bodyguard kirjoitti:
Jussi Häkkinen kirjoitti:
Jos paikallisessasi ei ole, hukuta surusi Rochefortin kymppiin. Niin minäkin teen. Eikä Chimayn sininenkään ihan kelvoton tuote ole...
Mutta kyllä tuo chimay on aika onnetonta verrattuna noihin kahteen edellämainittuun.
No juu. Toisaalta, ajoittain on otettava toinen asteikko käyttöön. Vakio-olutpaikkani baarimikko vitsailikin minun lähteneen "lapparilinjalle" kun - kysyttyäni Rochefortia ja Westvletereniä ja tiukattua n. 10 muutakin läpi - totesin huokaisten, että "pistä se sininen".
Kyseessähän kuitenkin on erinomainen olut, jonka ei olemassaoloaan häpeillä tarvitse. Vastaavanlaisia kokemuksia siitä ei irtoa kuin Westvleterenistä tai Rochefortista (tai oikein kivasti hyllyllä vuoden-pari könöttäneestä Orvalista), mutta en voi rehellisesti sanoa Chimayn sinistä huonoksi tai edes keskinkertaiseksikaan olueksi.
(Olut)kaveriporukassani olen onnistunut kerran saamaan aikaan sen, että asiantunteva ja laajaa makuskaalaa nauttiva kaveri jätti oluen kesken. Kyseessä oli oma kesäklassikkoni - Cantillonin gueuze. Lambicit jakavat aika karusti kansaa, toiset tykkää...toiset ei.
...ja oluisiin sangen skeptisesti suhtautuva Rami Niemi ryysti sitten maustamattoman amberin ilman nitinöitä. Oli mukava nähdä, että mauille ollaan avoimia.

Oli kyllä upea amberkin, piru kun muistaisi nimen - muistan vain etiketissä olleen, erittäin söötin etanasatuhahmon.
Mitä miittiin tulee, alkuvuodesta on käytävä Helsingissä muutenkin. Käykää kuitenkin edeltä skouttaamassa, josko Westvletereniä olisi. Varoituksen sana: Hinta on todnäk. ~10€/pullo. Ja vaikka varmasti on selkeämpää kuin pläkki niin kannattaa antaa oluen lämmetä ihan huolella, itse pidän trappisteista n. 15-20 asteisina. Kädenlämpöinen loppu on aina parasta.
