Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Sotahistoriasta

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 124
Viestit: 12747
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 33 kertaa

Sotahistoriasta

#661

Viesti MtJ » syys 27, 2013, 11.20

Otan asian hoitaakseni ja katsotaan, mitä selviää. Asia kuitenkin kiinnostaa, olisi mielenkiintoista sijoittaa pappani vanhat tarinat oikeisiin päivämääriin ja sijainteihin. Sen verran olen kirjoitellut niitä ylöskin muistivaralta, että käytännössä jo pelkkä kantakortti auttaisi selkiyttämään tuleville polville vanhemman sukupolven elämää.

Olen nimittäin sitä mieltä, että oman sukunsa asioita pitäisi jokaisen säilöä tuleville polville ainakin jossakin muodossa. Näin on tehnyt jo isotätini 1900-luvun alusta, hän kirjoitti noin 150-sivuisen kirjoituksen, elämänkertansa ja se on nyt minulla. On huimaavaa huomata miten samankaltaisesti ajattelimme täysin eri aikakausina. Isotätini vietti lapsuutensa samalla tilalla joskus 1900-luvun alussa. Kun luin tarinan, alkoi sieltä löytyä myös oman lapsuuteni aikaisia leikkipaikkoja, uimapaikkoja, tarinoita ja kertomuksia. Aika on käsittämätön asia. Ja ihmisten elämä on käsittämättömän samankaltaista, jos ei ota huomioon teknistä kehitystä.

Joskus lukiessani tarinaa pääsin aivan kuin astumaan ajan läpi ja näin ne tutut paikat ennen syntymääni, kun pappani ja tätini olivat lapsia. Tuntui siltä, kuin olisi astunut ajan harson läpi ja katsellut vanhan polven lapsuutta jostain taustalta, samaan aikaan heijastaen oman lapsuuteni ja nuoruuteni tapahtumia samoihin paikkoihin eri ajassa. Kerrostumat aivan kuin kasaantuivat päällekkäin eri ajoista ja antoivat maisemalle tarinan, joka painuisi hukkaan, ellei joku sitä kirjoittaisi ylös.

Suosittelen kaikille omien elämän tapahtumien kirjoittamista ylös. Ja erityisesti suosittelen vanhemman polven kirjoitusten lukemista.
“All over the place, from the popular culture to the propaganda system, there is constant pressure to make people feel that they are helpless, that the only role they can have is to ratify decisions and to consume.” - Noah Chomsky


Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 124
Viestit: 12747
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 33 kertaa

Sotahistoriasta

#662

Viesti MtJ » syys 27, 2013, 11.28

Lähetin samantien postia sinne ja vastaukseksi tuli tällaista;
Arkistolaitoksen puhelinnumerot ovat muuttuneet 4.6.2013 alkaen

Numeroihin soittaminen maksaa normaalin matkapuhelu- tai paikallisverkkomaksun verran. Puhelut ovat ilmaisia samassa järjestelmässä mukana olevien valtion virastojen ja laitosten välillä.

ARKISTOLAITOKSEN VAIHTEIDEN UUDET NUMEROT 4.6.2013 ALKAEN:

Kansallisarkisto 029 533 7000
Saamelaisarkisto 029 533 7042
Hämeenlinnan maakunta-arkisto 029 533 7140 Joensuun maakunta-arkisto 029 533 7160 Jyväskylän maakunta-arkisto 029 533 7180 Mikkelin maakunta-arkisto 029 533 7200 Oulun maakunta-arkisto 029 533 7230 Turun maakunta-arkisto 029 533 7260 Vaasan maakunta-arkisto 029 533 7300
Eli numerot ovat muuttuneet (lähetin kuitenkin spostia, eivätköhän he sieltä osanne vastata asian nykytilanteeseen jotakin).
“All over the place, from the popular culture to the propaganda system, there is constant pressure to make people feel that they are helpless, that the only role they can have is to ratify decisions and to consume.” - Noah Chomsky

Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 5939
Lauteille: Joulukuu 2010
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 9 kertaa

Sotahistoriasta

#663

Viesti Aihki » syys 27, 2013, 11.31

Kantakortin saa tilattua netistä, kuukkeloi "kantakortti" niin tulee alussa vastaan.

Kuvake
luupää
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 6340
Lauteille: Marraskuu 2006
Tykännyt: 23 kertaa
Tykätty: 141 kertaa

Sotahistoriasta

#664

Viesti luupää » loka 21, 2013, 07.07

Nyt kun pari historiantutkijaa on ylittänyt lööppikynnyksen kertomalla veret seisauttavat Uutisen notta porvaripyhimys Törni olisi ollut väkivaltainen ja toimintanarkkari (itse en olisi voinut kuvitellakaan moista 3 maan armeijassa ansiokkaasti palvelleesta legendasta), niin some on tarjonnut kansalle taas laatupornoa.

Lauri Törni, suomenruotsalaisten SS-orja

Suomalaiset eivät vieläkään halua laittaa vastuuseen talvisodan sytyttäjiä ja rauhan sabotoijia, Suomen uhraajia ja suunnattaman kurjuuden tuottajia.

Suomalaiset haluavat vain ihailla sankareita ja eliitin Saksa-mielisyyttä kieltämällä historian totuudet.

