Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Ravintoloiden kotiinkuljetus

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Ravintoloiden kotiinkuljetus

#1

Viesti Mika »

Suomessa liki yksinomaan vain pitseriat ja kebabbilat ovat toimittaneet ruokaa ihmisille, kun taas muualla maailmassa vaihtoehtoja on paljon enemmän. Hymyä herätti se, kun kaverimme Malesiassa tilasi Mäkkäristä apetta kotiinsa. :D

Nyt Wolt on muuttamassa tätä. Sain juuri sähköpostin, jonka mukaan Wolt laajentaa toimintaansa Helsingistä ja Turusta Tampereelle.
Ravintolaruokaa kotiin toimittava Wolt avaa tänään Tampereella – palvelussa jo lähes 60 000 käyttäjää

> Tilata voi heti 23 ravintolasta: Siipiweikot, Sitko, Bar Burrito – toimitus maksaa vain 3,9 euroa.

> Wolt tavoittelee Tampereella 10 000 käyttäjää muutamassa viikossa. Palvelussa jo lähes 400 ravintolaa, välittää lähes 1 000 annosta päivässä.

Helsingissä ja Turussa hurjan suosion saavuttanut kotimainen ruoan tilaus- ja kotiinkuljetuspalvelu Wolt avaa tänään perjantaina Tampereella. Palvelussa on heti alussa mukana 23 ravintolaa Siipiweikoista Sitkoon ja Pancho Villasta Bar Burritoon. Lisää avaa joka viikko. Rekisteröityneiden käyttäjien kokonaismäärä on palvelussa jo lähes 60 000.

“Ei tehrä tästä nyt numeroo, mutta Tampereessa on älyttömästi potentiaalia kotiinkuljetukselle ja paljon asiakkaita, jotka ovat toivoneet Woltia kuukausia”, Woltin operatiivinen johtaja Juhani Mykkänen sanoo.

“Uskoisin tamperelaisten innostuvan, kun kotiin saa nyt perinteisten pizza-kebab-suosikkien lisäksi myös sushia, wingsejä ja vegeruokaa.”

Wolt kuljettaa Tampereella keskustan alueella kotiin noin 20–30 minuutissa, ja kuljetuksen hinta lähtee vain 3,9 eurosta. Ravintoloista voi tilata Woltilla myös mukaan tai pöytään.

“Meillä on Helsingissä lähes 50 000 ja Turussa noin 10 000 rekisteröitynyttä käyttäjää”, Mykkänen kertoo. “On kiinnostavaa nähdä, kuinka äkkiä kymppitonnin raja menee Tampereella rikki. Turussa se vei vain muutamia viikkoja.”

Woltin ovat palkinneet vuoden sisällä niin Apple, Wired-lehti kuin Vuoden asiakasteko -kisa, ja palvelu on kasvanut huimaavaa vauhtia.

“Meidän kautta tehdään jo lähes 1 000 ostosta päivässä, ja parhaat kauppiaat ovat lisänneet Woltin kautta kokonaisen myyntipäivän viikkoonsa”, Mykkänen kertoo.”

“Woltin kuljetuksia tekee noin 160 lähettiä, ja mukana on noin 400 ravintolaa. Lisää liittyy mukaan lähes päivittäin.”

Minne Wolt kuljettaa?
Wolt kuljettaa Tampereella aluksi seuraavissa postinumeroissa: 33100, 33180, 33200, 33210, 33230, 33240, 33250, 33500, 33540 ja 33800. Kuljetusalue on valittu sen perusteella, minne saadaan heti alussa toimitettua tehokkaasti. Alue laajenee asiakkaiden palautteen myötä.

Nämä 23 ravintolaa ovat mukana – lisää tulee joka viikko
Aussie Bar, Tampere
Bar Burrito
Bella Roma & Daddy's Diner, Ideapark *
Bella Roma, Siperian liikekeskus
Classic American Diner, Finlayson (Siperian kauppakeskus)
Classic American Diner, Koskikeskus
Classic American Diner, Lielahti *
Coyote & Sticky Wingers, Ideapark *
Faasai Thai Ravintola
Gringos Locos, Tampere
Hella & Huone Deli
La Fiesta
Lotus Garden
Maruseki
Nile Kebab
Pancho Villa, Tammela
Ravintola Pure Bite
Siipiweikot
Sitko Pizza & Bar
Sodexo TTY *
Sticky Wingers, Tampere
Subway Näsilinnankatu
Subway Rautatienkatu

* Ei mukana kotiinkuljetuksessa.
Woltin kautta ruoan tai vaikka kahvin toi tilata etukäteen pöytään tai kannettavaksi. Kotiinkuljetus ei siis ole ainoa sovelluksen hyöty.

