta, mutta puistot on erittäin kauniita ja hyvin hoidettuja. Isoksi kaupungiksi kuitenkin lämminhenkinen ja ihmiset ovat aidosti kiinnostuneita, kunhan niitten kanssa pääsee jutuille.)
Ilsan (Kävin tässä Seoulin esikaupungissa vain lyhyen visiitin, mutta tuntui varsin mukavalta pikkukaupungilta.)

Vain Ruotsissa ja Norjassa olen ollut myös lomalla, joten en välttämättä ole saanut treenin, tuomaroinnin ja kisaamisen ohella täysin selkeetä kuvaa kyseisistä kaupungeista, mutta tämän tapaiset muistikuvat minulle niistä jäi.
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy

Kuvake
KungFuMiäs
ylipotkija
Viestit: 5256
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Vaasa
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti KungFuMiäs »

Minä tykkään kreikasta, heidän rennosta elämäntavasta ja muinaishistoriasta mitä sieltä löytyy. Olen käynyt kreikassa Rodoksella ja kretalla, vaikka molemmat ovat enemmän tai vähemmän turisti paikkoja niin ei tarvi tehdä muuta ku vuokrata auto ja lähteä ulos kaupungista niin näkee sitä oikeata kreikkaa, sielä hermot lepää.
http://bajiwasa.info" onclick="window.open(this.href);return false;
Baji Vaasa myös Facebookissa.

kaik
kylkeenpotkija
Viestit: 1904
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti kaik »

Kuten myös itselläni Kreikka kuuluu suosikkeihin matkakohteissa. Kreetan saarella olen käynyt Agios Nikolaoksessa, Malemessa ja Rethymnonissa. Aivan itäisintä kolkkaa lukuunottamatta koko saari on tullut ajeltua autolla läpi. Alkoipa kolmannella reissulla paikat näyttämään jo tutulta.. :)

Rodoksella olen käynyt kerran ja toista kertaa menossa. Mukava saari, kunhan pysyy kaukana Falirakista ja Rodoksen keskustasta. Vanha kaupunki on erittäin miellyttävä, joskin kallis.

Bulgariassa olen myös lomaillut kolmesti. Albenassa, Sunny Beachilla sekä Golden Sandsillä. GS:ää en voi suositella kenellekään. Albena on ihan mukava ja rauhallinen paikka, josta on vieläpä hyvät kulkuyhteydet moneen suuntaan. Kannattaa lähteä pohjoisen pikkukyliin busseilla. Albenasta pääsee myös Varnan kaupunkiin joka osoittaa Bulgarian kahdet kasvot. Toisaalta vaurautta on jonkin verran, mutta köyhyys ja kommunismin ajan rappeutuneet talot pistävät silmiin jokapuolelta. Sunny Beachia voi myös suositella kenelle vain. Jos etsii menoa, sitä löytyy. Jos haluaa rauhaa, sitäkin löytyy syrjempää. Lisäksi aivan vieressä on Unescon suojelema Nessebarin kylä. Sunny Beachilta pääsee myös helposti Burgasin kaupunkiin.

Turkin Analyassa kävin kerran. Kuuma oli ja kauppiaat eivät olleet niin tungettelevia kuin pelkäsin, mutta tuskin menen toiste. Egyptin El-Gouna oli hieman epämääräinen kokemus. Tammikuussa ei ollut mitkään lämpöiset kelit, mutta kyllä uimaan kykeni. Hurghadan basaarit olivat aivan järkyttävä kokemus. Parasta egyptissä oli korallit. Eli jos sinne suuntaa niin mielummin merelle kuin maalle.

Portugalin Tavira oli sinänsä mukava kohde, että sieltä oli hyvät yhteydet Espanjaankin. Samalla reissulla tutustuin Sevillaan. Huippu kaupunki. Maria Luisan puisto on aivan upea ja rauhoittava paikka. Siellä sielu lepää miljoonakaupungin sykkeen keskellä. Lisäksi Sevillan huvipuisto Isla de Magica oli ihan mukava ja vuoristoradalla käytyä Särkänniemen Tornado ei tuntunut enää miltään. Tosin jos sinne suuntaa niin ehdottomasti sesongin ulkopuolella. Portugalissa parasta oli halvat kalaruoat. Lautasellinen grillattuja sardiineja lisukkeineen 5 euroa. :smt110
Kai Koivisto
"Ei ole ongelmia, on vain haasteita."