Eivät tunnustaa suomenruotsalaisen rahaeliitin päämäärätietoista politiikkaa talvisodan sytyttämiseksi.


Lauri Törni valmisteli SS-sissisotaa Suomeen - IS


Historioitsijan selvityksiä Törnin suuntautumisesta.

Kysymys on nyt siis vain selkokielisyydestä ja myöhässä tulevasta "rohkeudesta" historiallisten käsitteiden suhteen aijemman itsesensuurin ja käsiteväärennösten sijaan.Kun suomalaiset ihailevat Törnin ja muiden sotasankarien rohkeutta, miksi suomalaiset eivät analysoi mihin ideologiaan Törni ja moni muu suomalainen sitoutui ja ajautui suomenruotslaisten upseerien alaisuudessa?

Miksi talvisodan alun poliittiset ja ideologiset taustat eli todellliset syyt eivät kiinnosta suomalaisia?Miksi tutkijat sallivat armeijan yhä hallita sotahistoriaa ja kieltää mm. suomalaisten SS-miesten osallistumisen siviilien joukkomurhiin ja raiskauksiin Neuvostoliitossa?

Sekä vaijeta Suomen armeijan joukkomurhista Neuvostoliitossa?

Tutkijat osallistuvat yhä ideologiseen sotaan vaikenemalla ja käyttämällä epäselviä ilmauksia.

Sensuuri, propagandan mielinarttu.Miksi suomenruotsalaisen porvarieliitin ideologinen into sytyttää sota ja sitoutua Saksan fasistisen sotahulluuteen ei kiinnosta vieläkään sotahistoriasta ja ”sotilasrohkeudesta” muuten innostuneita suomalaisia?


On todella vaikea ymmärtää omaa historiaansa ja sotahistoriaa väärentäviä suomalaisia, jotka yrittävät selittää jopa Risto Rytiä "anglofiiliksi".

Vaikka Ryti suunnitteli innoissaan Saksan hyökkäysideologiasta kiihottuneena jatkosotaa jo talvisodan aikana.

Ja oli toivomassa sodan aloittamista ideologisesti Neuvostoliittoa vastaan vuosia aikaisemmin.

Törni on esimerkki aivopesun uhrista äärioikeistolaisessa kasvuympäristöstä

joka innostui Neuvostoliiton valloituksesta sodan traumoissa ja kiinnostui natseista SS-miehenä - vaikka itse näki ja tiesi saksalaisten megalomaanisesta joukkotuhonnasta ja suomalaisen eliitin aikaisemmasta uhittelusta sodan sytyttämiseksi rauhaa sabotoiden.

Törni suostui lopulta eliitin propagandaan kaikin tavoin eikä tehnyt johtopäätöksiä suomalaisen eliitin syyllisyydestä jo talvisotaan.


Suomalainen itsepetos historiasta kiteytyy pelottavalla tavalla sodan ja rohkeuden ihannointiin ilman poliittista ja ideologista analyysiä pitkästä historiallisesta prosessista oikeiston Saksa-hurmoksessa ja maanpetoksessa.

Stalinilla ei ollut pienintäkään aihetta hyökätä Suomeen ja tämän tiesivät kaikki maltilliset ja diplomaattitahot Suomessa ja Englannissa.

Tämän ovat kymmenet historiantutkijat todistaneet, mikä oli itsestäänselvyys jo ennen talvisotaa geopoliittisesti ja Neuvostoliiton ja Englannin sopimusten kautta. NL oli täysin riippuvainen Englannista ja Amerikasta eikä Suomen valloittaminen käynyt Englannillekaan lainkaan. Miksi mitättömän Suomen takia Stalin olisi uhannut elämänlinjaansa - ellei Suomi olisi sitoutunut Saksaan laajasti tunnetun saksamielisen eliittimme jatkaessa fasismin ihailua ja Neuvostoliiton demonisointia yhä vain avoimemmin.


Suomalainen oikeistoeliitti oli päättänyt, että viimeinen sota itää kohtaan oli välttämätön ja Saksa oli jotakin suurta sotilaskultttuurina ja "Suomen kohtalona". Uusi Eurooppa.

Helsingin Sanomien Erkko kävi ministerinä huutamassa Molotoville Moskovassa koska oli niin varma oikeiston 20 vuoden aikana tehdyistä sopimuksista ja salaisesta yhteistyöstä natsien kanssa.

Ellitin ylpeys, saksalainen ideologia ja sotavimma vei Suomea kohti tuhoa.
Vaikka ryssällä pelottelu oli poliittisesti täysin väärennetty suomalaisen suomenruotsalaisen eliitin propagandaa niin silti Törnikin suostui natsiksi eikä halunnut poliittisesti analysoida vihaamiensa suomenruotsalaisten upseerien valheita.

Miksi Törni uskoi vihaamiensa ihmisen valheita ja suostui heidän marionetikseen ja rajan ylitykseen Neuvostoliittoon? Miettikää.

Poliittisesti tietämätön ja ajattelematon on pelkkä orja.


Kaikki tietävät että Törni inhosi upseereita mutta silti omaksui näiden upseereiden elitistiset ja poliittiset valheet.

