Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti.
Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille
Valvoja: Valvoja
Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille
Joo, tämmösen idean tyngän sain. Jospa kerättäis helppoja, mutta maukkaita ja ravitsevia reseptejä kasaan. Kun noita uusavuttomia piisaa
Ittelläni on tuttava piirissä henkilöitä jotka eivät voi vetää kaikkea mitä eteen lyödään niin, olisi mukavaa jos resepteihin laitettaisiin myös versiot viljan vastustajille(keliaakikot), munattomille vegaaneille ja muille heikkovattasille.
Siis ihan perus kamaa, ettei tartte juosta marketissa "peräkirkiisialaisten vitjamunien" perässä.
Jäämpä vesikielellä odottelemaan tuotoksianne
Jaska
Ittelläni on tuttava piirissä henkilöitä jotka eivät voi vetää kaikkea mitä eteen lyödään niin, olisi mukavaa jos resepteihin laitettaisiin myös versiot viljan vastustajille(keliaakikot), munattomille vegaaneille ja muille heikkovattasille.
Siis ihan perus kamaa, ettei tartte juosta marketissa "peräkirkiisialaisten vitjamunien" perässä.
Jäämpä vesikielellä odottelemaan tuotoksianne
Jaska
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE
Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille
Aamun avaus
Talkkuna puuro
5dl vettä
2-2.5dl talkkuna jauhoo
suolaa
Kuumennetaan vesi kiehuvaksi
Sammutetaan keittolevy
-Lisätään suola
-Lisätään talkunajauhot vispaamalla sekaan ja annetaan hautua muutama minuutti
-Voisilmä ja/tai hilloa seuraksi
Talkkuna on pavuista tehtyä jauhoa, ape ei välttämättä sovellu keliaakikoille koska jotkut markettien sisältämät jauhot sisältävät ruista tai ohraa.
Jotkut laittavat/korvaavat osan talkkunasta kauraryyneillä.
Jeps, mukavan maukaista ja erittäin isänmaallista jos annos laitetaan päreen päälle.
Ei vaikea paitsi päreen repiminen.
Jaska
Talkkuna puuro
5dl vettä
2-2.5dl talkkuna jauhoo
suolaa
Kuumennetaan vesi kiehuvaksi
Sammutetaan keittolevy
-Lisätään suola
-Lisätään talkunajauhot vispaamalla sekaan ja annetaan hautua muutama minuutti
-Voisilmä ja/tai hilloa seuraksi
Talkkuna on pavuista tehtyä jauhoa, ape ei välttämättä sovellu keliaakikoille koska jotkut markettien sisältämät jauhot sisältävät ruista tai ohraa.
Jotkut laittavat/korvaavat osan talkkunasta kauraryyneillä.
Jeps, mukavan maukaista ja erittäin isänmaallista jos annos laitetaan päreen päälle.
Ei vaikea paitsi päreen repiminen.
Jaska
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE
Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille
Ei ehkä tartte peräkirkiisiasta hakea löytynee monesta suomalais kodista.
Ota jäinen hirvipaisti, aivan sama mistä kohtaa ruhoa.
-Hyvä lihaveitsi tai puukko
-vuole sopiva määrä lastuja ja vuole vielä vähän siihen päälle
-paistinpannu kuumaksi, voita perään
-paista lastut kypsiksi
Valmistamiseen menee vuolemisen kera noin 10-15 min.
Todellista pikaruokaa, äärimmäisen hyvää ruisleivän päällä nautittuna.
Ota jäinen hirvipaisti, aivan sama mistä kohtaa ruhoa.
-Hyvä lihaveitsi tai puukko
-vuole sopiva määrä lastuja ja vuole vielä vähän siihen päälle
-paistinpannu kuumaksi, voita perään
-paista lastut kypsiksi
Valmistamiseen menee vuolemisen kera noin 10-15 min.
Todellista pikaruokaa, äärimmäisen hyvää ruisleivän päällä nautittuna.
Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille
Ahh tämä olis tehtävä nuotiolla alumiinisessa kauhassa mutta, luonnistuu paistin pannullakin kotioloissa...savun maku jää pois mutta hyvää näkkärin tai tumman leivän kanssa vegaani ei voi vetää ja keliaakikko paistakoon maissi- tai tattari leipää
Tirripaisti aka kaukopartiolainen
500g sian kylkeä
3-4sipulia
vettä
suolaa
pippuria
Läski pieniksi paloiksi pannulle ja ruskistetaan "puolirapeaksi"
Läskistä sulaneeseen rasvaan silputaan sipulit jotka saa kuullottua hetken ja vettä päälle.
