Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Hamppu ja kannabis — kolikon kaksi puolta

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
McKe
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 903
Lauteille: Elokuu 2008
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Hamppu ja kannabis — kolikon kaksi puolta

#46

Viesti McKe » loka 3, 2013, 13.20

Aihki kirjoitti: Onhan sitä Suomessa viljelty ihan laillisesti kuitukasvina ihan viime aikoinakin, kukaan kun ei käsittele sitä täällä niin taidettiin kyntää pellonparanteeksi ja tuet sai.
Kyllä sitä käsitellään. Itsekin ajelen päivittäin kuituhamppupeltojen ohi kulkevaa tietä töihin.
Öljyhampun kasvatuskin on alkanut viimevuosina kiinnostaa yhä enemmän. Tämän kasvukauden viljelyala jäi kai muutamaan hehtaariin, mutta ilmeisesti keväällä on tulossa paljon lisää peltoalaa viljelyyn.
En tiedä joko tästä hankkeesta on ollut puhetta http://www.hyotyhamppu.fi/" onclick="window.open(this.href);return false;
Rules are just helpful guidelines for stupid people.


Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 5939
Lauteille: Joulukuu 2010
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 8 kertaa

Hamppu ja kannabis — kolikon kaksi puolta

#47

Viesti Aihki » loka 3, 2013, 13.29

McKe kirjoitti: Kyllä sitä käsitellään.
Hyvä jos ollaan siihen päästy. Oma kokemukseni oli 10 v takaa, jolloin mm. kerran Kokkolaan ajellessani tapasin Virtain takamailla n. 7 ha hamppuviljelmän. (Ei ollut mitenkään piilossa vaan tie meni reunassa.) Muistin vain myöhemmin lukeneeni, että silloin niitä ei voinutkaan Suomessa käsitellä ja vienti raakana taasen ei kannata.

Kuvake
nassesetä
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 13
Viestit: 4597
Lauteille: Heinäkuu 2007
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Hamppu ja kannabis — kolikon kaksi puolta

#48

Viesti nassesetä » loka 4, 2013, 23.19

Kuva


Kuva

Räpsäisin nuo kolme viikkoa sitten kotopuolessa. Kauhavantien varressa on tien molemmin puolin komea hamppupelto.
Jos luoja suo ja tähdet ovat oikeassa asennossa, testaamme isäukon kanssa tulevana keväänä kuituhamppua. Kysäisin asiasta tuossa ensimmäisen sivun esityksessä olevalta Jari Luokkakalliolta. Hän sanoi, että Kauhavan yrittäjä joko lopettaa tai laajentaa tuotantoaan, koittaen haalia lisää sopimusviljelijöitä. Hän hoitaa ilmeisesti myös urakoinnin niiton ja paalauksen suhteen, mikä meidän kohdalla onkin välttämätöntä, koska niitä vekottimia meillä ei ole.

Käyn tässä töiden ohella etäopintoina erästä maajussikoulua ja tänään lähiopetuspäivänä tuli puhuttua erään kanssa joka niin ikään oli isänsä kanssa testannut kuituhamppua. Vituiksi oli menny heillä korjuukaluston puutteellisuuden vuoksi. Kuulemma tavallinen niittokone on alta aikayksikön tukossa hamppukuidusta ja kuidun sitkeyden vuoksi laite onkin sitten puhdistettava suurin piirtein kaasupolttimella. Olivat ilmeisesti olleet lähemmin myös noissa jalostuskuvioissa mukana, koska vieläkin kotona kuulemma pyöri jossain hamppubrikettiä ja eristelevyä.

Eli valitettavasti vähän näyttää siltä, ettei hamppu oikein ole ottanut tuulta alleen, vaikka mahdollisuuksia olisi vaikka kuinka. Monesti uudet asiat jämähtävät paikoilleen yllättävän vähäpätöistenkin seikkojen vuoksi. Voisi kuvitella, että hampun jalostuksen suhteen olisi suht helppoa pystyttää pilottilaitoksia ja homman toimiessa, olisi helppoa haalia lisää yrittäjiä mukaan tuottoisan ja helppohoitoisen kasvin tuottajiksi. Mutta jos käy niin, että jo itse pilottihanke kompastuu puutteelliseen korjauskalustoon, koko homma voi kuivua kasaan, koska liian harva maajussi on valmis investoimaan uusiin kalliisiin laitteisiiin, koska riittävää varmuutta menekistä ei ole. Näinhän ne noidankehät aina syntyy. Olisi tarvetta kunnon kickstartille.
Vapon tarjoama malli voisi toimia. Turvetta tuottavat lähes yksinomaan yrittäjät, joiden tilipussi riippuu omasta ahkeruudesta ja ammattitaidosta, mutta traktoreita lukuunottamatta, tuotantokoneisto kuuluu firmalle. MTT voisi mielestäni hyvin kopioida tämän konseptin.