Törnikin suostui vihaan ja sokeuteen poliittisen analyysin ja tiedon sijaan.

Hän ei halunnut tehdä poliittisia johtopäätöksiä oikeistoeliitin sotavimmasta ja sodan sytyttämisestä vaan halusi vain toimia kuin macho eliiin mallin mukaisesti.Oikeisto teki useaan otteeseen salaisia sopimuksia natsien kanssa, joista tutkijat eivät vieläkään uskalla puhua. 1920 -luvun hyökkäyksiä Neuvostoliittoon ei kouluissa opeteta selvästi Mannerheimin hyväksyminä hyökkäyksinä. Kaikesta tehdään tahallaan sumuista ja mukamas epämääräistä historiantulkinnoissa.


Vasta nyt puhutaan julkisesti Mannerheimin 1935 sopimuksista ja mielistelystä natsien maailmanvalloitussuunnitelmia myötäillen.

Vasta nyt!

Jatkosodan sensuuri on valtava ideologinen jatkumo mediassa ja koululaitoksissa.Pelkkä rohkeuden ihannointi on fasismia.

Siinä on tiivistetysti fasismin määritelmä.Miehuuden näyttämisen kultti "rohkeutena sotaan" ja tomintaan - jota eliitti ajaa nyt mm. Afganisanin sodassa. Tapa köyhiä vääräuskoisia ja toimi rauhanturvaajana kaivosyhtiöiden puolesta. Well, suurta rohkeutta.Jos sota on jotakin suurta mutta sodan syitä ja eliitin keinoja ideologiseen puhallukseen ei nähdä, jäädään fasistisen ihmiskuvan ansaan eliitin ohjailemassa sotapelissä ja valheiden sanasodassa, katteettomassa itsesäälissä, kausaliteettien väärentämisessä.

Poliittisesti sokea on itsetuhoinen ja suostuu julmuuksiin.


Törni on natsi, vaikka häntä ajoi pinnallisesti "pelko ryssästä" ja rakkaus Suomeen.

Hän jatkoi omaksumaansa kauhun ja pelottelun ideologiaa Vietnamiin saakka imperialistiseen hävityssotaan.Törni olisi voinut tiedostaa suomalaisen eliitin tahalliset juonet talvisodan aloittamiseksi sillä rahaeliittimme eivät ajatelleet rauhaa ja Suomen parasta vaan olivat unelmoineet kymmeniä vuosia Suomen liittämisestä Saksaan.

Törni suostui oikeistolaiseen vihan kulttuuriin torjuen tämän vihan lietsonnan merkitystä kauan ennen talvisotaa ja oikeiston aloittamaa sisällissotaa.

Törniä tarjotaan meille rehellisen ja sisukkaan taistelijan esimerkiksi mutta suomenruotsalaisille brändyä poterossa litkiville upseereille hän oli vain idiootti tykinruokana ja eliitin rikastumisen varmistajana toisessa sisällissodassa

- sillä kahden sodan combo oli toinen sisällissota, eliitin valmisteleman ja turhaan aloittama sota ilman geopoliittista Suomen hyvän ja puolueettomuuden ajatusta.


Lapsillekin opetettiin valtion toimesta 20 vuotta että Saksan ja kristittyjen avulla vielä otetaan Venäjältä Suur-Suomi ja alemmat rodut alistetaan koska suomalaiset ovat porvarien uuden rotuopin mukaan arjalaisia ja saksalaiset luovat uuden maailmanjärjestyksen.

Kuten nyt. EU ja Saksa pyyhkivät vanhan Euroopan pois. Suuri ideologia.Tämän fasistisen eliittimme laajan ja jatkuvan ideologian talvisodan ihailijat kieltävät omasta historiaskenaariostaan.

Ja nyt meille yhä virallisesti valehdellaan talvisodan olleen syyttömien vapautussotaa - mikä on valhe, tahallinen poliittinen valhe ja propagandan jatkumo.

Mannerheimista on nyt vhdoinkin "virallisesti" tullut jo selväjärkisiä "paljastuksia"

eli tutkijat lopettavat vaikenemistaan siitä,

että hän sopi natsien kanssa jo 1935 "Suomen laajentamisesta", suomalaisten sitomisesta Saksan tuhoamissotaan ja intoili sodan sytyttämisestä.

Vaikka tiesi juutalaispuhdistuksesta ja rotupuhdistusideologiasta.

Kaikki historiaa lukeneet tietävät, että Mannerheim lupasi 1919 hyökätä Ranskan rahoilla Pietariin. Mutta löysät menivät housuun.

Kuten meni 1943 myös löysät housuun, kun Mannerheim oli pakottanut suomalaiset miehet rajan yli hyökkäyssotaan vastoin lakia teloitusuhkauksilla - ja tajusi lopulta Saksan häviävän.

Mutta muuttuuko suomalaisten natsiystävyden hehkuttajien poliittiinen historiantulkinta, syy-seurusten tulkinta yhä selkeämmästä ideologisen historian ja hyökkäysvimman paljastumisesta?

Ei.

Sillä natsien ymmärtäjissä kysymys on ideologiasta ja valheellisesta identiteetistä eikä syyllisyyttä halua ymmärretä kun suomalaiset ovat tottuneet itsetuhoisesti samaistumaan eliittiin ja sokeuteen masokistisesti.

