Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Tulisten ruokien ystävät

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
TimoS
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 23356
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Hesa
Etulaji: Shorin ryu Seibukan karate
Sivulajit: Matayoshi kobudo
Takalajit: Matsuoi-ha Shorinji ryu Renshinkan karate
Yhteystiedot:

Tulisten ruokien ystävät

#121

Viesti TimoS »

Kuhmu kirjoitti: Kokeilin ruoanlaitossa Jukka "fatalii" Kilpisen kasvattamia Aji cristal ja Naga morich chilejä. olivat toimivia. Etenkin Naga Morich on todella tulista ja mainostettu vahvimmaksi chiliksi, mitä Telluksemme kamaralta löytyy. Kannattaa kokeilla.
Mistä hommasit näitä?
Timo Saksholm

Karate wa kunshi no bugei
Kuvake
Zherec
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1097
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Tampere

Tulisten ruokien ystävät

#122

Viesti Zherec »

TimoS kirjoitti:
Kuhmu kirjoitti: Kokeilin ruoanlaitossa Jukka "fatalii" Kilpisen kasvattamia Aji cristal ja Naga morich chilejä. olivat toimivia. Etenkin Naga Morich on todella tulista ja mainostettu vahvimmaksi chiliksi, mitä Telluksemme kamaralta löytyy. Kannattaa kokeilla.
Mistä hommasit näitä?
http://chilikauppa.fi/index.php?cPath=90" onclick="window.open(this.href);return false;
-Janne Laakso
"10% inspiration, 90% perspiration."
Kuvake
Kuhmu
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 2558
Lauteille: Toukokuu 2005

Tulisten ruokien ystävät

#123

Viesti Kuhmu »

Zherec kirjoitti:
TimoS kirjoitti:
Kuhmu kirjoitti: Kokeilin ruoanlaitossa Jukka "fatalii" Kilpisen kasvattamia Aji cristal ja Naga morich chilejä. olivat toimivia. Etenkin Naga Morich on todella tulista ja mainostettu vahvimmaksi chiliksi, mitä Telluksemme kamaralta löytyy. Kannattaa kokeilla.
Mistä hommasit näitä?
http://chilikauppa.fi/index.php?cPath=90" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fatalii.net/growing/index.ph ... Itemid=110" onclick="window.open(this.href);return false;
tuolta löytyy lista kaupoista, joilla noita nagoja ja ajeja on myynnissä. Itse ostin Lahdesta Laneen cittarista.
”You must enjoy this”.
Kuvake
Kuhmu
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 2558
Lauteille: Toukokuu 2005

Tulisten ruokien ystävät

#124

Viesti Kuhmu »

Tilasin yön hämyssä tuoreita Habaneroja ja lemon drop chilejä. Ajattelin kokkailla jonkun oman kastikkeen, saas nähdä mitä tulee?
”You must enjoy this”.
Kuvake
Verr
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2747
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: JKL

Tulisten ruokien ystävät

#125

Viesti Verr »

Tuli syötyä intialaisten paikan päällä kokkaama ateria ystävän kotona. Ruoka ei ollut mitenkään kovin tulista, vaikka tekivät intialaistasoisen. Blairs'n After Death oli kuulemma intialaiseenkin suuhun liikaa.. brushteeth ;)
Harva minua kestää ja minä harvaa.
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 13
Viestit: 19105
Lauteille: Helmikuu 2005

Tulisten ruokien ystävät

#126

Viesti Jussi Häkkinen »

Verr kirjoitti: Blairs'n After Death oli kuulemma intialaiseenkin suuhun liikaa.. brushteeth ;)
Tämä nyt vaihtelee kovin. Tulisessakaan ruoassa tulisuus ei ole pääpointti - tasapainoinen maku on. Muutamia nepalilaisia ja intialaisia napalmeja maistettuani voi todeta, että jymäkkäkin tulisuus toimii niissä maun osana ja harmonian tukena, ei erikseen. :)
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kuvake
neoex
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 147
Lauteille: Tammikuu 2008
Paikkakunta: Tampere

Tulisten ruokien ystävät

#127

Viesti neoex »

Nappasin mukaani Tampereen Punnitse ja Säästä:stä CaJohnssin Jolokia -soosia. Erittäin mukavan makuinen, muistuttaa jonkin verran Mama Africas Habanero -kastiketta, luultavasti siksi että tässäkin on käytetty tomaatin sijasta sinappia.