Mutta pitäkäähän peukut pystyssä. Kuituhampun lisäksi meitä kiinnostaa myös öljyhamppu. Ja ehkäpä, jos niikseen tulee, tuolta hamppupellon keskeltä voimme sopivaa korvausta vastaan varata pienen pläntin, johon saa tulla kasvattamaan omia kann..koristechilejä piiloon pahoilta katseilta.
:weedman:
My life is all that I've known
And it's all that keeps me here
My time is all that I own
So I won't let it slip away

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 89096
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 724 kertaa
Tykätty: 247 kertaa
Viesti:

Hamppu ja kannabis — kolikon kaksi puolta

#49

Viesti Mika » loka 5, 2013, 09.54

Tuohan kuulostaa mielenkiintoiselta. :) Pidäthän meidät ajan tasalla.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
taikuri
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 26
Viestit: 2719
Lauteille: Kesäkuu 2008
Paikkakunta: Mazatlan, Sinaloa, Mx
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Hamppu ja kannabis — kolikon kaksi puolta

#50

Viesti taikuri » loka 5, 2013, 12.39

Hyviä kuvia on nassesetä ottanut. Vegetatiivinen vaihe on näköjään edennyt hyvin tai sitten niissä on jo jonkin verran ns. kukitusvenymää. Tuosta kaatovalmis n. 40 vrk. kuluttua?
When tyranny becomes law, rebellion becomes duty.

McKe
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 903
Lauteille: Elokuu 2008
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Hamppu ja kannabis — kolikon kaksi puolta

#51

Viesti McKe » loka 5, 2013, 12.44

taikuri kirjoitti: Hyviä kuvia on nassesetä ottanut. Vegetatiivinen vaihe on näköjään edennyt hyvin tai sitten niissä on jo jonkin verran ns. kukitusvenymää. Tuosta kaatovalmis n. 40 vrk. kuluttua?
Nuo kaadetaan vasta keväällä.
Rules are just helpful guidelines for stupid people.

Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 12746
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 33 kertaa

Hamppu ja kannabis — kolikon kaksi puolta

#52

Viesti MtJ » loka 5, 2013, 14.35

Tuosta tuli mieleen myös pellava, siis tuosta keväällä kaatamisesta (tosin pellavathan liotetaan, "likolahdessa"). Sitäkään ei taideta pahemmin nykyaikana viljellä?

Taitaa olla niin, että vaikka raaka-ainetta saisikin, jatkojalostus huutaa poissaolollaan.
“All over the place, from the popular culture to the propaganda system, there is constant pressure to make people feel that they are helpless, that the only role they can have is to ratify decisions and to consume.” - Noah Chomsky

Kuvake
taikuri
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 26
Viestit: 2719
Lauteille: Kesäkuu 2008
Paikkakunta: Mazatlan, Sinaloa, Mx
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Hamppu ja kannabis — kolikon kaksi puolta

#53

Viesti taikuri » loka 25, 2013, 18.57

Tämä on suoraan Suomen virallisen kotikasvattajan blogista:
ljettävä oikeusmurha - hampunviljelijä Timo Haaran lapsi huostaanotettu
Kannabiksen kerrotaan aiheuttavan mielenterveysongelmia. Klassisessa wanhan koulukunnan valistuksessa on peloteltu myös esimerkiksi lapsettomuudella, ja vaikka tissien kasvamisella miehille. Vain mielikuvitus rajana.

Iisalmen Sanomat uutisoi tänään tapauksesta, joka oli vetää allekirjoittaneen sanattomaksi. Hampunviljelijä Timo Haaran sylivauvaikäinen lapsi on huostaanotettu. Keiteleen kunnan sosiaaliviranomainen teki viime maanantaina Haaran neljän kuukauden ikäistä lasta koskevan kiireellisen sijoituspäätöksen. Samalla Haaran yhteishuoltajuus käytännössä vaihtui lapsen valvottuihin tapaamisiin.