Woltin sivut:



[video][/video]

Koska Tampere tuli mukaan vasta nyt, en ole kokeillut sovellusta käytännössä. Onko joku Helsingissä tai Turussa asuva potkulainen tutustunut palveluun?
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 5292
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Naantali
Etulaji: Jumppa

Ravintoloiden kotiinkuljetus

#2

Viesti MikaM »

Nyt vasta kuulin koko touhusta, joten markkinoinnissa kehitettävää. Mennee testaukseen.
“Maamiinat kioskeihin”
RadioRock
Kuvake
fudo
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 916
Lauteille: Elokuu 2010
Etulaji: Kase Ha Shotokan Ryu

Ravintoloiden kotiinkuljetus

#3

Viesti fudo »

Poistin Wolt-sovelluksen puhelimestani joskus viime syksynä, kun kuulin tuttavaltani Woltin toimintamallista ruokaa kuskaavien lähettien vinkkelistä katsottuna. Asiasta oli kriittisiä juttuja Hesarissa (löytyvät edelleen hakusanalla Wolt). Luin silloin jonkun mielenkiintoisen blogikirjoituksenkin aiheesta, mutta sitä kirjoitusta en onnistu nyt löytämään.
空手に先手なし
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Ravintoloiden kotiinkuljetus

#4

Viesti Lasse Candé »

Mika kirjoitti: Woltin kautta ruoan tai vaikka kahvin toi tilata etukäteen pöytään tai kannettavaksi. Kotiinkuljetus ei siis ole ainoa sovelluksen hyöty.
Korelan baarilla on vähän samankaltainen sovellus. Sinne kun soittaa, niin ne väsää pizzan valmiiksi ja sitten voi mennä suoraan sinne valmiille pizzalle. :D

(Perjantaiperinne...)
Kuvake
fudo
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 916
Lauteille: Elokuu 2010
Etulaji: Kase Ha Shotokan Ryu

Ravintoloiden kotiinkuljetus

#5

Viesti fudo »

Edit: hanakalla googletuksella löytyi se blogikirjoitus Woltin liiketoimintamalliin liittyen.

Hesarin arkistosta löytyy näköjään myös Hese Salmelan näkemys ruokalähettiyrityksen pyörittämisestä. Jos en väärin muista, Salmela yritti pyörittää Gastronauttia siinä kuitenkaan onnistumatta; loppupäätelmä oli, että homma — siis ruoan kotiinkuljetus ravintoloista — ei onnistu liiketaloudellisesti järkevällä tavalla.
空手に先手なし
Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 5292
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Naantali
Etulaji: Jumppa

Ravintoloiden kotiinkuljetus

#6

Viesti MikaM »

Olisi kiva nähdä vastine tuollaiselle, vaan kohtahan sellainen käräjillä saadaan...
“Maamiinat kioskeihin”
RadioRock
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Ravintoloiden kotiinkuljetus

#7

Viesti Mika »

Mikä oikeustapaus on kesken?

Luin tuon blogikirjoituksen. Onhan tuossa mutkansa, mutta tuo ei sillä lailla iskenyt arvomaailmaani, että katsoisin maailmassa olevan tuon takia vikaa. Kysyin äsken tuolta kuskilta, onko Wolt hyvä työnantaja. Hän sanoi ettei sitä päätyönään kannata tehdä, mutta saa siitä taskurahaa.

Tilasimme Woltin kautta texmexiä klo 12.15. Kuski soitti ovikelloa 12.30. :o 8-)

Nyt loppui se pitsan syöminen. Vihdoinkin on vaihtoehtoja! Voin siis yhden kokemuksen perusteella suositella Woltia varsin lämpimästi.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 5292
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Naantali
Etulaji: Jumppa

Ravintoloiden kotiinkuljetus

#8

Viesti MikaM »

Tietääkseni mikään ei ole kesken. Tulipa vaan mieleen, että joko blogin kirjoitus on totta ja lakia rikotaan. Tai sitten on aihetta [mikä on yritykesn kunnianluokkausta vastaava rikos; perätön ilmianto?] käräjille muuten.
“Maamiinat kioskeihin”
RadioRock
Kuvake
Point
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 6870
Lauteille: Tammikuu 2009

Ravintoloiden kotiinkuljetus

#9

Viesti Point »

Nyt en ole varma mitä kohtaan blogisti tuossa bloggauksessaan hyökkäsi? Onko kuljetusmaksu joissakin tapauksissa liian kallis vai mitä? No, siitä voidaan ollan tietenkin montaa mieltä. Tietenkin, jos yhden annoksen kuljetusmaksuksi tulee yli 15 €, niin kyllähän se tuntuu ylihinnoittelulta. Tällöin useinmiten markkinat korjaavat.

