Nyt kun Kuuba on taas avattu massaturismille, olen ainakin itse kuullut vain hyviä juttuja. Sun pitää käydä siellä! 8)bodyguard kirjoitti:Joo, Caipiroscan ohessa myös mojito on erinomaista. Pidän tosin hieman outona sitä että kaikki lempidrinkkini on kutakuinkin samalta alueelta kotoisinMika kirjoitti: Vaan toinen kova on Mojito (yksi ohje).
Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti.
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Valvoja: Valvoja
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 114
- Viestit: 93843
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
- bodyguard
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 6
- Viestit: 22944
- Lauteille: Syyskuu 2005
- Paikkakunta: Helsinki
Oli tossa toissakesänä suunnitelmissa, mutta ei saatu aikatauluja sovitettua, että ois päästy lähtemään Ehkä vielä jossain vaiheessa...Mika kirjoitti:Nyt kun Kuuba on taas avattu massaturismille, olen ainakin itse kuullut vain hyviä juttuja. Sun pitää käydä siellä! 8)bodyguard kirjoitti:Joo, Caipiroscan ohessa myös mojito on erinomaista. Pidän tosin hieman outona sitä että kaikki lempidrinkkini on kutakuinkin samalta alueelta kotoisinMika kirjoitti: Vaan toinen kova on Mojito (yksi ohje).
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 114
- Viestit: 93843
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
-
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 52
- Viestit: 20822
- Lauteille: Joulukuu 2007
Lemppari/huonoimmat drinkit
Herätellääs ketjua...
Ostin Lidlistä tomaattimehua ja mimmini kysyi että meinaanko laitta Bloody Maryja. Olin vähän että eeen varmaankaan, iiihan vaan juon tälleen. Kysyi että miksi en (kun tiesi että tykkään niistä) ja sitten mentiinkin seuraavaan kauppaan selleri-, soossi- ja votkaostoksille.
Laitoin niitä muutaman ja alkaa jo löytyä minulle toimiva tapa. Kyselin vinkkejä Pointilta ja toiselta asiasta tietävältä ja vilkuilin yhtä reseptiä.
Toivottavasti Point tai joku muu löytää tiensä tänne, mutta olisiko niin, että minimissään Bloody Maryyn kuuluu:
- vodkaa
- tomaattimehua
- worchester-kastiketta
- tabascoa
- suolaa
- mustapippuria
- selleriä
??
Yhdessä mestassa korvasivat sellerin kurkulla ja yhdessä oli chilivotkavariantti. Ylipäätään tarkka resepti vähän vaihtelee.
Joka tapauksessa kyselin vähän neuvoja asiaan ja kaveri kehoitti laittamaan enemmän Worchesteria kuin Tabascoa. Hän on ammattilainen ja laittanut muistini mukaan jaetulla sijalla Helsingin parhaan Bloody Maryn.
Point antoi myös hyvän neuvon että ei mitään ravisteluja. Kokeilin juuri ja hän on kyllä ihan asian ytimessä.
Tällä hetkellä teen niin, että laitan kokonaisen teelusikallisen Worchesteria, puolikkaan Tabascoa ja rutkasti suolaa. Sitten laitan votkaa aika vähän. Pointin neuvoa noudattaen, sekoitan koko ajan kun kaadan sitten tomaattimehut siihen päälle.
Point sanoi whatsapp-ryhmässä että ei missään nimessä jäitä drinkkiin tai mitään sheikkailuita... vetistävät vain turhaan drinkkiä. Olen tuosta täysin samaa mieltä. Tähän ei sovi sellainen vetisyys yhtään mitä jäistä tulee.
Point myös sanoi että pitää olla kylmät ainekset.
Toinen frendini antoi melko ilmeisen mutta silti tärkeän vinkin: maistamalla selviää mikä on hyvää.
Tämä kaikki oli kullankallista. Nyt jo laitan ihan OK Bloody Maryja kun vasta eilen aloitin ja olen kaikkinensa kai ehtinyt tehdä neljä.
Kysymys silti:
Onko vodkamerkki miten kriittinen? Minkälaisia tulisi suosia? Koskenkorvan viinalla koen itse että jos laittaa liikaa, kärsii maku. Tosin en ole vielä ehtinyt testata noilla mainitsemillani teelusikkamitoilla, josko ongelma onkin ollut esim liian vähässä Worchesterissa. Osaako joku sanoa vodkan laadun ja määrän vaikutuksesta kokonaisuuteen?
