Mistä hommasit näitä?Kuhmu kirjoitti: Kokeilin ruoanlaitossa Jukka "fatalii" Kilpisen kasvattamia Aji cristal ja Naga morich chilejä. olivat toimivia. Etenkin Naga Morich on todella tulista ja mainostettu vahvimmaksi chiliksi, mitä Telluksemme kamaralta löytyy. Kannattaa kokeilla.
Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti.
Tulisten ruokien ystävät
Valvoja: Valvoja
- TimoS
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 5
- Viestit: 23356
- Lauteille: Tammikuu 2005
- Paikkakunta: Hesa
- Etulaji: Shorin ryu Seibukan karate
- Sivulajit: Matayoshi kobudo
- Takalajit: Matsuoi-ha Shorinji ryu Renshinkan karate
- Yhteystiedot:
Tulisten ruokien ystävät
Timo Saksholm
Karate wa kunshi no bugei
Karate wa kunshi no bugei
- Zherec
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 1
- Viestit: 1097
- Lauteille: Tammikuu 2005
- Paikkakunta: Tampere
Tulisten ruokien ystävät
http://chilikauppa.fi/index.php?cPath=90" onclick="window.open(this.href);return false;TimoS kirjoitti:Mistä hommasit näitä?Kuhmu kirjoitti: Kokeilin ruoanlaitossa Jukka "fatalii" Kilpisen kasvattamia Aji cristal ja Naga morich chilejä. olivat toimivia. Etenkin Naga Morich on todella tulista ja mainostettu vahvimmaksi chiliksi, mitä Telluksemme kamaralta löytyy. Kannattaa kokeilla.
-Janne Laakso
"10% inspiration, 90% perspiration."
"10% inspiration, 90% perspiration."
Tulisten ruokien ystävät
http://www.fatalii.net/growing/index.ph ... Itemid=110" onclick="window.open(this.href);return false;Zherec kirjoitti:http://chilikauppa.fi/index.php?cPath=90" onclick="window.open(this.href);return false;TimoS kirjoitti:Mistä hommasit näitä?Kuhmu kirjoitti: Kokeilin ruoanlaitossa Jukka "fatalii" Kilpisen kasvattamia Aji cristal ja Naga morich chilejä. olivat toimivia. Etenkin Naga Morich on todella tulista ja mainostettu vahvimmaksi chiliksi, mitä Telluksemme kamaralta löytyy. Kannattaa kokeilla.
tuolta löytyy lista kaupoista, joilla noita nagoja ja ajeja on myynnissä. Itse ostin Lahdesta Laneen cittarista.
”You must enjoy this”.
- Verr
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 2
- Viestit: 2747
- Lauteille: Marraskuu 2005
- Paikkakunta: JKL
Tulisten ruokien ystävät
Tuli syötyä intialaisten paikan päällä kokkaama ateria ystävän kotona. Ruoka ei ollut mitenkään kovin tulista, vaikka tekivät intialaistasoisen. Blairs'n After Death oli kuulemma intialaiseenkin suuhun liikaa..
Harva minua kestää ja minä harvaa.
- Jussi Häkkinen
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 13
- Viestit: 19105
- Lauteille: Helmikuu 2005
Tulisten ruokien ystävät
Tämä nyt vaihtelee kovin. Tulisessakaan ruoassa tulisuus ei ole pääpointti - tasapainoinen maku on. Muutamia nepalilaisia ja intialaisia napalmeja maistettuani voi todeta, että jymäkkäkin tulisuus toimii niissä maun osana ja harmonian tukena, ei erikseen.Verr kirjoitti: Blairs'n After Death oli kuulemma intialaiseenkin suuhun liikaa..
Jussi Häkkinen
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
- neoex
- polveenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 2
- Viestit: 147
- Lauteille: Tammikuu 2008
- Paikkakunta: Tampere
Tulisten ruokien ystävät
Nappasin mukaani Tampereen Punnitse ja Säästä:stä CaJohnssin Jolokia -soosia. Erittäin mukavan makuinen, muistuttaa jonkin verran Mama Africas Habanero -kastiketta, luultavasti siksi että tässäkin on käytetty tomaatin sijasta sinappia.
Aika paljon tömäkämpi tulisuus kylläkin, sisältää fatalii, red savina habaneroa, oranssia habaneroa, chile caribea ja "Naga Jolokiajauhetta" [sic]. Makuun vaikuttaa positiivisesti se ettei soosissa ole käytetty chiliuutteita vaan "oikeita" hedelmiä.
Tulisuus on kohtuu jämäkkä muttei älytön, huomattavasti miedompi kun esim. Blair's Jersey Death Sauce. Tähän jopa dippaili makkaraa pahemmin yskimättä.
Oli vielä kohtuu edullinen, kaiken kaikkiaan hyvä lisä hyllyyn, etenkin kun suurin osa muista kastikkeista on melko vahvasti tomaattipohjaisia.
Aika paljon tömäkämpi tulisuus kylläkin, sisältää fatalii, red savina habaneroa, oranssia habaneroa, chile caribea ja "Naga Jolokiajauhetta" [sic]. Makuun vaikuttaa positiivisesti se ettei soosissa ole käytetty chiliuutteita vaan "oikeita" hedelmiä.