Annetaan hautua/ hiljalleen kiehua 20 min että muodostuu sakeahko liemi.
Namia, eräässä versiossa silputaan ruisleipää sekaan ja annetaan puuroutua, sitä versiota kutsun "tukkijätkäksi" eli jankki.
Paino nousee jo pelkästä ajatuksesta
Jaska
Tirripaisti aka kaukopartiolainen
500g sian kylkeä
3-4sipulia
vettä
suolaa
pippuria
Läski pieniksi paloiksi pannulle ja ruskistetaan "puolirapeaksi"
Läskistä sulaneeseen rasvaan silputaan sipulit jotka saa kuullottua hetken ja vettä päälle.
Annetaan hautua/ hiljalleen kiehua 20 min että muodostuu sakeahko liemi.
Namia, eräässä versiossa silputaan ruisleipää sekaan ja annetaan puuroutua, sitä versiota kutsun "tukkijätkäksi" eli jankki.
Paino nousee jo pelkästä ajatuksesta
Jaska
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE
Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille
Täytettyjä sieniä:
S'tanallisen kokosia tatteja, eli herkkusieniä
Tuorejuustoa
Pekonia
Tatti irti
Täytetään tualla juustolla ja kääritään pekoniin
Tatti kiinni
Kärytä foliossa nuotiolla.
Profit.
S'tanallisen kokosia tatteja, eli herkkusieniä
Tuorejuustoa
Pekonia
Tatti irti
Täytetään tualla juustolla ja kääritään pekoniin
Tatti kiinni
Kärytä foliossa nuotiolla.
Profit.
-Tämän maallikkomielipiteen jätän tyystin omaan arvoonsa. Todellisuutta se ei tietenkään vastaa.
-Oletan ettei tämä perustu mihinkään lähteisiin vaan kyseessä on pelkkä mutusta kumpuava mielipide.
-Tosin asenteesi tuntien vanhastaan voin sanoa, ettei sinun mielipiteelläsi ole asian todellisuuden kannalta mitään merkitystä.
- Jussi Häkkinen
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 9
- Viestit: 19109
- Lauteille: Helmikuu 2005
Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille
Jussi Häkkinen
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
-
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 5
- Viestit: 6487
- Lauteille: Kesäkuu 2006
- Paikkakunta: Tampere
Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille
Jussi, jos meillä on oma ketjunsa niin eläville keikoille kuin "parhaimmille" rockbiiseille plus kaikki ne muut musiikkiketjut, eiköhän tällainen pieni jaottelu (paras ruokaohjeesi vs. jotain simppeliä) ole ihan ok myös ruokapuolella.
Nomad, noi on muuten omnomnomnomnom
Nomad, noi on muuten omnomnomnomnom
... well, that aged like milk.
If you're not perfect, there's something wrong with you.
- George Carlin
If you're not perfect, there's something wrong with you.
- George Carlin
- MikaM
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 4
- Viestit: 5297
- Lauteille: Marraskuu 2009
- Paikkakunta: Naantali
- Etulaji: Jumppa
Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille
Tatti irti-tatti kiinni? Me jätämme sen jalan roskiin, minnes sä sen tunget? Sinne juuston sekaan, vai?nomad kirjoitti: Täytettyjä sieniä:
S'tanallisen kokosia tatteja, eli herkkusieniä
Tuorejuustoa
Pekonia
Tatti irti
Täytetään tualla juustolla ja kääritään pekoniin
Tatti kiinni
Kärytä foliossa nuotiolla.
Profit.
“Maamiinat kioskeihin”
RadioRock
RadioRock
Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille
Joo, sinneppä sinne.
-Tämän maallikkomielipiteen jätän tyystin omaan arvoonsa. Todellisuutta se ei tietenkään vastaa.
-Oletan ettei tämä perustu mihinkään lähteisiin vaan kyseessä on pelkkä mutusta kumpuava mielipide.
-Tosin asenteesi tuntien vanhastaan voin sanoa, ettei sinun mielipiteelläsi ole asian todellisuuden kannalta mitään merkitystä.
- MikaM
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 4
- Viestit: 5297
- Lauteille: Marraskuu 2009
- Paikkakunta: Naantali
- Etulaji: Jumppa
Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille
Miksi se sitten pitää irrottaa? Mikset vain laita juustoa sen ympärille, vai meneekö vaan nopeammin ilman sitä jalkaa?