Kuvake
Alioppilas
päähänpotkija
Viestit: 5001
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 7 kertaa

Viesti Alioppilas »

Hermolepo oli kyllä kaukana kun kuljeskeli rinkan kanssa jossain Länsi-Kreikan saaristossa ja Keski-Kreikassa 35 asteen lämmössä.

No, tyhmyydestä sakotetaan.

Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit: 8608
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti mronkain »

Mennään kronologisessa järjestyksessä (noin suurin piirtein, maiden suhteen, kaupungit vähän miten sattuu):

Ruotsi (Tuhkolma, Växjö, Visby, Uumaja, Kalmar, Helsingborg, Malmö, Göteborg ja muita).
Etelä-Ruotsi on kaunista seutua, samoin suurten järvien seutu, Visby ja Gotlanti yleensä samoin. Mukavaa esim. pyöräilyyn, patikointiin, autoiluun. Omalla autolla uskaltaa lähteä tai vuokrata auton. Väki puhuu kummaa murretta (Skånessa) mutta ovat aika ystävällisiä.

Espanja (Kanarian saaret: Grand Canaria ja Teneriffa)
Turistirysiä, mutta Teneriffa varsinkin ilmastoltaan minulle sopiva, ei liian kuuma, meri-ilmasto, rauhallisiakin paikkoja löytyy, ylempänä vuoristossa (Teidelle noustessa) useita eri ilmastovyöhykkeitä, patikointia ja pyöräilyä. Skootterilla/prätkällä mukava kierrellä, kuulemma. Itse olin GC:lla Play del Inglesissä (1977 tai -78), kauhea turistirysä nykyisin kuulemma, rantalomakohde. Teneriffalla Puerto de la Cruzissa, joka ei ole rantalomakohde.

Englanti (Lontoo, Bournemouth, Poole, Newcastle, York, Oxford mm.). Mukava maa kierrellä, junat kalliita, vuokra-autolla (tai omallakin) uskaltaa ajaa maanteillä, kaupungissakin isommilla, ruuhkaisiin paikkoihin en menisi vasemmanpuoleisen liikenteen vuoksi. Patikointi ja pyöräily helppoa ja mukavaa, yöpyminen pitää suunnitella koska jokamiehenoikeuksia ei ole. Ilmasto on mitä on, sadekamat mukaan. Runsaasti mukavia paikkoja, itse en ole Skotlannin puolella vielä käynyt, mutta kuulemma upeita maisemia.

Saksa (Rostock, Lübeck, Travemünde). Ei ole tullut kuin käväistyä, Rostock oli hauska paikka, sekoitus Itä- ja Länsi-Saksaa (kävin yhdistymisen jälkeen, 1996).

Hollanti (Amsterdam ja Haarlem)
Mukavaa seutua, Amsterdamista jäi yhden illan sekoilun jälkeen vähän sekava kuva, pitäisi mennä uudestaan.

Norja (Oslo, Bergen, Trondheim ja muut rannikkokaupungit siinä välillä, sekä Huippuvuoret).
Upeita maisemia, omalla autolla pääsee ja on aikaa pysähdellä ja katsella maisemia. Myös Hurtigruten-laivareissu (vuororistely) pitäisi kokeilla joskus. Huippuvuorilla olin vaeltamassa 90-luvun puolivälissä. Hieno paikka, karua ja autiota, kannattaa lähteä seurueen kanssa (jääkarhujen vuoksi, ase pitää olla mukana samoin kuin kokenut opas).