Sijoituspäätöstä perustellaan muun muassa sillä, että isä on vaarantanut lapsensa terveyden altistamalla hänet kannabikselle. Lisäksi elinympäristö voi vaarantaa lapsen tasapainoista kasvua ja kehitystä, kertoo Iisalmen Sanomat.

Uutinen sai minut tuntemaan surua, vihaa ja pelkoa.

Tulin suunnattoman surulliseksi Timo Haaran ja hänen lapsensa puolesta. "Lapsellisena" ihmisenä itsekin voin ehkä kuvitella sinne päin, miltä hänestä saattaa tuntua.

Tulin julmetun vihaiseksi Timo Haaran puolesta. Kuinka pitkälle henkilöön kohdistuva virkakoneiston vaino voidaan viedä? Vuosien mittaan hänen laajat hamppupeltonsa on niitetty virkavallan toimesta lukuisia kertoja.

Pelko: milloin on minun ja minun lapseni vuoro joutua virkaintoisten ja ammattitaidottomien sosiaalihenkilöiden hampaisiin - taas. Kerran nimittäin jo yritettiin, mutta asia selvisi rehellisellä järkipuheella.

***

Haara on välillä istutettu kiven sisään, välillä taas vapautettu syyttämättäjättämispäätöksellä jalostamansa ja kasvattamansa hamppulajikkeen alhaisen THC-pitoisuuden vuoksi - joka tarkoittaa, että lajike ei ole juurikaan soveltuva päihtymistarkoitukseen. Syyttämättäjättämispäätöksestä huolimatta Haara ei tietääkseni ole saanut kokemistaan mittavista taloudellisista tappioista ja kaikesta muusta höykytyksestä edes pahoitteluja.

- Kuusi vuotta on elämästäni mennyt tähän. Hamppupellot, joiden satoa olisi voinut käyttää lukemattomiin erilaisiin hyötytarkoituksiin, on niitetty milloin milläkin verukkeella.

Omaisuusvahingot ovat merkittävät ja yhteiskunnan varoja on tuhlattu aivan turhaan. Vankeudessakin on oltu ja nyt viedään vielä lapsi, Haara hämmästelee.

- Kunnian ja omantunnon kautta haluan vain tehdä töitä hampun jalostuksen parissa ja työllistää siinä sivussa muutaman muunkin ihmisen. Bioala tulee vielä olemaan maailman suurin bisnes, Haara sanoo.

***

Haara tunnustaa, että hänen kodissaan on tuoksunut kannabis, suomeksi hamppu. Hän tunnustaa, että hänen lapsensa on nähnyt hamppupellon.

Entä sitten? Aivan, kuten Haara sanoo, näistä asioista ei ole lapsen kehitykselle tai terveydelle minkäänlaista haittaa eikä vaaraa. Voisipa perinteiseen, Suomessakin aikanaan talonpojille lakisääteisesti pakollisen viljelyskasvin kasvattamiseen tutustumisen ajatella jopa kehittäväksikin.

Ja entäpä, jos Haaran asunnossa olisikin ollut jopa päihteeksi soveltuvaa hamppua? Olen sanonut ennenkin, ja sanon taas: entä sitten?

Niin iänikuisen tylsistyttävää kuin alkoholin ja hampun vertailu onkin, se tuntuu jostain kumman syystä olevan suomalaiseen tajuntaan mahtuva asteikko hampun "vaaroja" mitatessa.

Kuinka paljon todennäköisempää on, että lapsi litkii kitusiinsa esimerkiksi karamellilta maistuvan liköörin tai makean limonadisiiderin, joka on pakattu vetoavan näköiseen, värikkäin etiketein somistettuun pulloon, kuin että mukelo pistelisi poskeensa pihkaisen makuista, vihreää-ruskeaa-harmahtavaa, kuivaa kasvimateriaalia, saati osaisi kääriä siitä savukkeen, saati kykenisi hengittämään oletetun savukkeen savua keuhkoihinsa?

Kuinka paljon todennäköisempää on, että lapsi menee maistelemaan käymissangossa porisevaa, marjamehun makuista viiniä, kuin alkaa rouskutella kaapissa rehottavaa, tahmaista ruohokasvia?

