Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Oluet

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa

Mistä maasta parhaat oluet

Tsekki
47
23%
Irlanti
30
15%
UK
18
9%
Suomi
47
23%
Saksa
24
12%
Belgia
22
11%
USA
2
1%
Joku muu, mikä
13
6%
 
Ääniä yhteensä: 203

Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 8623
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori

#16

Viesti mronkain »

Äänestin tsekkioluita, pidän erityisesti vaaleista lagereista, tosin Urquell on yksi lemppareita. Budvar ja Radegast ovat myös hyviä, Kozelkin menee, vaikka ei ole ihan niin persoonallinen. Komppaan Mikaa siinä, että tsekkioluet ovat parhaimmillaan nimen omaan Tsekeissä. Myös Slovakiasta löytyy kelvollista juotavaa. Belgialaisista en pidä, ovat liian alkoholipitoisia minun makuuni. Tai ainakaan ei ole löytynyt sopivaa. Yksi lempparini on muuten skottilainen McEwan's, jossa taitaa olla vain vähän päälle 3% sallittuja lisäaineita (=alkoholia).
Noin yleisesti ottaen, juon mielellään paikallisia oluita, missä sitten olenkin. Usein maistuminen riippuu myös tilanteesta. Talvisin stoutit maistuvat, kuumalla helteellä joku kevyempi lager, USA:ssa paikan päällä ovat paikalliset värjätyt vedetkin (Budweiser, Miller, Coors jne.) maistuneet mainioilta, kun hellettä on yli 40 astetta ja kaipaa jotain nimen omaan janoonsa. Ei tulisi mieleenkää joku Urquell siellä. Englannissa stoutit ja alet.

En kyllä sinänsä kieltäydy juomasta juuri mitään olutta. Ehkä parhaimman makuisen olueni olen juonut Huippuvuorilla, tultiin juuri viikon vaellukselta Longyearbyeniin ja käytiin paikallisessa kapakassa syömässä ja ottamassa muutamat. Ikinä ei ole olut niin hyvältä maistunut! Merkki oli Mack, maailman pohjoisimman panimon tuote, ei mitään ihmeellistä maultaan noin normaalisti, mutta se tilanne... New Orleansissa maistelin paikallisia amber-oluita, joista pidin kovasti. Jenkkioluista erityisesti Samuel Adams maistuu kotimaassakin, silloin kun sitä sattuu saamaan.
Helsingissä onneksi ymmärretään hyvä oluen päälle ja sellaisia paikkoja kuin Janoinen lohi, Hilpeä hauki (ja muut "kalaravintolat"), Hádanka, Milenka ja monet muut ovat vielä ihan viihtyisiä paikkojakin. Hauessa maistoin kerran skottilasta alea nimeltä Stirling Brig, josta pidin kovasti.

Saksalaiset oluet ovat OK, Hofbräuhausin oma olut on maukasta, samoin Warsteiner ja niiden tyyppiset.

San Miguel maistuu.

Joskus on kyllä tullut huonojakin vastaan, mutta useimmiten kyse on siitä että juo väärässä paikassa/tilaisuudessa väärää olutta.

- Marko
Kuvake
Saturnus
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 137
Lauteille: Syyskuu 2005

#17

Viesti Saturnus »

Kyllä suomalainen olut on ehdottomasti parasta. Kylmä karhu. 8) Australialainen sitruunaolut two dogs on myös aika herkkua. Tosin sen mausta ei todellakaan tule mieleen mikään olut, mutta eiköhän sekin olueksi vielä lasketa.
Rumaa, lujaa ja nopeasti!
javu
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 211
Lauteille: Toukokuu 2005

#18

Viesti javu »

Enpä valinnut noista mitään, niin monista maista tulee vallan mahdottoman hyviä oluita.

Eniten tulee ihan janojuomatyyliin juotua töiden tai saunan jälkeen jotain suomalaista bulkkilageria jotka ovat kelvollisia ja tasalaatuisia ja sopivat tähän tarkoitukseen oikein hyvin. Ne vaan ovat niin persoonattomia ja samanlaisia että etenkin pullosta juotuna on ihan sama onko se karhua, karjalaa vai olvia.

