Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta musiikista, elokuvista, kokkaamisesta, autoista ja kaikesta muusta.

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 18419
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 31 kertaa
Tykätty: 67 kertaa

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Jussi Häkkinen »

nomad kirjoitti: Folio & nuotio. Ei nuita parane missä hifilaitteessa tehrä. Jalka kuuluu sieneen eikä ruokaa heitetä roskiin. Kele.
Grilli, grilli... :)

Sienen jalan voi muuten silputa juuston sekaankin. Tai naputella kastikkeeksi voin, kerman, kirsikkamehun ja sipulin kera siihen (kuitenkin) kohta grillissä paistuvan piffin sivulle.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."

Kuvake
nomad
kylkeenpotkija
Viestit: 2972
Lauteille: Syyskuu 2010
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti nomad »

Ylimääräistä työtä, jonka voi välttää. Läskillä on nälkä, ei kykene odottamaan kun sapuskaa tulee näköpiiriin
-Tämän maallikkomielipiteen jätän tyystin omaan arvoonsa. Todellisuutta se ei tietenkään vastaa.
-Oletan ettei tämä perustu mihinkään lähteisiin vaan kyseessä on pelkkä mutusta kumpuava mielipide.
-Tosin asenteesi tuntien vanhastaan voin sanoa, ettei sinun mielipiteelläsi ole asian todellisuuden kannalta mitään merkitystä.

Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit: 3932
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Kaarina
Etulaji: Jumppa
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 20 kertaa

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti MikaM »

Minen vieläkään tajua, laitatko juuston siihen jalkaan vai hattuun. Minne se juusto muka valuu? Mullon sama resepti ku Jussilla. Ja kypsennysvälineki.
Pyreestä vs ketsuppi; aina ei vain tajua, mitä lukoo, tai mitä toinen tarkoottaa. Mutta oikeen meni, lopuksi. Me sovittaas samaan ruokapöytään mainiosti.
Time and tide won't wait, you know

Kristian Hyvärinen
päähänpotkija
Viestit: 6486
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Tampere
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Kristian Hyvärinen »

Tuorejuustoa jalkaan? :D Siis hattuun tietenkin, sinnehän sitä mahtuu paljon enempi.
If you're not perfect, there's something wrong with you.
- George Carlin

En allekirjoita mitään, mitä olen sanonut yli vuosi sitten, ellen toisin mainitse. Kohtelen sitä varhaisempia tuotoksia jonkun toisen kirjoittamina viesteinä ja ajatuksina.

Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 18419
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 31 kertaa
Tykätty: 67 kertaa

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Jussi Häkkinen »

MikaM kirjoitti: Minen vieläkään tajua, laitatko juuston siihen jalkaan vai hattuun. Minne se juusto muka valuu? Mullon sama resepti ku Jussilla. Ja kypsennysvälineki.
Nomadilla on aika usein mm. keittokirjoissa näkyvä kikka, eli ensin jalka vek, juusto sieneen ja irrotettu jalka sitten "korkiksi" juuston päälle - eli jää hieman ulommas kuin aiemmin. Samalla juusto saa erilaista makua kuin muu osa sienestä, jalan juustonpuoleisen osan pysyessä hieman "raaempana" kuin muu sieni (suojaajanaan sieni, juusto ja pekoni) ja tuoden tuoreen sienen makua juustoon. Sinällään jännää rentoa hifiä - useinhan rankemman sarjan ruoanlaitossa on hyväksi tuoda samaankin ruokaan materiaalien eri kypsyysasteita (eli vaikkapa lisätä sienirisoton sienet kahdessa tai kolmessa erässä, jolloin ruoassa on kolmea eri sienimakua samasta sienestä).
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."

Kuvake
nomad
kylkeenpotkija
Viestit: 2972
Lauteille: Syyskuu 2010
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti nomad »

MikaM kirjoitti: Minen vieläkään tajua, laitatko juuston siihen jalkaan vai hattuun. Minne se juusto muka valuu?
Juusto menee toiseen päähän kun intin sissijuusto. Eli hattuun. Jalka kiinni siksi, että nuotiolla kärventely kun ei ole kovin staattista hommaa niin sula juusto voipi valua pihalle jos sieni sattuu oleman nurinpäin kun liekitettävänä on. Ja kuten todettu, kettumaistahan se on jos reikään ei laiteta seivästä. Rupiaa ahristamaan pitemmän päälle.
-Tämän maallikkomielipiteen jätän tyystin omaan arvoonsa. Todellisuutta se ei tietenkään vastaa.
-Oletan ettei tämä perustu mihinkään lähteisiin vaan kyseessä on pelkkä mutusta kumpuava mielipide.
-Tosin asenteesi tuntien vanhastaan voin sanoa, ettei sinun mielipiteelläsi ole asian todellisuuden kannalta mitään merkitystä.