Kysymykset ovat melko retorisia, joten mennäänpä suoraan mahdollisiin riskeihin, jos jotain yllämainitusta pääsisikin tapahtumaan: alkoholi on niin lapselle kuin aikuisellekin tappava hermomyrkky, liuotin; sen sijaan kannabiksen tappavaa annosta ei edelleenkään oikein edes tiedetä, sillä ihmiskunnan historiassa ei tunneta ensimmäistäkään kannabiksen aiheuttamaa kuolemantapausta - jos nyt suljetaan pois hamppuköydet ja kannabispaalien alle rusentumiset. Useita kiloja sen on kuitenkin arvioitu olevan; niin paljon, ettei ihmisen ole mahdollista tappavaa, edes vammauttavaa annosta kerralla nauttia.

Miksi alkoholeja hallussaan pitäviltä, saati valmistavilta henkilöiltä ei kiireellisesti huostaanoteta lapsia? Alkoholin valmistaminen kotikonstein on erityisen vaarallista: jos jokin valmistusprosessissa menee pieleen, tuotteeseen voi muodostua etanolin sijasta metanolia, joka vammauttaa pysyvästi ja tappaa jo hyvinkin pieninä annoksina.

***

Huostaanotosta päättäneet Keiteleen sosiaaliviranomaiset ovat varmastikin ajatelleet toimivansa oikein. He ovat yrittäneet estää lasta altistumasta huumeille. Totuus on kuitenkin se, että näillä viranomaisilla suhteellisuudentaju on pettänyt pahemman kerran, ja tämä tapaus kertoo paljon siitä, kuinka kyvykkäitä he ovat harjoittamaan virkojaan työnsä ammattimaisesti hoitaen.

He eivät tiedä, miltä he yrittävät lasta suojella, ja mitä heidän toimistaan voi seurata. En vaadi heille potkuja, mutta ikivihreä huudahdus "takaisin koulunpenkille" voisi istua tilanteeseen. Ja siellä koulunpenkillä ei sitten kerrattaisi sitä 80-luvun myyttien varaan rakennettua kauhupropagandaa huumeista yhtenä könttinä absoluuttista pahuutta, vaan kerrottaisiin tutkittuun tietoon pohjaten, mitä eri päihteet ovat, missä tilanteissa ne voivat ongelmia aiheuttaa ja mistä nämä ongelmat oikeasti tunnistetaan. Laajamittaisen maanviljelyn ja pitkäjänteisen kasvinjalostuksen harjoittamiseen kykeneminen ei lukeudu päihdeongelman tyypillisimpiin tunnusmerkkeihin.

Lapsen huostaanotto on kai liki poikkeuksetta vanhemmalle traumaattinen kokemus - lapsesta puhumattakaan. Tämä Keiteleen "lapsikaappaus" on omiaan paitsi traumatisoimaan lasta, myös altistamaan Timo Haaran esimerkiksi masennukselle. Ja moniko suomalainen mies masentuneena ja perheensä menettäneenä törmää Turmiolan Tommiin ja korkki narahtaa.
Jos näin kävisi, kuinka se vaikuttaisi lapsen tulevaan elämään - vähenisikö traumatisoitumisen mahdollisuus?

***

Keiteleen sosiaaliviranomaiset todistivat toimillaan, että kannabis todella voi aiheuttaa lapsettomuutta. Toivon sydämestäni, että tämä haitta Timo Haaran kohdalla jäisi lyhyeksi, ja tapahtunut oikeusmurha korjattaisiin pikimmiten. Tässä on kyse ihmiselämistä, myös pienen lapsen hyvinvoinnista, jota sosiaaliviranomaiset eivät nyt edesauta, vaan päin vastoin vaarantavat.

Keiteleen sosiaaliviranomaiset havainnollistivat niin ikään, kuinka kannabiksella voidaan saada aikaan mielenterveysongelmia - vaikka Haara sisukkaalta ja vakaalta henkilöltä vaikuttaakin, ihmettelen, ellei hän koe tapahtuneesta ainakin jonkinasteista masennusta ja stressiä.

- Lapsi, joka on ollut käytännössä lähes koko ajan hoidossani, on minulle kaikki kaikessa, Haara toteaa.