Vai ottiko bloggaajaa päähän Slushin "menestyjät" ja Punavihreän kuplan asukkaat? No, Woltin Miki Kuusela on kyllä kopioinut bisneksen ja Suomen markkinoilla sen edeltäjä oli saksalainen Foodora. Itse en näe kyllä tuollaisessa mitään väärää. Kilpailu on hyvästä. Markkinoilla pärjäävät ne jotka osaavat tehdä asiat paremmin kuin kilpailijat.

(OT:n Imagen juttu kloonibisneksestä, johon viittasin http://www.image.fi/image-lehti/kloonie ... kailematta" onclick="window.open(this.href);return false; )

Tietenkin on hyvä olla kriittinen, ettei työntekijöitä hirveästi sorreta, mutta en kyllä näe tuossa palkkausmallissa mitään erikoista verrattuna provikkapalkkaisten myyjien työhön. Mutta jostain syystä näille ei löydy puolustajia juuri ikinä. Täyspainoisesti tuolla kuski työllä ei taida Suomen markkinoilla taida voida elää, mutta en tiedä onko se tarkoituskaan. Tämä (vasemmiston?) vanhanaikainen kuva siitä, että kaikkien töiden pitäisi olla kokoaikaisia ja pitkäaikaisia ei oikein tunnu olevan tätä päivää, kun työmarkkinoilla on rakennemuutos käynnissä. Aika vaikea tässä on yrittää, jos kaikessa pyritään nähdä ensimmäisenä ongelmia ja sen sijaan, ettö mahdollisia haasteita pyrittäisiin ratkomaan, niin päätetään pyrkiä torppaamaan koko asia. Mutta tämä olkoon oma juttunsa.

Lisäksi näen Herra Hesen lausunnot lähinni lievänä katkeruutena. Hän tuli markkinoille palvelulla aikana jolloin markkinat eivät välttämättä olleet valmiit ja ja tuotekaan ei ollut konseptina ehkä maailman hiotuin. Nýt kun markkinat ovat ehkä valmiimpina, kun kuluttajat ovat entistä tottuneempia maksamaan palveluista ja lopullinen palvelukonseptikin on huomattavasti hiotumpi, niin kyllähän sitä ehkä harmittaa. Mutta aika näyttää tuleeko siitä kannatavaa. Itseäkin ehkä hieman epäilyttää ovatko Suomen markkinat tarpeeksi isot kovin monelle toimijalle.

Mutta itse olen tilannut pari kertaa ruokaa Foodoran kautta. Molemmilla kerroilla tuli ruoka nopeammin verrattuna perinteisiin pizzapaikkoihin ja molemmilla kerroilla asiakaspalvelusta oltiin yhteydessä, jos arvio toimituksesta siirtyy. Toisella kerralla tilasin lauantai iltana, joilloin pakkasta oli -20 astetta, joten ruuhka oli odotettava. Silti tunnin toimitus la iltana klo 21 on aika hyvä suoritus.

Varmaan tulen jatkossa tilamaan omalta osaltani aina jommasta kummasta. Tämän hetkisen asuinpaikan postinumero on sen verran pieni, että valikoima on myös aika laaja.
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Ravintoloiden kotiinkuljetus

#10

Viesti Mika »

Ilmeisesti fudo tarkoitti tätä kohtaa tuosta linkkaamastaan blogikirjoituksesta:
Hesarin taannoisen uutisen mukaan lähetin alkupalkka on 9 euroa tunnilta plus yksi (1) euro toimitetulta tilaukselta. Yksi lähetti kyennee tekemään tunnissa maksimissaan kolme toimitusta; tuntipalkka on siis 9–12 euroa. Tämä osuu yksiin Woltin toimitusjohtajan sanoihin, joiden mukaan lähetin keskituntipalkka on 10.88 euroa. Ehkä se on lukiolaiselle ihan mukava ansio.

Mutta. Lähetin pitää maksaa tekemäänsä työhön liittyvät kulut omasta pussistaan. Toisin sanoen kulkuneuvo, sen käyttö ja ylläpito sekä puhelinkustannukset jäävät lähetin maksettaviksi. Missä muussa työpaikassa operatiivisen toiminnan kulut heitetään työntekijän harteille?