Typerä ja totteleva kansa kulkee taas tuhoa kohti eliitin euroideologiassa - taas vain Saksan hyväksi saksalaisten pankkien taloussodassa.

Aikaisempi laaja yhteenvetoni jatkosodan valheista:Jatkosodan todellinen luonne - sensuroitu sota
Kaikki fasistien firmat saivat pitää orjatyöllä saamansa rahat. Siksi EU uutena jättifirmojen unelmapuistona, fasismi vain uudessa paketissa.


Tutkija Spiegelille: Dr.Oetker oli natsien malliyritys


Julmuus ja toiseuden vihaamisen propaganda on osa fasismin manipulaatiota - vihalla ja valheilla kansa saadaan sokeaksi eliitin ohjailussa.

Suomessa Venäjä-kortti ja -viha taipuu oikeiston käsissä jatkuvasti, hautalagatessakin niin tekopyhästi ja kekkosmaisesti käytettiin taas Venäjä-korttia fobian lisäämiseksiSuomalaiset tekivät synkkyyden töitä
- Jukka Tarkka
Erillistotuuden voi jo unohtaa - HS


Yksi Ylikangas vastaa kymmentä perässähiihtäjää

Räväkän historioitsijan mukaan suomalaiset kuvittelevat
olevansa muita jalompia pahoissa paikoissa - HS.fi

Alla kuvia keskiviikon Iltasanomista

- yhä vain uskomatonta historian vääristelyä fasisteja ja natsien maailmanvalloitusta ihailevasta eliitistämmeTekstissä ihmetellään, kuinka natsien ystävä ei saa sympatiaa länsiliittoutuneilta.Täysin seonnut historiankäsitys, karmeaa itsesääliä valheiden katteeksi.Suomi kieltäytyi irrottautamasta Saksasta ministeri Erkon kautta.Saksa oli prioriteetti ja Suomen itsenäinen geopoliittinen viisaus ja itsenäisyys hylättiin. Ideologisesti eliitin etujen mukaisesti.

Tämä otsikko on mielipuolista typeryyttä.

Usko Saksaan vei Suomen lähelle tuhoa.Amerikkalainen fasismi vain paisuu ja palaa 30-luvulle

FEMA Camp has begun: Homeless First!


Tuoretta propagandaa Venäjästä riittää mediassa

- EVA, EK ja kokoomus haluavat ajaa Suomen riippuvaiseksi Saksasta

Asiantuntija tyrmää YLE-uutisoinnin Venäjän synkästä taloustilanteesta: 'Harhakäsityksiä'
II


Mikä oli talvisodan käynnistämisen ykkösmotiivi suomalaisella ja ruotsalaisella rahaeliitillä?

Suomenruotsalaiset halusivat osoittaa hyödyllisyyttään Saksalle ja Ruotsille

- siten että pyrkivät sitomaan Neuvostoliiton sotavoimia pois Saksalta.

Suomen tuhoutumisen uhalla. Eliitin sotatalouspelin edistämiseksi.

Mannerheim ja ruotsalaiset olivat siirtäneet hyvissä ajoin krediittiomaisuutensa Sveitsiin turvaan, missä on vieläkin iso vuori vanhaa rahaa suomalaisten selkänahasta, Wahlroos nyt uusimpana ja kuuluisimpana veropakolaisena suomenruotsalaisia perinteitä "kunnioittaen".

Talvisota europankkiirien aloittaman maailmansodan helpottamiseksi. Tietysti.

Ruotsalaisetkin vanhan rahan suvut painostivat suomenruotsalaisia ja ministeri Erkkoa tähän sodan aloittamisen provokatiiviseen projektiin. Stalin täytyi suututtaa ja Suomen kansa hämätä ja pelästyttää ideologiseen "veriveljeyteen" saksalaisten kanssa kaikin verisin keinoin.

Mannerheim oli mukana jopa Ribbentrop-sopimuksen punomisessa valheiden suunnattomassa verkossa.

Kansalaisille Erkon ja Rytin uhittelu esitettiin Suomen kunniaksi ja Jumalan tahdon toteuttamiseksi.

Tämä Saksan helppiminen turhan sodan aloittamisella on talvisodan ykkösmotiivi, josta suomalaisista vain joku nuori tutkija kerran sivulauseessa mumisi kirjamessuilla - huimaa tutkijoiden itsepetosta sensuurin jatkamisessa sotahistoriassa, todella laajaa itsepetosta "varovaisella" äänensävylllä.

Eurooppalaisille tutkijoille tämä on peruskauraa.

Ruotsalaisethan antoivat saksalaisten kuljettaa miehiä ja aseita rautateillään jatkuvasti,

josta ei vieläkään suomalaisille kerrota armeijan ohjaamien suomalaisten historiantutkijoiden korruption tähden - kuten ei ruotsalaisillekaan.

Suomenruotsalaiset lietsoivat kunniasotaa ja vapaussotaa mediassa - mutta kapitalistien aino motiivi sodassa on aina raha, valta, korruptio ja bisnes.