“Maamiinat kioskeihin”
RadioRock
RadioRock
- Jussi Häkkinen
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 9
- Viestit: 19109
- Lauteille: Helmikuu 2005
Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille
Jep, tässä ketjussa on näemmä setti aika tavalla tuota sarjaa. Mielenkiintoinen gettoversio mm. tirripaistista...Kristian Hyvärinen kirjoitti: Jussi, jos meillä on oma ketjunsa niin eläville keikoille kuin "parhaimmille" rockbiiseille plus kaikki ne muut musiikkiketjut, eiköhän tällainen pieni jaottelu (paras ruokaohjeesi vs. jotain simppeliä) ole ihan ok myös ruokapuolella.
Mutta jospa sitten oman keittiön iisilinjaa...uppomunaleivät.
Tarvitaan:
Paahtoleipää
Kananmunia
Kinkkua
Dijon-sinappia
Ruohosipulia
Suolaa
Mustapippuria
Etikkaa
Syvään pannuun vettä reilusti. Kiehumaan, suolaa rennosti, etikkaa isohko loraus. Kun kiehuu, pudotetaan lämpöä sen verran, että poreilu on kevyttä. Rikotaan kananmuna kuppiin (keltuainen ehjänä), kaadetaan erittäin varovasti veteen (kupin suu puoliksi vedessä = voitto). Kootaan valkuainen lusikalla keltuaisen ympärille. Toistetaan toisen munan kohdalla.
Otetaan pari siivua hyvää paahtoleipää. Laitetaan paahtumaan.
Paahtuneille leiville sipaisu dijon-sinappia ja n. ruokalusikallinen ruohosipulisilppua. Tämän päälle kinkkua - mielellään oikeaa, rouheasti leikattua tavaraa, mutta siivutettukin käy.
Muutaman minuutin kypsymisen jälkeen (ulkokehä kypsä, keltuainen vielä erittäin pehmeä) nostetaan munat reikäkauhalla leiville. Päälle rouhaisu mustapippuria, hyppysellinen suolaa ja joko ruohosipulisilppua tai paahdettua sipulia.
Syödessä rikotaan keltuainen koko herkun päälle kastikkeeksi. Nam.
Jussi Häkkinen
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille
Juusto tuloo sisälle täytteeksi, jalka estää valumista ulos. Ja vähän imeytyy siihen sieneen makuakin.MikaM kirjoitti: Miksi se sitten pitää irrottaa? Mikset vain laita juustoa sen ympärille, vai meneekö vaan nopeammin ilman sitä jalkaa?
-Tämän maallikkomielipiteen jätän tyystin omaan arvoonsa. Todellisuutta se ei tietenkään vastaa.
-Oletan ettei tämä perustu mihinkään lähteisiin vaan kyseessä on pelkkä mutusta kumpuava mielipide.
-Tosin asenteesi tuntien vanhastaan voin sanoa, ettei sinun mielipiteelläsi ole asian todellisuuden kannalta mitään merkitystä.
- Jussi Häkkinen
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 9
- Viestit: 19109
- Lauteille: Helmikuu 2005
Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille
Teetkö muuten aina tuon folion kanssa? Oma tapani on jättää folio vek ja grillata aika napakalla tulella.nomad kirjoitti:Juusto tuloo sisälle täytteeksi, jalka estää valumista ulos. Ja vähän imeytyy siihen sieneen makuakin.MikaM kirjoitti: Miksi se sitten pitää irrottaa? Mikset vain laita juustoa sen ympärille, vai meneekö vaan nopeammin ilman sitä jalkaa?
Ja tietenkin otetaan jalka vek sienestä, mahtuu juustoa enemmän. Ja vaikka katkarapuja juuston sekaan (eräänlainen surf & turf sienessä, pekonin myötä).
Juustoon voi myös blendailla vaikkapa puristettua valkosipulia tai sipulisilppua, eikä fetajuustokaan (ruohosipulin tai basilikasilpun kera) huono tuorejuuston lisä ole - vaikka onkin vähän "yo dawg, I heard you like cheese so I put some cheese in your cheese" -henkinen veto.
Jussi Häkkinen
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille
Folio & nuotio. Ei nuita parane missä hifilaitteessa tehrä. Jalka kuuluu sieneen eikä ruokaa heitetä roskiin. Kele.
-Tämän maallikkomielipiteen jätän tyystin omaan arvoonsa. Todellisuutta se ei tietenkään vastaa.
-Oletan ettei tämä perustu mihinkään lähteisiin vaan kyseessä on pelkkä mutusta kumpuava mielipide.
-Tosin asenteesi tuntien vanhastaan voin sanoa, ettei sinun mielipiteelläsi ole asian todellisuuden kannalta mitään merkitystä.
Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille
...ja sieni jalkaan *muahhahahahahahahaaaa...nomad kirjoitti: Jalka kuuluu sieneen
Lauteilla
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 143 kurkkijaa