Aika paljon tömäkämpi tulisuus kylläkin, sisältää fatalii, red savina habaneroa, oranssia habaneroa, chile caribea ja "Naga Jolokiajauhetta" [sic]. Makuun vaikuttaa positiivisesti se ettei soosissa ole käytetty chiliuutteita vaan "oikeita" hedelmiä.

Tulisuus on kohtuu jämäkkä muttei älytön, huomattavasti miedompi kun esim. Blair's Jersey Death Sauce. Tähän jopa dippaili makkaraa pahemmin yskimättä.

Oli vielä kohtuu edullinen, kaiken kaikkiaan hyvä lisä hyllyyn, etenkin kun suurin osa muista kastikkeista on melko vahvasti tomaattipohjaisia.
So long as I have not overthrown my opponent I am bound to fear he may overthrow me.
-- Carl von Clausewitz - On War
Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 17
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Tulisten ruokien ystävät

#128

Viesti bodyguard »

Tuossa annoin vanhemmille tehtavaksi ostaa viinimessuilta poppamiehen osastolta jotain oikein tulista. No, eihan sielta sitten tullut kuitenkaan. Toivat pullon tuota Tuli ja leimaus- kastiketta jota saa aika reippaasti laittaa ruokaan (etiketissa kehotetaan laittamaan tippa kerrallaan ja maistamaan mutta silla keinolla ruoka on puoliksi syoty jo valmistusvaiheessa). Mutta muuten ihan maukas kastike mielestani. Sitten toiseksi toivat savuchilia joka ei ollut sitten lainkaan tulinen. Kylla tuolla ensiksimainitulla saa tulisuutta ruokaan jos laittaa tarpeeksi paljon.

Mutta pitanee seuraavaksi hommata jotain tykimpaa, etsinta jatkukoon...

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi
Kuvake
Nauses
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 1270
Lauteille: Syyskuu 2007

Tulisten ruokien ystävät

#129

Viesti Nauses »

En ole vielä päässyt itse maistamaan, mutta monet tosiaan kehuu noita suomalaisia tulisia kastikkeita joissa ei ole käytetty chiliuutetta, joka tosiaan tekee tulisemmista litkuista usein aika tympeän makusia.

Löylystä olen kuullut tosi paljon hyvää mutten tiedä onko se oikeasti tosi tulista kun en löydä scoville arvioita.

Ahjo on muistaakseni kerännyt myös hyvää karmaa ja ton pitäisi olla jo aika tujua kamaa.

Ton "Tuli ja leimaus" kastikkeen pitäis olla jo todella tulista ainakin tekijöiden mukaan, mutta ainakin noissa arvosteluissa sanotaan lähes poikkeuksetta ettei se maistu ollenkaan niin tuliselta kuin mitä ilmotetut scovillet näyttää. Eli T&L ei taida ihan olla sitä 111 000 shu, joten toi poppamiehen mukaan kolme kertaa tulisempi ahjo vois olla aika sopiva sulle, olettaen siis että siinä on about sama suhte todellisen ja ilmotetun tulisuuden välillä.
Erillisyyden harhan pauloissa
Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 17
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Tulisten ruokien ystävät

#130

Viesti bodyguard »

Jepjep, voisi kokeilla. Kuten sanoin niin maku oli tuossa Tuli ja leimauksessa kylla jees mutta tulisuutta kaipaisi.

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi
Kuvake
PDC
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 3966
Lauteille: Syyskuu 2008
Paikkakunta: Kokkola
Etulaji: Aikido

Tulisten ruokien ystävät

#131

Viesti PDC »

Itse joskus hiukan sekoitan kahta käsitettä keskenään. Eli jos sanon, että pidän tulisesta ruuasta se ei tarkoita, että ruuan pitään polttaa suuta ja sen johdosta ei tunne muuta kuin poltteen. Joten kun sanon, että pidän tulisesta, tarkoitan pitäväni mausteisesta.