Tulisuus on kohtuu jämäkkä muttei älytön, huomattavasti miedompi kun esim. Blair's Jersey Death Sauce. Tähän jopa dippaili makkaraa pahemmin yskimättä.
Oli vielä kohtuu edullinen, kaiken kaikkiaan hyvä lisä hyllyyn, etenkin kun suurin osa muista kastikkeista on melko vahvasti tomaattipohjaisia.
So long as I have not overthrown my opponent I am bound to fear he may overthrow me.
-- Carl von Clausewitz - On War
-- Carl von Clausewitz - On War
- bodyguard
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 17
- Viestit: 22944
- Lauteille: Syyskuu 2005
- Paikkakunta: Helsinki
Tulisten ruokien ystävät
Tuossa annoin vanhemmille tehtavaksi ostaa viinimessuilta poppamiehen osastolta jotain oikein tulista. No, eihan sielta sitten tullut kuitenkaan. Toivat pullon tuota Tuli ja leimaus- kastiketta jota saa aika reippaasti laittaa ruokaan (etiketissa kehotetaan laittamaan tippa kerrallaan ja maistamaan mutta silla keinolla ruoka on puoliksi syoty jo valmistusvaiheessa). Mutta muuten ihan maukas kastike mielestani. Sitten toiseksi toivat savuchilia joka ei ollut sitten lainkaan tulinen. Kylla tuolla ensiksimainitulla saa tulisuutta ruokaan jos laittaa tarpeeksi paljon.
Mutta pitanee seuraavaksi hommata jotain tykimpaa, etsinta jatkukoon...
Mutta pitanee seuraavaksi hommata jotain tykimpaa, etsinta jatkukoon...
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
Tulisten ruokien ystävät
En ole vielä päässyt itse maistamaan, mutta monet tosiaan kehuu noita suomalaisia tulisia kastikkeita joissa ei ole käytetty chiliuutetta, joka tosiaan tekee tulisemmista litkuista usein aika tympeän makusia.
Löylystä olen kuullut tosi paljon hyvää mutten tiedä onko se oikeasti tosi tulista kun en löydä scoville arvioita.
Ahjo on muistaakseni kerännyt myös hyvää karmaa ja ton pitäisi olla jo aika tujua kamaa.
Ton "Tuli ja leimaus" kastikkeen pitäis olla jo todella tulista ainakin tekijöiden mukaan, mutta ainakin noissa arvosteluissa sanotaan lähes poikkeuksetta ettei se maistu ollenkaan niin tuliselta kuin mitä ilmotetut scovillet näyttää. Eli T&L ei taida ihan olla sitä 111 000 shu, joten toi poppamiehen mukaan kolme kertaa tulisempi ahjo vois olla aika sopiva sulle, olettaen siis että siinä on about sama suhte todellisen ja ilmotetun tulisuuden välillä.
Löylystä olen kuullut tosi paljon hyvää mutten tiedä onko se oikeasti tosi tulista kun en löydä scoville arvioita.
Ahjo on muistaakseni kerännyt myös hyvää karmaa ja ton pitäisi olla jo aika tujua kamaa.
Ton "Tuli ja leimaus" kastikkeen pitäis olla jo todella tulista ainakin tekijöiden mukaan, mutta ainakin noissa arvosteluissa sanotaan lähes poikkeuksetta ettei se maistu ollenkaan niin tuliselta kuin mitä ilmotetut scovillet näyttää. Eli T&L ei taida ihan olla sitä 111 000 shu, joten toi poppamiehen mukaan kolme kertaa tulisempi ahjo vois olla aika sopiva sulle, olettaen siis että siinä on about sama suhte todellisen ja ilmotetun tulisuuden välillä.
Erillisyyden harhan pauloissa
- bodyguard
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 17
- Viestit: 22944
- Lauteille: Syyskuu 2005
- Paikkakunta: Helsinki
Tulisten ruokien ystävät
Jepjep, voisi kokeilla. Kuten sanoin niin maku oli tuossa Tuli ja leimauksessa kylla jees mutta tulisuutta kaipaisi.
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
- PDC
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 1
- Viestit: 3966
- Lauteille: Syyskuu 2008
- Paikkakunta: Kokkola
- Etulaji: Aikido
Tulisten ruokien ystävät
Itse joskus hiukan sekoitan kahta käsitettä keskenään. Eli jos sanon, että pidän tulisesta ruuasta se ei tarkoita, että ruuan pitään polttaa suuta ja sen johdosta ei tunne muuta kuin poltteen. Joten kun sanon, että pidän tulisesta, tarkoitan pitäväni mausteisesta.
Onko muilla sama?
Onko muilla sama?
- tinkezione
- reiteenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 2
- Viestit: 381
- Lauteille: Syyskuu 2009
- Paikkakunta: Malmö
Tulisten ruokien ystävät
Fataliin chileihin kannattaa kyllä tutustua laajemminkin. Ei ole maksettu mainos, mutta osoitteessa http://www.fatalii.net/subscribe kannattaa rekisteröityä postituslistalle.