Hitler sai amerikkalaisilta ja itävaltalaisilta pankeilta rahaa kansan "työllistämisprojektiin" ja imagonsa kiillottamiseen sekä aseistamiseen

- vain jos valloittaa idästä kaivoksia ja öljylähteitä.

Hitler oli vain käsikirjoitettu nukke, marionetti, jota saksalaiset teollisuusuvut käsikirjoittivat heti, kun hän astui armeijan vakoilijana ja sabotoijana soluttautumaan sosialistiseen puolueeseen.

Hitler oli eliitin sotatalouden mainosmies,
joka ei itse päättänyt yhtään mitään.

Saksa oli koko toisen maailmansodan Englannin kolmanneksi suurin kauppakumppani.

Mitä voit tästä päätellä?

Tarina hyvän ja pahan näennäisestä taistelusta on valetta toisen maailmansodasta, eliitti vain käynnisti Euroopan uudelleenjärjestelyn Englannin rikkaan kuninkaallisen, saksalaissukuisen eliitin siunauksella

- kuten EU:n kannustamat velka-ansat etelä-Euroopalle ovat vain pankkiirien valloitussotaa plutokratian puolesta.

Englannin ja Saksan kaupankäynti sodassa oli eduksi rahaeliitille kuten oli sodan jatkaminenkin.

Englannin vahvuus arvioitiin väärin ja venäjänkin.

Suomen hallitushan maksattaa veronmaksajillaan nyt siis tahallisesti luotuja velka-ansoja, tyhjästä luotuja velkoja,

jotta koko Eurooppa saadaan sidottua taloussotaan, kriisiin ja valta siten luovutettua pankeille demokratian uudessa hajottamisessa.

Vaikka ruotsalaiset olivat tyytyväisiä talvisodasta ja jatkosodasta niin tekopyhästi he pesivät käsiään lähettämällä aivan mitätöntä tukea Suomelle varallisuuteensa nähden

- sillä Suomi sai joutua Nevostoliiton suupalaksi Saksan tärkeämmän yhteistyökumppanin, Ruotsi vaurastumisen hyväksi.

Suomi oli Ruotsille pelkkä uhrattava lammasuhri, sota-proxy, ja ei-skandinaavinen siirtomaa-ajan muisto valkoisten neekerien varastona, muisto Ruotsin rikastuttajana, katkerasti menetettynä verotusalueena.


Teollisuuden katastrofikapitalismi on totta

Interessengemeinschaft Farben eli lyhyesti IG Farben oli 1900-luvun alkupuolen suurin teollisuusimperiumi Saksassa.

”Interessengemeinschaft” tarkoittaa yhteisten etujen yhdistystä. Käytännössä se oli kartelli, johon kuuluivat kemian jätit BASF (Badische Soda- Und Anilinfabrik), Bayer, Hoechst ja monet muut kemian ja lääkealan yritykset.

IG Farben oli Adolf Hitlerin suurin vaalirahoittaja. Vuotta ennen Hitlerin valtaannousua IG Farben lahjoitti Hitlerille ja hänen nazipuolueelleen valtavan summan, 400 000 [silloista] markkaa. Siinä oli vaalirahatukea kerrakseen. Ja sille saatiin vastinetta. IG Farbenin tuki Hitlerille oli niin valtavaa, että kenraali Dwight D. Eisenhower (josta sittemmin tuli Yhdysvaltain presidentti) totesi, ettei Hitler olisi voinut aloittaa salamasotaansa ilman tätä tukea. IG Farberin tutkijat olivat saaneet neljä Nobelin palkintoa, joukossa Gerhard Domagks (lääketiede 1939).


Teräsparoni esitteli Hitlerin saksalaiselle aateliseliitille ja muille teollisuusmiehille.

Ja otti ohjaukseensa


Thyssen

CHAPTER SEVEN: Who Financed Adolf Hitler?

http://arhikuittinen.puheenvuoro.uusisu ... en-ss-orja" onclick="window.open(this.href);return false;


:smt003 :smt003


Edit: on muuten sangen söpöä kun historiantutkija (ei tuo bloggaaja) jeesustelee nykykiikareilla jonkin toisen aikakauden tapahtumista. Sama juttu valkoisten ja lahtareiden terrorilla kauhistelu. Ihan kuin jälki olisi ollut yhtään humaanimpaa jos punikit olisivat päässeet niskan päälle.

Ei, mua ei hetkauttanut Törnin "pahuus" yhtään sen enempää kuin musta tai homo Marskikaan.

;)

Kuvake
Point
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 6870
Lauteille: Tammikuu 2009
Tykännyt: 42 kertaa
Tykätty: 28 kertaa

Re: Sotahistoriasta

#665

Viesti Point » loka 21, 2013, 07.32

Eliitti huudettu! (Laskiko kukaan kuinka monta kertaa ko. Sana mainittiin?)

Baarimestari! Otan samaa mitä tuo kaveri!
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.

kimmokammo
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 376
Lauteille: Joulukuu 2009
Tykännyt: 8 kertaa
Tykätty: 4 kertaa

Sotahistoriasta

#666

Viesti kimmokammo » loka 21, 2013, 10.09

Stalin ei olisi hyökännyt suomeen? :hahaha: Miten voi tuollaisilla tiedoilla edes kirjoittaa mitään? Onneksi tulee omalla nimellä niin saa naapuritkin nauraa kun kaupassa näkevät.
Ja en voi ottaa samaa kuin kirjoittaja, ei taatusti ole laillista \:D/
"Marriage is for how long you can hack it, divorce is eternal. " Louis C.K.

Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1949
Lauteille: Maaliskuu 2006
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 6 kertaa

Sotahistoriasta

#667

Viesti Paanari » loka 21, 2013, 10.40

Joku on toiselle legendaarinen vapaustaistelija ja sankari ja toiselle pahamaineinen terroristi.
Näihän se on aina ollut ja on oleva.

kimmokammo kirjoitti: Stalin ei olisi hyökännyt suomeen? :hahaha: Miten voi tuollaisilla tiedoilla edes kirjoittaa mitään? Onneksi tulee omalla nimellä niin saa naapuritkin nauraa kun kaupassa näkevät.
Ja en voi ottaa samaa kuin kirjoittaja, ei taatusti ole laillista \:D/
Laillisuus roskiin, mulle sama ja tuplana. :bar:
Jaska
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE

saarikko
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 1484
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 16 kertaa
Tykätty: 12 kertaa

Sotahistoriasta

#668

Viesti saarikko » loka 21, 2013, 11.30

Jos haluaisin kirjoittaa jotain, joka herättää tunteitä niin se olisi jotain tuollaista. Mutta jos joku todella itse uskoo tuollaista...

Kuvake
Alioppilas
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 51
Viestit: 4992
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 19 kertaa

Sotahistoriasta

#669

Viesti Alioppilas » loka 21, 2013, 12.17

luupää kirjoitti: Edit: on muuten sangen söpöä kun historiantutkija (ei tuo bloggaaja) jeesustelee nykykiikareilla jonkin toisen aikakauden tapahtumista. Sama juttu valkoisten ja lahtareiden terrorilla kauhistelu. Ihan kuin jälki olisi ollut yhtään humaanimpaa jos punikit olisivat päässeet niskan päälle.
Kirjaa lukematta voisin olla melko varma, että tutkijat itse eivät jeesustele, vaan esittävät asian kiihkottomasti kuten hyvään tapaan kuuluu. Maallikko, tässä tapauksessa toimittaja, ei välttämättä ymmärrä, että "Törnin toimintaa on pyritty jälkikäteen kaunistelemaan" ei ole kritiikkiä, vaan tosiasian toteaminen.

Voin toki olla väärässä, jos olet ko. teoksen lukenut ja tällaisen kuvan saanut. Minun on vaikea uskoa, että kukaan historian perusopinnot läpäissyt tekisi tällaista virhettä. Tietysti joskus, maallikoita varten, näkee esipuheita joissa todetaan että "tietenkin nämä holokaustit olivat kauheita rikoksia ihmiskuntaa vastaan, mutta varsinaisessa tutkimuksessani ei kuitenkaan lisää joka väliin vääryyksiä kuvaavia tuomitsevia adjektiiveja, koska se ei kuulu minun työhöni".

Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 3653
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Kaarina
Etulaji: Jumppa
Tykännyt: 45 kertaa
Tykätty: 116 kertaa

Sotahistoriasta

#670

Viesti MikaM » loka 21, 2013, 13.21

Eikö uskontotieteilijä ole itsessään jo paradoksi?

Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 9916
Lauteille: Kesäkuu 2008
Tykännyt: 43 kertaa
Tykätty: 54 kertaa

Sotahistoriasta

#671

Viesti Jorge » loka 21, 2013, 13.37

MikaM kirjoitti: Eikö uskontotieteilijä ole itsessään jo paradoksi?
Mikä siinä noin periaatetasolla on paradoksaalista?
Uskontotiede on humanistis-yhteiskuntatieteellistä uskontojen tutkimusta. Uskontotieteen pääalat ovat uskontoantropologia, uskontososiologia, uskontopsykologia, uskontohistoria, uskontofenomenologia sekä nykyään kognitiivinen uskontotiede. Evolutiivinen uskonnontutkimus sijoittuu kognitiivisen uskontotieteen alle. Uskontotiede tutkii ihmisten uskonnollista käyttäytymistä. Tieteenalan perimmäisiin kysymyksiin kuuluu kysymys uskontojen luonteesta ja synnystä. Uskontotiede voi olla myös vertailevaa uskontotiedettä, joka etsii uskontojen yhteisiä ja toisistaan eroavia piirteitä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Uskontotiede" onclick="window.open(this.href);return false;

Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 3653
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Kaarina
Etulaji: Jumppa
Tykännyt: 45 kertaa
Tykätty: 116 kertaa

Sotahistoriasta

#672

Viesti MikaM » loka 21, 2013, 13.42

Kaksi viimeistä lausetta ovat minunkin pieneen mieleen mahtuvia. Ajattelinkin enemmän noita kahta sanaa ihan irrallaan niiden yhdistelmän merkityksestä. Eli usko ja tiede perinteisesti ovat monasti aseteltu vastakkain.