Kun herkuttelemaan aletaan valitaankin ihan eri juomat.
Suomalaisista tietenkin Sahti on kuningas, tosin oikein hyvän sahdin löytäminen (tai tekeminen, mukavaa puuhaa sekin) on paljon tuurista kiinni. Koffin Portteri ja Laitilan Kukko ovat myös erittäin hyviä, puhumattakaan Plevnan oluista jotka ovat kaikki erinomaisia.
Muun maailman oluista trappistit ja muut luostarioluet herauttavat veden kielelle, samoin tsekkiläiset rapean humalaiset pilsit. Häkkisen mainitsemiin lambiceihin en ole yrityksistä huolimatta päässyt sisälle, se hapantuneen maku vaatii ilmeisesti kehittyneemmät makuhermot :) Mutta yritys jatkuu, esimerkiksi Tampereella ravintola Tuulensuussa on hyvät belgivalikoimat.
Brittien perusbitterit putoavat myös, pubissa otan _paljon_ mieluummin sellaisen kuin perus -hanakolmosen.
Vaaleat ja sameat vehnäoluet taasen sopivat helteiseen kesäpäivään kuin suutarin sormi sian p*seeseen.

Oluita on nykyään Suomessakin tarjolla niin paljon ettei maisteltava heti lopu.
Cheers!
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 23
Viestit: 19092
Lauteille: Helmikuu 2005

#19

Viesti Jussi Häkkinen »

mawashi kirjoitti: Isoisäni pyörähtää ainakin 720 astetta haudassaan joka kerta kun joku kutsuu sahtia olueksi. Se ei ole olutta. Se on sahtia! On loukkaus sahtia kohtaan lukea se samaan porukkaan vähäpätöisten oluitten kanssa.
Heh, ymmärrän kannan hyvin. Suomalainen oluttyyppihän se kuitenkin on, aivan kuten kaljakin. :) Minulla taas joskus keittää hieman kun joku kutsuu oluita kaljaksi ihan yleisesti.

Sahtia on tarjolla meidän suvussa joka bileissä ja siitä ne ensimmäiset hiprakat on meikäläinenkin salaa kiskonut. Olkaapa muuten varovaisia, kun alatte sahdin kanssa läträämään. Se on petollista ainetta.
Ensimmäinen muki menee päähän, toinen housuun. :)
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 41
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#20

Viesti bodyguard »

mawashi kirjoitti:
bodyguard kirjoitti:Suomestakin loytyy paljon hyviä, kuten Lammin sahti.
Isoisäni pyörähtää ainakin 720 astetta haudassaan joka kerta kun joku kutsuu sahtia olueksi. Se ei ole olutta. Se on sahtia! On loukkaus sahtia kohtaan lukea se samaan porukkaan vähäpätöisten oluitten kanssa.
Milläköhän perusteella se ei sitten ole olutta?
Se valmistetaan samoilla menetelmillä kuin olut. Yhtä hyvin voisi sanoa että Lambic ei ole olutta vaan Lambiccia, tai Lager on lageria eikä olutta :?

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi
javu
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 211
Lauteille: Toukokuu 2005

#21

Viesti javu »

bodyguard kirjoitti: Milläköhän perusteella se ei sitten ole olutta?
Se valmistetaan samoilla menetelmillä kuin olut. Yhtä hyvin voisi sanoa että Lambic ei ole olutta vaan Lambiccia, tai Lager on lageria eikä olutta :?
Kyllä minustakin sahti on nimenomaan olutta, vieläpä vanhinta edelleen valmistettavaa oluttyyppiä josta suomalaiset saavat olla ylpeitä. Sahtivierrettähän ei yleensä keitetä mutta se ei liene oluen määritelmässä vaatimuksena.
Kuvake
Magician
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 734
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Vorssa
Yhteystiedot:

#22

Viesti Magician »

Romania ja tsekki... sitten singaporesta ja thaimaasta on kanssa hyviä...
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 80
Viestit: 93840
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

#23

Viesti Mika »