Itselleni tuli eilen Fataliilta hieman savujauheita. Kyllähän kylmäsavustus tekee noille niin gutaa, että tuota savuchilijauheiden maukkuutta on vaikea jopa sanoin kuvailla. Viikonlopun aikana pitäisi testata ainakin kirsikkasavustettu Morouga Blend.
Noin kuukausi takaperin tuli maistettua ihan tuoreina tuota Morouga Blendiä, Bhut Jolokia x Morouga Blend -risteytystä ja Bhut Jolokia x Chocolate Habanero -risteytystä. Tuo Bhut x Morouga oli jotain sanoinkuvaamattoman väkevää; Scovilleja siinä on varmaan samalla hehtaarilla Naga Morichin kanssa, mutta se poltteen laatu oli lempeän hedelmäisen alkufiiliksen sijaan vähän, kuin olisi saanut lekasta naamaan. Hyvän makuinen kyllä, mutta ihan horroria muuten.
PDC: Olen samaa mieltä. Chilin pitää maistua ruuassa hyvälle ja siksi esim. ne kaikki kräpi-annuumit (Rawitit ja sekalaiset muut huuhaachilit, mitä kaupassa chilinä myydään) kannattaa jättääkin sinne kauppaan.
Itselleni tuli eilen Fataliilta hieman savujauheita. Kyllähän kylmäsavustus tekee noille niin gutaa, että tuota savuchilijauheiden maukkuutta on vaikea jopa sanoin kuvailla. Viikonlopun aikana pitäisi testata ainakin kirsikkasavustettu Morouga Blend.
Noin kuukausi takaperin tuli maistettua ihan tuoreina tuota Morouga Blendiä, Bhut Jolokia x Morouga Blend -risteytystä ja Bhut Jolokia x Chocolate Habanero -risteytystä. Tuo Bhut x Morouga oli jotain sanoinkuvaamattoman väkevää; Scovilleja siinä on varmaan samalla hehtaarilla Naga Morichin kanssa, mutta se poltteen laatu oli lempeän hedelmäisen alkufiiliksen sijaan vähän, kuin olisi saanut lekasta naamaan. Hyvän makuinen kyllä, mutta ihan horroria muuten.
PDC: Olen samaa mieltä. Chilin pitää maistua ruuassa hyvälle ja siksi esim. ne kaikki kräpi-annuumit (Rawitit ja sekalaiset muut huuhaachilit, mitä kaupassa chilinä myydään) kannattaa jättääkin sinne kauppaan.
Eat healthy, exercise regularly, die anyway.
Tulisten ruokien ystävät
Kaveri sai rytmi häiriöötä mun ruuasta...... kiittämätön...... Tua Mad Dog 357:n 5miliuunaa scovilleä tahtoo olla reippahasti liikaa kokemattomalle syäjälle, ku itestäki tuntuu ettei siihen vaan yksinkertaisesti totu millään ilveellä. jaku sitä ei taharo saara sekoottumaha kunnolla pieniin määriin ruokaa, että mun pitää niinku pilata koko ruoka sillä tökötillä..... jaada jaada jaada...... ruispuurohon en oo viälä kokeellu.......... makaroonihi kokeelin eikä ollu tulisuutta yhtää, se jotenki imi sen pois....... Seuraavaksi pitää kokeella nuata tulisimpia habaneeroja jota tuli k-kauppaha..... ei oo kukaa suasitellu kokeelemaha...........
"A person who never made a mistake, never tried anything new"
"A question that sometimes drive me hazy: am i or the others crazy"
-Albert Einstein-
"A question that sometimes drive me hazy: am i or the others crazy"
-Albert Einstein-
- bodyguard
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 17
- Viestit: 22944
- Lauteille: Syyskuu 2005
- Paikkakunta: Helsinki
Tulisten ruokien ystävät
Mmitä? Eiköhän tuo 357 nimessä tuu siitä että siinä on 357 000 scovillea. Iteltä löytyy kahta tuota tulisempaa kaapista, Blairsin Mega Deth ja Poppamiehen Manala. Manalan annostelu alkaa oleen jo vähä turhan tarkkaa puuhaaJanneKoo kirjoitti: Tua Mad Dog 357:n 5miliuunaa scovilleä
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
-
- Viestit tässä aiheessa: 9
Tulisten ruokien ystävät
Hahah, 5 miljoonaa scovillea on semmonen määrä että vaikka mä pidänkin itseäni jo melko tottuneena chilipäänä, sulais mullakin naama
Ei ne nuo miljoonien scovillejen kastikkeet ihan turhaa ole yleensä ruokakaupoissa ylähyllyn lukitussa osiossa, johon pääsee vain myyjän luvalla ja vakuuttamalla myyjän siitä että tietää mihin on ryhtymässä
Ei ne nuo miljoonien scovillejen kastikkeet ihan turhaa ole yleensä ruokakaupoissa ylähyllyn lukitussa osiossa, johon pääsee vain myyjän luvalla ja vakuuttamalla myyjän siitä että tietää mihin on ryhtymässä
Lauteilla
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 45 kurkkijaa