Riposte
reiteenpotkija
Viestit: 481
Lauteille: Helmikuu 2011
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Riposte »

Tai käärii pekonin sienen ympäri niin ettei täytteet valu pois.

Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit: 3932
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Kaarina
Etulaji: Jumppa
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 20 kertaa

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti MikaM »

Justiin niin ja hatullaanhan se on eikä mihinkään kieri, ku KÄYTTÄÄ GRILLIÄ eikä mitään notskikiviä.... :) Mutta joo, selväksi tuli, helppo homma.
Time and tide won't wait, you know

Kristian Hyvärinen
päähänpotkija
Viestit: 6486
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Tampere
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Kristian Hyvärinen »

Jos haluaa väsätä jauhelihakastikkeen nopeasti (niin kuin minä tänään), se on helppoa. En suosittele kaupan valmiita litkuja.

- jauhelihaa
- tomaattimurskaa tai tuoreita tomaatteja
- sipulia
- valkosipulia
- basilikaa ja muita mausteita

Eli itse tykkään sipulista, joten pilkon niitä pari kappaletta melko pieneksi hötöksi. Jauhelihat paistumaan pannulle, ja niiden kypsyttyä sipulit sekaan (tykkään siitä, jos sipulit ovat hitusen rapsakoita, joten en anna niiden kypsyä kovin pitkään). Kukin maustaa tavallaan, itse laitan hitusen jauhelihamaustetta lähinnä suolan takia, sekaan paprikaa (tuoreena runsaammin tai jauhettuna vähempi) ja vaikka mustapippuria.

Itse käytän tomaattimurskaa (Rainbow, X-tra on vetisempää), nipot voivat murskata itse tomaattinsa sekaan. Tässä vaiheessa on kerta kaikkiaan ihanata lisätä sekaan valkosipulinkynsi tai kaksi (jos tykkää) ja repiä reippaasti tuoretta basilikaa ja laittaa vaikka ripaus rakuunaa sekaan. Niille, jotka siitä tykkäävät, laittakaa kuohukermaa kanssa. En suosittele ruokakermaa, se ei vain maistu niin hyvältä.

Jos syö pastan kanssa, juustoraaste tai parmesaani on nomnom. Kylkeen vaikka jotakin oliiviöljyllä ja oliiveilla höystettyä salaattia ja raejuustoa. Nams.
If you're not perfect, there's something wrong with you.
- George Carlin

En allekirjoita mitään, mitä olen sanonut yli vuosi sitten, ellen toisin mainitse. Kohtelen sitä varhaisempia tuotoksia jonkun toisen kirjoittamina viesteinä ja ajatuksina.

Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit: 2006
Lauteille: Maaliskuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 10 kertaa

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Paanari »

Kristian Hyvärinen kirjoitti: Itse käytän tomaattimurskaa (Rainbow, X-tra on vetisempää), nipot voivat murskata itse tomaattinsa sekaan. Tässä vaiheessa on kerta kaikkiaan ihanata lisätä sekaan valkosipulinkynsi tai kaksi (jos tykkää) ja repiä reippaasti tuoretta basilikaa ja laittaa vaikka ripaus rakuunaa sekaan. Niille, jotka siitä tykkäävät, laittakaa kuohukermaa kanssa. En suosittele ruokakermaa, se ei vain maistu niin hyvältä.

Jos syö pastan kanssa, juustoraaste tai parmesaani on nomnom. Kylkeen vaikka jotakin oliiviöljyllä ja oliiveilla höystettyä salaattia ja raejuustoa. Nams.
Jep. jäpä osaa ten points.
Itte olen mieltynyt pirkka ja euroshopper ryöniin. Laatuhan ei ole etiketissä vaan etiketti nostaa hintaa. Esim. 600g pötkö lapin lihan metukkaa maksaa reilun 7 erkkiä ja euroshopperin 600g reilun 4 ja puol erkkiä. Sama jalostamo, sama tuote, eri etiketti. Josta juontui mieleeni että, tuolla aiemmin heitettiin ilmaan "ghettoversio".
Okei, jos on ghetto meininkiä laavun luona, metsän siimeksessä, ilta-auringossa tehdä maittavaa evästä niin, mielummin juon gheton luonnon lähteestä nokisesta alumiini kauhasta vettä kuin, valuttaisin kraanasta Aurajoen kuravelliä kristallilasiin huuhtoakseni suustani tiljoonsinapin etikkaisen katkun.
Kurmeesta kupu kuralle ;)
Jaska
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE

Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 18419
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 31 kertaa
Tykätty: 67 kertaa

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Jussi Häkkinen »

Paanari kirjoitti: Josta juontui mieleeni että, tuolla aiemmin heitettiin ilmaan "ghettoversio".
Okei, jos on ghetto meininkiä laavun luona, metsän siimeksessä, ilta-auringossa tehdä maittavaa evästä
Tuttu ympäristö - erittäin tuttu. Se ei kuitenkaan pakota oikomaan ja ohittamaan juttuja, jotka ihan siinä erätirrissä kuuluu olla mukana. Ellei sitten siellä Espoon/Vantaan vai mikä sitikorpi se nyt oli - korvissa tehdä jotain kummatirriä.

Tai jos se on Kas-Pin -tirri?
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."

Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit: 2006
Lauteille: Maaliskuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 10 kertaa

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Paanari »

Jussi Häkkinen kirjoitti:
Paanari kirjoitti: Josta juontui mieleeni että, tuolla aiemmin heitettiin ilmaan "ghettoversio".
Okei, jos on ghetto meininkiä laavun luona, metsän siimeksessä, ilta-auringossa tehdä maittavaa evästä
Tuttu ympäristö - erittäin tuttu. Se ei kuitenkaan pakota oikomaan ja ohittamaan juttuja, jotka ihan siinä erätirrissä kuuluu olla mukana. Ellei sitten siellä Espoon/Vantaan vai mikä sitikorpi se nyt oli - korvissa tehdä jotain kummatirriä.

Tai jos se on Kas-Pin -tirri?
Mitköhän alkaloideja siin sun juomassa on mukana?
http://www.rajupusuwiki.fi/index.php/Tirripaisti-ohje" onclick="window.open(this.href);return false;

joo, lueppa snobi Zen ja moottoripyörän korjaus. Kirja käsittelee loppupeleissä laatua ja sen määrittelyä.
Jaska
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE

Kristian Hyvärinen
päähänpotkija
Viestit: 6486
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Tampere
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Kristian Hyvärinen »

Paanari kirjoitti: joo, lueppa snobi Zen ja moottoripyörän korjaus. Kirja käsittelee loppupeleissä laatua ja sen määrittelyä.
Jaska
Zen ja moottoripyörän kunnossapito. :)
If you're not perfect, there's something wrong with you.
- George Carlin

En allekirjoita mitään, mitä olen sanonut yli vuosi sitten, ellen toisin mainitse. Kohtelen sitä varhaisempia tuotoksia jonkun toisen kirjoittamina viesteinä ja ajatuksina.

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit: 23474
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 40 kertaa
Tykätty: 90 kertaa

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Mjölnir »

Ylipotkija: haistan negatiivisuutta joidenkin kirjoittajien asenteessa. ollaan ihan rauhassa ja keskitytään olennaiseen.

Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit: 2006
Lauteille: Maaliskuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 10 kertaa

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Paanari »

Höh mjust ku oli kivaa.

Modelle anteeksipyyntönä:

Vallesmannin juustomunakas
2-3 pirkka maalaiskananmunaa niitä aurajoen ruskeita
suolaa ja pippuria suun makunystyröiden mukaan
2-3 ruokalusikallista tai maitoa
4-5 juustohöylän levyistä siivua mustaleima emmentaalia hyvä jos juusto "hikoilee"
voita
Voi kuumalle pannulle
riko munat ja niiden rakenne sekoita vatkatessasi mausteet ja vesi sekaan
lätki juustosiivut pannulle odota heti ja kaada munasotku päälle sammuta liesi
tovin kuluttua rupea liikuttelemaan mälliä etti juusto pala kiinni
käännä nk puoliksi lautaselle ja suuhun
juustosta tulee äärimmäisen rapsakkaa ja hyvää
kyytipojaksi kahvia ja pirkka juustopaahtoleipää jonka päälle pirkka mätitahnaa
hyvää ruokahalua komissaariukselle
Jaska
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE

Seuraajat

Penkkiurheilija
Kuvake
Peve