Kuvake
luupää
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 6340
Lauteille: Marraskuu 2006
Tykännyt: 23 kertaa
Tykätty: 141 kertaa

Sotahistoriasta

#673

Viesti luupää » loka 21, 2013, 18.14

Alioppilas kirjoitti:
luupää kirjoitti: Edit: on muuten sangen söpöä kun historiantutkija (ei tuo bloggaaja) jeesustelee nykykiikareilla jonkin toisen aikakauden tapahtumista. Sama juttu valkoisten ja lahtareiden terrorilla kauhistelu. Ihan kuin jälki olisi ollut yhtään humaanimpaa jos punikit olisivat päässeet niskan päälle.
Kirjaa lukematta voisin olla melko varma, että tutkijat itse eivät jeesustele, vaan esittävät asian kiihkottomasti kuten hyvään tapaan kuuluu. Maallikko, tässä tapauksessa toimittaja, ei välttämättä ymmärrä, että "Törnin toimintaa on pyritty jälkikäteen kaunistelemaan" ei ole kritiikkiä, vaan tosiasian toteaminen.

Voin toki olla väärässä, jos olet ko. teoksen lukenut ja tällaisen kuvan saanut. Minun on vaikea uskoa, että kukaan historian perusopinnot läpäissyt tekisi tällaista virhettä. Tietysti joskus, maallikoita varten, näkee esipuheita joissa todetaan että "tietenkin nämä holokaustit olivat kauheita rikoksia ihmiskuntaa vastaan, mutta varsinaisessa tutkimuksessani ei kuitenkaan lisää joka väliin vääryyksiä kuvaavia tuomitsevia adjektiiveja, koska se ei kuulu minun työhöni".
Niitä ymmärtämättömiä toimittajia on sitten vissin ollut useampia… ;)

Voi toki olla että Törnin ympärillä on myyttinen aura ja heebon tekemisiä pyritty jälkikäteen kaunistelemaan. Tosin se että oikeistopyhimykselle maistui kuppi ja pipari, oli ei-niin-pyhäkoulumainen, tykkäsi sotimisesta (hyvin harva on hyvä jossain mistä ei tykkää) ja sai maapetostuomion natsisaksan kanssa vehkeilystä ei ole varsinaisesti mikään uutinen.

Se mikä hieroi hieman vastakarvaan oli tämä:
Törni lähti Saksassa mukaan vastarintaliikkeeseen, jonka perimmäisenä tavoitteena oli kirjan perusteella kansallissosialistien vallankaappaus Suomessa. Törni sai Saksassa vuonna 1945 koulutusta tiedustelu- ja sabotaasitöihin.

- Saksa ryhtyi sodan loppuvaiheessa valmistelemaan vastarintatoimintaa kaikilla niillä alueilla, joista se vetäytyi. Suomi kuului yhtenä ilmansuuntana tähän, ja Törni lähti mukaan Suomen aluetta varten kaavailtuun vastarintaliikkeeseen, joka olisi toiminut Saksan hyväksi ja pyrkinyt saamaan aikaan vallankaappauksen Saksan hyväksi, tutkija Silvennoinen sanoo.

Liikkeeseen värväytyneet perustelivat yleisesti mukaan lähtöään valmistautumisena vastarintaan Suomen miehityksen varalta. Kirjan perusteella vastarintaliikkeen ideologien päätavoite oli kuitenkin radikaalien ja kansallissosialistien vallankaappaus Suomessa, ja neuvostomiehityksen vastustus oli vain väline tässä pyrkimyksessä.

Luupäätä kiinnostaisi kovasti tietää miten ovat päätyneet moisiin johtopäätöksiin jos ovat kerran huomioineet sen aikaiset olosuhteet ja realiteetit? Tuo poppoohan käsittääkseni mm. kieltäytyi muodostamasta Terijoen tapaista pakolaishallitusta. Miehityksen pelkokin oli kovin laajalle levinnyt eikä yllätyshyökkäys entisten liittolaisten kimppuun saanut sekään varauksetonta tukea.

Oh well pieni kohun poikanen lisää aina myyntiä...

Kuvake
Alioppilas
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 51
Viestit: 4992
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 19 kertaa

Sotahistoriasta

#674

Viesti Alioppilas » loka 21, 2013, 18.31

luupää kirjoitti: Niitä ymmärtämättömiä toimittajia on sitten vissin ollut useampia… ;)
Sekään ei olisi mikään yllätys. Käsittääkseni uutisia tehdään myös toisten uutisointien perusteella. Ja toisaalta, kuten totesit, kohu lisää myyntiä, paitsi kirjan myös lehtien.
luupää kirjoitti: Voi toki olla että Törnin ympärillä on myyttinen aura ja heebon tekemisiä pyritty jälkikäteen kaunistelemaan. Tosin se että oikeistopyhimykselle maistui kuppi ja pipari, oli ei-niin-pyhäkoulumainen, tykkäsi sotimisesta (hyvin harva on hyvä jossain mistä ei tykkää) ja sai maapetostuomion natsisaksan kanssa vehkeilystä ei ole varsinaisesti mikään uutinen.

Se mikä hieroi hieman vastakarvaan oli tämä:
Törni lähti Saksassa mukaan vastarintaliikkeeseen, jonka perimmäisenä tavoitteena oli kirjan perusteella kansallissosialistien vallankaappaus Suomessa. Törni sai Saksassa vuonna 1945 koulutusta tiedustelu- ja sabotaasitöihin.