Ostin Lidlistä tomaattimehua ja mimmini kysyi että meinaanko laitta Bloody Maryja. Olin vähän että eeen varmaankaan, iiihan vaan juon tälleen. Kysyi että miksi en (kun tiesi että tykkään niistä) ja sitten mentiinkin seuraavaan kauppaan selleri-, soossi- ja votkaostoksille.
Laitoin niitä muutaman ja alkaa jo löytyä minulle toimiva tapa. Kyselin vinkkejä Pointilta ja toiselta asiasta tietävältä ja vilkuilin yhtä reseptiä.
Toivottavasti Point tai joku muu löytää tiensä tänne, mutta olisiko niin, että minimissään Bloody Maryyn kuuluu:
- vodkaa
- tomaattimehua
- worchester-kastiketta
- tabascoa
- suolaa
- mustapippuria
- selleriä
??
Yhdessä mestassa korvasivat sellerin kurkulla ja yhdessä oli chilivotkavariantti. Ylipäätään tarkka resepti vähän vaihtelee.
Joka tapauksessa kyselin vähän neuvoja asiaan ja kaveri kehoitti laittamaan enemmän Worchesteria kuin Tabascoa. Hän on ammattilainen ja laittanut muistini mukaan jaetulla sijalla Helsingin parhaan Bloody Maryn.
Point antoi myös hyvän neuvon että ei mitään ravisteluja. Kokeilin juuri ja hän on kyllä ihan asian ytimessä.
Tällä hetkellä teen niin, että laitan kokonaisen teelusikallisen Worchesteria, puolikkaan Tabascoa ja rutkasti suolaa. Sitten laitan votkaa aika vähän. Pointin neuvoa noudattaen, sekoitan koko ajan kun kaadan sitten tomaattimehut siihen päälle.
Point sanoi whatsapp-ryhmässä että ei missään nimessä jäitä drinkkiin tai mitään sheikkailuita... vetistävät vain turhaan drinkkiä. Olen tuosta täysin samaa mieltä. Tähän ei sovi sellainen vetisyys yhtään mitä jäistä tulee.
Point myös sanoi että pitää olla kylmät ainekset.
Toinen frendini antoi melko ilmeisen mutta silti tärkeän vinkin: maistamalla selviää mikä on hyvää.
Tämä kaikki oli kullankallista. Nyt jo laitan ihan OK Bloody Maryja kun vasta eilen aloitin ja olen kaikkinensa kai ehtinyt tehdä neljä.
Kysymys silti:
Onko vodkamerkki miten kriittinen? Minkälaisia tulisi suosia? Koskenkorvan viinalla koen itse että jos laittaa liikaa, kärsii maku. Tosin en ole vielä ehtinyt testata noilla mainitsemillani teelusikkamitoilla, josko ongelma onkin ollut esim liian vähässä Worchesterissa. Osaako joku sanoa vodkan laadun ja määrän vaikutuksesta kokonaisuuteen?
-
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 52
- Viestit: 20822
- Lauteille: Joulukuu 2007
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Sain hyviä lisäohjeita kun kyselin hieman. Tallennan ne tänne ja uskon jonkun muunkin hyötyvän.
Loput lainausta:
Itse laitoin worschester soosia reilusti. En mittaa osaa sanoa, mutta jos tiedät ne matalat grogilasit josta usein blodymarya tarjoillaan, niin pohjalle sen verran, että se peittyy. Päälle tabascoa muutamia tippoja riippuen haluaako kuinka tulista. Sitruuna mehua se sentti/pari ja vodka päälle... ja sitten täyttää lasin sillä tomaattimehulla. Idea on se, että sitä worscehesteria on sen verran että se antaa vähän väriä tomaattimehuun..
Ja vodkan merkillä ei sinäänsä ole väliä. Joku perus naturel vodka on jees. Kossussa on vähän sokeria ja se ominaismaku, joten en sitä laittaisi. Jotkut laittavat siihen niitä pippurivodkia, mutta olen itse sen verran Old school ja baari vuosista on kohta melkein 15 vuotta, joten en tiedä mitä höpötyksiä nykyään on. Ton version opin vanhan sling in baarin pojilta..