Onko muilla sama?
Kuvake
tinkezione
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 381
Lauteille: Syyskuu 2009
Paikkakunta: Malmö

Tulisten ruokien ystävät

#132

Viesti tinkezione »

Fataliin chileihin kannattaa kyllä tutustua laajemminkin. Ei ole maksettu mainos, mutta osoitteessa http://www.fatalii.net/subscribe kannattaa rekisteröityä postituslistalle.

Itselleni tuli eilen Fataliilta hieman savujauheita. Kyllähän kylmäsavustus tekee noille niin gutaa, että tuota savuchilijauheiden maukkuutta on vaikea jopa sanoin kuvailla. Viikonlopun aikana pitäisi testata ainakin kirsikkasavustettu Morouga Blend.

Noin kuukausi takaperin tuli maistettua ihan tuoreina tuota Morouga Blendiä, Bhut Jolokia x Morouga Blend -risteytystä ja Bhut Jolokia x Chocolate Habanero -risteytystä. Tuo Bhut x Morouga oli jotain sanoinkuvaamattoman väkevää; Scovilleja siinä on varmaan samalla hehtaarilla Naga Morichin kanssa, mutta se poltteen laatu oli lempeän hedelmäisen alkufiiliksen sijaan vähän, kuin olisi saanut lekasta naamaan. Hyvän makuinen kyllä, mutta ihan horroria muuten.

PDC: Olen samaa mieltä. Chilin pitää maistua ruuassa hyvälle ja siksi esim. ne kaikki kräpi-annuumit (Rawitit ja sekalaiset muut huuhaachilit, mitä kaupassa chilinä myydään) kannattaa jättääkin sinne kauppaan.
Eat healthy, exercise regularly, die anyway.
Kuvake
JanneKoo
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 257
Lauteille: Helmikuu 2009

Tulisten ruokien ystävät

#133

Viesti JanneKoo »

Kaveri sai rytmi häiriöötä mun ruuasta...... kiittämätön...... Tua Mad Dog 357:n 5miliuunaa scovilleä tahtoo olla reippahasti liikaa kokemattomalle syäjälle, ku itestäki tuntuu ettei siihen vaan yksinkertaisesti totu millään ilveellä. jaku sitä ei taharo saara sekoottumaha kunnolla pieniin määriin ruokaa, että mun pitää niinku pilata koko ruoka sillä tökötillä..... jaada jaada jaada...... ruispuurohon en oo viälä kokeellu.......... makaroonihi kokeelin eikä ollu tulisuutta yhtää, se jotenki imi sen pois....... Seuraavaksi pitää kokeella nuata tulisimpia habaneeroja jota tuli k-kauppaha..... ei oo kukaa suasitellu kokeelemaha...........
"A person who never made a mistake, never tried anything new"
"A question that sometimes drive me hazy: am i or the others crazy"
-Albert Einstein-
Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 17
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Tulisten ruokien ystävät

#134

Viesti bodyguard »

JanneKoo kirjoitti: Tua Mad Dog 357:n 5miliuunaa scovilleä
Mmitä? Eiköhän tuo 357 nimessä tuu siitä että siinä on 357 000 scovillea. Iteltä löytyy kahta tuota tulisempaa kaapista, Blairsin Mega Deth ja Poppamiehen Manala. Manalan annostelu alkaa oleen jo vähä turhan tarkkaa puuhaa :lol:

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi
Poista käyttäjä 3276
Viestit tässä aiheessa: 9

Tulisten ruokien ystävät

#135

Viesti Poista käyttäjä 3276 »

Hahah, 5 miljoonaa scovillea on semmonen määrä että vaikka mä pidänkin itseäni jo melko tottuneena chilipäänä, sulais mullakin naama :D

Ei ne nuo miljoonien scovillejen kastikkeet ihan turhaa ole yleensä ruokakaupoissa ylähyllyn lukitussa osiossa, johon pääsee vain myyjän luvalla ja vakuuttamalla myyjän siitä että tietää mihin on ryhtymässä :lol:
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 45 kurkkijaa