Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti.
Oluet
Valvoja: Valvoja
- mronkain
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 3
- Viestit: 8623
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Roihuvuori
Äänestin tsekkioluita, pidän erityisesti vaaleista lagereista, tosin Urquell on yksi lemppareita. Budvar ja Radegast ovat myös hyviä, Kozelkin menee, vaikka ei ole ihan niin persoonallinen. Komppaan Mikaa siinä, että tsekkioluet ovat parhaimmillaan nimen omaan Tsekeissä. Myös Slovakiasta löytyy kelvollista juotavaa. Belgialaisista en pidä, ovat liian alkoholipitoisia minun makuuni. Tai ainakaan ei ole löytynyt sopivaa. Yksi lempparini on muuten skottilainen McEwan's, jossa taitaa olla vain vähän päälle 3% sallittuja lisäaineita (=alkoholia).
Noin yleisesti ottaen, juon mielellään paikallisia oluita, missä sitten olenkin. Usein maistuminen riippuu myös tilanteesta. Talvisin stoutit maistuvat, kuumalla helteellä joku kevyempi lager, USA:ssa paikan päällä ovat paikalliset värjätyt vedetkin (Budweiser, Miller, Coors jne.) maistuneet mainioilta, kun hellettä on yli 40 astetta ja kaipaa jotain nimen omaan janoonsa. Ei tulisi mieleenkää joku Urquell siellä. Englannissa stoutit ja alet.
En kyllä sinänsä kieltäydy juomasta juuri mitään olutta. Ehkä parhaimman makuisen olueni olen juonut Huippuvuorilla, tultiin juuri viikon vaellukselta Longyearbyeniin ja käytiin paikallisessa kapakassa syömässä ja ottamassa muutamat. Ikinä ei ole olut niin hyvältä maistunut! Merkki oli Mack, maailman pohjoisimman panimon tuote, ei mitään ihmeellistä maultaan noin normaalisti, mutta se tilanne... New Orleansissa maistelin paikallisia amber-oluita, joista pidin kovasti. Jenkkioluista erityisesti Samuel Adams maistuu kotimaassakin, silloin kun sitä sattuu saamaan.
Helsingissä onneksi ymmärretään hyvä oluen päälle ja sellaisia paikkoja kuin Janoinen lohi, Hilpeä hauki (ja muut "kalaravintolat"), Hádanka, Milenka ja monet muut ovat vielä ihan viihtyisiä paikkojakin. Hauessa maistoin kerran skottilasta alea nimeltä Stirling Brig, josta pidin kovasti.
Saksalaiset oluet ovat OK, Hofbräuhausin oma olut on maukasta, samoin Warsteiner ja niiden tyyppiset.
San Miguel maistuu.
Joskus on kyllä tullut huonojakin vastaan, mutta useimmiten kyse on siitä että juo väärässä paikassa/tilaisuudessa väärää olutta.
- Marko
Noin yleisesti ottaen, juon mielellään paikallisia oluita, missä sitten olenkin. Usein maistuminen riippuu myös tilanteesta. Talvisin stoutit maistuvat, kuumalla helteellä joku kevyempi lager, USA:ssa paikan päällä ovat paikalliset värjätyt vedetkin (Budweiser, Miller, Coors jne.) maistuneet mainioilta, kun hellettä on yli 40 astetta ja kaipaa jotain nimen omaan janoonsa. Ei tulisi mieleenkää joku Urquell siellä. Englannissa stoutit ja alet.
En kyllä sinänsä kieltäydy juomasta juuri mitään olutta. Ehkä parhaimman makuisen olueni olen juonut Huippuvuorilla, tultiin juuri viikon vaellukselta Longyearbyeniin ja käytiin paikallisessa kapakassa syömässä ja ottamassa muutamat. Ikinä ei ole olut niin hyvältä maistunut! Merkki oli Mack, maailman pohjoisimman panimon tuote, ei mitään ihmeellistä maultaan noin normaalisti, mutta se tilanne... New Orleansissa maistelin paikallisia amber-oluita, joista pidin kovasti. Jenkkioluista erityisesti Samuel Adams maistuu kotimaassakin, silloin kun sitä sattuu saamaan.