Työnantajan tulee maksaa työntekijälle tämän oman auton käytöstä työtehtävien hoitoon 0.44 euroa kilometriltä ja polkupyörän käytöstä vastaavasti 0.10 euroa. Työntekijälle nämä ovat kulukorvauksia, joita ei veroteta.
Rikotaanko tuossa lakia, vai onko tuossa kritiikissä kyse arvoista?

Muutenhan tuo blogikirjoitus on varsin asenteellinen noin muutenkin, mutta sillä ei ole merkitystä, koska vain faktoilla on merkitystä. Se kuitenkin laittaa miettimään, että onko tässä nyt toimittu rikollisesti vaiko vain joidenkin arvomaailman vastaisesti. Minä en siis tiedä lakipykäliä tuon suhteen niin hyvin.


Hesarista tosiaan löytyy Heikki "Hellburger" Salmelan kommentteja aiheesta. Lainaan nyt siitä artikkelista ensin kohdan, joka liittyy yllä olevaan kysymykseeni.
Woltin ruokakuriirit eivät ole työsuhteessa vaan alihankkijoita, joista jokainen ajaa niin monta tuntia viikossa kuin haluaa. Wolt maksaa kuljettajille työkorvauksen. Kuluistaan kuskit vastaavat itse.

”Jos palkkaisimme työsuhteeseen 50 kuljettajaa ja ostaisimme 50 autoa, niin malli olisi varmasti vaikeampi”, Mykkänen sanoo. ”Olemme katsoneet johtavan suomalaisen lakifirman ja kansainvälisen tason konsulttiyhtiön kanssa, että homma on kestävällä pohjalla.”



Tässä on artikkeli Woltin läheteistä: Ruokalähetin karu arki: viikossa käteen 150 euroa – isä maksaa bensat


Tässä on sitten Nyt-liitteen kolumni, joka käsittelee aihetta samalla otteella kuin Point tuossa viestissään puhuessaan työelämämuutoksista (Wolt on siinä vähän kuin keihäänkärkenä, joten eri aiheeseen en sinänsä ole keskustelua ohjaamassa).
Tietoverkkojen ja erityisesti mukana kulkevan internetin avulla työ on mahdollista organisoida paljon tehokkaammin kuin ennen.

Yrityksen ei enää välttämättä tarvitse pitää työntekijöitä tasaisessa päivätyössä, kun heidät voi kutsua sovelluksella erittäin nopeasti ja tehokkaasti töihin silloin, kun tarvetta on. Parhaassa tapauksessa tarvittavasta työsuorituksesta voi vielä järjestää muutamassa minuutissa huutokaupan, jolloin hinta laskee entisestään.

Yhä useammasta ammatista on tulossa tällaista satunnaista keikka- tai silpputyötä, jota ohjaavat algoritmit ja sovellukset.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 6402
Lauteille: Lokakuu 2009

Ravintoloiden kotiinkuljetus

#11

Viesti Ile »

Kieltämättä hyvä ajoitus kun se Hesarin jutun julkaisu osui syksyllä juuri samaan ajankohtaan Slushin kanssa, jonka vetäjänä Miki vielä edellisenä vuotena oli...
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Ravintoloiden kotiinkuljetus

#12

Viesti Mika »

Kilpailu kiristyy.


Kuva
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Ravintoloiden kotiinkuljetus

#13

Viesti Mika »

Tampere on avattu.
Foodora kuljettaa ruokaa Woltin tapaan, mutta uusi yritys tekee sen polkupyörillä. Ruoka pysyy lämpimänä lähetin termoboksissa ja erillisessä lämpöä eristävässä pussissa.

Yritys toimittaa tällä hetkellä ruokaa ravintola Thai & Laosista, 4 Delistä, Faasai Thai Ravintolasta, Pyynikin Munkkikahvilasta, Ohranjyvästä, Pella's Cafesta ja Söpö Himalayasta. Ennakkoon ruokaa voi tilata Sitko Pizza & Barista ja Borneosta.


Saapa nähdä riittääkö Tampereella markkinoita molemmille.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
fudo
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 916
Lauteille: Elokuu 2010
Etulaji: Kase Ha Shotokan Ryu

Ravintoloiden kotiinkuljetus

#14

Viesti fudo »

Wolt on saanut nimekkäiltä sijoittajilta 10 miljoonaa euroa, minkä myötä se kansainvälistyy. 33 ravintolaa Tukholman ytimessä on ensimmäinen etappi Suomen ulkopuolella. Myös muut Pohjoismaat ja Baltia ovat jo työn alla.