Mawashin isoisän tapauksessa kyse lienee ollut periaatteesta. ;)
Jo vuosisatojen ajan Suomessa valmistettu perinteinen oluttyyppi. Maultaan maltainen, hedelmäinen ja kirpeähkö. Sahti voidaan maustaa katajaoksilla ja humalilla. Suomessa sahtia valmistetaan ohra-, ruis- ja kauramaltaista.
Sahti
Ohra- ja ruismaltaista valmistettu perinteinen suomalainen maalaisolut, jossa on mausteena humalan lisäksi usein myös katajaa. Maltaita käytetään valmistuksessa paljon. Sahti on valmista kahden viikon käymisen jälkeen; se nautitaan ilman suodattamista, sameana.
Suomalaisista tuotteista toistaiseksi vain Lapin Puikula -perunalla on suojattu alkuperänimitys. Se hyväksyttiin tammikuussa 1997. Sahti puolestaan on saanut "aito perinteinen tuote" -todistuksen syksyllä 2001, ja 14.2.2002 sahti rekisteröitiin EU:n aito perinteinen tuote (APT)-rekisteriin (ks. tiedote). Komission käsittelyssä on suojattua maantieteellistä merkintää hakeva "Kainuun Rönttönen".
Sahti on ikivanha juhlajuoma, jota valmistetaan edelleen useissa kunnissa. Se on pintahiivatyyppinen olut, josta ei suodateta hiivaa pois, minkä vuoksi sahti on sameaa.
Ja niin edelleen. Eli on ja ei, miten tuon nyt ottoo....:D

Lähteitä löytyy kopioimalla noita tekstejä. Voin myös hakea uudelleen, jos jotakuta kiinnostaa.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Gere
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 395
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Kuortane

#24

Viesti Gere »

London Pride :smt049 Suomalaisia tulee juotua eniten jo pelkästään hinnan takia, mutta kun on varaa valita niin london pride. :D
It is what it is.
Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004

#25

Viesti Elina »

Joku muu, mikä: Puola! o/
Kuvake
Jukka Suominen
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 1019
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: Tampere

#26

Viesti Jukka Suominen »

Joku Muu Mikä!

Vastaus on myöskin Puola. Siellä join päivittäin muutaman tuopillisen paikallista Zywiec olutta yhden lukukauden verran .. Okocim myös hyvää mutta ei niin hyvää.
Tekee muuten hallaa kamppailulajiharrastukselle olla 5kk humalassa joka päivä, varsinkaan kun ei treenaa sekuntiakaan, jos ei nyt käytännön katutappelua lasketa, mutta sitäkään herkkua ei jokapäivä saanut. :suomi: :hammas:
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 23
Viestit: 19092
Lauteille: Helmikuu 2005

#27

Viesti Jussi Häkkinen »

Okocimia saa muuten Suomesta myös.

Puolalaiset, tsekkiläiset jne. oluet ovat pääosin ns. helppoja perusoluita, joka tietenkin tekee niistä useammille sangen juotavia. Omallakin listallani kyllä korkealla, joskin...no joo, pääsyy siihen, että k.o. maiden oluet eivät piikkipaikoilla ajele on juuri diversiteetin puute (tummaa ja vaaleaa lageria pääosin) ja varsinaisten HC-tuotteiden (vrt. trappistit, barleywinet jne.) puuttuminen.

Silti, jos tulisi komento kymmenen olusen välittömästä juomisesta, ei valinta olisi vaikea: Tsekkilän tahi polakkien tummemmat lagerit. Helppoa juoda ja makukin kohdallaan.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kuvake
TimoS
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 41
Viestit: 23344
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Hesa
Etulaji: Shorin ryu Seibukan karate
Sivulajit: Matayoshi kobudo
Takalajit: Matsuoi-ha Shorinji ryu Renshinkan karate
Yhteystiedot:

#28

Viesti TimoS »

Yksi parhaista oluista joita olen Prahassa maistanut on U Flekun oma! Ai että on hyvää tummaa ja vahvaa olutta, eikä se ole edes hinnalla pilattu, näin kohtuullisen tulotason omaavan mielestä siis
Timo Saksholm

Karate wa kunshi no bugei
Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004

#29

Viesti Elina »

Zywiec on kyllä mainiota, mainiota. Okocim on kanssa hyvää. Muita mitä tuli maistettua olivat myös Harnas, Tyskie (peukku) ja Lech. Ja sitten on vielä pari muuta, joiden nimiä en valitettavasti muista...toisessa on puhveli logossa ja nimikin viittasi muistaakseni puhveliin (edit: justiin muistin! Zubr!).
Kuvake
MarkkuT
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 6493
Lauteille: Maaliskuu 2005

#30

Viesti MarkkuT »

Mika kirjoitti: Mawashin isoisän tapauksessa kyse lienee ollut periaatteesta. ;)
Eipä leipä.

Siis ehdottomasti tämä on periaatekysymys. Ei sillä valmistustavalla ole tämän kanssa mitään tekemistä. Se ei ole olutta. Se on sahtia. Piste.

;)
Ain't no one.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 89 kurkkijaa