USA (Los Angeles, San Francisco, New Orleans, Phoenix, Las Vegas, Palm Springs, Dallas ja paljon pikkukaupunkeja Kaliforniassa, Arizonassa ja Nevadassa, lentokentillä Memphisissä, Chicagossa ja New Yorkissa)
Iso maa, loputtomiin nähtävää, ostettavaa ja koettavaa. Ihmisiä löytyy laidasta laitaan, ääliöpunaniskoja, militaristeja, hippejä, kriminaaleja, sekopäitä, älykköjä, tavallisia ihmisiä ja ties mitä. Matkaa voi tehdä miten vain, alueesta ja omista tavoitteista riippuen.

Tanska (Kööpenhamina, Roskilde, Rønne)
Pyöräilyä ja patikointia, autoilua. Tasainen mutta kaunis maa. Bornholmissa kannattaa käydä, se on saari itärannikolta itään, Ruotsin eteläkärjen eteläpuolella. Helppo tie keski-Eurooppaan.

Lisäksi vielä: Kreikka, Italia, Tsekki, Slovakia, Unkari, Ranska, Neuvostoliitto, Viro, Meksiko. Noihin tavallisia turistimatkoja (pl. Neuvostoliitto, jossa olen käynyt vain pikaisesti Viipurissa matkalla Saimaan kanavalle), mukavia paikkoja kaikki, kreikkalaiset ovat leppoisia ihmisiä ja elämä rauhallista, Sisiliakin oli hauska paikka, ehkä vähän levotonta mafiosojen takia aika-ajoin ja liikkuminen muutoin kuin moottoriajoneuvolla aika raskasta. Tsekeissä on loistavaa olutta, Slovakiassa samoin. Unkari ja Tsekit tekevät ihmeitä keskivartalolle ruokiensa vuoksi, Tsekit myös oluen. Rasvassa paistettua ihraa... Meksikossa en ole kuin käväissyt (Tijuana), Ranskassa vain Pariisissa, joka on kyllä näkemisen arvoinen.

Kokematta kokonaan ovat Etelä-Amerikka, Aasia ja Afrikka. Eteläisellä pallonpuoliskolla en ole ikinä käynyt. Serkku asuu Australiassa, joten sinne (ja Uuteen Seelantiin) joskus pitää päästä.

Eilen katselin kuvia Filippiineiltä ja tekisi kyllä mieli sinnekin. Kun vain saisi jostain loputtomasti rahaa.

- Marko
Viimeksi muokannut mronkain, loka 9, 2006, 20.34. Yhteensä muokattu 3 kertaa.

sokrates
munillepotkija
Viestit: 654
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti sokrates »

En ole kovin matkustusihmisiä, vain joitakin viikon seuramatkoja on tullut aikoinaan tehtyä.

Kaukaisin ja paras oli Barbadokselle viitisentoista vuotta sitten. Siellä oli tuolloin maailman korkein HIV-prosentti, 41%. Kun tulin kotiin, porukat karttelivat :?

Enää ei ole passikaan ollut pitkään aikaan voimassa. Seuraava reissu saa olla kun hautaan kannetaan. :smt073
Biitistä sekaisin

Kuvake
pequod
sääreenpotkija
Viestit: 55
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Hyvinkää
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti pequod »

Eipäs unohdeta Kaunista Kotimaatamme...Meikä on kanssa käynyt ympäriinsä mutta nyt iän myötä kotimaa on alkanut kiinnostamaan yhä enemmän kesäloman kohteena. Perinteiset rantalomat alkaa kyrsimään (vaimon ideoita tottakai..pfff..naiset..) välimeren suunnalla. Johtuen ehkä myös siitä että pidän enemmän chillailusta uima-altaan reunalla hyvän kirjan parissa.
Tosiaan Suomea koluamaan perkele ! :suomi:
I said a hip hop the hippie the hippie to the hip hip hop, a you dont stop rock it out baby bubbah to the boogie da bang bang the boogie to the boogie da beat - Sugarhill Gang "Rappers Delight" 1979

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 90005
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 178 kertaa
Tykätty: 62 kertaa

Viesti Mika »

Oltiin juuri kolme yötä Riiassa (olisi siltikin jotenkin mukavampi kirjoittaa tuo "Riikassa", mutta olkoon nyt...). Olen käynyt siellä kerran aiemmin, vuonna 1997. Kehitys on ollut huimaa.