- Saksa ryhtyi sodan loppuvaiheessa valmistelemaan vastarintatoimintaa kaikilla niillä alueilla, joista se vetäytyi. Suomi kuului yhtenä ilmansuuntana tähän, ja Törni lähti mukaan Suomen aluetta varten kaavailtuun vastarintaliikkeeseen, joka olisi toiminut Saksan hyväksi ja pyrkinyt saamaan aikaan vallankaappauksen Saksan hyväksi, tutkija Silvennoinen sanoo.

Liikkeeseen värväytyneet perustelivat yleisesti mukaan lähtöään valmistautumisena vastarintaan Suomen miehityksen varalta. Kirjan perusteella vastarintaliikkeen ideologien päätavoite oli kuitenkin radikaalien ja kansallissosialistien vallankaappaus Suomessa, ja neuvostomiehityksen vastustus oli vain väline tässä pyrkimyksessä.
Luupäätä kiinnostaisi kovasti tietää miten ovat päätyneet moisiin johtopäätöksiin jos ovat kerran huomioineet sen aikaiset olosuhteet ja realiteetit? Tuo poppoohan käsittääkseni mm. kieltäytyi muodostamasta Terijoen tapaista pakolaishallitusta. Miehityksen pelkokin oli kovin laajalle levinnyt eikä yllätyshyökkäys entisten liittolaisten kimppuun saanut sekään varauksetonta tukea.

Oh well pieni kohun poikanen lisää aina myyntiä...
No mutta Luupäähän menee ja ostaa kyseisen kirjan itselleen (porvari ei kirjastoa käytä) ja selvittää, miten moisiin johtopäätöksiin on päädytty. Mitä tuohon lainaamaasi pätkään tulee, tulkitsen sen niin, että Saksa oli kaavaillut tällaisia vastarintaliikkeitä ja nämä vastarintaliikkeen ideologit olivat niin ikään saksalaisia. Suomalaisilla, vastarintaliikkeeseen liittyneillä vapaaehtoisilla on saattanut olla aivan toisenlaiset tavoitteet, kuten tekstissäkin sanotaan; "Liikkeeseen värväytyneet perustelivat yleisesti mukaan lähtöään valmistautumisena vastarintaan Suomen miehityksen varalta." Mielestäni tämä ei kuulosta mitenkään erikoiselta.

Kuvake
nassesetä
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 71
Viestit: 4597
Lauteille: Heinäkuu 2007
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Sotahistoriasta

#675

Viesti nassesetä » loka 21, 2013, 19.50

MtJ kirjoitti: Olisi mielenkiintoista tietää, miten Mannerheim teki kardinaalimunauksia sisällissodan aikana?
Ei ehkä sotilaallisia, mutta Mannerheim antoi käsittääkseni luvan punaisten "sabotöörien" pikateloituksiin rintamalla, käsky josta nykyään joutuisi Haagiin. En muista sanatarkkaa muotoa (enkä jaksa kaivaa), mutta tuo käsky ainakin osaltaan vaikutti valkoisten kenttäoikeuksien mielivaltaiseen murhaamiseen ja näin ollen mustasi pahoin Mannerheimin mainetta. On luultavaa, että ainakin joitakin satoja rivipunakaartilaisia olisi pelastunut, mikäli marski olisi tiukasti kieltänyt mielivaltaiset teloitukset. Tosin puolustukseksi on todettava, että käskyssä mitä ilmeisimmin oli myös maininta siitä ettei persoonallinen kiihko saa aiheuttaa väärinkäytöksiä.

Vielä siitä jatkosodan töppäyksestä:
Jälkikäteen marskin ja armeijan ylijohdon töpeksimistä on helppo hämmästellä ja kyllähän he toki ryssivät, mutta on huomioitava, että puna-armeijan hyökkäys Kannaksella kesäkuun alussa oli kyvykkyydeltään ilmeisesti jotain sellaista, jota vastaan saksalaisetkaan eivät olleet siihen mennessä joutuneet toimimaan. Myös Hitler sortui tähän samaan harhakuvitelmaan puna-armeijan kömpelyydestä ja sen seurauksena operaatio Bagrationin myötä puna-armeija omalla salamasodallaan käytännössä tuhosi Saksan keskustan armeijaryhmän.

On mielenkiintoista pohtia, miten olisi käynyt, jos suurin osa linnoitustoimista olisi viimeistään Stalingradin jälkeen keskitetty Kannakselle. Olisiko Stalin suosiolla jättänyt pohjoisen, toissijaisen rintamansa rauhaan ja keskittynyt Saksan lyömiseen, vai olisiko hän hyökännyt silti, jolloin puna-armeijan tappiot kesän-44 taisteluissa olisivat olleet paljon suuremmat ja kenties Viipuri olisi jäänyt meille? Vai olisiko voinut käydä vielä huonommin, eli Stalin olisi suosiolla lyönyt ensin Saksan ja hyökännyt Suomea vastaan musertavalla ylivoimalla kesällä 1945?
My life is all that I've known
And it's all that keeps me here
My time is all that I own
So I won't let it slip away


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Puni ja 5 kurkkijaa