Helsingissä onneksi ymmärretään hyvä oluen päälle ja sellaisia paikkoja kuin Janoinen lohi, Hilpeä hauki (ja muut "kalaravintolat"), Hádanka, Milenka ja monet muut ovat vielä ihan viihtyisiä paikkojakin. Hauessa maistoin kerran skottilasta alea nimeltä Stirling Brig, josta pidin kovasti.
Saksalaiset oluet ovat OK, Hofbräuhausin oma olut on maukasta, samoin Warsteiner ja niiden tyyppiset.
San Miguel maistuu.
Joskus on kyllä tullut huonojakin vastaan, mutta useimmiten kyse on siitä että juo väärässä paikassa/tilaisuudessa väärää olutta.
- Marko
Enpä valinnut noista mitään, niin monista maista tulee vallan mahdottoman hyviä oluita.
Eniten tulee ihan janojuomatyyliin juotua töiden tai saunan jälkeen jotain suomalaista bulkkilageria jotka ovat kelvollisia ja tasalaatuisia ja sopivat tähän tarkoitukseen oikein hyvin. Ne vaan ovat niin persoonattomia ja samanlaisia että etenkin pullosta juotuna on ihan sama onko se karhua, karjalaa vai olvia.
Kun herkuttelemaan aletaan valitaankin ihan eri juomat.
Suomalaisista tietenkin Sahti on kuningas, tosin oikein hyvän sahdin löytäminen (tai tekeminen, mukavaa puuhaa sekin) on paljon tuurista kiinni. Koffin Portteri ja Laitilan Kukko ovat myös erittäin hyviä, puhumattakaan Plevnan oluista jotka ovat kaikki erinomaisia.
Muun maailman oluista trappistit ja muut luostarioluet herauttavat veden kielelle, samoin tsekkiläiset rapean humalaiset pilsit. Häkkisen mainitsemiin lambiceihin en ole yrityksistä huolimatta päässyt sisälle, se hapantuneen maku vaatii ilmeisesti kehittyneemmät makuhermot Mutta yritys jatkuu, esimerkiksi Tampereella ravintola Tuulensuussa on hyvät belgivalikoimat.
Brittien perusbitterit putoavat myös, pubissa otan _paljon_ mieluummin sellaisen kuin perus -hanakolmosen.
Vaaleat ja sameat vehnäoluet taasen sopivat helteiseen kesäpäivään kuin suutarin sormi sian p*seeseen.
Oluita on nykyään Suomessakin tarjolla niin paljon ettei maisteltava heti lopu.
Cheers!
Eniten tulee ihan janojuomatyyliin juotua töiden tai saunan jälkeen jotain suomalaista bulkkilageria jotka ovat kelvollisia ja tasalaatuisia ja sopivat tähän tarkoitukseen oikein hyvin. Ne vaan ovat niin persoonattomia ja samanlaisia että etenkin pullosta juotuna on ihan sama onko se karhua, karjalaa vai olvia.
Kun herkuttelemaan aletaan valitaankin ihan eri juomat.
Suomalaisista tietenkin Sahti on kuningas, tosin oikein hyvän sahdin löytäminen (tai tekeminen, mukavaa puuhaa sekin) on paljon tuurista kiinni. Koffin Portteri ja Laitilan Kukko ovat myös erittäin hyviä, puhumattakaan Plevnan oluista jotka ovat kaikki erinomaisia.
Muun maailman oluista trappistit ja muut luostarioluet herauttavat veden kielelle, samoin tsekkiläiset rapean humalaiset pilsit. Häkkisen mainitsemiin lambiceihin en ole yrityksistä huolimatta päässyt sisälle, se hapantuneen maku vaatii ilmeisesti kehittyneemmät makuhermot Mutta yritys jatkuu, esimerkiksi Tampereella ravintola Tuulensuussa on hyvät belgivalikoimat.