Kuten monet jo tietävätkin, vaatteet ja monet päivittäistavarat ovat samanhintaisia kuin Suomessa. Mutta olut ja ruoka on edullisempaa. Wanhassa kaupungissa saa toki rahansa kulutettua, mutta vaikka Lido on hyvä paikka. Itse keräilet ruokasi - ja valinnanvaraahan on - joiden hinnat näet annosten vieressä. Lido on ketju. Näin hienoa ja hienosti sisustettua ravintolaa en ole kuunaan nähnyt. Riian lentokentällä olevan Lido on aivan uskomaton (se puutyön määrä!).

Zelta on parasta olutta :occasion5:

Wanha kaupunki on todella hieno. Ihmiset pukeutuvat muodikkaasti (sama pissismuoti kuin täälläkin; lenkkarin näköiset kengät, kulutetut farkut, naisilla tiukat jne.), ja citymaastureita on enemmän kuin missään. Näin ekaa kertaa Porschen citymaasturin 8)

Meillä meni aika ihan keskustassa (ja sieltä mainittakoon vielä Reval-hotellin 26. kerroksen baari; aika ihqut näköalat) eikä silti nähty kaikkea. Eläintarhassa vierähti kepeästi pari tuntia. On hienolla paikalla, meren rannalla.

Kävimme myös parturissa ja hampaiden puhdistuksessa. Palvelu oli paljon parempaa kuin Suomessa - mutta niin oli ammattitaitokin! Olen tosissani :shock:
Hampaiden puhdistus oli miellyttävä kokemus, kun Suomessa olen tottunut siihen, että hampaisiin sattuu vielä kaksi viikkoa jälkikäteenkin (no, jollakulla on varmaan erilainen kokemus suomalaisista puhdistuksista). Parturi oli paljon halvempi, hampaiden puhdistus ehkä jonkin verran halvempi.

Yövyimme majatalossa, jossa kyllä silmä lepäsi ja palvelu pelasi. Suosittelen lämpimästi.
http://www.homestay.lv/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lisää Riiasta: http://www.inyourpocket.com/latvia/riga" onclick="window.open(this.href);return false; ... y?chid=227

Ja Ryanairhan lentää Tampereelta Riikaan todella edullisesti (me maksoimme eestaas 37,13 € henkilöltä).

Suosittelen varsin lämpimästi! Suunnittelemme jo seuraavaa reissua :D/
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Hutkija
sääreenpotkija
Viestit: 79
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Hutkija »

Onko Mika ruvennut järjestämään matkoja Riiaan? Kuulostaa samalta kuin käytetyn auton kauppiaan mainospuheet... :lol: :lol: :lol:

Ei kai, uskon että paikka on kehittynyt siitä kun siellä itse viimeksi kävin (tämä tapahtui myös vuonna 1997)

Ronin
etupotkija
Viestit: 4457
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Mushroomland
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Re: Matkailu

Viesti Ronin »

Ruotsi
Norja
Erittäin miellyttävä maa. Ajettiin pohjoisen kautta ihan etelään Lofooteille, jossa vuokrattiin kalastajan mökki jossa oli soutuvene rannalla sun muuta ja pääsi merelle veneilemään. Mukava reissu, paljon hyttysiä.
Tanska
Hollanti
Belgia
Saksa
Ranska
Itävalta
Itävallassa kannattaa suunnata ehdottomasti Alpeille ja sieltä vuokrata joku mökki ja kesäisin mennä vaeltelemaan, talvisin laskettelemaan.
Sveitsi
Sveitsiin pätee sama kuin Itävaltaan.
Espanja
Iso Britannia
Yksi nimi: Lontoo. Siellä kannattaa ehdottomasti käväistä St.Paul's Cathedralin tornissa katsomassa koko Lontoon näkymää. Muita hauskoja paikkoja ovat Madame Tussaud's ja tietysti Piccadilly Street. Stone Henge jäi näkemättä.
Bulgaria
Loistava valinta jos kaipaa rentoa rantalomaa. Kannattaa ennemmin mennä tosin Kultahietikolle kuin Sunny Beachille; hieman hintavampi, mutta myös viihtyisämpi paikka. Tykkäsin enemmän Kultahietikon rannasta kuin Gran Canarian rannasta.
Kreikka
Halkidiki, Pefkohori oli todella viihtyisä ja ranta oli upea; vesi kirkasta ja lämmintä. Myös Loutrakissa tuli käytyä, mutta kokemus oli paljon valjumpi kuin Halkidikissä.
Tsekinmaa
Puola
Viro
Latvia
Liettua
Unkari
Slovakia
Italia
Venetsiassa kannattaa käydä Condoli-ajelulla. En maksaisi extraa soutajan laulusta tosin. :lol:
Romania
Todella kumma paikka. Ehkä oudoin kaikista maista joissa olen käynyt. En aio mennä uudestaan vaikka vuoristossa maisemat olivat upeita.
Ukraina
Valkovenäjä