Parikin Ylen uutista:

空手に先手なし
Kuvake
fudo
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 916
Lauteille: Elokuu 2010
Etulaji: Kase Ha Shotokan Ryu

Ravintoloiden kotiinkuljetus

#15

Viesti fudo »

Ruokalähetti Foodorassa muhii jonkinlainen kapina, ja myös Woltilla on haasteita. Hesarissa on aiheesta kirjoitus, josta alla muutama lainaus. Näyttää siis edelleen siltä, että ruokalähettiyrityksen on varsin vaikeaa toimia liiketaloudellisesti järkevällä ja eettisesti kestävällä tavalla.
Kun ruokalähettipalvelu päätti kesällä ilmoitusluonteisesti alentaa arkisin tuntitaksaa kahdeksasta seitsemään euroon, Pietolalle riitti.

”Meille ilmoitettiin, että jos ei allekirjoita uutta sopimusta, työt eivät jatku”, hän sanoo.

--

Osa Foodoran läheteistä on Vapaa syndikaatti -nimisen pienjärjestön kanssa nyt ryhtynyt kampanjoimaan palkkioiden alennuksia ja muita työehtojen heikennyksiä vastaan. Vastaava kampanja on aiemmin aloitettu Berliinissä.

--

Helsingin keskustassa järjestettiin torstaina mielenilmaus, jossa kymmenkunta Foodoran entistä ja nykyistä lähettiä vei lähettipalvelun toimistoon vaatimuksensa. Ovea heille ei tosin avattu, joten Tammisto ja kumppanit joutuivat tyytymään paperien sujauttamiseen firman postilaatikkoon.

--

On mahdotonta tietää, miten moni Foodoralla työskentelevistä sadoista läheteistä todellisuudessa on tyytymätön tilanteeseen tai seisoo mieltään osoittaneen joukon vaatimusten takana.

--

Suurin osa Foodoran läheteistä ei ole työsuhteessa Foodoraan, vaan he työskentelevät yrittäjinä.

Foodora perustelee yrittäjämuotoisuutta joustavuudella ja vapaudella, jota tämä läheteille tarjoaa.

”Jotta voimme vastata erilaisiin tarpeisiin, lähettimme toimivat yrittäjäpohjaisesti. Tämä mahdollistaa myös lähettikumppaneillemme joustavammat työskentelymahdollisuudet. Esimerkiksi opiskelijat kaipaavat sekä joustavia tunteja että työaikoja”, todetaan sähköpostissa, jossa Foodora Finland vastaa HS:n kysymyksiin johtajansa Carl Tengbergin nimissä.

Rose Pietolan mielestä taas yrittäjäpohjaisuus on perimmäinen syy siihen, miksi Foodoran kaltaisten yhtiöiden tarvitsee välittää varsin vähän niille työskentelevistä ihmisistä. Palkkioita voi muuttaa ilmoitusluonteisesti, eivätkä vakuutukset ole pakollisia.

--

”Epävarmuus ei ole vain Foodoran ongelma, vaan se koskee muitakin aloja”, korostaa myös Tuomas Tammisto. Myös Foodoran suomalaisessa kilpailijassa, ruokalähettipalvelu Woltissa, on hänen mukaansa samankaltaisia ongelmia.

Vaikka Foodaralle lähetit ovat yrittäjiä tai ”kumppaneita”, Tammiston mielestä lähettien suhde yhtiöön muistuttaa läheisesti työsuhdetta – vain huonommilla ehdoilla.

Samaa mieltä on SAK:n Juntunen.

--

Tammiston edustama joukko vaatii palkkionalennusten perumisten lisäksi sitä, että läheteille annettaisiin mahdollisuus solmia työsopimus. Lisäksi he haluavat, että työntekijät vakuutettaisiin sairaus- ja onnettomuustapausten varalta.

--

Tappiota tekevä Foodora perustelee sähköpostissaan tuntipalkkion alentamista sillä, että yhtiö on ”optimoinut” samanaikaisesti työskentelevien lähettien määrää ja kuljetusreittejä.

”Uskomme myös, että pitkällä tähtäimellä muutos tarjoaa parempia ansaintamahdollisuuksia lähettikumppaneillemme”, yhtiö selittää.

Foodora muutti kesällä lähettiensä palkkioita niin, että tuntitaksaa laskettiin eurolla, mutta lähetyskohtaista provisiota nostettiin 20 sentillä 2,20 euroon. Tammiston mukaan lähetti pystyy Helsingissä yleensä tekemään kaksi tai kolme kuljetusta tunnissa.

Lisäksi autolla liikkuvilta läheteiltä vietiin kilometrikorvaukset.
空手に先手なし
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 63 kurkkijaa