Brittien perusbitterit putoavat myös, pubissa otan _paljon_ mieluummin sellaisen kuin perus -hanakolmosen.
Vaaleat ja sameat vehnäoluet taasen sopivat helteiseen kesäpäivään kuin suutarin sormi sian p*seeseen.
Oluita on nykyään Suomessakin tarjolla niin paljon ettei maisteltava heti lopu.
Cheers!
- Jussi Häkkinen
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 23
- Viestit: 19092
- Lauteille: Helmikuu 2005
Heh, ymmärrän kannan hyvin. Suomalainen oluttyyppihän se kuitenkin on, aivan kuten kaljakin. Minulla taas joskus keittää hieman kun joku kutsuu oluita kaljaksi ihan yleisesti.mawashi kirjoitti: Isoisäni pyörähtää ainakin 720 astetta haudassaan joka kerta kun joku kutsuu sahtia olueksi. Se ei ole olutta. Se on sahtia! On loukkaus sahtia kohtaan lukea se samaan porukkaan vähäpätöisten oluitten kanssa.
Ensimmäinen muki menee päähän, toinen housuun.Sahtia on tarjolla meidän suvussa joka bileissä ja siitä ne ensimmäiset hiprakat on meikäläinenkin salaa kiskonut. Olkaapa muuten varovaisia, kun alatte sahdin kanssa läträämään. Se on petollista ainetta.
Jussi Häkkinen
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
- bodyguard
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 41
- Viestit: 22944
- Lauteille: Syyskuu 2005
- Paikkakunta: Helsinki
Milläköhän perusteella se ei sitten ole olutta?mawashi kirjoitti:Isoisäni pyörähtää ainakin 720 astetta haudassaan joka kerta kun joku kutsuu sahtia olueksi. Se ei ole olutta. Se on sahtia! On loukkaus sahtia kohtaan lukea se samaan porukkaan vähäpätöisten oluitten kanssa.bodyguard kirjoitti:Suomestakin loytyy paljon hyviä, kuten Lammin sahti.
Se valmistetaan samoilla menetelmillä kuin olut. Yhtä hyvin voisi sanoa että Lambic ei ole olutta vaan Lambiccia, tai Lager on lageria eikä olutta
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
Kyllä minustakin sahti on nimenomaan olutta, vieläpä vanhinta edelleen valmistettavaa oluttyyppiä josta suomalaiset saavat olla ylpeitä. Sahtivierrettähän ei yleensä keitetä mutta se ei liene oluen määritelmässä vaatimuksena.bodyguard kirjoitti: Milläköhän perusteella se ei sitten ole olutta?
Se valmistetaan samoilla menetelmillä kuin olut. Yhtä hyvin voisi sanoa että Lambic ei ole olutta vaan Lambiccia, tai Lager on lageria eikä olutta
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 80
- Viestit: 93841
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
Mawashin isoisän tapauksessa kyse lienee ollut periaatteesta.
Lähteitä löytyy kopioimalla noita tekstejä. Voin myös hakea uudelleen, jos jotakuta kiinnostaa.
Jo vuosisatojen ajan Suomessa valmistettu perinteinen oluttyyppi. Maultaan maltainen, hedelmäinen ja kirpeähkö. Sahti voidaan maustaa katajaoksilla ja humalilla. Suomessa sahtia valmistetaan ohra-, ruis- ja kauramaltaista.
Sahti
Ohra- ja ruismaltaista valmistettu perinteinen suomalainen maalaisolut, jossa on mausteena humalan lisäksi usein myös katajaa. Maltaita käytetään valmistuksessa paljon. Sahti on valmista kahden viikon käymisen jälkeen; se nautitaan ilman suodattamista, sameana.