Ei kertaakaan Euroopan ulkopuolella. :( Tavoitteena USA, Canada, Japani, Australia ja Uusi Seelanti.
When facing difficult situations it is best to dash forward bravely and with joy...

Liity Etupotkijaksi!

Luettavaa (ja tykättävää) potkulaisille!

Kuvake
premier
munillepotkija
Viestit: 750
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti premier »

Mika kirjoitti: Näin ekaa kertaa Porschen citymaasturin 8)
Maalainen... ;)

En jaksa kaupunkeja lähteä listaamaan, mutta tässä on ainakin valtiot.

Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Saksa, Ranska, Hollanti, Eesti, Latvia, Liettua, Puola, Slovakia, Unkari, Sveitsi, Italia, San Marino, Kreikka, Espanja, Portugali, Venäjä, USA.

Tuolla Aasian ja Australian mantereella tekis mieli matkata enemmän. Ja tutustua tarkemmin Euroopan kulttuuripääkaupunkeihin. Tänä kesänä vois harkita pitkää viikonloppua jossain päin eurooppaa.

Ens kesänä, jos lähtis vaikkapa kuukaudeks Kiinaan. Vaikkapa Yantaihin ;)

Kuvake
Tohtori Krabola
päähänpotkija
Viestit: 8113
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki, Finland
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Tohtori Krabola »

Käytiin meidän seuran kansssa pari vuotta sitten Pekingissä ja Wuhanissa, siellä oli sellaset kulttuurifestivaalit jossa me esitettiin afganistanilaisia kansantansseja :p ja wushua.

Kovasti olivat kiinalaiset ystävällistä ja iloista porukkaa, kaikki halusi kanssasi samaan kuvaan.
Turkka Tervonen

"Nykyisin saa olla vasenkätinenkin ilman syyttelyä ja poispakottamista, se on hyvä kehityssuunta kyllä." Tuomas Kyrö

Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit: 19983
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 22 kertaa
Tykätty: 21 kertaa

Viesti JanneM »

Tohtori Krabola kirjoitti: kaikki halusi kanssasi samaan kuvaan.
Olenko ulkonakomeedio...?
Onko sulla joko siniset silmat, tai vaaleet hiukset, tai molempia. Ootko pitka, lihaksikas, tai nainen?
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy

Kuvake
Tohtori Krabola
päähänpotkija
Viestit: 8113
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki, Finland
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Tohtori Krabola »

Silmät on siniset, mutta muuten meni pieleen. Kaipa se oli niin että kaikki paikallisesta poikkeava oli kiinnostavaa
Turkka Tervonen

"Nykyisin saa olla vasenkätinenkin ilman syyttelyä ja poispakottamista, se on hyvä kehityssuunta kyllä." Tuomas Kyrö

Seuraajat

Kuvake
AlexMachine
Atticora
Kuvake
Dojon Jäykin
Jaakko Suhonen
Kuvake
Jorge
Kari Aittomäki
katar
Lasse Candé
matiasvirta
MikkeM
Kuvake
Mänzy
Kuvake
nyyski
Kuvake
Pasi Lunden
Kuvake
Point
Skyforger
Kuvake
TimoS
Kuvake
Totte
TuomasP
xYm