Tissien kasvaminen miehille Keiteleen sosiaaliviranomaisilla on vielä toistaiseksi todistamatta. Halutessaan he voisivat kuitenkin todistaa omaavansa sydämen ja aivot, tai kykynsä kasvattaa sellaiset itselleen valitsemallaan metodilla, ja korjata kammottavan erehdyksensä välittömästi.
Tämä siksi, että kyseisen herran kuituhamppuviljelmätkin on tuhottu. Aiheesta löytyy lisää selaamalla tätä topicia taaksepäin. Demonisointi on toiminut ilmeisen hyvin; viittaan tällä myös aiempaan postaukseeni "päihteet"-ketjussa.

Vähän OT... Kaverilleni päivitteli sossun työntekijä sitä, että hänen rapussaan oli jäänyt kiinni kotikasvattaja, joka kasvattaa hamppua, sillä siitä saadaan amfetamiinia... :lol:
When tyranny becomes law, rebellion becomes duty.

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 16531
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 160 kertaa
Tykätty: 289 kertaa
Viesti:
Kuukauden kynäilijä

Hamppu ja kannabis — kolikon kaksi puolta

#54

Viesti Andy » marras 27, 2013, 23.57

Varokaa pössyttelijät Poliisin salaista asetta - nenäteleskooppia.

Kuva

http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... pping.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

Kuvake
taikuri
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 26
Viestit: 2719
Lauteille: Kesäkuu 2008
Paikkakunta: Mazatlan, Sinaloa, Mx
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Hamppu ja kannabis — kolikon kaksi puolta

#55

Viesti taikuri » marras 28, 2013, 08.20

Andy kirjoitti: Varokaa pössyttelijät Poliisin salaista asetta - nenäteleskooppia.

Kuva

http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... pping.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tuohan on hyvä juttu siellä missä viihdekäyttökin on laillista. Ei sitä savupäissään saa autoa mielestäni sen enempää ajaa kuin vaikkapa alkoholista (tai mistä tahansa) päihtyneenä.

Ei kai sillä mitään väliä ole miltä testeri näyttää, jos se toimii kuten sen pitää.
When tyranny becomes law, rebellion becomes duty.

Kuvake
Lasileuka
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 864
Lauteille: Huhtikuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Re: Hamppu ja kannabis — kolikon kaksi puolta

#56

Viesti Lasileuka » marras 28, 2013, 21.18

Sotken kukan lehmänlantaan, ei haise dulla!
Minua ei kiinnosta tippaakaan mitä täällä tapahtuu.
Olen ollut uskossa 20 vuotta eikä minulla ole kuoleman pelkoa.

Kuvake
taikuri
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 26
Viestit: 2719
Lauteille: Kesäkuu 2008
Paikkakunta: Mazatlan, Sinaloa, Mx
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Hamppu ja kannabis — kolikon kaksi puolta

#57

Viesti taikuri » joulu 19, 2013, 17.33

Hamppufarkuista tuli vientituote

Nurmi Design -yritystään pyörittävällä Anniina Nurmella on missio: hän tekee kaikkensa, jotta vaateteollisuus toimisi läpinäkyvämmin, eettisemmin ja kestävämmin.

Sarkaa riittää, mutta aika paljon nuori nainen on tehnytkin. Vihreät vaatteet -blogissaan hän on viisi vuotta tonkinut vaatetuotannon taustoja ja levittänyt sanaa vastuullisista valinnoista.

"En ajatellut koskaan ryhtyväni yrittäjäksi", Lahden muotoiluinstituutista valmistunut Nurmi sanoo.

Mutta toisin kävi.

Anniina Nurmi perusti ensin bloginsa kylkeen ulkomaisia ekomerkkejä myyvän verkkokaupan, joka myytiin viime vuonna uudelle omistajalle.

2010 hän alkoi suunnitella omaa nimeään kantavaa vaatemerkkiä. Suunnittelutyön ohella nainen luennoi vastuullista vaatesuunnittelusta ja myy asiantuntija- ja suunnittelupalveluita.

Parista tuotteesta lähtenyt Nurmi-merkki on kasvanut viideksi mallistoksi, ja firma elättää kaksi ihmistä. Merkin tunnetuin tuote on ekofarkut, jotka ommellaan puuvilla-hamppu-sekoitteesta Skandinavian suurimmalla farkkutehtaalla Keiteleellä.

Kuluttajalle Nurmi kertoo niin paljon kuin mahdollista: missä materiaali on kasvanut ja kudottu, mistä tuotteen osaset tulevat ja missä ne kootaan yhteen.