Suomalaisista tuotteista toistaiseksi vain Lapin Puikula -perunalla on suojattu alkuperänimitys. Se hyväksyttiin tammikuussa 1997. Sahti puolestaan on saanut "aito perinteinen tuote" -todistuksen syksyllä 2001, ja 14.2.2002 sahti rekisteröitiin EU:n aito perinteinen tuote (APT)-rekisteriin (ks. tiedote). Komission käsittelyssä on suojattua maantieteellistä merkintää hakeva "Kainuun Rönttönen".
Ja niin edelleen. Eli on ja ei, miten tuon nyt ottoo....Sahti on ikivanha juhlajuoma, jota valmistetaan edelleen useissa kunnissa. Se on pintahiivatyyppinen olut, josta ei suodateta hiivaa pois, minkä vuoksi sahti on sameaa.
Lähteitä löytyy kopioimalla noita tekstejä. Voin myös hakea uudelleen, jos jotakuta kiinnostaa.
- Jukka Suominen
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 4
- Viestit: 1019
- Lauteille: Marraskuu 2005
- Paikkakunta: Tampere
Joku Muu Mikä!
Vastaus on myöskin Puola. Siellä join päivittäin muutaman tuopillisen paikallista Zywiec olutta yhden lukukauden verran .. Okocim myös hyvää mutta ei niin hyvää.
Tekee muuten hallaa kamppailulajiharrastukselle olla 5kk humalassa joka päivä, varsinkaan kun ei treenaa sekuntiakaan, jos ei nyt käytännön katutappelua lasketa, mutta sitäkään herkkua ei jokapäivä saanut.
Vastaus on myöskin Puola. Siellä join päivittäin muutaman tuopillisen paikallista Zywiec olutta yhden lukukauden verran .. Okocim myös hyvää mutta ei niin hyvää.
Tekee muuten hallaa kamppailulajiharrastukselle olla 5kk humalassa joka päivä, varsinkaan kun ei treenaa sekuntiakaan, jos ei nyt käytännön katutappelua lasketa, mutta sitäkään herkkua ei jokapäivä saanut.
- Jussi Häkkinen
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 23
- Viestit: 19092
- Lauteille: Helmikuu 2005
Okocimia saa muuten Suomesta myös.
Puolalaiset, tsekkiläiset jne. oluet ovat pääosin ns. helppoja perusoluita, joka tietenkin tekee niistä useammille sangen juotavia. Omallakin listallani kyllä korkealla, joskin...no joo, pääsyy siihen, että k.o. maiden oluet eivät piikkipaikoilla ajele on juuri diversiteetin puute (tummaa ja vaaleaa lageria pääosin) ja varsinaisten HC-tuotteiden (vrt. trappistit, barleywinet jne.) puuttuminen.
Silti, jos tulisi komento kymmenen olusen välittömästä juomisesta, ei valinta olisi vaikea: Tsekkilän tahi polakkien tummemmat lagerit. Helppoa juoda ja makukin kohdallaan.
Puolalaiset, tsekkiläiset jne. oluet ovat pääosin ns. helppoja perusoluita, joka tietenkin tekee niistä useammille sangen juotavia. Omallakin listallani kyllä korkealla, joskin...no joo, pääsyy siihen, että k.o. maiden oluet eivät piikkipaikoilla ajele on juuri diversiteetin puute (tummaa ja vaaleaa lageria pääosin) ja varsinaisten HC-tuotteiden (vrt. trappistit, barleywinet jne.) puuttuminen.
Silti, jos tulisi komento kymmenen olusen välittömästä juomisesta, ei valinta olisi vaikea: Tsekkilän tahi polakkien tummemmat lagerit. Helppoa juoda ja makukin kohdallaan.
Jussi Häkkinen
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Zywiec on kyllä mainiota, mainiota. Okocim on kanssa hyvää. Muita mitä tuli maistettua olivat myös Harnas, Tyskie (peukku) ja Lech. Ja sitten on vielä pari muuta, joiden nimiä en valitettavasti muista...toisessa on puhveli logossa ja nimikin viittasi muistaakseni puhveliin (edit: justiin muistin! Zubr!).
Lauteilla
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 80 kurkkijaa