Loput lainausta:
Itse laitoin worschester soosia reilusti. En mittaa osaa sanoa, mutta jos tiedät ne matalat grogilasit josta usein blodymarya tarjoillaan, niin pohjalle sen verran, että se peittyy. Päälle tabascoa muutamia tippoja riippuen haluaako kuinka tulista. Sitruuna mehua se sentti/pari ja vodka päälle... ja sitten täyttää lasin sillä tomaattimehulla. Idea on se, että sitä worscehesteria on sen verran että se antaa vähän väriä tomaattimehuun..
Ja vodkan merkillä ei sinäänsä ole väliä. Joku perus naturel vodka on jees. Kossussa on vähän sokeria ja se ominaismaku, joten en sitä laittaisi. Jotkut laittavat siihen niitä pippurivodkia, mutta olen itse sen verran Old school ja baari vuosista on kohta melkein 15 vuotta, joten en tiedä mitä höpötyksiä nykyään on. Ton version opin vanhan sling in baarin pojilta..
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Joo, yleensä esim. venäläiset ja liettualaiset vodkat ovat ympäri maailmaa baarimikkojen suosiossa cocktaileihin. Hyvä hinta-laatusuhde, "klassinen" vodkan maku yms.Lasse Candé kirjoitti: ↑kesä 27, 2020, 18.58
Ja vodkan merkillä ei sinäänsä ole väliä. Joku perus naturel vodka on jees. Kossussa on vähän sokeria ja se ominaismaku, joten en sitä laittaisi.
- MikaM
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 11
- Viestit: 5292
- Lauteille: Marraskuu 2009
- Paikkakunta: Naantali
- Etulaji: Jumppa
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Senttilitra vai pystysenttiä? Joka tapauksessa omaan makuun tuo on paljon. Worchester on tärkeää ja itse annostelen Tabascoa joitakin tippoja enemmän kuin joku muu. Ilman selleriä ei kannata vaivautua..... Tomaattimehujen eroja haluaisin testailla vielä huolella....Lasse Candé kirjoitti: ↑kesä 27, 2020, 18.58 Sain hyviä lisäohjeita kun kyselin hieman. Tallennan ne tänne ja uskon jonkun muunkin hyötyvän.
Loput lainausta:
Sitruuna mehua se sentti/pari
“Maamiinat kioskeihin”
RadioRock
RadioRock
-
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 52
- Viestit: 20822
- Lauteille: Joulukuu 2007
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Taas sen näkee että potkulaiset ovat fiksua porukkaa kun Bloody Marylle löytyy useampikin fani täältä.
Valitettavasti en tiedä tuosta sitruunasta itse, kun vain siteerasin. Olen itse asiassa tehnyt ilman sitruunamehua ja saattaa jopa olla että se on hyvä idea.
Minä taas laitan suolaa hemmetisti enemmän kuin kukaan muu.
Yhdessä parhaista Bloody Maryista mitä olen maistanut laittoivat kurkun palan sellerin sijaan ja kyllä se toimi. Mutta pidän kyllä selleristä enemmän.
Valitettavasti en tiedä tuosta sitruunasta itse, kun vain siteerasin. Olen itse asiassa tehnyt ilman sitruunamehua ja saattaa jopa olla että se on hyvä idea.
Minä taas laitan suolaa hemmetisti enemmän kuin kukaan muu.
Yhdessä parhaista Bloody Maryista mitä olen maistanut laittoivat kurkun palan sellerin sijaan ja kyllä se toimi. Mutta pidän kyllä selleristä enemmän.
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Jotkut klassiset drinkit sopivat tosiaan booliksi; Jussi Häkkinen muistaakseni joskus kirjoitti siitä, miten negroni on myös "aikuiseen makuun" sopiva booli, ja idea on mielestäni oikeinkin hyvä.
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Tykkään myös, tosin ei ole tullut kuin satunnaisesti viime vuosina. Täytyy korjata asia. Mutta mitenkä sen tomaattimehun kanssa? Jotain Lidlin edullista mehua on kehuttu, mutta näppituntumalta ainakin pirkat sun muut rainbowit jättäisin väliin.
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Tai sitten potkulaisilla on vain tarvetta lääkitä darraa, johon ko. drinkki onkin kaikin puolin mainio korjaus.Lasse Candé kirjoitti: ↑kesä 29, 2020, 01.45 Taas sen näkee että potkulaiset ovat fiksua porukkaa kun Bloody Marylle löytyy useampikin fani täältä.
Lauteilla
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: tapsaattori ja 75 kurkkijaa