Nurmi-tuotteita ommellaan myös Lahdessa, mutta tuotantokustannusten takia tekijää etsitään nyt Baltiasta. Ulkomaille olisi tosin lähdettävä kapasiteetinkin takia; Suomessa kun ei löydy riittävän suurien sarjojen tekijöitä.

Nurmen tähtäimessä on kasvu ja kansainvälisyys."Jos haluan viedä tätä alaa enemmän raiteilleen ja pistää kampoihin isoille, pitää itsekin tehdä isommin", hän sanoo.

Nyt Nurmi-tuotteita myydään muutamissa kaupoissa Britanniassa, Belgiassa ja Alankomaissa. Yrityksen pääfokus on kuitenkin Saksassa ja sen ympärysmaissa, jossa merkkiä on myynnissä yhdessä verkkokaupassa.


Hienoa. Toivotaan hänelle menestystä. :)
When tyranny becomes law, rebellion becomes duty.

Kuvake
taikuri
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 26
Viestit: 2719
Lauteille: Kesäkuu 2008
Paikkakunta: Mazatlan, Sinaloa, Mx
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Hamppu ja kannabis — kolikon kaksi puolta

#58

Viesti taikuri » tammi 3, 2014, 11.41

Tätä on vuosia yritetty jarruttaa yms. yms. yms... Kunnes nyt vihdoin sitten ihan oikeuden päätöksellä.
Kannabisyhdistyksen rekisteröintiä ei olisi saanut estää

Patentti- ja rekisterihallitus toimi väärin hylätessään Suomen kannabisyhdistyksen rekisteröintihakemuksen.
Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan rekisteröintiä ei voitu estää sillä perusteella, että yhdistyksen sääntöjen mukaista toimintaa pidetään hyvien tapojen vastaisena.

Oikeuden mukaan yhdistyksen rekisteröinnin epääminen rajoittaa vakavasti yhdistymisoikeutta. Siksi rekisteröintihakemus voidaan Euroopan ihmisoikeussopimuksen sekä ihmisoikeustuomioistuimen oikeuskäytännön perusteella hylätä vain hyvin vahvoilla perusteilla. Tässä tapauksessa yleisen edun vaatimaa pakottavaa yhteiskunnallista tarvetta rekisteröinnin epäämiseen ei KHO:n mielestä ollut.

KHO kumosi vuosikirjapäätöksellään PRH:n ja valituslautakunnan ratkaisut asiassa.

Kannabisyhdistys yritti rekisteröityä jo vuonna 1983, mutta silloin rekisterinpitäjänä ollut oikeusministeriö hylkäsi hakemuksen eikä korkein hallinto-oikeus muuttanut päätöstä.
When tyranny becomes law, rebellion becomes duty.

Kuvake
Dojon Jäykin
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2694
Lauteille: Syyskuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Hamppu ja kannabis — kolikon kaksi puolta

#59

Viesti Dojon Jäykin » tammi 4, 2014, 14.14

Mä näen tuota Timo Larmelaa, muistinkohan nimen oikein, kannabisyhdistyksen perustajaa siis, aina silloin tällöin tuossa kylillä. Asun lähellä, en ihan naapurina kuitenkaan. Mutta aina joskus kun talonsa ohi kuljen niin tulee mieleen että olisiko Kissalan pojat tänään tarkistusta suorittamassa.... Ikinä en ole mitään semmoista havainnut kuitenkaan. Että saisiko aika rauhassa olla kuitenkin?

Ikinä en ole kanssaan jutellut, ihan asiallisen tuntuinen veikko kuitenkin mitä olen ymmärtänyt. Itsessänihän jotain vikaa täytyy olla kun kuitenkin aina nähdessä tulee ensiksi mieleen: ¨-Toi on se Hamppu-Hessu...¨ On sillä varmaan muitakin juttuja elämässään.
Ja sitten tulee semmoinen outo tuulahdus 70-luvulta. Mutta se on varmaan vain minä joka siinä assosioin olemattomia. Taidan itse olla jymähtänyt jonnekkin.

Tapani
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1996
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Hamppu ja kannabis — kolikon kaksi puolta

#60

Viesti Tapani » tammi 4, 2014, 17.15

Dojon Jäykin kirjoitti: Ja sitten tulee semmoinen outo tuulahdus 70-luvulta.
Kirjaimellisestiko? 8-)


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 kurkkijaa